עולם הטניס2 - עונת 2013 יצאה לדרך

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: עולם הטניס2 - סלאם מס' 17 של המאסטרו!!

הודעהעל ידי jol9 » 06 ספטמבר 2012, 08:26

ברדיץ' לא אחד מה3-4 השחקנים הכי איכותיים על הHC ולא מה5-6 גם.
תסתכלו על ההישגים שלו לאורך השנים. ראשית כל אחד מהרביעייה טוב ממנו, וגם פרר הגיע להישגים משמעותיים יותר על מגרשי הHC לאורך השנים, וכמובן טסונגה שהיה
בגמר באוסטרליה.

אהבתי את ההתאוששות את אנדי מארי אתמול מול צ'יליץ'. הוא היה מרחק יריקה מפיגור 2-0 במערכות, וסיליץ' הגיש במצב של 5-2, אבל מארי שבר פעמיים בתצוגה באמת מרשימה.
אח"כ זה כבר הלך לו קל יותר.

מבחינתי, למרות שזכיה של מארי משמעותה שרפא יורד למקום הרביעי, אני באמת מאוד אשמח אם זה יקרה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 ספטמבר 2012, 08:30

ההישגים שלו פחות מרשימים משל מארי וטסונגה, אבל זה לא בגלל יכולת. מבחינת כישרון וטניס נטו הוא לא נופל גם מנובאק, אבל הוא דפוק בראש.
אתה לא באמת חושב שפרר טוב ממנו על מגרשים קשים, וזה בעצם מוכיח את הטענה שלי. ביום נתון הוא מסוגל לנצח כל אחד על מגרשים קשים, והוא גם עשה את זה, בשונה מפרר וטסונגה.
בתור אוהד של פדרר, אני מעדיף לפגוש את פרר, טסונגה ואולי גם את מארי, על מגרש קשה הרבה לפני ברדיץ'.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 06 ספטמבר 2012, 08:35

MTA2311 כתב:ההישגים שלו פחות מרשימים משל מארי וטסונגה, אבל זה לא בגלל יכולת. מבחינת כישרון וטניס נטו הוא לא נופל גם מנובאק, אבל הוא דפוק בראש.
אתה לא באמת חושב שפרר טוב ממנו על מגרשים קשים, וזה בעצם מוכיח את הטענה שלי. ביום נתון הוא מסוגל לנצח כל אחד על מגרשים קשים, והוא גם עשה את זה, בשונה מפרר וטסונגה.
בתור אוהד של פדרר, אני מעדיף לפגוש את פרר, טסונגה ואולי גם את מארי, על מגרש קשה הרבה לפני ברדיץ'.

הישגים זה מראה על יכולת, לא?
ברור שיש לו בעיות מנטליות קשות, אחרת הוא היה טניסאי עוד יותר מצליח, אבל אם אתה אומר שהוא 3-4 מבחינת יכולת, אז לפני מי זה בא?

וכן, פרר גם הוכיח שהוא יכול לנצח (ניצח את נדאל פעמיים בסלאמים על HC). על מארי אין מה לדבר בכלל, וגם טסונגה יכול בדיוק כמו ברדיץ' לנצח כל אחד ביום נתון.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 ספטמבר 2012, 08:48

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:ההישגים שלו פחות מרשימים משל מארי וטסונגה, אבל זה לא בגלל יכולת. מבחינת כישרון וטניס נטו הוא לא נופל גם מנובאק, אבל הוא דפוק בראש.

הישגים זה מראה על יכולת, לא?
ברור שיש לו בעיות מנטליות קשות, אחרת הוא היה טניסאי עוד יותר מצליח, אבל אם אתה אומר שהוא 3-4 מבחינת יכולת, אז לפני מי זה בא?

וכן, פרר גם הוכיח שהוא יכול לנצח (ניצח את נדאל פעמיים בסלאמים על HC). על מארי אין מה לדבר בכלל, וגם טסונגה יכול בדיוק כמו ברדיץ' לנצח כל אחד ביום נתון.

הישגים מושפעים בין היתר גם מהיכולת, אבל אי אפשר להגיד שהישגים= יכולת. אולימפיאקוס לקחה שנה שעברה את היורוליג, למרות שנראתה לא טוב חלק גדול מהעונה, ולעומתה צסקא שהייתה הקבוצה הכי טובה ביורוליג שנה שעברה, הפסידה.
אני אומר שספציפית על מגרשים קשים, הוא עדיף על פרר וטסונגה( של השנים האחרונות).
אולי הייתי צריך לנסח את עצמי יותר טוב בהודעה הראשונה. על הנייר, ברדיץ הוא אחד מ3-4 השחקנים הכי טובים על מגרשים קשים, בפועל( אך ורק בגלל חולשה מנטאלית ואינפנטיליות), הוא בערך ה5.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yiffy » 06 ספטמבר 2012, 11:20

יוני, בוא נחכה לראות מה יהיה בחצי מארי-ברדיך. דבר אחד אני מבטיח לך, פיקניק זה לא יהיה לאף אחד מהם.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 06 ספטמבר 2012, 11:54

עזוב את הקטע המנטלי. האם ברדיך הוא טניסאי טוב יותר מנדאל על המגרשים הקשים (אני מזכיר שלרפא יש 2 סלאמים ו-2 גמרים בקשים, ועוד כמה חצאי גמר).
האם הוא יותר טוב ממארי שהיה כבר בשלושה גמרים ועוד מספר רב של חצאים?
אז לכל היותר, הוא חמישי וגם זה בלחץ.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 ספטמבר 2012, 12:03

כן. לדעתי הוא לא נופל ממארי
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 06 ספטמבר 2012, 12:59

MTA2311 כתב:כן. לדעתי הוא לא נופל ממארי

אני לא כ"כ מצליח להבין על סמך מה הקביעה הזאת. חוץ מזה, אי אפשר לנתק את הצד המנטלי מהצד המקצועי, כי אז היינו רואים שהסלאמים היו מתחלקים בין
שחקנים כמו וורינקה, אלמגרו, ברדיץ' וטסונגה ולא רק בין השלישייה המובילה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 06 ספטמבר 2012, 17:54

yiffy כתב:באסה לא נורמלית.

מצד אחד, בתחילת העונה אמרתי ש-GS אחד יספק אותי. מצד שני, הטניס שרוג׳ר הציג העונה היה כזה ששווה לפחות שניים ובעיקר בניו-יורק. בניגוד ליוני, אני כן מייחס חשיבות להמשך העונה וזכייה בעוד מאסטרס אחד ו/או טורניר סוף השנה תספק אותי. יחד עם זאת, שה עדיין באסה רצינית. לפחות יהיו לו פחות נקודות להגן עליהן בשנה הבאה.

אני חושב שמרבית יושבי הפורום יעודדו כעת את מארי ואני איתם. נולה בכושר של השנה לא שווה שני GSים ויהיה מבאס מאוד אם הוא יזכה. אמנה, ברדיך הוא משמעותית יותר איכותי מכל השחקנים שמארי התמודד איתם בטורניר עד כה. הוא גם הוכיח בווימבי 10׳ שלא שאין אצלו ירידות מתח אחרי ניצחון על פדרר כשבעט את נולה בחצי הגמר.

+1. לא ראיתי את המשחק (4 בבוקר :| ) אבל מאוד מאכזב. היה בכושר ומומנטום טוב, לא התקשה בשלבים מוקדמים, כך שאף אחד לא ציפה להופעה כזאת גרועה (ממה שסיפרו לי, פדרר יותר הפסיד את המשחק מאשר ברדיך ניצח, עם המון טעויות בלתי מחויבות, במיוחד בפורהנד). אולי יותר מדי מנוחה אחרי פרישתו של פיש הוציאה אותו מהקצב.

כן, סה"כ העונה הזאת מוצלחת ככה או ככה, אבל בגלל איך שהיא התפתחה קצת מאכזב שזה לא נגמר ביותר. אין לי ספק שיש לו עוד אחד בקנה עד בפרישה.

אני מעדיף את דלפו מאלה שנותרו, מקווה שיצליח לשלוח את נובאק הביתה היום. אגב, פעם ראשונה מאז RG 2004 שנראה חצי גמר של סלאם בלי גם רפא וגם רוג'ר.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 06 ספטמבר 2012, 18:01

וואלה... חצי בלי רפא ורוג'ר פעם ראשונה אחרי 8 שנים... לא רע בכלל עבור שניהם.

האמת יכול להיות נחמד אם נובאק יעוף, ואז יהיה חצי בלי השלישייה הראשונה, לדעתי פעם ראשונה מזה עוד יותר זמן.
לדעתי יש לפדרר סיכוי ממש גבוה לסיים את העונה הזאת במקום הראשון. לא יודע אם הכי מגיע לו, אבל כרגע הוא בעמדה הכי טובה לזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 ספטמבר 2012, 18:13

jol9 כתב:

אני לא כ"כ מצליח להבין על סמך מה הקביעה הזאת. חוץ מזה, אי אפשר לנתק את הצד המנטלי מהצד המקצועי, כי אז היינו רואים שהסלאמים היו מתחלקים בין

דעה אישית. גם אני לא מסכים עם הדעה שלך לגבי שחקנים מסויימים(מתחום הכדורסל דווקא). נראה לי די לגיטימי
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 06 ספטמבר 2012, 18:15

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:

דעה אישית. גם אני לא מסכים עם הדעה שלך לגבי שחקנים מסויימים(מתחום הכדורסל דווקא). נראה לי די לגיטימי

ברור שזה לגיטימי. בגלל זה אנחנו מתווכחים, כי לכל אחד דעה אחרת...

בענייני כדורסל אנחנו כבר מסכימים על הכל, ואני שמח שקיבלת את העובדה שליאור הוא שחקן גדול ושאתה מאוד מאוד אוהב אותו.
נסכים גם בטניס... :bigsmile3
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 08 ספטמבר 2012, 06:19

היום הסופרסאטורדיי באופן.
חצאי גמר גברים וגמר הנשים.
מעניין האם יהיו הפתעות בגברים. בנשים יהיה שקול לדעתי עם יתרון קל לסרינה
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 08 ספטמבר 2012, 16:34

עם איך שסרינה דורסת כל מה שזז בחודשים האחרונים, כולל ניצחונות די קלים על אותה אזרנקה לאחרונה, הייתי אומר שזה הרבה יותר מיתרון קל.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 08 ספטמבר 2012, 17:16

כן, יש מצב שאתה צודק... נראה.

ד"א המשחק נדחה למחר. תנאי מזג אוויר לא טובים בניו יורק.
בינתיים מארי וברדיץ' מנסים להגיע לטיי ברייק בסט ארוך ומתיש.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 ספטמבר 2012, 17:19

זה כל כך משחק שהולך להגיע ל5 מערכות... ראו את זה מהגיים הראשון בערך..
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי misha » 08 ספטמבר 2012, 18:51

מארי הפסיד את המערכה הראשונה אבל העביר הילוך ובינתיים מפרק את הצ'כי 6-2, 6-1
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 08 ספטמבר 2012, 20:33

טוב, אז קיבלנו תשובה מי נופל ממי מבין מארי וברדיץ'. ממה שראיתי היה משחק ברמה גבוהה, עם חבטות נהדרות ועוצמתיות, בתנאים קשים.

מארי עושה גמר סלאם שני ברציפות.

אין ספק שהצמד הזה מארי ונובאק הביאו בשורה חדשה לטניס, וזה הבקהנד המושלם שלהם, שהשליטה שלהם בחבטה הזאת היא אבסולוטית.
שניהם גם שחקני ההגנה הטובים בסבב והמחזירים הטובים בסבב.
על פניו לרפא ולרוג'ר לא אמור להיות סיכוי מולם, אבל אנחנו רואים שזה לא ממש המצב במציאות... :-)

מילה לגבי פרר - אין ויכוח שמדובר בשחקן החמישי בטיבו בעולם, שסופר חצי גמר גראנד סלאם שני העונה. מעניין האם יוכל לדגדג את נובאק היום.

ועוד מילה קטנה לגבי רפא. אני מאוד מקווה שהוא יעשה מאמץ ויחזור לשחק לפני סוף העונה, בשביל להתבשל קצת לפני אוסטרליה. אולי יחזור למאסטרס האחרון של העונה ולWTF, או רק
לWTF, רק שאוסטרליה לא יהיה הטורניר הגדול הראשון שלו אחרי חצי שנה בלי טניס.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 ספטמבר 2012, 20:35

jol9 כתב:טוב, אז קיבלנו תשובה מי נופל ממי מבין מארי וברדיץ'. ממה שראיתי היה משחק ברמה גבוהה, עם חבטות נהדרות ועוצמתיות, בתנאים קשים.

מארי עושה גמר סלאם שני ברציפות.

אין ספק שהצמד הזה מארי ונובאק הביאו בשורה חדשה לטניס, וזה הבקהנד המושלם שלהם, שהשליטה שלהם בחבטה הזאת היא אבסולוטית.
שניהם גם שחקני ההגנה הטובים בסבב והמחזירים הטובים בסבב.
על פניו לרפא ולרוג'ר לא אמור להיות סיכוי מולם, אבל אנחנו רואים שזה לא ממש המצב במציאות... :-)

מילה לגבי פרר - אין ויכוח שמדובר בשחקן החמישי בטיבו בעולם, שסופר חצי גמר גראנד סלאם שני העונה. מעניין האם יוכל לדגדג את נובאק היום.

ועוד מילה קטנה לגבי רפא. אני מאוד מקווה שהוא יעשה מאמץ ויחזור לשחק לפני סוף העונה, בשביל להתבשל קצת לפני אוסטרליה. אולי יחזור למאסטרס האחרון של העונה ולWTF, או רק
לWTF, רק שאוסטרליה לא יהיה הטורניר הגדול הראשון שלו אחרי חצי שנה בלי טניס.

אם ברדיץ היה מנצח, זאת גם הייתה תשובה בשבילך?
בכל מקרה, צריך לציין שעם הניצחון הזה מארי מגיע למאזן 4-3 שלילי מול ברדיץ.

בנוגע לבק הנד, בטניס הגברים בקהנד טוב( ואפילו מעולה) לא שווה הרבה, ובדיוק בגלל זה נובאק הגיע להישגים שלו רק אחרי שהוא שיפר את הפורהנד, ומארי לא מצליח באמת לדגדג את הטופ 3.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 08 ספטמבר 2012, 21:09

אולי, אבל עובדה שזה לא קרה. ברדיץ' לא ניצח את נדאל באוסטרליה וגם לא את מארי בארה"ב. זה לא שהוא הפסיד בטעות או במקרה.
היו שם שני סטים בהם לקח 3 משחקונים, וגם ברביעי הוא היה בדרך לחטוף בראש.

אני לא ממש מסכים לגבי מה שכתבת על הבקהנד. ברור שבלי פורהנד טוב, אין לך מה לעשות, אבל הטניס של הגברים בעידן הזה הוא די פשוט במובן של מה צריך לעשות
בתאוריה - אתה צריך להיות מסוגל לנצח את נדאל ואת פדרר.
את נדאל לא תנצח בלי בקהנד טוב (אם אתה ימני), ועובדה שהניצחון האחרון של האליל שלך על רפא בסלאם היה אי שם לפני 5 שנים.
את פדרר לא תנצח בלי שאתה מסוגל להחזיר עמוק משני הצדדים.

בעצם הסלאם הזה הוא כבר סוג של היסטוריה קטנה, כי אני לא זוכר מתי היה הסלאם האחרון שבו הזוכה לא היה צריך לעבור את נדאל או את פדרר וזה יקרה בטורניר הזה.

בכל אופן, בשביל להיות טניסאי טוב באמת אפשר להסתפק בסרב אדיר, או פורהנד אדיר או תנועה מעולה על המגרש, אבל בשביל לזכות במשהו חשוב באמת,
אתה חייב את הבקהנד ברמה הכי גבוה בעולם ואולי בהיסטוריה, ועדיין זה עלול שלא להספיק (כמו במקרה של מארי עד עכשיו).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים