אשכול הסקאוטינג החדש

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אשכול הסקאוטינג החדש

הודעהעל ידי asafb96 » 19 מאי 2012, 13:30

LIAV10 כתב:
asafb96 כתב:
LIAV10 כתב:
זה לא קוו קדמי כזה כבד כמו שאתה מתאר אותו. שרמאן הוא שחקן נייד יחסית, וליאור אחד הגבוהים הכי מהירים באירופה. גם מאצ'בן יחסית לPF, שחקן בכלל לא איטי, ומאריץ' הוא סנטר פיזי, כמו שכל קבוצת יורוליג חייבת. פאו של שנה שעברה לא הייתה הקבוצה הכי זריזה שיש, בבארסה היה רק את מוריס (שליאור לדוגמא, לא נופל ממנו), בצסק"א של מסינה הקוו הקדמי ממש לא היה אתלטי ומהיר..

לפאו היה את באטיסט שהוא הסנטר הכי נייד שיש כיום בתוספת של פוטסיס שהוא מאוד מאוד נייד ויכול לזוז המון, לבארסה היה את מוריס ולא פחות את ואסקז שהוא אתלט מדהים..
למסינה היה קו קידמי גם הרבה פחות כבד חוץ מזה שגם מאצ'באן וגם מאריץ' הם ממש לו חריאפה ואנדרסן..

באטיסט הוא בהחלט שחקן נייד, אבל גם שרמאן לא פראייר. פוטסיס שחקן זריז, אבל לא יותר מליאור. צרצריס שחקן יותר כבד ממאצ'בן
ואסקאז הוא לא ממש אתלט מדהים. הוא די אתלטי לסנטר, שיודע להזיז טוב את הרגליים, אבל הקוו הקדמי של בארסה אז, ממש לא היה קוו קדמי עם יתרון מבחינת הזריזות
למסינה היה קוו קדמי הרבה יותר כבד. חריאפה לא שיחק בצסק"א באותה עונה, אנדרסון שיחק רק את השלב הראשון. מי ששיחק היו סברסנקו, סמודיש, ו-ואן דן שפיגל. אבל זה די מיותר הוויכוח הזה, כי די ברור שבאירופה הסייז והפיזיות, הרבה הרבה יותר חשוב מהזריזות בקוו הקדמי. ראינו את זה שהיה לנו את הקוו הקדמי הכי טוב מבחינת קליעה ומהירות בעונת פיני האחרונה, אבל קיבלנו בראש בגלל חוסר בסנטימטרים ופיזיות (שמי שהרג אותנו בגלל זה, זה היה לא אחר מאשר מאריץ')

זה היה הקו הקדמי שלהם בעונות של הפיינל פור במוסקבה ופראג?

בפראג, בעונה ששאראס עזב וסולומון בא.
asafb96

הודעהעל ידי rc4991 » 20 מאי 2012, 12:20

מה אתם חושבים על הרכז טראוויס דיינר שמשחק באיטליה?
איך הוא בניהול המשחק?מה היתרונות והחסרונות שלו?
אם אני לא טועה מישהו בתפוז רשם בקיץ שבלאט עוקב אחריו
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי EulGam05 » 20 מאי 2012, 12:41

rc4991 כתב:מה אתם חושבים על הרכז טראוויס דיינר שמשחק באיטליה?

ממה שאני זוכר מהתקופה שלו בפייסרס - הוא מנהל משחק בינוני פלוס (באירופה אפשר לומר שהוא מנהל משחק טוב) וקלעי טוב מבחוץ מצד שני הוא שחקן הגנה חלש, לא נראה לי כמו שחקן בסגנון שבלאט ירצה.
EulGam05

הודעהעל ידי felix_r » 20 מאי 2012, 12:58

EulGam05 כתב:

ממה שאני זוכר מהתקופה שלו בפייסרס - הוא מנהל משחק בינוני פלוס (באירופה אפשר לומר שהוא מנהל משחק טוב) וקלעי טוב מבחוץ מצד שני הוא שחקן הגנה חלש, לא נראה לי כמו שחקן בסגנון שבלאט ירצה.

איך בדיוק מנהל משחק בנוני ב NBA הופך למנהל משחק טוב באירופה?
באירופה הרבה יותר קשה לנהל משחק
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי EulGam05 » 20 מאי 2012, 14:09

felix_r כתב:
EulGam05 כתב:

מה יותר קשה בזה?
EulGam05

הודעהעל ידי felix_r » 20 מאי 2012, 15:51

EulGam05 כתב:
felix_r כתב:
EulGam05 כתב:

מה יותר קשה בזה?

ב NBA חצי מהעבודה של הרכז זה לעבור את קו החצי ולמסור לכוכב הקבוצה ;)
חוץ מזה, בNBA משחקים פחות איזוריות. הרוב זה אחד על אחד, מה שיותר קל לרכז.
בNBA יש הרבה יותר התקפות מעבר כי הסגנון הוא מהיר יותר. כמו שראינו מקארלוס ארויו, כשזה הגיע להתקפה מסודרת, הוא לא ממש ידע מה עושים.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי EulGam05 » 20 מאי 2012, 17:08

felix_r כתב:
EulGam05 כתב:
felix_r כתב:
EulGam05 כתב:

מה יותר קשה בזה?

ב NBA חצי מהעבודה של הרכז זה לעבור את קו החצי ולמסור לכוכב הקבוצה ;)
חוץ מזה, בNBA משחקים פחות איזוריות. הרוב זה אחד על אחד, מה שיותר קל לרכז.
בNBA יש הרבה יותר התקפות מעבר כי הסגנון הוא מהיר יותר. כמו שראינו מקארלוס ארויו, כשזה הגיע להתקפה מסודרת, הוא לא ממש ידע מה עושים.

נכון אבל אלו יותר הבדלים בין סגנונות ניהול משחק מאשר אינדיקציה לרמת קושי. יש שחקנים שסגנון ניהול המשחק ב-NBA פשוט לא מתאים להם בגלל מגבלה פיזית או אתלטית, לשחקן כמו דיינר למשל אין את האתלטיות/מהירות לעבור שחקנים ברמת NBA בכדרור מה שמגביל את סגנון ניהול המשחק שלו בערך למה שתיארת - לעבור את החצי ולמסור לכוכב. לרכזים כמו רונדו, פול, דרון וויליאמס וסטיב נאש שמסוגלים לגבור על השומר שלהם בכדרור יש יותר אופציות מבחינת ניהול משחק, בין אם זה לכווץ את ההגנה בשביל למסור לוויק סייד, להגיע עד לטבעת בשביל לייצר חילופים/מיס-מאצ'ים בהגנה (פול ונאש מעולים בזה למשל - חדירות לסל אבל לא בשביל לקלוע אלא בשביל לכפות חילופים) או פשוט למשוך שומרים בשביל לפנות את הסל לשחקנים חותכים.

סה"כ, מה שאני מנסה להגיד זה שיכולות מסוימות מבחינת ניהול משחק שדיינר לא יכל להביא לידי ביטוי ב-NBA הוא כן יכול להביא לידי ביטוי בליגה האיטלקית ולכן זה אפשרי שמנהל משחק בינוני ב-NBA יהפוך למנהל משחק טוב באירופה.
EulGam05

הודעהעל ידי rc4991 » 20 מאי 2012, 17:25

חקרתי עליו קצת והבנתי שהוא קלעי גדול(ניצח בתחרות השלשות באיטליה לפני שנה)וגם היה כתוב שיש לו ראיית משחק טובה אבל שהחסרונות שלו הם אתלטיות וגובה(שיותר חשובים לNBA ופחות באירופה)
הייתם לוקחים אותו למכבי?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי asafb96 » 20 מאי 2012, 18:21

rc4991 כתב:חקרתי עליו קצת והבנתי שהוא קלעי גדול(ניצח בתחרות השלשות באיטליה לפני שנה)וגם היה כתוב שיש לו ראיית משחק טובה אבל שהחסרונות שלו הם אתלטיות וגובה(שיותר חשובים לNBA ופחות באירופה)
הייתם לוקחים אותו למכבי?

הבעייה זה גם הגיל. הבחור כבר בן 30 נדמה לי. הוא שחקן נחמד שיכול להתאים לאירופה, אבל לא ילד, וגם תמיד היה שחקן "פרווה" כזה
asafb96

הודעהעל ידי Chen » 21 מאי 2012, 09:48

אתמול במשחק של בלוניה נזכרתי Chris Douglas-Roberts שהוזכר פה כמה פעמים בפורום, מה דעתכם עליו?
מישהו יכול לפרט עליו קצת, במה הוא טוב, איך הוא בהגנה.. ומה מצב החוזה שלו בבולניה?
האם לדעתכם אם לאנגפורד הולך הוא יכול להיות מחליף ראוי?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Chen

הודעהעל ידי EulGam05 » 21 מאי 2012, 10:45

Chen כתב:אתמול במשחק של בלוניה נזכרתי Chris Douglas-Roberts שהוזכר פה כמה פעמים בפורום, מה דעתכם עליו?
מישהו יכול לפרט עליו קצת, במה הוא טוב, איך הוא בהגנה.. ומה מצב החוזה שלו בבולניה?
האם לדעתכם אם לאנגפורד הולך הוא יכול להיות מחליף ראוי?

סקורר מצוין ברמת המכללות, הגיע עם ממפיס (שבה שיחק גם דרק רוז) עד לגמר טורניר ה-NCAA. ב-NBA הבעיות העיקריות שלו היו בחירת זריקות רעה והגנה קבוצתית חלשה (סקוט סקיילס ביקר אותו לא אחת על ההגנה שלו). הוא סקורר טוב מאד מחצי מרחק שלמרות אתלטיות יחסית בינונית מסוגל להגיע עד לטבעת. הוא קצת סטריקי אבל כשהוא מתחמם הוא מאד קשה לעצירה, אני זוכר משחק נגד שיקאגו בשנה שעברה שהוא פשוט הרג את הבולס שלא יכלו לעשות כלום מולו והבולס היו אחת מקבוצות ההגנה הטובות בליגה. מעבר לנק' הוא לא תורם יותר מדי, כאמור שומר קבוצתי חלש, ריבאונדר בינוני לעמדה 2 וחלש לעמדה 3 והוא בד"כ תחנה אחרונה בהתקפה.

סה"כ, שחקן שהייתי שם עליו עין להמשך הקריירה האירופאית שלו אבל כרגע בהקשר של מכבי אני לא בטוח שלא יותר כדאי פשוט ללכת על לאנדסברג שאולי סקורר פחות טוב אבל בשאר האספקטים לא נופל וייתכן שאף עולה על רוברטס וזה מבלי להזכיר שהוא ישראלי.
EulGam05

הודעהעל ידי yzafrir » 21 מאי 2012, 12:04

CDR הוא מסוג השחקנים שהסגנון משחק שלהם מאוד מתאים ל NBA אבל לא כלכך לאירופה . הוא יכול להצליח בסגנון משחק מסויים בלבד ולא נראה לי שיתאים לקבוצה כמו מכבי . אבל בכל מקרה הוא שחקן מצויין
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי שחף » 21 מאי 2012, 17:48

אסף, לאנדסברג לא נבחר בדראפט, דאגלאס רוברטס הוא בחירת תחילת סיבוב שני. האמת שבמשחק המדובר מול הבולס הוא קולע כמה זריקות מאוד קשות על הפרצוף של לואול דנג(שגבוה ממנו ב-6 או 8 ס''מ) וחודר עליו. דנג הוא כמובן מהשומרים הכי טובים שיש לליגה להציע. אם אפשר להצביע על סוג מסויים של שחקנים שהצליח להגביל השנה את לאנגפורד, אפשר לדבר על גארדים-פורוורדים גבוהים ואתלטים. הוא די התקשה מול ג'ואי אינגלס, סוני ווימס(עם סייז ואתלטיות NBA) ובחלק מהמשחקים מול פאו מול קלאתיס(שהוא גארד). הגארדים האלה בדרך כלל נותנים לו חצי מטר והופכים אותו לג'אמפ שוטר מחצי מרחק. עם כל הכבוד לקליעה הטובה שלו מחצי מרחק היריבות בהחלט מעדיפות שהוא יזרוק משם מאשר יחדור(ואז יש לו גם את אופציית המסירה לגבוה\גארד פנוי).
שחף

הודעהעל ידי EulGam05 » 21 מאי 2012, 19:24

שחף כתב:אסף, לאנדסברג לא נבחר בדראפט, דאגלאס רוברטס הוא בחירת תחילת סיבוב שני. האמת שבמשחק המדובר מול הבולס הוא קולע כמה זריקות מאוד קשות על הפרצוף של לואול דנג(שגבוה ממנו ב-6 או 8 ס''מ) וחודר עליו. דנג הוא כמובן מהשומרים הכי טובים שיש לליגה להציע. אם אפשר להצביע על סוג מסויים של שחקנים שהצליח להגביל השנה את לאנגפורד, אפשר לדבר על גארדים-פורוורדים גבוהים ואתלטים. הוא די התקשה מול ג'ואי אינגלס, סוני ווימס(עם סייז ואתלטיות NBA) ובחלק מהמשחקים מול פאו מול קלאתיס(שהוא גארד). הגארדים האלה בדרך כלל נותנים לו חצי מטר והופכים אותו לג'אמפ שוטר מחצי מרחק. עם כל הכבוד לקליעה הטובה שלו מחצי מרחק היריבות בהחלט מעדיפות שהוא יזרוק משם מאשר יחדור(ואז יש לו גם את אופציית המסירה לגבוה\גארד פנוי).

לא יודע אם ענית לי (לא ראיתי שאסף דיבר פה על CDR) אז סליחה אם לא.

לאנדסברג לא נבחר בדראפט אבל ממה שאני זוכר, זה לא היה בגלל היכולת המקצועית שלו אלא בגלל הראיונות שלו לפני הדראפט שבהם הוא השאיר רושם רע מאד אצל הקבוצות. למעשה לאורך כל העונה הוא הסתובב איפשהו בין תחילת לאמצע סיבוב שני (draftexpress ו-nbadraft.net) ולקראת הדראפט המניה שלו צנחה לגמרי עד שהוא לא נבחר בכלל (האמת שבזמנו אפילו לא היה לי מושג שהוא יהודי, פשוט שמתי לב אליו בגלל שמישהו ב-realgm הזכיר אותו כשחקן עם פוטנציאל NBA).

אני לא חושב שהפער בין CDR ללאנדסברג כרגע הוא כזה גדול בשביל להעדיף זר על פני ישראלי. הוא כאמור, סקורר יותר טוב אבל אני לא בטוח שלאנדסברג לא עולה עליו ברוב האספקטים האחרים של המספק. לצורך העניין, זה כמו לבחור בין דיוויד בלו של היום לגרבאחוסה של אחרי ה-NBA.
EulGam05

הודעהעל ידי שחף » 21 מאי 2012, 20:20

המספרים של CDR לא מרשימים מאוד בבולוניה, אבל אני אתן לו את הקרדיט הקטן ששחקן שעשה 9 נקודות למשחק בליגה של לואול דנג ולברון ג'יימס ולא לפני 10 שנים כנראה יותר טוב משחקן שחוגג בליגה של מורן רוט ויובל נעימי ומוביל שנה שנייה ברצף את הקבוצה שלו לתחתית הליגה.
שחף

הודעהעל ידי EulGam05 » 21 מאי 2012, 21:20

שחף כתב:המספרים של CDR לא מרשימים מאוד בבולוניה, אבל אני אתן לו את הקרדיט הקטן ששחקן שעשה 9 נקודות למשחק בליגה של לואול דנג ולברון ג'יימס ולא לפני 10 שנים כנראה יותר טוב משחקן שחוגג בליגה של מורן רוט ויובל נעימי ומוביל שנה שנייה ברצף את הקבוצה שלו לתחתית הליגה.

השאלה העיקרית פה היא האם הוא עד כדי כך יותר טוב מלאנדסברג ששווה לשרוף עליו משבצת של זר? אני חושב שלא, למרות שהוא שיחק ב-NBA ואילו לאנדסברג רק בליגת טווינר. כאמור, זה לא שההתלבטות פה היא בין יוגב אוחיון לספאנוליס אלא יותר בכיוון של דיוויד בלו לגרבאחוסה אחרי ה-NBA (לצורך העניין, לפי הגישה שלך כלפי CDR אז היית נותן יותר קרדיט לגרבאחוסה כי הוא שיחק בליגה של הגדולים אבל תאכלס עם איך שהוא נראה אחרי שחזר לא בטוח שבלו נופל ממנו בהרבה ביכולת ואם משקללים גם את העובדה שבלו ישראלי וזול יותר אז בכלל אין סיבה לא להעדיף אותו על פני הספרדי).
EulGam05

הודעהעל ידי rc4991 » 22 מאי 2012, 08:42

מי הפייבוריט שלכם לעמדת הרכז אחרי ג'קסון?
נראה לי שהייתי הולך על קופונן
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי Chen » 23 מאי 2012, 10:45

יכול להיות שCDR ישתפר, בכל זאת יש שחקנים שלוקח להם זמן להסתגל לכדורסל האירופאי, כי ללא ספק יש כשרון לבחור.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Chen

הודעהעל ידי yzafrir » 23 מאי 2012, 11:16

Chen כתב:יכול להיות שCDR ישתפר, בכל זאת יש שחקנים שלוקח להם זמן להסתגל לכדורסל האירופאי, כי ללא ספק יש כשרון לבחור.

אני חושב שהוא בכלל יעדיף לחזור ל NBA והוא גם ימצא שם חוזה בסבירות גבוהה מאוד...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי where is the love? » 23 מאי 2012, 11:21

CDR זה מה שכתוב על הדיסקים נכון?
תמונה

אנחנו מכבי ואנחנו יוצאים לקרב ומי שאתנו אתנו !!!! אז המון בהצלחה!!!
where is the love?

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508, Google Adsense [Bot], שמואל1 ו־26 אורחים