מכבי ניצחה את חולון ברבע גמר הגביע, רק מתיחה לאליהו

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מכבי ניצחה את חולון ברבע גמר הגביע, רק מתיחה לאליהו

הודעהעל ידי felix_r » 07 פברואר 2013, 15:25

MTA2311 כתב:אין לך מושג מהחיים שלך. מסתבר שלא ראית משחקים שלו משנים קודמות, כי כל מי שמכיר את נאכבר, יודע שהוא 3, שבגלל הגובה שלו יכול לשחק גם כ4. זה היה ככה לאורך כל הקריירה שלו, ואתה מוזמן לראות משחקים שלו משנים קודמות( יש לך הרבה זמן פנוי, אתה עובד מהבית).
הדוגמה של פניני מדוייקת, והיא משקפת בדיוק את המצב המדובר. Sf שמשחק כpf מטעמים שונים.

אתה קשקשן ברמה עולמית! אין שום קשר בין מה שנאכבר היה משחק ב NBA לפני שנים, לעמדה שהוא משחק ביורוליג היום.
אני מצפה מבן אדם מבוגר, שלפחות יבדוק את העובדות לפני שהוא מתחיל להתווכח!

במקום לטחון מיים, פשוט תפתח את אתר היורוליג, ותראה מתחילת העונה באיזו עמדה פתח נאכבר בחמישיית באמברג. (בבוקס-סקור שמות שחקני החמישיה הראשונה מודגשים).

משחק מספר 1
http://www.euroleague.net/main/results/ ... #!boxscore

משחק מספר 2

משחק מספר 3

משחק מספר 4

משחק מספר 5

משחק מספר 6

משחק מספר 7

משחק מספר 8

משחק מספר 9

משחק מספר 10

10 מספיק? תבדוק את החמישיה ותגיד לי מי משחק בעמדה 4, בבקשה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 07 פברואר 2013, 15:27

עזבו את נאכבר רגע. עובדתית ליאור לא ריבאונדר מספיק טוב לגובה שלו וליכולת שכן יש לו לקחת ריבאונדים.
בעצם ליאור הוא השחקן שהכי טוב שייקח ריבאונד כי הוא חושב מהר, וגם יודע לצאת למתפרצות.

נראה לי שכולנו היינו מעדיפים, אם היה עושה את זה יותר, גם אם יש כמה שחקנים פחות טובים ממנו בתחום הזה ביורוליג.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 07 פברואר 2013, 15:32

jol9 כתב:עזבו את נאכבר רגע. עובדתית ליאור לא ריבאונדר מספיק טוב לגובה שלו וליכולת שכן יש לו לקחת ריבאונדים.
בעצם ליאור הוא השחקן שהכי טוב שייקח ריבאונד כי הוא חושב מהר, וגם יודע לצאת למתפרצות.

נראה לי שכולנו היינו מעדיפים, אם היה עושה את זה יותר, גם אם יש כמה שחקנים פחות טובים ממנו בתחום הזה ביורוליג.

וזה לא מה שכתבתי בהתחלה?
זה בדיוק מה שכתבתי, שליאור לא מצטיין בריבאונד, אבל הוא גם לא כל כך גרוע בריבאונד, כפי שחלק מהאנשים חושבים. והבאתי דוגמאות לשחקנים נחשבים ויקרים, שלוקחים פחות ריבאונדים מליאור.

אבל הבעיה היא, שיש פה בן אדם, שפשוט לא יכול להודות בטעות, ולכן מתחיל להתווכח על כל שטות.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 פברואר 2013, 15:52

פליקס יש לך הבנת הנקרא של ילד בן 10. הויכוח הוא לא על איפה הוא משחק השנה, אלא על מה העמדה הטבעית שלו.
שוב אתה מוכיח שהדוגמה שלי על פניני היא מדוייקת, כי גם הוא שיחק כל העונה ההיא 4.
אז כמו שאמרת, מצופה מבן אדם לבדוק לפני שהוא מתווכח, אז תעשה לעצמך טובה ותבדוק איפה הוא שיחק רוב הקריירה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 07 פברואר 2013, 16:11

MTA2311 כתב:פליקס יש לך הבנת הנקרא של ילד בן 10. הויכוח הוא לא על איפה הוא משחק השנה, אלא על מה העמדה הטבעית שלו.
שוב אתה מוכיח שהדוגמה שלי על פניני היא מדוייקת, כי גם הוא שיחק כל עונה ההיא 4.
אז כמו שאמרת, מצופה מבן אדם לבדוק לפני שהוא מתווכח, אז תעשה לעצמך טובה ותבדוק איפ. הוא שיחק רוב הקריירה.

אם כבר הבנת הנקרא, אז כתבתי לך כבר שזה לא משנה מה נאכבר שיחק ב NBA. פאו גאסול 4 ב NBA ו 5 בנבחרת ספרד. אז מה? כספי לא מעט מהזמן שלו ב NBA משחק אפילו 2, אבל בישראל הוא 3-4, ואצל צביקה במכבי לפני שעזב הוא בכלל היה משחק 4. מה זה משנה? אנחנו מדברים על יורוליג. אנחנו מדברים על העונה הנוכחית. למה? כי אנחנו משווים את הסטטיסטיקה של העונה הנוכחית!

אם כבר הויכוח הוא לא על נאכבר, אלא על ליאור, אבל אתה מחפש לברוח מהנושא ולהתוכח סתם על משהו שלא חשוב בכלל.

פניני היה "משחק" 4 אצל גרשון, אבל רק בתפקיד של מרביץ מכות 5 דקות ויוצא ב 5 עבירות, כי הינו קצרים בגבוהים. זה לא שהוא היה תורם משהו בעמדה הזאת. לכן אין שום קשר לנושא שלנו.

עדיין לא ענית לי, באיזו עמדה פותח נאכבר בכל משחק העונה? גם לבדוק בלינקים אתה מתקשה?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 פברואר 2013, 16:30

הוא שיחק רק בנבא? הוא שיחק מספיק שנים באירופה, במספיק קבוצות וברוב המוחלט מהזמן, הוא שיחק 3.
כמה דקות פניני שיחק באותה עונה? כמדומני זה היה קצת יותר מ5 דקות.
מי שבוחר להתווכח על משהו לא חשוב זה אתה. נתת דוגמאות לשחקנים שלוקחים פחות ריבאונדים מליאור, ולא מעט מהן היו לא רלוונטיות.
נאכבר לא 4, גם אם הוא משחק ככזה השנה.
נערך לאחרונה על ידי MTA2311 בתאריך 07 פברואר 2013, 17:24, נערך פעם אחת בסך הכל.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 07 פברואר 2013, 17:21

MTA2311 כתב:לא בנבא. בשאר השנים שלו באירופה.
כמה דקות פניני שיחק באותה עונה? כמדומני זה היה קצת יותר מ5 דקות.
מי שבוחר להתווכח על משהו לא חשוב זה אתה. נתת דוגמאות לשחקנים שלוקחים פחות ריבאונדים מליאור, ולא מעט מהן היו לא רלוונטיות.
נאכבר לא 4, גם אם הוא משחק ככזה השנה.

קודם כל גם באפס פילזן הוא שיחק 4. שנית, כמו שכבר אמרתי, אנחנו משווים את הסטטיסטיקה של השנה של ליאור לשחקנים אחרים, אז מה שחשוב, זו השנה הזאת, ולא מה שהיה פעם. כי גם ליאור בעונת 2008-2009 עשה כמעט 10 ריבאונדים למשחק בחישוב ל 40 דקות, אבל זה לא קשור לעונה הזאת, נכון?

אם אתה כל כך מתעקש על פניני, בו באמת נדון בו לרגע. פניני שיחק יותר מ 5 דקות למשחק, אבל הוא גם לא שיחק 4 באופן קבוע, אפילו לא בכל משחק. ההפך הוא הנכון. רוב הזמן הוא היה המחליף בעמדה 3, ורק אם הגבוהים היו נכנסים לבעית עבירות חמורה, גרשון היה זורק אותו לעמדה 4. ככה שאתה סתם דחפת אותו לויכוח. פניני לא קשור בכלל, גם כי פניני היה שחקן ספסל. אתה לא יכול להשוות אותו לנאכבר, הכוכב הראשי של באמברג. הכוכב הראשי מקבל את התנאים הכי טובים בקבוצה, הכל נבנה בהתאמה אליו. לעומת זאת שחקן ספסל אוסף דקות מן הגורן ומן היקב.

תרצה או לא תרצה, 4 הוא התפקיד של נאכבר בשנים האחרונות, וזאת עובדה. זה לא שהוא משחק 4 באופן זמני בגלל חסרונו של שחקן זה או אחר.

אתה גם צריך להפנים את העובדה, שהשחקנים לא תמיד משחקים באותה העמדה לאורך כל הקריירה. הרבה מאוד שחקנים משנים את העמדה, כאשר עם השנים הופכים לאיטיים יותר וכבדים יותר. קח לדוגמא את ויקטור חריאפה. כאשר הגיע מ NBA לצסקא הגדולה של מסינה, הוא תופקד במשך שנתים לפחות בעמדה 3 (העמדה ששיחק ב NBA). אבל לאחר עזיבתו של מסינה, הוא הועבר לעמדה 4 על ידי המאמן פשוטין, ומאז משחק שם בהצטיינות יתרה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 פברואר 2013, 17:35

בפילזן הוא שיחק רוב הזמן 3. הוא לא שיחק הרבה אמנם, אבל רוב הזמן הוא שיחק 3. יכול להיות שזה מה שאמרת, אבל זאת לא חוכמה להשוות שחקן שמשחק לא בעמדה הטבעית שלו, לליאור, גם אם הוא משחק בה כל העונה.

פניני שיחק 4 באופן קבוע. הוא היה המחליף היחיד של בלו, כשלאזמה ופישר חולקים את עמדה 5. כמעט ולא היה מצב שבו לאזמה ופישר שיחקו ביחד. אז נכון, הוא לא היה בדיוק שחקן מוביל, אבל הוא מהווה דוגמה לשחקן ששיחק לא בעמדה שלו לאורך עונה שלמה.

4 הוא התפקיד של נאכבר העונה. כמובן שהוא שיחק גם 4 בשנים קודמות( אין מה לעשות, הוא 2.06), אבל העמדה הטבעית שלו היא 3, התכונות שלו הן תכונות של 3 וזאת העמדה שהוא שיחק בה רוב הקריירה( גם כשהוא היה מועמד למכבי קיץ שעבר, זה היה בתור מחליף לאידסון).

ברור לי ששחקנים עוברים בין העמדות, בהתאם להשקפות של מאמנים, או מתוך אילוצים שונים, ולכן נתתי את פניני כדוגמה, ואפשר גם לתת את בלו ששיחק גם כ3 לא מעט זמן( בקבוצות אחרות בעיקר). מבחינתי נאכבר הוא 3, וככזה צריך לשפוט אותו. אתה רוצה להגיד שליאור ריבאונדר יותר טוב ממנו? סבבה. אם לשם אנחנו שואפים אז מצבו מצויין.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 07 פברואר 2013, 17:53

MTA2311 כתב:בפילזן הוא שיחק רוב הזמן 3. הוא לא שיחק הרבה אמנם, אבל רוב הזמן הוא שיחק 3. יכול להיות שזה מה שאמרת, אבל זאת לא חוכמה להשוות שחקן שמשחק לא בעמדה הטבעית שלו, לליאור, גם אם הוא משחק בה כל העונה.

פניני שיחק 4 באופן קבוע. הוא היה המחליף היחיד של בלו, כשלאזמה ופישר חולקים את עמדה 5. כמעט ולא היה מצב שבו לאזמה ופישר שיחקו ביחד. אז נכון, הוא לא היה בדיוק שחקן מוביל, אבל הוא מהווה דוגמה לשחקן ששיחק לא בעמדה שלו לאורך עונה שלמה.

4 הוא התפקיד של נאכבר העונה. כמובן שהוא שיחק גם 4 בשנים קודמות( אין מה לעשות, הוא 2.06), אבל העמדה הטבעית שלו היא 3, התכונות שלו הן תכונות של 3 וזאת העמדה שהוא שיחק בה רוב הקריירה( גם כשהוא היה מועמד למכבי קיץ שעבר, זה היה בתור מחליף לאידסון).

ברור לי ששחקנים עוברים בין העמדות, בהתאם להשקפות של מאמנים, או מתוך אילוצים שונים, ולכן נתתי את פניני כדוגמה, ואפשר גם לתת את בלו ששיחק גם כ3 לא מעט זמן( בקבוצות אחרות בעיקר). מבחינתי נאכבר הוא 3, וככזה צריך לשפוט אותו. אתה רוצה להגיד שליאור ריבאונדר יותר טוב ממנו? סבבה. אם לשם אנחנו שואפים אז מצבו מצויין.

הוא שיחק בפילזן 4, וזה בדיוק היה נושא המחלוקת שלו עם המאמן, כי הוא רצה לשחק 3, כמו שהיה רגיל ב NBA, אבל המאמן רצה שישחק 4. אני יכול להביא לך לינק לראיון עם נאכבר מהזמנים שלו בפילזן, במיוחד חיפשתי אותו היום (ומצאתי). ככה שאתה טועה.

לא מסכים איתך בנושא פניני. זה פשוט נחרט לך בזכרון, כי כששיחק 4 בסדרה עם פרטיזן זה היה נראה הזוי (את שאר הזמן, כששיחק בעמדה טבעית יותר, אתה פשוט לא זוכר).

השחקנים עוברים בין העמדות לא רק בגלל אילוצים כאלה או אחרים. לפעמים הם פשוט מפתחים יכולות שלא היו להם קודם. לדוגמא אני אביא את שני השחקנים של ברצלונה: נבארו ושאראס.

נבארו התחיל את הקריירה המקצוענית שלו כרכז בכלל. אז הוא הצטיין במהירות מסחררת ובכניסות לסל שהיה מסיים בהטלה אופיינית. אני עדיין זוכר שבתחילת שנות ה 2000 הנהלת מכבי שקלה להביא את הרכז הספרדי הצעיר חואן קרלוס נבארו (שאז לא היה נחשב לכוכב גדול עדיין, ולא כולם הכירו אותו). אחר כך נבארו פיתח קליעה רצחנית לשלוש, ולעומת זאת איבד מהמהירות שלו וגם לא פיתח כל כך את יכולות הרכז, ולכן הועבר לשחק בעמדה 2, שם הפך לכוכב ענק.

לעומתו שאראס עשה דרך הפוכה. בתחילת הקריירה הוא שיחק בכלל בתפקיד הקלעי, ורק אחר כך התגלה כרכז עילאי.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 פברואר 2013, 18:19

איך הוא שיחק 4 כששיחקו שם לפניו לורנס רוברטס וגונלום? גם ברוסיה עונה קודמת הוא שיחק בעיקר 3, וככה גם אצל דייויד בלאט( לא סגור על זה )

אני זוכר מצויין את העונה ההיא(לצערי). לאזמה בקושי שיחק 4, ופניני היה המחליף היחידי של בלו לאורך כל העונה( ובצורה יותר בולטת אחרי השחרור של לאמפה כמובן).

עזוב נו, ללא ספק מדובר בשחקן שיכול לשחק בשתי העמדות. השנה הוא משחק 4, בשנים קודמות הוא שיחק בעיקר 3, אבל זה לא באמת קריטי. ליאור ריבאונדר יותר טוב ממנו? כן. מה זה בדיוק אומר אני לא יודע, כי לא נראה לי שיש מישהו שהיה מביא את נאכבר למכבי כ4( כמו שאמרתי, קיץ שעבר הוא היה מועמד כמחליף לאידסון).
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 07 פברואר 2013, 19:05

MTA2311 כתב:איך הוא שיחק 4 כששיחקו שם לפניו לורנס רוברטס וגונלום? גם ברוסיה עונה קודמת הוא שיחק בעיקר 3, וככה גם אצל דייויד בלאט( לא סגור על זה )

אני זוכר מצויין את העונה ההיא(לצערי). לאזמה בקושי שיחק 4, ופניני היה המחליף היחידי של בלו לאורך כל העונה( ובצורה יותר בולטת אחרי השחרור של לאמפה כמובן).

עזוב נו, ללא ספק מדובר בשחקן שיכול לשחק בשתי העמדות. השנה הוא משחק 4, בשנים קודמות הוא שיחק בעיקר 3, אבל זה לא באמת קריטי. ליאור ריבאונדר יותר טוב ממנו? כן. מה זה בדיוק אומר אני לא יודע, כי לא נראה לי שיש מישהו שהיה מביא את נאכבר למכבי כ4( כמו שאמרתי, קיץ שעבר הוא היה מועמד כמחליף לאידסון).

זה לא אני אומר, זה נאכבר עצמו. תקרא בעצמך:

I was out of my position for both seasons; I played at power forward 99 percent of the time.

http://basketball.realgm.com/article/215654
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 פברואר 2013, 19:10

אז כנראה שגונלום או רוברטס שיחקו 3, כי שניהם שיחקו יותר מ20 דקות למשחק.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 07 פברואר 2013, 19:12

MTA2311 כתב:אז כנראה שגונלום או רוברטס שיחקו 3, כי שניהם שיחקו יותר מ20 דקות למשחק.

אם זכרוני אינו מטעה אותי, גונלום שיחק סנטר באותה התקופה.
בעונה 2009-2010 הוא בכלל לא שיחק באפס
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], שמוליק ו־9 אורחים