ת'רד בעלי המניות - ריצ'ארד דיץ' הפעיל את זכות הסירוב

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד בעלי המניות - ריצ'ארד דיץ' הפעיל את זכות הסירוב

הודעהעל ידי שמואל1 » 04 ספטמבר 2026, 16:24

דיץ' רכז גם 9% מאזחקתו של בן אשכנזי.

החלוקה החדשה:
דיץ' - 55.5%
רקאנטי - 29%
שמעון מזרחי - 14.5%
בן אשכנזי - 1%
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

Re: מכבי תל אביב נמכרה למשפחת רקאנטי!

הודעהעל ידי my man » 04 ספטמבר 2026, 16:26

אליאור כתב:
A.Parker כתב:חדשות מעולות
אני מניח שזה בשיתוף עם שטילמן

החדשות הכי טובות שיכולות להיות.
מניח שהוא קנה גם מניות של רקנאטי ומבנה הבעלות היום הוא:
דיץ' - 55.5 אחוז
שמעון - 14.5 אחוז
בן אשכנזי - 10 אחוז
רקנאטי - 20 אחוז

ואם דיץ' ישלים ל62 אחוז אז:
דיץ - 62 אחוז
שמעון - 14.5 אחוז
בן אשכנזי - 10 אחוז
רקנאטי - 13.5 אחוז

כלומר בשני התרחישים צריך שני בעלי מניות שהם לא בעלי שליטה כדי להטיל וטו.
מניח שבהמשך שטילמן ומשפחת ווילף יכנסו גם כן, אבל הם מהטובים כמובן.

האמת היא שעוד לא ברור כל כך מה הולך להיות
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי Shay_uzan » 04 ספטמבר 2026, 16:29

מרסר כתב:ריצ'ארד דיץ` רכש את מניות הרוב במכבי תל אביב

טלטלה ניהולית נוספת במועדון הצהוב: איש העסקים האמריקני הפעיל את זכות הסירוב על מכירת המניות לג'ייסון לוין, וכעת מחזיק ב-55% מזכויות הניהול של התל אביבים

במכתב הרשמי של דיץ' נכתב: "היום, לאחר שעודכנתי על ידי אודי רקנאטי, שמעון מזרחי ובן אשכנזי על כוונתם למכור את השליטה ברוב מניות מכבי תל אביב בכדורסל לג'ייסון לוויין, מימשתי את זכות הסירוב הראשונה שלי על 38% ממניות המועדון. המהלך הזה יגדיל את אחזקותיי במועדון ללפחות 55.5%, ובתרחיש מסוים אף ל-62%".

עשיתי זאת מסיבה אחת בלבד: כדי להגן על מכבי", המשיך, "כאשר בעלי מניות אחרים מבקשים לצמצם את המחויבות הכספית שלהם למועדון, היה הגיוני מבחינתם לחפש סיוע. עם זאת, בעיניי, העברת השליטה במועדון למשקיע שאין לו שום קשר קודם למכבי או ניסיון בכדורסל האירופי הייתה מהלך מסוכן מדי. ייתכן שהייתי מברך על תהליך הדרגתי, אבל לא על קפיצה אל הלא נודע".

דיץ' המשיך וכתב: "מכבי היא הרבה יותר ממועדון ספורט או מנכס פיננסי. היא דרך חיים, תשוקה שקשה להסביר וקבוצה שנוגעת ומשנה את חייהם של כל מי שאוהד אותה או משחק בה. בעלות על המועדון היא הרבה מעבר לעסקה עסקית. זו אחריות של ממש".

"הגעתי למועדון ב-2013 כאדם חדש במערכת", כתב, "ביליתי שנים בצפייה ובלמידה. צפיתי בשיעורי האימון של דייויד בלאט, ספגתי את ההיסטוריה והתרבות, נסעתי עם הקבוצה, אכלתי עם השחקנים, שוחחתי עם הצוות המקצועי, ביליתי בחדר הכושר, צפיתי בהרגלי העבודה של השחקנים, הכרתי את האוהדים שלנו והרגשתי את האושר והכאב של ניצחונות והפסדים. אני יכול לומר שלהכיר באמת את מכבי תל אביב לוקח זמן. ודבר אחד אני יודע בוודאות: האוהדים שלנו נהדרים, אבל גם חסרי סבלנות בכל הנוגע לתוצאות".

"המשימה שלי ברורה", המשיך, "לשים את המאבקים הפנימיים מאחורינו, לבנות מצוינות בכל פינה בארגון בעזרת מומחיות ברמה עולמית בדירקטוריון שלנו, ולהחזיר את מכבי למקומה בין המועדונים הגדולים של אירופה, עם אליפויות וגביעים שיחזרו לישראל. המשמעות היא לכבד את הדור שהפך את מכבי לגדולה, ובמקביל לתת כוח לדור חדש שימשיך את המסורת. אני פותח את העונה הזו עם הרבה תקווה. יש לנו סגל מוכשר ובעל אופי, עם השילוב הנכון בין המשכיות לאנרגיה חדשה, לצד צוות אימון מהשורה הראשונה".

לסיכום כתב: "ויש לנו אתכם, האוהדים שלנו. הנשק הסודי האמיתי שלנו, הכוח שמרים את השחקנים שלנו מעבר ליכולת הרגילה שלהם על הפרקט. כשהשחקנים מוחאים לכם כפיים ומצדיעים לכם אחרי כל משחק, זה מגיע לכם. אם אנחנו רוצים להצליח, יש רק דרך אחת. הדרך של מכבי. ביחד".

https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=559664

אחלה גבר.
הכי חשוב אין זכות וטו.
אמרתי שהם עידן ראקנטי וזה בהחלט בדרך לשם. עכשיו רק להוציא אותו לגמרי ומערוץ הספורט
נערך לאחרונה על ידי Shay_uzan בתאריך 04 ספטמבר 2026, 16:31, נערך פעם אחת בסך הכל.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי my man » 04 ספטמבר 2026, 16:30

Shay_uzan כתב:

טלטלה ניהולית נוספת במועדון הצהוב: איש העסקים האמריקני הפעיל את זכות הסירוב על מכירת המניות לג'ייסון לוין, וכעת מחזיק ב-55% מזכויות הניהול של התל אביבים

במכתב הרשמי של דיץ' נכתב: "היום, לאחר שעודכנתי על ידי אודי רקנאטי, שמעון מזרחי ובן אשכנזי על כוונתם למכור את השליטה ברוב מניות מכבי תל אביב בכדורסל לג'ייסון לוויין, מימשתי את זכות הסירוב הראשונה שלי על 38% ממניות המועדון. המהלך הזה יגדיל את אחזקותיי במועדון ללפחות 55.5%, ובתרחיש מסוים אף ל-62%".

עשיתי זאת מסיבה אחת בלבד: כדי להגן על מכבי", המשיך, "כאשר בעלי מניות אחרים מבקשים לצמצם את המחויבות הכספית שלהם למועדון, היה הגיוני מבחינתם לחפש סיוע. עם זאת, בעיניי, העברת השליטה במועדון למשקיע שאין לו שום קשר קודם למכבי או ניסיון בכדורסל האירופי הייתה מהלך מסוכן מדי. ייתכן שהייתי מברך על תהליך הדרגתי, אבל לא על קפיצה אל הלא נודע".

דיץ' המשיך וכתב: "מכבי היא הרבה יותר ממועדון ספורט או מנכס פיננסי. היא דרך חיים, תשוקה שקשה להסביר וקבוצה שנוגעת ומשנה את חייהם של כל מי שאוהד אותה או משחק בה. בעלות על המועדון היא הרבה מעבר לעסקה עסקית. זו אחריות של ממש".

"הגעתי למועדון ב-2013 כאדם חדש במערכת", כתב, "ביליתי שנים בצפייה ובלמידה. צפיתי בשיעורי האימון של דייויד בלאט, ספגתי את ההיסטוריה והתרבות, נסעתי עם הקבוצה, אכלתי עם השחקנים, שוחחתי עם הצוות המקצועי, ביליתי בחדר הכושר, צפיתי בהרגלי העבודה של השחקנים, הכרתי את האוהדים שלנו והרגשתי את האושר והכאב של ניצחונות והפסדים. אני יכול לומר שלהכיר באמת את מכבי תל אביב לוקח זמן. ודבר אחד אני יודע בוודאות: האוהדים שלנו נהדרים, אבל גם חסרי סבלנות בכל הנוגע לתוצאות".

"המשימה שלי ברורה", המשיך, "לשים את המאבקים הפנימיים מאחורינו, לבנות מצוינות בכל פינה בארגון בעזרת מומחיות ברמה עולמית בדירקטוריון שלנו, ולהחזיר את מכבי למקומה בין המועדונים הגדולים של אירופה, עם אליפויות וגביעים שיחזרו לישראל. המשמעות היא לכבד את הדור שהפך את מכבי לגדולה, ובמקביל לתת כוח לדור חדש שימשיך את המסורת. אני פותח את העונה הזו עם הרבה תקווה. יש לנו סגל מוכשר ובעל אופי, עם השילוב הנכון בין המשכיות לאנרגיה חדשה, לצד צוות אימון מהשורה הראשונה".

לסיכום כתב: "ויש לנו אתכם, האוהדים שלנו. הנשק הסודי האמיתי שלנו, הכוח שמרים את השחקנים שלנו מעבר ליכולת הרגילה שלהם על הפרקט. כשהשחקנים מוחאים לכם כפיים ומצדיעים לכם אחרי כל משחק, זה מגיע לכם. אם אנחנו רוצים להצליח, יש רק דרך אחת. הדרך של מכבי. ביחד".

אחלה גבר.
לא יודע איך המפה נראת עכשיו אבל צריך 75 אחוז כדי לסיים את הסיפור הזה, אם שמעון ואשכנזי ישלימו לו ל75 אחוז, תם עידן ראקנטי

אם החלוקה ששמואל הביא למעלה נכונה אז הם לא יספיקו
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי משה » 04 ספטמבר 2026, 16:31

שחמט של שטילמן? מאוד מקווה שכן.
משה

הודעהעל ידי omerk » 04 ספטמבר 2026, 16:31

יהודי טוב
omerk

הודעהעל ידי Shay_uzan » 04 ספטמבר 2026, 16:32

my man כתב:
Shay_uzan כתב:

אחלה גבר.
לא יודע איך המפה נראת עכשיו אבל צריך 75 אחוז כדי לסיים את הסיפור הזה, אם שמעון ואשכנזי ישלימו לו ל75 אחוז, תם עידן ראקנטי

אם החלוקה ששמואל הביא למעלה נכונה אז הם לא יספיקו

עשיתי טעות ולא קראתי הכל. אני אמשיך לקרוא ואבין לאט לאט.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי my man » 04 ספטמבר 2026, 16:34

בשורה התחתונה אף אחד לדעתי לא באמת יודע מה הולך להיות.
אני מאד מקווה שזו הולכת להיות התחלה של של משהו חדש וטוב. אבל אנחנו עוד לא שם
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי Shay_uzan » 04 ספטמבר 2026, 16:34

מעניין אם לשטילמן עדיין יש קייס על הזכות סירוב שהפעילו עליו
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי Shay_uzan » 04 ספטמבר 2026, 16:34

my man כתב:בשורה התחתונה אף אחד לדעתי לא באמת יודע מה הולך להיות.
אני מאד מקווה שזו הולכת להיות התחלה של של משהו חדש וטוב. אבל אנחנו עוד לא שם

מה שבטוח, אנחנו במצב טוב יותר מאתמול
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי A.Parker » 04 ספטמבר 2026, 16:37

השאלה מה הלאה כי לדיץ עדיין אין רוב מספיק. חייבים שרקאנטי יעזוב.
A.Parker

הודעהעל ידי אליאור » 04 ספטמבר 2026, 16:41

https://sport1.maariv.co.il/israeli-bas ... e/1940568/

אם מה שכתוב פה נכון אז שמואל צודק ומבנה הבעלות הוא כרגע כזה:

ריצ'רד דיץ' – 55.5 אחוזים
משפחת רקנאטי - 29 אחוזים
שמעון מזרחי - 14.5 אחוזים
בן אשכנזי - 1 אחוז

ההשלמה ל-62 אחוז היא כנראה משמעון מזרחי ואז מבנה הבעלות יהיה כזה:
ריצ'ארד דיץ' - 62 אחוז
רקנאטי - 29 אחוז
שמעון מזרחי - 8 אחוז
בן אשכנזי - 1 אחוז

אם המהלך שצוין בכתבה לרכישת מניות רקנאטי יושלם אז המבנה יהיה כזה:
דיץ' - 69.5 אחוז
רקנאטי - 20.5 אחוז
שמעון - 8 אחוז
בן אשכנזי - 1 אחוז

הכיוון הוא נכון ועידן חדש במועדון, אבל צריך שהתוצאה הסופית תדלל משמעותית את רקנאטי ואת שמעון מזרחי, כך שביחד יחזיקו פחות מ-20-24 אחוז.
אליאור

הודעהעל ידי אליאור » 04 ספטמבר 2026, 16:43

A.Parker כתב:השאלה מה הלאה כי לדיץ עדיין אין רוב מספיק. חייבים שרקאנטי יעזוב.

במציאות הזו יהיה קשה מאוד לרקנאטי להישאר, כשזה ברור שהוא חוסם כל הגדלה תקציבית.האוהדים יגמרו אותו.
אליאור

הודעהעל ידי A.Parker » 04 ספטמבר 2026, 16:48

לא הבנתי איך רקאנטי יכול להחליט לסחור גם במניות של אשכנזי ומזרחי או שזה היה בהסכמתם?
בכל מקרה טוב שהאחזקות שלהם גם ירדו. עכשיו נשאר שרקאנטי יעזוב.
A.Parker

הודעהעל ידי A.Parker » 04 ספטמבר 2026, 16:49

אליאור כתב:
A.Parker כתב:השאלה מה הלאה כי לדיץ עדיין אין רוב מספיק. חייבים שרקאנטי יעזוב.

במציאות הזו יהיה קשה מאוד לרקנאטי להישאר, כשזה ברור שהוא חוסם כל הגדלה תקציבית.האוהדים יגמרו אותו.

אלה אותם אוהדים שמספיק מטומטמים כבר עשור וחצי אז לא הייתי ממהר להסיק את זה
A.Parker

הודעהעל ידי Shay_uzan » 04 ספטמבר 2026, 16:51

לדעתי צריכה לצאת הודעת מועדון, עכשיו שזה לא ראקנטי הגיע הזמן להחזיר את השקיפות. אני לא מאמין שצריך וטו בשביל הודעת מועדון...
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי Shay_uzan » 04 ספטמבר 2026, 16:52

A.Parker כתב:לא הבנתי איך רקאנטי יכול להחליט לסחור גם במניות של אשכנזי ומזרחי או שזה היה בהסכמתם?
בכל מקרה טוב שהאחזקות שלהם גם ירדו. עכשיו נשאר שרקאנטי יעזוב.

נראה שזה בהסכמתם
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי אליאור » 04 ספטמבר 2026, 17:01

גם בוואן מפרסמים שלדיץ יש אופצית הרחבה ב14 אחוז נוספים ככה שככל הנראה המתווה מספורט 1 נכון. אם המהלך ייצא לפועל אז אני מניח שבעוד כמה חודשים דיץ' (2 מיליארד דולר), שטילמן (4 מיליארד דולר) ומשפחת ווילף (נניח 8 מיליארד דולר) יחזיקו ב-70 אחוז במצטבר.

לשמעון מזרחי ולרקנאטי תהיה ביחד זכות וטו, גרוע מאוד.

בן אשכנזי כבר לא רלוונטי עם האחוז שלו.
אליאור

הודעהעל ידי Shay_uzan » 04 ספטמבר 2026, 17:20

https://x.com/ashtilman/status/2095853587427442748
אין לי טוויטר אבל הייתי חייב לדעת איזה קלף טאקי הוא יוציא... התאכזבתי
אליאור כתב:גם בוואן מפרסמים שלדיץ יש אופצית הרחבה ב14 אחוז נוספים ככה שככל הנראה המתווה מספורט 1 נכון. אם המהלך ייצא לפועל אז אני מניח שבעוד כמה חודשים דיץ' (2 מיליארד דולר), שטילמן (4 מיליארד דולר) ומשפחת ווילף (נניח 8 מיליארד דולר) יחזיקו ב-70 אחוז במצטבר.

לשמעון מזרחי ולרקנאטי תהיה ביחד זכות וטו, גרוע מאוד.

בן אשכנזי כבר לא רלוונטי עם האחוז שלו.

סוף סוף יש להם אתר שמזכיר משהו מודרני... מעניין אם אפשר לגלוש עכשיו מהטלפון או שגם זה יותר מידי בשבילם
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי my man » 04 ספטמבר 2026, 17:33

https://sports.walla.co.il/item/3865591

חחח אמרתי לכם זה עוד לא הסוף
סמל אישי של המשתמש
my man

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google Adsense [Bot], עידן ו־55 אורחים