אשכול הסקאוטינג

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אשכול הסקאוטינג

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 02 אפריל 2012, 20:48

אני מבינה שכולם מפנטזים על הגנת הלחץ אבל ראינו שכשמכבי הגיעו למשחקים נגד קבוצות טובות שלא מספיק נגדן רק הגנה אלא צריך גם התקפה אז ההגנה לא הייתה שווה לכלום ופרקינס בטח שלא היה המושיע..
להיות עם שני מאותגרים-התקפית כמו אוחיון ופרקינס ששניהם גם לא מנהלי משחק דגולים(אוחיון יותר טוב מפרקינס לפי דעתי)לא יספיק לנו מול קבוצות יותר גדולות מז'לגיריס..
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 02 אפריל 2012, 22:37

Holiday_Armadillo כתב:אני מבינה שכולם מפנטזים על הגנת הלחץ אבל ראינו שכשמכבי הגיעו למשחקים נגד קבוצות טובות שלא מספיק נגדן רק הגנה אלא צריך גם התקפה אז ההגנה לא הייתה שווה לכלום ופרקינס בטח שלא היה המושיע..
להיות עם שני מאותגרים-התקפית כמו אוחיון ופרקינס ששניהם גם לא מנהלי משחק דגולים(אוחיון יותר טוב מפרקינס לפי דעתי)לא יספיק לנו מול קבוצות יותר גדולות מז'לגיריס..

נכון מאוד
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 02 אפריל 2012, 23:14

yzafrir כתב:
asafb96 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:דאונס עם עוד משחק חלש בשרשרת ארוכה של משחקים חלשים בחודש האחרון..6 נקודות(1 מ-2 ל-2 ו-0 מ-2 מחוץ לקשת)ו-4 נקדות ב-23 דקות..

נראה לי אפשר לרדת ממנו, כי אני לא רואה מצב שסמית' לא ימשיך שנה הבאה

לצערי אתה צודק , בלאט כלכך מאוהב בוא שלא נראה לי שיוותר עליו .
חבל כי סמית' שחקן אפור ומשעמם ולא בגלל שחקנים כאלו אני בא להיכל...

לגבי דאונס , ראיתי את המשחק אתמול וזה לא שהוא היה חלש , הוא פשוט לא תוקף את הסל ולא זורק כמעט . זה נראה שהוא יותר מידי מחפש להניע את הכדור כדי שהוא יגיע למי שחם באותו רגע...
ממה שראיתי ממנו עד עכשיו הוא מאוד הרשים אותי והיה יכול להיות אחלה שחקן במקום סמית'...

בנתיים האטשמייר נראה לי החילוף הכי טוב שאפשר להשיג במקומו של הנדריקס רק שעם המספרים שהוא מעמיד קשה לי להאמין שהוא לא יהיה מאוד מבוקש בקיץ בספרד...
האטשמייר ושרמנדיני נראה לי אחלה צוות...

הטשמאייר ושרמאדיני זה חלום רטוב אבל לפי מה שהבנתי להטשמאייר יש דרכון ספרדי..אני אופתע לטובה אם הוא לא יישאר בספרד..אחרי הכל הסיבה העיקרית שבגללה קארול חתם בריאל זה שהוא קיבל דרכון ספרדי בקיץ האחרון..
אני מקווה שבשבועות הקרובים נשמע יותר על הטשמאייר כי עד עכשיו שמענו עליו רק פעם אחת וגם זה ממקור זר וספרדי ככה שיכול להיות שזה היה משחקי סוכנים בשביל קבוצות ספרדיות כמו שזה שאמרו שלשון ג'יימס יש הצעות מריאל ובארסה(בקיץ שעבר)היה משחקי סוכנים למכבי..
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 03 אפריל 2012, 04:02

אני חושב שציוות של פרקינס עם לאנגפורד בחמישייה יכול להיות מצויין גם התקפית וגם הגנתית . אוחיון יעלה מהספסל במקום פרקינס והלפרין במקום לאנגפורד....
פרקינס לא כזה נגר התקפי כמו שאתם עושים ממנו , ואתם מורידים מהחשיבות של שאר הדברים שהוא תורם העונה . הוא שיפר מאוד את יכולת המסירה שלו והריבאונד שהוא לוקח זה דבר נדיר לשחקנים בעמדה שלו .
בנתיים יש לו ממוצע של 12 נק' 5.7 ריב' , 4.5 אס' 3.3 איבודים.....
אני קונה סטט' כזאת מכל רכז שיגיע לפה , ואם להתחשב בזה שהוא הצטרף לקבוצה בשלב מאוד מאוחר (מה שיכול להסביר את האיבודים...) ולאחר פציעה רצינית (שכמו במקרה לאנגפורד מסביר את אחוזי הקליע ...) , אז הוא בהחלט נראה מצויין
סטטיסטיקה כזאת במכבי יחד אם אחוזי קליע הרגילים שלו (50% לשתיים ו30% לשלוש )שגם הם לא בשמיים אבל מספיק טובים לדעתי וכמות איבודים הרגיל שלו שזה סביב ה-2 איב' למשחק עם 3-4 אס' , זה יהיה הרבה יותר טוב מכל רכז בשקל וחצי שיביאו לפה .
פשוט צריך להפנים שכנראה לא נראה פה רכז ביותר מ-500-600 כך שפרקינס יכול להתברר כגניבה פעם שנייה בקריירה שלו.
בהתחשב בזה שרבים פה בפורום ניבאו שהוא לא יוכל לחזור לשחק כדורסל ובטח לא להיות באותה רמה שהוא היה קודם אז הוא נראה פשוט אדיר...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי יוסי22 » 03 אפריל 2012, 06:21

לפרקינס היו אחוזי קליעה גרועים גם לפני הפציעה בניגוד ללאנגפורד ככה שהוא לא ממש רלוונטי , גם ניהול המשחק שלו נע מבינוני לחלש גם לפני הפציעה ככה שגם פה זה שהוא הצטרף מאוחר לא רלוונטי.

אישית אף פעם לא השתגעתי ממנו אם כי הוא בהחלט נתן עונה גדולה לפחות בצד ההגנתי ולפחות כל עוד לא דובר בקבוצות הצמרת.
יוסי22

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 03 אפריל 2012, 10:02

refael כתב:
Allan Turing כתב:
חביב אורנג'ד כתב:לא יודע, אולי זה רק אני, אבל אפשרות חזרתו של פרקינס למכבי לא מלהיבה יותר מדי.
יש לי תחושה שאם זה יקרה, צפויה כאן אכזבה.

לא אצלי. פרקינס שחקן אדיר, והייתי שמח לראות אותו אצלנו. יחד אם יוגב אולי אפשר לחזור לשמירת לחץ.

לא אולי אפשרי בהחלט ויכול להיות אפילו אפקטיבי יותר משנה שעברה,יוגב שומר ברמה של פארגו ויותר..

ולזה בדיוק אני מתכוון כשאני כותב שצפויה אכזבה.
אם וכאשר פרקינס יחתום, ישמעו כאן זעקות שמחה, קולות צהלה ויפתחו בקבוקי שמפניה. אבל כאשר הוא יגלה יכולת פחות טובה מזו שהוא הראה כאן בעונתו האחרונה וכאשר אותה הגנת לחץ לא תעבוד, האכזבה תהיה בערך באותו גודל של הציפיות.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי yzafrir » 03 אפריל 2012, 10:25

חביב אורנג'ד כתב:
refael כתב:
Allan Turing כתב:
חביב אורנג'ד כתב:לא יודע, אולי זה רק אני, אבל אפשרות חזרתו של פרקינס למכבי לא מלהיבה יותר מדי.

לא אצלי. פרקינס שחקן אדיר, והייתי שמח לראות אותו אצלנו. יחד אם יוגב אולי אפשר לחזור לשמירת לחץ.

לא אולי אפשרי בהחלט ויכול להיות אפילו אפקטיבי יותר משנה שעברה,יוגב שומר ברמה של פארגו ויותר..

אם וכאשר פרקינס יחתום, ישמעו כאן זעקות שמחה, קולות צהלה ויפתחו בקבוקי שמפניה. אבל כאשר הוא יגלה יכולת פחות טובה מזו שהוא הראה כאן בעונתו האחרונה וכאשר אותה הגנת לחץ לא תעבוד, האכזבה תהיה בערך באותו גודל של הציפיות.

אחרי הקש שאכלנו השנה בעמדת הרכז , פרקינס יתקבל בברכה . לא ניפתח בקבוקי שמפניה (כמו שאתה אוהב להגזים...) אבל אני בהחלט יהיה יותר ממרוצה מאשר איזה רכז אלום שם בשקל וחצי שינסו למכור לנו אותו כדבר הבא....
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי yzafrir » 03 אפריל 2012, 10:27

יוסי22 כתב:לפרקינס היו אחוזי קליעה גרועים גם לפני הפציעה בניגוד ללאנגפורד ככה שהוא לא ממש רלוונטי , גם ניהול המשחק שלו נע מבינוני לחלש גם לפני הפציעה ככה שגם פה זה שהוא הצטרף מאוחר לא רלוונטי.

אישית אף פעם לא השתגעתי ממנו אם כי הוא בהחלט נתן עונה גדולה לפחות בצד ההגנתי ולפחות כל עוד לא דובר בקבוצות הצמרת.

עדיין אחוזי הקליע הרגילים שלו לפני הפציע הם טובים יותר ממה שהוא מראה כרגע כך שסביר שהוא עוד ישתפר בתחום הזה.
לגבי יכולת ניהול המשחק שלו , הדעות שלנו חלוקות ואין טעם להיכנס לזה כי ברור לי שאני לא אסכים איתך על כלום בכל נושא שהוא....
אגב , לא הבנתי את עניין קבוצות צמרת ? מדד של 15 ו 17 מול ברצלונה ומול קאחא לבורל בארבעת המשחקים נגדם הוא מדד לא רע בכלל , מה גם שהוא היה מצויין במשחקים האלו....
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 03 אפריל 2012, 11:59

yzafrir כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
refael כתב:
Allan Turing כתב:

אחרי הקש שאכלנו השנה בעמדת הרכז , פרקינס יתקבל בברכה . לא ניפתח בקבוקי שמפניה (כמו שאתה אוהב להגזים...) אבל אני בהחלט יהיה יותר ממרוצה מאשר איזה רכז אלום שם בשקל וחצי שינסו למכור לנו אותו כדבר הבא....

וכמה סמלי שרק לפני שנתיים פרקינס היה פחות או יותר גם שחקן כזה.

בכל אופן, אם כבר מדברים על רכזים מן הליגה האיטלקית, מה תאמרו על ג'ייקוב פאלן?
רק בן 22 אבל כבר מעמיד ממוצעים של קרוב ל 16 נק', 3.4 אס', 2 ריב' ו2 חט' למשחק. הוא אמנם נוטה מאוד לאיבודים וגם האחוזים מן השדה הם בסה"כ סבירים (ובהרבה יותר טובים משל פרקינס), אבל יחסית לשחקן בגילו ובעונתו הראשונה באירופה, הוא מתגלה כשחקן בעל פוטנציאל מאוד גבוה.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי asafb96 » 03 אפריל 2012, 12:05

yzafrir כתב:
יוסי22 כתב:לפרקינס היו אחוזי קליעה גרועים גם לפני הפציעה בניגוד ללאנגפורד ככה שהוא לא ממש רלוונטי , גם ניהול המשחק שלו נע מבינוני לחלש גם לפני הפציעה ככה שגם פה זה שהוא הצטרף מאוחר לא רלוונטי.

עדיין אחוזי הקליע הרגילים שלו לפני הפציע הם טובים יותר ממה שהוא מראה כרגע כך שסביר שהוא עוד ישתפר בתחום הזה.
לגבי יכולת ניהול המשחק שלו , הדעות שלנו חלוקות ואין טעם להיכנס לזה כי ברור לי שאני לא אסכים איתך על כלום בכל נושא שהוא....
אגב , לא הבנתי את עניין קבוצות צמרת ? מדד של 15 ו 17 מול ברצלונה ומול קאחא לבורל בארבעת המשחקים נגדם הוא מדד לא רע בכלל , מה גם שהוא היה מצויין במשחקים האלו....

אבל המדד הגבוה הזה, בא אצלו בדרך כלל בגלל דברים שהם סוג של אקסטרה עבור רכז. הוא מוריד הרבה ריבאונד, ויודע לסחוט עבירות, וגם יעיל בהתקפות מעבר. אבל הדברים שהם MUST עבור רכז, אין לו. פשוט אין לו, מה לעשות. הוא מנהל משחק בינוני במקרה הטוב, מחזיק המון בכדור (לצד לאנגפורד זה יהיה זוועה), קלעי רע מאוד, וכמעט ולא מצליח לחדור בכלל. מה יש לו? האסל, הגנה, לב, מנהיגות, ריבאונד, ויכולת טובה בהתקפות מעבר. זה פנטסטי עבור רכז מחליף, אבל כבר יש לנו אחד כזה, שמביא את כל הדברים האלה, ושמו אוחיון. אין צורך בעוד אחד כזה. מכבי צריכה רכז שיודע לנהל משחק טוב בהתקפה עומדת, יודע להפעיל את הגבוהים, ואם אפשר אז שיקלע גם, כי הקוו האחורי של מכבי חייב שחקן שיודע גם לקלוע שלשות, ונכון להיום, אין כזה
asafb96

הודעהעל ידי rc4991 » 03 אפריל 2012, 12:11

asafb96 כתב:
yzafrir כתב:

אבל המדד הגבוה הזה, בא אצלו בדרך כלל בגלל דברים שהם סוג של אקסטרה עבור רכז. הוא מוריד הרבה ריבאונד, ויודע לסחוט עבירות, וגם יעיל בהתקפות מעבר. אבל הדברים שהם MUST עבור רכז, אין לו. פשוט אין לו, מה לעשות. הוא מנהל משחק בינוני במקרה הטוב, מחזיק המון בכדור (לצד לאנגפורד זה יהיה זוועה), קלעי רע מאוד, וכמעט ולא מצליח לחדור בכלל. מה יש לו? האסל, הגנה, לב, מנהיגות, ריבאונד, ויכולת טובה בהתקפות מעבר. זה פנטסטי עבור רכז מחליף, אבל כבר יש לנו אחד כזה, שמביא את כל הדברים האלה, ושמו אוחיון. אין צורך בעוד אחד כזה. מכבי צריכה רכז שיודע לנהל משחק טוב בהתקפה עומדת, יודע להפעיל את הגבוהים, ואם אפשר אז שיקלע גם, כי הקוו האחורי של מכבי חייב שחקן שיודע גם לקלוע שלשות, ונכון להיום, אין כזה

נכון,נראה לכם אפשרי שטי ג'י פורד יחזור לשחק בשנה הבאה תמורת חוזה במכבי?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי itai7 » 03 אפריל 2012, 13:58

פרש
itai7

הודעהעל ידי rc4991 » 03 אפריל 2012, 14:03

itai7 כתב:פרש

אני יודע,בגלל זה רשמתי "יחזור לשחק"
אולי הוא פרש כי קשה לו עם העומס בNBA אבל באירופה יהיה עליו עומס קטן בהרבה וגם הוא אם הוא יחזור הוא יחזור אחרי מנוחה ארוכה שתקל עליו
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי EulGam05 » 04 אפריל 2012, 02:54

פורד פרש כי הוא חשש מפציעה ובצדק בהתחשב בפציעות שהוא עבר במהלך הקריירה (2 פציעות בעמוד השדרה). הרופאים אמרו לו שפציעה נוספת יכולה לגרום לו נזק בלתי הפיך אז הוא החליט לפרוש, הוא לא הולך לחזור, בטח לא בשביל מכבי.

אגב, פורד היום הוא אחד מעוזרי המאמן באוסטין טורוס שהיא קבוצת הדי-ליג של סאן-אנטוניו.
EulGam05

הודעהעל ידי yzafrir » 04 אפריל 2012, 03:35

חביב , פרקינס הגיע למכבי אחרי עונה מעולה במכבי חיפה כשהוא מוביל אותה לגמר בארץ וכך גם היה עם פארגו . הם שחקנים שהכרנו אבל לא ידענו אם הם יוכלו לשחזר את היכולת הזאת גם ברמת יורוליג .
פרקינס הגיע למכבי בתור רכז מחליף לקוסם שהיה אמור להיות השחקן המוכח שהגיע מליגה חזקה ןמהר מאוד המאמן הבין את הטעות שעשה ושם את פרקינס לרכז המוביל .
היום פרקינס הוא כבר שחקן מוכח ואני מעדיף אותו על כל שחקן אלמוני שדיברו עליו בנתיים ....
ראית פעם את פולן משחק ? אני ראיתי השנה שלושה משחקים וממש לא התלהבתי ממנו , שחקן די מפוזר ומנהל משחק מאוד בינוני . גם אחוזי הקליע שלו הם בינוניים אפילו לעומת האחוזים הרגילים של פרקינס (כשהיה במכבי..)...
אני לא אוהב שחקנים שיש להם יחס אס/איב' שלילי , אבל אולי יש כאלו שמעדיפים להתעלם מיזה ולהגיד על השחקן שהוא מנהל משחק טוב . לוקח את פרקינס לפניו בעניים עצומות...
העניין אם פרקינס שהוא לא סקורר למרות שהוא כן יודע לצבור נקודות ובטח יותר טוב מאוחיון אבל את עיקר הנטל מבחינת הקליע אמור לקחת לאנגפורד או המחליף שלו...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 04 אפריל 2012, 09:21

yzafrir כתב:חביב , פרקינס הגיע למכבי אחרי עונה מעולה במכבי חיפה כשהוא מוביל אותה לגמר בארץ וכך גם היה עם פארגו . הם שחקנים שהכרנו אבל לא ידענו אם הם יוכלו לשחזר את היכולת הזאת גם ברמת יורוליג .
פרקינס הגיע למכבי בתור רכז מחליף לקוסם שהיה אמור להיות השחקן המוכח שהגיע מליגה חזקה ןמהר מאוד המאמן הבין את הטעות שעשה ושם את פרקינס לרכז המוביל .

אז לפי מה שאתה אומר, שחקן שמשחק בארץ וניתן לראותו מקרוב, הוא שחקן מוכח יותר מאשר שחקנים שמשחקים בליגות בכירות יותר אבל לא ניתן לראותם?

ברמה העובדתית, לפרקינס לא היה נסיון משמעותי לפני שהוא הגיע למכבי. להפך, את רוב הקריירה שלו הוא העביר בליגות בינוניות-חלשות, כמו הליגה הבלגית והליגה היפנית, ולגבי התאמתו לרמות הגבוהות היו הרבה מאוד סימני שאלה. גם העונה שלו במכבי חיפה (שבנינו, היא לא קבוצה מי יודע כמה חזקה וגם לא קבוצה שהשתתפה שמפעל אירופאי כלשהו וגם לא בליגה חזקה מדי) לא היתה כזה סיפור הצלחה מסחרר. בסופה של אותה עונה מכבי פנתה עליו רק בסוף הקיץ (כאשר מי שרצה בו היה עוזר המאמן) וזאת לאחר שמגדל ירושליים האימתנית החליטה לוותר על שירותיו.
בפועל, הוא הגיע למכבי כשחקן די אלום, חסר נסיון ברמות הגבוהות ועבור סכום מאוד נמוך. היתרון היחידי שהיה לו אז על שחקנים כמו פאלן ורייס של היום, הוא שהוא היה מבוגר יותר (שזה לאו דוקא יתרון) ובעל יותר שנות נסיון באירופה, שגם הן כאמור, בליגות די חלשות.
על פניו, רמת המוכחות והנסיון של פרקינס לא עלתה בהרבה על זו של שני השחקנים שציינתי קודם.

yzafrir כתב:פרקינס הגיע למכבי בתור רכז מחליף לקוסם שהיה אמור להיות השחקן המוכח שהגיע מליגה חזקה ןמהר מאוד המאמן הבין את הטעות שעשה ושם את פרקינס לרכז המוביל .

זה לא כ"כ מדוייק. פרקינס אמנם התחיל כרכז מחליף ובפועל, היה הרבה יותר טוב מוויזניבסקי (לא שמדובר באתגר גדול מדי), אבל גם לאחר שהבנו שהוא טוב בהרבה מאותו "קוסם" הוא לא תמיד תופקד כרכז ובטח שלא כרכז ראשון.
הרבה פעמים פיני העלה את פרקינס במקומו של אנדרסון ונתן לו לתפקד גם בעמדה מס' 2.
כרכז, אני בכלל לא חושב שהוא היה להיט כזה גדול. הוא לא קלע הרבה נקודות, לא ניהל משחק בצורה טובה ונטה יותד מדי לאיבודים. למעשה, באותה עונה, פרקינס הוביל את היורוליג באיבודים לדקה.

אם כבר מדברים על יכולת הריכוז של פרקינס ומדברים עליו כרכז ראשון, אז מדוע לדבר רק על מה שקרה לפני שנתיים ולא להתיחס למה שקרה בעונה שעברה, בה שיחקו שחקנים קצת יותר טובים מוויזניבסקי ולימונד? האם העונה שחווינו לפני שנתיים היתה כזה סיפור הצלחה?
אז מה באמת קרה בעונה שעברה? פרקינס התחיל כרכז ראשון, כבר בסוף שלב הבתים הועבר לעמדה מס' 2 ובטופ 16 הפך רק לאופציה השלישית של בלאט לעמדת הרכז אחרי פארגו ואידסון.
האם אנחנו באמת רוצים שמי שהיה כאן רכז שלישי לפני שנה,יהפוך להיות רכז ראשון בעונה הבאה? האם זאת באמת עליית מדרגה ושידרוג בעמדה זו?

yzafrir כתב:היום פרקינס הוא כבר שחקן מוכח

גם האמירה הזו לא מדוייקת.
פרקינס הוא שחקן ששיחק בסה"כ שתי עונות+שני משחקים ביורוליג וגם זה בקושי.
הוא לעולם לא שיחק בפיינל-פור, לא זכה בשום ביורוליג או במפעל אירופי אחר, לא סחף קבוצות לנצחונות בשלבים מכריעים ברמות האילו ולא הראה עליונות כלשהי על הגארדים הטובים ביבשת.
כמובן שהוא מנוסה ומוכח יותר משחקנים צעירים שלעולם לא שיחקו ביורוליג, אבל בפועל רמת הנסיון והמוכחות שלו היא לא גבוהה.
כמו כן, צריכים לזכור שהוא עבר פציעה חמורה מאוד (שעשויה לגרור פציעות נוספות), הוא לא מעמיד מספרים יוצאים מן הכלל באיטליה (וכאמור, שחקן כמו פאלן מעמיד מספרים לא פחות טובים משל פרקינס בדיוק באותה ליגה) ומעל הכל, כיום הוא פשוט שחקן פחות טוב ממה שהוא היה לפני שנתיים.

לסיכום, עם כל הנסיון וכל המוכחות של פרקינס, עדיין יש לא מעט סימן שאלה בנוגע להתאמתו כרכז ראשון בקבוצת יורוליג.
לעניות דעתי, הוא פשוט לא מספיק טוב בשביל זה, בטח אם נתחשב בכל סימני השאלה.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי Chen » 04 אפריל 2012, 15:12

עזבו אותכם שטויות, אין כמו פרקינס D: גם ככה הם עושים טובה שהם יביאו לפה רכז בשקל שלא ידוע מה הוא מסוגל לעשות. אז ככה שאם הם רוצים להביא משהו כזה עדיף כבר שיביאו את פרקינס, לפחות שחקן שמכיר את הקבוצה...
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Chen

הודעהעל ידי where is the love? » 04 אפריל 2012, 19:29

Chen כתב:עזבו אותכם שטויות, אין כמו פרקינס D: גם ככה הם עושים טובה שהם יביאו לפה רכז בשקל שלא ידוע מה הוא מסוגל לעשות. אז ככה שאם הם רוצים להביא משהו כזה עדיף כבר שיביאו את פרקינס, לפחות שחקן שמכיר את הקבוצה...

אני מאוד מסכים איתך, עדיף את פרקינס לדעתי, אבל אני לא יודע , אם למכבי יש את התקציב להביא אותו, אני גם לא יודע כמה הוא רוצה ומה המחיר...
מבחנתי אם יבוא לפה זו הגשמה מאוד מרגשת עבורי.
תמונה

אנחנו מכבי ואנחנו יוצאים לקרב ומי שאתנו אתנו !!!! אז המון בהצלחה!!!
where is the love?

הודעהעל ידי yzafrir » 04 אפריל 2012, 19:35

חביב אורנג'ד כתב:
yzafrir כתב:חביב , פרקינס הגיע למכבי אחרי עונה מעולה במכבי חיפה כשהוא מוביל אותה לגמר בארץ וכך גם היה עם פארגו . הם שחקנים שהכרנו אבל לא ידענו אם הם יוכלו לשחזר את היכולת הזאת גם ברמת יורוליג .

אז לפי מה שאתה אומר, שחקן שמשחק בארץ וניתן לראותו מקרוב, הוא שחקן מוכח יותר מאשר שחקנים שמשחקים בליגות בכירות יותר אבל לא ניתן לראותם?

ברמה העובדתית, לפרקינס לא היה נסיון משמעותי לפני שהוא הגיע למכבי. להפך, את רוב הקריירה שלו הוא העביר בליגות בינוניות-חלשות, כמו הליגה הבלגית והליגה היפנית, ולגבי התאמתו לרמות הגבוהות היו הרבה מאוד סימני שאלה. גם העונה שלו במכבי חיפה (שבנינו, היא לא קבוצה מי יודע כמה חזקה וגם לא קבוצה שהשתתפה שמפעל אירופאי כלשהו וגם לא בליגה חזקה מדי) לא היתה כזה סיפור הצלחה מסחרר. בסופה של אותה עונה מכבי פנתה עליו רק בסוף הקיץ (כאשר מי שרצה בו היה עוזר המאמן) וזאת לאחר שמגדל ירושליים האימתנית החליטה לוותר על שירותיו.
בפועל, הוא הגיע למכבי כשחקן די אלום, חסר נסיון ברמות הגבוהות ועבור סכום מאוד נמוך. היתרון היחידי שהיה לו אז על שחקנים כמו פאלן ורייס של היום, הוא שהוא היה מבוגר יותר (שזה לאו דוקא יתרון) ובעל יותר שנות נסיון באירופה, שגם הן כאמור, בליגות די חלשות.
על פניו, רמת המוכחות והנסיון של פרקינס לא עלתה בהרבה על זו של שני השחקנים שציינתי קודם.

yzafrir כתב:פרקינס הגיע למכבי בתור רכז מחליף לקוסם שהיה אמור להיות השחקן המוכח שהגיע מליגה חזקה ןמהר מאוד המאמן הבין את הטעות שעשה ושם את פרקינס לרכז המוביל .

זה לא כ"כ מדוייק. פרקינס אמנם התחיל כרכז מחליף ובפועל, היה הרבה יותר טוב מוויזניבסקי (לא שמדובר באתגר גדול מדי), אבל גם לאחר שהבנו שהוא טוב בהרבה מאותו "קוסם" הוא לא תמיד תופקד כרכז ובטח שלא כרכז ראשון.
הרבה פעמים פיני העלה את פרקינס במקומו של אנדרסון ונתן לו לתפקד גם בעמדה מס' 2.
כרכז, אני בכלל לא חושב שהוא היה להיט כזה גדול. הוא לא קלע הרבה נקודות, לא ניהל משחק בצורה טובה ונטה יותד מדי לאיבודים. למעשה, באותה עונה, פרקינס הוביל את היורוליג באיבודים לדקה.

אם כבר מדברים על יכולת הריכוז של פרקינס ומדברים עליו כרכז ראשון, אז מדוע לדבר רק על מה שקרה לפני שנתיים ולא להתיחס למה שקרה בעונה שעברה, בה שיחקו שחקנים קצת יותר טובים מוויזניבסקי ולימונד? האם העונה שחווינו לפני שנתיים היתה כזה סיפור הצלחה?
אז מה באמת קרה בעונה שעברה? פרקינס התחיל כרכז ראשון, כבר בסוף שלב הבתים הועבר לעמדה מס' 2 ובטופ 16 הפך רק לאופציה השלישית של בלאט לעמדת הרכז אחרי פארגו ואידסון.
האם אנחנו באמת רוצים שמי שהיה כאן רכז שלישי לפני שנה,יהפוך להיות רכז ראשון בעונה הבאה? האם זאת באמת עליית מדרגה ושידרוג בעמדה זו?

yzafrir כתב:היום פרקינס הוא כבר שחקן מוכח

גם האמירה הזו לא מדוייקת.
פרקינס הוא שחקן ששיחק בסה"כ שתי עונות+שני משחקים ביורוליג וגם זה בקושי.
הוא לעולם לא שיחק בפיינל-פור, לא זכה בשום ביורוליג או במפעל אירופי אחר, לא סחף קבוצות לנצחונות בשלבים מכריעים ברמות האילו ולא הראה עליונות כלשהי על הגארדים הטובים ביבשת.
כמובן שהוא מנוסה ומוכח יותר משחקנים צעירים שלעולם לא שיחקו ביורוליג, אבל בפועל רמת הנסיון והמוכחות שלו היא לא גבוהה.
כמו כן, צריכים לזכור שהוא עבר פציעה חמורה מאוד (שעשויה לגרור פציעות נוספות), הוא לא מעמיד מספרים יוצאים מן הכלל באיטליה (וכאמור, שחקן כמו פאלן מעמיד מספרים לא פחות טובים משל פרקינס בדיוק באותה ליגה) ומעל הכל, כיום הוא פשוט שחקן פחות טוב ממה שהוא היה לפני שנתיים.

לסיכום, עם כל הנסיון וכל המוכחות של פרקינס, עדיין יש לא מעט סימן שאלה בנוגע להתאמתו כרכז ראשון בקבוצת יורוליג.
לעניות דעתי, הוא פשוט לא מספיק טוב בשביל זה, בטח אם נתחשב בכל סימני השאלה.

להביא שחקן שהצליח בליגה הישראלית והביא את הקבוצה שלו לגמר בעונה הראשונה אחרי שעלתה ליגה (אם זה נקא לא להיט אז אני לא יודע מה זה להיט...) זה יחסית פחות מסוכן מלהביא שחקן ששיחק בקבוצה בינונית בליגה חלשה באירופה . אתה מזלזל בנסיון שפרקינס צבר אפילו שזה בליגות חלשות לעומת פולן (שאני בספק אם ראית משחק שלו) .
מילא אם זה היה שחקן שמככב בליגה הספרדית החזקה , אבל הוא משחק בקבוצה חלשה באיטליה וגם שם הוא לא יציב...אם כבר כרמל הזכירה את המשחק האחרון של פרקינס אז כדאי להזכיר גם את המשחק האחרון של פולן....אני לא אומר שאי אפשר למצוא שחקנים טובים ומתאימים שם אבל הסיכון לא קטן ....

פרקינס הגיע כרכז מחליף לוויז שגנב ממכבי 850K לעונה . זה עובדה . אחרי כמה מחזורים פיני הבין שהוא טוב בהרבה מוויז והוא הפך להיות הרכז הראשון...
כשהוא שיחק בעמדה 2 מי שיחק בעמדה 1 ? כי אני לא זוכר אף משחק שהוא וויז שיחקו יחד על המגרש....
איך בדיוק שחקן שאיבד 2.4 איב' ב-22 דקות הוביל את היורוליג באיבודים לדקה ? הוא דורג שמיני כשמקאלב , אנדרסון , חרייפה , דיויד לוגן ,וקינטל וודס שהיה בעונה מדהימה דורגו לפניו...ואגב, לאנגפורד לא הרחק מאחוריו....
פרקינס שיחק שתי עונות וקצת ביורוליג שזה כמעט בדיוק מה שלאנגפורד שיחק ביורוליג ופרקינס פעמיים הגיע להצלבה שאתה זה לאנגפורד עשה פעם אחת....מה הופך את לאנגפורד לשחקן הרבה יותר מנוסה ביורוליג מפרקינס ? מה הופך את סמית' ליותר מנוסה מפרקינס או את הנדריקס או פניני או יוגב ......
לא סחף קבוצות במשחקים מכריעים ??????? תגיד אתה בכלל ראית את מכבי עונה שעברה ?????? זה היה האופי של פרקינס שדבק בקבוצה והדביק וסחף אחריו את כל השחקנים לעונה הכי טובה שלה מאז השושלת....
פרקינס מעמיד מספרים מדהימים בהתחשב לשלב שהגיע לקבוצה וזה שהוא עבר פציעה קשה , להשוות את זה לשחקן שהגיע כשיר בתחילת העונה לקבוצה פח זה ממש לא נכון .
פרקינס נראה בנתיים כאילו החלים מהפציע לחלוטין , אם יהיולו פציעות חוזרות זה רק הזמן יגיד אבל באותה מידה גם פולן או כל שחקן אחר יכול להיות חסר מזל ולהפצע .
במקרה כזה מכבי צריכה להגן על עצמה בחוזה כמו שעשתה בחזרה של פייזר....

לעניות דעתי פרקינס מוכן להיות רכז ראשון בקבוצת יורוליג כפי שכבר היה בשנתיים האחרונות בצורה די טובה....אני קונה עונה כמו שנה שעברה מבחינת אופי וסגנון משחק כמו שמכבי הציגה ...ואת זה אני חושב שפרקינס כן יכול להביא....
אם האופציה הם פרקינס ב-500K או פול\רייס ב-350K , אני הולך על פרקינס בעניים עצומות , מה גם שאני חושב שיש מצב שהוא יהיה אפילו זול מהם...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי asafb96 » 04 אפריל 2012, 20:11

אני לוקח את פרקינס לפני פולן הזה, אבל בלי ספק, צריך לקחת את פרקינס רק אחרי שבודקים את כל השוק ואין ברירה. כי פרקינס+אוחיון זה סופר מיותר ולא יעיל.
asafb96

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Google Adsense [Bot] ו־44 אורחים