yzafrir כתב:חביב , כהרגלך בקודש כאשר אתה רוצה להדגים ששחקן הוא יקר אתה נוקב בסכום ברוטו ( כך גם אתה עושה עם בורשטיין )
לאנדסברג לא יקבל במכבי יותר מ-250K נטו ומכיוון שהוא עולה חדש הוא לא משלם מס כמו ישראלי...
לגבי אוחיון , זה שהוא הגארד הכי טוב של מכבי העונה זו תעודת עניות לעונה הזאת . אם הלפרין מגיע אז אין בו צורך כי זו הייתה התוכנית המקורית לעונה הזאת ואוחיון היה ברירת מחדל...
לגבי מילאן אם בלו נישאר אז אין בו צורך אבל אם בלו פורש אז מילאן יוכל סוף סוף לשחק בעמדה הטיבעית שלו ובאמת לבוא לידי ביטוי במכבי .
אני בספק מאוד גדול אם לנדסברג יסתפק ב250 אלף דולר נטו. רק בקיץ האחרון פורסם כי היתה לו הצעה על סך 400 או 450 אלף דולר נטו מקבוצה ספרדית ו250 אלף נראה סכום נמוך מדי. בכלל, מדובר בשחקן שרוצה לנסות את מזלו בNBA ולא נראה לי שהוא יהיה מוכן להגיע למכבי בשביל פחות מ350 אלף דולר נטו.
בכל אופן, אם כבר יש בסגל שחקנים כמו פניני, אוחיון והלפרין, אני לא רואה כל טעם לצרף בכוח עוד גארד ישראלי. פשוט אין מקום והדבר סתם יפגע בהיררכיה, בלי שום קשר לכסף הנוסף שיזרק.
בכל אופן, בכל קבוצה ובפרט בקבוצות בעלות סגל רחב, יש תמיד שחקן או שניים שאינם באים לידי ביטוי ואינם מרוצים מהדקות אשר הם מקבלים.
העונה למכבי יש ששה (!!) גארדים, כאשר בורשטיין ושאייר כמעט ואינם קיימים ביורוליג, ופאפאלוקאס ומאלט מבליחים פעם ב... מדוע אנחנו צריכים ששה גארדים גם בעונה הבאה? לא עדיף ללכת על שלושה גארדים בכירים בגיבוי של עוד גארד סטייל אוחיון? למה לא לאמץ את הגישה שעבדה בשנים הטובות של מכבי, בה היו בסגל שני גארדים בכירים בחמישיה ועוד גארד איכותי אחד טוב על הספסל (דריק)?
כמו שאני רואה את הדברים, סגל גארדים המכיל את לנגפורד, רכז זר, הלפרין, אוחיון ובורשטיין, הוא פשוט אידאלי עבוד מכבי.
לנגפורד והרכז הזר יהיו שחקני החמישיה שיזכו למירב הדקות, הלפרין יהיה הגארד הראשון שיעלה מן הספסל, אוחיון יתן כמה דקות מנוחה לרכז הזר ובורשטיין יתמחה בחלוקת דיגלונים, מחיאת כפיים וזריקת מגבות (דברים אותם הוא עושה מצויין כבר העונה).
הרכב כזה הוא מאוזן, איכותי ואפילו יאפשר למכבי לשחק עם שלושה גארדים על המגרש בעת הצורך.
צירופו של עוד גארד להרכב, סתם עשוי לסבך את העיניינים ויעמיס על הסגל.
בנוגע לאוחיון, אני לא רואה שום סיכוי שהוא לא יהיה כאן בעונה הבאה, אלא אם חלילה הוא יפצע או יקרה משהו מאוד לא צפוי.
אוחיון מתקדם יפה מאוד במכבי, הוא טוב יותר מבורשטיין ומשאייר ולדעתי, גם מפאפאלוקאס, ומעל הכל, יש לו חוזה לעוד שתי עונות במכבי.
בעונות בהן מכבי כ"כ רוצה לשמור על הצביון הישראלי, אני לא רואה שום סיכוי שמכבי תחתוך את הגארד הישראלי הטוב ביותר שלה (שגם נמצא תחת חוזה) עבור שחקן מתאזרח. אני גם לא בטוח שברמה המקצועית מדובר במהלך נכון.
בנוגע לקו הקדמי, אני באמת לא יודע מה הולך לקרות.
מה שכן ברור, זה שבעונה הבאה (כמו העונה הזאת) יהיו לפחות חמישה שחקנים בעמדות 4-5 וככל הנראה, הם יעלו יותר כסף מאשר הם עולים העונה. דבר זה הוא אמנם לא עד כדי כך משמעותי, אבל הוא מחליש את הסיכויים שנראה כאן עוד שחקן ישראלי בכיר בקו האחורי.
שוב, אם במכבי מישהו יחליט להרים את הכפפה ולחתוך את בורשטיין (שלפחות ברמה המקצועית, מדובר במהלך נכון), אז כן יהיה כאן מקום ללנדסברג וזה אפילו יהיה טוב מאוד.
כל עוד זה לא קורה, אז אני מתקשה מאוד לראות גם את הלפרין, גם את לנגפורד, גם רכז זר איכות וגם את לנדסברג באותה קבוצה. אם מכבי תוותר על זר בעמדה מס' 3, זה אולי עוד יהיה אפשרי, אבל הסיכויים לכך מאוד קלושים.