yiffy כתב:אני בספק אם ביבי ילך גם עם בנט וגם עם ש"ס. אני לא חושב שאף מפלגת שמאל-מרכז (כולל עצמאות של ברק) תיכנס עם קואליציה כ"כ קיצונית ימינה. יתר על כן, אני אפילו לא בטוח שליברמן מוכן לסבול עוד קדנציה עם ש"ס בקואליציה (הרי לטענתו בגללה הוא הלך לבחירות מלכתחילה).
הערכה שלי: בנט הפך לכוח, אבל הוא לא יהיה בקואליציה. ביבי יחתוך שמאלה במישור המדיני. הוא יודע טוב מאוד מה המשמעות של התמודדות עם אובמה שלא צריך להיבחר שוב (ושיש לו רוב בסנאט, בו הוא יכול למנות את אישי החוץ שלו), ומעבר לכך אני בטוח שהמבצע האחרון גרם לחלחול של כל מני דברים גם אצלו. יכול מאוד להיות שהוא יקמבץ את ברק, לבני, לפיד ומה שיישאר מקדימה (אם תעבור את אחוז החסימה) כדי להגן על בבת עינו - ההפרטות והקיצוצים. כמו כן, יכול להיות שהוא גם יביא פנימה דווקא את שלי כדי שהמחאה החברתית תרד לו מהגב וכדי שלחץ לפעולה מדינית לא יהיה גדול כ"כ (לפיד הוא באופן תיאורטי הסמן השמאלי ביותר במישור המדיני).
אני לא בטוח.
בנט הוא לא ימין קיצוני, ואם יהיה לו כח של עשרה מנדטים אז אי אפשר יהיה להתעלם ממנו.
ש"ס היא סוג של מפלגה שהישיבה בקואליציה די מובטחת לה, כי כנראה שלא באמת אפשר להקים ממשלה בלעדיה, וזה לדעתי בגלל שישנו תיעוב הדדי בין
נתניהו למתחרים שלו בשמאל, ואני לא רואה כרגע איך ציפי, שלי או מופז יושבים בממשלה תחת ביבי. היחיד אולי שיעשה את זה הוא לפיד, וגם זה רק אם יהיו לו מספיק מנדטים
בשביל להפעיל לחץ.
אני אישית לא מאמין שביבי ייקח את משרד החינוך מהח"כ הכי חזק של הליכוד אחרי ביבי עצמו, וזה כנראה יהיה סוג של דיל ברייקר.
אור,
אני לא רואה אף מפלגה מהשמאל-מרכז שתשב עם נתניהו פרט ללפיד, וגם זה רק אם יהיו לו 10 מנדטים לפחות.
ולכן שוב תהיה לנו ממשלה לא מאוד יציבה ודי ימנית ודתית.
נושא לא קשור,
אני מאוד מקווה שבממשלה הבאה, יהיו פחות שרים. אין שום סיבה שמפלגה עם 10 מנדטים תחזיק בארבעה תיקים ועוד שני סגנים...
סה"כ מפתח סביר לקואליציה טובה ויציבה הוא שר לכל 4 ח"כים, מה שנותן קואליציה של 72 חברים וממשלה של 18 שרים.
יש עוד כמה צ'ופרים כמו ראשי ועדות, סגני שרים וכו'.
כמובן שאין שום צורך בשרים בלי תיק.
זה יהיה דבר נהדר אם זה יקרה