לאט לאט ובזהירות בוסטון עולה למקום הראשון בבית האטלנטי והמקום הרביעי במזרח כשפילדלפיה שהתחילה את העונה מצוין נמצאת בצניחה בשבועות האחרונים, יהיה מעניין לראות אם הם יצליחו לשמור על ראשות הבית (ובעצם להבטיח מקומות 1-4 בפלייאוף). לסלטיקס יש לו"ז די ברוטלי ב-15 המשחקים הנותרים - 3 משחקים מול מיאמי (2 בבית), שיקאגו בחוץ, סאן-אנטוניו בבית, אורלנדו בבית, אטלנטה (בית וחוץ), אינדיאנה וניו-יורק בחוץ ופילדלפיה בבית - 11 משחקים מול קבוצות פלייאוף (5 בחוץ). לפילדלפיה נותרו עוד הרבה משחקי חוץ (10) אבל רק 7 משחקים (4 בחוץ) מול קבוצות פלייאוף כשמתוכם רק משחק אחד הוא מול המובילות של הליגה (מיאמי בחוץ).
מילווקי שניצחה היום את הכספיז תנסה להשתחל לפלייאוף על חשבון הניקס שהפסידו היום להוקס. לבאקס נותרו 7 משחקים מול קבוצות פלייאוף (גריזליס, משחק בית מול הת'אנדר, ניקס, פייסרס, סיקסרס וסלטיקס) מתוכם רק 2 משחקי חוץ. שאר הלו"ז שלהם קל יחסית (בובקאטס, קאבס, פיסטונס, ראפטורס, נטס, 2 משחקים מול הבולטס ומשחק מול פורטלנד). לניקס אמנם יש רק משחק פלייאוף אחד יותר מלבאקס אבל הם פוגשים יריבות חזקות יותר וביותר משחקי חוץ - שיקאגו (בית, חוץ), מיאמי (בית), אורלנדו (חוץ), אטלנטה (2 משחקי חוץ), אינדיאנה (חוץ), בוסטון (בית) וקליפרס (בית). הם גם פוגשים את הבאקס פעם אחת בחוץ במשחק שני ב-back-to-back (אחרי משחק מול שיקאגו).
הבולס הבטיחו את המקום שלהם בפלייאוף עוד לפני הניצחון היום על דטרויט, למעשה שיקאגו היא הראשונה שהבטיחה את מקומה בפלייאוף העונה.
דוק ריברס עושה עבודה נהדרת כשלוקחים בחשבון את כל הפציעות והחיסורים. KG נראה נהדר כסנטר (24 ו10 אתמול נגד מינסוטה). לזכות באליפות אין סיכוי אבל לפחות נסיים את התקופה של ביג3 בצורה מכובדת.
ווסטרבוק פשוט בכושר מטורף כרגע. אבל זה משגע אותי למה לעזאזל הוא זורק כל כך הרבה זריקות כשיש לידך את הקלעי הכי טוב בעולם, בנתיים זה עובד, נראה איך זה התפתח.
Frid כתב:ווסטרבוק פשוט בכושר מטורף כרגע. אבל זה משגע אותי למה לעזאזל הוא זורק כל כך הרבה זריקות כשיש לידך את הקלעי הכי טוב בעולם, בנתיים זה עובד, נראה איך זה התפתח.
אם אני הGM של אוקלהומה, אני עושה עליו טרייד. קשה לי לראות אותו ודוראנט מחזיקים הרבה זמן יחד. נראה לי גם לא ממש יעיל, עדיף להם רכז שהוא יותר מנהל משחק
Frid כתב:ווסטרבוק פשוט בכושר מטורף כרגע. אבל זה משגע אותי למה לעזאזל הוא זורק כל כך הרבה זריקות כשיש לידך את הקלעי הכי טוב בעולם, בנתיים זה עובד, נראה איך זה התפתח.
אם אני הGM של אוקלהומה, אני עושה עליו טרייד. קשה לי לראות אותו ודוראנט מחזיקים הרבה זמן יחד. נראה לי גם לא ממש יעיל, עדיף להם רכז שהוא יותר מנהל משחק
זה לא פשוט לעשות טרייד בלבל הזה. המינימום הדרוש זה מישהו ברמה של רונדו, וגם אז אף אחד לא מבטיח שהדברים יתחברו. כל עוד הת'אנדר מועמדים לאליפות, הם צריכים לפעול ברוגע ולחזק את הנקודות הקטנות מעונה לעונה, ולאו דווקא לחפש מהפכות.
זה לא פשוט לעשות טרייד בלבל הזה. המינימום הדרוש זה מישהו ברמה של רונדו, וגם אז אף אחד לא מבטיח שהדברים יתחברו. כל עוד הת'אנדר מועמדים לאליפות, הם צריכים לפעול ברוגע ולחזק את הנקודות הקטנות מעונה לעונה, ולאו דווקא לחפש מהפכות.
תראה, זה לא חייב להיות טרייד של רכז תמורת רכז. זה יכול להיות ווסטברוק תמורת רכז נחמד+גבוה טוב... לא חסר אפשרויות, הנקודה היא, שיש שם פוטנציאל ענק, באמת, דוראנט, ווסטברוק, הארדן, איבקה... פשוט נראה לי זה יכול להתפוצץ העניין הזה של דוראנט ווסטברוק בשלבים המכריעים והרציניים. ווסטברוק לוקח מספר זריקות כמו דוראנט, וזה פשוט נראה לי מיותר. היו גם דיבורים (לא יודע עד כמה נכונים) על איזהשהו סכסוך בינהם, וגם אם זה לא נכון, זה יכול להתפוצץ בסופו של דבר, אם יגיעו לשלבים המכריעים ו-ווסטברוק ינסה לגנוב את ההצגה, כי במשחקים שאני רואה אותם, זה נראה שווסטברוק רוצה להוכיח שהוא לא פחות גדול. סדרן עבודה שיפעיל את הקוו הקדמי שלהם, ולא יגנוב את ההצגה, יכול להיות הרבה יותר יעיל. כי ווסטברוק הוא פשוט לא רכז.
misha כתב:רונדו אדיר. 16 נק', 14 אס',11 ריב'. טריפל דאבל חמישי העונה (מקום ראשון בליגה) וניהול משחק פשוט נפלא.
91-72 בסיום, כולל רבע שלישי של 31-12. ביג 3 של מיאמי סיפקו רק 38 נקודות. וכל זה כשהסלטיקס מאוד קצרים בלי ריי אלן ופיאטרוס הפצועים.
רונדו באמת היה ענק היום. עשה מה שהוא רצה על המגרש. בכלל, אני לא יודע איך זה מבחינה סטטיסטית, אבל ממה שאני זוכר, בזמן האחרון שרונדו פוגש את מיאמי, הוא בא הרבה יותר חד וטוב מבדרך כלל. בכלל, נגד קבוצות של לברון. אני זוכר אותו מתעלל גם בקליבלנד שלברון עוד היה שם ברדלי ששיחק ביורשלים הרשים מאוד לטובה. חותך הרבה פעמים לסל מאחורי הגב של השומר שלו, ורונדו כמובן מוצא אותו במסירות מתוזמנות בצורה מושלמת
הוא יותר חד נגד קבוצות גדולות. היו לו משחקים נהדרים העונה נגד בולס, לייקרס, היט..אבל הוא לא תמיד מביא את זה נגד קבוצות קטנות יותר, צריך להיות יציב יותר.
תראה, זה לא חייב להיות טרייד של רכז תמורת רכז. זה יכול להיות ווסטברוק תמורת רכז נחמד+גבוה טוב... לא חסר אפשרויות, הנקודה היא, שיש שם פוטנציאל ענק, באמת, דוראנט, ווסטברוק, הארדן, איבקה... פשוט נראה לי זה יכול להתפוצץ העניין הזה של דוראנט ווסטברוק בשלבים המכריעים והרציניים. ווסטברוק לוקח מספר זריקות כמו דוראנט, וזה פשוט נראה לי מיותר. היו גם דיבורים (לא יודע עד כמה נכונים) על איזהשהו סכסוך בינהם, וגם אם זה לא נכון, זה יכול להתפוצץ בסופו של דבר, אם יגיעו לשלבים המכריעים ו-ווסטברוק ינסה לגנוב את ההצגה, כי במשחקים שאני רואה אותם, זה נראה שווסטברוק רוצה להוכיח שהוא לא פחות גדול. סדרן עבודה שיפעיל את הקוו הקדמי שלהם, ולא יגנוב את ההצגה, יכול להיות הרבה יותר יעיל. כי ווסטברוק הוא פשוט לא רכז.
יכול להתפוצץ אבל עדיין לא התפוצץ. השנה יש להם הזדמנות מצויינת לקחת את המערב המזדקן (לייקרס, ספרס, דאלאס) או לחלופין הלא מנוסה (קליפרס, ממפיס, יוטה, יוסטון ומיניסוטה). אם יעשו כן, ויגיעו לגמר, אז לא צריך לגעת. אם ייכשלו וייפלו, אז אולי שווה להם לחשוב על שינוי.
בכל מקרה, כוכב כמו ווסטברוק, לא הייתי מחליף תמורת כמות, אלא תמורת איכות זהה, וזה לא פשוט.