מכבי ניצחה את חולון ברבע גמר הגביע, רק מתיחה לאליהו

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מכבי ניצחה את חולון ברבע גמר הגביע, רק מתיחה לאליהו

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 פברואר 2013, 10:31

חנו'ש כתב:
MTA2311 כתב:
yzafrir כתב:לא רק שליאור לא זה שמפריע להביא זרים איכותיים (או לפחות בסכום גדול) , את הזר הכי יקר מכבי הביאה בעמדה שלו . זה שהוא נכשל פה זה כבר סיפור אחר...
אני בכלל חושב שאין קשר בין תקציב השחקנים הזרים לישראלים ולמרות שזה יוצא מאותו תקציב , בשביל להשאיר פה ישראלי איכותי ההנהלה תביא כסף מהבית , ולא קח בשביל שחקן זר...
זו גם הסיבה שפדרמן מסוגל להביא גימיק כמו כספי לשנה הבאה בסכום מטורף (דרך תורם חיצוני או מכיסו) וזה רק בשם הצביון הישראלי (שאני בטוח שיעלה שוב בקיץ...)

אין לך שום יכולת לקבוע את זה בכזאת ודאות.
יש תקציב שחקנים מסויים, וליאור לוקח חלק גדול ממנו.

ולפני שנתיים שהיתה קבוצה טובה וזרים טובים וחלקם כמו סופו ואיידסון לא היו כל כך זולים (בנוסף למאצבאן שהגיע באמצע העונה בעלות גבוהה), אז העלות של אליהו לא הפריעה לזרים??

את רוצה לחזור לדיבורים של הקיץ של לפני שנתיים? הביקורת הייתה אותה ביקורת, רק שמאז התקציב ירד עוד.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חנו'ש » 06 פברואר 2013, 11:01

אני זוכרת את הדיבורים (גם אני הייתי בין המלגלגים) ועדיין היה אז יותר כסף לזרים מהיום פשוט כי התקציב היה יותר גבוה וכי לא חבורת ילדים מתנשאת ניהלה את המו"מ.
לא היה שום קשר להימצאותו של אליהו.

תאמין לי שאם רק ירצו בהנהלה הם יכולים לבנות קבוצה טובה גם עם אליהו והשכר שלו.
זה הכל תלוי בהנהלה לא באליהו.
לא הוא האשם בקבוצת הזבל שקיבלנו כאן השנה.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 06 פברואר 2013, 11:54

MTA2311 כתב:
yzafrir כתב:לא רק שליאור לא זה שמפריע להביא זרים איכותיים (או לפחות בסכום גדול) , את הזר הכי יקר מכבי הביאה בעמדה שלו . זה שהוא נכשל פה זה כבר סיפור אחר...
אני בכלל חושב שאין קשר בין תקציב השחקנים הזרים לישראלים ולמרות שזה יוצא מאותו תקציב , בשביל להשאיר פה ישראלי איכותי ההנהלה תביא כסף מהבית , ולא קח בשביל שחקן זר...
זו גם הסיבה שפדרמן מסוגל להביא גימיק כמו כספי לשנה הבאה בסכום מטורף (דרך תורם חיצוני או מכיסו) וזה רק בשם הצביון הישראלי (שאני בטוח שיעלה שוב בקיץ...)

אין לך שום יכולת לקבוע את זה בכזאת ודאות.
יש תקציב שחקנים מסויים, וליאור לוקח חלק גדול ממנו.

זה פשוט לא נכון מה שאתה אומר
אין כאן ניחושים אלא עובדות.

מכבי החליטה להביא זרים ששווים לכל היותר 750K, והיא חילקה את זה לשניים - חצי מהזרים באיזור הזה פלוס מינוס, וחצי במחצית העלות.

נניח שהמליון וחצי של ליאור מתפנים כי הוא עוזב - אז אתה מבזבז שליש מזה בשביל ישראלי (נניח טיוס) ונשאר לך עוד מליון ברוטו שמתחלק על 7 זרים.
מקסימום, היית רואה כאן במקום תומאס, איזה קפיץ קצת יותר מוכח, ובמקום לוגאן איזה גאנר אחר.
זה לא היה משנה את הקבוצה מהקצה אל הקצה.

אם מכבי היתה מביאה 2 שחקנים יקרים, אז הייתי מסכים איתך ואומר, אולי אם ליאור לא היה, אז היה אפשר להוסיף עוד זר יקר.
אבל בפועל זה פשוט לא הכיוון של ההנהלה, שמעדיפה להביא לכאן את היקמן ולוגאן ששווים ביחד פחות מלאנגפורד, ואת תומאס אחרי ששיחררה את פופס
שעלה יותר מפי 2 ממנו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 פברואר 2013, 12:00

אתה מדבר איתי על עובדות, ואז זורק קונספירציות על קפיצים יותר מוכחים וגאנרים אחרים?
העובדה היא(בפעם ה1000), שליאור הוא השחקן הכי יקר בקבוצה, והתפוקה שלו ממש לא בהתאם לכך. למה מיליון ברוטו על 7 זרים, ולא על זר אחד? לא מספיק זר אחד ברמה גבוהה שלא נמצא פה כי ליאור מרוויח רבע מתקציב השחקנים?
אז יכול להיות שאם ליאור לא היה פה, ההנהלה הייתה ממשיכה באותו קו, אבל זה הניחוש, ולא מה שאני אומר.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חנו'ש » 06 פברואר 2013, 12:03

אבל ליאור לא היה פה בעונה של פיני, ואכן קבוצה לתפארת היתה לנו באותה עונה.... ::
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 06 פברואר 2013, 14:29

MTA2311 כתב:אתה מדבר איתי על עובדות, ואז זורק קונספירציות על קפיצים יותר מוכחים וגאנרים אחרים?
העובדה היא(בפעם ה1000), שליאור הוא השחקן הכי יקר בקבוצה, והתפוקה שלו ממש לא בהתאם לכך. למה מיליון ברוטו על 7 זרים, ולא על זר אחד? לא מספיק זר אחד ברמה גבוהה שלא נמצא פה כי ליאור מרוויח רבע מתקציב השחקנים?
אז יכול להיות שאם ליאור לא היה פה, ההנהלה הייתה ממשיכה באותו קו, אבל זה הניחוש, ולא מה שאני אומר.

העובדות הן שבמכבי יש 7 זרים שכולם בעלות בינונית ומטה. אליהו אחד לא היה משנה את הקונספט הזה - וזה לא ניחוש אלא חשבון כמו
שהראתי לך בהודעה הקודמת.

אתה טוען שעדיף היה להחזיק את כדיר בקבוצה ולתת למדלי לפתוח בחמישייה אם במקום היקמן היה לנו כאן איזשהו גארד טוב יותר כמו גורדון שהיה מועמד...
אני לא בטוח שאתה צודק, אבל על זה עוד אפשר להתווכח.

האם קבוצה עם גורדון במקום היקמן וכדיר במקום אליהו היתה טובה יותר מהקבוצה הנוכחית? די בטוח שלא.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 פברואר 2013, 18:03

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:אתה מדבר איתי על עובדות, ואז זורק קונספירציות על קפיצים יותר מוכחים וגאנרים אחרים?
העובדה היא(בפעם ה1000), שליאור הוא השחקן הכי יקר בקבוצה, והתפוקה של.מממש לא בהתאם לכך. למה מיליון ברוטו על 7 זרים, ולא על זר אחד? לא מספיק זר אחד ברמה גבוהה שלא נמצא פה כי ליאור מרוויח רבע מתקציב השחקנים?

העובדות הן שבמכבי יש 7 זרים שכולם בעלות בינונית ומטה. אליהו אחד לא היה משנה את הקונספט הזה - וזה לא ניחוש אלא חשבון כמו
שהראתי לך בהודעה הקודמת.

אתה טוען שעדיף היה להחזיק את כדיר בקבוצה ולתת למדלי לפתוח בחמישייה אם במקום היקמן היה לנו כאן איזשהו גארד טוב יותר כמו גורדון שהיה מועמד...

האם קבוצה עם גורדון במקום היקמן וכדיר במקום אליהו היתה טובה יותר מהקבוצה הנוכחית? די בטוח שלא.

זה חשבון שלך אולי. תסתכל כמה כסף הוציאו על זרים בעונת פיני האחרונה(שבה ליאור לא היה). אז הקבוצה באמת לא הצליחה, אבל תקציב השחקנים היה גדול בהרבה. אני קודם כל טוען, שליאור לא יילך לאף מקום כל כך מהר, גם אם יקצצו לו במשכורת.ואם הוא כן יילך יהיו לנו מיליון וחצי ברוטו להשקיע בשחקן מחליף, כשבעודף משתמשים לחיזוק שאר העמדות.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 06 פברואר 2013, 18:10

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
העובדה היא(בפעם ה1000), שליאור הוא השחקן הכי יקר בקבוצה, והתפוקה של.מממש לא בהתאם לכך. למה מיליון ברוטו על 7 זרים, ולא על זר אחד? לא מספיק זר אחד ברמה גבוהה שלא נמצא פה כי ליאור מרוויח רבע מתקציב השחקנים?

שהראתי לך בהודעה הקודמת.

זה חשבון שלך אולי. תסתכל כמה כסף הוציאו על זרים בעונת פיני האחרונה(שבה ליאור לא היה). אז הקבוצה באמת לא הצליחה, אבל תקציב השחקנים היה גדול בהרבה. אני קודם כל טוען, שליאור לא יילך לאף מקום כל כך מהר, גם אם יקצצו לו במשכורת.ואם הוא כן יילך יהיו לנו מיליון וחצי ברוטו להשקיע בשחקן מחליף, כשבעודף משתמשים לחיזוק שאר העמדות.

בעונת פיני היה מצב אחר, שבו הביאו מאמן בכיר ויקר כמו פיני שהכריח את ההנהלה להביא שחקנים חזקים (וזה לא שנחתו כאן ספאנוליס וקירילנקו).
בשנתיים האחרונות (וזה מה שחשוב כי שם השתנתה המדיניות), ההנהלה מביאה לכאן שחקנים זולים, בלי קשר לאליהו.

לא יודע לאן ליאור יילך או לא יילך. תביא שחקן זר מחליף במליון וחצי, ותצטרך גם להביא ישראלי בגלל החוק הרוסי, ככה שהזר כבר לא יעלה מליון וחצי אלא קרוב יותר למליון, ובמליון
אתה יכול להביא שחקן טוב שיתברר כפלופ בסוף כמו מדלי.
כנראה שלא תביא שחקן מוכח ואיכותי כמו לורבק או חריאפה.
גם שחקן כמו פרינטזיס כנראה לא תוכל להביא בכסף הזה, אז בסוף תישאר שוב עם איזה סמי כוכב מהיורוקאפ או עם PF מדרג ביניים מהיורוליג שיכול להצליח ויכול גם לא.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 פברואר 2013, 18:34

אם ההבדל היחיד בין התקופות, הוא שאז היה מאמן שיכל לגרום להנהלה להביא שחקנים יקרים, והיום אין כזה אז אולי המצב עם בלאט יותר בעייתי ממה שחשבתי.

לדעתי לא צריך יותר מ-4 ישראלים בקבוצה. לנדסברג זול וחתום פה לעוד כמה שנים, יוגב הוא עובדה מוגמרת והשניים האחרים יכולים להיות ליאור בפחות כסף+יותם/נעימי, או יותם/נעימי וגבוה ישראלי אחר, שמבחינתי יכול להיות רותבארט שנראה לא רע בכלל. זה ישאיר מספיק כסף בשביל להביא 4 אחר, ועוד לחזק עמדה אחת.
אני לא מאשים את המשכורת של ליאור בקמצנות של ההנהלה, אבל גם זה משפיע.
כמובן שמבחינתי מה שיותר חשוב, הוא העיקרון. השחקן הכי יקר בקבוצה, אמור להיות גם הכי טוב בקבוצה, או לפחות להיות שחקן שמגיע למאני טיים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 06 פברואר 2013, 21:01

MTA2311 כתב:אם ההבדל היחיד בין התקופות, הוא שאז היה מאמן שיכל לגרום להנהלה להביא שחקנים יקרים, והיום אין כזה אז אולי המצב עם בלאט יותר בעייתי ממה שחשבתי.

לדעתי לא צריך יותר מ-4 ישראלים בקבוצה. לנדסברג זול וחתום פה לעוד כמה שנים, יוגב הוא עובדה מוגמרת והשניים האחרים יכולים להיות ליאור בפחות כסף+יותם/נעימי, או יותם/נעימי וגבוה ישראלי אחר, שמבחינתי יכול להיות רותבארט שנראה לא רע בכלל. זה ישאיר מספיק כסף בשביל להביא 4 אחר, ועוד לחזק עמדה אחת.
כמובן שמבחינתי מה שיותר חשוב, הוא העיקרון. השחקן הכי יקר בקבוצה, אמור להיות גם הכי טוב בקבוצה, או לפחות להיות שחקן שמגיע למאני טיים.

השורה התחתונה שלך היא נכונה באופן מסויים.

תראה, אני גם חושב שליאור לא ממצה את כל הפוטנציאל שלו, ושיש בו הרבה יותר ממה שהוא מראה בשנתיים-שלוש האחרונות.
אבל אי אפשר לתלות בו כל כך הרבה האשמות, כאילו מדובר באיזה קיינר-מדלי.

בסופו של דבר מדובר בשחקן כשרוני שמשחק בשביל הקבוצה, מחפש למסור ולהכניס אחרים למשחק, ונותן מעצמו הרבה מאוד.

אני מזכיר לך שליאור היה השחקן היחיד שמסר לגבוהים באופן עקבי. לידו שרמדיני ותומאס נראו כמו שחקני כדורסל, וג'יימס נותן עונת קריירה.
אצלי התלונה היחידה לליאור היא על ההגנה והריבאונד שלא לוקחים צעד קדימה, למרות שנראה שהוא מנסה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 06 פברואר 2013, 23:06

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:אם ההבדל היחיד בין התקופות, הוא שאז היה מאמן שיכל לגרום להנהלה להביא שחקנים יקרים, והיום אין כזה אז אולי המצב עם בלאט יותר בעייתי ממה שחשבתי.

השורה התחתונה שלך היא נכונה באופן מסויים.

תראה, אני גם חושב שליאור לא ממצה את כל הפוטנציאל שלו, ושיש בו הרבה יותר ממה שהוא מראה בשנתיים-שלוש האחרונות.
אבל אי אפשר לתלות בו כל כך הרבה האשמות, כאילו מדובר באיזה קיינר-מדלי.

בסופו של דבר מדובר בשחקן כשרוני שמשחק בשביל הקבוצה, מחפש למסור ולהכניס אחרים למשחק, ונותן מעצמו הרבה מאוד.

אני מזכיר לך שליאור היה השחקן היחיד שמסר לגבוהים באופן עקבי. לידו שרמדיני ותומאס נראו כמו שחקני כדורסל, וג'יימס נותן עונת קריירה.
אצלי התלונה היחידה לליאור היא על ההגנה והריבאונד שלא לוקחים צעד קדימה, למרות שנראה שהוא מנסה.

דרך אגב, למרות שליאור באמת לא לוקח הרבה ריבאונדים, עדיין הוא לא כזה גרוע, כמו שרבים חושבים.
באתר היורוליג אפשר לראות, שבחישוב ל 40 דקות, ליאור לוקח יותר ריבאונדים מ: נוצ'יוני, פרינטזיס, סבאנוביץ', דריוש לברינוביץ', דיוויד אנדרסן, בוסטיאן נאכבר... אז נכון, ליאור לא מצטיין בריבאונד, אבל הוא גם לא אחד הגרועים.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 פברואר 2013, 06:14

נוצ'יוני ונאכבר הם פורוורדים רק כשצריך למצוא שחקנים שלוקחים פחות ריבאונדים מליאור אולי.
אנדרסן לוקח 3.6 ריבאונדים ב19 דקות, וליאור לוקח 3.6 ריבאונדים ב21 דקות.
הוא בהחלט אחד הגרועים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 07 פברואר 2013, 10:09

MTA2311 כתב:נוצ'יוני ונאכבר הם פורוורדים רק כשצריך למצוא שחקנים שלוקחים פחות ריבאונדים מליאור אולי.
הוא בהחלט אחד הגרועים.

נוצ'יוני ונאכבר הם פורוורדים

ומה ליאור? סנטר?

אני הסתכלתי רק בטופ-16, כי בשלב הראשון זה לא ממש חוכמה. בטופ-16 ליאור לוקח יותר מאנדרסן (ל-40 דקות)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 פברואר 2013, 10:19

תקרא את כל המשפט הראשון, אל תצטט רק מה שנוח לך.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 07 פברואר 2013, 10:27

MTA2311 כתב:תקרא את כל המשפט הראשון, אל תצטט רק מה שנוח לך.

קראתי, אז? אני לא רואה ששיניתי את מה שכתבת.
האם נוצ'יוני ונאכבר הם לא פורווארדים?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 פברואר 2013, 10:32

הם 3, וליאור 4.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 07 פברואר 2013, 10:53

MTA2311 כתב:הם 3, וליאור 4.

מצטער לאכזב אותך, אבל נאכבר משחק 90% מהזמן בעמדה 4 , כשהוא מחלק אותה עם שרוד פורד. ואני אומר את זה בבטחון מלא, כי ראיתי לפחות 6-7 משחקים של באמברג ביורוליג. רק לעיתים רחוקות, כשהמאמן רוצה הרכב גבוה במיוחד, הוא מזיז את נאכבר לעמדה 3, ושם ליידו את שרוד פורד ב 4. זה בערך כמו אליהו ובלו בעונה שעברה במכבי, רוב הזמן החליפו אחד את השני בעמדה 4, ורק לפעמים שיחקו ביחד.

נוצ'יוני באמת משחק לרוב בעמדה 3, אבל בכל מקרה הוא שחקן קשוח 203 ס"מ, שנשאר הרבה להאבק בצבע, כאשר שחקן בעמדה 4 של קאחה בעיקר מפציץ מחוץ לקשת.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 פברואר 2013, 11:26

מצטער לאכזב אותך, אבל גם פניני שיחק 4 בעונת פיני האחרונה. זה הופך אותו ל4?
נאכבר הוא 3 שמשחק בעמדה הזאת ברוב הקריירה שלו.
אם אתה רוצה להשוות בין ליאור, לבין 3 שמשחק כ4 אז סבבה. רק תציין את זה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 07 פברואר 2013, 14:46

MTA2311 כתב:מצטער לאכזב אותך, אבל גם פניני שיחק 4 בעונת פיני האחרונה. זה הופך אותו ל4?
נאכבר הוא 3 שמשחק בעמדה הזאת ברוב הקריירה שלו.
אם אתה רוצה להשוות בין ליאור, לבין 3 שמשחק כ4 אז סבבה. רק תציין את זה.

אתה מאכזב אותי רק בדמגוגיה שלך. די כבר עם הקישקושים. נאכבר משחק 4 השנה וגם בשנתים הקודמות. זה שאתה לא רואה משחקים, ולא יודע באיזו עמדה השחקנים משחקים, זו בעיה שלך.

הדוגמא של פניני זה קישקוש. כמו שכבר כתבתי, נאכבר משחק 4 באופן קבוע בכל משחק. זאת העמדה הקבועה שלו.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 פברואר 2013, 15:15

אין לך מושג מהחיים שלך. מסתבר שלא ראית משחקים שלו משנים קודמות, כי כל מי שמכיר את נאכבר, יודע שהוא 3, שבגלל הגובה שלו יכול לשחק גם כ4. זה היה ככה לאורך כל הקריירה שלו, ואתה מוזמן לראות משחקים שלו משנים קודמות( יש לך הרבה זמן פנוי, אתה עובד מהבית).
הדוגמה של פניני מדוייקת, והיא משקפת בדיוק את המצב המדובר. Sf שמשחק כpf מטעמים שונים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: omerk, שמוליק ו־11 אורחים