מחשבות לעונת 2023/24

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מחשבות לעונת 2023/24

הודעהעל ידי עידן » 10 אפריל 2023, 17:27

אתה לגמרי נסחף עם המספרים. משחקן של 6 נקודות בריאל הוא יהפוך לשחקן של 20 נקודות למשחק במכבי (כלומר, מספרים שיספיקו לו להיות מלך הסלים ביורוליג) ובנוסף גם מלך הריבאונדים?
עידן

הודעהעל ידי Neo » 10 אפריל 2023, 17:30

עידן כתב:אתה לגמרי נסחף עם המספרים. משחקן של 6 נקודות בריאל הוא יהפוך לשחקן של 20 נקודות למשחק במכבי (כלומר, מספרים שיספיקו לו להיות מלך הסלים ביורוליג) ובנוסף גם מלך הריבאונדים?

אני אוהב לחלום :laugh1 :laugh1
Neo

הודעהעל ידי my man » 10 אפריל 2023, 17:37

איפה חציל עם ארינזה-30 נק' ו20 ריב'-אונואקו
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי עידן » 10 אפריל 2023, 17:39

Neo כתב:
עידן כתב:אתה לגמרי נסחף עם המספרים. משחקן של 6 נקודות בריאל הוא יהפוך לשחקן של 20 נקודות למשחק במכבי (כלומר, מספרים שיספיקו לו להיות מלך הסלים ביורוליג) ובנוסף גם מלך הריבאונדים?

אני אוהב לחלום :laugh1 :laugh1

לחלום זה אחלה :D

פשוט זה מספרים של NBA2K. בעולם האמיתי זה עובד ככה אחת לכמה עשורים אולי.
עידן

הודעהעל ידי Mitelka » 10 אפריל 2023, 19:25

תמיר בלאט ביורוליג:
20 דקות למשחק.
7.8 נקודות.
4.8 אסיסיטים.
35.7 אחוז לשלוש.
90 אחוז מהקו.
26 אחוז מ-2 (וואו, איזה נתון עלוב).
מדד 7.2

עדיף על כל הישראלים הנוכחייים שלנו (להוציא את ג'וני) בעמדות הגארד? כן. מספיק בשביל להיות מחליף לבראון? לא בטוח.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
נערך לאחרונה על ידי Mitelka בתאריך 10 אפריל 2023, 19:27, נערך פעם אחת בסך הכל.
תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי גל גל » 10 אפריל 2023, 19:27

Mitelka כתב:תמיר בלאט ביורוליג:
20 דקות למשחק.
7.8 נקודות.
4.8 אסיסיטים.
35.7 אחוז לשלוש.
90 אחוז מהקו.

עדיף על כל הישראלים הנוכחייים שלנו (להוציא את ג'וני) בעמדות הגארד? כן. מספיק בשביל להיות מחליף לבראון? לא בטוח.

בולדווין משחק 1 שבראון לא ובלאט נותן גיבוי, זה בהחלט מספיק
מכבי 2025
קלארק בלאט
אדוורדס,יוקו,דיבה
נאוורה/פאלמר,מלקולם,לביא
הורד,ליף,ריימן
מוזס בראון,בייסי/ריברו,סורקין
גל גל

הודעהעל ידי Mitelka » 10 אפריל 2023, 19:29

בעוד אני כותב את זה, ביורופיד מפרסמים שברגע שאדמאס נפצע מכבי פנתה לאלבה כדי לצרף את תמיר. אלבה דחתה.

תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי felix_r » 10 אפריל 2023, 19:55

Mitelka כתב:בעוד אני כותב את זה, ביורופיד מפרסמים שברגע שאדמאס נפצע מכבי פנתה לאלבה כדי לצרף את תמיר. אלבה דחתה.

למזלנו
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי A.Parker » 10 אפריל 2023, 20:24

מה יש להשאיר בכלל את ניבו? הנקודות שלו נובעות מכך שהוא משחק עם רכז על ועם השחקן המהיר באירופה. הדבר היחיד שהוא תורם זה ריבאונד, הגנה לפעמים וזה שהוא מחמיא לסגנון המהיר של מכבי. זה ממש לא שחקן שאמור להישאר כאן.

גם מרטין בינוני כרגע ועד סוף השנה לא הייתי מחליט בכלל אם להשאיר אותו, בטח ובטח שלא מאריך לו חוזה.

שמירת הסגל היא דבר מבורך ומרשים, אבל לא צריך לשמור על כולם. כמעט את כל הקו הקדמי צריך לבנות מאפס.
A.Parker

הודעהעל ידי felix_r » 10 אפריל 2023, 20:53

Mitelka כתב:תמיר בלאט ביורוליג:
20 דקות למשחק.
7.8 נקודות.
4.8 אסיסיטים.
35.7 אחוז לשלוש.
90 אחוז מהקו.
מדד 7.2

למה כמה גארדים ישראלים יש למכבי? ג'ונדי ויפתח זיו שלא משותף. זה הכול. ואל תשכח, שבלאט עושה את המספרים האלה בקבוצה מקום 17 (לפני אחרון) בטבלה. ככה שהמספרים האלה לא שווים הרבה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי omerk » 10 אפריל 2023, 21:28

לא יודע, אני לא מת על השידוך של תמיר בלאט למכבי. מצד אחד, הוא בהחלט הוכיח שהוא יכול לתרום גם ביורוליג וזה נדיר אצל ישראלים, מצד שני יש לי שתי חששות עיקריות:
1.יביאו אותו בשכר מופרז כאילו הוא רכז יורוליג לגיטימי, למרות שעבור קבוצת פלייאוף ממוצעת ביורוליג הוא לכל היותר שחקן רוטציה שהוא disposable.
2. קטש אוהב אותו יותר מדי. מפחיד אותי שקטש ינסה בכוח להכניס אותו לעניינים ולתת לו הרבה מדי דקות, גם אם זה לא יצדיק זאת. ראינו כבר את ההתעקשות על הציוות של פויתרס וניבו ביחד, למרות שכל אחד ראה שזה לא עובד.
omerk

הודעהעל ידי Rampel » 10 אפריל 2023, 21:46

omerk כתב:לא יודע, אני לא מת על השידוך של תמיר בלאט למכבי. מצד אחד, הוא בהחלט הוכיח שהוא יכול לתרום גם ביורוליג וזה נדיר אצל ישראלים, מצד שני יש לי שתי חששות עיקריות:
1.יביאו אותו בשכר מופרז כאילו הוא רכז יורוליג לגיטימי, למרות שעבור קבוצת פלייאוף ממוצעת ביורוליג הוא לכל היותר שחקן רוטציה שהוא disposable.
2. קטש אוהב אותו יותר מדי. מפחיד אותי שקטש ינסה בכוח להכניס אותו לעניינים ולתת לו הרבה מדי דקות, גם אם זה לא יצדיק זאת. ראינו כבר את ההתעקשות על הציוות של פויתרס וניבו ביחד, למרות שכל אחד ראה שזה לא עובד.

מסכים. אני חושב גם ש-1 נובע מ-2 דרך אגב.

אני ארחיב את נקודה 2 שלך עם נקודה משלי שבעיני גם מתחברת:

אם תמיר בלאט יהיה פה, יהיו לנו שני גארדים נמוכים עם הגנה לקויה. בלאט וג'ונדי. בעיני אין מקום לשניהם בקבוצה רצינית.
במצב כזה, יש שתי אופציות שבהן בלאט ישולב:

1. בלאט וג'ונדי על הספסל, עם פוטנציאל לא קטן לדקות משותפות של קו אחורי סופר נמוך עם הגנה לא טובה.
2. האופציה שמתחברת לנקודה שלך - קטש נסחף ובלאט עולה בחמישיה בכלל (בתקווה שמשתדלים לא לשלב את שניהם ביחד במצב הזה).

אני לא בטוח איזו אופציה גרועה יותר.

Sent from my SM-S908E using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי omerk » 10 אפריל 2023, 22:10

Rampel כתב:
omerk כתב:לא יודע, אני לא מת על השידוך של תמיר בלאט למכבי. מצד אחד, הוא בהחלט הוכיח שהוא יכול לתרום גם ביורוליג וזה נדיר אצל ישראלים, מצד שני יש לי שתי חששות עיקריות:

אם תמיר בלאט יהיה פה, יהיו לנו שני גארדים נמוכים עם הגנה לקויה. בלאט וג'ונדי. בעיני אין מקום לשניהם בקבוצה רצינית.

1. בלאט וג'ונדי על הספסל, עם פוטנציאל לא קטן לדקות משותפות של קו אחורי סופר נמוך עם הגנה לא טובה.
2. האופציה שמתחברת לנקודה שלך - קטש נסחף ובלאט עולה בחמישיה בכלל (בתקווה שמשתדלים לא לשלב את שניהם ביחד במצב הזה).

קטש ובלאט זה כמו החברים האלו שאתה מחבב בנפרד, אבל משתדל לא להפגש עם שניהם ביחד כי השילוב עלול להיות ממש מעצבן.

בכל אופן, מתחבר למה שאתה אומר. אני חושב שמכבי צריכה לשים בעדיפות ראשונה את מדר, בעדיפות שנייה רכז זר + אופציה ישראלית לליגה הישראלית בלבד ואולי קצת יורוליג פה ושם (נועם יעקוב?) ובעדיפות שלישית את בלאט.

לצערי, נראה שהכיוון יהיה קודם כל ללכת על בלאט בכל הכוח ואח"כ לאלתר אם לא יצליחו.
omerk

הודעהעל ידי Jack55 » 10 אפריל 2023, 22:36

חושב שיש פה היסחפות עם בלאט
נכון שגם אני אישית הייתי מעדיף את מדר אם מסתכלים על טווח יותר רחוק, אבל זה ממש לא אומר שבלאט הוא משהו רע, בעיניי להפך.

אני חושב שרצוי וראוי שיהיו למכבי 3 ישראלים שיכולים לתת דקות טובות ביורוליג ובלאט הוא בדיוק החתיכה החסרה יחד עם דיבה וסורקין שיסגרו לנו שלישייה יפה, ביחד עם כהן בכלל יהיו לנו 4 ישראלים שגם בליגה הם רמה מעל שיאפשרו מנוחה רצינית לזרים הבכירים במשחקי ליגה.

ככה או ככה בלאט זה שדרוג ענק בעיניי לעומת זיו שבכלל לא פקטור ביורוליג.
הוא יתן את ה10-15 דקות בממוצע ביורוליג שיתנו את המנוחה הראויה לבראון ויורידו ממנו את העומס.

אז נכון מבחינת סייז הוא לא ההתאמה המושלמת אבל אי אפשר להתעלם מהיתרונות האחרים שיש לו ומהעובדה שהשנה הוא עשה קפיצת מדרגה משמעותית ונתן לא מעט משחקים יפים עם אלבה ביורוליג, יש מצב שעם קטש הוא אפילו יראה טוב יותר.

שורה תחתונה לדעתי זה אחלה שדרוג לקבוצה בעיניי וזה הכרחי שיהיה לנו עוד ישראלי שבאמת יכול לתרום ביורוליג (גם עם יד טובה לשלוש אגב), אני יותר מבסדר גמור עם המהלך הזה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי Cobra » 10 אפריל 2023, 22:48

גם למדר וגם לבלאט יש את היתרונות ואת החסרונות שלהם .
כשחקן אומנם מדר עדיף אבל יש לזכור שיש למדר אופי בעייתי מאוד ויש מצב כגארד מחליף הוא יכול לעשות הרבה בעיות בחדר הלבשה.
Cobra

הודעהעל ידי Runner30 » 11 אפריל 2023, 00:11

קטש יודע לעבוד עם רכזים ולראיה הפך את ג׳ונדי לשחקן מועיל ברמת יורוליג.
מצד אחד בלאט שחקן הרבה יותר טוב מזיו.
מצד שני היותו גמד ללא הגנה לא מעודדת.
Runner30

הודעהעל ידי Rampel » 11 אפריל 2023, 00:47

Jack55 כתב:חושב שיש פה היסחפות עם בלאט
נכון שגם אני אישית הייתי מעדיף את מדר אם מסתכלים על טווח יותר רחוק, אבל זה ממש לא אומר שבלאט הוא משהו רע, בעיניי להפך.

אני חושב שרצוי וראוי שיהיו למכבי 3 ישראלים שיכולים לתת דקות טובות ביורוליג ובלאט הוא בדיוק החתיכה החסרה יחד עם דיבה וסורקין שיסגרו לנו שלישייה יפה, ביחד עם כהן בכלל יהיו לנו 4 ישראלים שגם בליגה הם רמה מעל שיאפשרו מנוחה רצינית לזרים הבכירים במשחקי ליגה.

הוא יתן את ה10-15 דקות בממוצע ביורוליג שיתנו את המנוחה הראויה לבראון ויורידו ממנו את העומס.

אז נכון מבחינת סייז הוא לא ההתאמה המושלמת אבל אי אפשר להתעלם מהיתרונות האחרים שיש לו ומהעובדה שהשנה הוא עשה קפיצת מדרגה משמעותית ונתן לא מעט משחקים יפים עם אלבה ביורוליג, יש מצב שעם קטש הוא אפילו יראה טוב יותר.

שורה תחתונה לדעתי זה אחלה שדרוג לקבוצה בעיניי וזה הכרחי שיהיה לנו עוד ישראלי שבאמת יכול לתרום ביורוליג (גם עם יד טובה לשלוש אגב), אני יותר מבסדר גמור עם המהלך הזה.

אם "מבחינת סייז הוא לא ההתאמה המושלמת" אז איך הוא "בדיוק החתיכה החסרה"?

הכל טוב ויפה ורצוי שישראלים שמסוגלים לתרום ברמה הזו יהיו פה. אבל לא על חשבון התאמות לסגל, בטח כשמדברים על המשכיות. בטח כשג'ונדי הוא חלק ממנה.

אם רוצים גארד ישראלי בכיר על הספסל, הכתובת היא מדר. לא אופציה? אז לא בכוח. שיחליטו בין ג'ונדי לבלאט. שניהם לא צריכים להיות פה ביחד.

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי Jack55 » 11 אפריל 2023, 00:58

Rampel כתב:
Jack55 כתב:חושב שיש פה היסחפות עם בלאט

אם "מבחינת סייז הוא לא ההתאמה המושלמת" אז איך הוא "בדיוק החתיכה החסרה"?

הכל טוב ויפה ורצוי שישראלים שמסוגלים לתרום ברמה הזו יהיו פה. אבל לא על חשבון התאמות לסגל, בטח כשמדברים על המשכיות. בטח כשג'ונדי הוא חלק ממנה.

אם רוצים גארד ישראלי בכיר על הספסל, הכתובת היא מדר. לא אופציה? אז לא בכוח. שיחליטו בין ג'ונדי לבלאט. שניהם לא צריכים להיות פה ביחד.

גם אפשר להגיד על ג׳ון די שמבחינת סייז הוא לא ההתאמה המושלמת ועדיין הוא נותן עונה מטורפת מהספסל וגורם לא קטן מההצלחה של הקבוצה השנה.

הוא החתיכה החסרה מבחינת ה3 ישראלים שיכולים לתרום ביורוליג, זאת הייתה הכוונה שלי.

ואני לא מסכים עם הטענה שלך, אז עדיף להישאר עם זיו וזהו?
ברור שלא, כל עוד יש ישראלי שיכול לתרום מהספסל תרומה איכותית ביורוליג רצוי שיהיה פה.

אני מאמין שהוא יחלוק את הדקות שלו לצד בולדווין והגארד הנוסף שיגיע לקו האחורי, וקשה לי להאמין שישחקו דקות רבות איתו ועם דיבה ביחד, כי זה משהו שברור לעין שלא יעבוד טוב ביורוליג וכל עוד יש זרים שיכולים לקבל דקות לצידו בעמדה 2 אז זה ככל הנראה מה שיקרה.

מעבר לזה לבלאט יש יד לא רעה בכלל מחוץ לקשת (משהו שהכרחי לקו האחורי הנוכחי) והוא גם באמת מנהל משחק לא רע ברמת יורוליג ויודע להפעיל טוב את הגבוהים, וזה מאוד חשוב למקרה וניבו למשל יישאר (מה שככל הנראה יקרה).

אז אולי הוא לא איזה עילוי הגנתי, אבל גם לדברים האלה יש פיתרון, בטח ובטח כשאנחנו מדברים על שחקן של איזור ה10-15 דקות למשחק ביורוליג.
וכן בלאט לא טיפש, הוא יודע שאם הוא עושה את השדרוג הזה מקבוצת תחתית ביורוליג לקבוצת פלייאוף ביורוליג, מן הסתם שכמות הדקות שלו תרד.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי שמוליק » 11 אפריל 2023, 02:52

omerk כתב:
Rampel כתב:

קטש ובלאט זה כמו החברים האלו שאתה מחבב בנפרד, אבל משתדל לא להפגש עם שניהם ביחד כי השילוב עלול להיות ממש מעצבן.

בכל אופן, מתחבר למה שאתה אומר. אני חושב שמכבי צריכה לשים בעדיפות ראשונה את מדר, בעדיפות שנייה רכז זר + אופציה ישראלית לליגה הישראלית בלבד ואולי קצת יורוליג פה ושם (נועם יעקוב?) ובעדיפות שלישית את בלאט.

לצערי, נראה שהכיוון יהיה קודם כל ללכת על בלאט בכל הכוח ואח"כ לאלתר אם לא יצליחו.

לא חושב שמדובר באלתור אלא ניצול מצב. בלאט מסיים חוזה, אבא במערכת....החלטה טובה.
ברור שהייתי רוצה כאן גם את מדר, מקווה שיעבדו עליו טוב להגיע. מדר בקבוצה זה זר אחד פחות. בלאט בקבוצה זה זיו אחד פחות. יחי ההבדל הגדול.
פדרמן ורקנאטי קוברים את מכבי.
שיעופו כבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שמוליק

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 אפריל 2023, 04:21

אתם מפספסים את הנקודה.

ההשוואה היא לא לזיו. בלאט לא מגיע בתור מחליף לזיו. הוא מגיע בתור רכז מחליף לבראון. לא יגיע עוד קומבו גארד זר.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־45 אורחים