ליגת ווינר, מחזור 4: חיפה נגד מכבי - יום א', 20:40, ספורט5

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ליגת ווינר, מחזור 4: חיפה נגד מכבי - יום א', 20:40, ספור

הודעהעל ידי jol9 » 05 נובמבר 2012, 07:07

קודי כתב:המשחק הערב הוכיח שוב שלמכבי חסר סנטר וזה כבר זועק לשמיים. התקפה עומדת כמעט ואין, בטח לא משהו שיספיק לרמות הגבוהות, מאחר שאין שחקן מטרה מתחת לסל וכל המשחק מבוסס על חדירות והתמסרויות בין הגארדים ואילו נגרים עם קצת שרירים כמו קוז'יקרו חוגגים ליד הדחלילים שלנו. הסיפור הזה רק ילך ויחמיר בטופ 16. מישהו יכול להזכיר לי עונה אחת בתולדות מכבי שהקבוצה הזו הצליחה בלי סנטר רציני? (תשובה: אין מה לבדוק, זה לא קרה).

גם בלי סנטר רציני, אפשר ורצוי לפתח משחק שבו מעורבים כל השחקנים.
תשים לב שאחרי הפתיחה המצויינת של העונה, אליהו בכלל לא רואה כדור בהתקפה. אליהו הוא שחקן שמביא 90% מהנקודות שלו בתוך הצבע - סוג של שחקן פנים.

מה שאני רואה בחלק די גדול מהזמן, זה את היקמן ואת לוגאן מכדררים, ואת הכדור נע סביב קשת השלוש.
אם כבר הכדור הולך פנימה, אז זה לא באיזה תרגיל מאורגן, אלא סתם דחיפת כדור, לשחקן שלא ממש יודע מה לעשות איתו שם.

בסופו של דבר, היריבות יסגרו את אליהו, ואז מכבי תהיה תקועה במשך 40 דקות בהתקפה העומדת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 05 נובמבר 2012, 07:12

er79 כתב:אני קורא פה את הסופרלטיבים לשרמדיני ואני לא יודע אם לצחוק או לבכות. אתם בטוחים שאתם בכלל רואים משחק של מכבי? אולי בטעות העברתם לערוץ הגרוזיני וצפיתם במשחק של מכבי טביליסי? גם אני מקווה להצלחתו כמו כל אוהד מכבי אבל קצת אובייקטיביות, יש לו יותר מדי חסרונות, שגם אלמנטים כמו קליעה מחצי מרחק ומהעונשין לא יכולים לכפר. השוואה לפישר? מי בכלל רוצה עוד פישר במכבי? את הדברים שפישר הביא גם שון ג׳יימס יכול פחות או יותר להביא באותה הצלחה. תזכירו לי מה יצא לנו עם פישר? איזה תואר משמעותי קטפנו איתו בדיוק? סנטרים כמו פישר לא יביאו אותך לכלום ושום דבר בקנה מידה אירופי. אין לי בעיה לקבל סנטר אחד שמשחק כמו פישר, אבל לא שלושה.

זה נראה שלא באמת קראת את מה שכתבתי...
טענת שזה לא משנה ליד מי שרמדיני יישחק, ואני (ואחרים) טוענים שזה מאוד חשוב.
הגארדים של מכבי, למעט אוחיון, הם לא שחקנים שיודעים לנהל משחק ולהפעיל את השחקנים האחרים, ואפילו שחקן ההתקפה הכי טוב והכי מוכשר בקבוצה,
מוצא את עצמו מקבל כדור פעם בחמש התקפות, וזורק לסל 4-5 פעמים במשחק.
אם הרכז המוביל שלנו היה שחקן מהסוג של השחקנים שהופכים את החברים שלהם לטובים יותר, אז היית רואה משרמדיני יכולות גבוהות יותר, בדיוק כמו שבזמנו פישר
הראה ליד ארויו (זאת היתה הדוגמא).

בלי קשר, אף אחד לא טוען ששרמדיני הוא הפיווט הכי טוב באירופה. הוא שחקן די מוגבל, אבל הוא לא אשם בזה שזה מה שיצא בבניית הקבוצה.
הוא בסה"כ מנסה לעשות את מה שהוא יודע, בלי לקבל עזרה משמעותית מהשחקנים שלצידו (פרט לאליהו שהוא היחיד שהבין ויודע איך אפשר להפעיל אותו, רק שגם הוא בקושי
רואה כדור כאמור).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי ankram » 05 נובמבר 2012, 07:19

קודי כתב:המשחק הערב הוכיח שוב שלמכבי חסר סנטר וזה כבר זועק לשמיים. התקפה עומדת כמעט ואין, בטח לא משהו שיספיק לרמות הגבוהות, מאחר שאין שחקן מטרה מתחת לסל וכל המשחק מבוסס על חדירות והתמסרויות בין הגארדים ואילו נגרים עם קצת שרירים כמו קוז'יקרו חוגגים ליד הדחלילים שלנו. הסיפור הזה רק ילך ויחמיר בטופ 16. מישהו יכול להזכיר לי עונה אחת בתולדות מכבי שהקבוצה הזו הצליחה בלי סנטר רציני? (תשובה: אין מה לבדוק, זה לא קרה).

מה שהמשחק הערב הוכיח , הוא שמכבי מביסה בחוץ קבוצה מאד טובה , באצטדיון מאד ביתי , שיכולה בקלות לשחק במפעל אירופאי עם רוטציה קצת יותר רחבה.

אפשר להסתכל על זה בצורה כזאת , ואפשר לילל ולזעוק כל פוסט על כמה למכבי חסר סנטר , וכמה חסר לה גו טו גאי , וכמה חסר לה קבוצות רציניות בבית היורוליג שלה , וכמה חסר לה פה וכמה חסר לה שם , זאת גם אופציה.
השאלה היא למה אתה מפנה את האנרגיות שלך , לדבר כל הזמן על מה שחסר ומה שרע ואיך אתה יודע יותר טוב מאנשים שהוכיחו את עצמם מעל כל במה אפשרית , זה קצת מעייף לא?

מה כבר יקרה אם במקום להטיף לנו מי ומה חסר , תשבח את משחק ההגנה של מכבי שחוטפת נהדר , קוראת מצויין את נתיבי המסירה , משתפרת ממשחק למשחק , וברבע אחד מוחץ גמרה את המשחק , מה רע באמירה כזאת , או שזה רק מחדד את זה שאין לנו סנטר?
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 נובמבר 2012, 08:02

יוני,
ליאור בשני המשחקים האחרונים בליגה: 6 מ21 מהשדה.
הוא מקבל הרבה כדורים, ועד עכשיו עושה איתם דברים יפים גם כשהוא לא קולע. לא צריך לחפש בכוח
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי EulGam05 » 05 נובמבר 2012, 08:15

jol9 כתב:

תשים לב שאחרי הפתיחה המצויינת של העונה, אליהו בכלל לא רואה כדור בהתקפה. אליהו הוא שחקן שמביא 90% מהנקודות שלו בתוך הצבע - סוג של שחקן פנים.

מה שאני רואה בחלק די גדול מהזמן, זה את היקמן ואת לוגאן מכדררים, ואת הכדור נע סביב קשת השלוש.
אם כבר הכדור הולך פנימה, אז זה לא באיזה תרגיל מאורגן, אלא סתם דחיפת כדור, לשחקן שלא ממש יודע מה לעשות איתו שם.

בסופו של דבר, היריבות יסגרו את אליהו, ואז מכבי תהיה תקועה במשך 40 דקות בהתקפה העומדת.

ליאור זרק אתמול 12 זריקות (4 מ-12 מהשדה), הכי הרבה בקבוצה כשהיחיד שהתקרב אליו היה לוגאן עם 10 זריקות ו-19 נק' בהן (יעילות מצוינת), אני לא יודע איך אליהו זרק כל כך הרבה מבלי לראות כדורים בהתקפה לטענתך. זה די מצחיק שכשהיקמן זורק 17 זריקות וקולע בהן 19 נק' (יעילות בינונית) אז הוא זורק יותר מדי אבל כשליאור זורק יותר מכל שחקן אחר - 12 זריקות וקולע רק 8 נק' אז הוא הוא לא רואה כדורים בהתקפה...
EulGam05

הודעהעל ידי rc4991 » 05 נובמבר 2012, 09:13

ankram כתב:ראשית , לסנטרים לוקח יותר שנים להפיק תוצרת , מעטים המקרים שסנטר צעיר עשה אימפקט כמו גארד צעיר , מהסיבה המאד פשוטה שסנטרים תלויים באחרים ואילו הגארדים תלויים בעיקר בעצמם.
אתה מדבר על נכחות הסנטרים המאסיבית שהיתה למכבי בעונת קטשרף , שכחת כמה זמן לקח עד שקיבלנו תוצרת מעדת הסנטרים האלו? בערך מחזור משחקים מלא של יורוליג. פה אתה שוחט את שרמנדיני שרואים בבירור שהוא לא מופעל טוב , אחרי 4 משחקי יורוליג.
לא נורא , אתה עוד תאכל את הכובע שלך בתום העונה לדעתי.
ואם השאיפות שלך הם 0 תארים בעונה , שהעלייה להצלבה היתה בעיקר בזכות שלשה פוקסית של יותם הלפרין , אז אתה יכול להתרפק על עונת קטשרף , אני אמתין בסבלנות העונה האת , לפני שאני שולח אנשים הביתה.

מלבד זאת משחקת קבוצה , לא בודדים , וסקז ופרוביץ' יעשו קציצות משון ג'יימס וחבר מרעיו? אתה בכלל היית בהכרה ששיחקנו מולם בבית שלהם?
מאריץ' ויוקס ובאטיסט , התקשו מאד מול מכבי עם שמינית סופו , הנדריקס ושון ג'יימס אשתקד , למה שהם לא ייתקשו השנה?
אנטיץ'? אתה צוחק ממני? זה קיינר מדלי יותר גדול , הוא יחפור לסל כמו שרוט יתפוס עמדה על סופו
קרסטיץ'? אותו אחד שלא הצליח להתמודד מול עידו קוז'יקרו וטיוס?

קבוצה מאומנת (ובלאט הוא מאמן יסודי ופיקח ) תוכל לקחת את האיטיות של סנטרים גדולים וחזקים , ולהפוך אותם לחרב פיפיות נגדם , כמו שמכבי סובלת בליגה שלנו על האטיות של שרמנדיני , קבוצה לא מאומנת יכולה לקחת את מאריץ' , סופו , וקרסטיץ' בצבע , ועדיין להפסיד לראשון לציון , כי שחקנים בודדים לא עושים קבוצה , אלא רק תלכיד. תלכיד מבצע טראפים יעילים ועזרה בהגנה , ומכבי נכון להיום חרף ביקורתך היא מקבוצות ההגנה הכי טובות ביורוליג , אל תזלזל בזה.

:thumbup
אני כבר אמרתי בקיץ שמכבי תנסה לנצל את האתלטיות של הסנטרים שלה נגד הסנטרים הגדולים ואולי אפילו תנצח בעמדה הזאת
האמת שזה שאלה של איזה סנטרים ינצלו יותר את החולשה של הסנטרים היריבים בהתקפה?האתלטים או הפיזיים? התשובות בטופ 16
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי er79 » 05 נובמבר 2012, 09:33

ankram כתב:ראשית , לסנטרים לוקח יותר שנים להפיק תוצרת , מעטים המקרים שסנטר צעיר עשה אימפקט כמו גארד צעיר , מהסיבה המאד פשוטה שסנטרים תלויים באחרים ואילו הגארדים תלויים בעיקר בעצמם.
אתה מדבר על נכחות הסנטרים המאסיבית שהיתה למכבי בעונת קטשרף , שכחת כמה זמן לקח עד שקיבלנו תוצרת מעדת הסנטרים האלו? בערך מחזור משחקים מלא של יורוליג. פה אתה שוחט את שרמנדיני שרואים בבירור שהוא לא מופעל טוב , אחרי 4 משחקי יורוליג.
לא נורא , אתה עוד תאכל את הכובע שלך בתום העונה לדעתי.
ואם השאיפות שלך הם 0 תארים בעונה , שהעלייה להצלבה היתה בעיקר בזכות שלשה פוקסית של יותם הלפרין , אז אתה יכול להתרפק על עונת קטשרף , אני אמתין בסבלנות העונה האת , לפני שאני שולח אנשים הביתה.

מלבד זאת משחקת קבוצה , לא בודדים , וסקז ופרוביץ' יעשו קציצות משון ג'יימס וחבר מרעיו? אתה בכלל היית בהכרה ששיחקנו מולם בבית שלהם?
מאריץ' ויוקס ובאטיסט , התקשו מאד מול מכבי עם שמינית סופו , הנדריקס ושון ג'יימס אשתקד , למה שהם לא ייתקשו השנה?
אנטיץ'? אתה צוחק ממני? זה קיינר מדלי יותר גדול , הוא יחפור לסל כמו שרוט יתפוס עמדה על סופו
קרסטיץ'? אותו אחד שלא הצליח להתמודד מול עידו קוז'יקרו וטיוס?

קבוצה מאומנת (ובלאט הוא מאמן יסודי ופיקח ) תוכל לקחת את האיטיות של סנטרים גדולים וחזקים , ולהפוך אותם לחרב פיפיות נגדם , כמו שמכבי סובלת בליגה שלנו על האטיות של שרמנדיני , קבוצה לא מאומנת יכולה לקחת את מאריץ' , סופו , וקרסטיץ' בצבע , ועדיין להפסיד לראשון לציון , כי שחקנים בודדים לא עושים קבוצה , אלא רק תלכיד. תלכיד מבצע טראפים יעילים ועזרה בהגנה , ומכבי נכון להיום חרף ביקורתך היא מקבוצות ההגנה הכי טובות ביורוליג , אל תזלזל בזה.

צר לי, לא מסכים כלל עם עמדתך. קודם כל, ישנם מספיק סנטרים צעירים שנותנים אימפקט מצויין כבר בתחילת דרכם, החל ממאריץ' וכלה בפקוביץ' והיד קצרה מלהכיל את כולם. ראית אותי מהלל את עונת קטשרף? עונה רעה מאוד, אבל הסגל שהיה בה, בעיקר בקו הקדמי, ידע להתמודד עם קבוצות באירופה מהסוג שמכבי של היום לא תדע להתמודד. וזה מה שיחכה לך באירופה. ומה זה משנה אם הלפרין קלע שלשה פוקסיונרית? גם שארפ קלע שלשה פוקסיונרית, אגב נגד קבוצה ששיחק בה אולי גדול הסנטרים של אירופה. מה קשור בכלל? הגענו לפיינל פור כי היו לנו הכלים להגיע לשם, בעיקר בקו הקדמי. אתה לוקח מילה במילה סנטרים כמו פרוביץ' ווסקז שנקבתי בשמם, כאשר ציינתי אותם בהקשרים שונים ובקבוצות שונות, ועושה מיש מש רציני. אז נכון שהם היום במלאגה וניצחנו אותם. זה מעיד על הכלל? למה לא ציינת את תקופתם בבארסה שהם נתנו לנו בראש? זה לא הכיוון שאליו אני מנסה להצביע. אתה מוסיף לי פה דוגמאות של שחקנים שנתנו עונות מצויינות, ומגמד לי אותם בהתייחס למשחק אחד? אתה המשוגע היחיד שלא היה רוצה לראות פה את קרסטיץ'. גם יניב גרין שיתק פעם סנטרים גדולים, לא רק קוז'יקרו. ההבדל הוא שקרסטיץ' היה מעמודי התווך של העלייה של צסק"א לגמר, יחד עם קירילנקו, ולזה לא ניתן להתכחש. בלאט מאמן אדיר, טקטיקות ההגנה שלו פנטסטיות, אבל הוא לא קוסם, הוא לא יכול להוציא מים מהסלע כל שנה, בשנתיים האחרונות היה לו חומר טוב יותר. לאכול את הכובע? אני מוכן. כפי שאתה רואה, אני לא מרבה להתלונן ואני אוהד הקבוצה, התלונה שלי כרגע היא רק על הקו הדמי, בעיקר בעמדה 5. אני מקווה יותר ממך להתבדות, לא נראה לי שזה יקרה.
er79

הודעהעל ידי jol9 » 05 נובמבר 2012, 11:28

EulGam05 כתב:
jol9 כתב:

ליאור זרק אתמול 12 זריקות (4 מ-12 מהשדה), הכי הרבה בקבוצה כשהיחיד שהתקרב אליו היה לוגאן עם 10 זריקות ו-19 נק' בהן (יעילות מצוינת), אני לא יודע איך אליהו זרק כל כך הרבה מבלי לראות כדורים בהתקפה לטענתך. זה די מצחיק שכשהיקמן זורק 17 זריקות וקולע בהן 19 נק' (יעילות בינונית) אז הוא זורק יותר מדי אבל כשליאור זורק יותר מכל שחקן אחר - 12 זריקות וקולע רק 8 נק' אז הוא הוא לא רואה כדורים בהתקפה...

מכיוון שלא ראיתי את כל המשחק, ציינתי במפורש שאני מדבר על הדקות שראיתי.
מעבר לכך, זאת כבר מגמה מתמשכת. זה קרה בשני משחקי היורוליג האחרונים (שהיו מאוד קלים).

לא ידעתי אפילו שליאור זרק הרבה זריקות, כי ב-10 הדקות שראיתי, הוא זרק וקלע פעם אחת...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 05 נובמבר 2012, 11:53

er79 כתב:התלונה שלי כרגע היא רק על הקו הדמי, בעיקר בעמדה 5. אני מקווה יותר ממך להתבדות, לא נראה לי שזה יקרה.

וזו תלונה של רבים מאיתנו, רק שאת התלונה הזו אתה צריך לכוון למי שאחראי לכך (ההנהלה או המאמן... זה כבר וויכוח אחר..), לא לשרמאנדיני שהוא מי שהוא, והוא בטח שלא אשם בכך שהוא הסנטר היחידי כרגע בקבוצה.
זה כמו שבאו בתלונות ליניב גרין על זה שהוא נגר שקיבל מיליון דולר ברוטו ממכבי, מה זה אשמתו שהוא נגר? מה זה אשמתו שהציעו לו סכום עתק בזמנו?
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי yzafrir » 05 נובמבר 2012, 11:55

er79 כתב:
yzafrir כתב:
er79 כתב:אני קורא פה את הסופרלטיבים לשרמדיני ואני לא יודע אם לצחוק או לבכות. אתם בטוחים שאתם בכלל רואים משחק של מכבי? אולי בטעות העברתם לערוץ הגרוזיני וצפיתם במשחק של מכבי טביליסי? גם אני מקווה להצלחתו כמו כל אוהד מכבי אבל קצת אובייקטיביות, יש לו יותר מדי חסרונות, שגם אלמנטים כמו קליעה מחצי מרחק ומהעונשין לא יכולים לכפר. השוואה לפישר? מי בכלל רוצה עוד פישר במכבי? את הדברים שפישר הביא גם שון ג׳יימס יכול פחות או יותר להביא באותה הצלחה. תזכירו לי מה יצא לנו עם פישר? איזה תואר משמעותי קטפנו איתו בדיוק? סנטרים כמו פישר לא יביאו אותך לכלום ושום דבר בקנה מידה אירופי. אין לי בעיה לקבל סנטר אחד שמשחק כמו פישר, אבל לא שלושה.

זה לא שהאלטרניטובות בשוק או אפילו במכבי יותר טובות כרגע . שרמאן נמצא בתקופה לא הכי טובה אבל פוטנציאל יש לו . הוא פשוט לא אותו סגנון של שחקן כמו סופו ומשחק פוסט אפ זה לא הצד הכי חזק שלו .
אבל קבוצה שהתרגלה לשחק שנתיים עם סנטר כמו סופו צריכה להתאים את עצמה לסגנון אחר וכנראה שזה לוקח זמן ללמוד את זה .
אני לא חושב שהוא יהפוך לסנטר מפלצתי (אלא אם יעלה במשקל שלו והמאסת שריר שלו משמעותית ) אבל סנטר עם טכניקה טובה ויד רכה הוא כן .
הוא לא היה אמור להיות הסנטר הראשון ולכן אני לא שופט אותו באותה חומרה כמו שאתה שופט .

אני לא הייתי שופט אותו באותה חומרה אם הוא אכן היה סנטר שני או שלישי ברוטציה שבה יש לפחות סנטר אחד משמעותי. אבל האמת היא, שבמכבי יש 3 סנטרים בינוניים, ולכן כל אחד מהם מקבל מנת דקות זהה. השטיקים האלה של סנטרים בסגנון פישר אין להם אחיזה טובה ביורוליג. מכבי הגיעה פעמיים לפיינל פור האירופי בשנים האחרונות: בעונת קטשרף ובעונת בלאט הראשונה עם סופו. אתה רוצה לדעת מה משותף לשתי העונות האלו? שחקני ציר אמיתיים, או לכל הגרוע שחקנים פיזיים עם נוכחות בצבע. בעונת קטשרף היה לנו את ניקולה עם פייזר ובאטיסטה (ואני לא מוריד מערכו של מוריס המצויין, שלא היה שחקן ציר אבל גם לא היה מצליח לבדו ללא האחרים), ונשים רגע בצד את ההשפלה בגמר הליגה המקומית באותה העונה, אני מתייחס כרגע ליורוליג בלבד (זה ידוע ששחקנים כאלו מתקשים יותר בליגת הגארדים שלנו). בעונת בלאט הראשונה עם סופו בריא הגענו לגמר. אתה לא יכול להצהיר כוונות כשיש לך סנטרים בקאנון כזה. למשחקי המאניטיים באירופה לא מגיעים שחקנים כמו פישר, אלא שחקנים כמו מאריץ', ויוקאס ובאטיסט, כמו קרסטיץ', כמו אנטיץ' ודורסי, כמו לורבק, ואסקז ופרוביץ', וכמו סופו. כשתגיע לפיינל פור, שחקנים מהסוג הזה יעשו משרמדיני, ג'יימס ותומאס קציצות במשחק העומד. כבר נגד סיינה האפרורית ראינו קשיים במשחקים מהסוג הזה. ומה אני מקבל בינתיים משרמדיני? חוסר בטחון, רכות בהגנה, איבודים ועבירות מטופשים, גמלוניות וחוסר תיאום והתמצאות, משחק נרפה מול סנטרים נמוכים ממנו בהרבה, הן הגנתית והן התקפית. מה זה עוזר לי קליעה מחצי מרחק ומהעונשין (שגם בזה האחוזים שלו ירדו)? אין שחקן פיקאנדרול שמפעיל אותו? זה נכון שלא הפעילו אותו משמעותית עד כה, אבל גם בנסיונות שניסו להפעיל אותו הוא עשה פדיחות. תן לרוט 40 דקות משחק ואני רוצה לראות עם התאוריה שלך נכונה. לפי דעתי היא לא. ואני גם לא קונה את הקלישאות של חוסר בטחון בגלל גילו הצעיר. פארגו הצעיד אותנו לגמר בגיל 24, עם ביג קהונס. מקאלב הצעיד את פרטיזן לפיינל פור בגיל צעיר יותר. וזה לא שחסר לשרמדיני כבר קילומטראז' ביורוליג, יש לו אפילו יותר ממה שהיה לפארגו ולמקאלב. בינתיים אני מסתכל על שרמדיני, ולא יכול שלא לחשוב על פופה. אני אהיה הראשון שישמח עם הוא יתן משחק טוב סוף סוף, ושני משחקים קיקיוניים של דאבל פיגרס לא ממש מעניינים אותי, כי העיניים שלי רואות שחקן פשוט מגוחך.

אני חושב שאני מתחיל להבין מה הבעיה אצליך , אתה פשוט לא הפנמת את המציאות . מכבי היא לא קבוצה שנבנת לפיינלפור בשום דרך ושרמאנדיני שהוחתם בהתחלה כסנטר שני או שלישי הפך להיות הסנטר האמיתי היחיד שלנו .
אני לא שופט אותו בחומרה כי אני מבין שזה כורח הנסיבות ולא מה שהוא היה אמור או מסוגל לעשות בשלב כזה בקריירה . אני לא זוכר אף סנטר בקבוצה בכירה שפרח כבר בגיל כזה בעונה הראשונה שלו .
פקוביץ' עשה את זה בפאו בסביות גיל 23-24 אחרי שהיה מצויין כבר ביורוליג במדי פרטיזן , ספליטר גם פרח בגיל הזה בטאו אבל זה אחרי הרבה עונות שחימם שם את הספסל.....לעומת זאת מאריץ דווקא פרח מאוחר יחסית בפרטיזן...
סנטרים הם בדרך כלל לייט בלומרים וגם יכולים להישרף מהר מאוד אם לא מתפחים אותם נכון (ראה דיגמא רדוליצה שנזרק למים הטורקים מהר מידי...) .
הדבר היחיד שאני מפחד לגבי שרמאנדיני זה שהמצב כרגע שהוא נמצא פה יגרום לזה שנפספס את הכשרון שלו והוא ילך בגלל זה בתום העונה . זה לא הוגן כלפיו
הדבר העצוב יותר זה שהוא לא הבעיה היחידה שלנו (בעצם הוא לא הבעיה באופן ספציפי ) וכל הקוו הקידמי נבנה עקום . אם במקום תומאס היה מגיע מאריץ' ושרמאן היה סנטר שני כמו שתוכנן אז המצב היה יותר טוב סביר להניח...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי rc4991 » 05 נובמבר 2012, 12:07

חנו'ש כתב:
er79 כתב:התלונה שלי כרגע היא רק על הקו הדמי, בעיקר בעמדה 5. אני מקווה יותר ממך להתבדות, לא נראה לי שזה יקרה.

וזו תלונה של רבים מאיתנו, רק שאת התלונה הזו אתה צריך לכוון למי שאחראי לכך (ההנהלה או המאמן... זה כבר וויכוח אחר..), לא לשרמאנדיני שהוא מי שהוא, והוא בטח שלא אשם בכך שהוא הסנטר היחידי כרגע בקבוצה.
זה כמו שבאו בתלונות ליניב גרין על זה שהוא נגר שקיבל מיליון דולר ברוטו ממכבי, מה זה אשמתו שהוא נגר? מה זה אשמתו שהציעו לו סכום עתק בזמנו?

בדיוק :thumbup
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי er79 » 05 נובמבר 2012, 12:08

חנו'ש כתב:

אני לא מאשים אותו, אני פשוט אומר שהוא שחקן גרוע, זה הכל. זו לחלוטין לא אשמתו
er79

הודעהעל ידי er79 » 05 נובמבר 2012, 12:13

yzafrir כתב:
er79 כתב:
yzafrir כתב:

זה לא שהאלטרניטובות בשוק או אפילו במכבי יותר טובות כרגע . שרמאן נמצא בתקופה לא הכי טובה אבל פוטנציאל יש לו . הוא פשוט לא אותו סגנון של שחקן כמו סופו ומשחק פוסט אפ זה לא הצד הכי חזק שלו .
אבל קבוצה שהתרגלה לשחק שנתיים עם סנטר כמו סופו צריכה להתאים את עצמה לסגנון אחר וכנראה שזה לוקח זמן ללמוד את זה .
אני לא חושב שהוא יהפוך לסנטר מפלצתי (אלא אם יעלה במשקל שלו והמאסת שריר שלו משמעותית ) אבל סנטר עם טכניקה טובה ויד רכה הוא כן .
הוא לא היה אמור להיות הסנטר הראשון ולכן אני לא שופט אותו באותה חומרה כמו שאתה שופט .

אני לא הייתי שופט אותו באותה חומרה אם הוא אכן היה סנטר שני או שלישי ברוטציה שבה יש לפחות סנטר אחד משמעותי. אבל האמת היא, שבמכבי יש 3 סנטרים בינוניים, ולכן כל אחד מהם מקבל מנת דקות זהה. השטיקים האלה של סנטרים בסגנון פישר אין להם אחיזה טובה ביורוליג. מכבי הגיעה פעמיים לפיינל פור האירופי בשנים האחרונות: בעונת קטשרף ובעונת בלאט הראשונה עם סופו. אתה רוצה לדעת מה משותף לשתי העונות האלו? שחקני ציר אמיתיים, או לכל הגרוע שחקנים פיזיים עם נוכחות בצבע. בעונת קטשרף היה לנו את ניקולה עם פייזר ובאטיסטה (ואני לא מוריד מערכו של מוריס המצויין, שלא היה שחקן ציר אבל גם לא היה מצליח לבדו ללא האחרים), ונשים רגע בצד את ההשפלה בגמר הליגה המקומית באותה העונה, אני מתייחס כרגע ליורוליג בלבד (זה ידוע ששחקנים כאלו מתקשים יותר בליגת הגארדים שלנו). בעונת בלאט הראשונה עם סופו בריא הגענו לגמר. אתה לא יכול להצהיר כוונות כשיש לך סנטרים בקאנון כזה. למשחקי המאניטיים באירופה לא מגיעים שחקנים כמו פישר, אלא שחקנים כמו מאריץ', ויוקאס ובאטיסט, כמו קרסטיץ', כמו אנטיץ' ודורסי, כמו לורבק, ואסקז ופרוביץ', וכמו סופו. כשתגיע לפיינל פור, שחקנים מהסוג הזה יעשו משרמדיני, ג'יימס ותומאס קציצות במשחק העומד. כבר נגד סיינה האפרורית ראינו קשיים במשחקים מהסוג הזה. ומה אני מקבל בינתיים משרמדיני? חוסר בטחון, רכות בהגנה, איבודים ועבירות מטופשים, גמלוניות וחוסר תיאום והתמצאות, משחק נרפה מול סנטרים נמוכים ממנו בהרבה, הן הגנתית והן התקפית. מה זה עוזר לי קליעה מחצי מרחק ומהעונשין (שגם בזה האחוזים שלו ירדו)? אין שחקן פיקאנדרול שמפעיל אותו? זה נכון שלא הפעילו אותו משמעותית עד כה, אבל גם בנסיונות שניסו להפעיל אותו הוא עשה פדיחות. תן לרוט 40 דקות משחק ואני רוצה לראות עם התאוריה שלך נכונה. לפי דעתי היא לא. ואני גם לא קונה את הקלישאות של חוסר בטחון בגלל גילו הצעיר. פארגו הצעיד אותנו לגמר בגיל 24, עם ביג קהונס. מקאלב הצעיד את פרטיזן לפיינל פור בגיל צעיר יותר. וזה לא שחסר לשרמדיני כבר קילומטראז' ביורוליג, יש לו אפילו יותר ממה שהיה לפארגו ולמקאלב. בינתיים אני מסתכל על שרמדיני, ולא יכול שלא לחשוב על פופה. אני אהיה הראשון שישמח עם הוא יתן משחק טוב סוף סוף, ושני משחקים קיקיוניים של דאבל פיגרס לא ממש מעניינים אותי, כי העיניים שלי רואות שחקן פשוט מגוחך.

אני חושב שאני מתחיל להבין מה הבעיה אצליך , אתה פשוט לא הפנמת את המציאות . מכבי היא לא קבוצה שנבנת לפיינלפור בשום דרך ושרמאנדיני שהוחתם בהתחלה כסנטר שני או שלישי הפך להיות הסנטר האמיתי היחיד שלנו .
אני לא שופט אותו בחומרה כי אני מבין שזה כורח הנסיבות ולא מה שהוא היה אמור או מסוגל לעשות בשלב כזה בקריירה . אני לא זוכר אף סנטר בקבוצה בכירה שפרח כבר בגיל כזה בעונה הראשונה שלו .
פקוביץ' עשה את זה בפאו בסביות גיל 23-24 אחרי שהיה מצויין כבר ביורוליג במדי פרטיזן , ספליטר גם פרח בגיל הזה בטאו אבל זה אחרי הרבה עונות שחימם שם את הספסל.....לעומת זאת מאריץ דווקא פרח מאוחר יחסית בפרטיזן...
סנטרים הם בדרך כלל לייט בלומרים וגם יכולים להישרף מהר מאוד אם לא מתפחים אותם נכון (ראה דיגמא רדוליצה שנזרק למים הטורקים מהר מידי...) .
הדבר היחיד שאני מפחד לגבי שרמאנדיני זה שהמצב כרגע שהוא נמצא פה יגרום לזה שנפספס את הכשרון שלו והוא ילך בגלל זה בתום העונה . זה לא הוגן כלפיו
הדבר העצוב יותר זה שהוא לא הבעיה היחידה שלנו (בעצם הוא לא הבעיה באופן ספציפי ) וכל הקוו הקידמי נבנה עקום . אם במקום תומאס היה מגיע מאריץ' ושרמאן היה סנטר שני כמו שתוכנן אז המצב היה יותר טוב סביר להניח...

הבעיה אצלי? אתה, אני או מישהו פה היה מסוגל להפנים שהקבוצה שלפני שנתיים הגיעה לגמר היורוליג? זה שאין לנו תקציב גבוה מאוד זה לא אומר שזה לא אפשרי. אני האשמתי רק את הבנייה, ספציפית את הבנייה בקו הקדמי. לגבי יתר העמדות אני לא מתלונן, אפשר להסתדר עם השחקנים הללו. החשיבה של להביא 3 סנטרים בינוניים, שאף לא אחד מהם מביא איתו תכונות כפי שציינתי קודם לכן, חורה לי. כאן אני כן מסכים איתך, וזה רק מה שרציתי, שיהיה סנטר אחד דומיננטי, ואז ניתן היה לסבול את קיומו של שרמדיני ואולי לתת לו להתפתח בנינוחות. לגבי סנטרים לייט בלומרים, לא כולם לייט בלומרים, פקוביץ' שנתת כדוגמא היה מצויין עוד לפני פאו. אני לא חושב ששרמדיני יכול להתפתח למימדים שפקוביץ' התפתח אליהם.
er79

הודעהעל ידי yzafrir » 05 נובמבר 2012, 12:19

er79 כתב:
חנו'ש כתב:

הוא שחקן גרוע בתור סנטר ראשון אבל בתור סנטר שני או שלישי לצד סנטר אמיתי אחר אז הוא שחקן טוב . הכל עניין של פרופורציות....
שוב , הוא לא היה אמור להיות הסנטר הראשון שלנו ולכן אני לא מאוכזב ממנו . אני מאוכזב ממי שהחליט שהוא יהיה הסנטר האמיתי הראשון שלנו כי זה סתם פוגע בו....
אבל כשהרכז הזר שלך נראה כמו שהיקמן היה נראה אתמול ולא בפעם הראשונה אז יש מקום לדאגה . וכן , אני עדיין מעדיף את סטול או פולן (שהיה לא רע אתמול ) עליו...

לגבי התקציב , הלוואי שהיה לנו היום את התקציב של הקבוצה שהייתה לפיני עם אנדרסון או אפילו לבלאט לפני שנתיים . היום התקציב נמוך בהרבה וצריך נס גדול גם אם הסגל שהיה נבנה היה הכי טוב שאפשר בתקציב הזה .
וכמו שראינו בקיץ כל השחקנים שחשבנו שהם בתקציב שלנו התבררו כיקרים בהרבה ומה שיש לנו זה באמת כנראה מה שיכולנו להרשות לעצמינו מבחינה תקציבית .
שרמאנדיני בחיים לא יתפתח למימדים של פקוביץ' כי האמת שמאז פקוביץ' עוד לא גדל סנטר צעיר כזה ופקוביץ' הוא דוגמאת קיצון .
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי חנו'ש » 05 נובמבר 2012, 12:21

er79 כתב:
חנו'ש כתב:

יש הבדל בין שחקן גרוע ולשחקן שפשוט לא מתאים לסיטואציה בה הוא נמצא.
במקרה של הגרוזיני, אני יותר חושבת שזו האופציה השנייה.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי rc4991 » 05 נובמבר 2012, 12:28

חנו'ש כתב:
er79 כתב:
חנו'ש כתב:

יש הבדל בין שחקן גרוע ולשחקן שפשוט לא מתאים לסיטואציה בה הוא נמצא.
במקרה של הגרוזיני, אני יותר חושבת שזו האופציה השנייה.

שוב :thumbup
שרמאדיני כסנטר שני יכול להיות נהדר,הבעיה שבמכבי לא יודעים לשחק עליו ושאין לנו סנטר ראשון נורמלי
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 נובמבר 2012, 14:23

גם כסנטר שני הוא לא היה בא לידי ביטוי כמו שהוא יכול. הבעיה היא בשיטה של המאמן, ולא בשארמדיני.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 05 נובמבר 2012, 14:42

MTA2311 כתב:גם כסנטר שני הוא לא היה בא לידי ביטוי כמו שהוא יכול. הבעיה היא בשיטה של המאמן, ולא בשארמדיני.

הייתי אומר שהבעיה היא באופי הגארדים המובילים שלנו, שזה לא ממש בDNA שלהם להפעיל את השחקנים האחרים
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 נובמבר 2012, 15:25

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:גם כסנטר שני הוא לא היה בא לידי ביטוי כמו שהוא יכול. הבעיה היא בשיטה של המאמן, ולא בשארמדיני.

הייתי אומר שהבעיה היא באופי הגארדים המובילים שלנו, שזה לא ממש בDNA שלהם להפעיל את השחקנים האחרים

הרכז המוביל(והיחיד) שלנו הוא יוגב, והסיבה היחידה לכך שהוא במכבי, היא ניהול המשחק שלו. זה שהוא מכדרר 15 שניות כל התקפה, זאת כבר בעיה שהמאמן צריך לפתור. האמת גם לוגאן נראה מאולף יותר השנה. אני חושב שלבלאט פשוט נוח יותר לבסס את המשחק על פעולות של הגארדים, כאשר הגבוהים ניזונים מהשאריות( בעיקר ריבאונד התקפה ומשחק בין גבוהים כשליאור על המגרש). נראה איך זה יילך בטופ 16.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חנו'ש » 05 נובמבר 2012, 15:38

jol9 כתב:

דווקא אוחיון יודע להפעיל יפה את השחקנים האחרים, רק שהמסירות שלו באות יותר כתוצאה מהחדירות שלו (הקלעים דווקא נהנים מאוד מזה), אבל פיקנרול זה הרבה פחות הקטע שלו ולצערינו זו בדיוק נקודת החוזקה הכמעט יחידה של שרמאדיני.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Google Adsense [Bot], גל גל ו־45 אורחים