toja27 כתב:כיוון שאין לי הכרות מספקת עם ההיסטוריה בשנים ההם של הלפרין, הכוונה היא לניואנסים שחשובים לויכוחים מסוג זה אז אני מרגיש שאין לי את כל הכלים לענות לך בצורה הטובה ביותר, כי אני יודע שאנשים נוטים לקחת את העובדות ולסובב אותם לכיוון שהם רוצים. הנה דוגמא אחת שאני מכיר מהדוגמאות שהבאת: גל מקל-נקרא חזרה לדגל אחרי עונה טובה מאוד עם גליל (אם אני זוכר נכון) שבה הוא התחיל להראות סימנים של כוכב עולה. כשהגיע למכבי הוא לא קיבל את ההזמנות שלו, וזאת הסיבה שהוא עזב אחרי תקופה קצרה.וזאת הסיבה שלפעמים עושה רושם שגל מקל עושה סוג של פוזות. קיבל 15 דקות איפה? בליגה הישראלית או ביורוליג?
בתכנית one on one של פיני גרשון עם גל מקל, פיני גרשון הודה שיכול להיות מאוד שהוא טעה שלא נתן יותר זמן משחק לגל מקל . אז המאמן עצמו מודה ואתה מכחיש?
אני לא יודע מה היה הסיפור עם הלפרין אבל ממה שאני יודע ,הקהל של מכבי ירד לו לנשמה מסיבות שהוא פחדן וכו' .להזכיר לך שאליהו הוחזר לכאן כי הייתה ביקורת לכך שהקבוצה איבדה מהצביון הישראלי שלה. ולכן מכבי הסכימה לשלם עליו סכום גבוה יחסית וזה העיקר שישראלי בכיר ישחק בשורותיה. כספי זה שחקן זול יחסית שנתן תרומה יפה מאוד וגם ישראלי על הדרך , אז למה לשלם מחיר גבוה יותר למישהו אחר? ולהזכיר לך שאבא שלו עשה חגיגות בתקשורת כי כספי לא קיבל מספיק דקות לדעתו והיה לו סעיף בחוזה שהוא חייב לקבל כמות דקות מסויימת ? סתם שמו את הסעיף הזה בחוזה ?
ובשנים האחרונות זה יותר גרוע. היא בקושי ממצמצת לכיוון של שחקנים ישראלים והולכת על המתאזרחים כפיתרון הקל מבחינתם. בשורה התחתונה בשנים האחרונות: הם העדיפו את ג'ק כהן לאנדסברג טיוס ושאייר על אליהו ,לימונד , מקל ונגיד שחקנים בפוטנציאל של מכבי כמו יבזורי, בר תימור ודאוסן.
אפשר להגיד שהם עשו את הדבר הנכון מבחינה מקצועית, אבל אי אפשר להתעלם מזה שיש להם נטייה במיוחד בשנים האחרונות להתעלם מישראלים.
אתה כבר פעם שנייה מכניס כאן את לימונד ולא הבנתי למה?
אני אישית לא הייתי לוקחת אותו גם בחינם - שחקן עם יכולות סבירות ואיי קיו של נעל בית.
באותה מידה גם אפשר היה להכניס כאן את מורן רוט ודרור חג'ג' שעשו כאן סיבוב - לא שחקנים לרמה הזו. (אולי אפיק ניסים היה צריך להישקל בשלב מסוים בקריירה שלו)
בכל מקרה עשית כאן קצת סלט.
כספי שיחק במכבי כשהיה ילד, ואני לא מכירה הרבה ילדים שקיבלו בגיל שלו את כמות הדקות ומקום בחמישייה כמו שהוא קיבל כך שבאמת אין לו מה להתלונן (והסיפור עם אבא שלו היה רגע לפני שקטש התפוטר וזה היה בעיקר נגדו וקטש היה כאן בערך חודשיים אז זה לא רלוונטי)
מקל באמת לא אמור להתלונן כי הוא היה כאן חודש ובחר שלא להילחם ולהוכיח על המגרש שהוא ראוי לדקות, וחודש זה לא מספיק זמן להוכיח כלום. אם קיבלת דקות רק בליגה, תשתמש בהן כדי להוכיח שאתה ראוי ליותר דקות גם באירופה, אל תברח כל כך מהר ותאשים את כולם שלא קיבלת צ'אנס.
הלפרין באמת היה סיפור שלא התחבר לקהל אף פעם, אבל מכבי הכי לא אשמה בעניין הזה והיתה תמיד הכי בסדר איתו.
ואליהו סתם הרגיש חרא עם זה שמכבי לא רצתה להמשיך עם החוזה המוגזם שהיה לו ולכן על הפרנציפ לא היה מוכן לחוזה המוקטן שהציעו לו ממכבי אחרי שהרוויח סכומים פי כמה יותר גבוהים.
אגב, לגבי דאוסן, כועסים כאן על מכבי שלא מביאה אותו, אבל די ברור שהשחקן בשלב זה פשוט לא רוצה לבוא למכבי וזו ההחלטה שלו.
הוא ידע היטב על ההתעניינות של מכבי וגם של הפועל בו ויכל בכיף להישאר שחקן חופשי עד הקיץ ולשמוע את ההצעות ובכל זאת בחר לחדש את החוזה הרבה לפני תום העונה בראשון - מכבי לא יכולה להכריח שחקנים שלא רוצים לבוא לפה וזה לא קשור לכסף או לכך שהם צריכים לפנות לראשון ולשלם לה ביי אוט - השחקן פשוט לא מעוניין בכך תפנימו!!