המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
yiffy כתב:פרר נמצא היום בכושר טוב יותר מאשר היה בשנה שעברה, אבל גם רפא משחק עוד יותר טוב מב-RG הקודם ולכן התוצאה ברורה לדעתי.
יחד עם זאת, אני סבור שפרר יכול לקחת מערכה אחת ולהתיש את רפא לפחות בעוד שתיים (בדומה לשנה שעברה).
שחף כתב:נובאק מטאטא גם הוא את פדרר בדרך לגמר היסטורי נגד רפא: השביעי של נאדאל או הראשון של נובאק, שיחזיק בכל תארי הגראנד סלאם ויהיה הראשון לעשות את זה מאז רוד לייבר. זה אומנם לא הייתה תבוסה של פדרר כמו אותו משחק ברולאן גארוס מול רפא שנגמר בבייגל בסט השלישי, אבל התחושה הייתה שפדרר חסר אונים לחלוטין במשחק הזה וכל פעם שהוא שבר נובאק שבר מיד בחזרה. מה שהדהים אותי שנובאק אפילו לא נדרש להיות ביכולת מעל לממוצע כדי לנצח את פדרר בשלוש מערכות. מול רפא זה כמובן סיפור אחר לחלוטין. פדרר נראה שבור וכל פעם שהפסיד משחקון הלך במבט עצוב בדרך לספסל. התחושה הייתה שהאיש מבין שאין לו סיכוי כבר אחרי הסט השני.
מה שהדהים אותי שנובאק אפילו לא נדרש להיות ביכולת מעל לממוצע כדי לנצח את פדרר בשלוש מערכות
שחף כתב:אינדיאן וולס זה משחק של שלוש מערכות, לא? במשחקים של שלוש מערכות ודאי שהוא יכול לנצח את נובאק ואת נאדאל, בערך כמו שהמשחקים בנשים הם פתוחים לחלוטין. במשחקים של 5 לא הייתי מהמר עליו. הגיל עושה את שלו. אם דל פוטרו לא היה מתפרק בסט השלישי יכול להיות שהוא היה פה בכלל.
ראפא עם הזדמנות מצויינת לצמצם את פער הסלאמים מפדרר ל-5. אני מחזיק לו אצבעות. אם יגיע ל-16(אולי אפילו ל-15) אני לא בטוח שידברו על פדרר כטניסאי הגדול בהיסטוריה. בעיקר בגלל המאזן העלוב מול ראפא, והעובדה שחלק נכבד מהסלאמים שלו הגיעו מול טניסאי פח כמו בגדראטיס. מישהו מאמין שבחלק מהשנתיים הראשונות של הדומיננטיות של פדרר פאקינג אנדי רודיק הבינוני להחריד החזיק במקום השני?
jol9 כתב:אני חושב שאוהדי פדרר צריכים להיות בדילמה רצינית.
מצד אחד ברור שהם לא רוצים שנדאל ייקח, מהסיבות הברורות, מצד שני, אם נובאק ייקח, אז הוא יעמיד את כל ההישגים של רוג'ר (וגם של רפא על הדרך) בצל מאוד
כבד, ושאלת השחקן הגדול בכל הזמנים, לא תהיה יותר עם תשובה ברורה כפי שהיא היום (נניח).
נובאק סלאם, זה משהו שפדרר לא עשה ולא יעשה, ולכן לדעתי הוא לא יכול להיחשב כגדול בכל הזמנים, אם נובאק עושה את זה (והלוואי שהוא לא יעשה את זה כמובן).
לגבי הטניס עצמו - שני המשחקים היו חד צדדיים באופן מפתיע. רפא באמת שיחק טוב והוציא את העוקץ מפרר, שויתר על המשחק די במערכה הראשונה.
רפא גם אמר בעצמו שהוא היה מאוד מרוצה מהבקהנד שלו, שהיה מצויין. בקהנד כזה מול נובאק יעשה לו חצי מהעבודה.
מנגד, רפא חייב להגיש טוב מול נובאק, לא בשביל לזכות בנקודות קלות, כי כאלה לא יהיו לו, אלא כדי לא לתת לנובאק אפשרות לשלוט בראלים מההתחלה, ולתת לו לנסות
להגיע לשליטה דרך חבטות טובות תוך כדי הראלי (מה שבוודאי יגרור טעויות פה ושם).
אני חושב שיהיה משחק שקול. מצד אחד רפא כן יגיע עם ביטחון ואמונה עצמית. מצד שני נובאק הוא נובאק והטניס שלו קשה בשביל רפא.
מה שבטוח זה שרפא לא יכול להפסיק לשחק לפרקים פתאום, כי הפסקה כזאת עלולה לעלות לו במערכה. מנגד רפא צריך להיות חד ולתפוס את הירידות הטבעיות שיהיו
אצל נובאק, וללחוץ עליו כל הזמן.
יהיה משחק גדול.
yiffy כתב:אותי אישית בתור אוהד פדרר מטריד הרבה יותר שנדאל יעבור את רוג'ר ב-GSים מאשר שלנולה יהיה נובאק סלאם. לרוד לייבר יש גראד סלאם אמיתי, יותר מרשים מנולה סלאם, ואני לא חושב שמישהו בכלל מעז להעלות על דעתו שלייבר גדול מרוג'ר. אין לי בעיה שלנדאל יהיו 7 RGים (וכנראה שיהיו לו לפחות 7 בין אם יש לי בעיה אם זה ובין אם לא), אבל שלא יעקוף את פדרר.
כל עוד לנולה יש פחות GSים מרפא, נכפה עליי לאהוד את הראשון למרות שאני מעריך אותו כאישיות הרבה פחות. אם אי פעם הם יהיו שווים (פדרר כנראה כבר לא ישחק טניס בשלב הזה), הנרטיב בהחלט ישתנה.
jol9 כתב:ד"א כשאני צופה במארי שלא מול רפא, אני כמעט ולא מסוגל לקוות שיפסיד, גם אם אני יודע שזה טוב לרפא אם הוא יפסיד.
זה פשוט חזק יותר מכל השיקולים הרציונליים.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים