סנטר, או יותר נכון, היעדרו של סנטר

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: סנטר, או יותר נכון, היעדרו של סנטר

הודעהעל ידי rc4991 » 09 נובמבר 2012, 08:38

חביב אורנג'ד כתב:מאוד קל לומר שצריך להעיף את מדלי ולהביא "סנטר נורמלי", אבל איזה סנטר נורמלי יש בשוק?
אם רב-נגר פרוביץ' היה כאן בחזקת "סנטר טוב" אז למה מצפים מ"סנטר נורמלי"?

גם עם האמירה לפיה מכבי לא תוכל להתמודד עם קבוצות גדולות ללא "שחקן מטרה בצבע", אני לא לגמרי מסכים.
אני מזכיר לכולם שבשנתיים האחרונות למכבי היה שחקן מטרה בצבע ולא סתם שחקן, אלא שחקן שכונה כאן "הסנטר הטוב ביותר באירופה" ובכל זאת מכבי לא הצליחה להתמודד עם הגדולות ביבשת.

מאזנה של מכבי בשנתיים האחרונות מול ברצלונה עומד על 0-4 (לטובת ברצלונה כמובן) ובכל אחד מן המשחקים, אותו "שחקן מטרה" היה בחזקת נעלם. כנ"ל לגבי המפגשים עם פאו, איתה מאזנה של מכבי עומד על 2-4 בשנתיים האחרונות.

אם העסק לא הצליח עם הסנטר הטוב ביבשת, למה שהוא יצליח עם "סנטר נורמלי"?
אם במכבי באמת רוצים להתמודד עם הקבוצות הגדולות, היא צריכה סנטר אימתני ואיכותי ביותר. כזה, לא רק שאין בשוק אלא גם אין לאף אחת מקבוצות היורוליג.
שחקנים כמו קרייג סמית' או נגרים סטייל קאסון ופרוביץ' לא יועילו לנו בהרבה.

תסלח לי אבל זה ממש שטותי להפיל את האשמה על שחקן אחד כשברור לכולם שאותם הקבוצות היו הרבה יותר חזקות ממכבי ועדין ניצחנו הרבה מהן בזכות סופו כך שהטענה שלך לא נכונה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 09 נובמבר 2012, 09:43

שחף כתב:בשביל זה הזכרתי את ההבאה של מאצ'באן ב-2011 כקונטרה. מכבי הייתה אז עם 9-1 ועם עוד הפסד חסר חשיבות לבני השרון בליגה.

מאצ'בן הובא כפרוייקט לטווח ארוך ולא כסותם חורים מיידי. בכל מקרה, במצב העניינים הנוכחי אני לא חושב שיש סיכוי שיהיו שינויים בסגל. גם הפסד ליגה נוסף לא ישנה כלום.

אני מאמין שאם מדלי לא ישתלב הוא פשוט ייחתך בשלב מאוחר יותר ללא מחליף.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 09 נובמבר 2012, 09:54

זה לא משנה איזה סנטר מכבי היתה מביאה, בשיטת המשחק של היום הוא לא היה מצליח.

סנטרים כבדים לא יכולים לשחק את הגנת החילופים האוטומטיים. אין להם את הזריזות הנדרשת.

גם בהתקפה הם הופכים למיותרים כאשר אין שום תרגילים להפעלת הסנטר (כפי שהמצב במכבי היום)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי חנו'ש » 09 נובמבר 2012, 10:22

חביב אורנג'ד כתב:גם עם האמירה לפיה מכבי לא תוכל להתמודד עם קבוצות גדולות ללא "שחקן מטרה בצבע", אני לא לגמרי מסכים.
אני מזכיר לכולם שבשנתיים האחרונות למכבי היה שחקן מטרה בצבע ולא סתם שחקן, אלא שחקן שכונה כאן "הסנטר הטוב ביותר באירופה" ובכל זאת מכבי לא הצליחה להתמודד עם הגדולות ביבשת.

אני אשמח שכל עונה תהיה כמו לפני שנתיים שלא "הצלחנו להתמודד עם הגדולות" והגענו עד הגמר תוך כדי כדורסל יפה ומהנה....
ואגב, שנה שעברה לא היה לנו את הסנטר הטוב באירופה, היה לנו 10% מהסנטר הטוב באירופה.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי ניצן » 09 נובמבר 2012, 10:50

jol9 כתב:הבעיה העיקרית שלנו, איך שאני רואה אותה, וזה משהו שאני רואה כבר די הרבה זמן, זה שהגארדים שלנו, פשוט לא מנהלים את המשחק. היחיד שעושה את זה
הוא אוחיון, ואם הוא תופס משחק לא טוב, אז אנחנו בצרות.
היקמן טוב בדברים מסויימים, אבל הוא פשוט מנהל משחק גרוע. יש לו יכולת לחדור ולהוריד כדור, אבל כשהוא מופקד על ניהול המשחק, זה בדר"כ נראה רע.
לוגאן מעט יותר טוב בזה, אבל אז הוא מאבד מהאפקטיביות ההתקפית שלו.
היחידי שזה בא לו טבעי כאמור הוא אוחיון.

אני חייב לחלוק עלייך.
ברגע שלוגאן מקבל את הכדור כרכז כל ההתקפה נתקעת, הוא מעדיף את הזריקה על פני המסירה(שבתור 2 זה מעולה- אבל לא בתור רכז). בהתקפה האחרונה הוא מסר לסמית' מסירה שתקעה את האפשרות של סמית' לחדור, ולפני גם לאיבוד כדור.
שוב, אני מדבר רק כשהוא ה-"רכז".

ובלי קשר, לא מבין איך בלאט שיבח את תומאס, שהיה איום ונורא לדעתי. איבד את השחקן שלו בהגנה כל כך הרבה פעמים ושחקנים קולעים עליו בקלות רבה מידי
ניצן

הודעהעל ידי rc4991 » 09 נובמבר 2012, 11:39

ניצן כתב:
jol9 כתב:הבעיה העיקרית שלנו, איך שאני רואה אותה, וזה משהו שאני רואה כבר די הרבה זמן, זה שהגארדים שלנו, פשוט לא מנהלים את המשחק. היחיד שעושה את זה
היקמן טוב בדברים מסויימים, אבל הוא פשוט מנהל משחק גרוע. יש לו יכולת לחדור ולהוריד כדור, אבל כשהוא מופקד על ניהול המשחק, זה בדר"כ נראה רע.

אני חייב לחלוק עלייך.
ברגע שלוגאן מקבל את הכדור כרכז כל ההתקפה נתקעת, הוא מעדיף את הזריקה על פני המסירה(שבתור 2 זה מעולה- אבל לא בתור רכז). בהתקפה האחרונה הוא מסר לסמית' מסירה שתקעה את האפשרות של סמית' לחדור, ולפני גם לאיבוד כדור.

ובלי קשר, לא מבין איך בלאט שיבח את תומאס, שהיה איום ונורא לדעתי. איבד את השחקן שלו בהגנה כל כך הרבה פעמים ושחקנים קולעים עליו בקלות רבה מידי

ברוך הבא לפורום :dance4
אני די מסכים עם מה שאמרת
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 09 נובמבר 2012, 11:44

ניצן כתב:

אני חייב לחלוק עלייך.

אפשר להתווכח על זה. מה שבטוח הוא שגם היקמן וגם לוגאן מנהלים משחק ברמה בינונית ומטה (ואולי אף הרבה מטה).
מדי פעם יוצאת להם איזו הברקה, אבל ככלל, זה פשוט לא נראה טוב.
מכיוון שזה לא הולך להשתנות, אוחיון צריך לקבל יותר קרדיט כרכז המוביל של הקבוצה, ומכיוון שאין לנו את לאנגפורד, אז אליהו צריך להיות שחקן שמשחקים עליו
הרבה הרבה יותר ממה שאנחנו רואים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 09 נובמבר 2012, 12:00

גם כשאליהו קולע 2 מ-7 לשתי נקודות אז לא משחקים עליו מספיק? די, זה באמת בדיחה. זה ליאור אליהו, לא נוביצקי או קווין לאב. בתחילת השבוע הוא נראה רע אפילו מול קוז'יקרו. מה לעשות שהוא שחקן לא יציב ויש ימים שהגויאבה לא נופלת לו. כשנשחק מול קבוצות יותר טובות זה כנראה גם יקרה יותר, כמו ה-0 נקודות מול ברצלונה בשני משחקים בשנה שעברה.
שחף

הודעהעל ידי קודי » 09 נובמבר 2012, 12:53

שמועות באיטליה על כך שמילאנו מעוניינת לשחרר את הנדריקס. האם נראה קאמבק מהיר שלו בהיכל?
הוא ממש לא סנטר טבעי אבל בוודאות מדובר בגבוה הכי טוב שאפשר לשים עליו יד בתקופה הזו.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי MTA2311 » 09 נובמבר 2012, 13:12

לא רואה איך הנדריקס יכול לעזור. הוא בסך הכל שון ג'יימס/ תומאס משודרג. הוא ממש לא שחקן מטרה והוא ממש לא גוף גדול בהגנה. בקיצור, סתם הוצאה מיותרת.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי קודי » 09 נובמבר 2012, 13:24

MTA2311 כתב:לא רואה איך הנדריקס יכול לעזור. הוא בסך הכל שון ג'יימס/ תומאס משודרג. הוא ממש לא שחקן מטרה והוא ממש לא גוף גדול בהגנה. בקיצור, סתם הוצאה מיותרת.

הוא לא שחקן פוסט אפ אבל גוף הרבה יותר גדול משלישיית הנקניקיות שיש לנו היום בעמדת הסנטר. מעבר לכך, הוא שחקן התקפה טוב בהרבה מג׳יימס ותומאס. אז ברור שעדיף איזה סופו או לורבק אבל הם לא יגיעו.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי MTA2311 » 09 נובמבר 2012, 13:30

קודי כתב:
MTA2311 כתב:לא רואה איך הנדריקס יכול לעזור. הוא בסך הכל שון ג'יימס/ תומאס משודרג. הוא ממש לא שחקן מטרה והוא ממש לא גוף גדול בהגנה. בקיצור, סתם הוצאה מיותרת.

הוא לא שחקן פוסט אפ אבל גוף הרבה יותר גדול משלישיית הנקניקיות שיש לנו היום בעמדת הסנטר. מעבר לכך, הוא שחקן התקפה טוב בהרבה מג׳יימס ותומאס. אז ברור שעדיף איזה סופו או לורבק אבל הם לא יגיעו.

מה זה שחקן התקפה יותר טוב? איתו שיחקו פארגו, פארמר ולנגפורד, עם ג'יימס ותומאס משחקים אוחיון והיקמן. הם אותו סוג של שחקנים, עם אותם סט של יכולות, והבאה של עוד שחקן מהסוג הזה, גם אם משודרג במעט, זה טיפשי ואני מקווה שלא יעשו את זה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי NY boy » 09 נובמבר 2012, 14:53

קודי כתב:

הוא שחקן כל כך טוב שהוא קולע 3 נק' למשחק במילאנו הכושלת מאד. כך כך טוב אחרי שהם שהוציאו עליו מיליונים מוכנים לזרוק אותו לכל הרוחות (ולהוציא עוד כמה מיליונים כנראה) אחרי סיבוב אחד ביורוליג. כך כל טוב שבהחלט כדאי לרוץ ולהחתים אותו... או שלא!
NY boy

הודעהעל ידי קודי » 09 נובמבר 2012, 15:42

NY boy כתב:
קודי כתב:

הוא שחקן כל כך טוב שהוא קולע 3 נק' למשחק במילאנו הכושלת מאד. כך כך טוב אחרי שהם שהוציאו עליו מיליונים מוכנים לזרוק אותו לכל הרוחות (ולהוציא עוד כמה מיליונים כנראה) אחרי סיבוב אחד ביורוליג. כך כל טוב שבהחלט כדאי לרוץ ולהחתים אותו... או שלא!

ועדיין הוא עדיף בהרבה על ג'יימס (כפי שכבר נוכחנו לדעת בעונה שעברה) ותומאס (שהוא שחקן שהיה יכול באותה מידה לנחות בכל קבוצה אחרת בליגת העל שלנו).
קודי

הודעהעל ידי er79 » 09 נובמבר 2012, 15:44

אין מצב שהם זורקים את בורוסיס במקום?
er79

הודעהעל ידי קודי » 09 נובמבר 2012, 15:46

er79 כתב:אין מצב שהם זורקים את בורוסיס במקום?

או את לנגפורד?
קודי

הודעהעל ידי MTA2311 » 09 נובמבר 2012, 15:56

והוא יסכים לחתום על חוזה של 500 אלף אצל פדרמן? יש יותר סיכוי שיגיע להפועל ירושלים.

קודי, אתה מתעקש לא להבין. שחקן כמו הנדריקס צריך מישהו שימסור לו במקומות מאוד מסויימים. הוא לא סופו בשיאו, שיכול לעשות 90 אחוז מהעבודה לבד. מה ההגיון בלהביא עוד שחקן מוגבל שתלוי בחסדי הגארדים?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי קודי » 09 נובמבר 2012, 15:59

MTA2311 כתב:

והוא יסכים לחתום על חוזה של 500 אלף אצל פדרמן? יש יותר סיכוי שיגיע להפועל ירושלים.

קודי, אתה מתעקש לא להבין. שחקן כמו הנדריקס צריך מישהו שימסור לו במקומות מאוד מסויימים. הוא לא סופו בשיאו, שיכול לעשות 90 אחוז מהעבודה לבד. מה ההגיון בלהביא עוד שחקן מוגבל שתלוי בחסדי הגארדים?

ההגיון הוא שהוא טוב בהרבה מכל הגבוהים שיש למכבי. הגיון מוזר, אבל זה מה יש...
קודי

הודעהעל ידי MTA2311 » 09 נובמבר 2012, 16:07

אז בוא נקווה שהוא רכש באיטליה יכולות פוסט מעולות, או חדירה מהטופ אוף דה קי, או קליעה מבחוץ. כי מהגארדים הקיימים הוא לא יקבל כלום.
כשיש לך גבוה בלי יכולות אישיות, הוא תלוי בגארדים. הגיון מוזר, אבל זה מה יש.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי NY boy » 09 נובמבר 2012, 16:28

שוב, הוא כזה טוב שמילאנו קבוצה כושלת רוצה לשלוח אותו.

הוא לא יותר טוב מג'יימס, לא יותר טוב מתומאס, לא יותר טוב משארמדיני. הוא שחקן בינוני (שטוב שלא שילמו לו מה שביקש) שהתאים מאד לסיטואציה שהייתה במכבי בשנה שעברה וטו לו.

בדיוק כמו מאריץ המהולל שמאז עונה טובה אחת ביורוליג לא עשה כלום.

הנדריקס נתן עונה אחת טובה פה, בסיטואציה מאד ספציפית, עם שחקנים ספציפיים (כמו לאנגפורד שמשך אש, בלו עם הקליעה שפתח את המשחק וכו'). הגיע לקבוצה אחרת נכשל טוטאלית עד שמוכנים להוציא עוד כמה מליונים רק בשביל להיפטר ממנו כנראה.

המסכנה היא דיי ברורה. הוא לא כזה טוב, פעם אחת האנשים במכבי כן קיבלו החלטה טובה כנראה ולא ביזבזו עליו כסף שהוא לא שווה. מישהו אחר עשה את הטעות ועכשיו שהוא יחייה איתה.
NY boy

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: גל גל ו־31 אורחים