מכבי תל אביב נמכרה למשפחת רקאנטי!

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מכבי תל אביב נמכרה למשפחת רקאנטי!

הודעהעל ידי עידן » 10 אוגוסט 2026, 09:56

Gevaudan כתב:אני אסכם לטובת מי שלא רוצה להאזין להכל או שאין לו זמן:

- שטילמן משוכנע שהעסקה עם לוין לא תעבור, משום שלטענתו היא נעשתה בניגוד להסכמים בין בעלי המניות. גם אם בסופו של דבר הוא לא יהיה הבעלים, הוא טוען שאין שום סיכוי שלוין ייכנס וזה יבלם.
- הוא היה משוכנע שרקנאטי ימכור לו את המניות תמורת 120 מיליון דולר (הציע 100 מיליון וסירב כי רצה עוד כסף), אבל לטענתו הסיבה שרקנאטי סירב היא שבשלב הזה הוא כבר מכר ללוין את ה-29% - ב-6 ביולי או לפני כן.
- ב"חברה" שהקים לוין לצורך רכישת האחוזים נמצא, כשותף, מיודענו גיא הראל.
- לטענתו, כל בעלי המניות רותחים על רקנאטי בגלל ההסתרה, הניסיון להכניס לתמונה דמות שנכשלה בעבר במיזמי ספורט, השקרים ובפרט המעורבות של גיא הראל בכל מה שקשור לרכישה והאחזקה בבעלות.
- מאחר ולטענתו מכירת המניות נעשתה בניגוד לתקנון בין בעלי המניות, זכות הסירוב שעומדת לרשותו היא על כלל המניות של רקנאטי. הסיפור הולך לבית המשפט, שם שטילמן משוכנע שהעסקה מול פדנקו תבוטל והמניות יחזרו אליו.
- ההערכה שלו היא שכל הסיפור ייקח בין 30 ל-40 יום עד שבעלי המניות יפעילו את זכות הסירוב ומנגנון ה"Drag".

תודה רבה על הסיכום!
עידן

הודעהעל ידי MTA2311 » 10 אוגוסט 2026, 10:30

בקיצור, הוא הולך פה אול אין. בקרוב מאןד נראה אם הוא מחרטט או לא.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי מרסר » 10 אוגוסט 2026, 12:25

עידן כתב:
Gevaudan כתב:אני אסכם לטובת מי שלא רוצה להאזין להכל או שאין לו זמן:

- שטילמן משוכנע שהעסקה עם לוין לא תעבור, משום שלטענתו היא נעשתה בניגוד להסכמים בין בעלי המניות. גם אם בסופו של דבר הוא לא יהיה הבעלים, הוא טוען שאין שום סיכוי שלוין ייכנס וזה יבלם.
- הוא היה משוכנע שרקנאטי ימכור לו את המניות תמורת 120 מיליון דולר (הציע 100 מיליון וסירב כי רצה עוד כסף), אבל לטענתו הסיבה שרקנאטי סירב היא שבשלב הזה הוא כבר מכר ללוין את ה-29% - ב-6 ביולי או לפני כן.
- ב"חברה" שהקים לוין לצורך רכישת האחוזים נמצא, כשותף, מיודענו גיא הראל.
- לטענתו, כל בעלי המניות רותחים על רקנאטי בגלל ההסתרה, הניסיון להכניס לתמונה דמות שנכשלה בעבר במיזמי ספורט, השקרים ובפרט המעורבות של גיא הראל בכל מה שקשור לרכישה והאחזקה בבעלות.
- מאחר ולטענתו מכירת המניות נעשתה בניגוד לתקנון בין בעלי המניות, זכות הסירוב שעומדת לרשותו היא על כלל המניות של רקנאטי. הסיפור הולך לבית המשפט, שם שטילמן משוכנע שהעסקה מול פדנקו תבוטל והמניות יחזרו אליו.
- ההערכה שלו היא שכל הסיפור ייקח בין 30 ל-40 יום עד שבעלי המניות יפעילו את זכות הסירוב ומנגנון ה"Drag".

תודה רבה על הסיכום!

גיא הראל אוהד שרוף של הפועל ירושלים יהיה שותף אצל לוין שיהיה בעלי מכבי ? זה לא יסלח לרקאנטי.
מרסר

הודעהעל ידי אליאור » 10 אוגוסט 2026, 12:31

אני לא מתעסק בליטיגציה מסחרית ועיקר העיסוק שלי כעורך דין הוא בשוק ההון, אבל כן עושה גם הייטק.
לדעתי, לפחות אינטואיטיבית, מבחינה משפטית שטילמן צודק. זכות הסירוב לא נועדה בשביל לעשות מניפולציות של מכירה לאחר, אלא כדי לתת זכויות לבעלי המניות הקיימים.
זה ברור כשמש שהעסקה עם לוין נסגרה עוד לפני או במקביל להפעלת זכות הסירוב של רקנאטי, וזה מלמד לא פחות גם על לוין.

לכן גם אפשר מאוד להבין למה שטילמן כל כך כועס, כי הוא מרגיש שרימו אותו, וכנראה בצדק.
אליאור

הודעהעל ידי omerk » 10 אוגוסט 2026, 13:11

אליאור כתב:אני לא מתעסק בליטיגציה מסחרית ועיקר העיסוק שלי כעורך דין הוא בשוק ההון, אבל כן עושה גם הייטק.
לדעתי, לפחות אינטואיטיבית, מבחינה משפטית שטילמן צודק. זכות הסירוב לא נועדה בשביל לעשות מניפולציות של מכירה לאחר, אלא כדי לתת זכויות לבעלי המניות הקיימים.
זה ברור כשמש שהעסקה עם לוין נסגרה עוד לפני או במקביל להפעלת זכות הסירוב של רקנאטי, וזה מלמד לא פחות גם על לוין.

לכן גם אפשר מאוד להבין למה שטילמן כל כך כועס, כי הוא מרגיש שרימו אותו, וכנראה בצדק.

לחלוטין נראה שיש פה קייס ושנעשתה פה עסקה מלאכותית שמפספסת את המהות.
הבעיה תהיה להוכיח את זה בבית משפט, וגם בכלל האם פדרמן ויתר בעלי המניות מוכנים יהיו להכנס בתור צדדים לתביעה, כי בסוף הזכויות שלהם נפגעו ופחות של שטילמן.
omerk

הודעהעל ידי אליאור » 10 אוגוסט 2026, 13:21

omerk כתב:
אליאור כתב:אני לא מתעסק בליטיגציה מסחרית ועיקר העיסוק שלי כעורך דין הוא בשוק ההון, אבל כן עושה גם הייטק.

לחלוטין נראה שיש פה קייס ושנעשתה פה עסקה מלאכותית שמפספסת את המהות.
הבעיה תהיה להוכיח את זה בבית משפט, וגם בכלל האם פדרמן ויתר בעלי המניות מוכנים יהיו להכנס בתור צדדים לתביעה, כי בסוף הזכויות שלהם נפגעו ופחות של שטילמן.

הזכות של שטילמן נפגעה יותר מהם כי קנו אותו בעסקה מלאכותית. בעל המניות שהפעיל עליו את הזכות המועדפת לא באמת הפעיל אותה בשבילו. לא הייתה לו זכות מעולם ךהוציא אותו.
לגבי ההוכחה - החברה הוקמה יום לפני מימוש זכות הסירוב. זה נראה לי די ברור. בסוף בדין האזרחי אתה צריך להרים נטל הוכחה של 51 אחוז.
אליאור

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], JarJarBinx, עידן, שמוליק ו־16 אורחים