תקציב, מנויים וכו'

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

תקציב 2012-2013 ומחירי המנויים

מחירי המנויים מוצדקים וגודל התקציב ראוי
3
7%
מחירי המנויים ראויים רק בתנאי שיעלו את התקציב שהוא נמוך
10
22%
מחירי המנויים גבוהים וצריך להוריד אותם גם על חשבון השארת התקציב ואפילו קיצוצו
0
אין הצבעות
מחירי המנויים גבוהים וגודל התקציב נמוך ויש מקום לשינוי
12
26%
צריך להפסיק, לפחות זמנית, לרכוש מנויים כדי ללחוץ על ההנהלה
9
20%
צריך להמשיך לרכוש מנויים כדי לא לפגוע במכבי
1
2%
צריך להמשיך לרכוש מנויים כי התקציב ראוי, מחירי המנויים מתאימים וההנהלה עושה עבודה טובה
0
אין הצבעות
צריך להמשיך לרכוש מנויים אבל להפעיל לחץ על ההנהלה בדרכים אלטרנטיביות
8
17%
צריך להמשיך לרכוש מנויים כי אוהד אמיתי עושה מנוי ללא קשר להנהלה, למחירי המנוי או לתקציב
3
7%

סך הכול הצבעות : 46

Re: תקציב 2012-2013 ומחירי המנויים

הודעהעל ידי צהוב בנשמה » 10 יולי 2012, 00:58

אני מחדש את המנוי כל עונה וחידשתי גם העונה נראה לי אתם מתבלים בין מיחרי המנוים בהעונה הקרבה והחלופת לבין עונת2010/11
לי לא עלה מחיר המנוי מהעונה הקרובה לזו שחלפה לעמת זו עלה לי בענות האילו לעומת עונת 2010/11 ביציע 5-6-11-12

קודי כתב:מכיוון שאני מנוי (חידשתי כבר), אני יכול לומר לך בוודאות שגם העונה המחיר עלה במעט. בשנה שעברה הוא עלה ביותר מ- 10 אחוז והעונה הוא עלה בעוד קצת. פשוט לא ייתכן שמחיר המנוי עולה ועלה בגלל כל מיני תירוצים (פעם טענו ששער הדולר עלה, אחר כך הסבירו את זה בגידול במספר המשחקים בגלל האדריאטית) ואילו תקציב השחקנים רק הולך ויורד. לא ברור למה מחיר המנוי של מכבי הוא הכי יקר היום מבכדורסל האירופאי, בעוד תקציב הקבוצה הוא אפילו לא במקום העשירי ביבשת.

LIAV10 כתב:היה שינוי מהעונה החולפת וגם היה שינוי גדול..
תמונה
דף מחאה בפייסבוק נגד שלטון הניהול של דיוויד פדרמן במכבי
http://www.facebook.com/MTA.Anti.Federman
סמל אישי של המשתמש
צהוב בנשמה

Re: תקציב 2012-2013 ומחירי המנויים

הודעהעל ידי yzafrir » 10 יולי 2012, 04:20

שורה תחתונה , לפני 10 שנים שיחמתי על המנוי משהו כמו 1300-1400 שח . המחיר של המנוי שלי היום הכפיל את עצמו . האם גם התקציב הכפיל את עצמו ?
נניח והתקציב נישאר אותו דבר , מה עם המדד ב-10 שנים האחרונות ?
אם התקציב היה עולה בהתאם למדד ולעליית מחירי המנויים אז היום היינו בתקציב של צסק"א ברצלונה או ריאל .
פארקר ונקולה קיבלו אז משכורת ששווה היום למשכורות של נאברו ספאנוליס וכו'.
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

Re: תיבת הפנדורה בשם "התקציב שנתי"

הודעהעל ידי Tomer05 » 11 יולי 2012, 14:23

gandya כתב:
Tomer05 כתב:שלום לכולם
לפי נתונים של שנת 2010 מכבי הוציאה על השחקנים בלבד 10.5 מיליון דולר כאשר התקציב הסופי עמד על 17 מיליון דולר (7 מליון דולר כולל הכול מאמנים,תחזוקה משכורות וכו' עלות ממוצעת לשנה ) ,מאותו סוף שנה (ראה ערך אנדרסון) הודיעה הנהלת מכבי שלא תצא יותר להרפתקנות ולא תשלם סכומים גבוהים בסביבות מיליון דולר כמו אותה שנה אלא רק לכישרון מוכח (הבעיה שהם חיים בלהלה לנד..שחקן מוכח עולה יותר אולי פי שתיים) , השנה היתה עונה הוצאה על שחקנים בסביבות 6.5 מיליון דולר שכל אחד יעשה חישוב לבד..פשוט למדי.
זאת אומרת שקיצצו כמעט בחצי..במשכורות לשחקנים מעבר לשנת 2010.
השנה בינתיים נראית כך:
1. שון גיימס-350K
2. ליאור אליהו-750K
3. פניני-500K
4.שרמנדידני-500K
5. ריקי היקמן -350K.
6.מדלי-750K.
7.סמית-600K.
8.לנדסברג-300K.
9.מצ'בן-900K(עדיין חתום).

עומד על 5 מיליון בערך...
מה שמעניין כאן הוא כדלקמן...לפי ההתנהלות בשנתיים האחרונות לא יחתימו שחקנים יקרים יותר מדי מעבר למה שחתום כבר גג מיליון דולר לשני שחקנים נוספים ביחד (מישהו אמר הלפרין ועוד סנטר מעולם הלהלה לנד) ..
טוענים שהתקציב עומד על 20 מיליון דולר,זאת אומרת שיש לפחות עוד 5 מיליון בשנה.
אבל השאלה שהכי מטרידה היא... איפה לעזאזל שאר הכסף??איך זה שאין כסף להחתים שחקנים עם שם וניסיון ?
ניהול חכם שחוסך 5 מיליון דולר בשנה? הזוי מוזר ...גם אם יש חובות זה לא מסתדר 5 מיליון דולר בשנה (לפחות בשתי עונות האחרונות/עונות פיננסיות?)...??
איך הצליחו לקצץ בחצי מתקציב השחקנים ואף אחד לא שם לב.?
זה רק נראה גרוע משנה לשנה כנראה ששקיפות "אמיתית " לא תזיק נוכח התמיהה הנוכחית.

נתחיל ונסיים בזה שחישוב השכר לך לוקה בחסר, איפה המס על הישראלים? הלפרין, סנטר, וגארד- אלו שלושה שחקנים שעלותם יכולה לנוע בין 2.5-3M דולר.

כמו שאמרתי לך חבר 2-3 מיליון דולר זה לא מציאותי...
הנה ציטוט מספורט 5: http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 24033.html
"מכבי ת"א ממשיכה לחפש רכז זר ותבדוק את השוק החל ממחר (חמישי) בליגת הקיץ של ה-NBA המשוחקת בלאס וגאס. על פי ההערכות, הצהובים יביאו שם מוכח באחת העמדות ויסתפקו בפוטנציאל זול יותר בעמדה האחרת. רק לאחר שיוחלט על איזה סנטר הולכים, יתברר מעמדו של שון ג'יימס, שכרגע מחזיק בחוזה לעוד שנתיים במכבי ותיבדק גם האפשרות להשאילו"
זאת אומרת יוציאו עוד מיליון דולר גג כי את העלות של ה"פוטניציאל" יממנו דרך החוזה של ג'יימס.
אני שונא להגיד...אמרתי לך.
Tomer05

Re: ניק קיינר מדלי חתם לשנתיים

הודעהעל ידי אלמוג » 11 יולי 2012, 17:02

אי אפשר לבקש מאוהדים שמשלמים את המנוי היקר באירופה, להשלים עם זה שמכבי לא מכוונת בכלל לטופ האירופאי.
זה פשוט נראה לאחרונה שמכבי היא כבר לא קבוצה, בטח לא של המדינה, היא עסק למטרת רווח אישי בלבד.
תמונה
אלמוג

הודעהעל ידי Dperk » 11 יולי 2012, 17:11

אלמוג כתב:אי אפשר לבקש מאוהדים שמשלמים את המנוי היקר באירופה, להשלים עם זה שמכבי לא מכוונת בכלל לטופ האירופאי.
זה פשוט נראה לאחרונה שמכבי היא כבר לא קבוצה, בטח לא של המדינה, היא עסק למטרת רווח אישי בלבד.

אם תשים לב לשורה האחרונה שלי, אמרתי שאסור להשלים איתו וצריך לשנות אותו. אני אבל לא יודע איך. יש הצעות?
Dperk

הודעהעל ידי asafb96 » 11 יולי 2012, 17:13

Dperk כתב:
אלמוג כתב:אי אפשר לבקש מאוהדים שמשלמים את המנוי היקר באירופה, להשלים עם זה שמכבי לא מכוונת בכלל לטופ האירופאי.

אם תשים לב לשורה האחרונה שלי, אמרתי שאסור להשלים איתו וצריך לשנות אותו. אני אבל לא יודע איך. יש הצעות?

תביאו 2-3 מיליון דולר כל שנה מהבית, ואז המצב ישתנה. מתאים לכם?
asafb96

הודעהעל ידי התנין » 11 יולי 2012, 17:22

אין מה לעשות ככה זה כשמכבי נחשבת להצגה הכי טובה בעיר... רוצה לראות? תשלם. אם אוהדי מכבי היו חכמים, והיו נמנעים מרכישת מנויים ברגע שהמחיר עולה, אז כנראה שלא היו מגיעים למצב בו מנוי למשחקי הקבוצה הוא לוקסוס לאנשים אמידים בלבד.
התנין

הודעהעל ידי Dperk » 11 יולי 2012, 17:27

asafb96 כתב:
Dperk כתב:

אפשרי תיאורטית כשיש בעלות של אוהדים, לא? כל אחד תורם סכום קטן נוסף על המנוי וזה מצטבר למיליונים.
Dperk

הודעהעל ידי gandya » 11 יולי 2012, 17:35

Dperk כתב:
asafb96 כתב:
Dperk כתב:

אפשרי תיאורטית כשיש בעלות של אוהדים, לא? כל אחד תורם סכום קטן נוסף על המנוי וזה מצטבר למיליונים.

זו תאוריה יפה, בתכלס התקציב ירד בכמה מליונים, בעוד שמחיר המנוי עלה(וממש לא בסכום קטן).
gandya

הודעהעל ידי jol9 » 11 יולי 2012, 17:37

asafb96 כתב:
Dperk כתב:

אני חושב שאוהדים יכולים להביא גם יותר (ועובדתית הם גם מביאים יותר מהמנויים, זכויות השידור, פרסום וכו').
אבל במצב הזה, השליטה גם תעבור לאוהדים, שיבחרו נציגים שיישבו בדירקטוריון...

זה לא יקרה. ההנהלה הנוכחית תחכה לפרישתו של שמעון ממכבי, בשביל להעמיק את השליטה בקבוצה. הגישה הפרגמטית היא לעיתים טובה ולעיתים בעייתית,
והבנייה של הקבוצה הקיץ מבליטה את הבעיות הרבות שיש להנהלת מכבי הנוכחית בכל מה שקשור בנושא הזה (ולא רק בזה).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Dperk » 11 יולי 2012, 17:38

gandya כתב:
Dperk כתב:
asafb96 כתב:
Dperk כתב:

זו תאוריה יפה, בתכלס התקציב ירד בכמה מליונים, בעוד שמחיר המנוי עלה(וממש לא בסכום קטן).

התכוונתי אם תהיה בעלות של אוהדים. אז גם נקבע את מחיר המנוי מן הסתם.
Dperk

הודעהעל ידי Dperk » 11 יולי 2012, 17:39

jol9 כתב:
asafb96 כתב:
Dperk כתב:

אני חושב שאוהדים יכולים להביא גם יותר (ועובדתית הם גם מביאים יותר מהמנויים, זכויות השידור, פרסום וכו').
אבל במצב הזה, השליטה גם תעבור לאוהדים, שיבחרו נציגים שיישבו בדירקטוריון...

זה לא יקרה. ההנהלה הנוכחית תחכה לפרישתו של שמעון ממכבי, בשביל להעמיק את השליטה בקבוצה. הגישה הפרגמטית היא לעיתים טובה ולעיתים בעייתית,
והבנייה של הקבוצה הקיץ מבליטה את הבעיות הרבות שיש להנהלת מכבי הנוכחית בכל מה שקשור בנושא הזה (ולא רק בזה).

לא הצלחתי להבין, אתה בעד בעלות אוהדים או לא? לפחות ברמה התיאורטית.
Dperk

הודעהעל ידי asafb96 » 11 יולי 2012, 17:42

Dperk כתב:
asafb96 כתב:
Dperk כתב:

אפשרי, אבל לא ריאלי. שליטה של אוהדים על הקבוצה לא תהיה, וגם לא תהיה טובה למועדון.
המצב כרגע טוב. לא אופטימלי, אבל טוב. שאפס ואולי' יבואו ל5-10 שנים כל איזה תקופה, יזרקו מיליונים, ויזכו בכלום אחד גדול. בכיף. זה לא אומר שמכבי צריכה להיגרר לשטויות האלה. ברור שאם היה עוד 5 מיליון דולר בתקציב זה היה הרבה יותר נחמד וטוב, אבל זה לא ככה.
asafb96

הודעהעל ידי אלמוג » 11 יולי 2012, 17:48

asafb96 כתב:
Dperk כתב:
asafb96 כתב:
Dperk כתב:

אפשרי, אבל לא ריאלי. שליטה של אוהדים על הקבוצה לא תהיה, וגם לא תהיה טובה למועדון.
המצב כרגע טוב. לא אופטימלי, אבל טוב. שאפס ואולי' יבואו ל5-10 שנים כל איזה תקופה, יזרקו מיליונים, ויזכו בכלום אחד גדול. בכיף. זה לא אומר שמכבי צריכה להיגרר לשטויות האלה. ברור שאם היה עוד 5 מיליון דולר בתקציב זה היה הרבה יותר נחמד וטוב, אבל זה לא ככה.

זה לא עניין של להגרר, זה עניין של להתאים את עצמך לשוק הנוכחי. ההנהלה לא יכולה להציג לנו שמכבי היא אותו מועדון גדול של 2004, להעלות את מחירי המנויים מדי שנה, ולטעון שאנחנו שומרים על "שפיות" בזמן שכל אירופה מגדילה עלינו את הפער.
אחנו כרגע חיים על הגרלות בזכות דרגים גבוהים מפעם. אני לא רואה את זה מחזיק לאורך זמן.
מכבי בסופו של דבר תבין את המצב, וזה יקרה לדעתי רק שנארח את הפיינל-פור. אני באמת חושש שעד אז אנחנו נראה פה בינוניות.
תמונה
אלמוג

הודעהעל ידי Dperk » 11 יולי 2012, 17:50

אני חושב שברתומיאו אמר שמכבי לא תארח את הפיינל פור כל עוד הוא יתקיים בנוקיה. רק אולמות גדולים יותר אפשריים כיום.
Dperk

הודעהעל ידי חנו'ש » 11 יולי 2012, 17:51

asafb96 כתב:
Dperk כתב:
asafb96 כתב:
Dperk כתב:

זה שזה לא ריאלי, זה נכון.
הבעלים הקיימים כיום לא יוותרו על השליטה (וגם לא צאצאיהם).
אבל למה זה לא יהיה טוב??
תחשוב על זה שגם ככה רוב התקציב כיום מגיע מהמנויים, זכויות השידור והספונסרים.
מכיוון שכשיש בעלות אוהדים, כל אוהד שצעוניין צריך לשלם דמי חבר מסוים, שאם תצרף את כל הסכום הזה אני בהחלט מאמינה שמדובר בסכום גבוה יותר ממה שהבעלים מוציאים כיום מכספם.
כשאתה מחלק סכום כסף בין אנשים רבים, זה לא קשה מידי לעמוד בסכומים הללו.
כמובן שעדיין לא יהיו מדובר בתקציבים של צסקא ושאר העשירות, אבל זה כן יכול, אולי, להביא לתקציב גבוה יותר ממה שיש כיום.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי asafb96 » 11 יולי 2012, 17:51

אלמוג כתב:זה לא עניין של להגרר, זה עניין של להתאים את עצמך לשוק הנוכחי. ההנהלה לא יכולה להציג לנו שמכבי היא אותו מועדון גדול של 2004, להעלות את מחירי המנויים מדי שנה, ולטעון שאנחנו שומרים על "שפיות" בזמן שכל אירופה מגדילה עלינו את הפער.
אחנו כרגע חיים על הגרלות בזכות דרגים גבוהים מפעם. אני לא רואה את זה מחזיק לאורך זמן.
מכבי בסופו של דבר תבין את המצב, וזה יקרה לדעתי רק שנארח את הפיינל-פור. אני באמת חושש שעד אז אנחנו נראה פה בינוניות.

ומה אפשר לעשות? במקום לזרוק את כל הסיסמאות האלה לאוויר, מה הפיתרון? להביא עוד כסף? מאיפה בדיוק?
זה המצב וזה מה יש. המצב הזה הוא לא מאתמול ולא משלשום, ובכל זאת שנה אחרי שנה אנחנו אחד המועדונים המובילים באירופה. זה שקבוצות מטומטמות זורקות כסף לאוויר זה בעיה שלהם. מילאנו, אפס, פנר, קאזאן, וכל אלה, אכן התאימו עצמן לשוק, והגדילו ממכבי את הפער. במה זה עזר להם?
asafb96

הודעהעל ידי אלמוג » 11 יולי 2012, 17:54

asafb96 כתב:
אלמוג כתב:זה לא עניין של להגרר, זה עניין של להתאים את עצמך לשוק הנוכחי. ההנהלה לא יכולה להציג לנו שמכבי היא אותו מועדון גדול של 2004, להעלות את מחירי המנויים מדי שנה, ולטעון שאנחנו שומרים על "שפיות" בזמן שכל אירופה מגדילה עלינו את הפער.

ומה אפשר לעשות? במקום לזרוק את כל הסיסמאות האלה לאוויר, מה הפיתרון? להביא עוד כסף? מאיפה בדיוק?
זה המצב וזה מה יש. המצב הזה הוא לא מאתמול ולא משלשום, ובכל זאת שנה אחרי שנה אנחנו אחד המועדונים המובילים באירופה. זה שקבוצות מטומטמות זורקות כסף לאוויר זה בעיה שלהם. מילאנו, אפס, פנר, קאזאן, וכל אלה, אכן התאימו עצמן לשוק, והגדילו ממכבי את הפער. במה זה עזר להם?

מז"א?! להביא עוד משקיע במקום רענן כץ, ולא לחכות שיהיה פיינל פור, לעשוק אותו ולהעזיב אותו לאחר כמה עונות.
במקום זה פדרמן מעדיף שליטה בלעדית על המותג, הוא מכניס הרבה יותר כסף, ומוציא את אותו סכום. איך אתה מצפה שמכבי תצליח להילחם ככה באריות אירופה?! אני בטוח שעם עוד משקיע מכבי הייתה מצליחה להשאיר לפחות את לאנגפורד.
תמונה
אלמוג

הודעהעל ידי asafb96 » 11 יולי 2012, 17:57

זה שזה לא ריאלי, זה נכון.
הבעלים הקיימים כיום לא יוותרו על השליטה (וגם לא צאצאיהם).
אבל למה זה לא יהיה טוב??
תחשוב על זה שגם ככה רוב התקציב כיום מגיע מהמנויים, זכויות השידור והספונסרים.
מכיוון שכשיש בעלות אוהדים, כל אוהד שצעוניין צריך לשלם דמי חבר מסוים, שאם תצרף את כל הסכום הזה אני בהחלט מאמינה שמדובר בסכום גבוה יותר ממה שהבעלים מוציאים כיום מכספם.
כשאתה מחלק סכום כסף בין אנשים רבים, זה לא קשה מידי לעמוד בסכומים הללו.
כמובן שעדיין לא יהיו מדובר בתקציבים של צסקא ושאר העשירות, אבל זה כן יכול, אולי, להביא לתקציב גבוה יותר ממה שיש כיום.

זה לא טוב, כי ההנהלה שיש היום, עם כל זה שיורדים עליה, וכל מה שאומרים, עדיין מתנהלים בצורה מעולה (לא רק בעניין התקציב השחקנים וכו', אלא בעיקר כל מה שמסביב, וזה הרבה יותר ממה שהרוב פה חושבים).
אני אישית סומך עליהם (עם כמה שיורדים עליהם ומדברים עליהם), הרבה יותר מאשר איזה מישהו שיבחר על ידי האוהדים להיות הנשיא. גם אם זה מישהו עם חיבור גדול מאוד לקבוצה. אני אישית מעדיף שפדרמן ושמעון יעמדו בראש הקבוצה, מאשר שאילן השועל למשל, יהיה מקבל ההחלטות הבכיר בקבוצה.
אני גם לא חושב בכלל שיהיה תקציב גבוה יותר. הבעלים כיום מזרימים כל שנה מיליון דולר בערך לקבוצה (כל אחד מבעלי המניות), אני ממש ממש לא בטוח שסכום כזה יכול להיאסף על ידי האוהדים. עם כל האהבה של האוהדים לקבוצה, אני לא חושב שאנשים ירוצו לשלם מכספם ומרצונם החופשי, יותר ממה שעולה המנוי, בטח ובטח שלא סכום רציני. הרי היום כל בעלי המנויים מתלוננים על המחיר הגבוה שלו, אז נראה לך שהם עוד יסכימו להוסיף סכום גדול? מילא הסכום שהיו מוסיפים היה מביא לפה את לורבק ופארמר, אבל התקציב לא ממש ישתנה, בטח שלא משמעותית, אז אני לא רואה את אותם בעלי מנויים מתוסכלים מהמצב ממשיכים להזרים כספים.
asafb96

הודעהעל ידי asafb96 » 11 יולי 2012, 17:59

אלמוג כתב:
asafb96 כתב:

מז"א?! להביא עוד משקיע במקום רענן כץ, ולא לחכות שיהיה פיינל פור, לעשוק אותו ולהעזיב אותו לאחר כמה עונות.
במקום זה פדרמן מעדיף שליטה בלעדית על המותג, הוא מכניס הרבה יותר כסף, ומוציא את אותו סכום. איך אתה מצפה שמכבי תצליח להילחם ככה באריות אירופה?! אני בטוח שעם עוד משקיע מכבי הייתה מצליחה להשאיר לפחות את לאנגפורד.

"להביא עוד משקיע"... עוד סיסמא. כאילו זה כזה פשוט וקל למצוא מיליונר שיזרים כספים כמו מים ולא יתערב בהחלטות. אפשר להביא איזה מישהו כמו גומא אגייר, רק אל תתפלא אם מכבי תמצא עצמה כמו אולי' 2.0
כאילו אפשר להביא בן אדם, לקחת לו כסף, ולבעוט אותו כמו כלום. נראה לך שהוא לא ידרוש פיצוי חזרה? נראה לך שהוא לא יחתום על חוזים שנותנים לו שליטה כלשהיא וזכות כלשהיא להישאר במועדון אלא אם ישלמו לו X?? מה זה השטויות האלה, כאילו זה משחק מנג'ר כל כך פשוט
asafb96

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־19 אורחים