עולם הטניס2 - עונת 2013 יצאה לדרך

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: עולם הטניס2 - עונת החימר בעיצומה

הודעהעל ידי LIAV10 » 13 מאי 2012, 16:32

Holiday_Armadillo כתב:
LIAV10 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:אפשר קצת הסבר מה הבעיה עם הצבע הכחול?
כי למשל באפייה אם אתה מוסיף צבע מאכל זה משנה רק את הצבע לא את המרקם
הצבע הכחול שינה יותר מרק את צבע החימר?

חחחחחחח דוגמא הזויה ולא קשורה מעולם הקונדיטורים..

למה לא קשור? אני לא מבינה בטניס ורציתי לדעת למה זה אמור להיות שונה אם זה רק בצבע אחר
עכשיו הבנתי

צבע מאכל?
חחח מה הקשר?
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 13 מאי 2012, 16:33

LIAV10 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
LIAV10 כתב:

למה לא קשור? אני לא מבינה בטניס ורציתי לדעת למה זה אמור להיות שונה אם זה רק בצבע אחר
עכשיו הבנתי

צבע מאכל?
חחח מה הקשר?

אם יש לך שתי עוגות זהות ובאחת יש צבע מאכל ובשנייה אין זה עדיין אותה עוגה עם אותו טעם ואותו מרקם פשוט בצבע שונה
חשבתי ששני המשטחים הם אותו דבר פשוט בצבע שונה אז לא הבנתי למה זה מפריע
נערך לאחרונה על ידי Holiday_Armadillo בתאריך 13 מאי 2012, 16:36, נערך פעם אחת בסך הכל.
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 13 מאי 2012, 16:34

LIAV10 כתב:

דוגמא קצת מצחיקה אבל קשורה בפירוש. כימיה זה כימיה ולדעתי ההיגיון היה מדויק.
פשוט מדובר בחומרים אחרים, זה הכל.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי LIAV10 » 13 מאי 2012, 16:36

טוב נו, כימיה אני לא מבין (ממוצע 93, איך??)...
חחחחח
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי yiffy » 13 מאי 2012, 16:46

jol9 כתב:
yiffy כתב:

זה לא רק הצבע, זה חומר אחר. אגב, לא רק שהחימר הכחול הוא לא חימר - גם האדום הוא לא (כתבתי על זה כמה עמודים אחורה).
המארגנים טוענים שהם יודעים כיצד למנוע את ההחלקה וששנה הבאה הטורניר יהיה על חימר כחול ולא יהיה צורך במחלקיים.

הבעיה היא שאם זה יהיה על החימר הכחול, זה יהיה בלי רפא ובלי נובאק (אני מקווה), וזה עונש ראוי למארגנים ששמים *ין על השחקנים.

אין ספק ששניהם לקחו את כל העניין קשה מאוד. אני תוהה מתי המחאה שלהם כבר לא לגיטימית וזה הופך להיות קייס של אנשים שחושבים שעל פי הצרכים שלהם צריך ליפול דבר.
בכל מקרה, הם יוכלו להגיע קודם לכן ולבדוק את המשטח שוב ואז להחליט אם הם משחקים או לא.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 13 מאי 2012, 16:54

yiffy כתב:
jol9 כתב:
yiffy כתב:

זה לא רק הצבע, זה חומר אחר. אגב, לא רק שהחימר הכחול הוא לא חימר - גם האדום הוא לא (כתבתי על זה כמה עמודים אחורה).
המארגנים טוענים שהם יודעים כיצד למנוע את ההחלקה וששנה הבאה הטורניר יהיה על חימר כחול ולא יהיה צורך במחלקיים.

הבעיה היא שאם זה יהיה על החימר הכחול, זה יהיה בלי רפא ובלי נובאק (אני מקווה), וזה עונש ראוי למארגנים ששמים *ין על השחקנים.

אין ספק ששניהם לקחו את כל העניין קשה מאוד. אני תוהה מתי המחאה שלהם כבר לא לגיטימית וזה הופך להיות קייס של אנשים שחושבים שעל פי הצרכים שלהם צריך ליפול דבר.
בכל מקרה, הם יוכלו להגיע קודם לכן ולבדוק את המשטח שוב ואז להחליט אם הם משחקים או לא.

הם לקחו את זה קשה כי הם ספורטאים מקצוענים שחיים את הטורנירים האלה, והטורנירים האלה מאוד חשובים עבורם, ובעצם מארגני הטורניר, לקחו מהם הזדמנות הוגנת
להתמודד על התואר.
זה כמו שפתאום בווימבלדון יחליטו שלא בא להם יותר דשא ירוק והם ישתלו דשא כחול...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 13 מאי 2012, 17:23

יש גביע מדריד!
המערכה השלישית הייתה מורטת עצבים עוד יותר מהשנייה. בדיוק כמו מקודם, פדרר שבר במצב של 3:4 ואז לא השכיל להשלים את השבירה. במצב של 6:5, לפדרר היו שלוש נקודות טורניר והוא פספס את שלושתן, אבל אז הצליח להביא מ-deuce את הניצחון.

זה הרגיש לי כמו חצי גמר גראנד סלאם. הלב היה בתחתונים לאורך כל המשחק. תודה לאל שהסוף היה טוב.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 13 מאי 2012, 17:26

yiffy כתב:יש גביע מדריד!
המערכה השלישית הייתה מורטת עצבים עוד יותר מהשנייה. בדיוק כמו מקודם, פדרר שבר במצב של 3:4 ואז לא השכיל להשלים את השבירה. במצב של 6:5, לפדרר היו שלוש נקודות טורניר והוא פספס את שלושתן, אבל אז הצליח להביא מ-deuce את הניצחון.

זה הרגיש לי כמו חצי גמר גראנד סלאם. הלב היה בתחתונים לאורך כל המשחק. תודה לאל שהסוף היה טוב.

מגיע לו. כשהליצן והלוזר מפנים לו את הדרך, הוא תמיד לוקח את התואר. זה משהו שנדאל לא משכיל לעשות בשנתיים האחרונות.

רפא לא לוקח את רומא - אין לו סיכוי לעבור את ראוניץ' ואת ברדיץ' ברציפות. אבל דג'וקוביץ' יוציא את כל העצבים על הטורניר הזה.
בכל אופן, יש מצב שכבר ברולאן יהיו שינויים משמעותיים בדירוג הבכירים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 13 מאי 2012, 17:30

jol9 כתב:

מגיע לו. כשהליצן והלוזר מפנים לו את הדרך, הוא תמיד לוקח את התואר. זה משהו שנדאל לא משכיל לעשות בשנתיים האחרונות.

רפא לא לוקח את רומא - אין לו סיכוי לעבור את ראוניץ' ואת ברדיץ' ברציפות. אבל דג'וקוביץ' יוציא את כל העצבים על הטורניר הזה.

לוקח כמו גדול..
יש התערבות?

:laugh2
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 13 מאי 2012, 17:32

LIAV10 כתב:
jol9 כתב:

לוקח כמו גדול..
יש התערבות?

התחלת??? שרפא יחבר קודם שני טורנירים טובים ברציפות, ואז נדבר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 13 מאי 2012, 18:36

תמונה

אומנם אחרי כמה התקפי לב אבל אין תלונות. תואר נוסף ועוד נגד ברדיך המעצבן. היו כמה רגעים שחשבתי שרוג'ר הולך להיחנק, במיוחד במערכה השניה אחרי שהצ'כי הצליח לשבור, אבל יצא מזה כמו גדול.
והכי חשוב - חזרנו למקום השני בעולם. מאוד חשוב לקראת RG, וימבלדון והמשחקים האולימפיים.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי misha » 13 מאי 2012, 18:52

תמונה

לא התואר הכי יפה שראיתי :)
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yiffy » 13 מאי 2012, 18:57

misha כתב:תמונה

לא התואר הכי יפה שראיתי :)

פדרר זוכה לאחרונה בגביעים די מכוערים. פריז הוא אולי השיא השלילי, אבל גם הגביע של אינדיאן וולס והצלחת המעפנה של רוטרדם לא משהו. מזל שיש את הגביע המדהים של דובאי!

אגב - נדאל זוכה בעקביות בשנתיים האחרונות במונטה קרלו וברצלונה. אמנם שני טורנירים, אבל גביעים יפיפיים!
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 13 מאי 2012, 20:41

באמת צרות צרורות יש לכם.
פדרר זולל מאסטרסים לאחרונה. פרט להפסד המקרי שלו בIW (לא זוכר למי), לא זוכר מתי הוא הפסיד בפעם האחרונה בטורניר מאסטרס.
אני מקווה שברומא הריצה שלו תיעצר, וכמובן שבRG הריצה שלו בסלאמים תימשך (מקסימום חצי גמר... :-) ).

אבל באמת כל הכבוד. בניגוד לשני הבכיינים, הוא הבין איך לשחק על החימר הכחול, ועשה את המקסימום בשביל לקחת את התואר.
עכשיו עם המזל שלו הוא יקבל את מארי בחצי בRG, ורפא ייקבל את ראוניץ' בשמינית, את ברדיץ' ברבע ואת דג'וקוביץ' בחצי... :-|
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 13 מאי 2012, 20:54

jol9 כתב:
LIAV10 כתב:
jol9 כתב:

לוקח כמו גדול..
יש התערבות?

התחלת??? שרפא יחבר קודם שני טורנירים טובים ברציפות, ואז נדבר.

חחחחחח אין צורך להתעצבן :)
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי yiffy » 13 מאי 2012, 20:59

טוב, כמה מסקנות כלליות יותר:

1. פתיחת העונה המצוינת נמשכת - אחרי שיכולת טובה באוסטרליה הספיקה רק למקום שני, פדרר משחק טניס רגוע ויפה וממשיך לזכות בתארים. אמנם הפעם זה לא היה בשילוב עם ניצחון על רפא או על נולה (השניים עדיין לא נפגשו השנה), אך המשחקים מול ראוניץ' בסיבוב השני וברדיך באחרון היו מבחנים רציניים בהחלט ופדרר עמד בהם בכבוד. אלו בדיוק סוג השחקנים שהדיחו אותו מווימבלדון בשנתיים האחרונות והחוסן המנטלי מולם סוף סוף מתגלם. דרך אגב - יש חוק חדש: אם פדרר רוצה לזכות בתואר מאסטרס 1000 הוא חייב לשחק מול ראוניץ' בסיבוב השני וכמעט להפסיד (קרה גם באינדיאן וולס וגם במדריד). אולי אלא חדשות טובות בשביל רפא :)

2. פדרר לא יהיה פקטור ברומא - ההשוואה למיאמי פשוט מתבקשת. פדרר הגיע עייף מאוד למיאמי ועכשיו הוא אמנם אחרי מנוחה אבל גם אחרי טורניר לא פשוט שנגמר תוך כדי שטורניר רומא מתהווה. אלא שני טורנירים שקשים באופן מסורתי לפדרר (במיאמי הוא זכה רק בימים הגדולים וברומא אף פעם) והדומיננטיות של נדאל ונולה בטורניר הופכת אותו ליעד לא מאוד ריאלי. לדעתי פדרר יכול להרשות לעצמו הדחה בטורניר (מבחינת אנרגיות לקראת ה-RG, ייתכן שזה אפילו עדיף), אבל מומלץ שזה יהיה אחרי הסיבוב השלישי על מנת לנצל הזדמנות לצבור נקודות. אמנם למזלו עד נולה יש לו הגרלות בינוניות פלוס (מונפיס בשלישי ואיזנר ברביעי), אבל בשנה שעברה הוא הצליח ליפול מחרבו של גאסקה (לא בדיוק שחקן מפחיד), כך שאני נערך גם לתסריטים לא נעימים.

3. לנדאל יש הגרלה קשה - כפי שכתב יוני. ראוניץ' וברדיך הם שחקנים מזעזעים לקבל בשלבים השני והרביעי, וגם מארי/פרר זה לא פיקניק (למרות שיכול היה להיות יותר גרוע). יחד עם זאת - ההערכה שלי היא הפוכה מיוני - נדאל יעשה לפחות גמר. במצבים כאלה של הגרלות מגעילות ושחקן מצוין it comes down to כמה השחקן רוצה את התואר. אין לי ספק בכלל שכשנדאל רואה תארי חימר הוא עובר לדום (אולי לא כשזה חימר כחול) ובסופו של יום הוא כן אמור לנצח את המשחקים הללו. הקטע הוא שזה יעלה לו בהרבה זיעה וההשפעה המצטברת עשויה להיות בעייתית. רפא כבר פרש לפני שלוש שנים מווימבלדון בגלל שקרע את עצמו בעונת החימר. יהיה חבל אם זה יקרה שוב.

הגביע ברומא כ"כ יפה ובמדריד כ"כ דבילי. למה הם לא יכולים להתחלף :crybaby
אני מקווה שהמנקה אסלות הזה עשוי מזהב, אחרת מעצב הגביעים הזה צריך להצטרף לדוכן הפלאפל של יעקב אדלר.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 13 מאי 2012, 21:09

yiffy כתב:טוב, כמה מסקנות כלליות יותר:

1. פתיחת העונה המצוינת נמשכת - אחרי שיכולת טובה באוסטרליה הספיקה רק למקום שני, פדרר משחק טניס רגוע ויפה וממשיך לזכות בתארים. אמנם הפעם זה לא היה בשילוב עם ניצחון על רפא או על נולה (השניים עדיין לא נפגשו השנה), אך המשחקים מול ראוניץ' בסיבוב השני וברדיך באחרון היו מבחנים רציניים בהחלט ופדרר עמד בהם בכבוד. אלו בדיוק סוג השחקנים שהדיחו אותו מווימבלדון בשנתיים האחרונות והחוסן המנטלי מולם סוף סוף מתגלם. דרך אגב - יש חוק חדש: אם פדרר רוצה לזכות בתואר מאסטרס 1000 הוא חייב לשחק מול ראוניץ' בסיבוב השני וכמעט להפסיד (קרה גם באינדיאן וולס וגם במדריד). אולי אלא חדשות טובות בשביל רפא :)

2. פדרר לא יהיה פקטור ברומא - ההשוואה למיאמי פשוט מתבקשת. פדרר הגיע עייף מאוד למיאמי ועכשיו הוא אמנם אחרי מנוחה אבל גם אחרי טורניר לא פשוט שנגמר תוך כדי שטורניר רומא מתהווה. אלא שני טורנירים שקשים באופן מסורתי לפדרר (במיאמי הוא זכה רק בימים הגדולים וברומא אף פעם) והדומיננטיות של נדאל ונולה בטורניר הופכת אותו ליעד לא מאוד ריאלי. לדעתי פדרר יכול להרשות לעצמו הדחה בטורניר (מבחינת אנרגיות לקראת ה-RG, ייתכן שזה אפילו עדיף), אבל מומלץ שזה יהיה אחרי הסיבוב השלישי על מנת לנצל הזדמנות לצבור נקודות. אמנם למזלו עד נולה יש לו הגרלות בינוניות פלוס (מונפיס בשלישי ואיזנר ברביעי), אבל בשנה שעברה הוא הצליח ליפול מחרבו של גאסקה (לא בדיוק שחקן מפחיד), כך שאני נערך גם לתסריטים לא נעימים.

3. לנדאל יש הגרלה קשה - כפי שכתב יוני. ראוניץ' וברדיך הם שחקנים מזעזעים לקבל בשלבים השני והרביעי, וגם מארי/פרר זה לא פיקניק (למרות שיכול היה להיות יותר גרוע). יחד עם זאת - ההערכה שלי היא הפוכה מיוני - נדאל יעשה לפחות גמר. במצבים כאלה של הגרלות מגעילות ושחקן מצוין it comes down to כמה השחקן רוצה את התואר. אין לי ספק בכלל שכשנדאל רואה תארי חימר הוא עובר לדום (אולי לא כשזה חימר כחול) ובסופו של יום הוא כן אמור לנצח את המשחקים הללו. הקטע הוא שזה יעלה לו בהרבה זיעה וההשפעה המצטברת עשויה להיות בעייתית. רפא כבר פרש לפני שלוש שנים מווימבלדון בגלל שקרע את עצמו בעונת החימר. יהיה חבל אם זה יקרה שוב.

הגביע ברומא כ"כ יפה ובמדריד כ"כ דבילי. למה הם לא יכולים להתחלף :crybaby
אני מקווה שהמנקה אסלות הזה עשוי מזהב, אחרת מעצב הגביעים הזה צריך להצטרף לדוכן הפלאפל של יעקב אדלר.

סיכום יפה יפתח. פדרר נוהג לצבור מומנטום בשנים האחרונות על החימר. הפעם הוא לקח הפסקה ארוכה, וזכה בטורניר מיד עם החזרה, ועבר מבחן אופי קשה
גם מול ראוניץ', גם מול ברדיץ' וגם ובעיקר מול המשטח.
היתרון שלו במדריד הוא הסרב, מה שכמובן פחות משמעותי ברומא, ולכן אתה צודק שהוא יילץ לעבוד קשה יותר. מצד שני, זה תלוי הרבה ברצון שלו. ברור שהמטרה היא RG, ויכול
להיות באמת שהוא יקריב את רומא בשביל להיות מוכן יותר טוב ואחרי מנוחה טובה לRG.

לגבי רפא - לא יודע. המזל שלו הוא שההגרלה הזאת באה לו ברומא ולא בRG. ראוניץ' יפציץ אותו, אבל אם רפא עובר אז באמת יש סיכוי שהוא יילך עד הגמר.
יכול להיות שברדיץ' גם יגיע לא במצב של 100% לטורניר הזה, אחרי הטורניר הארוך שהיה לו במדריד (במיוחד ביומיים האחרונים).

ד"א הדברים שאנחנו אומרים כאן, שמים באור חזק את הקליי סלאם המדהים שרפא לקח ב2010. זה נראה לי כמו משהו בלתי ניתן לשחזור יותר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 13 מאי 2012, 21:14

זה אכן היה חתיכת הישג (וזו הייתה גם חתיכת עונה). במקור זה היה אמור להיות ה"רפא סלאם" אבל אז החלו הדיבורים על רצף אפשרי יותר "סלאמי" וזה התפוגג.
מה שכן - באותה שנה הוא לא זכה (וגם לא התחרה) בברצלונה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 13 מאי 2012, 21:29

yiffy כתב:זה אכן היה חתיכת הישג (וזו הייתה גם חתיכת עונה). במקור זה היה אמור להיות ה"רפא סלאם" אבל אז החלו הדיבורים על רצף אפשרי יותר "סלאמי" וזה התפוגג.
מה שכן - באותה שנה הוא לא זכה (וגם לא התחרה) בברצלונה.

נכון.
הוא מתחרה בברצלונה כי הוא רואה שיותר קשה לו לזכות ברומא ובמדריד, ובכל זאת, זכיה בתואר היא זכיה בתואר, וATP 500 זה תואר מכובד מאוד.

הרפא סלאם לדעתי היה בהישג ידו. הוא נפצע במשחק רבע הגמר מול פרר, ולטעמי היה צריך להגיע לגמר. אז עוד לא היה לו את תסביך דג'וקוביץ', ולמעשה הוא הגיע
אחרי שני ניצחונות עליו בניו יורק ובלונדון... חבל.

הRG הקרוב יהיה חתיכת טורניר. פדרר ינסה לקחת את ה-17 שלו, ויבוא במומנטום גדול, כמספר 2 ועם הרבה ביטחון. רפא ינסה להמשיך את הרצף שלו
ולקחת את הרולאן השביעי (!!!) שלו ונובאק ינסה לסגור את ההישג הכי גדול בטניס המודרני מאז ומעולם, ולהחזיק בכל הסלאמים במקביל.

ברדיץ' יהיה מתחרה חזק מאוד וגם פרר. אני מניח שגם נראה עוד כמה הפתעות, וכנראה את איזנר וראוניץ' מגיעים רחוק ועושים צרות גדולות לבכירים.
לגבי מארי - נראה ברומא. בשנה שעברה הוא כמעט והעיף את דג'וקו בחצי. נראה מה יהיה השנה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 13 מאי 2012, 21:36

ד"א ראוניץ' הפסיד בסיבוב הראשון למאייר הגרמני. זה חדשות טובות לרפא, למרות שצריך לזכור שרפא כבר הפסיד למאייר בטורניר מאסטרס בשנה שעברה...

רציתי גם לפתוח קצת את הנושא המנטלי של רפא שנראה מאוד מאוד חלש בתחום הזה בזמן האחרון, אולי פרט לטורנירי הגראנד סלאם, שם הוא משחק
טוב לרוב. אולי בימים הקרובים שווה לדבר על זה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים