13 יולי 2012, 11:56
jol9 כתב:מילוס כתב:felix_r כתב:למרות שאני לא ממש מסכים אם הנתוח שלך לגבי סופו (לא היו איתו בעיות, היתה לו פציעה שדרשה ניתוח והעדרות של חודש בערך, והצוות המקצועי החליט לא לאשר לו לבצע את הנתוח באמצע העונה, החלטה שהתבררה כטעות גדולה), אוחיון (לדעתי היה פה פוטנציאל גדול להפוך לאחד הפוינטגארדים הטובים ביורוליג. אבידה גדולה) ובלו (לדעתי, שחקן שולי, שעשה לא פחות נזק מתועלת בגלל תרומה אפסית בכל האספקטים חוץ משלשות), זה לא העניין. גם השחקנים החדשים שהוחתמו הם לא העניין.
מה שכן גורם לאוהדים להכנס לדיכאון, זה שני דברים:
א) הפיכתה של מכבי לסוג של לובליאנה או פרטיזן, שלא מסוגלת להחזיק אף שחקן שהוכיח משהו ברמת יורוליג. אפילו יותר גרוע. פרטיזן לפחות עושה כסף ממכירת שחקנים. מכבי סתם באבדת אותם בצורה מטומטמת.
ב) סירוב מוחלט של ההנהלה להחתים שחקנים מוכחים ברמת היורוליג. ואני לא דורש להחתים את חמשת המצטיינים של היורוליג העונה. אבל חייבים מישהו ברמה גבוהה. לפחות שחקן אחד או שנים. כי אתה לא יכול להגיע לרמות הגבוהות רק עם שחקני הימור שבחיים לא הובילו קבוצת יורוליג.
אתה מדבר שטויות.. מכבי היא לא לובליאנה ולא פרטיזן, לובליאנה היא קבוצה עם תקציב של 2 מיליון דולר בקירוב. זה קבוצות שבונות עצמן על הנוער, ומה לעשות שבסלובניה וסרביה יש ים שחקני-על ברמת הנוער, ובישראל לא? זה קבוצות שבבסיס שלהן מתנהלות אחרת ממכבי, אין שום מקום להשוואה.. ברור שפדרמן אחראי לזה שכל הספורט הישראלי קקמייקה כבר מהיסודות שלו.. מכבי זה פשוט קבוצה שאין לה נוער ברמת יורוליג, וכשאין לך נוער כמו של פרטיזן, הכל שאלה של כמה כסף יש לך. ולמכבי אין את הכסף של היריבות הגדולות שלה- היא לא יכולה להתחרות עם זה.
עוד עניין, "אתה לא יכול להגיע לרמות הגבוהות עם שחקני הימור שבחיים לא הובילו קבוצת יורוליג". אחינו, מכבי בונה על זה כבר 20 שנה... בקבוצה של 2000, חוץ ממקדונלד מישהו במכבי ראה פיינל פור? או היה שחקן-על ברמת יורוליג? אותו דבר הקבוצה של פארגו ופרקינס, או זאת שהגיעה לפיינל פור ב2008..
כסף זה שם המשחק אם לא שמת לב. בדיוק כמו ששחקני כדורגל שזכו בהכל, עדיין מעדיפים ללכת לשחק בדובאי, סין וגם במנצ'סטר סיטי- על פני יונייטד או מילאן.. בשביל להביא את פארמר או מקאלב אתה צריך כסף, הרבה כסף. וכשאין לך אז זה בין להמר על פארגואים, לללכת על שחקני דרג 3 ביורוליג שמתאימים לתקציב.. אני הייתי ממשיך להמר..
אין סיבה שזה יהיה ככה. מכבי היא אחת הקבוצות המכניסות ביותר ביבשת. אין סיבה שהיא לא תוכל להחזיק בסגל כמה שחקנים בלבל מעט גבוה יותר.
הטענה העיקרית היא לא לזה שמכבי מביאה הימורים, אלא לזה שאחרי שההימורים האלה מתגלים כיהלומים, מכבי לא משכילה לשמור עליהם, וכל פעם בעיקר בגלל אוזלת ידה.
13 יולי 2012, 12:24
13 יולי 2012, 12:26
jol9 כתב:חביב, כל מה שאתה אומר זה נכון, פרט לכך שהיקמן לא בא במקם שייר ופאפאלוקאס, אלא במקום פארמר ולאנגפורד.
13 יולי 2012, 12:27
חציברטאס כתב:אני חושב שהעזיבה ההמונית קשורה לליגה האדריאטית... צריך לזכור שהעונה האחרונה הייתה טראומטית מבחינתם, עם יותר זמן בנסיעות מאשר בבית, ולכן טבעי שיהיה מרמור אצל השחקנים.
חוץ מזה, אני באמת מאמין שמכבי עושה את השחקן ולא להיפך (ראה מקרה אידסון שברצלונה מתה להיפטר ממנו). אני חושב שחוץ מביינום, טרנס מוריס פארקר ושאראס, אף שחקן לא ממש הצליח אחרי שעזב (גם באירופה מכירים את זה בתור ״קללת מכבי״). יוגב אוחיון בקובאן יהיה כמו הלפרין בספרטק - שחקן של 6-7 נק׳ במשחק ותו לא. אני סומך על בלאט שיוציא את מכסימום מכל מי שבא.
13 יולי 2012, 12:40
13 יולי 2012, 12:43
yarinsaky כתב:רק לי מפריע חוסר האיזון בין הקו הקדמי לאחורי נכון להיום ?
בקו הקדמי הולכים להחתים 4 זרים כנראה, כולל שון ג'יימס. בנוסף יש לנו את ליאור אליהו, בינתיים, והוא ישראלי ברמת יורוליג עם שכר גבוה. סמית' הוא באמצע בין שני הקווים, אין לו את הוורסטיליות של איידסון למשל.
נשארנו בינתיים עם זר אחד כמו היקמן ( הימור ב 300 אלף דולר ) בקו האחורי , כנראה בלי הלפרין ובלי אוחיון. יש גם את לאנדסברג ואולי גם את מורן רוט עם איזה 150 אלף דולר או השד יודע כמה.
כלומר השחקן שאמור להיות הגארד הבכיר התותח יהיה צריך להיות באמת כזה.
13 יולי 2012, 12:47
yarinsaky כתב:רק לי מפריע חוסר האיזון בין הקו הקדמי לאחורי נכון להיום ?
בקו הקדמי הולכים להחתים 4 זרים כנראה, כולל שון ג'יימס. בנוסף יש לנו את ליאור אליהו, בינתיים, והוא ישראלי ברמת יורוליג עם שכר גבוה. סמית' הוא באמצע בין שני הקווים, אין לו את הוורסטיליות של איידסון למשל.
נשארנו בינתיים עם זר אחד כמו היקמן ( הימור ב 300 אלף דולר ) בקו האחורי , כנראה בלי הלפרין ובלי אוחיון. יש גם את לאנדסברג ואולי גם את מורן רוט עם איזה 150 אלף דולר או השד יודע כמה.
אבל אולי להמר עליו בלאס ווגאס, לא יודע.
13 יולי 2012, 12:53
gandya כתב:yarinsaky כתב:רק לי מפריע חוסר האיזון בין הקו הקדמי לאחורי נכון להיום ?
גם הקו האחורי הוא נעלם גדול מאוד, שרמן, מדלי, הם נעלמים לפיות כמו הייקמן.
13 יולי 2012, 13:09
13 יולי 2012, 13:13
חנו'ש כתב:yarinsaky כתב:רק לי מפריע חוסר האיזון בין הקו הקדמי לאחורי נכון להיום ?
צודק, אולי באמת עדיף להשקיע את כל הכסף שנשאר על איזה מקאלב או משהו כזה.
שהקו הקדמי הסביר שיש היום יסתדר איך שהוא.
13 יולי 2012, 13:15
13 יולי 2012, 13:16
LIAV10 כתב:חנו'ש כתב:yarinsaky כתב:רק לי מפריע חוסר האיזון בין הקו הקדמי לאחורי נכון להיום ?
צודק, אולי באמת עדיף להשקיע את כל הכסף שנשאר על איזה מקאלב או משהו כזה.
שהקו הקדמי הסביר שיש היום יסתדר איך שהוא.
בשיא הרצינות, אני לא חושב שהגארד וסנטר שמכבי יחתימו יעלו ביחד כמו מקאלב + באי אאוט..
13 יולי 2012, 13:22
התנין כתב:שרמדיני שחקן מוכשר אבל לא זכור לי שמישהו אמר שהוא שחקן אדיר, או אחד הסנטרים הכי טובים ביורוליג. יתכן והוא יהיה בעתיד אבל כרגע? נתן עונה חביבה בקאנטו העוד יותר חביבה, אבל לא אופתע אם במכבי הוא יעלם.
13 יולי 2012, 13:28
התנין כתב:שרמדיני שחקן מוכשר אבל לא זכור לי שמישהו אמר שהוא שחקן אדיר, או אחד הסנטרים הכי טובים ביורוליג. יתכן והוא יהיה בעתיד אבל כרגע? נתן עונה חביבה בקאנטו העוד יותר חביבה, אבל לא אופתע אם במכבי הוא יעלם.
13 יולי 2012, 13:36
13 יולי 2012, 13:41
jol9 כתב:חביב, כל מה שאתה אומר זה נכון, פרט לכך שהיקמן לא בא במקם שייר ופאפאלוקאס, אלא במקום פארמר ולאנגפורד.
13 יולי 2012, 13:45
yarinsaky כתב:אסף, תפסיק לזרוק דברים בעלמא.
מי היו אלה שפינטזו עליו , הרבה מאוד שפינטזו עליו ? אני לא זכור הרבה מאוד שפינזטו עליו. הרבה אמרו שהוא שחקן טוב ומוכשר שאולי יצליח במכבי ואולי לא, הרבה גם אמרו שאולי תהיה בעייה עם ההגנה שלו ועם היכולת הפיזית שלו, לא הכול היה ברור ב 100 אחוז לטובתו .
זה לא אומר שהוא לא שחקן טוב ושזה לא טוב שהחתימו אותו, אבל אל תכניס לכאן את עניין הביקורת על פדרמן, כי כאן לא ביקרנו את מכבי על ההחתמה שלו באופן כללי.
13 יולי 2012, 13:49
חביב אורנג'ד כתב:jol9 כתב:חביב, כל מה שאתה אומר זה נכון, פרט לכך שהיקמן לא בא במקם שייר ופאפאלוקאס, אלא במקום פארמר ולאנגפורד.
קודם כל, מי אמר לך את זה?
מחירו של היקמן הרבה יותר קרוב לזה של פאפאלוקאס (שגם הוא עלה בערך פי 1.5 מהיקמן) מאשר לאילו של פארמר (שכמדומני, הובא לו מחליף בעונה שעברה) ולנגפורד. לכן, סביר להניח שהוא דוקא תופס את מקומו של פאפלוקאס או של אוחיון (שגם הוא שחקן שנמצא בערך באותו סדר גודל תקציבי).
דבר שני, אין לי שום בעיה עם זה שהיקמן בא לכאן כשחקן מוביל. הוא השחקן אותו רצה המאמן וצריכים לקבל זאת.
אז הוא שיחק בליגה הפינית? אין לו שם שמוכר מנויים? הוא לא "מוכח" ו"מונסה" כמו פאפלוקאס החכם ושאראס הקדוש? הוא לא "פוטנציאל" כמו שייר המדהים? נצטרך לחויות עם זה. זה די ברור שלשחקן מסוגו לא יהיו יחסי ציבורים יוצאים מן הכלל ואני כבר התרגלתי לזולזול הקבוע שנעשה בשחקנים פחות מנוסים (זלזול שלעיתים הופך באורח פלא להערצה תוך כמה חודשים בלבד), אבל כאמור, זה הוא השחקן אותו המאמן רוצה ויש לברך על כך שהוא איתנו.
13 יולי 2012, 13:50
13 יולי 2012, 13:51
asafb96 כתב:או שאתה לא זוכר טוב, או שאתה לא רוצה לזכור. שפרסמו שמכבי מעוניינים בו, היו פה לא מעט שמאוד מאוד התלהבו ממנו ורצו אותו. גם ששיחק נגדנו בקאנטו, המון כאן התלהבו מהבחור. כל התהיות לגביו, הספקות לגבי היכולת שלו להצליח בקבוצה גדולה, וחיפוש החסרונות שלו, באו אחרי שהחתימו אותו, כרגיל. הרי ברור שאם לא היה חותם, כל הפורום כאן היה מקלל את פדרמן שלא הצליח להנחית פה שחקן כל כך מוכשר וטוב. כמו שיש פה מבקרים למינהם שעצבניים שפדרמן לא הנחית פה את טיוס, שחקן אלמוני שאמור להיות זול. כמו שאמרתי, כל אלה שאומרים את זה, היו מקללים את פדרמן אם הוא היה מביא לפה את טיוס במחיר שהוא מקבל בקאנטו, והיה משלם פיצוי קטן לאשדוד.
חוץ מזה, בפעם השלישית, אולי עכשיו תבין, זה רק דוגמא אחת לפאניקה ולהגזמות בפורום, לא רק לגבי הביקורת על ההנהלה ופדרמן