מכבי תל אביב נמכרה למשפחת רקאנטי!

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מכבי תל אביב נמכרה למשפחת רקאנטי!

הודעהעל ידי Avi1508 » 10 יולי 2026, 18:39

מכבי יכולה להיות תחת בעל שליטה עיקרי רק אם יש לו הון עצמי של בערך מיליארד דולר וצפונה
וזה בהתחשב בכך שבעלים צריך להיות מסוגל להוציא מהכיס שלו 10 מיליון דולר בשנה בלי משחקים בארץ
לרקנאטי אין את ההון הדרוש לכך, לשטילמן לכאורה יש, גם לאשכנזי ודיץ׳ יש, לשמעון מזרחי אין אבל זה קבוצת משקיעים ואני משער שהוא יכול לפתור את זה
ולכן כל עוד משפחת רקאנטי לא תמכור את האחזקות שלה אין למועדון הזה עתיד
Avi1508

הודעהעל ידי אליאור » 10 יולי 2026, 22:45

כמו שחשבתי.הסנגוריה התחילה.
רקנאטי פה ככל הנראה כדי לצמצם.

https://m.sport5.co.il/articles.aspx?Fo ... cID=551781
אליאור

הודעהעל ידי אליאור » 10 יולי 2026, 22:46

Avi1508 כתב:מכבי יכולה להיות תחת בעל שליטה עיקרי רק אם יש לו הון עצמי של בערך מיליארד דולר וצפונה
וזה בהתחשב בכך שבעלים צריך להיות מסוגל להוציא מהכיס שלו 10 מיליון דולר בשנה בלי משחקים בארץ
לרקנאטי אין את ההון הדרוש לכך, לשטילמן לכאורה יש, גם לאשכנזי ודיץ׳ יש, לשמעון מזרחי אין אבל זה קבוצת משקיעים ואני משער שהוא יכול לפתור את זה
ולכן כל עוד משפחת רקאנטי לא תמכור את האחזקות שלה אין למועדון הזה עתיד

מסכים איתך. ולכן המהלך של רקנאטי פוגע מאוד במועדון והאוהדים שלו. מהלך הזוי ונגד המועדון, אם אני מנתק תרחישים ספקולטיבים שהועלו.
אליאור

הודעהעל ידי מרסר » 11 יולי 2026, 20:10

אפרת עמורבן ווינט: אחרי שמימשה את זכות הראשונים ורכשה את 29 האחוזים של משפחת פדרמן, ל-ynet נודע כי משפחת רקנאטי מנהלת מו״מ למכירת חלק ממניות מכבי ת״א. בין השמות שעל הפרק: ג'ייסון לוין, לשעבר מנכ"ל ממפיס גריזליס, מארק לסרי, מבעלי מילווקי באקס לשעבר, וגם משפחת ווילף שעדיין מעוניינת להשקיע במועדון.

https://x.com/efratamoraban2/status/207 ... 31446?s=20
מרסר

הודעהעל ידי Avi1508 » 11 יולי 2026, 20:47

מרסר כתב:אפרת עמורבן ווינט: אחרי שמימשה את זכות הראשונים ורכשה את 29 האחוזים של משפחת פדרמן, ל-ynet נודע כי משפחת רקנאטי מנהלת מו״מ למכירת חלק ממניות מכבי ת״א. בין השמות שעל הפרק: ג'ייסון לוין, לשעבר מנכ"ל ממפיס גריזליס, מארק לסרי, מבעלי מילווקי באקס לשעבר, וגם משפחת ווילף שעדיין מעוניינת להשקיע במועדון.

https://x.com/efratamoraban2/status/207 ... 31446?s=20

אבל למה רק חלק
שימכור כבר הכל ושיעזוב אותנו לנפשנו
אני מקווה שדיץ׳ ואשכנזי יקחו סם אומץ ויקנו את כל החלק של רקאנטי ושהם יימכרו מניות לשמות שעלו בכתבה
נערך לאחרונה על ידי Avi1508 בתאריך 11 יולי 2026, 21:02, נערך פעם אחת בסך הכל.
Avi1508

הודעהעל ידי A.Parker » 11 יולי 2026, 20:50

היה ברור שרקאנטי קונה את פדרמן רק כדי להשיג את רוב השליטה. חוץ מזה לא תהיה השקעה נוספת. כדאי למנויים להתחיל למחות כבר עכשיו.
A.Parker

הודעהעל ידי מרסר » 11 יולי 2026, 21:09

רקאנטי בדרך החוצה ממכבי כמו פדרמן, הם קנו את פדרמן בשביל לעשות קופה.
מרסר

הודעהעל ידי my man » 11 יולי 2026, 22:45

מרסר כתב:רקאנטי בדרך החוצה ממכבי כמו פדרמן, הם קנו את פדרמן בשביל לעשות קופה.

הלוואי אבל אני בכלל לא בטוח שזו התוכנית...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי Gevaudan » 11 יולי 2026, 23:02

אני לא חושב שמכבי תיפרד מרקנאטי בעשור הקרוב, וגם לא חושב שריאלי לצפות מבעל מניות אחד לממן לבדו את כל העסק.

בעיניי, המבנה הנכון הוא מקבל החלטות אחד שמגובה בכמה משקיעים עם כיסים עמוקים. אם זה הכיוון שרקנאטי בונה עליו (דיברו שם על כמה משקיעים), פחות משנה לי מי עומד בראש הגברדיה הזו.

הבעיה היא העיתוי. אי אפשר לבצע רעידת אדמה ניהולית באמצע בניית סגל כשחסרים עוד כמה שחקנים משמעותיים ואין בהירות לגבי כלום.
אם הסגל כבר היה סגור, ניחא. כרגע כל הקשב והמשאבים צריכים להיות מופנים לבניית קבוצה, לא לארגון מחדש של המועדון.
Gevaudan

הודעהעל ידי A.Parker » 11 יולי 2026, 23:04

אני לא מבין את הטענה שלא יכול להיות בעלים אחד. ברוב הקבוצות, אם לא רובן המוחלט, זה עובד ככה. לא חסרים יהודים עשירים, וגם מידת ההשקעה לא כזו גבוהה מאחר ומכבי המועדון הכי מכניס באירופה (השנה נראלי פאו עקפה אותנו).
A.Parker

הודעהעל ידי Gevaudan » 11 יולי 2026, 23:21

כן, רק שזה לא כ"כ מדויק.
מלבד שתי היווניות שמצליחות להחזיק במודל הזה, ואולי ולנסיה או וירטוס, מרבית הקבוצות ביורוליג מגובות ע"י קבוצת משקיעים חיצונית \ ואו כמה משקיעים \ ואו מקבלי החלטות (חברות גידור, ספונסרשיפ גדול) או חלק ממטריה גדולה יותר של השקעות מענפי ספורט שונים.

סתם דוגמאות שמצאתי:
דובאי - Al Naboodah Group המיוצגת ע"י השייח הקטארי.
מילאנו - ע"י ארמני.
פנרבצחצ'ה - חלק מקבוצת Fenerbahçe S.K המגובה בין השאר ע"י השקעות חיצוניות (כמו Beko).
אנאדולו - קבוצת AG Anadolu Grubu Holding A.Ş.
ז'לגיריס - חצי פאולי מוטיונס וחצי חברת ההשקעה Tesonet (45%).
פרטיזן - מטריית השקעות JSD Partizan בתמיכה ועידוד הממשלה.
ריאל מדריד - חלק מקבוצת Real Madrid Baloncesto שלה אלפי משקיעים שונים.
וילרבאן - טוני פארקר בשיתוף פעולה עם חברות השקעה צרפתיות-שוויצריות (HelvetX), לא הצלחתי להבין כ"כ.
ברצלונה - חלק מקבוצת Football Club Barcelona שלה משקיעים רבים.
הכוכב האדום - במימון ממשלתי נרחב.
הפועל ת"א - חלוקה בין עופר ינאי, גילי רענן, גילי מלכה, אלן הווארד והעמותה.
באירן - חלק מקבוצת FC Bayern München eV.
בשיקטאש החדשה \ ישנה - ע"י קבוצת Beşiktaş J.K.
Gevaudan

הודעהעל ידי Avi1508 » 12 יולי 2026, 02:29

Gevaudan כתב:אני לא חושב שמכבי תיפרד מרקנאטי בעשור הקרוב, וגם לא חושב שריאלי לצפות מבעל מניות אחד לממן לבדו את כל העסק.

בעיניי, המבנה הנכון הוא מקבל החלטות אחד שמגובה בכמה משקיעים עם כיסים עמוקים. אם זה הכיוון שרקנאטי בונה עליו (דיברו שם על כמה משקיעים), פחות משנה לי מי עומד בראש הגברדיה הזו.

הבעיה היא העיתוי. אי אפשר לבצע רעידת אדמה ניהולית באמצע בניית סגל כשחסרים עוד כמה שחקנים משמעותיים ואין בהירות לגבי כלום.
אם הסגל כבר היה סגור, ניחא. כרגע כל הקשב והמשאבים צריכים להיות מופנים לבניית קבוצה, לא לארגון מחדש של המועדון.

אין בעיה שיהיו כמה משקיעים, אבל צריך שכל אחד מהמשקיעים יהיה מסוגל להביא מהבית כמה מיליונים בכל עונה,
כיום יש לנו שניים כאלה ועוד שניים שלכאורה אין להם את היכולת הכלכלית הזאת,
לכן אני לא רואה תקווה אמיתית לשינוי עד שרקאנטי וקבוצת שמעון מזרחי יחזיקו רק באחוזים בודדים ולא ב72% מהמועדון.
Avi1508

הודעהעל ידי A.Parker » 12 יולי 2026, 02:56

Gevaudan כתב:כן, רק שזה לא כ"כ מדויק.
מלבד שתי היווניות שמצליחות להחזיק במודל הזה, ואולי ולנסיה או וירטוס, מרבית הקבוצות ביורוליג מגובות ע"י קבוצת משקיעים חיצונית \ ואו כמה משקיעים \ ואו מקבלי החלטות (חברות גידור, ספונסרשיפ גדול) או חלק ממטריה גדולה יותר של השקעות מענפי ספורט שונים.

סתם דוגמאות שמצאתי:
דובאי - Al Naboodah Group המיוצגת ע"י השייח הקטארי.
מילאנו - ע"י ארמני.
פנרבצחצ'ה - חלק מקבוצת Fenerbahçe S.K המגובה בין השאר ע"י השקעות חיצוניות (כמו Beko).
אנאדולו - קבוצת AG Anadolu Grubu Holding A.Ş.
ז'לגיריס - חצי פאולי מוטיונס וחצי חברת ההשקעה Tesonet (45%).
פרטיזן - מטריית השקעות JSD Partizan בתמיכה ועידוד הממשלה.
ריאל מדריד - חלק מקבוצת Real Madrid Baloncesto שלה אלפי משקיעים שונים.
וילרבאן - טוני פארקר בשיתוף פעולה עם חברות השקעה צרפתיות-שוויצריות (HelvetX), לא הצלחתי להבין כ"כ.
ברצלונה - חלק מקבוצת Football Club Barcelona שלה משקיעים רבים.
הכוכב האדום - במימון ממשלתי נרחב.
הפועל ת"א - חלוקה בין עופר ינאי, גילי רענן, גילי מלכה, אלן הווארד והעמותה.
באירן - חלק מקבוצת FC Bayern München eV.
בשיקטאש החדשה \ ישנה - ע"י קבוצת Beşiktaş J.K.

מעניין, בטוח שכל המידע מדויק?
A.Parker

הודעהעל ידי omerk » 12 יולי 2026, 09:27

אני מניח שרקנטי יסכים למכור לכל היותר 7.5% כדי להשאר בעל הרוב ומכאן נשאלת השאלה, אוקי נניח הכנסת אפילו את אילון מאסק להיות שותף במכבי, למה שהוא יסכים להכניס יותר כסף מהאיש שמחזיק מעל 50%, בלי שום פיצוי נוסף בדמות מניות או כל תגמול הוני אחר? נשמע מוזר.

אגב בפודקאסט דאבל דריבל הם דיברו על זה שעדיין יש היום מנגנון שנדרש רוב 75% בקבלת החלטות, לכן גם הלוקש של "בעלים אחד שקובע" לא באמת נכון. מניח שרקנטי בונה על התמיכה האוטומטית של שמעון ודיץ, אבל כמו שרקנטי ופדרמן היו פעם יישות אחת והסתכסכו, ככה גם בקלות הם יכולים להסתכסך עם מזרחי ודיץ ואז חזרנו לאותו מבנה מבוזר בלי קבלת החלטות אמיתית וגם בלי כסף (במיוחד אם יתחילו עכשיו מחאות שמכוונות לרקנטי ספציפית אז החרא יתחיל לעוף בתוך ההנהלה)
omerk

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־14 אורחים