21 מאי 2012, 21:02
felix_r כתב:ה"wishful thinking" שלכם ממש הורג אותי. אני באמת מתפלא עליכם. אתם שנה ראשונה רואים כדורסל?
אתם לא יודעים עד כמה השחקנים הגבוהים סובלים קשה מהפציעות בגלל הגודל שלהם והעומס הגדול על הגוף?
לא היו לכם מספיק דוגמאות מול העינים איך סנטרים הופכים לאפסים גמורים בגלל הפציעות?
אני כבר לא מדבר על יניב גרין, שמסנטר הגנתי מצוין, ששחט סנטרים כוכבים באליפות אירופה, הפך לעמוד חשמל.
אבל תקחו לדוגמא את וויצ'יץ', שמסנטר הטוב באירופה תוך שתי עונות הפך לשחקן שאף קבוצת יורוליג לא רוצה אותו.
אז למזלנו מצאנו פראירים בדמות אולימפיאקוס, שלקחה לנו את ויצ'יץ'. אתם גם כן רוצים להידפק כמוהם עם מאריץ'?
21 מאי 2012, 21:07
asafb96 כתב:felix_r כתב:ה"wishful thinking" שלכם ממש הורג אותי. אני באמת מתפלא עליכם. אתם שנה ראשונה רואים כדורסל?
אתם לא יודעים עד כמה השחקנים הגבוהים סובלים קשה מהפציעות בגלל הגודל שלהם והעומס הגדול על הגוף?
לא היו לכם מספיק דוגמאות מול העינים איך סנטרים הופכים לאפסים גמורים בגלל הפציעות?
אני כבר לא מדבר על יניב גרין, שמסנטר הגנתי מצוין, ששחט סנטרים כוכבים באליפות אירופה, הפך לעמוד חשמל.
אבל תקחו לדוגמא את וויצ'יץ', שמסנטר הטוב באירופה תוך שתי עונות הפך לשחקן שאף קבוצת יורוליג לא רוצה אותו.
אז למזלנו מצאנו פראירים בדמות אולימפיאקוס, שלקחה לנו את ויצ'יץ'. אתם גם כן רוצים להידפק כמוהם עם מאריץ'?
אבל את זה אפשר לומר על כל סנטר. כל סנטר שמכבי תביא, אפשר לומר שהוא יסבול מפציעות כי הוא גדול...
21 מאי 2012, 21:11
felix_r כתב:asafb96 כתב:felix_r כתב:ה"wishful thinking" שלכם ממש הורג אותי. אני באמת מתפלא עליכם. אתם שנה ראשונה רואים כדורסל?
אבל את זה אפשר לומר על כל סנטר. כל סנטר שמכבי תביא, אפשר לומר שהוא יסבול מפציעות כי הוא גדול...
מה זאת אומרת? האם כל סנטר בעולם נפצע בכל עונה ונעדר לתקופות ארוכות? ממש לא! אבל מאריץ' כן!
אז נכון, אני לא יכול להוכיח את מה שאני אומר ב 100%, אבל הסבירות שהמצב הוא כפי שאני מתאר אותו, היא גבוהה.
אז אתם רוצים ללקחת סיכון כזה גבוה? אתם רוצים שמכבי תסתכן ותחתים שחקן שיש סבירות גבוהה שהוא גמור, ושנשאר עונה שלמה עם סנטר שלא יכול לתרום יותר מ 10 דקות?
21 מאי 2012, 21:17
asafb96 כתב:felix_r כתב:asafb96 כתב:felix_r כתב:ה"wishful thinking" שלכם ממש הורג אותי. אני באמת מתפלא עליכם. אתם שנה ראשונה רואים כדורסל?
מה זאת אומרת? האם כל סנטר בעולם נפצע בכל עונה ונעדר לתקופות ארוכות? ממש לא! אבל מאריץ' כן!
אז נכון, אני לא יכול להוכיח את מה שאני אומר ב 100%, אבל הסבירות שהמצב הוא כפי שאני מתאר אותו, היא גבוהה.
אז אתם רוצים ללקחת סיכון כזה גבוה? אתם רוצים שמכבי תסתכן ותחתים שחקן שיש סבירות גבוהה שהוא גמור, ושנשאר עונה שלמה עם סנטר שלא יכול לתרום יותר מ 10 דקות?
זה הנקודה, שמאריץ' לא! שנה שעברה הוא נפצע פציעה לא רצינית שתגרום לו בעיות כמו פרקינס, וחזר ממה עוד באותה שנה, ושחזר שבר את היד, פציעה שיכולה לקרות לכל בן אדם. השנה הוא לא נפצע בכלל, וגם בפרטיזן הייתה לו פציעה קטנה וזהו. ככה שהסבירות שמה שאתה מתאר, ונישאר עם סנטר שלא יכול לתרום יותר מ10 דקות, היא לא גבוה יותר, בטח שלא משמעותית, מכל סנטר אחר שתביא. סופו היה "הימור" גדול יותר, וצלח. מבחינת כדורסל מאריץ' הראה השנה שהוא יודע לשחק. לא חושב שצריך לפסול אותו בגלל ההסתברות שיפצע, כי כל שחקן שתביא יכול להיפצע. הוא לא פצוע כרוני או משהו
21 מאי 2012, 21:29
21 מאי 2012, 21:35
felix_r כתב:asafb96 כתב:felix_r כתב:asafb96 כתב:felix_r כתב:ה"wishful thinking" שלכם ממש הורג אותי. אני באמת מתפלא עליכם. אתם שנה ראשונה רואים כדורסל?
זה הנקודה, שמאריץ' לא! שנה שעברה הוא נפצע פציעה לא רצינית שתגרום לו בעיות כמו פרקינס, וחזר ממה עוד באותה שנה, ושחזר שבר את היד, פציעה שיכולה לקרות לכל בן אדם. השנה הוא לא נפצע בכלל, וגם בפרטיזן הייתה לו פציעה קטנה וזהו. ככה שהסבירות שמה שאתה מתאר, ונישאר עם סנטר שלא יכול לתרום יותר מ10 דקות, היא לא גבוה יותר, בטח שלא משמעותית, מכל סנטר אחר שתביא. סופו היה "הימור" גדול יותר, וצלח. מבחינת כדורסל מאריץ' הראה השנה שהוא יודע לשחק. לא חושב שצריך לפסול אותו בגלל ההסתברות שיפצע, כי כל שחקן שתביא יכול להיפצע. הוא לא פצוע כרוני או משהו
די, די! מאריץ' לא הראה כלום השנה. כלום.
הוא קלע 13 סה"כ בכל משחקי ההצלבה גם יחד.
הוא קלע 13 נקודות סה"כ בכל משחקי הטופ-16 גם יחד.
בעצם, המשחק היחיד בו מאריץ' נתן מספרים מרשימים העונה היה המשחק על המקום השלישי מול בארסה, שזה היה משחק שבאמת לא עניין אף אחד, ושיחקו בו בעיקר המחליפים. זהו.
21 מאי 2012, 21:36
felix_r כתב:לדעתי, המספרים שבתמונה ממחישים בצורה נהדרת מה בדיוק מאריץ' תרם העונה:
כדאי מאוד להשוות למספרים של יניב גרין בעומתו החארונה במכבי:
21 מאי 2012, 21:43
21 מאי 2012, 21:43
21 מאי 2012, 21:48
felix_r כתב:כן, רק 7 דקות. כנראה שזה מה שהוא מסוגל לתת אם ככה הוא שיחק, לא?
או שאתה חושב, שאוברדוביץ' בכוונה רצה להפסיד היום לאולימפיאקוס ולכן לא ניצל את מאריץ' האיום מול הרכב הגמדים של אולימפיאקוס?
גם גרין שיחק בממוצע 7 דקות, ואם הית מכפיל את הדקות שלו פי שלוש היו יוצאים לך מספרים לא רעים בכלל, אבל משום מה הוא לא שיחק יותר...
21 מאי 2012, 21:50
21 מאי 2012, 21:53
21 מאי 2012, 22:00
felix_r כתב:די עם הדמגוגיה, אסף. אם ואם ואם.
המספרים הם העובדות היחידות כאן שנותנות את התמונה המלאה!
תעשה לעצמך טובה, ותפסיק לחשוב שאתה מבין כדורסל יותר טוב מאוברדוביץ'.
21 מאי 2012, 22:13
asafb96 כתב:felix_r כתב:די עם הדמגוגיה, אסף. אם ואם ואם.
תפסיק אתה עם הדמגוגיה. עזוב את זה שלא רשמתי "אם" אחד כל הפוסט, כל פעם שלא נראה לך משהו אתה ישר ממציא דברים ובוחר לעצום עניים. אני גם יכול להגיד שמבחינת מספרים, הוא אחד הטובים באירופה פר דקה, אבל זה לא ככה. אני בוחר להסתכל על התמונה המלאה, ולא רק לעצום עניים ולהסתכל על המספרים נטו. אני ראיתי אותו עושה דברים יפים השנה, וזה שהוא לא שיחק מספיק זה עניין אחר. אני חושב שהוא יכול לתרום, כי זה שהוא לא משחק מספיק לא אומר שהוא שכח לשחק, כמו שהיה עם סופו. זכותך לא להסכים. אבל זה לא אומר שאני חושב שאני מבין יותר מאוברדוביץ'. אוברדוביץ' העדיף את וויקאס ובאטסיט. אז מה? זכותו. זה לא אומר שאני חושב שאני חכם יותר ומבין יותר ממנו. אתה רוצה לדבר דבר תכלס, ותפסיק כל פעם להגיע לדברים האלה
21 מאי 2012, 22:23
felix_r כתב:asafb96 כתב:felix_r כתב:די עם הדמגוגיה, אסף. אם ואם ואם.
תפסיק אתה עם הדמגוגיה. עזוב את זה שלא רשמתי "אם" אחד כל הפוסט, כל פעם שלא נראה לך משהו אתה ישר ממציא דברים ובוחר לעצום עניים. אני גם יכול להגיד שמבחינת מספרים, הוא אחד הטובים באירופה פר דקה, אבל זה לא ככה. אני בוחר להסתכל על התמונה המלאה, ולא רק לעצום עניים ולהסתכל על המספרים נטו. אני ראיתי אותו עושה דברים יפים השנה, וזה שהוא לא שיחק מספיק זה עניין אחר. אני חושב שהוא יכול לתרום, כי זה שהוא לא משחק מספיק לא אומר שהוא שכח לשחק, כמו שהיה עם סופו. זכותך לא להסכים. אבל זה לא אומר שאני חושב שאני מבין יותר מאוברדוביץ'. אוברדוביץ' העדיף את וויקאס ובאטסיט. אז מה? זכותו. זה לא אומר שאני חושב שאני חכם יותר ומבין יותר ממנו. אתה רוצה לדבר דבר תכלס, ותפסיק כל פעם להגיע לדברים האלה
אני לא ממציא כלום. המספרים הם של אתר היורוליג, לא שלי. מי שממציא תירוצים על מנת להצדיק את דעתו, זה אתה.
מאריץ' הוא פצוע כרוני, שכבר שנתים משחק מספר דקות מועט. אלה עובדות.
זה שמאריץ' לא מחמיץ משחקים, זה עדיין לא אומר שהוא בריא ויכול לשחק 20-25 דקות. גם סופו לא החמיץ משחקים ביורוליג, אבל כולנו יודעים שהוא היה פצוע בחלק גדול של העונה ועומד לעבור ניתוח בקייץ.
21 מאי 2012, 22:45
21 מאי 2012, 22:50
21 מאי 2012, 22:51
יוסי22 כתב:הקשר לסופו הוא מיקרי לחלוטין , הן ברמת הפוטנציאל והן ברמת המצב רגע לפני מכבי .
סופו בעונה לפני מכבי :
http://www.euroleague.net/competition/p ... code=E2009
מאריץ' בעונה הנוכחית :
http://www.euroleague.net/competition/p ... code=E2011
סופו קיבל 13-15 בפלייאוף ובהצלבה , 20 בפיינל פור.
מאריץ' קיבל 5-6 דקות בפייאוף ובהצלבה ו-12 במשחק הרלוונטי בפיינל פור.
ויש לי רעיון מהפכני , אם כבר מהמרים למה לא להמר על החלמה סטנדרטית מהניתוח של סופו שאמורה לארוך שבועות בודדים בלבד , זה נראה לי הימור קטן בהרבה ממאריץ'.
21 מאי 2012, 22:56
21 מאי 2012, 23:27
felix_r כתב:אסף, חבל מאוד שאתה לא מבין שהדוגמאות שלך הן ממש, אבל ממש לא קשורות למקרה. בניגוד לפניני, מאלט או ג'יימס, מארי'ץ הוא שחקן שהוחתם בפאו בהרבה מאוד כסף ואמור להיות אחד השחקנים המרכזיים בקבוצה. לכן חייבת להיות סיבה טובה מאוד למה כל השנה הוא לא משחק הרבה. "אוברדוביץ' לא אוהב אותו" לא תופס פה. אם אוברדוביץ' לא היה בונה עליו, הוא היה מקצץ אותו עוד בקייץ, כמו שקוצצו לא מעט שחקנים אחרים של פאו. בזמנים של קיצוצי תקציב לא משאירים שחקנים יקרים כאלה אם המאמן לא ממש צריך אותם.
נ.ב. הבאתי לכם קודם מספרים, אבל לא ידעת להסתכל בהם בצורה הנכונה. תשוב על זה: מאריץ' העונה קיבל פחות זמן בממוצע למשחק מאשר היה מקבל יניב גרין בעונתו האחרונה במכבי! פחות מגרין! אתה קולט עד כמה לא ספרו אותו?????