פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
10 יוני 2012, 04:20
לורבק ??? מדברים איתנו על דאור פאקינג פישר !!! שחקן שבכיף הייתי מביא (כסנטר מחליף !!! ) .
זה פשוט לא ייאמן אבל מכבי מכוונת לשחקנים שהם ברמת מחליפים וזהו .
לגבי ניקולאס , זה כלכך 2008....מעט מידי ומאוחר מידי....
אני כבר לא יודע אם כל השמות של מאריץ' ג'אקסון או הניסיון להשאיר את לאנגפורד ב-1.1 הוא ספין של ההנהלה כדי לצאת טוב בעיני האוהדים כאילו הם באמת מנסים לבנות משהו גדול....אני חושב שאחרי שיחודשו כל המנויים נחזר לפרופורצית עם קיצ'נים למינהם....
לגבי קנר מדלי , אני מעדיף את דולמן עליו . ראיתי אותו בכל המשחקים שלו העונה (בגלל דאונס) והוא מאוד הרשים אותי .
קנר מדלי אומנם שיחק בקבוצה גדולה יותר שהייתה בעונה רעה יחסית אבל גם הוא הגיע לולנסיה מקבוצות בינוניות בספרד ובגיל הרבה יותר מאוחר מדולמן . לדולמן זו בדיוק הזמן לעשות את הפריצה בקבוצת יורוליג...
10 יוני 2012, 04:26
חביב אורנג'ד כתב:yarinsaky כתב:מכבי לא מחזיקה שחקן על כמו ספאנוליס ואין לה תואר יורוליג.
היא בסך הכול נתנה סדרה לא רעה מול קבוצה מזדקנת כמו פאו ולא הצליחה. רוב העונה שיחקנו כדורסל ממש לא מעניין, איזה אנשי כדורסל החזיקו ממכבי העונה ?
כל שנה בונים כאן קבוצה חדשה עם פנזטיות חדשות, שיהיה לכולם לבריאות. בעיקר למשפחת פדרמן.
אני באמת לא מבין מה אתה מנסה לומר.
מצד אחד, למכבי אין כוכב-על, אך מצד שני, אתה מתלונן על זה שמפרקים כל שנה את הסגל.
אז מה נכון? מה עדיף? להמשיך עם אותו סגל חסר נשמה וחסר צבע שלא כלל כוכבי-על ולקוות שההמשכיות תהופך אותנו מקבוצה שמתקשה מול פאו המזדקנת לאלופת היורוליג? או שמא כדאי לנסות בכל זאת לרענן קצת את הסגל ולהביא שחקנים שעשויים להתגלות כטובים או אפילו ככוכבים (כמו שעבד לא רק אצל אולימפיאקואס או אצל מכבי של לפני שנה) ואז להגיע להישג קצת יותר משמעותי מאשר הזדחלות לשלב ההצלבה?
אני לא מבין איך מצד אחד אפשר להתלונן על שחקנים שאין כאן ומצד שני לרצות להמשיך בסגל הקיים תוך כדי שגם גורסים שהקבוצה היא חסרת נשמה וצבע. אני חושב שברור לכולם שמכבי צריכה לעשות לא מעט שינויים בסגל אם היא גם רוצה להתמודד מול הקבוצות הגדולות של היבשת וגם רוצה להכניס קצת צבע ונשמה לקבוצה. אני לא רואה שום טעם להמשיך עם שחקנים כמו שייר, מאלט (שכבר עזבו), פאפאלוקאס, בורשטיין וסופו הנגמר. לכל החבורה הזו אתה יכול לצרף את בלו שפרש וכבר יש לך שישה שחקנים שפשוט מכורח הנסיבות היו צריכים לעזוב ועבור חלקם גם טוב שכך.
אני גם לא מבין מה הקשר לפדרמן. הוא אשם שבלאט לא בנה נכון את הקבוצה בקיץ? הוא זה שאחראי ליכולת הנוראית של סופו לקראת סוף העונה? בגללו הנדריקס ולנגפורד דורשים סכומים גבוהים מאוד? בגללו מפרקים את הכל ובונים מחדש?
אז נכון, פדרמן עשה זובור לא קטן לבלאט כאשר לא הרשה לו להחליף את פאפאלוקאס בתחילת העונה (דבר שאף אחד כאן כמעט ולא התיחס ובטח שלא העז לבקר), אבל אני באמת לא רואה מה הוא עוד לא עושה בסדר. פעם דוקא נתנו קדריט למכבי כאשר היא בחרה לא להתפרע יותר מדי עם כספים ולא הוציאה סכומים המתקרבים למליון דולר עבור שחקני ספסל.
חוץ מזה, בנתיים נראה שפדרמן מבין היטב לליבם של האוהדים ואני מתפלא מדוע הוא מקבל כ"כ הרבה ביקורת; את השחקנים שהוא הנחית או מתכנן להנחית על ראשו של המאמן, האוהדים רק אהבו וחלקם אף מתפלל לראות כאן.
הבעיה היא לא שמחליפים את הסגל השנה, אלא שמחליפים אותו
כל שנה. שלא מצליחים לאתר את השחקנים שעליהם יבנו את הקבוצה ולהחתים אותם על חוזים ארוכי טווח,
בשביל שנוכל להנות מהם יותר משנה אחת.
הרי גם בקבוצה רעה לכאורה, יש איזשהו בסיס, והבסיס של הקבוצה הספציפית הזאת, הוא לא רע בכלל. 2 שחקנים לקו האחורי עוד 2 או 3 לקו הקדמי, וזהו, הקבוצה מוכנה.
את השמות שציינת אף אחד כמעט לא רצה לראות כאן בקבוצה, ככה שזאת לא המהפכה שמפריעה לחלק מהאוהדים, אלא זה שלא מצליחים להשאיר כאן אפילו שחקן אחד שהמאמן רוצה.
אפילו לא אחד (ועוד כזה שיש עליו אופציה).
10 יוני 2012, 04:35
yzafrir כתב:לורבק ??? מדברים איתנו על דאור פאקינג פישר !!! שחקן שבכיף הייתי מביא (כסנטר מחליף !!! ) .
זה פשוט לא ייאמן אבל מכבי מכוונת לשחקנים שהם ברמת מחליפים וזהו .
לגבי ניקולאס , זה כלכך 2008....מעט מידי ומאוחר מידי....
אני כבר לא יודע אם כל השמות של מאריץ' ג'אקסון או הניסיון להשאיר את לאנגפורד ב-1.1 הוא ספין של ההנהלה כדי לצאת טוב בעיני האוהדים כאילו הם באמת מנסים לבנות משהו גדול....אני חושב שאחרי שיחודשו כל המנויים נחזר לפרופורצית עם קיצ'נים למינהם....
לגבי קנר מדלי , אני מעדיף את דולמן עליו . ראיתי אותו בכל המשחקים שלו העונה (בגלל דאונס) והוא מאוד הרשים אותי .
קנר מדלי אומנם שיחק בקבוצה גדולה יותר שהייתה בעונה רעה יחסית אבל גם הוא הגיע לולנסיה מקבוצות בינוניות בספרד ובגיל הרבה יותר מאוחר מדולמן . לדולמן זו בדיוק הזמן לעשות את הפריצה בקבוצת יורוליג...
זאת בדיוק התחושה שלי. כל קיץ אנחנו מדברים כאן על כוכבים אירופאים, ובסוף מקבלים מקסימום כוכבי ליגת קופל. זה עבד לנו יפה עם פרקינס ועם פארגו,
אבל זאת לא בנייה של קבוצה שרוצה ללכת עד הסוף באירופה, וקבוצה כמו מכבי חייבת לבנות קבוצה שתהיה מסוגלת ללכת עד הסוף.
במקום זה מחפשים תחליפים לבלו, כשברור שהשחקן שיגיע לא יהיה קלעי כמוהו, במקום ללכת על קונספט אחר ולא מסוגלים להשאיר את לאנגפורד, או אפילו (רחמנא ליצלן) לנצל את האופציה עליו.
10 יוני 2012, 04:37
יוני , בקבוצה הזאת יש את כל השחקנים המשלימים הכי טובים שיכולנו לבקש במסגרת המגבלות הידועות . הבעיה שהמעט שחסרים הם בעמדות הכי קריטיות (לא רק לנו אלא לכל קבוצה ) ולכן הם גם השחקנים הכי מבוקשים ויקרים....
אם מכבי הייתה באה ללאנגפורד בתחילת העונה כשפארמר עוד היה פה ולאנג היה נראה זוועה , ואמציעה לו להמשיך באותו סכום של השנה סביר להניח שהוא היה מסכים רק רובינו היינו שוחטים את ההנהלה על הצעד הזה...
חלק מהעניין זה לקחת סיכונים וכאשר אתה רואה שיש לשחקן פוטנציאל (ואצל פארגו למשל ראו את זה כבר במשחק השלישי ביורוליג...) כבר אז לנסות להחתים את השחקן בסכום יחסית נמוך...זה די ברור שאם לסמית' למשל לא היה חוזה לעונה הבאה אז הוא לא היה פה...
10 יוני 2012, 05:06
צפריר, אני מקווה שברור לך שהסגל שלך בחתימה לא ריאלי בעליל.

ד"א, אני צריך להתחיל לשלם ליוני סוג של משכורת. חסך לי כאן מחשבה לתגובה לפוסט של חביב. בגילי צריך כבר עוזרים.
10 יוני 2012, 05:17
הבוקר ב"ידיעות" בלאט מכחיש כל קשר או שיחות עם ניקולאס ופישר. עוד כתוב שם שסנט פטרסבורג שלחה ללנגפורד הצעה על סך 1.5 מליון דולר, ושבמועדון יש נטייה להשאיר את שון ג'יימס לעונה נוספת.
10 יוני 2012, 05:21
yarinsaky כתב:צפריר, אני מקווה שברור לך שהסגל שלך בחתימה לא ריאלי בעליל.

ד"א, אני צריך להתחיל לשלם ליוני סוג של משכורת. חסך לי כאן מחשבה לתגובה לפוסט של חביב. בגילי צריך כבר עוזרים.
לא ושלך ריאלי !!!

אין סיכוי שפנלופה קרוז תגיע לפה , יש לה דרכון ספרדי....והיא בכלל לא סנטרית....
10 יוני 2012, 05:22
אני אף פעם לא טענתי לריאליות מחשבתית , בקושי לשפיות.
10 יוני 2012, 05:23
er79 כתב:הבוקר ב"ידיעות" בלאט מכחיש כל קשר או שיחות עם ניקולאס ופישר. עוד כתוב שם שסנט פטרסבורג שלחה ללנגפורד הצעה על סך 1.5 מליון דולר, ושבמועדון יש נטייה להשאיר את שון ג'יימס לעונה נוספת.
1.5 זה בסך הכל 300K יותר ממכבי (אם לוקחים בחשבון את הפיצוי שהוא צריך לשלם...) . זה לא סכום שיגרום לו לעבור לרוסיה לקבוצה שלא בטוח שתשחק ביורוליג...אם כן אז הוא באמת כנראה מעדיף כסף על הישגים מקצועיים...
10 יוני 2012, 05:25
1.5 זה בסך הכל 300K יותר ממכבי (אם לוקחים בחשבון את הפיצוי שהוא צריך לשלם...) . זה לא סכום שיגרום לו לעבור לרוסיה לקבוצה שלא בטוח שתשחק ביורוליג...אם כן אז הוא באמת כנראה מעדיף כסף על הישגים מקצועיים...
נכון, אבל גם היה כתוב שם שהם נכונים להגדיל את ההצעה אם יצטרכו, משהו בסגנון. בכל מקרה אני חושב שהאיום לא יבוא מטעמם, אלא מטעם בארסה או קבוצת יורוליג כלשהי. אני חושב שקית' יחתור לשחק רק בקבוצת יורוליג.
10 יוני 2012, 05:29
כשאני מנסה לחשוב על זה, לא זכור לי מקרים בהם איבדנו שחקנים לקבוצות ברמת סנט פטרסבורג.
אומנם הרבה שחקנים ברחו לנו בשנים האחרונות בשביל חוזים גבוהים יותר, אבל זה היה תמיד לגדולות של היבשת, לא לירידה ענקית ברמה כמו קבוצות יורוקאפ (למרות סכומי העתק שהם מציעים).
מי יודע? אולי לאנגפורד יהיה הראשון??
10 יוני 2012, 05:31
חנו'ש כתב:כשאני מנסה לחשוב על זה, לא זכור לי מקרים בהם איבדנו שחקנים לקבוצות ברמת סנט פטרסבורג.
אומנם הרבה שחקנים ברחו לנו בשנים האחרונות בשביל חוזים גבוהים יותר, אבל זה היה תמיד לגדולות של היבשת, לא לירידה ענקית ברמה כמו קבוצות יורוקאפ (למרות סכומי העתק שהם מציעים).
אם כן , זה לא לזכותו...זה יהיה עלוב יותר מאשר העזיבה של הלפרין לאולימפיאקוס....בטח בסכומים שמדובר כרגע...
10 יוני 2012, 05:33
yzafrir כתב:חנו'ש כתב:כשאני מנסה לחשוב על זה, לא זכור לי מקרים בהם איבדנו שחקנים לקבוצות ברמת סנט פטרסבורג.
אם כן , זה לא לזכותו...זה יהיה עלוב יותר מאשר העזיבה של הלפרין לאולימפיאקוס....בטח בסכומים שמדובר כרגע...
צודק, אבל זה רק בהנחה שמכבי אכן יממשו את האופציה ובאמת יראו רצון להשאיר אותו.
לעומת זאת, אם הוא יעזוב בסוף לבארסה למשל, אני דווקא לא אשפוט אותו.
10 יוני 2012, 05:42
כמו שחנוש אומרת, מכבי אפילו עדיין לא מימשה את האופציה עליו ך שבאמת אין מה לשפוט אותו אם ירצה לעזוב גם לקבוצת יורוקאפ בסכומים האלו.
סך הכול הוא לא בחור צעיר כל כך, עוד מעט 30 וצריך למנף כמה שיותר את המעמד שלו לצורך יצירת מזומנים.
עדיף כמובן מבחינתו שילך לברצלונה, אבל לא תמיד סיטואציה של קבוצה כזאת מתאימה לכל אחד. אולי יתאים לו יותר קבוצה שבה הוא הכוכב המוביל, גם אם זה לא יורוליג.
10 יוני 2012, 05:44
חני מסכים איתך , אם זה יהיה לקבוצת יורוליג בכירה אז אני מפרגן לו . לגבי האופציה , אני מאמין שאם מכבי לא הייתה באמת מודיע לו או לסוכן שלו שהיא ממשת את האופ' אז מישהו במכבי היה מכחיש את הידיעות האלו .
מצד שני אולי זה משרת את ההנהלה השמועות האלו כי ככה האוהדים חושבים שהם באמת עושים את המקסימום כדי להשאיר אותו ובפועל הם לא עושים כלום....
10 יוני 2012, 05:51
הבעייה האמיתית כרגע שאנחנו די קצרים בכישרון .
הייתה כאן שביעות רצון מהעזיבה של בלו, אבל בינתים אני לא שומע על איזה כוכבי על שהולכים להצטרף לעמדה 4 .
סופו עוזב בצדק, אבל גם לו אין בינתיים מחליף ראוי.
לאנגפורד אולי עוזב, אבל גם כאן אין שמות מי יודע כמה.
גם בגזרת הרכז אין כלום.
אז אני מקווה שיש איזו תוכנית על שבתקשורת לא מודעים לה בינתיים ושמכבי תפתיע אותנו ואת כולם בה.
10 יוני 2012, 05:53
מה אתם רוצים מלנגפורד? כרגע ההצעה הכי גבוהה שמכבי נתנה לו היא 800 אלף דולר, אז איזו סיבה יש לו בדיוק להישאר? קודם שיממשו את האופציה ואז נדבר על ההפרש מ-1.1 מיליון...
אגב, דבר נוסף שהיה כתוב היום ב"ידיעות אחרונות" - בלאט נמצא כרגע במחנה אימון עם נבחרת רוסיה בסלובניה. אולי אני מיושן ולא מאמין יותר מדי בטכנולוגיה, אבל מישהו מוכן להסביר לי איך אפשר לבנות כך קבוצה? איך בלאט יכול לערוך שיחות מעמיקות עם הנהלת מכבי ועוזריו בנוגע למועמדים? זה נראה לי לא רציני. ותחשבו שבעוד כמה שבועות הוא מתחיל את הטורני הקדם אולימפי בונצואלה ואז לא יהיה לו זמן אפילו לענות לטלפונים מישראל.
10 יוני 2012, 05:53
yarinsaky כתב:צפריר, אני מקווה שברור לך שהסגל שלך בחתימה לא ריאלי בעליל.

אני לא בטוח שאתה יכול להרשות אותי לעצמך....
אבל אני תמיד שמח לתת שירות גם בהתנדבות
10 יוני 2012, 06:04
דבר נוסף שעלה לי לראש: הקיץ מכבי צריכה לחדש את חוזה זכויות השידור שלה ביורוליג ודי ברור שיהיה לה קשה לקבל את הסכומים שהתרגלה אליהם בשנים האחרונות. יכול להיות שמסיבה זו פדרמן יפעיל על בלאט לחץ גדול יותר בנושא שאראס, מאחר שללא ספק הוא יהיה מוקד משיכה לערוצי הטלוויזיה. אני חושב שלחץ מהסוג הזה הוא לגיטימי לגמרי, למרות שבסופו של דבר אם בלאט יעמוד על רגליו האחוריות ולא יסכים להבאת שאראס צריך לקבל את דעתו. בכל מקרה, סביר להניח שבקיץ הזה גם נושא הרייטינג ילקח בחשבון כשיוחלט על הסגל.
10 יוני 2012, 06:08
קוד, הבעייה תהיה בעיקר עם ערוץ ציבורי, כי ערוץ 10 למשל בבעיית מזומנים קשה. אני מניח שיחתמו עם ערוץ הספורט קודם וינסו אחר כך לראות
מי ישדר בנוסף.
מבחינתי שאראס הוא לא רק גימיק אלא שחקן לגיטמי לכל דבר ועניין ואין לי בעייה עם החזרה שלו מהבחינה המקצועית, אני רק חושב שהוא לא ירצה לחזור.
הרבה יותר נוח לו עם אובראדוביץ' ופאו, שם הוא מקבל כבוד מקצועי אמיתי ולא תוצאה של אונס של המאמן ע"י הנהלה.