asafb96 כתב:לא אמרתי שאסף מקובע, אמרתי שיפסיק לרבע את המעגל, קרי, לעשות ממצ'באן מה שהוא לא ולעודד חזרה על טעות פעמיים.
מספר דק' פה ושם?
א. זה לא הלך שנה שעברה ואין סיבה שזה ילך בעונה הזאת. פשוט לא ילך.
ב. אני מדבר איתך על מציאות של פציעות וכד', שהמשמעות שלהם היא הרבה יותר מ"מספר דקות פה ושם".
העלות של ג'יימס בשנה הבאה תהיה כמו זו (או אפילו פחות) של בורשטיין ובלו השנה.
השיקול הכספי הוא פקטור, אבל צריך לזכור שזה שכר שמקבלים /קיבלו ישראלים שחלקם מחממים/חיממו את הספסל במכבי.
ואף אחד לא אמר להחזיק אותו כגיבוי. אפשר לשחק איתו בקו קדמי גבוהה (הנדריקס והוא) ואפשר גם לשלב אותו-5 במהלך המשחק.
זה לא לחזור על טעות פעמיים. לשפוט את מאצ'בן על פי העונה שעברה זה דבר לא נכון לעשות. אני מזכיר לך שהייתה גם תקופה שהוא שיחק קצת 4 לצד הנדריקס, ונראה לא פחות רע. הוא היה רע גם אם היה משחק רק 4. זה לא קשור בכלל. הוא לא היה קשור לקבוצה.
נכון שעם פציעה זה יהיה בעייתי, אבל שמסתכלים על מאצ'בן וג'יימס, אני פשוט לא מבין מה גורם לאנשים להבין שג'יימס הוא "יותר סנטר" ממאצ'בן. חוץ מיכולת החסימה, הוא נופל ממנו מהכל (חוץ מהגבוה, וגם בזה הם שווים). ג'יימס הרבה פחות פיזי, לעומת מאצ'בן שהוא שחקן מאוד חזק.
הבעיה עם מאצ'בן שנה שעברה הייתה בהתקפה, כשהוא שיחק לצד בלו, מה שהכריח אותו לשחק רק בצבע שלא יהיה בור, כי בלו כל הזמן בחוץ. מאצ'בן זה שחקן שאסור לקבע אותו למקום כזה או אחר. האפקטיביות שלו היא בדינמיות וברב גוניות שלו, כך שאם אתה שם אותו לצד שחקן סופר דינמי כמו ליאור, שמשחק בצבע ויאפשר למאצ'בן גם לצאת החוצה שצריך, השילוב הזה יכול לעבוד מצוין. הגנתית? אני לא רואה את מאצ'בן מתקשה יותר מג'יימס מבחינה פיזית
אסף אתה יודע שזה נכון.
כל התירוצים יפים, אבל שנה שעברה חצי עולם השתפך על כך מצ'באן חלש בין היתר כי הוא לא משחק על העמדה שלו.
הממוצעים שהוא מעמיד העונה בפרטיזן הם מעמדה 4. לבנות עליו לעמדה 5 (אפילו לדקות בודדות) זה בזבוז לו ולנו.
ג'יימס יסוגר את עמדה 5 טוב יותר ממצ'באן כי הוא יותר גבוהה (ב-2 ס"מ, אבל עדיין יותר גבוהה), יש לו מוטת ידיים ארוכה יותר (משמעותי מאד) והוא פשוט מתפקד טוב יותר בעמדה 5 גם בלי קשר למה שאמרתי בהתחלה.
הנדריקס לדוג' נמוך ממצ'באן ומתפקד טוב ממנו בעמדה 5. זה עניין של התמצאות בעמדה ומצ'באן מתאים לעמדה 4 והוא יכול לתת תפוקה נהדרת מהעמדה הזו.
לגבי עומק הסגל,
בעונה סדירה כשפוגשים קבוצות כמו ברצלונה שמשחקת ב-2 ליגות אבל מחזיקה ספסל עם עומק אדיר,
מבינים שכדי להיות קבוצה סולידית בטופ יורוליג צריך להחזיק שחקנים שידעו לתפקד בכמה עמדות + שחקנים מגוונים בעמדות הפנים ובייחוד בעמדה 5.
נכון שלמכבי אין את הפריבילגיה הכספית לקנות קולקציה של שחקנים, אבל יש עמדות נקודתיות שצריך לדעת לחזק אותם,
ובמקרה של מכבי הדבר מקבל משנה תוקף לאור העובדה שאחד הסנטרים משחק פחות מ 20 דק בממוצע (העונה מדובר על 16).
רק לצורך הדוגמא, זה עמדה 5 בקבוצות הגדולות באירופה(לא הוספתי מספרי 4-5 כמו לורבק,רייס וכד' שבכיף יכולים לשחק בעמדה הזו):
בארסה -פרוביץ', ואסקז, אנדונג
צסק"א - סוקולוב, קאון, קרסטיץ' ולברינוביץ'
סיינה - רס, לברינוביץ', אנדרסן
פאו - מאריץ', ואיוקס ובאסטיסט
מיותר לציין שכל שחקן שם עולה בערך כמו שלוש פעמים שון ג'יימס,
אז תעשו טובה ואל תבכו על עוד שחקן בעמדה 5, זה יכול רק להוסיף.