סיכום אמצע עונה - שחקנים + הסתכלות קדימה

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

סיכום אמצע עונה - שחקנים + הסתכלות קדימה

הודעהעל ידי Jack55 » 10 דצמבר 2021, 21:10

סיכומון שלי על המצב של הקבוצה והתפוקה של הזרים בניגוד לציפיות (אישי)
מוזמנים להגיב ולשתף גם את שלכם

ווילבקין - ציון 7/10, בגדול אין הרבה תלונות לווילבקין כי הוא כן מגיע למשחקים מבחינת סקורינג (15 נק' בממוצע עד עכשיו) וגם כמות האסיסיטים שלו ממשיכה להיות גבוהה, בגדול אני דיי מרוצה מאיך שהוא נראה העונה, אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שבלא מעט משחקים הוא מאכזב ברבע הרביעי ולא מצליח להתעלות בשביל הקבוצה ולכן קיבל ציון 7/10 ולא יותר גבוה, מצד שני אני לא מאשים רק אותו, הוא פשוט מגיע סחוט לרבע האחרון בגלל שאין עוד הרבה מי שייצר נקודות בקו האחורי והרוב על הגב שלו

וויליאמס - ציון 5/10, מצד אחד היו לו לא מעט משחקים מצוינים השנה שהובילו לניצחונות גדולים, אבל מצד שני הוא כבר בתקופה דיי ארוכה של תרומה לא גדולה במשחקים שמתבטאת ביכולת התקפית סבירה והגנה לא ממש מרשימה, מעבר לזה הוא גם לא כל כך אפקטיבי בריבאונד. הוא שחקן טוב אבל עד עכשיו הוא לא הסופרסטאר שהוא כביכול היה אמור להיות מעמדה 4, אני ציפיתי ממנו להרבה יותר יציבות ולתרומה יותר גדולה בצד ההתקפי (6 נק' בממוצע ב6 משחקים האחרונים זה על הפנים)

אוואנס - ציון 6/10, יחסית לעונה ראשונה ביורוליג וברמה באמת רצינית הוא בסה"כ בסדר, באמת שאין לי הרבה תלונות לגביו ואני דווקא כן רואה בו פוטנציאל טוב לדעתי, רוצה גם לציין את זה שהוא מאוד מפתיע בצד ההגנתי שזה מעודד, מה שכן הוא צריך לצבור עוד קצת ביטחון ולהתחיל יותר להעז בצד ההתקפי, הוא גם לא ממש רכז ומנהל משחק אלא יותר קומבו גארד עם יכולות ניהול משחק, בעיניי ג'ונס היה הרבה יותר רכז ממנו, בדיעבד אם ג'ונס היה נשאר במקום ההחתמה של טיילור אז כנראה שהקו האחורי היה הרבה יותר טוב ומאוזן

נאנלי - ציון 8/10 - בשבילי הוא הפתעה גדולה, לא דמיינתי שנגיע כמעט לסוף הסיבוב הראשון והוא יעמיד ממוצעים של 12.5 נק', 5 ריב' ו3 אס', ציפיתי שהוא יהיה יותר אפקטיבי בצד ההגנתי אבל בגדול הוא שחקן טוב, לאחרונה קצת ירד לו הביטחון אבל אין לי ספק שזה רק תקופה והוא יחזור לעצמו מהר וימשיך עם היכולת הנפלאה שהוא הציג ברוב המשחקים העונה עד כה

ריינולדס - ציון 4/10, אם נאנלי הוא הפתעה אז ריינולדס הוא יותר אכזבה, ציפיתי שנקבל סנטר שיהיה הרבה יותר אקפטיבי בהתקפה ויעמיד ממוצעים יותר גבוהים, בסופו של דבר קיבלנו סנטר חביב אך עם ההתקדמות של העונה הוא הראה לא כזה סופר דומיננטי בצד ההתקפי, השילוב של זה עם ההגנה הבינונית שלו יוצרים תוצאה של החתמה נחמדה ולא יותר, בגדול לדעתי גם במכבי ציפו לתרומה יותר טובה ממה שאנחנו רואים עד עכשיו, יש לו את הפוטנציאל והיכולת להיות יותר טוב, מקווה שיוכיח אחרת בהמשך העונה

זיזיץ - ציון 10/10, לדעתי הזר הכי טוב העונה והוא עולה על הציפיות בכל פרמטר, הוא גם עבד על עצמו בקיץ וזה בא לידי ביטוי בזה שהוא כבר לא כל כך כבד והרבה יותר נייד, פחות חור בהגנה ומאוד דומיננטי ומשפיע בצד ההתקפי, מעמיד ממוצעים מעולים של 12.5 נק' ו5 ריב' עד עכשיו וכל זה לאחר פציעה בתחילת העונה, רק שימשיך ככה

טיילור - ציון 2/10, האכזבה של העונה, ההשפעה ההתקפית שלו שואפת לאפס והוא מוכיח שהוא היה אחד ההימורים הרעים של מכבי בשנים האחרונות, עצם העובדה שהוא מעמיד ממוצע של מדד 1.2 מראה על כמה התרומה שלו אפסית במשחקים, הסיבה היחידה שהוא קיבל 2/10 ולא 1/10 היא שבצד ההגנתי הוא טוב והיו כמה משחקים שהתרומה ההגנתית שלו עזרה, אבל מעבר לזה הוא לא תורם בשום צורה ואותי אישית הוא מאוד אכזב כי הוא היה שחקן שעקבתי אחריו לא מעט והייתי בטוח שהוא יהיה פגיעה גדולה, בפועל קיבלתי אכזבה גדולה

קלויארו - ציון 3/10, לגמרי מוכיח שמכבי עשתה טעות שהשאירה אותו, בהתקפה הוא לא אפקטיבי בשום צורה ויותר מזה גם ממשיך להחטיא את הזריקות הפנויות שלו מהפינה, הוא כן עושה עבודה שחורה לא רעה אבל בגדול היכולת שלו עד עכשיו ממשיכה להצדיק את הטענה שהוא דיי שחקן בינוני ואפור, שחקן כמוהו לא צריך בשום עולם לקבל 24 דקות למשחק לא רק במכבי אלא בשום קבוצה ביורוליג.

בגדול למכבי הייתה פתיחת עונה מעולה אבל קרסנו לגמרי בתקופה האחרונה והרבה מאוד על הראש של יאניס שפשוט מראה שהוא לא צריך להישאר פה בעונה הבאה
עכשיו שבוע כפול קריטי לפנינו מול הטורקיות, מכבי יהיו חייבים להשיג לפחות ניצחון אחד בשביל לצאת מהבור ולעלות על הגל בחזרה

לסגל הזה לגמרי יש את הפוטנציאל לפחות להגיע לפלייאוף, הרבה יהיה תלוי בהאם יאניס יתן לעצמו סטירה ויבין מה הטעויות שלו.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

Re: סיכום אמצע עונה - שחקנים + הסתכלות קדימה

הודעהעל ידי JarJarBinx » 10 דצמבר 2021, 21:14

מה עם הישראלים? :)
ויאניס...
בסך הכל לא רחוק בהרבה ממה שהיתי כותב בעצמי.
סמל אישי של המשתמש
JarJarBinx

הודעהעל ידי er79 » 10 דצמבר 2021, 22:06

איך אפשר להגדיר את טיילור אכזבה שמלכתחילה הוא לא היה ציפייה? היה ברור לגמרי ש what you see is what you get. אני מתקן את עצמי כי גם הגנתית זה לא היה אחד לאחד what you heard is what you get. הגדירו אותו מפלצת הגנה והפריזו פה בתיאורים לגביו. הוא לא מפלצת הגנה (שומר בסדר אבל לא עילוי) ונגר התקפי בדיוק כמו שהיה ברור מראש. מבלי לתת ציונים (חוץ מליאניס שאפילו 0 לא הייתי נותן לו כי הייתי עושה עמו חסד) אני יכול להגיד שנאנלי התחיל חזק וסיים את הסיבוב רע, דרק וויליאמס פושר, אני עוד חצוי לגביו, סקוטי הוא סקוטי לטוב ולרע אבל עושה את שלו, אוואנס שחקן שאני אוהב אבל הוא זקוק לעוד התחשלות ובחינה, אני עדיין לא רואה אותו לוקח את המפתחות לידיו כמו שרציתי לראות, אנטה נראה הרבה יותר טוב העונה, ריינולדס לא משהו. לגבי הישראלים אין לי יותר מדי מה לומר או את מי לשבח חוץ מסורקין שיכול להיות אחלה פרוספקט עתידי
er79

הודעהעל ידי שמוליק » 10 דצמבר 2021, 22:09

קאלוירו לא מאכזב כלל. נותן בדיוק את הכלום אופנסיב שנתן כל השנים.
טיילור מאכזב לא בגלל היכולת אלא בגלל שהוא תופס מקום של זר
יאניס חתלתול חמוד ותו לא. הגיע זמן להחליף אותו.
טיילור קאלוירו וכהן לא היו צריכים לחתום אצלנו. אם זיו ימשיך בכושר הנפלא שלו, שילך בדרך כל כדיר/מקל/שגב
פדרמן ורקנאטי קוברים את מכבי.
שיעופו כבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שמוליק

הודעהעל ידי מילוס » 12 דצמבר 2021, 11:57

אגיב דווקא מהסוף להתחלה.
פתיחת עונה טובה? בלוף. ועד בלוף.
היא פתחה נורא (באיירן, רד סטאר, מילאנו).
ואז היה רצף של שני משחקים מעולים (ברסה, בסקוניה), מרופד בעוד שני ניצחונות בית מאוווד לא מרשימים (פאו, זלגיריס) וכמה משחקי ליגה כדי לסגור את חבילת "מכבי חוזרת".
בדיוק הימים שחיפשו פה בנרות את אלו שקראו לפטר את יאניס.
ומאז, שוב, מכבי חזרה להיות מכבי. בלי עתיד, בלי תקווה, בלי חלום. כי זו מכבי של הפדרמנים, ושל ניקולה, יאניס, ושל אבן.
אותה שבלונה, אותו משחק בלתי, אותו סקוטי+11 (ולא באשמתו), אותם ליקויים בסגל ובהתנהלות. שורה תחתונה, פשוט מאוד, היה סדר משחקים נוח. והנה עכשיו זה מתיישר, כמו כל עונה.
שורה תחתונה, מכבי תסיים סיבוב ב-10-7. קצב שנתי של 20-14.
שורה תחתונה, זה בדיוק המאזן של מכבי המחפירה של העונה שעברה, בדרך למקום ה-13.
מכבי היא חברת הסעות בפשיטת רגל, ששמה יהבה בהנהלה כושלת ונהג שודים עם 400 סעיפי משמעת. איך מונעים את התאונה הבאה? מחליפים את הנוסעים.
וזה ההגיון פה כבר עשור. וזה לא ישתנה בקיץ.

כמה מילים על שחקנים.
זיזיץ' הפתיע אותי בגדול.
סקוטי שחקן אדיר, שאם במכבי היו משכילים לתת לו עזרה, זה היה שם אותה במקום אחר לגמרי.
ננאלי, שכבר שנים עובד טוב כ-3&D, הפך פה לשחקן השני בחשיבותו ברוטציה, והוא פשוט לא כזה. אלא אם כן מדובר בקבוצה יורוקאפ.
כל השאר, לא רלבנטיים לרמה שמכבי צריכה להיות בה (אולי, נאמר, קינן אוואנס יכול לעבוד כרכז מחליף).
עוד קיץ מופלא בחסות מחלקת הסקאוטינג.
נערך לאחרונה על ידי מילוס בתאריך 12 דצמבר 2021, 12:42, נערך פעם אחת בסך הכל.
מילוס

הודעהעל ידי Runner30 » 12 דצמבר 2021, 12:23

לפחות משהו טוב - אוהדי מכבי הפכו מרולקסים אוהדי נצחונות למומחי סקאוטינג וחובבי NBA.
Runner30

הודעהעל ידי my man » 12 דצמבר 2021, 19:48

זה עוד לא אמצע העונה אבל זה לא משנה..

רק חושב כמה שנים כבר אין לאוהדי מכבי נחת. כמה שנים כבר אנחנו מסכמים את העונה כבר באמצעה. פשוט נמאס כבר.
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי my man » 12 דצמבר 2021, 20:17

מילוס כתב:אגיב דווקא מהסוף להתחלה.
פתיחת עונה טובה? בלוף. ועד בלוף.
היא פתחה נורא (באיירן, רד סטאר, מילאנו).
ואז היה רצף של שני משחקים מעולים (ברסה, בסקוניה), מרופד בעוד שני ניצחונות בית מאוווד לא מרשימים (פאו, זלגיריס) וכמה משחקי ליגה כדי לסגור את חבילת "מכבי חוזרת".
בדיוק הימים שחיפשו פה בנרות את אלו שקראו לפטר את יאניס.
ומאז, שוב, מכבי חזרה להיות מכבי. בלי עתיד, בלי תקווה, בלי חלום. כי זו מכבי של הפדרמנים, ושל ניקולה, יאניס, ושל אבן.
אותה שבלונה, אותו משחק בלתי, אותו סקוטי+11 (ולא באשמתו), אותם ליקויים בסגל ובהתנהלות. שורה תחתונה, פשוט מאוד, היה סדר משחקים נוח. והנה עכשיו זה מתיישר, כמו כל עונה.
שורה תחתונה, מכבי תסיים סיבוב ב-10-7. קצב שנתי של 20-14.
שורה תחתונה, זה בדיוק המאזן של מכבי המחפירה של העונה שעברה, בדרך למקום ה-13.
מכבי היא חברת הסעות בפשיטת רגל, ששמה יהבה בהנהלה כושלת ונהג שודים עם 400 סעיפי משמעת. איך מונעים את התאונה הבאה? מחליפים את הנוסעים.
וזה ההגיון פה כבר עשור. וזה לא ישתנה בקיץ.

כמה מילים על שחקנים.
זיזיץ' הפתיע אותי בגדול.
סקוטי שחקן אדיר, שאם במכבי היו משכילים לתת לו עזרה, זה היה שם אותה במקום אחר לגמרי.
ננאלי, שכבר שנים עובד טוב כ-3&D, הפך פה לשחקן השני בחשיבותו ברוטציה, והוא פשוט לא כזה. אלא אם כן מדובר בקבוצה יורוקאפ.
כל השאר, לא רלבנטיים לרמה שמכבי צריכה להיות בה (אולי, נאמר, קינן אוואנס יכול לעבוד כרכז מחליף).
עוד קיץ מופלא בחסות מחלקת הסקאוטינג.
האמת שאני מתחבר מאד למה שכתבת.
הייתה פה אשליה שגם אני נפלתי בה.
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי ankram » 13 דצמבר 2021, 12:17

אחרי השבוע הזה , יהיה אפשר לסכם את העונה , עוד עונה של המועדון היחיד עם רשיון א' , שלא מגיע לפלייאוף.
עוד עונת בזבוז לקרדיט ההולך ונגמר של ההתייחסות למכבי כקבוצת יורוליג לגיטימית.
עוד עונה שמחרבנים לנו בבית , והמאמן מחרבן לנו את הרבע הרביעי
עוד עונה שבה , מכבי מציגה את הכדורסל השבלוני , המכוער , האנוכי והמביך ביותר ביורוליג , ואף מתבלת את זה בלוזריות אוסישקינית ברגעי הכרעה.
עוד עונה בה , כולם אשמים חוץ מההנהלה המגוכחת שלנו שבנויה על אינטריגות , סחיטות , ונפוטיזם.
עוד עונה שבה הקהל מממן את הקבוצה , ובתמורה מקבל מאמן ששם ז' על האוהדים.
עוד עונה.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי מילוס » 13 דצמבר 2021, 16:02

my man כתב:האמת שאני מתחבר מאד למה שכתבת.
הייתה פה אשליה שגם אני נפלתי בה.

אני מניח שכולנו נפלנו בזה. אבל עם עשור כמו שהיה פה, קשה שלא לזהות את הטריקים הכושלים שחוזרים על עצמם כדי להסית את האש למקומות הלא נכונים. בשורה התחתונה, עשרות זרים כושלים ומאמנים באו והלכו, הקבוצה כישלון גמור, ואף מושך בחוטים לא זז במילימטר מתפקידו.

ankram כתב:אחרי השבוע הזה , יהיה אפשר לסכם את העונה , עוד עונה של המועדון היחיד עם רשיון א' , שלא מגיע לפלייאוף.
עוד עונת בזבוז לקרדיט ההולך ונגמר של ההתייחסות למכבי כקבוצת יורוליג לגיטימית.
עוד עונה שמחרבנים לנו בבית , והמאמן מחרבן לנו את הרבע הרביעי
עוד עונה שבה , מכבי מציגה את הכדורסל השבלוני , המכוער , האנוכי והמביך ביותר ביורוליג , ואף מתבלת את זה בלוזריות אוסישקינית ברגעי הכרעה.

לצערי, בגלל הדמיון המטורף למה שקרה פה בקיץ שעבר, וזה שלפניו, ולפניו, היה אפשר לחזות ולסכם כבר בספטמבר.
קח עוד תחזית: בקרוב יחתימו פה איזה זגג מהליגה המונטנגרית (שסביב יולי כבר נשכח שהוא בכלל נולד), ואז יגיע ניצחון אקראי על איזה מילאנו, צמוד לניצחונות מכוערים על איזה ז'לגיריס והפועל חיפה, ונשמע שוב ש"במכבי מרוצים מקלויארו וריינולדס" וש"יוצע ליאניס חוזה חדש".
מילוס

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Mitelka ו־17 אורחים