jol9 כתב:שחף כתב:יוני, אני לא כל כך מסכים. לכספי יש יכולת סקורינג כמו לגדולים ביותר שהיו לנו? ספק אם כספי מחזיק ביכולות של קטש, בקליעה הטהורה של ג'מצ'י, ואני חושב שמבחינת חוש ויכולות באיזור הסל הוא בוודאי נופל מליאור. מה שכן יש לו זה קליעה שהוא עבד עליה מאוד מאוד קשה, פיזיות וגובה מצויינים לאירופה בשביל סמול פורוורד ושליטה טובה בכדור לשחקן בגודל שלו. מעניין אותי איך הוא היה נראה היום ביורוליג מול סמול פורוורדים יותר אתלטיים. אבל יכול להיות שהוא יכל להיות אחד המובילים בעמדה שלו בזכות הדברים האלה, שהם יתרון ברמה האירופאית(אבל לא מספיק טובים כדי להוות יתרון ב-NBA).
הוא לא מחזיק בכל היכולות האלה, אבל סך הדברים שיש בו, הופכים אותו לסקורר נפלא.
ג'מצ'י הוא כנראה הסקורר הכי טוב שהיה לנו, ואחד הטובים בהיסטוריה של הכדורסל האירופאי, אבל בהיסטוריה של הכדורסל הישראלי, כספי ביכולתו הנוכחית,
הוא בהחלט בטופ 5, ואולי אף מעבר לזה.
ד"א גם ליאור הוא סקורר מחונן, וניתן רק להצטער כל כך ששחקן כזה לא משחק מספיק במכבי. גם ג'מצ'י היה שומר די בינוני, וקטש בכלל היה משחק חלוץ, אבל היכולות
ההתקפיות שלהם, היו שוות למאמנים לאורך השנים, את התפוקה ההגנתית הבינונית. גם קטש וגם ג'מצ'י כיכבו אצל אחד המאמנים הקשוחים וההגנתיים שהיו לנבחרות
ישראל לדורותיה (צביקה) ולא היתה שום בעיה עם זה.
לגבי כספי,
עמרי כספי נמצא לקראת סופו של תהליך שהתחיל לפני כשנה וחצי ,הן גופנית והן סגנונית (כששני הדברים קשורים כמובן.),
בסופו של התהליך הוא נהפך להיות מסמול פורוורד קל, מה שבארה"ב קוראים שחקן אנרגיה ומומנטום שצולף מהפינות,רץ למתפרצות, זה סוג שחקנים שהקהל אוהב
אבל לדעתי מוגבל מאד ברמת ההתפתחות שהוא יכול להגיע אליה , הגנות מאורגנות ומאמנים חכמים יודעים לצמצם ואפילו להעלים שחקנים כאלו.
והוא כרגע בהשלמה של להיות סמול פורוורד מאסיבי יחד עם קליעה מדוייקת וחדה (בארה"ב מתלהבים מאד מהדיוק של קליעתו, למרות העונה הרעה בקליבלנד).
לדעתי הוא היה קלע אדיר עוד במכבי ובעתודה, ותמיד הצטערתי שהוא לא זורק עוד שלשות ,אבל זה נושא לאשכול נפרד.
בתפקידו החדש (לדעתי הוא הושפע מנוצ'יוני בסקרמנטו, אבל זאת רק השערה), פוטנציאל הסקורריות שלו עולה בהרבה, יש לו יחסית רגליים זריזות שמאפשרות לו למצוא
מצב קליעה נוח (אם כי הוא עדיין לוקה בהתמצאות במגרש ולא עומד טוב בהתקפה, אין לו את היכולת של גמצ'י וברקוביץ תמיד לדעת באיזו בלטה לחכות לכדור, אבל זה עוד יגיע).
לדעתי הוא ייתן עוד משחקים של 30,40 נק בנבחרת. וזאת מכיוון שבאירופה 2.05 מאסיבי עם יד רכה מרחוק זה נשק כמעט בלתי עציר (במיוחד בצירוף רגליים טובות).
אנחנו זוכרים את אלברטיס מפנא (גם איקונומו המבוגר), וזה לא מקרה ששיא הנקודות בגביע אירופה לאלופות (אח"כ יורוליג) שייך לטיפוס שחקן שכזה,
פורווד גבוהה, "כבד" יחסית, שיודע גם לגמור מתפרצות אבל עם גוף חזק ויציב וקליעה , ג'ו ארלאוקס המפלצתי של מדריד.
כספי בדרך להיות ארלאוקס ישראלי. אני באופן אישי לא מת על שחקנים כאלו, אני מעדיף אמנים כמו אליהו,קטש,פטרוביץ. או מוחות גדולים כמו טפירו,גודס,נאש,יאסקיבציוס.
אבל בכל הקשור לצבירת נקודות הם סוג השחקן היעיל מכולם.