כדורסל ישראלי 24/25

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: כדורסל ישראלי 24/25

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 ינואר 2026, 10:29

ankram כתב:
MTA2311 כתב:אם בלאט ילך להפועל זה ווין ווין

למה?

כי הוא יעביר את התרומת net negative שלו ממכבי להפועל
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי my man » 27 ינואר 2026, 10:38

אני דווקא חשבתי על האופציה שאם מגדל עולה ליורוליג אז קטש עובר אליהם ולוקח איתו את תמיר
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי ankram » 27 ינואר 2026, 14:10

MTA2311 כתב:
ankram כתב:

למה?

ומי יחליף אותו במכבי? הרי אתה צריך רכז זר (או שלשיטתך , לא) , ואם אתה אומר ים מדר , אתה צריך להפנים שהוא עולה כפול , והתרומה שלו לא יותר גבוהה.
בלי התרומת net negative שלו , היית מנצח את ריאל? את פאו?
לא שאני חושב שבלאט הוא רכז חלומותיי, רחוק מזה , אבל יש עוררין שהוא הרכז הישראלי היחיד שיכול לשחק ביורוליג למעט ים מדר?
אפשר גם תמיד למלא את הסגל בזרים כמו הפועל ולשחק ביורוליג עם שאריות של ישראלים , אבל אז אי אפשר להתלונן שבליגה הישראלית אתה מאחורי האדומות.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 ינואר 2026, 14:32

ankram כתב:
MTA2311 כתב:
ankram כתב:

למה?

ומי יחליף אותו במכבי? הרי אתה צריך רכז זר (או שלשיטתך , לא) , ואם אתה אומר ים מדר , אתה צריך להפנים שהוא עולה כפול , והתרומה שלו לא יותר גבוהה.
לא שאני חושב שבלאט הוא רכז חלומותיי, רחוק מזה , אבל יש עוררין שהוא הרכז הישראלי היחיד שיכול לשחק ביורוליג למעט ים מדר?
אפשר גם תמיד למלא את הסגל בזרים כמו הפועל ולשחק ביורוליג עם שאריות של ישראלים , אבל אז אי אפשר להתלונן שבליגה הישראלית אתה מאחורי האדומות.

הצגתי את הגישה שלי בנושא פה המון פעמים לאורך השנים, יודע שאני במיעוט.

מבחינתי השקעה מינימאלית בישראלים, גם במחיר של ישראלים שלא "ברמת יורוליג". מי שמנצח משחקים הם זרים. גם בליגה אגב.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי עידן » 27 ינואר 2026, 14:35

MTA2311 כתב:
ankram כתב:
MTA2311 כתב:
ankram כתב:

למה?

הצגתי את הגישה שלי בנושא פה המון פעמים לאורך השנים, יודע שאני במיעוט.

מבחינתי השקעה מינימאלית בישראלים, גם במחיר של ישראלים שלא "ברמת יורוליג". מי שמנצח משחקים הם זרים. גם בליגה אגב.

בלאט יכול להיות מצוין גם ביורוליג והוא הוכיח את זה בעונה הראשונה שלו פה. בשביל זה הוא צריך להיות הרכז השני בסגל, ולפניו צריך רכז זר שיפתח בחמישייה. הוא הוכיח שיש לו מקום גם בקבוצת פלייאוף ביורוליג כל עוד הוא עולה מהספסל.

כמובן שבמצב הנוכחי זה נראה רע כי הוא רכז פותח.
עידן

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 ינואר 2026, 14:51

על רכז שני שלא מסוגל לשמור גם עליי ולא מסוגל לעבור שחקן בכדרור לא משלמים 2 מיליון דולר לעונה.

לא אמרתי שחקן רע, אמרתי שחקן שהתרומה שלו בשקלול יכולות, עלות ישירה ועלות עקיפה בנטו היא שלילית.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי עידן » 27 ינואר 2026, 15:39

MTA2311 כתב:על רכז שני שלא מסוגל לשמור גם עליי ולא מסוגל לעבור שחקן בכדרור לא משלמים 2 מיליון דולר לעונה.

לא אמרתי שחקן רע, אמרתי שחקן שהתרומה שלו בשקלול יכולות, עלות ישירה ועלות עקיפה בנטו היא שלילית.

לא דיברתי על הסכומים שמשלמים לו. הוא כרגע לא מרוויח שום סכום שקרוב ל-2 מיליון דולר בעונה, ברור שהוא לא שווה כזה סכום. החוזה הנוכחי שלו לפי מה שפורסם הוא 1.4 מיליון דולר לשתי עונות.

עם זאת - לדעתי הביקורת עליו מוגזמת. ואני אומר את זה בתור מישהו שחושב שמדובר בשחקן מאוד חד גוני שיודע לעשות בדיוק שני דברים (שלשות ומסירות פנימה), אבל הוא עושה את שני הדברים האלו ברמה גבוהה גם ביורוליג, ולכן לגמרי יש לו מקום בקבוצת יורוליג - שוב, מדגיש, בתור שחקן ספסל בלבד.

אפילו במכבי הענייה/שלא רוצה להוציא כסף הוא כבר היה רכז שני, לכן אין סיבה שלא יחזור לתפקיד הזה.
עידן

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 ינואר 2026, 16:46

עידן כתב:
MTA2311 כתב:על רכז שני שלא מסוגל לשמור גם עליי ולא מסוגל לעבור שחקן בכדרור לא משלמים 2 מיליון דולר לעונה.

לא דיברתי על הסכומים שמשלמים לו. הוא כרגע לא מרוויח שום סכום שקרוב ל-2 מיליון דולר בעונה, ברור שהוא לא שווה כזה סכום. החוזה הנוכחי שלו לפי מה שפורסם הוא 1.4 מיליון דולר לשתי עונות.

עם זאת - לדעתי הביקורת עליו מוגזמת. ואני אומר את זה בתור מישהו שחושב שמדובר בשחקן מאוד חד גוני שיודע לעשות בדיוק שני דברים (שלשות ומסירות פנימה), אבל הוא עושה את שני הדברים האלו ברמה גבוהה גם ביורוליג, ולכן לגמרי יש לו מקום בקבוצת יורוליג - שוב, מדגיש, בתור שחקן ספסל בלבד.

אפילו במכבי הענייה/שלא רוצה להוציא כסף הוא כבר היה רכז שני, לכן אין סיבה שלא יחזור לתפקיד הזה.
אי אפשר להתעלם מהסכומים, זאת בדיוק הנקודה.
ה700 אלף שהוא מרוויח כרגע (והוא בטח יחפש שדרוג) זה 1.4 ברוטו. סכום עתק בשביל שחקן כזה.

אם הוא היה רכז שני שמרוויח סכומים של רכז שני זה היה סיפור אחר. כשזה הסכום זה משפיע על שאר השחקנים שאפשר להחתים.

לא סתם מכבי החליטה השנה שבלאט וסורקים הם ה1 וה5 המובילים שלה. סיטןאציה שבה הם מרוויחים את מה שהם מרוויחים ומקבלים רול שתואם את היכולות שלהם היא דמיונית לצערי.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי עידן » 27 ינואר 2026, 17:10

700 אלף זה סכום של רכז שני ביורוליג כיום בקבוצת פלייאוף ומעלה.

אם הוא יחפש שדרוג אז מכבי גם ככה לא תעמוד (קרוב לוודאי) בסכומים האלו והוא מוזמן ללכת להוציא מעופר ינאי את הסכומים שהוא רוצה.

אני לא אומר שצריך להשאיר אותו בכל הכוח, אמרתי מה התנאים - רכז שני בהיררכיה, ושכר שדומה לרמה הנוכחית שלו כיום. אם אחד מהתנאים האלו לא יתקיים אז לא הייתי משאיר אותו - וכמו שאמרתי, לדעתי הוא לא יישאר פשוט כי מכבי לא תסכים לשלם את זה.
עידן

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 ינואר 2026, 17:30

עידן כתב:700 אלף זה סכום של רכז שני ביורוליג כיום בקבוצת פלייאוף ומעלה.

אם הוא יחפש שדרוג אז מכבי גם ככה לא תעמוד (קרוב לוודאי) בסכומים האלו והוא מוזמן ללכת להוציא מעופר ינאי את הסכומים שהוא רוצה.

אני לא אומר שצריך להשאיר אותו בכל הכוח, אמרתי מה התנאים - רכז שני בהיררכיה, ושכר שדומה לרמה הנוכחית שלו כיום. אם אחד מהתנאים האלו לא יתקיים אז לא הייתי משאיר אותו - וכמו שאמרתי, לדעתי הוא לא יישאר פשוט כי מכבי לא תסכים לשלם את זה.

אבל מה לעשות שהעלות שלו היא פי 2 בגלל המיסוי
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי עידן » 27 ינואר 2026, 19:34

MTA2311 כתב:

אבל אתה חייב ישראלים בתור מצב נתון, ותמיד ישראלים עולים יותר. בהינתן העובדה שאין למכבי תקציב בלתי מוגבל כמו הפועל הנוכחית, אז לא יהיו פה 10 זרים ו-8 ישראלים.

ואז מה יקרה? הסגל הישראלי יהיה מורכב משחקני נוער וישראלים בינוניים מינוס כמו רפי מנקו או גור לביא או יפתח זיו. הם ירוויחו חצי מתמיר בלאט (שזה עדיין הרבה בגלל המיסוי כמו שאמרת בעצמך), אבל הם יתרמו 0 ביורוליג, ובליגה אתה תפסיד בשובר השוויון היחיד שעוד יש לך על הפועל ירושלים והפועל תל אביב. בליגה אין משמעות לזה שלהפועל יש 10 זרים כי הם לא יכולים להלביש את כולם כל משחק, ואז יש הרבה יותר משקל למי יש שחקנים ישראלים טובים יותר.
עידן

הודעהעל ידי מרסר » 27 ינואר 2026, 19:55

my man כתב:
מרסר כתב:
omerk כתב:
מרסר כתב:
omerk כתב:מוגזם בטירוף, במיוחד שהוא רק הלך אחורה השנה, אבל מצד שני ברור לו שינאי גם ישלם לו כמה שהוא רוצה כדי שלא ילך למכבי אז good for him

בכל מקרה לא יודע כמה אפשר להסתמך על צנציפר, הוא די חרטטן

לטענתו אמרו לו את זה אנשים בהפועל ת"א, ואל תשכח שיש מס מלא על ישראלים זה 2.2 למדר ו 2.2 למס הכנסה אני לא בטוח אם ינאי ישלם לו את זה, צנציפר אמר גם שאם מדר יעזוב הם יפנו לבלאט ויתנו לו 1.3 מיליון דולר לעונה שזה מה שמדר מקבל כיום בהפועל.

בלאט ואיטודיס נשמע כמו שילוב מאד רע

אני לא בטוח שאיטודיס יסיים את העונה, יש להפועל עכשיו לוח משחקים קשוח ואיך שהם ניראים לאחרונה מקצועית זה יכול להידרדר מהר מאוד

זאת העונה שלהם. כל השאר זה משאלת לב של אוהדי מכבי מתוסכלים..

יכול להיות בארץ, ביורוליג אני לא ראוה אותם בלי עוד גארד במקום טיילר אניס שגמר את העונה ושחקן בעמדה 4 ברמה גבוהה עושים פיינל פור.
מרסר

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 ינואר 2026, 20:02

עידן כתב:
MTA2311 כתב:

אבל אתה חייב ישראלים בתור מצב נתון, ותמיד ישראלים עולים יותר. בהינתן העובדה שאין למכבי תקציב בלתי מוגבל כמו הפועל הנוכחית, אז לא יהיו פה 10 זרים ו-8 ישראלים.

ואז מה יקרה? הסגל הישראלי יהיה מורכב משחקני נוער וישראלים בינוניים מינוס כמו רפי מנקו או גור לביא או יפתח זיו. הם ירוויחו חצי מתמיר בלאט (שזה עדיין הרבה בגלל המיסוי כמו שאמרת בעצמך), אבל הם יתרמו 0 ביורוליג, ובליגה אתה תפסיד בשובר השוויון היחיד שעוד יש לך על הפועל ירושלים והפועל תל אביב. בליגה אין משמעות לזה שלהפועל יש 10 זרים כי הם לא יכולים להלביש את כולם כל משחק, ואז יש הרבה יותר משקל למי יש שחקנים ישראלים טובים יותר.

זאת תיאוריה אחת.

בעיני אתה תרוויח יותר מחסכון על איכות של ישראלים והשקעה של ההפרש בזרים.

אבל לא יבחנו את זה אז זה לא רלוונטי
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־25 אורחים