חנו'ש כתב:jol9 כתב:Lirca כתב:אגב בעיות מס, מעניין שלגבי ישראלים אחרים ששיחקו בחו"ל וחזרו לכאן לא התחילו לנבור בענייני המס שלהם. אני לא זוכר שאחרי שאליהו חזר לכאן מויטוריה זה היווה מכשול. אפיק ניסים משחק כבר כמה שנים בחו"ל ובכל עונה שבה היה מועמד לחזור לארץ אף אחד לא התעסק בענייני המס שלו.
לדעתי אחת מהאפשרויות הבאות היא הנכונה: או שהלפרין לא באמת רוצה לחזור או שהנהלת הקבוצה לא מתלהבת להחזיר אותו ומתרצים זאת בבעיית המס שלו.
הבעיה היא שאף אחד מהם לא שיחק כ"כ הרבה שנים בחו"ל, והרוויח את הסכומים שיותם הרוויח.
עובדתית ליאור גם ויתר על כסף, כי הוא רצה לחזור. ליותם זה פחות בוער. הבחור הרוויח משהו כמו 4-4.5 מליון יורו ב-4 השנים שלו בחול עד עכשיו (נטו), האם הוא צריך
לתת למדינה מתנה בדמות כמה מאות אלפי דולרים על התקופה הזאת?
כנראה שלא, וגם אף אחד מאתנו לא היה מסכים לדבר כזה.
לא הייתי קוראת למסים "מתנה".
גם אני ואתה משלמים מיסים למדינה, לא הייתי אומרת שאנחנו נותנים לה את זה כמתנה מתוך טוב ליבנו....
בהחלט מתנה. הלפרין בחר לעבוד בחו"ל ושילם מיסים כנהוג בחו"ל. זה שהמיסים ביוון וברוסיה נמוכים יותר, מחייב אותו להשלים את הפער לרשויות המס בארץ מהרגע שהוא חוזר לכאן,
אלא אם כן עבר זמן מסויים.
זה דבר די מקובל (או לפחות היה יותר מקובל פעם) בעולם ההייטק, שאנשים עושים רילוקיישן ומנסים למשוך את הרילוקיישן כך שלא יצטרכו לשאת גם בהוצאות המיסים כאן.
ממה שאני ידעתי, מדובר בשלוש שנים, אבל כאן מדברים על חמש, אז אולי דברים השתנו, או שפשוט לא ידעתי כמו שצריך.
בכל אופן, כל אחד מאתנו היה עושה את זה - עוד שנה בחו"ל, והכסף נשאר בכיס. זה חתיכת דבר לצפות מספורטאי שיוותר על מאות אלפי דולרים בשביל לשחק במכבי.