מלפפונים ברעל!

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מלפפונים ברעל!

הודעהעל ידי קודי » 25 מאי 2012, 13:08

13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי שחף » 25 מאי 2012, 13:28

נראה לי שגרינוולד אאוט לחלוטין בקיץ הזה. מעבר לעובדה שהוא טוחן את אותם מלפפונים כמו חודש, הנדריקס לדעתי בחוץ כבר מזמן, ומאריץ' סגור כבר מזמן. לגבי הנדריקס פדרמן נשמע הכי סקפטי ולא נראה לי שההתלהבות ההדדית היא כזו שמכבי באמת הולכת להוציא עליו 850 אלף דולר. שיהיה לו בהצלחה.
שחף

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 25 מאי 2012, 13:54

jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:חביב, מכירתו של מצ'באן, אלא אם יימכר במחיר גבוה מאוד, לא יכול להיחשב כמוצלח.
זה כמו שתלך ותקנה פורשה עכשיו במליון ש"ח, תיכנס לחובות עד מעל הראש, ואחרי שנה וחצי תמכור אותו ב800K ותגיד, איזה יופי, אני אוכל לכסות חלק מההלוואות...

המהלך היה אמור לשים את מצ'באן כשחקן שמשחק הרבה דקות בקבוצה ותורם לה. תכלס אני בטוח שכשהביאו אותו, חשבו שהוא יהיה סוג של ניקולה.
זה שימכרו אותו ויורידו את השכר מהתקציב, זה לא אומר שמדובר במהלך טוב או חכם, אלא ככורח המציאות.

אני לא בטוח ואני גם די נוטה להאמין שהעבודה שמכבי החתימה אותו לחוזה ארוך טווח מעידה על כך שחשבו על האופציה השנייה.
חוץ מזה, מכבי קנתה את מצ'באן במשהו כמו 350 אלף דולר. אני די בטוח שהיא תוכל למכור אותו ביותר.

מכבי קנתה אותו ב-X כסף, שילמה לו Y על חצי העונה הקודמת, ו-Z על השלמת השכר עבור העונה הנוכחית.
אם היא לא מוכרת אותו בעבור יותר מX+Y+Z אז הרי שזאת לא עסקה טובה, כי היא לא קיבלה ממילאן תפוקה עד עכשיו.

לא בטוח שזה החישוב הנכון. ה Y והZ הם כסף שנלקח מתקציב שנתי ולכן צריך לאמוד את התפוקה ביחס לכסף לפי יכולתו של השחקן בעונה בה הוא שיחק. כמו כן, לפי מה שהבנתי, מכבי בקושי הוציאה כסף העונה על מצ'באן שהיה מוכן לספוג את הפרשי השכר בין מכבי לפרטיזן, כך שה Z הוא סכום די זניח.

בכל אופן, התקציב של מכבי (כמו כל קבוצת כדורסל) הוא תקציב שנתי וכל שחקן חתום על חוזה שנת ולכן צריכים למדוד שווי של שקחן לפי התקופה בה הוא שיחק. האם מכבי הצליחה עם מצ'באן בתקופה שהוא שיחק כאן? אני חושב שהתשובה היא אינה חד-משמעית ואני לא חושב שהשכר שלו הלך לאבדון.
שוב, אם מכבי תקבל סכום נכבד עבורו והסכום הזה יתגלה כססכום שעזר להשאיר כאן את לגנפורד או לחילופין להביא לכאן שחקן איכותי אחר, אז אני חושב שבסה"כ מכירתו של מכבי תתגלה כצעד נבון.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי rc4991 » 25 מאי 2012, 14:04

קודי כתב:http://sports.walla.co.il/?w=/151/2536373

אני חושב שאנחנו מקבלים מהכתבה הזאת עוד הוכחה לכך שמכבי רוצה להחתים גם את ג'קסון וגם את לאנגפורד
ואני מאמין שאם צסק"א לא תחתים אותו ואחת הטורקיות לא תזרוק פתאום סכום הזוי שיש סיכוי טוב מאוד לראות אותו כאן עם לאנגפורד
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 25 מאי 2012, 14:15

חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:חביב, מכירתו של מצ'באן, אלא אם יימכר במחיר גבוה מאוד, לא יכול להיחשב כמוצלח.
זה כמו שתלך ותקנה פורשה עכשיו במליון ש"ח, תיכנס לחובות עד מעל הראש, ואחרי שנה וחצי תמכור אותו ב800K ותגיד, איזה יופי, אני אוכל לכסות חלק מההלוואות...

המהלך היה אמור לשים את מצ'באן כשחקן שמשחק הרבה דקות בקבוצה ותורם לה. תכלס אני בטוח שכשהביאו אותו, חשבו שהוא יהיה סוג של ניקולה.
זה שימכרו אותו ויורידו את השכר מהתקציב, זה לא אומר שמדובר במהלך טוב או חכם, אלא ככורח המציאות.

אני לא בטוח ואני גם די נוטה להאמין שהעבודה שמכבי החתימה אותו לחוזה ארוך טווח מעידה על כך שחשבו על האופציה השנייה.
חוץ מזה, מכבי קנתה את מצ'באן במשהו כמו 350 אלף דולר. אני די בטוח שהיא תוכל למכור אותו ביותר.

מכבי קנתה אותו ב-X כסף, שילמה לו Y על חצי העונה הקודמת, ו-Z על השלמת השכר עבור העונה הנוכחית.
אם היא לא מוכרת אותו בעבור יותר מX+Y+Z אז הרי שזאת לא עסקה טובה, כי היא לא קיבלה ממילאן תפוקה עד עכשיו.

לא בטוח שזה החישוב הנכון. ה Y והZ הם כסף שנלקח מתקציב שנתי ולכן צריך לאמוד את התפוקה ביחס לכסף לפי יכולתו של השחקן בעונה בה הוא שיחק. כמו כן, לפי מה שהבנתי, מכבי בקושי הוציאה כסף העונה על מצ'באן שהיה מוכן לספוג את הפרשי השכר בין מכבי לפרטיזן, כך שה Z הוא סכום די זניח.

בכל אופן, התקציב של מכבי (כמו כל קבוצת כדורסל) הוא תקציב שנתי וכל שחקן חתום על חוזה שנת ולכן צריכים למדוד שווי של שקחן לפי התקופה בה הוא שיחק. האם מכבי הצליחה עם מצ'באן בתקופה שהוא שיחק כאן? אני חושב שהתשובה היא אינה חד-משמעית ואני לא חושב שהשכר שלו הלך לאבדון.
שוב, אם מכבי תקבל סכום נכבד עבורו והסכום הזה יתגלה כססכום שעזר להשאיר כאן את לגנפורד או לחילופין להביא לכאן שחקן איכותי אחר, אז אני חושב שבסה"כ מכירתו של מכבי תתגלה כצעד נבון.

אתה מבלבל בין שני דברים.
אם מכבי תצליח להשאיר את לאנג ויהיה לה שחקן טוב ליד ליאור בעמדה 4 (בלו או מישהו אחר), אז בוודאי שהמכירה היא המהלך הנכון, אבל זה רק בהסתכל על הטווח הקצר.
כשמדברים על כל העסקה, אז איך שלא נסתכל על זה מדובר בכשלון גדול (אלא אם כן מכבי תוכל להרוויח על מילאן באמת הרבה כסף).

לגבי הXYZ, אז מכבי שילמה למילאן X+Y על העונה שעברה וקיבלה מעט מאוד ו-Z העונה, ולא קיבלה כלום.
זה לא משנה אם Z זניח או לא. מה שחשוב שסכום המכירה יהיה מעל הסכום שמכבי הוציאה עליו (בניקוי של התרומה המזערית שלו בעונה שעברה לקבוצה).

כמובן שאנחנו מתעלמים באופן מופגן מהפוטנציאל של הבחור להפוך לשחקן טוב במכבי, שזה משהו שניתן להתווכח עליו, אבל או אפשר להתעלם ממנו. גם את זה מכבי תפסיד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 25 מאי 2012, 14:29

לפי גלדסטון, מכבי מימשה את האופציה על סמית' והוא ימשיך בוודאות.

http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 21443.html

סמית' השתפר באופן חסר תקדים והפך להיות שחקן נהדר בחודשים האחרונים. אין ספק שמגיע לו להמשיך ובשכר של האופציה.
האם הייתם פותחים לו את החוזה ומחתימים אותו על 2-3 עונות נוספות, או שנותנים לו לסיים את העונה הבאה ואז מדברים איתו, ולוקחים סיכון שהוא ייתם עונה מצויינת
ויעזוב, כמו שכבר קרה לנו לא פעם?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 25 מאי 2012, 14:32

jol9 כתב:לפי גלדסטון, מכבי מימשה את האופציה על סמית' והוא ימשיך בוודאות.

סמית' השתפר באופן חסר תקדים והפך להיות שחקן נהדר בחודשים האחרונים. אין ספק שמגיע לו להמשיך ובשכר של האופציה.
האם הייתם פותחים לו את החוזה ומחתימים אותו על 2-3 עונות נוספות, או שנותנים לו לסיים את העונה הבאה ואז מדברים איתו, ולוקחים סיכון שהוא ייתם עונה מצויינת

לא הייתי פותח לו את החוזה. סמית' נתן עונה טובה, ולא יוצאת דופן. היו לו תקופות חלשות.
זה יהיה סיכון להאריך את החוזה שלו. הוא עוד יכול לאכזב בעונה הבאה, כמו הרבה שחקנים בעונה השנייה שלהם במכבי.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי קודי » 25 מאי 2012, 14:34

הוא השתלב כאן היטב, הראה גרף שיפור אדיר ומגיע תמיד למאני טיים. אחרי כל כך הרבה נפילות בהחלט הייתי מאריך לו את החוזה גם שנה-שנתיים לאחר שהוא אמור להסתיים.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי jol9 » 25 מאי 2012, 14:37

שמואל1 כתב:

לא הייתי פותח לו את החוזה. סמית' נתן עונה טובה, ולא יוצאת דופן. היו לו תקופות חלשות.
זה יהיה סיכון להאריך את החוזה שלו. הוא עוד יכול לאכזב בעונה הבאה, כמו הרבה שחקנים בעונה השנייה שלהם במכבי.

אני חושב שבמקרה של סמית' זו לא היתה עונה של עליות וירידות. הוא התחיל את העונה כמו קאמינגס, וסיים אותה כשחקן המוביל בקבוצה.
מדובר כאן בתהליך, ולא במקריות. שחקנים כאלה לא נוטים לחזור פתאום אחורה ולהיות שוב רעים או בינוניים.

אבל אתה צודק בכך, שיש כאן סיכון לכאן ולכאן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 25 מאי 2012, 14:38

קודי כתב:

הוא השתלב כאן היטב, הראה גרף שיפור אדיר ומגיע תמיד למאני טיים. אחרי כל כך הרבה נפילות בהחלט הייתי מאריך לו את החוזה גם שנה-שנתיים לאחר שהוא אמור להסתיים.

ז"א לא היית פותח אותו עכשיו, אלא נותן לו לסיים את החוזה.
נראה לי שזאת הדעה הרווחת. מעניין האם לא נצטער על זה בעוד שנה מהיום.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי קודי » 25 מאי 2012, 14:44

jol9 כתב:
קודי כתב:

לא, ההיפך - כן הייתי פותח את החוה עכשיו ומאריך אותו. זה גם סיכון, אבל אחרי מה שקרה לנו יותר מדי בשנים האחרונות הסיכון בחיפוש מחליף בעוד שנה או לחילופין ביציאתו לשוק והכפלת שכרו גדול יותר.
קודי

הודעהעל ידי jol9 » 25 מאי 2012, 14:54

קודי כתב:
jol9 כתב:
קודי כתב:

לא, ההיפך - כן הייתי פותח את החוה עכשיו ומאריך אותו. זה גם סיכון, אבל אחרי מה שקרה לנו יותר מדי בשנים האחרונות הסיכון בחיפוש מחליף בעוד שנה או לחילופין ביציאתו לשוק והכפלת שכרו גדול יותר.

OK סבבה.
זה גם עניין של בניית בסיס. אוחיון, הלפרין (אם וכאשר), אליהו, פניני, סמית', גרגה ואולי גם לאנגפורד (אם יחתום לשנתיים), זה בסיס מצויין לשנתיים.
ככה אפשר לעבוד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי קודי » 25 מאי 2012, 14:57

יוני, אם מזכירים את המילה המשכיות לזה מתכוונים. נקווה שזה גם יקרה בפועל.
קודי

הודעהעל ידי חנו'ש » 25 מאי 2012, 15:01

המשפט הכי אדיוטי בכתבה:
יש גורמים במכבי שטוענים כי קו קדמי שיורכב מהנדריקס ומשרמדיני לא יהיה גבוה וחזק מספיק לרמות הגבוהות של היורוליג; אחרים טוענים כי הציוות של שרמדיני ומאריץ' יהיה מסוכן מאוד עבור מכבי בליגה הישראלית.

באמת נראה לו שמכבי בכלל תתלבט במצב בו יש לה אופציה אחת שטובה לרמות הגבוהות של היורוליג אבל לא לגמרי מתאימה לליגת הפח שלנו לבין אופציה שמתאימה לליגת הפח אבל תאכל קש ברמות הגבוהות של היורוליג??
למה שמכבי תעדיף בכלל משהו שטוב לליגה על פני משהו שטוב ליורוליג??
למי אכפת שזה יהיה סגל בעייתי לליגת הזבל של קופל??
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי EulGam05 » 25 מאי 2012, 15:11

בעניין סמית', אמנם זאת נראית אפשרות עם סבירות מאד נמוכה לקרות אבל יכול להיות שמכבי לא תחדש לו את החוזה בשביל לנסות להחזיר את כספי שמסיים חוזה, עם כי שוב - אני בספק אם כספי ירצה לחזור כבר אחרי חוזה הרוקי שלו.

בכל אופן, הקיץ הזה יהיה מעניין בכל הקשור לשאלת ההמשכיות. הסגל שייבנה הקיץ הוא בערך הסגל שירוץ בשנתיים הקרובות כי כמעט על כל המועמדים הבכירים יש דיבור על חוזה לפחות לשנתיים (שמרדיני, מאריץ', לאנגפורד והנדריקס), הישראלים שמכבי מצרפת בד"כ חותמים לשנתיים לפחות ובמקרה של הלפרין ולאנדסברג זה גם כנראה מה שיקרה ובנוסף אליהם יש את ליאור, יוגי ופניני שגם הם חתומים לפחות לעוד שנתיים.
EulGam05

הודעהעל ידי jol9 » 25 מאי 2012, 15:12

חנו'ש כתב:

המשפט הכי אדיוטי בכתבה:
יש גורמים במכבי שטוענים כי קו קדמי שיורכב מהנדריקס ומשרמדיני לא יהיה גבוה וחזק מספיק לרמות הגבוהות של היורוליג; אחרים טוענים כי הציוות של שרמדיני ומאריץ' יהיה מסוכן מאוד עבור מכבי בליגה הישראלית.

באמת נראה לו שמכבי בכלל תתלבט במצב בו יש לה אופציה אחת שטובה לרמות הגבוהות של היורוליג אבל לא לגמרי מתאימה לליגת הפח שלנו לבין אופציה שמתאימה לליגת הפח אבל תאכל קש ברמות הגבוהות של היורוליג??

דווקא זה משפט לא אידיוטי אלא מפחיד, ולי יש תחושה שמכבי כן תתחשב בזה.
כולם יודעים ומבינים שהיורוליג זה הכסף, אבל מצד שני, מכבי מפחדת לאבד את השליטה בליגה.

אבל אני אומר שאם הנדריקס מתאים אז סבבה, אבל רק בשביל הליגה יש שחקן טוב ומתאים מהנדריקס, והוא אפילו חתום לעונה הבאה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 25 מאי 2012, 15:19

jol9 כתב:
חנו'ש כתב:

המשפט הכי אדיוטי בכתבה:

דווקא זה משפט לא אידיוטי אלא מפחיד, ולי יש תחושה שמכבי כן תתחשב בזה.
כולם יודעים ומבינים שהיורוליג זה הכסף, אבל מצד שני, מכבי מפחדת לאבד את השליטה בליגה.

אבל אני אומר שאם הנדריקס מתאים אז סבבה, אבל רק בשביל הליגה יש שחקן טוב ומתאים מהנדריקס, והוא אפילו חתום לעונה הבאה.

לא נראה לי, אני תופסת ממכבי קבוצה עם קצת יותר שכל מהדיעות המטופשות של גרינוולד.
אם מכבי לא רוצה לבד את השליטה בליגה היא גם יכולה להחתים את אחד מהסנטרים גמדים המובילים בליגה בשקל וחצי.
בכל מקרה, אתה לא משלם לשחקן יותר מ-800 אלף דולר רק בשביל הליגה.

אפשר אולי להתווכח על מידת ההתאמה של קו גבוהים כמו גרגמל והנדריקס ליורוליג ואולי במכבי חושבים שזה יספיק (אני אישית לא מסכימה), אבל לא נראה לי שמכבי תהיה מוכנה להקריב סגל טוב ליורוליג בגלל שזה לא מספיק טוב לליגה.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 25 מאי 2012, 15:30

קובי כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
itai7 כתב:גם כן אבי סגל, הוא ואופירה זה אותו בן אדם מבחינתי

למה? אבי סגל ממה שאני ראיתי די פגע בול בהרבה מאוד דברים גם בעונת המלפפונים הזאת וגם בקיץ של 2011

אין אף עיתונאי שיפגע בול ב-100% מהשמות אבל יש כתבים שאני אישית יכולה לסמוך עליהם יותר מאחרים ואלה רפאל נאה שהוא כתב החצר של מכבי ואבי סגל

תם עידן העיתונאים האמינים וכתבי החצר, בכל הנוגע לעונת המלפפונים. קיץ 2011 הוכיח את זה עם מליון שמות שעלו ופאפאלוקאס אחד שלאף אחד לא היה מושג שמכבי הולכת להחתים, למרות שהעניין נסגר הרבה לפני מועד פרסום החתימה.

בעידן האינטרנט, שאליו מתלווים הפייסבוק, טוויטר וכו', כל עיתונאי (so called) מפציץ שמות ללא הכרה, למטרת "פרסום ראשון". כל סוכן שחקנים יכול להתל בכל כתב, עם שמועות מפה ועד הודעה חדשה. כל כתב יורה לכל הכיוונים, ללא שום אחיזה אמיתית במציאות.

אני אישית, לא ראיתי כתב שבאמת מצליח לשמור על פאסון ואמינות בשנים האחרונות, כולל לא בערוץ הספורט שמשדר את הקבוצה וכביכול אמור להיות מקורב יותר.

זה נכון וזה ידוע שרוב הפעמים אף החתמה רשמית לא מתפרסמת עד שמכבי לא מפרסמים כי אם הם רוצים לשמור על זה בשקט אז הם שומרים..אבל עדיין מי שפירסם ראשון על פאפאלוקאס היה רפאל נאה
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 25 מאי 2012, 15:41

אני לא יודע מה מכבי הדליפו לגרינוולד, אבל נראה לי שהם עושים ממנו צחוק. ג'אמונט גורדון??? פחחח. עם הנדריקס נראה לי שהפסיקו לדבר מזמן. אפילו פדרמן לא אמר שהם רוצים לראות אותו נשאר, נניח. ההפלצה של קו קדמי טוב לליגה זה נראה לי בכלל השערה שלו.
שחף

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 25 מאי 2012, 16:00

שחף כתב:אני לא יודע מה מכבי הדליפו לגרינוולד, אבל נראה לי שהם עושים ממנו צחוק. ג'אמונט גורדון??? פחחח. עם הנדריקס נראה לי שהפסיקו לדבר מזמן. אפילו פדרמן לא אמר שהם רוצים לראות אותו נשאר, נניח. ההפלצה של קו קדמי טוב לליגה זה נראה לי בכלל השערה שלו.

לפני שנתיים הייתה כתבה שמכבי רוצים את גורדון ואחרי זה היה בלבול אם הם רוצים את ג'אמון לוקאס גורדון שבסוף הלך לאולי' או את ג'אמונט גורדון שבסוף הלך לצסק''א ככה שיכול להיות שבלאט כן רצה אותו
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], גל גל ו־7 אורחים