מכבי ת"א הציעה להנדריקס חוזה לשלוש שנים

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מכבי ת"א הציעה להנדריקס חוזה לשלוש שנים

הודעהעל ידי rc4991 » 21 פברואר 2012, 14:29

ובינתיים:"אם מכבי אכן תצליח להאריך את חוזהו של הנדריקס, מי שיושאל בעונה הבאה או אפילו יימכר יהיה הפורוורד הסרבי, מילאן מצ'באן, שהושאל העונה לפרטיזן בלגרד היות ולדייויד בלאט הוצב אולטימטום כי לאור הסגל העמוס יצטרך לוותר על אחד הפורוורדים. מי שכמובן לא היה בעדיפות של בלאט הוא לא אחר ממצ'באן שחזר לסרביה ורושם עד כה עונה מצויינת."

http://one.co.il/Article/195640.html
אני יודע שהרבה יגידו שזה לא נכון אבל אני דווקא מאמין וגם אמרתי את זה כבר כמה פעמים
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי asafb96 » 21 פברואר 2012, 14:29

EulGam05 כתב:
asafb96 כתב:
EulGam05 כתב:נו'במת אסף, לפי מה שאתה כותב אפשר לחשוב שהנדריקס הוא גרסה רעה של אלישי כדיר. הנדריקס כבר שנתיים מהשחקנים המובילים ביורוליג בריבאונדים ובחסימות לדקת משחק אז סלח לי אבל להגיד שאין משהו שהוא עושה ברמה גבוהה ביחס ליורוליג זה קשקוש מארץ הקשקושים.

לא אלישי כדיר ולא נעלים. אמרתי שהנדריקס הוא שחקן משלים מצוין. אבל לא יותר
הוא חוסם טוב וגם ריבאונדר די טוב-אמרתי, אבל הוא לא שחקן מוביל באירופה. הוא לא! אוקי, אז הוא חוסם טוב. אבל זה לא מפריע ל3 הסנטרים המובילים של הקבוצות שלהם לעשות את שיא העונה שלהם דווקא מול "אחד החוסמים והריבאונדרים הטובים ביורוליג". הנדריקס עושה לא מעט חורים בצבע. הגובה שלו זה חיסרון, לא משנה כמה תנסה לסובב את זה, ובהתקפה אין לו ממש מה להציע חוץ מלהטביע שהוא באיזור הסל. הוא ממש לא שחקן בלבל של אליהו או מאצ'בן. לתת לו 800 אלף דולר שיש לך את סופו קרוב לוודאי, זה שטות.
אבל הבנתי כבר שכנראה אתם תמשיכו להתעקש על זה. בסדר. אבל אם הוא יחתום על חוזה כזה, וכל שאר הבסיס והשחקנים המובילים ישארו, ופתאום יביאו לך שחקן סטייל דיווין סמית' 2.0 לעמדת הרכז, כי הכל הלך על הלפרין, לאנגפורד והקוו הקדמי, נראה איך תדברו.
אם יהיה כסף גם לרכז וגם לריץ'-בסדר. אבל קודם שיביאו את הרכז, ואחרי זה נראה כמה "עודף" ישאר, כי אף אחד לא יודע בדיוק מי כל השחקנים שיהיו בשוק, כמה הם ידרשו, ומה יהיה הביקוש, ככה שאי אפשר להעריך כמה אפשר לתת להנדריקס בשביל שישאר כסף לרכז, גם אם נדע את התקציב המדויק של מכבי

אתה קורא בכלל מה שכותבים או פשוט מגיב באוטומט? איפה כתבתי שהגובה שלו זה יתרון? איפה כתבתי שהוא שחקן מוביל באירופה?

אתה טענת שאין שום דבר שהנדריקס עושה ברמה גבוהה ביחס ליורוליג. בתגובה הבאתי לך סטטיסטיקה שאומרת שכבר שנתיים שהוא מהשחקנים המובילים ביורוליג בריבאונדים וחסימות לדקת משחק שזה סותר את מה שאמרת.

לא אמרת שהגובה זה יתרון. אמרתי שטענת את זה? אמרתי שטענת שהוא שחקן מוביל? לא. כמו שהבאת סטטיסטיקה לזה שהוא חוסם וריבאונדר טוב (מה שחזרתי ואמרתי ברוב הפוסטים שלי), מנגד כתבתי שיש לו גם בעיית גובה, והוא לא שחקן הגנה גדול. זה לא חייב ליהיות מיוחס למה שכתבת בדיוק. אמרתי-נכון, הוא חוסם טוב. אבל מה זה חסימה-שניים למשחק, ששחקנים חוגגים לו על הראש? זה כלום. ריבאונדר טוב? נכון. אבל ריבאונדר לבד זה לא מספיק, וראינו גם שהוא צריך להתמודד עם שחקנים גבוהים במקרים שהם הולכים חזק לריבאונד, ולא חוזרים להגנה ומשאירים לו ריבאונדים קלים, לוקחים לו גם ריבאונדים מעל הראש, ולא מתקשים לסיים בסל ועבירה.
זה שהוא ריבאונדר וחוסם טוב זה ממש לא מה שצריך להביא לו חוזה כזה, כי האימפקט של קצת יותר מחסימה אחת למשחק וכמה ריבאונדים זה ממש לא אימפקט גדול כמו לדוגמא משחק ההתקפה של אליהו ומאצ'בן, והיכולת שלהם לשים כדור על הרצפה בתור גבוהים וגם לייצר נקודות לעצמם ולאחרים. חסרים אמריקאים בגובה 2.13+, עם גוף חזק שיודעים לעמוד בצבע, ולקחת ריבאונדים ולחסום? היה לנו את פוט שהיה עושה את זה. אבל רק את זה. וחוץ מזה, הנדריקס לא ממש מביא אימפקט גדול למשחק של מכבי. בעיקר לא בשמירה ב1 על 1 מול גבוהים ארוכים וחזקים, לא בהתמודדות עם פיק-אנד-רול, ולא עם שינוי זריקות בצבע.
asafb96

הודעהעל ידי jol9 » 21 פברואר 2012, 14:32

rc4991 כתב:ובינתיים:"אם מכבי אכן תצליח להאריך את חוזהו של הנדריקס, מי שיושאל בעונה הבאה או אפילו יימכר יהיה הפורוורד הסרבי, מילאן מצ'באן, שהושאל העונה לפרטיזן בלגרד היות ולדייויד בלאט הוצב אולטימטום כי לאור הסגל העמוס יצטרך לוותר על אחד הפורוורדים. מי שכמובן לא היה בעדיפות של בלאט הוא לא אחר ממצ'באן שחזר לסרביה ורושם עד כה עונה מצויינת."

אני יודע שהרבה יגידו שזה לא נכון אבל אני דווקא מאמין וגם אמרתי את זה כבר כמה פעמים

זאת גם התפתחות הגיונית, והיא קצת משנה את פני הדברים.
הנושא של מצ'באן לא ממש מובן לי.

לדעתי מה שיקרה הוא שמצ'באן יימכר, ומכבי בכל זאת תמצא את עצמה עם 6 שחקנים בעמדות 4-5. אז לא עדיף לבנות סגל עם 4 יקרים אבל טובים, מאשר להחזיק 3 טובים
ועוד 3 בינוניים/חלשים?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי asafb96 » 21 פברואר 2012, 14:42

jol9 כתב:אסף,
עניין העדיפויות הוא משהו שאתה צודק לגביו. באמת חשוב שיהיה סדר עדיפויות בבניית הקבוצה בגלל המגבלות.
אני יוצא מנקודת הנחה, שלמכבי בכל מקרה לא יהיה רכז מוביל מוכר. זה יהיה מישהו כנראה צעיר ודי זול. למעשה, זהות הרכז תיגזר מהיכולת של מכבי להשאיר את לאנגפורד
ולהביא את הלפרין. אל תשכח שיש גם את יוגב שמאוד מוערך ע"י דייויד, וימשיך לקבל הרבה קרדיט גם בעונה הבאה.

אני אישית חושב, שדייויד גם לא הולך להתעקש על עמדת הרכז, ויכול להיות גם שהוא לא ירצה לוותר על סמית', אותו הוא מעריך.

העניין כאן הוא גם עניין של טיימינג. יש לך אפשרות לסגור שחקן טוב, בדיוק כמו שהיתה בזמנו את האפשרות עם אידסון ועם פארגו וכו'. אם הנדריקס ימשיך ביכולת שלו
מהטופ 16 עד סוף העונה, ולא משנה היכן היא תיגמר ביורוליג, ב800K ל-3 שנים, כבר לא נראה אותו. לכן לדעתי המהלך הוא נכון, גם אם הוא פוגע באופן תאורטי
בסיכוי שנראה כאן רכז מוביל בשנה הבאה.

אל תצא מנקודות הנחה לגבי דבר כזה או אחר, ומנגד תכתוב "סיכוי תיאורטי". אתה יוצא מנקודת הנחה שנוח לך, וכותב שזה לא בגדר עובדה שלא נוח לך. אמרתי לך גם בפוסט אחר, או שתדבר על הכל באופן תיאורטי ובלי התייחסות ממשית למגבלות וליכולות של מכבי, בגלל שאנחנו לא יודעים בדיוק כמה כסף יש, מי רוצה מה, וכו', או שתתייחס לזה כפי שסביר להניח שיקרה.
מכבי כן תוכל להביא רכז מוכר וטוב. במוכר אני לא מדבר על מקאלב או דאימנטידיס, אלא על שחקנים בלבל נמוך יותר, אבל שחקנים שהוכיחו את עצמם, גם אם בעבר, ברמת יורוליג, או אפילו הוכיחו את עצמם כשחקנים מצוינים ברמת יורוקאפ.
זהות הרכז תיגזר מהיכולת להשאיר את לאנגפורד, להביא את הלפרין, וגם מהשארת/אי השארת סופו והנדריקס, השארת/אי השארת מאצ'בן, וכו'.. הכל קשור, כי הכל זה תקציב אחד. כסף שנחסך על עמדת הסנטר המחליף, לא בהכרח ילך אותו סכום על שחקן אחר בעמדה הזאת, אבל כן יכנס לתקציב הכללי של הקבוצה, וישפיע על הסכום שיהיה אפשר להשקיע בשאר השחקנים. זה דבר די ברור. התקציב של מכבי לא ישתנה בהתאם לאם הנדריקס ישאר או ילך. הכל זה תקציב אחד. זה לא שלכל עמדה יש תקציב מוגדר.
אתה חושב שבלאט לא יתעקש על רכז וישאיר את סמית'? שוב, שנוח לך אתה "מעריך". אי אפשר לדעת. הכל כאן ברמת התיאוריה והעיקרון.
נכון שיוגב מקבל קרדיט, אבל אם כל הכבוד, הוא לא שחקן שיכול ליהיות רכז ראשון לאורך עונה שלמה בקבוצת טופ יורוליג. יש לו משחקים טובים פה ושם, והוא אחלה רכז מחליף, אבל זהו. לפניו אתה צריך רכז ראשון.
בעיקרון, הנקודה היא שרכז ראשון לפני אוחיון חשוב הרבה יותר מסנטר מחליף אחרי סופו. קודם נבטיח את הרכז הראשון, ואז נלך לעמדות המשניות.
אל תשווה בין פארגו ואידסון להנדריקס, כי שניהם היו שחקנים חשובים וטובים הרבה, יותר, והם שחקנים מובילים. העניין הוא, שחזרו עליו וגם חפרו עליו שנה שעברה, זה הבנייה ההפוכה של מכבי. קודם החתימו את פוט וכדיר, ואז נזכרו שלא נשאר כסף לרכז נורמלי, והביאו את טורנס, שבלי ההתמוטטות שלו מי יודע איפה היינו היום. אף אחד לא מבטיח שהפעם יהיה יותר מזל. קודם תחתים את השחקנים החשובים והעיקריים (ופארגו ואידסון הם כאלה, כך שאין בעיה שיתחימו אותם באמצע העונה, כמו הטעות שעשו גם אם מוריס בזמנו), ואחר כך את המשלימים. אתה לא יכול להחתים שחקן מחליף בסכום כזה, רק בגלל שזה נראה כמו הזדמנות לעשות "גניבה" (ו800 אלף דולר בסכומים שמכבי מדברת זה ממש לא גניבה), אבל קיים סיכוי לא קטן שניתקע בלי מספיק כסף בקיץ, ובשביל להביא רכז טוב בסכום מכובד, ולא עוד שחקן סטייל סמית', תצטרך לוותר על שחקן כמו מאצ'בן, הלפרין, או אפילו לאנגפורד

בינתיים:"אם מכבי אכן תצליח להאריך את חוזהו של הנדריקס, מי שיושאל בעונה הבאה או אפילו יימכר יהיה הפורוורד הסרבי, מילאן מצ'באן, שהושאל העונה לפרטיזן בלגרד היות ולדייויד בלאט הוצב אולטימטום כי לאור הסגל העמוס יצטרך לוותר על אחד הפורוורדים. מי שכמובן לא היה בעדיפות של בלאט הוא לא אחר ממצ'באן שחזר לסרביה ורושם עד כה עונה מצויינת."

מקווה מאוד מאוד שזה עוד שטות אופיינית לוואן
asafb96

הודעהעל ידי Maccabikid » 21 פברואר 2012, 14:53

אני לא מבין מה הולך פה בכלל בעמדות 4-5 בעונה הבאה, בשלוש מסגרות הרי לא נשאר, 90 אחוז שנפרוש מהאדריאטית אז איזה מין סיבה יש ל5 שחקנים בעמדות 4-5 מתוכם 4 פ"פ נהדרים ורק אחד סנטר? כמה סנטרים עוד צריכים לחגוג על הנדריקס כדי שתבינו שעם כל זה שהוא שחקן אדיר חסרים לו לא מעט סנטימטרים.
חבל לשלם על הנדריקס בסכומים שלו לעמדה 5, אם כי במידה ובלו יפרוש הוא בהחלט מועמד ראוי להחליפו, הוא ומאצ'בן. אבל אף אחד משניהם לא צריך במידה ובלו וליאור ממשיכים במכבי.
לדעתי מספיקים בהחלט שני שחקנים בעמדה 4 - ליאור ובלו ובעמדה 5 עוד שניים סופו, ועוד סנטר זר גבוה מעל 2.08 היו כמה דוגמאות לסנטרים טובים מאוד באחד האשכולות פה, לדוגמא למה לא להביא את פול דיוויס(אם אני זוכר נכון) כמחליף לסופו? 4 שחקנים שבהחלט סותמים לחלוטין את עמדות הפנים, במידה ובלו יפרוש אז הנדריקס במקום בלו. אבל לא לשים את הנדריקס בתור סנטר מחליף, אני לא יודע מה אתם ראיתם העונה אבל אני בהחלט ראיתי שחקנים שחגגו על הנדריקס.. עם כל זה שהרבה פה טוענים שהוא שחקן הגנה אדיר.
Maccabikid

הודעהעל ידי yzafrir » 21 פברואר 2012, 14:56

אני מניח שהשארות של מילאן תלוייה במה שיקרה עם בלו , וגם די נראה שזה הולך לזה שמכבי מכוונת לארבעה שחקנים בעמדות 4-5 , סופו , ריץ' , אליהו , בלו \מילאן....אני לא רואה את ג'יימס ממשיך במכבי ואני גם לא רואה את הקבוצה מביאה גבוהה נוסף כי אם כן היא יכולה להשאיר את מילאן במקום להיכנס להרפתקה כלכלית חדשה...אלא אם הכוונה להביא סנטר צעיר במקום מילאן ??
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 21 פברואר 2012, 14:56

אני לא מבין על מה התלונה. הכל זה הנחות. ההנחות שלי הן הנחות שמתבססות על הנתונים שאני רואה אותם כקבועים או ככאלה המתבססים על מקרי העבר,
ואילו ההנחות שלך הן כאילו בתוך ואקום. כאילו שלא היית כאן בקיצים הקודמים.

מתי בפעם האחרונה מכבי הביאה רכז מוביל ב800K-1M? היה את ארויו, שהגיע מאוחר בגלל בניה קלוקלת של אפי, ולקו אחורי לא קיים. אבל פרט אליו מי? אפילו בעשור האחרון.

אם נניח שלאנג יישאר, והלפרין יגיע, אז כבר יש לך קו אחורי טוב עם שניהם ועם אוחיון ובורשטיין. במצב כזה אתה באמת חושב שמכבי יילכו על שחקן ברמת השכר שפארגו היה אמור להיות?
אני אישית חושב שלא.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 21 פברואר 2012, 14:59

אם מה שמילאן עושה העונה לא גורם לבלאט להבין שהוא הראשון שצריך להיות פה שנה הבאה, כנראה שהוא כבר באמת לא ישחק במכבי.
איך אפשר להעדיף שחקן אפור ומוגבל כמו הנדריקס, על פני מילאן, שהיכולות שלו נדירות?
לצערי, דווקא הידיעה הזאת היא די אמינה, כבר אחרי ההחתמה של מילאן היה ברור שבלאט לא מת עליו, אני מקווה שההנהלה לא תיתן לו לעשות את הטעות הזאת.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yzafrir » 21 פברואר 2012, 15:00

jol9 כתב:אני לא מבין על מה התלונה. הכל זה הנחות. ההנחות שלי הן הנחות שמתבססות על הנתונים שאני רואה אותם כקבועים או ככאלה המתבססים על מקרי העבר,

מתי בפעם האחרונה מכבי הביאה רכז מוביל ב800K-1M? היה את ארויו, שהגיע מאוחר בגלל בניה קלוקלת של אפי, ולקו אחורי לא קיים. אבל פרט אליו מי? אפילו בעשור האחרון.

אם נניח שלאנג יישאר, והלפרין יגיע, אז כבר יש לך קו אחורי טוב עם שניהם ועם אוחיון ובורשטיין. במצב כזה אתה באמת חושב שמכבי יילכו על שחקן ברמת השכר שפארגו היה אמור להיות?
אני אישית חושב שלא.

וויז קיבל 850K ולפארגו התכוונו לשלם יותר מיזה...זה דברים שלא הייתי שולל לגמרי , תלוי מה יש בשוק .
אבל עדיין אני לא חושב שיש קשר בין זה לבין החתמה של ריץ' על 800K , זה לא צריך לבוא אחד על חשבון השני....
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 21 פברואר 2012, 15:01

Maccabikid כתב:אני לא מבין מה הולך פה בכלל בעמדות 4-5 בעונה הבאה, בשלוש מסגרות הרי לא נשאר, 90 אחוז שנפרוש מהאדריאטית אז איזה מין סיבה יש ל5 שחקנים בעמדות 4-5 מתוכם 4 פ"פ נהדרים ורק אחד סנטר? כמה סנטרים עוד צריכים לחגוג על הנדריקס כדי שתבינו שעם כל זה שהוא שחקן אדיר חסרים לו לא מעט סנטימטרים.
חבל לשלם על הנדריקס בסכומים שלו לעמדה 5, אם כי במידה ובלו יפרוש הוא בהחלט מועמד ראוי להחליפו, הוא ומאצ'בן. אבל אף אחד משניהם לא צריך במידה ובלו וליאור ממשיכים במכבי.
לדעתי מספיקים בהחלט שני שחקנים בעמדה 4 - ליאור ובלו ובעמדה 5 עוד שניים סופו, ועוד סנטר זר גבוה מעל 2.08 היו כמה דוגמאות לסנטרים טובים מאוד באחד האשכולות פה, לדוגמא למה לא להביא את פול דיוויס(אם אני זוכר נכון) כמחליף לסופו? 4 שחקנים שבהחלט סותמים לחלוטין את עמדות הפנים, במידה ובלו יפרוש אז הנדריקס במקום בלו. אבל לא לשים את הנדריקס בתור סנטר מחליף, אני לא יודע מה אתם ראיתם העונה אבל אני בהחלט ראיתי שחקנים שחגגו על הנדריקס.. עם כל זה שהרבה פה טוענים שהוא שחקן הגנה אדיר.

ומה ראית בעונה שעברה כשמכבי הגיעה לגמר?
שחקנים טובים תמיד יעשו את העבודה שלהם, גם אם תשים מולם שחקני הגנה מצויינים.

ממתי 2.08 זאת איזשהי מגבלה הכרחית? מה הגובה של סופו? האם הוא לא סנטר מוביל ביורוליג?
האם עדיף לנו לשים איזו גרסה חיוורת ופחות מוכשרת של סברסנקו (ואנחנו בחיים לא נשיג סנטר הגנתי גבוה טוב יותר, אלא אף פחות טוב) כסנטר מחליף במקום הנדריקס?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 21 פברואר 2012, 15:03

yzafrir כתב:
jol9 כתב:אני לא מבין על מה התלונה. הכל זה הנחות. ההנחות שלי הן הנחות שמתבססות על הנתונים שאני רואה אותם כקבועים או ככאלה המתבססים על מקרי העבר,

אני אישית חושב שלא.

וויז קיבל 850K ולפארגו התכוונו לשלם יותר מיזה...זה דברים שלא הייתי שולל לגמרי , תלוי מה יש בשוק .
אבל עדיין אני לא חושב שיש קשר בין זה לבין החתמה של ריץ' על 800K , זה לא צריך לבוא אחד על חשבון השני....

נו אז אתה מבין? העגלה הזאת עלתה כ"כ הרבה, מה שעוד יותר מוכיח לי שרכז מוכח וטוב באמת לא נוכל להביא בסכום סביר אותו מכבי יכולה לשלם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי EulGam05 » 21 פברואר 2012, 15:10

asafb96 כתב:
EulGam05 כתב:
asafb96 כתב:
EulGam05 כתב:נו'במת אסף, לפי מה שאתה כותב אפשר לחשוב שהנדריקס הוא גרסה רעה של אלישי כדיר. הנדריקס כבר שנתיים מהשחקנים המובילים ביורוליג בריבאונדים ובחסימות לדקת משחק אז סלח לי אבל להגיד שאין משהו שהוא עושה ברמה גבוהה ביחס ליורוליג זה קשקוש מארץ הקשקושים.

הוא חוסם טוב וגם ריבאונדר די טוב-אמרתי, אבל הוא לא שחקן מוביל באירופה. הוא לא! אוקי, אז הוא חוסם טוב. אבל זה לא מפריע ל3 הסנטרים המובילים של הקבוצות שלהם לעשות את שיא העונה שלהם דווקא מול "אחד החוסמים והריבאונדרים הטובים ביורוליג". הנדריקס עושה לא מעט חורים בצבע. הגובה שלו זה חיסרון, לא משנה כמה תנסה לסובב את זה, ובהתקפה אין לו ממש מה להציע חוץ מלהטביע שהוא באיזור הסל. הוא ממש לא שחקן בלבל של אליהו או מאצ'בן. לתת לו 800 אלף דולר שיש לך את סופו קרוב לוודאי, זה שטות.
אבל הבנתי כבר שכנראה אתם תמשיכו להתעקש על זה. בסדר. אבל אם הוא יחתום על חוזה כזה, וכל שאר הבסיס והשחקנים המובילים ישארו, ופתאום יביאו לך שחקן סטייל דיווין סמית' 2.0 לעמדת הרכז, כי הכל הלך על הלפרין, לאנגפורד והקוו הקדמי, נראה איך תדברו.
אם יהיה כסף גם לרכז וגם לריץ'-בסדר. אבל קודם שיביאו את הרכז, ואחרי זה נראה כמה "עודף" ישאר, כי אף אחד לא יודע בדיוק מי כל השחקנים שיהיו בשוק, כמה הם ידרשו, ומה יהיה הביקוש, ככה שאי אפשר להעריך כמה אפשר לתת להנדריקס בשביל שישאר כסף לרכז, גם אם נדע את התקציב המדויק של מכבי

אתה קורא בכלל מה שכותבים או פשוט מגיב באוטומט? איפה כתבתי שהגובה שלו זה יתרון? איפה כתבתי שהוא שחקן מוביל באירופה?

אתה טענת שאין שום דבר שהנדריקס עושה ברמה גבוהה ביחס ליורוליג. בתגובה הבאתי לך סטטיסטיקה שאומרת שכבר שנתיים שהוא מהשחקנים המובילים ביורוליג בריבאונדים וחסימות לדקת משחק שזה סותר את מה שאמרת.

לא אמרת שהגובה זה יתרון. אמרתי שטענת את זה? אמרתי שטענת שהוא שחקן מוביל? לא. כמו שהבאת סטטיסטיקה לזה שהוא חוסם וריבאונדר טוב (מה שחזרתי ואמרתי ברוב הפוסטים שלי), מנגד כתבתי שיש לו גם בעיית גובה, והוא לא שחקן הגנה גדול. זה לא חייב ליהיות מיוחס למה שכתבת בדיוק. אמרתי-נכון, הוא חוסם טוב. אבל מה זה חסימה-שניים למשחק, ששחקנים חוגגים לו על הראש? זה כלום. ריבאונדר טוב? נכון. אבל ריבאונדר לבד זה לא מספיק, וראינו גם שהוא צריך להתמודד עם שחקנים גבוהים במקרים שהם הולכים חזק לריבאונד, ולא חוזרים להגנה ומשאירים לו ריבאונדים קלים, לוקחים לו גם ריבאונדים מעל הראש, ולא מתקשים לסיים בסל ועבירה.
זה שהוא ריבאונדר וחוסם טוב זה ממש לא מה שצריך להביא לו חוזה כזה, כי האימפקט של קצת יותר מחסימה אחת למשחק וכמה ריבאונדים זה ממש לא אימפקט גדול כמו לדוגמא משחק ההתקפה של אליהו ומאצ'בן, והיכולת שלהם לשים כדור על הרצפה בתור גבוהים וגם לייצר נקודות לעצמם ולאחרים. חסרים אמריקאים בגובה 2.13+, עם גוף חזק שיודעים לעמוד בצבע, ולקחת ריבאונדים ולחסום? היה לנו את פוט שהיה עושה את זה. אבל רק את זה. וחוץ מזה, הנדריקס לא ממש מביא אימפקט גדול למשחק של מכבי. בעיקר לא בשמירה ב1 על 1 מול גבוהים ארוכים וחזקים, לא בהתמודדות עם פיק-אנד-רול, ולא עם שינוי זריקות בצבע.

אז זהו שכן, הנה מה שכתבת:
asafb96 כתב:הגובה שלו זה חיסרון, לא משנה כמה תנסה לסובב את זה

לא חסרים אמריקאים גבוהים שיודעים לקחת ריבאונד ולחסום אבל כן חסרים כאלה שיודעים גם לשחק הגנה. גם פישר הוא 2.11+ שיודע לקחת ריבאונד ולחסום וזה לא הפריע ללורבק ופרוביץ' להוריד לו 29 ו-12 נק' בהתאמה על הראש השנה בליגה. פישר הוא עוד שחקן יקר באופן יחסי והוא לפחות יודע לקלוע מחצי מרחק, רוב הגבוהים שתביא בסביבות ה-400 אלף לא ידעו לעשות אפילו את זה.
EulGam05

הודעהעל ידי yzafrir » 21 פברואר 2012, 15:12

אני מסכים איתך ולכן אני אומר שמה שיגיע לעמדת הרכז בכלל לא קשור למה שמגיע להנדריקס...יכול להיות אפילו שישאירו את הנדריקס ב-800K וגם יביאו רכז ב-מליון....לא חשוב אם הוא יהיה רכז טוב בסופו של דבר או לא , אני מדבר על הכסף . אף אחד מאיתנו הוא לא הרואה חשבון של מכבי ולא ידוע לנו כמה כסף הם מתכננים להוציא , הם לא חברה ציבורית והם לא חייבים לנו דין וחשבון .
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי Maccabikid » 21 פברואר 2012, 15:15

jol9 כתב:
Maccabikid כתב:אני לא מבין מה הולך פה בכלל בעמדות 4-5 בעונה הבאה, בשלוש מסגרות הרי לא נשאר, 90 אחוז שנפרוש מהאדריאטית אז איזה מין סיבה יש ל5 שחקנים בעמדות 4-5 מתוכם 4 פ"פ נהדרים ורק אחד סנטר? כמה סנטרים עוד צריכים לחגוג על הנדריקס כדי שתבינו שעם כל זה שהוא שחקן אדיר חסרים לו לא מעט סנטימטרים.

ממתי 2.08 זאת איזשהי מגבלה הכרחית? מה הגובה של סופו? האם הוא לא סנטר מוביל ביורוליג?
האם עדיף לנו לשים איזו גרסה חיוורת ופחות מוכשרת של סברסנקו (ואנחנו בחיים לא נשיג סנטר הגנתי גבוה טוב יותר, אלא אף פחות טוב) כסנטר מחליף במקום הנדריקס?

סופו 2.06 שזה גם גבוה מהנדריקס, והמאסה שלו זה משהו נדיר שמחפה על הגובה, בנוגע לעונה שעברה ההגנה על הגארדים הייתה כל כך רצחנית שחסרון הגובה בקו הקדמי זה לא מה שהפריע.. ונכון זה לא איזה כלל מינ' 2.08 ותמיד יש יוצאי דופן אבל הנדריקס הוא לא בגובה של סנטר ליורוליג, בוא נסתכל לדוגמא על הרשימה של שחף
שחף כתב:אני אעשה סיכום קצר של הפייבוריטים שלי לעמדות השונות:

סנטרים:
פול דייויס, 27, 2.11 מ', קאחסול:
יתרונות: סנטר שלם מאוד, עם משחק פוסט, קליעה מחצי מרחק, פיק אנד רול טוב. אתלט מצויין שרץ טוב את המגרש. ריבאונדר מצויין. שומר לא רע בכלל. סקורר מצויין בליגה הכי קשוחה ופיזית באירופה חוץ מהיורוליג.
חסרונות: בעיית עבירות די רצינית. 3.6 עבירות למשחק, מה שמגביל אותו ל...כמות הדקות של סופו. לא שיחק עדיין ביורוליג. סביר להניח שאחרי עונה כזאת יזכה להתעניינות של הגדולות ביבשת.

דונטאס מונטנייס, 21, 2.13 מ', סופוט:
יתרונות: החבילה השלמה. סבן פוטר שיכול לעשות ה-כ-ל. פוסט אפ, קליעה מבחוץ, מוריד כדור לרצפה, מסירה. ריבאונדר מצויין, חוסם סביר בהחלט. יכול להתפתח לגירסה יותר אתלטית ופחות טכנית של לורבק. עונה אחת ביורוליג.
חסרונות: בחירת סיבוב ראשון. כנראה יילך ל-NBA ואם לא בטח יקבל הצעה מאחת הגדולות. טיפה רזה ונוטה ל-4. צעיר מאוד.

רפאל האטשמייר, 25, 2.08 מ':
יתרונות: סנטר אמיתי, חזק מאוד. פיק אנד רול מצויין, משחק פוסט טוב(לא הכי טכני או מלוטש), אתלט שרץ טוב את המגרש, קליעה מכל הטווחים(0.5 שלשה למשחק בספרד), אקטיבי מאוד, נע טוב בל כדור, ריבאונדר סולידי
חסרונות: לא הכי טכני או מלוטש, בלי ניסיון ביורוליג.

אני מעדיף פה בהחלט את דיוויס על פני הנדריקס,וגם השניים האחרים נראים נהדרים.
Maccabikid

הודעהעל ידי שחף » 21 פברואר 2012, 15:42

jol9 כתב:

הגודל של הנדריקס בהחלט מגביל אותו, יוני. תשאל את ואסקז ולורבק שקלעו עליו די בקלות. לגבי סברסנקו, כאן אני נאלץ לחלוק עליך. יש מספיק סנטרים שמכבי יכולה להביא שמבחינה הגנתית יהיו יעילים יותר מהנדריקס, בגלל מגבלות הגובה שלו. אפשר אולי לטעון שמכבי תתקשה להשיג בסכומים שהיא משלמת שחקן שיהיה גם ברמה התקפית גבוהה, אבל זריקת השמות של פליקס ויניב גרין וכו' זה באמת דבילי. אם יש לך מערכת סקאוטינג סבירה אני חושב שאפשר למצוא גבוה עם נתונים פיזיים טובים שיכול לשנות זריקות בפנים. אם אתה אוטומאטית מביא כל מיני שון ג'יימסים שחיפים שחוגגים בליגת קופל זה כבר משהו אחר.
שחף

הודעהעל ידי asafb96 » 21 פברואר 2012, 16:27

EulGam05 כתב:
asafb96 כתב:
EulGam05 כתב:
asafb96 כתב:

אז זהו שכן, הנה מה שכתבת:
asafb96 כתב:הגובה שלו זה חיסרון, לא משנה כמה תנסה לסובב את זה

לא חסרים אמריקאים גבוהים שיודעים לקחת ריבאונד ולחסום אבל כן חסרים כאלה שיודעים גם לשחק הגנה. גם פישר הוא 2.11+ שיודע לקחת ריבאונד ולחסום וזה לא הפריע ללורבק ופרוביץ' להוריד לו 29 ו-12 נק' בהתאמה על הראש השנה בליגה. פישר הוא עוד שחקן יקר באופן יחסי והוא לפחות יודע לקלוע מחצי מרחק, רוב הגבוהים שתביא בסביבות ה-400 אלף לא ידעו לעשות אפילו את זה.

:confused
קצת, קצת הבנת הנקרא.
אמרתי לך, שלא אמרת שהגובה שלו זה יתרון. זה יכול ליהיות חסרון, זה יכול לא להפריע לו, אבל זה לא יתרון.
אמרתי שהגובה שלו זה חיסרון, כי חגגו עליו לא פעם, בעיקר בגלל חסרון בסנטימטרים. ולא משנה אם תגיד שהוא חוסם טוב, כי לחסום זה טוב, אבל צריך גם לשמור, לפריע, ולשנות זריקות.
מה שכתבת אחרי זה, זה בדיוק הנקודה! הנדריקס יודע לחסום, אבל כשומר הוא שומר די מוגבל. אז הוא יודע לקחת ריבאונד ולחסום (כמו שכתבת על פישר), אבל זה לא הפריע לשרמנידי, ראקוביץ', ו-וואסקאז לתת את משחק העונה שלהם מולו
asafb96

הודעהעל ידי asafb96 » 21 פברואר 2012, 16:37

jol9 כתב:

סופו גבוה מהנדריקס בכמה סנטימטרים, אבל הפיזיות שלו זה יתרון עצום.
ממש לא נכון. נוכל למצוא סנטרים הגנתיים לא פחות טובים מסברסנקו. גם שחקנים התקפיים יהיו בשוק. זה סתם לזרוק משפט לאוויר. מצד אחד, אתה אומר שנוכל שיהיה אפשר להביא רכז טוב בזול, ומצד שני, אתה קובע עובדה שלא נשיג סנטר הגנתי פחות טוב מסברסנקו...

אני לא מבין על מה התלונה. הכל זה הנחות. ההנחות שלי הן הנחות שמתבססות על הנתונים שאני רואה אותם כקבועים או ככאלה המתבססים על מקרי העבר,

אני אישית חושב שלא.

מתי היה לנו רכז יקר? קיבלת את הרשימה כבר. חוץ מזה, מה הפיתרון? להביא רכז דמוי סמית'? להביא עוד גארד מהליגה? ומתי מכבי החזיקה קוו קדמי של 5 שחקנים בכירים עד השנה שעברה? אי אפשר רק לדבר על העבר, מתי שנוח לך. אם מכבי תיתן לשחקן כמו הנדריקס 800 אלף דולר, אז עוד הרבה זמן לא נראה רכז "מוכח" בסכום הזה.
ונגיד ומה שאמרת זה נכון (וזה לא), ומכבי לא הביאה רכז של 800K-1M בעשור האחרון, אז צריך להמשיך לא להביא שחקן כזה, וללכת על שחקן צעיר, רק בגלל שלא עשינו את זה בשנים האחורנות? (ושוב, כן היו).
לאנגפורד ולהפרין לבד "קצת" יתקשו להחזיק חלק נכבד מ3 עמדות. אוחיון זה נחמד, וגם לאנדסברג ופניני זה אחלה, אבל זה לא מספיק.
אם אתה ממשיך עם קוו המחשבה הזה, של להמר על רכז צעיר, ולזרוק להנדריקס 800 אלף דולר, הדיון מיותר ואנחנו לא נגיע לשום מקום.
בכל מקרה, הסיפור פה הוא סדר העדיפויות. בוא נעשה סדר פעם אחת. לטעמי, סדר העדיפויות צריך ליהיות: סופו, רכז זר, לאנגפורד, הלפרין, ריץ', וקודם כל צריך להבטיח את המקום של השחקנים הבכירים והחשובים בקבוצה, ואז לראות כמה נשאר. שלא יהיה כמו שנה שעברה. איך לדעתך זה צריך ליהיות?
asafb96

הודעהעל ידי EulGam05 » 21 פברואר 2012, 16:51

נו אסף אז מי הוא אותו סנטר אמריקאי מיסתורי בגובה 2.13+ שיודע לקחת ריבאונד, לחסום, לשחק הגנה וגם עולה משמעותית פחות מ-800 אלף שאתה מבטיח לנו שאפשר יהיה למצוא בקיץ?

בכל הדיון הארוך הזה ראיתי רק שחקן אחד שאולי יכול להיות מחליף טוב להנדריקס וזה פול דיוויס. אבל מה, דיוויס השנה הוא אחד הסנטרים הטובים בליגה הספרדית ואפשר בקלות לעשות קייס שהוא נותן עונה יותר טובה ממה שהנדריקס נתן לפני שהגיע למכבי (והוא קיבל ממכבי בערך 600 אלף לעונה) כך שסביר להניח שהחיסכון הכה גדול שאתה מייחל לו לא יבוא מהחתמה שלו.
EulGam05

הודעהעל ידי asafb96 » 21 פברואר 2012, 16:56

EulGam05 כתב:נו אסף אז מי הוא אותו סנטר אמריקאי מיסתורי בגובה 2.13+ שיודע לקחת ריבאונד, לחסום, לשחק הגנה וגם עולה משמעותית פחות מ-800 אלף שאתה מבטיח לנו שאפשר יהיה למצוא בקיץ?

בכל הדיון הארוך הזה ראיתי רק שחקן אחד שאולי יכול להיות מחליף טוב להנדריקס וזה פול דיוויס. אבל מה, דיוויס השנה הוא אחד הסנטרים הטובים בליגה הספרדית ואפשר בקלות לעשות קייס שהוא נותן עונה יותר טובה ממה שהנדריקס נתן לפני שהגיע למכבי (והוא קיבל ממכבי בערך 600 אלף לעונה) כך שסביר להניח שהחיסכון הכה גדול שאתה מייחל לו לא יבוא מהחתמה שלו.

יש את דיוויס שהעלת, שלטעמי יעלה פחות מ800 אלף דולר, כמעט בטוח
יש את האסאן וויטדסייד שנבחר 33 בדראפט לפני שנתיים. שחקן בגובה 2.13, עם ידיים של מפלצת. חוסם וריבאונדר בחסד. משחק כרגע בדי ליג, בתקווה לקבל חוזה NBA (שיחק כבר אצל סקרמנטו)
יש את מוחמד סנה הסנגלי. משחק בליגה הספרדית. שחקן התקפי לא משהו, אבל שחקן הגנה משובח.
יש את הברזילאי ההוא שנותן גם עונה יפה בספרד, והשם שלו עלה בתקשרות. וגם בראיינט שהשם שלו עלה פה, שהוא סנטר גבוה, מאוד מאוד חזק, וממה שקראתי עליו, ומראייה סטטיסטיקה שלו (אותו ואת הברזילאי לא ראיתי עוד בפעולה), נראה שחקן נחמד ביותר.
אפילו פישר שמסיים חוזה, ובדרך לקבל אזרחות, יכול ליהיות פחות יקר, וליהיות מחליף נחמד מאוד
וזה מרפרוף בפורום הזה. אם עושים סקואטים רציני, אפשר למצוא עוד המון שמות
asafb96

הודעהעל ידי yzafrir » 21 פברואר 2012, 17:00

אפשר למצוא עוד מלא שמות שאף אחד מהם הוא לא חסכון משמעותי לעומת ה-800K להנדריקס וגם מאף אחד מהם אתה לא יכול לדעת מה תקבל במכבי לעומת הנדריקס שאתה כן יודע (לטוב ולרע....כנראה שלטוב כי רוצים אותו המאמנים)
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־12 אורחים