המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
חנו'ש כתב:אסף, מצד שני כבר היו מקרים בעבר שעבור השחקן הנכון מכבי גם היתה מוכנה לחרוג מהתקציב שלה או למצוא דרכים יצירתיות אחרות כדי לממן שחקן שרצו מאוד.
השאלה היא רק אם שחקן כזה יהיה בנמצא עבור מכבי.
שחף כתב:jol9 כתב:שחף כתב:חלטורות מהסוג הזה(לאנגפורד ישחק 3 חלק מהזמן וחלק פניני ישחק) נגמרות בזה שמכבי מביאה שחקן באמצע העונה שהוא הרבה פחות טוב ממה שאפשר היה להשיג בקיץ. ככה בדיוק שחקנים גם נראים פחות טוב ממה שהם.(תראה את מאצ'באן בפרטיזן לעומת מכבי שבה הוא שיחק 5).
למה חלטורות? מכבי יכולה לשחק עם 3 גארדים באופן קבוע. לא חייבים סמול קלאסי כמו אידסון, ומכבי גם לא תמצא שחקן ברמה הזאת.
אני חושב שאם הנדריקס יעזוב, אז מכבי גם לא תביא מישהו הרבה יותר טוב מסמית' (ואולי אפילו סמית' יישאר), וגם תביא מישהו פחות טוב מהנדריקס.
כל החלומות שלך ושל אסף על שרמדיני ועל מאריץ', ויחד איתם על איזה סוני ווימס בסמול, יסתיימו בסוף באיזה רוברטס ודיון דאוול...
אז למה לשחק עם סנטר בכלל? בוא נישאר עם בלו ואליהו, נביא איזה רכז תותח סטייל ארויו עם לאנגפורד ונשלוט בקופליה ביד רמה. ובנימה טיפה יותר רצינית, יש מספיק מספרי 3 באירופה שאפשר להביא לפה במחירים סבירים וגם במחירים קצת יותר יקרים.
מה שאתם אומרים זה - בוא נלך ונשקיע באיזשהם חלומות על רכז בכיר וסמול מצויין, ונשאיר את עניין הסנטר המחליף לאח"כ. אני אומר שזה יפה בתאוריה,
אבל זה לא תופס במציאות. מכבי לא תביא לכאן רכז במליון וחצי דולר, וסביר להניח גם לא במליון. גם סמול כזה היא לא תביא.
מנגד, מחליף או לא מחליף, הנדריקס הוא שחקן משמעותי, שמשחק הרבה דקות. אפשר לקחת את ה-800 שלו, לשים על רכז טוב יותר או פחות (אנחנו לא יודעים)
ולהביא איזה ג'יימס במקרה הטוב, או פיליקס במקרה הרע, שיישחק 20 דקות ביורוליג, ויגרום לנו לתלוש את השערות.
אני מעדיף ללכת על הציפור שיש לי ביד, מה גם שמדובר בציפור שהיא צעירה ועם פוטנציאל יפה להפוך להיות שחקן יורוליג מוביל.
לגבי מה שאמרת, אסף, בנושא של עומס כלכלי - אתה צודק. סופו, הנדריקס, מצ'באן, לנגפורד והחזרתו של יותם, זה חתיכת עומס כלכלי.
זה לא יהיה פשוט, ואולי יצטרכו לוותר. אני אישית חושב שבעמדה 3 אפשר לוותר. לשחק חלק מהדקות עם 3 גארדים, וחלק עם פניני ובלו/לאנדסברג.
עובדה שגם מכבי חושבת ככה
שחף כתב:פארקר היה סמול פורוורד(מבחינה פיזית) לכל דבר ועניין באירופה. 1.98 מ', אתלט מעולה, מספיק חזק פיזית לשמור על כל אחד. מצחיק אותי שדווקא אתה עושה את ההשוואה הזאת ועוד משווה אותו לסמית'. קית' לאנגפורד הוא 1.91 מ' וכמו שאנחנו רואים מצויין השנה, העמדה הכי טובה עבורו היא עמדה 2, לא 1 ולא 3. ככה בדיוק מוציאים משחקנים את המינימום של מה שהם יכולים לתת.
דיברנו לא פעם על זה שמכבי צריכה סגל מצומצם ואיכותי ולא להוציא 800 אלף דולר על מחליפים וזה פלוס מינוס הפוטנציאל של הנדריקס. הוא לא מספיק גבוה, פיזי או טכני בשביל להפוך לגבוה מוביל באירופה וראינו את זה מול ברצלונה כשההוקים שלו נתקלו בידיים הארוכות של ואסקז ובמסה של פרוביץ'. אני מחזיק מדייויד בלאט מספיק כדי שימצא סנטר מחליף סולידי במחיר טוב ולא איזה נואל פליקס או שון ג'יימס. זה לא אפי או קטש.
jol9 כתב:אסף ושחף, אתם לא מצליחים לשכנע אותי. אני חושב שעיקר המחלוקת בינינו היא בכך, שאתם חושבים שאפשר לשלם פחות ולהביא מישהו מספיק טוב, ואילו אני חושב
שההפרשים שיהיו, לא יכסו את הפער.
נכון שמכבי במזל, תוכל להביא איזה גבוה ב300K שייתן את מה שריצ' נותן ואף יותר. אבל סביר יותר שמכבי תביא גבוה בחצי מליון לפחות, שגם יהיה פחות טוב מריצ',
וגם הפער שייחסך, לא באמת יאפשר להביא לכאן שחקן איכותי בעמדה 1.
אני לא מנסה להיות ריאלי, וגם לא מנסה להיות רואה חשבון, אלא פשוט רוצה ששחקן טוב שהוכיח את עצמו, והשתלב מצויין בקבוצה, ושהוא גם שחקן צעיר ועם פוטנציאל להשתפר עוד
יותר, יישאר בקבוצה, בטח כשזה בא על חשבון חתולים בשק שאין לנו מושג וחצי מושג מיהם ומהם.
מילא הייתם באים ואומרים, למכבי יש אפשרות להביא את אוקיץ', אבל בשבילו יצטרכו לדלל קצת את הסגל. אבל אתם בכלל לא יודעים מי המועמדים, וכמה הם עולים.
אני אישית חושב, שאם מצליחים להשאיר את לאנגפורד, ולהביא את יותם, אז מכבי בכל מקרה לא תביא רכז יקר, בלי שום קשר להנדריקס.
אולי אפילו יחזירו את פרקינס, לא יודע, ולכן אני כ"כ נגד לוותר על שחקן טוב ומוכח שמתאים למערכת, תמורת הסיכוי שאולי יביאו לכאן רכז טוב.
שחף כתב:יוני, הבאתי דוגמאות בת'רד הסקאוטינג. אארון ג'קסון של בילבאו כנראה יהיה הרכז הכי בכיר בשוק בקיץ הקרוב. סלאשר מוכשר, מנהל משחק איכותי, רכז גבוה, שומר טוב, מוסר טוב. דייויד בלאט חולה על שחקנים כאלה. תן להנדריקס 800 אלף ויש סיכוי לא רע שבסוף הקיץ נדבר על איך מכבי לעזעזל נתקעה עם דרווין קיצ'ן בתור הרכז שלה.
jol9 כתב:שחף כתב:יוני, הבאתי דוגמאות בת'רד הסקאוטינג. אארון ג'קסון של בילבאו כנראה יהיה הרכז הכי בכיר בשוק בקיץ הקרוב. סלאשר מוכשר, מנהל משחק איכותי, רכז גבוה, שומר טוב, מוסר טוב. דייויד בלאט חולה על שחקנים כאלה. תן להנדריקס 800 אלף ויש סיכוי לא רע שבסוף הקיץ נדבר על איך מכבי לעזעזל נתקעה עם דרווין קיצ'ן בתור הרכז שלה.
אתה מסכים איתי שמכבי לא תשלם לרכז זר יותר מ-600-700K?
אתה מסכים שג'קסון יכול למצוא קבוצה שתשלם לו יותר?
אתה מסכים שאם הנדריקס עוזב, מכבי לא תביא גבוה במקומו ביותר מ500-600K?
לדעתי התשובה הסבירה לכל אלה היא "כן", ולכן אני לא רואה את הקשר הישיר בין ההחתמה של הנדריקס לבין החתמה של רכז טוב.
אם כבר אז אם לאנג יעזוב, אז יש סיכוי לראות את מכבי מוציאה את הארנק בעבור גארד יורוליג מוכר ומוכח.
Holiday_Armadillo כתב:מצב הסנטר המחליף במכבי הוא שונה מקבוצות אחרות..
כשיש לך סנטר יציב כמו קרסטיץ' או פקוביץ' או אפילו בורוסיס, אתה לא צריך להשקיע מי יודע מה בסנטר המחליף שלך ואפשר מישהו ב-450K..לא כשהסנטר הראשון שלך הוא סופו ואתה לא מה יהיה איתו מחר..אם הוא ייפצע בגלל המשקל שלו או שהוא לא יתרום כלום כי למדו לסגור אותו\הוא בדאון..
כשהסנטר הראשון שלך הוא סופו אתה חייב סנטר שני שיכול להשכיח את זה שסופו לא מתפקד(לא,לא לעונה שלמה)..אי אפשר להתקמצן על סנטר מחליף כשיש לך שחקן כל כך לא צפוי כמו סופו בעמדת הסנטר הראשון שלך..
קודי כתב:Holiday_Armadillo כתב:מצב הסנטר המחליף במכבי הוא שונה מקבוצות אחרות..
כשיש לך סנטר יציב כמו קרסטיץ' או פקוביץ' או אפילו בורוסיס, אתה לא צריך להשקיע מי יודע מה בסנטר המחליף שלך ואפשר מישהו ב-450K..לא כשהסנטר הראשון שלך הוא סופו ואתה לא מה יהיה איתו מחר..אם הוא ייפצע בגלל המשקל שלו או שהוא לא יתרום כלום כי למדו לסגור אותו\הוא בדאון..
כשהסנטר הראשון שלך הוא סופו אתה חייב סנטר שני שיכול להשכיח את זה שסופו לא מתפקד(לא,לא לעונה שלמה)..אי אפשר להתקמצן על סנטר מחליף כשיש לך שחקן כל כך לא צפוי כמו סופו בעמדת הסנטר הראשון שלך..
שכחת להזכיר דבר נוסף - סופו בכושר טוב הוא סנטר ל-20-22 דקות במשחק ולכן חייב להיות לו מחליף ברמה גבוהה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google Adsense [Bot] ו־30 אורחים