בחירות אפריל 2019

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בחירות אפריל 2019

הודעהעל ידי jol9 » 30 ינואר 2019, 21:57

שועל כתב:
my man כתב:
שועל כתב:
my man כתב:
שועל כתב:בניגוד לבחירות הקודמות, הפעם ה61 מנדטים של הימין ממש לא בטוחים, בטח אם אחת המפלגות לא תעבור את אחוז החסימה, אבל גם במקרה רגיל לפי כמה סקרים הגוש כולל רק 60 מנדטים (כולל כחלון והחרדים). מה שאומר, שאם גנץ ולפיד יתאחדו ויהיו המפלגה הגדולה, יווצר מצב שיש שתי מפלגות גדולות ששתיהן לא יכולות להרכיב מממשלה רק עם הגוש שלהן

כן..גם אני חשבתי על זה..
ושוב נחזור למציאות שבה מפלגות עם 4 מנדטים יקבלו כוח אדיר..

להיפך, יווצר מצב שיאלצו להקים ממשלה עם מפלגות מהגוש השני, וזו יכולה להיות מפלגה גדולה שתייתר את הקטנות.
ממשלה שמורכבת מגוש אחד הרבה יותר תלויה במפלגות קטנות.

לא מאמין שזה יקרה. אבל הפוליטיקה פה כבר הפתיעה לא פעם..
מצד שני בשנים האחרונות די משעמם פה פוליטית..

זה לא עניין של אמונה. אם אכן גוש הימין לא יגיע ל61, מה שבהחלט יכול לקרות, זה יהיה כורח המציאות

מתחיל להיווצר מצב קצת לא אפשרי.

גוש הימין כולל את הליכוד, הימין החדש, החרדים, הציונות הדתית וליברמן. אף אחת מהמפלגות האלה לא תוכל להצטרף לשום קואליציה אחרת למעט קואליציה בראשות הליכוד. למה? ש"ס היתה יכולה לשבת עם גנץ, אבל לא עם לפיד. ליברמן היה יכול לשבת עם גנץ
אבל לא עם מרץ וכד'.
גוש השמאל כולל את מרץ, עבודה, לפיד, גנץ והערבים.
מפלגות מאזניים הן כחלון ואורלי לוי. שתי המפלגות האלה יישבו בכל קואליציה להערכתי, אבל שתיהן כרגע במצב לא פשוט.
חיבור שלהן יכול לייצר אולי מפלגת מרכז שעוסקת בפן החברתי בעיקר.

הbest case scenario כביכול של מחנה אנטי ביבי זה מפלגה גדולה בראשות גנץ ולפיד, עבודה, מרץ, כחלון ואורלי לוי. על פי הסקרים הרלוונטיים זה בערך 50 מנדטים ובתמיכת הערבים עובר את ה-60, אלא שלא לפיד ולא בוגי (וכנראה גם לא גנץ) יילכו למהלך כזה, ולכן ממשלה כזאת לא תיתכן.

הדבר היחיד שיכול להיות רלוונטי למחנה אנטי ביבי הוא כשלון מוחלט של הליכוד בסקרים. כל דבר אחר ייצר כאן ממשלת ליכוד נוספת כזאת או אחרת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 30 ינואר 2019, 22:00

jol9 כתב:
שועל כתב:
my man כתב:
שועל כתב:
my man כתב:כן..גם אני חשבתי על זה..
ושוב נחזור למציאות שבה מפלגות עם 4 מנדטים יקבלו כוח אדיר..

להיפך, יווצר מצב שיאלצו להקים ממשלה עם מפלגות מהגוש השני, וזו יכולה להיות מפלגה גדולה שתייתר את הקטנות.

זה לא עניין של אמונה. אם אכן גוש הימין לא יגיע ל61, מה שבהחלט יכול לקרות, זה יהיה כורח המציאות

גוש הימין כולל את הליכוד, הימין החדש, החרדים, הציונות הדתית וליברמן. אף אחת מהמפלגות האלה לא תוכל להצטרף לשום קואליציה אחרת למעט קואליציה בראשות הליכוד. למה? ש"ס היתה יכולה לשבת עם גנץ, אבל לא עם לפיד. ליברמן היה יכול לשבת עם גנץ
אבל לא עם מרץ וכד'.
מפלגות מאזניים הן כחלון ואורלי לוי. שתי המפלגות האלה יישבו בכל קואליציה להערכתי, אבל שתיהן כרגע במצב לא פשוט.

הbest case scenario כביכול של מחנה אנטי ביבי זה מפלגה גדולה בראשות גנץ ולפיד, עבודה, מרץ, כחלון ואורלי לוי. על פי הסקרים הרלוונטיים זה בערך 50 מנדטים ובתמיכת הערבים עובר את ה-60, אלא שלא לפיד ולא בוגי (וכנראה גם לא גנץ) יילכו למהלך כזה, ולכן ממשלה כזאת לא תיתכן.

הדבר היחיד שיכול להיות רלוונטי למחנה אנטי ביבי הוא כשלון מוחלט של הליכוד בסקרים. כל דבר אחר ייצר כאן ממשלת ליכוד נוספת כזאת או אחרת.

מה זה בתמיכת הערבים. לא תהיה ממשלה של 50 חכים. והערבים לא ישבו בממשלה.
עזוב גוש השמאל מרכז זאת פיקציה..
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי felix_r » 30 ינואר 2019, 22:01

MTA2311 כתב:
felix_r כתב:
MTA2311 כתב:
felix_r כתב:
jol9 כתב:סקרים מעניינים מתפרסמים היום. יעיר קצת את מערכת הבחירות, ואישית אני חושב שזה טוב לליכוד.

מפלגת העובדה הפכה למפלגת האבודה... 7 מנדטים. מדהים.

כיף לראות

בהחלט, אם כי האפקט של גנץ יכול לרדת עם הזמן, ואז חלק מהמצביעים "השורשיים" של עבודה יחזרו אליה. סתם לדוגמא, כשאורלי לוי הכריזה על המפלגה שלה, בהתחלה נתנו לה ממש הרבה מנדטים, אבל לאט-לאט ההתלהבות ירדה ועכשיו היא על גבול אחוז החסימה.

דרך אגב, אורלי לוי. עד כמה שאני מבין את האג'נדה החברתית שלה, שווה לה להתחבר עם כולנו של כחלון. לא נשמע לך הגיוני?

הגיוני מאוד, אם נתקרב לבחירות שהיא תמשיך להתנדנד יכול להיות שזה עוד יקרה

כחלון יבוא עם ההשגים החברתיים שלו (ויש לו, גם אם זה לא רק בזכותו האישית), ולוי תביא אליו מצביעים חדשים. נשמע לי חיבור טוב לשניהם

אז נכון, לוי יכולה גם להתחבר עם גנץ, אבל אז היא תבלע בין יותר מדי דמויות. היא תבטיח את מקומה בכנסת, אבל לא באמת תוכל לתרום משהו
נערך לאחרונה על ידי felix_r בתאריך 30 ינואר 2019, 22:05, נערך פעם אחת בסך הכל.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 30 ינואר 2019, 22:04

MTA2311 כתב:
felix_r כתב:
MTA2311 כתב:
felix_r כתב:
jol9 כתב:סקרים מעניינים מתפרסמים היום. יעיר קצת את מערכת הבחירות, ואישית אני חושב שזה טוב לליכוד.

כיף לראות

בהחלט, אם כי האפקט של גנץ יכול לרדת עם הזמן, ואז חלק מהמצביעים "השורשיים" של עבודה יחזרו אליה. סתם לדוגמא, כשאורלי לוי הכריזה על המפלגה שלה, בהתחלה נתנו לה ממש הרבה מנדטים, אבל לאט-לאט ההתלהבות ירדה ועכשיו היא על גבול אחוז החסימה.

דרך אגב, אורלי לוי. עד כמה שאני מבין את האג'נדה החברתית שלה, שווה לה להתחבר עם כולנו של כחלון. לא נשמע לך הגיוני?

אין כאן "אם". סגירת הרשימות היא בעוד 3 שבועות. אין שום סיכוי שפתאום היא תצמח מעבר ל4-5. מכאן זה עניין של אומץ, וזה נכון לכל המפלגות האלה על גבול אחוז החסימה ע"פ הסקרים.
האמת שאיחוד כחלון ואורלי לוי הוא הגיוני. לכחלון אין רשימה, אבל יש נסיון, ואורלי לוי יש בייס של 3-5 מנדטים כנראה.
היא תהיה מספר 2 שלו, בואכה שרת השיכון. ווין ווין.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 30 ינואר 2019, 22:07

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
felix_r כתב:
MTA2311 כתב:
felix_r כתב:

כיף לראות

אין כאן "אם". סגירת הרשימות היא בעוד 3 שבועות. אין שום סיכוי שפתאום היא תצמח מעבר ל4-5. מכאן זה עניין של אומץ, וזה נכון לכל המפלגות האלה על גבול אחוז החסימה ע"פ הסקרים.
האמת שאיחוד כחלון ואורלי לוי הוא הגיוני. לכחלון אין רשימה, אבל יש נסיון, ואורלי לוי יש בייס של 3-5 מנדטים כנראה.

כמו שהוספתי בהמשך לתגובה שלי, לוי יכולה להתחבר גם עם גנץ. במקרה כזה היא תבטיח את מקומה בכנסת, אבל תאבד את הזהות שלה ולא באמת תשפיע על משהו.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 30 ינואר 2019, 22:10

חחח... הינה בYNET עופר שלח מציע לגנץ להתחבר עם יש עתיד, אבל בהובלה של יש עתיד :) חתרן בלתי נלאה החדש :)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 30 ינואר 2019, 22:10

my man כתב:
jol9 כתב:
שועל כתב:
my man כתב:
שועל כתב:להיפך, יווצר מצב שיאלצו להקים ממשלה עם מפלגות מהגוש השני, וזו יכולה להיות מפלגה גדולה שתייתר את הקטנות.

אבל לא עם מרץ וכד'.

מה זה בתמיכת הערבים. לא תהיה ממשלה של 50 חכים. והערבים לא ישבו בממשלה.
עזוב גוש השמאל מרכז זאת פיקציה..

ברור. זה בדיוק מה שכתבתי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 30 ינואר 2019, 22:20

felix_r כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
felix_r כתב:
MTA2311 כתב:
כיף לראות

כמו שהוספתי בהמשך לתגובה שלי, לוי יכולה להתחבר גם עם גנץ. במקרה כזה היא תבטיח את מקומה בכנסת, אבל תאבד את הזהות שלה ולא באמת תשפיע על משהו.

כחלון וליברמן יודעים שאם הם מביאים 6 מנדטים ומעלה, הם יהיו כף המאזניים, מה שיבטיח להם תפקיד בכיר בממשלה,
כי תאורתית הם יכולים לשבת גם בממשלה חלופית (בניגוד לבנט למשל, שהוא די שבוי בהקשר הזה).

לוי היא בחורה חכמה וכבר לא טירונית בפוליטיקה. קשה לי להאמין שהיא תגיע לישורת האחרונה לבד.
עם כחלון או עם בני גנץ (ואולי שוב עם ליברמן??)... משהו בגזרה הזאת יקרה וכנראה די בקרוב.

אגב, עוד מפלגה שבוודאות תתאחד עם מישהו זאת המפלגה של גל הירש. אולי עם הליכוד אחרי הפריימריז ואולי עם הימין החדש.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 30 ינואר 2019, 22:37

רק הערה כללית- לכל מפלגה יש את הסוקרים שלה שעורכים סקרי עומק עם שאלות מגוונות. התמונה שיש אצלם זה לא בהכרח מה שיש בתקשורת (הסוקרים של ערוצי החדשות גם מתאמים תוצאות לפני פרסומים), ככה שיכול להיות שענייני החיבורים שנראים לנו טבעיים פחות רלוונטיים לפי התמונה שעולה מהסקרים שלהם.

אגב, מי שעזר מאוד לביבי לנצח בבחירות הקודמות זה הסוקר האמריקאי שלו. היחיד שהציג בפניו תמונה אופטימית (ובדיעבד יותר משקפת) של המצב ועזר לו לגבש תכנית לימים האחרונים על בסיס המידע שהגיע מהסקרים.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 30 ינואר 2019, 22:41

MTA2311 כתב:רק הערה כללית- לכל מפלגה יש את הסוקרים שלה שעורכים סקרי עומק עם שאלות מגוונות. התמונה שיש אצלם זה לא בהכרח מה שיש בתקשורת (הסוקרים של ערוצי החדשות גם מתאמים תוצאות לפני פרסומים), ככה שיכול להיות שענייני החיבורים שנראים לנו טבעיים פחות רלוונטיים לפי התמונה שעולה מהסקרים שלהם.

אגב, מי שעזר מאוד לביבי לנצח בבחירות הקודמות זה הסוקר האמריקאי שלו. היחיד שהציג בפניו תמונה אופטימית (ובדיעבד יותר משקפת) של המצב ועזר לו לגבש תכנית לימים האחרונים על בסיס המידע שהגיע מהסקרים.

זה נכון. את הסקרים צריך לקחת בערבון מוגבל.
אבל אי אפשר להתעלם מהם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 30 ינואר 2019, 22:49

סקר וואלה - גנץ 19 מנטדים
חדשות 12 - גנץ 21
חדשות 13- גנץ 24

:laugh2
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 01 פברואר 2019, 17:25

אם ביבי מגיש בגץ נגד מנדלבליט הוא הטרול הגדול בהיסטוריה
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 01 פברואר 2019, 20:45

MTA2311 כתב:אם ביבי מגיש בגץ נגד מנדלבליט הוא הטרול הגדול בהיסטוריה

למה שיגיש? באיזה נושא?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 01 פברואר 2019, 21:05

jol9 כתב:

למה שיגיש? באיזה נושא?

מדברים על זה שהוא יגיש על ההחלטה על כתב אישום לפני הבחירות
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 01 פברואר 2019, 23:40

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:

למה שיגיש? באיזה נושא?

מדברים על זה שהוא יגיש על ההחלטה על כתב אישום לפני הבחירות

הוא יגיש את ההחלטה לפני הבחירות בכפוף לשימוע. נדמה לי שזה כבר דאן דיל שהוא יפרסם את ההחלטה.
ביבי צריך לדעתי להפסיק להתעסק ביועמ"ש. זה לא עוזר לו. המחנה שלו ממילא כבר די מגובש.
מה שכן אולי שווה לו לעשות זה לתקוף את הטיעונים של התיקים, כמו שהוא עשה באותה "הודעה דרמטית".

בסוף המשקל הכי חזק שיש לביבי ולליכוד זה האלטרנטיבות שמולו, שהן במקרה הטוב - גרועות. את זה הם יבליטו לאורך כל הדרך.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שועל » 03 פברואר 2019, 11:18

משעשע לראות שכמה שבארץ נהדרת ינסו להגחיך את מירי רגב, הדמות האמיתית שלה מצליחה להתעלות על זה פעם אחר פעם.
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי MTA2311 » 03 פברואר 2019, 12:31

. תמונהתמונה
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 03 פברואר 2019, 21:36

אני חושב שהדברים האלה נכונים אבל רק בחלקם.
הביקורת שמגיעה על נתניהו מימין מתמקדת בעיקר במספר דברים:
- ההתמודדות מול החמאס
- הגבלת כוחו של הבג"צ
- (אי) גירוש המסתננים
- בנייה לא מספקת בהתנחלויות

אותי הסעיף השלישי קצת פחות מעניין, אם כי לדעתי על פי מה שאומרים, האוכלוסייה היהודית ביו"ש הכפילה את עצמה בעשור האחרון. אולי אפשר יותר, אבל אפשר גם פחות, ואם לנקות מזה את שלטון אובמה, אז המצב בכלל מצויין.

הנושא השלישי הוא חשוב ביותר, ובנושא הזה חד וחלק לא נעשתה עבודה מספיק טובה ואסרטיבית. אמנם זרם המסתננים פסק,
אבל אין שום סיבה לתופעה הזאת בדרום תל אביב, וחייבים לשים לזה סוף.

בנושא השני בהחלט נעשית עבודה (בעיקר של איילת שקד), אבל גם זה רחוק מלהספיק. מכיוון שהנושא הזה הפך להיות משמעותי ביותר בקדנציה הנוכחית, אני נותן כאן את הגרייס שנתניהו רצה, אבל לא יכל בגלל שלא היו לו את האצבעות של כחלון. בקואליציה הבאה, אם זו תהיה קואליציית ימין, התירוץ הזה לא יתפוס יותר.

ועל הנושא הראשון דיברנו לא מעט כבר. הכשלון כאן הוא מערכתי ורב.

העניין הוא שכל הביקורות נוטות להיות מגמתיות, ולהתעלם מהתמונה הכוללת, שהיא בסה"כ כאמור לא רעה בכלל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 03 פברואר 2019, 21:57

שוב פעם התמונה הכוללת

ישראל לא על סף קריסה (לעומת בתי החולים למשל), אכן הישג משמעותי שאף אחד אחר לא יכול היה לשחזר אותו, הוכחה שאין אלטרנטיבה ראויה, כפיים
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 03 פברואר 2019, 22:38

Holiday_Armadillo כתב:שוב פעם התמונה הכוללת

ישראל לא על סף קריסה (לעומת בתי החולים למשל), אכן הישג משמעותי שאף אחד אחר לא יכול היה לשחזר אותו, הוכחה שאין אלטרנטיבה ראויה, כפיים

אמנם לא הישגים משמעותיים כמו של ראשי ממשלה קודמים (אוסלו, התנתקות, מלחמת לבנון השניה, משברים כלכליים, אינטיפדות, אבטלה סביב ה10%, הבריחה המבישה מלבנון, מו"מים מופקרים עם הפלסטנאים, אוטובוסים מתפוצצים, אלפי מסתננים מהדרום, תחבורה ציבורית של מדינת עולם שלישי, מחירי טיסות שמאפשרים רק לאלפיון העליון לטוס לחו"ל, שכר מינימום מביך וכו'), אבל בכל זאת משהו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים