מחשבות לקראת עונת 2022/23

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מחשבות לקראת עונת 2022/23

הודעהעל ידי מילוס » 21 מרץ 2022, 16:39

ankram כתב:
מילוס כתב:גם טרינקיירי וגם פסקוואל הם מאמני איי-ליסט, בעידן נטול מאמני על ביורוליג. אבל גם איי-ליסט צריך מעטפת מקצועית ורצינית סביבו.
במכבי, המעטפת לא מקצועית ולא רצינית.
לכן, הם צריכים להיות טיפשים גדולים כדי להגיע למערכת הזו במתכונת הנוכחית (יענו, אם לא יהיה זעזוע כלשהו), שבה כל מאמן שיבוא לפה ישמש כשק חבטות של הכשלים של 22\23, יבודד ויתרסק.

הם לא יגיעו למקום שבו רק נכשלים , תשכחו מהשמות האלה , שבנוסף להיותם מאמני A ליסט , הם גם מאד ריכוזיים ולא יהיו מוכנים שאיזה ליצן קרואטי וסקאוט עבש יבנו להם קבוצה.

לכן אני מקווה שלא יגיעו. זה מבוא לפיצוץ כבר בשליש הראשון של העונה, ואבי אבן ימשיך להיות הפלאן בי עד גיל 90.
מילוס

הודעהעל ידי מילוס » 21 מרץ 2022, 17:00

Neo כתב:יותר ויותר מתאהב בקיירי טומאס ורוצה אותו בשנה הבאה
יש לו המון לתרום בהרבה הרכבים וסיטואציות
צריך לזכור שזו העונה הראשונה של הברנש הצעיר הזה באירופה
קצת סבלנות והוא ידפוק אחלה מספרים ביורוליג בעתיד , סבלנות

אל תיפול למלכודת הזאת.. לא בגלל משחק אחד טוב בליגת ווינר.
כל עוד לא יוכיח אחרת, הוא עדיין שחקן בשקל וחצי שאם לא היה מתגלגל למכבי דלת-התקציב, היה אפשר בקלות למצוא אותו בנס ציונה או גלבוע. זה הסטנדרט היום..
מילוס

הודעהעל ידי felix_r » 25 מרץ 2022, 15:20

רכז: לורנזו בראון, יפתח זיו *

קומבו: קינן אוואנס, אלי אוקובו (או ג'ורדן לויד)

סווינגמן/סמול: ג'יימס ננאלי, אלפה דיאלו (או דוויין בייקון)

פאוור-פורוורד: ? זר ? , תומר גינת

4-5: סורקין

סנטר התקפי: אנטה ז'יז'יץ'

סנטר הגנתי: ? זר ?

==========

* למה זיו ולא בלאט או מדר?

לטעמי לבלאט פשוט אין את היכולות הפיזיות להפוך לשחקן יורוליג סולידי. נמוך, לא מהיר, לא אתלטי, חסר סיומת בחדירה לסל, קליעה לשלוש יום כן יום לא. פגיע בהגנה. אז הוא מוסר מוכשר. מצטער, זה לא מספיק ליורוליג.

אני חייב לציין שלא ממש התלהבתי ממה שראיתי מים מדר ביורוקאפ. 2.8 אסיסים על 1.5 איבודים למשחק, הרבה בלגאן. לטובתו אפשר לומר שהוא כן שיפר את הקליעה לשלוש (חשוב). עדיין הייתי מעדיף לתת לו עוד עונה לספוג מהחוכמה של אוברדוביץ' לפני שהוא מגיע למכבי, ובינתיים לתת עוד צ'אנס ליפתח זיו תחת מאמן פחות מקובע מאשר ספרופולוס.

אתם מוזמנים להציע מועמדים לשתי העמדות החסרות אצלי: פאוור-פורווארד זר וסנטר הגנתי זר
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי גל גל » 25 מרץ 2022, 18:58

אפשר ללכת על אלכס פוייתרס מזניט כסנטר הגנתי מחליף
מכבי 2025
תומפסון בלאט בורג
הנדס,יוקו,דיבה
מחיילוק,מלקולם,לביא
הורד,ליף,ריימן
מוזס בראון,פאייה,סורקין
גל גל

הודעהעל ידי Mitelka » 25 מרץ 2022, 20:00

felix_r כתב:רכז: לורנזו בראון, יפתח זיו *

קומבו: קינן אוואנס, אלי אוקובו (או ג'ורדן לויד)

סווינגמן/סמול: ג'יימס ננאלי, אלפה דיאלו (או דוויין בייקון)

פאוור-פורוורד: ? זר ? , תומר גינת

4-5: סורקין

סנטר התקפי: אנטה ז'יז'יץ'

סנטר הגנתי: ? זר ?

==========

* למה זיו ולא בלאט או מדר?

לטעמי לבלאט פשוט אין את היכולות הפיזיות להפוך לשחקן יורוליג סולידי. נמוך, לא מהיר, לא אתלטי, חסר סיומת בחדירה לסל, קליעה לשלוש יום כן יום לא. פגיע בהגנה. אז הוא מוסר מוכשר. מצטער, זה לא מספיק ליורוליג.

אני חייב לציין שלא ממש התלהבתי ממה שראיתי מים מדר ביורוקאפ. 2.8 אסיסים על 1.5 איבודים למשחק, הרבה בלגאן. לטובתו אפשר לומר שהוא כן שיפר את הקליעה לשלוש (חשוב). עדיין הייתי מעדיף לתת לו עוד עונה לספוג מהחוכמה של אוברדוביץ' לפני שהוא מגיע למכבי, ובינתיים לתת עוד צ'אנס ליפתח זיו תחת מאמן פחות מקובע מאשר ספרופולוס.

אתם מוזמנים להציע מועמדים לשתי העמדות החסרות אצלי: פאוור-פורווארד זר וסנטר הגנתי זר
אהבתי. לגבי סנטר אמרתי שכדי ללכת על קאמבה של גזניטאפ. מפלצת אמיתית. מגן מצויין ויש לו בהחלט גם אופציה לשחק כ-4 לכמה דקות.

גינת לגמרי חייב להיות פה. מדהים מה שהוא עושה השנה בצרפת וביורקאפ. שלשום 17 נק נגד בדלאונה החזקה ביורקאפ.

הדבר הכי חזק בגינת זה לא הנקודות או הריבאונד אלה העובדה שהוא משחק עם שני גארדים שפשוט בקושי מחלקים משהו (קאמינגס בעיקר) ולא רק שהוא לא מתבכיין אלה מייצר מספרים באמת מכלום. זה לא שמשחקים עליו והוא לוקח 20 זריקות בערב. וזה בדיוק מה ש"מצופה" כשיהיה במכבי.
באמת שאלה מי יהיה ה-4 הנוסף איתו זה לא פשוט.

אגב החלום הרטוב שלי זה ג'ון בראון בעמדה 3-4 .אבל זו באמת פנטסיה.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי Mitelka » 25 מרץ 2022, 20:10

יורופיד: מכבי מתעניינת בפאסקוול וגם בשניים משחקניו: אלכס פוייתרס ומתיאש פוניטקה.

תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי felix_r » 25 מרץ 2022, 20:35

Mitelka כתב:יורופיד: מכבי מתעניינת בפאסקוול וגם בשניים משחקניו: אלכס פוייתרס ומתיאש פוניטקה.

בעונות הקודמות החזקתי מפוניטקה. הזכיר לי את אינגלס במבנה הגוף ובתכונות המשחק. העונה משום מה ירד מאוד-מאוד במספרים שלו, מראה אחוזים עלובים גם ל 2 גם ל 3 וגם מהקו. לא יודע מה קרה לו. הייתי בודק טוב-טוב לפני שפונים אליו.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Neo » 25 מרץ 2022, 23:01

Mitelka כתב:יורופיד: מכבי מתעניינת בפאסקוול וגם בשניים משחקניו: אלכס פוייתרס ומתיאש פוניטקה.

שני שחקנים שאין בהם כלום
השוק בעונה הבאה הולך להיות מצוין , אפשר לחלום על שמות רציניים ומלהיבים
Neo

הודעהעל ידי Rampel » 25 מרץ 2022, 23:34

בעיני, אין טעם להתעלם מזה שלסקוטי יש חוזה וסביר מאוד להניח שהוא ישאר פה בעונה הבאה.
לכן אני לחלוטין בעד הרעיון של בראון.

לא מתלהב מפוית'רס וכמו שנרשם פה, פוניטקה בעונה רעה.

בעמדה 4 לטעמי שווה לעקוב אחרי קאם אוליבר מיודענו שעבר מה-G League למלאגה. הוא שיחק שם רק 5 משחקים בינתיים והוא לא מאוד יציב כרגע, אבל ברור שהכשרון שם ויהיה מעניין איך הוא יראה עד סוף העונה. בעיני הוא התאמה מצוינת לז'יז'יץ'.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי Neo » 25 מרץ 2022, 23:44

קמרון אוליבר כוכב כדורסל (לא מסתכל על המספרים שלו במלאגה )
Neo

הודעהעל ידי felix_r » 26 מרץ 2022, 01:33

Rampel כתב:בעיני, אין טעם להתעלם מזה שלסקוטי יש חוזה וסביר מאוד להניח שהוא ישאר פה בעונה הבאה.

לוילבקין אזרחות טורקית. הטורקיות יאספו אותו ברצון רב
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 26 מרץ 2022, 01:58

Neo כתב:

שני שחקנים שאין בהם כלום
השוק בעונה הבאה הולך להיות מצוין , אפשר לחלום על שמות רציניים ומלהיבים

מצד אחד אתה צודק, השמות לא מלהיבים בכלל. מצד שני ראית מה קיבלנו מהמלהיבים (ויליאמס וריינולדס)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Rampel » 26 מרץ 2022, 02:20

felix_r כתב:
Rampel כתב:בעיני, אין טעם להתעלם מזה שלסקוטי יש חוזה וסביר מאוד להניח שהוא ישאר פה בעונה הבאה.

ווילבקין שחקן יקר וכל קבוצה שתרצה אותו תצטרך לשלם לו לפחות את השכר שהוא מקבל במכבי + בייאאוט שמן יחסית למכבי.

אני לא חושב שקבוצות טורקיות ירצו לשלם 2.5 מיליון דולר וצפונה כשיוכלו לחסוך לפחות את הבייאאוט בעוד קיץ.

אני יודע שאתה לא אוהב אותו פליקס, בעיני זו יותר משאלת לב שלך. סיכוי סביר יותר שהוא ישאר פה. אני מאוד רוצה לראות איך הוא מסתדר עם מאמן שיודע להשתלט עליו מצד אחד ולנצל אותו באמת (מספר תרגילי קלעים רחמנא ליצלן) מצד שני.
מאמן כמו פסקוואל, שדוגל בריווח וכדורסל קבוצתי וחכם, יכול מאוד להטיב איתו.
אם גם אז זה לא יסתדר, אז הוא ילך בחינם ובלית ברירה לטורקיה.

כך או כך, לדעתי האישית הבזבוז של השנים של ווילבקין פה זה אחד הביזיונות הקשים של השדולה המקצועית במועדון הזה. בעיקר הבניה של וויצ'יץ' את אבן וה(חוסר ב)רעיונות ההתקפיים של יאניס.
כן, הוא קלעי נמוך יחסית ומוגבל הגנתית בגלל זה. כל מה שזה אומר זה שצריך לידו גארד גבוה שמסוגל לשמור על מספרי 2 מצד אחד ולהוביל כדור ולעזור לנהל את המשחק מהצד השני. יש גארדים כאלו, זה לא בשמיים. היחידים שענו על התיאור הזה והגיעו בתקופה הזו הם וולטרס (+ניסיון יורוליג וזה עבד מצוין) ואוואנס (שחסר ניסיון יורוליג והיה בעיקר בעונת השתפשפות).

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי felix_r » 26 מרץ 2022, 02:43

Rampel כתב:
felix_r כתב:

ווילבקין שחקן יקר וכל קבוצה שתרצה אותו תצטרך לשלם לו לפחות את השכר שהוא מקבל במכבי + בייאאוט שמן יחסית למכבי.

אני לא חושב שקבוצות טורקיות ירצו לשלם 2.5 מיליון דולר וצפונה כשיוכלו לחסוך לפחות את הבייאאוט בעוד קיץ.

אני יודע שאתה לא אוהב אותו פליקס, בעיני זו יותר משאלת לב שלך. סיכוי סביר יותר שהוא ישאר פה. אני מאוד רוצה לראות איך הוא מסתדר עם מאמן שיודע להשתלט עליו מצד אחד ולנצל אותו באמת (מספר תרגילי קלעים רחמנא ליצלן) מצד שני.

כך או כך, לדעתי האישית הבזבוז של השנים של ווילבקין פה זה אחד הביזיונות הקשים של השדולה המקצועית במועדון הזה. בעיקר הבניה של וויצ'יץ' את אבן וה(חוסר ב)רעיונות ההתקפיים של יאניס.
כן, הוא קלעי נמוך יחסית ומוגבל הגנתית בגלל זה. כל מה שזה אומר זה שצריך לידו גארד גבוה שמסוגל לשמור על מספרי 2 מצד אחד ולהוביל כדור ולעזור לנהל את המשחק מהצד השני. יש גארדים כאלו, זה לא בשמיים. היחידים שענו על התיאור הזה והגיעו בתקופה הזו הם וולטרס (+ניסיון יורוליג וזה עבד מצוין) ואוואנס (שחסר ניסיון יורוליג והיה בעיקר בעונת השתפשפות).

וילבקין לא מקבל 2.5 במכבי. הוא מקבל 1.7

סביר להניח, שלארקין או מיציץ' או שניהם יעזבו בקיץ את אנאדולו. הסגל הקיים לא ימשיך לעונה נוספת. כמה זמן מיציץ' יכול לדחות את ה NBA? לאנאדולו יהיה מספיק כסף לוילבקין.

אני מאמין (זו רק הערכה שלי) שגם נאנדו דה קולו לא ימשיך בפנר. בקיץ הוא יהיה בן 35, והוא גם נפצע כל שני וחמישי. אני מעריך, שהם יחפשו כוכב חדש, ואם לכוכב הזה יש אזרחות טורקית, אז מה טוב.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Rampel » 26 מרץ 2022, 03:19

felix_r כתב:
Rampel כתב:
felix_r כתב:

וילבקין לא מקבל 2.5 במכבי. הוא מקבל 1.7

סביר להניח, שלארקין או מיציץ' או שניהם יעזבו בקיץ את אנאדולו. הסגל הקיים לא ימשיך לעונה נוספת. כמה זמן מיציץ' יכול לדחות את ה NBA? לאנאדולו יהיה מספיק כסף לוילבקין.

אני מאמין (זו רק הערכה שלי) שגם נאנדו דה קולו לא ימשיך בפנר. בקיץ הוא יהיה בן 35, והוא גם נפצע כל שני וחמישי. אני מעריך, שהם יחפשו כוכב חדש, ואם לכוכב הזה יש אזרחות טורקית, אז מה טוב.
אם אני לא טועה השכר שלו העונה עומד על 1.9 מיליון דולר. עיגלתי ל-2 מיליון. וחצי מיליון דולר זה בייאאוט מינימלי שצריכים לדרוש עליו.

שוב, אני באמת חושב שזו בעיקר משאלת לב שלך :)

יכול להיות שיגיעו הצעות מטורקיה. מכבי לא חייבת להסכים. אם אני בונה את הקבוצה ומצליח לסגור את לורנזו בראון למשל, אני לא הייתי מקשיב לבייאאוט בכלל. לא בטוח שנשיג שחקן בקליבר של ווילבקין גם ככה (לטעמי ווייד בולדווין היחיד שאפשר לדבר עליו שנמצא באותו קליבר והוא יגיע לאחת הטורקיות או לריאל) וחוסר ההצלחה בתקופה שלו היא לא באשמתו. יש לו חוזה. לפני שמחליטים להיפרד ממנו שיבנו סביבו נכון פעם אחת.

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי מילוס » 26 מרץ 2022, 11:46

ה-1.8 מיליון של סקוטי הוא נטו, לא כולל מס ולא כולל תוספות שונות. זה אומר שבתכלס סקוטי עולה למכבי 2.5 מיליון וצפונה בעונה. שלפי המספרים, זה בין רבע לשליש מתקציב השחקנים של הקבוצה(!).

ואטען שוב, שאם סקוטי יבקש לעזוב אחרי 4 שנים לא מוצלחות (קבוצתית), מכבי תאלץ לשחרר אותו גם בביי-אאוט נמוך מאוד ואפילו ללא ביי-אאוט.
למה? כי אם שחקן נטול מוטיבציה שמבקש לעזוב (וגם ככה נראה בשנה האחרונה כמי שמיצה) יושב על כזה נתח מהתקציב - פשוט אי אפשר להחזיק אותו פה בכוח. אסור. זה lose-lose. אז גם במקרה שאחת הטורקיות (הוא מושלם להן, בדוק שיגששו) תרצה אותו בלי ביי אאוט - אין מנוס מלשחרר אותו ולהביא עם השכר שלו שני שחקנים מרכזיים ועם מוטיבציה ודרייב. והכי חשוב, שישברו את השיטה של לחיות ולמות על שחקן אחד (זה לא עובד עם סקוטי, זה לא עבד עם ארויו, זו שיטה לקבוצות קטנות).
מילוס

הודעהעל ידי גל גל » 26 מרץ 2022, 11:57

Jaron blossomgame נותן אחלה עונה ביורוקאפ.
היה פה בארץ גם
מכבי 2025
תומפסון בלאט בורג
הנדס,יוקו,דיבה
מחיילוק,מלקולם,לביא
הורד,ליף,ריימן
מוזס בראון,פאייה,סורקין
גל גל

הודעהעל ידי מילוס » 26 מרץ 2022, 12:02

איך השם של ג'יילן אדאמס לא עולה פה?
יכול להיות שחקן שישי מעולה בתור התחלה, ואולי בהמשך גם הרבה יותר..
מילוס

הודעהעל ידי omerk » 26 מרץ 2022, 13:15

מילוס כתב:ה-1.8 מיליון של סקוטי הוא נטו, לא כולל מס ולא כולל תוספות שונות. זה אומר שבתכלס סקוטי עולה למכבי 2.5 מיליון וצפונה בעונה. שלפי המספרים, זה בין רבע לשליש מתקציב השחקנים של הקבוצה(!).

ואטען שוב, שאם סקוטי יבקש לעזוב אחרי 4 שנים לא מוצלחות (קבוצתית), מכבי תאלץ לשחרר אותו גם בביי-אאוט נמוך מאוד ואפילו ללא ביי-אאוט.
למה? כי אם שחקן נטול מוטיבציה שמבקש לעזוב (וגם ככה נראה בשנה האחרונה כמי שמיצה) יושב על כזה נתח מהתקציב - פשוט אי אפשר להחזיק אותו פה בכוח. אסור. זה lose-lose. אז גם במקרה שאחת הטורקיות (הוא מושלם להן, בדוק שיגששו) תרצה אותו בלי ביי אאוט - אין מנוס מלשחרר אותו ולהביא עם השכר שלו שני שחקנים מרכזיים ועם מוטיבציה ודרייב. והכי חשוב, שישברו את השיטה של לחיות ולמות על שחקן אחד (זה לא עובד עם סקוטי, זה לא עבד עם ארויו, זו שיטה לקבוצות קטנות).

אפשר גם אפשר. מה זאת אומרת מכבי השקיעה לא מעט כסף והסתכנה לא מעט בשבילו, אז אנחנו נשחרר אותו בחינם לאחת היריבות שלנו? כמו שאמרו פה מקודם, לארקין כנראה יעזוב לnba ודה קולו כבר מבוגר. שיתכבדו ויכניסו את היד לכיס, בין אם זה כדי לשלם ביי אאוט למכבי או שימצאו את הפתרונות שלהם, שיהיו יקרים יותר בודאות.

לא הייתי דואג לשריר החשק של של ווילביקין ולא מתרגש אם יעשה פרצופים. הוא שחקן בשנת חוזה, ולמרות שעל הכישרון שלו אין עוררין, הוא עדיין לא הוכיח שהוא מספק קבלות ויכול להוביל קבוצה לתארים כך שאם הוא רוצה שהחוזה הבא שלו יהיה שדרוג (בין אם מכבי ובין מקום אחר) אז כדאי לו מאד לתת את העונה הכי טובה שלו, ואני בטוח שאם ישאר במכבי ולא יאריך חוזה בסוף העונה הזאת, העונה הבאה תהיה העונה הטובה ביותר שלו במכבי כי פסיכולוגית זה מה ששנת חוזה עושה לשחקן.

ווילביקין לא צעיר ואין לו את הלוקסוס לוותר על שנה ולעשות שביתה איטלקית. רייס הגיע לברצלונה שחקן מוכח יותר וכוכב עם קבלות, וההתעקשות שלו לקבל את הכסף מברצלונה (שהייתה מוצדקת אבל לא חכמה) די הייתה יריית הפתיחה לסופה של הקריירה שלו.
omerk

הודעהעל ידי Rampel » 26 מרץ 2022, 13:21

מילוס כתב:ה-1.8 מיליון של סקוטי הוא נטו, לא כולל מס ולא כולל תוספות שונות. זה אומר שבתכלס סקוטי עולה למכבי 2.5 מיליון וצפונה בעונה. שלפי המספרים, זה בין רבע לשליש מתקציב השחקנים של הקבוצה(!).

זו הסיטואציה היחידה שבה אתה צודק. אם הוא ירצה לעזוב, להכריח אותו להישאר זה Lose-Lose.
מפה ועד לתת אותו בחינם? למה מה קרה, לטורקיות אין כסף לבאייאאוט? יש חוזה וכל הצדדים צריכים לכבד אותו.
ככה או ככה, אני אישית לא בטוח שהוא ירצה לעזוב עד כדי כך. בטח אם המאמן יהיה פסקוואל.

בכל אופן, לטעמי לבנות קבוצה בלי 2-3 שחקנים ברמה גבוהה במפעל הזה, מהטובים בעמדה שלהם ולהתבסס על הימורים בלבד זו עוד יותר שיטה לקבוצות קטנות. למעשה זו די השיטה של ז'לגיריס. ואם אין לך איזה שאראס על הקווים, והסקאוט שלך הוא אבי אבן זו ממש לא השיטה להצליח איתה. וכן, אתה צודק, זה עולה כסף.

כרגע למכבי יש בסגל את אחד הגארדים ואת אחד הסנטרים מהטובים והיעילים ביורוליג. וזה כשלא עוטפים אותם מספיק טוב.
אנחנו מדברים על לורנזו בראון כי הוא אחד הרכזים הטובים, היעילים והמוכחים ביורוליג. לרדת מפה להימורי יורוליג לשם סלוגנים של "קבוצתיות" כי זה יקר? אז שהזונות בהנהלה ימכרו את הקבוצה, כי מה לעשות, לבנות קבוצת יורוליג מנצחת עולה כסף.

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־18 אורחים