פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: יורוליג מחזור 25: מכבי ת"א נגד באיירן - חמישי, 21:05

24 פברואר 2023, 13:54

my man כתב:הכדורסל של מכבי נוראי כבר שנים. אפילו בעונת הגביע עם בלאט הכדורסל היה נוראי עד השלבים המכריעים...

אבל אולי הגיע הזמן להפסיק עם זה? כי זה קשה לצפייה וכואב בעיניים ומתחיל גם להכאיב בעוד איברים...
הפיתרון היחיד הוא שיביאו כבר מאמן נורמלי לקבוצה הזאת.

לא מסכים. נכון, הכדורסל היה נוראי ברוב השנים האחרונות, אבל היו הרבה משחקים שנהניתי מהם בעונות של בלאט, וגם היו הרבה משחקים שנהניתי מהם בעונת הקורונה עם יאניס, שם ניצחנו בחוץ בהפרשים גדולים, יותר מפעם אחת. העונה לא חושב שנהניתי משום משחק.

במילים אחרות - הכדורסל הנוראי היה בד"כ עם מאמנים נוראיים.

24 פברואר 2023, 15:42

אז סיכמנו שקטש הוא הבעיה העיקרית של הקבוצה הזאת ובלעדיו אנחנו קבוצת פיינל פור שתראה מדהים?
ככה פשוט משתמע מהתגובות של חלק מהאנשים פה

24 פברואר 2023, 15:54

אחדשיודע כתב:אז סיכמנו שקטש הוא הבעיה העיקרית של הקבוצה הזאת ובלעדיו אנחנו קבוצת פיינל פור שתראה מדהים?

למה אתה בוחר רק את האפשרויות הקיצוניות?
נכון, לא כול הבעיות הן קטש, יש גם בעיות מבניות.

יחד עם זאת, מאמן טוב יכול לעשות עם הקבוצה הזאת הרבה יותר מסתם חיקוי עלוב של קבוצת G-ליג, בה כול אחד הולך לבד בהתקפה, ואף אחד לא שומר בהגנה.

24 פברואר 2023, 16:15

felix_r כתב:
אחדשיודע כתב:אז סיכמנו שקטש הוא הבעיה העיקרית של הקבוצה הזאת ובלעדיו אנחנו קבוצת פיינל פור שתראה מדהים?

למה אתה בוחר רק את האפשרויות הקיצוניות?
נכון, לא כול הבעיות הן קטש, יש גם בעיות מבניות.

יחד עם זאת, מאמן טוב יכול לעשות עם הקבוצה הזאת הרבה יותר מסתם חיקוי עלוב של קבוצת G-ליג, בה כול אחד הולך לבד בהתקפה, ואף אחד לא שומר בהגנה.

אני לא בוחר את האפשרויות הקצינויות, אני מעביר ביקורת על אלו שמבקרים רק את ״קטש״ כל היום. תעבירו ביקורת על קטש, אבל הבעיות לא מסתיימות שם. וזה נראה לפי הדברים שחלק מהאנשים פה כותבים כאילו הוא הבעיה וזהו. זה רחוק מכך. לגבי הגנה - אפשר להראות טוב יותר, אבל כדי להראות הרבה יותר טוב, צריך גם שחקנים עם אוריינטציה הגנתית - בעיקר בקו הקדמי.

טרינקיירי למשל - שכולם פה מעריצים, כבר שנים לא מגיע להישגים. גם אני מחבב את הקבוצות שלו, לפחות בשלבים מסוימים של העונה, אבל בשורה התחתונה הוא לא מגיע לשום דבר. אז לשים הכל בפרופורציות הנכונות.

24 פברואר 2023, 16:46

רב הקבוצות שמשחקות נגד באיירן נראות שהן מגרדות ניצחון-פשוט סגנון משחק שכזה שמנחיל טרינקיירי בקבוצתו. אני חושב אגב שיש לזה גם חסרונות.

24 פברואר 2023, 17:10

לא חושב שאם נחליף את קטש תהיה פה קבוצת על שנכנסת לפיינל פור בהליכה.
רוצה עוד בעיות? סבבה, ניבו לא ברמה, תוקע את ההתקפה ולא נותן אפילו תפוקה סבירה של פועל שחור. סורקין מבליח להופעות נהדרות ואז נעלם לשבועות שלמים. בריימו לא קשור לכלום, למה הביאו אותו בכלל. אדאמס לא שומר וגם לא יודע לעשות הרבה חוץ מסקורינג אישי. ג'ונדי שחקן מוגבל. בראון לפעמים שומר לפעמים לא. בולדווין משחק לפרקים מפוזר בהגזמה. היליארד במעט שמשחק לא מרשים מעבר לקליעה. כהן אנחנו מכירים כבר. פויתרס נראה כמו צל של עצמו עד שנפצע. מספיק?
אבל עם כל זה, הקבוצה הזו לא מאומנת. תיאום הגנתי נוראי, ואגרסיביות חסרה. כל השחקנים לא בסדר, או שיש פה מאמן שלא מצליח להוציא מהקבוצה הזאת מה שצריך?
התקפה שבלונית שקופה ומוגבלת, נראה כאילו בכל התקפה אין לקבוצה הזו מושג מה היא מנסה לעשות אם החסימה הגבוהה לא מצליחה לייצר יתרון בולט (מה שקורה בהרבה מקרים, כי היריבות כבר למדו לצפות לזה). איפה ההנחייה לעשות משהו אחר? איפה הניסיון למצוא פתרונות? למה בכל צשחק נראה שמכבי מייצרת נקודות רק אם יש הברקות אישיות מהשחקנים? האם השיטה ההתקפית שמה אותם בעמדה להצלחה?
וקטש הוא המאמן, לא שחקן שמוגבל ביכולות הגוף או הכישרון שלו. יודעים מה, אצל יאניס עם השנים ההתקפה גם התנוונה, אבל לפחות ההגנה ברוב השנים היתה יציבה. פה אין לנו לא זה ולא זה. קבוצה מייאשת ומשעממת.
קטש לא הבעיה היחידה של הקבוצה והמועדון, אבל הוא לא מראה יותר מדי סימנים שהוא פלוס ולא מינוס. אם הוא לא היה ישראלי גם העיתונות היתה הרבה פחות סלחנית אליו.
אני מצפה מקבוצה בשלב הזה של העונה שאולי לא תבריק, אבל לפחות שזה יראה שהיא יודעת מה היא מנסה לעשות על המגרש בשני הצדדים. אצל מכבי לא נראה שיודעים מה עושים בהגנה, ונראה שעושים פעם אחר פעם מה שלא ממש עובד בהתקפה. וזה קטש.

יורוליג מחזור 25: מכבי ת"א נגד באיירן - חמישי, 21:05

24 פברואר 2023, 18:41

מסכים עם הרוב, להוציא את השורה התחתונה. זה קטש, אבל לא רק קטש. זה מתחבר למה שכתבת בפסקת הבעיות של השחקנים. זה קטש (שבדומה לשחקנים - זאת הסחורה בגדול) והכלים שעומדים לרשות קטש. ומעל כולם, ההנהלה שלא בונה כמו שצריך בקיץ ולא יודעת לתקן/לשפר במהלך העונה.

לגב יאניס - שוכחים, אבל בשנה האחרונה שלו פה (וקצת לפני) - גם בהגנה הקבוצה לא הצטיינה. למעשה, חוץ מעונת הקורונה (שאז היה פה קו קדמי נורמלי רוב הזמן), הקבוצה נראתה פח.

24 פברואר 2023, 19:28

אני אשאל שאלה אחרת. לא קטש, בסדר. מי כן? כמה אופציות יש שהן גם טובות בהרבה - וגם ריאליות?
וכשאני מדבר על טובות בהרבה, לא על דג'יקיצ'ים ושטויות אחרות.
קחו בחשבון שמכבי פותחת כמה חוזים לקראת הקיץ (בראון, סורקין, בונזו? בולדווין?), וקחו בחשבון שברור לכולנו שאת כל הסחלע שמסביב לשלישיית הזרים הטובה חייבים לשדרג.
וקחו בחשבון שהסגל הישראלי חייב הפיכה ושדרוג (=יקר בהרבה).
אז שוב, איזה מאמן כבר יבוא לפה במספרים של קטש? מקסימום ננו, פרנקו ודומיהם. אין פה שדרוג, ואם לא יקרו פה דברים קיצוניים אני די בטוח שקטש יהיה פה גם בשנה הבאה.

24 פברואר 2023, 20:11

מילוס כתב:אני אשאל שאלה אחרת. לא קטש, בסדר. מי כן? כמה אופציות יש שהן גם טובות בהרבה - וגם ריאליות?
קחו בחשבון שמכבי פותחת כמה חוזים לקראת הקיץ (בראון, סורקין, בונזו? בולדווין?), וקחו בחשבון שברור לכולנו שאת כל הסחלע שמסביב לשלישיית הזרים הטובה חייבים לשדרג.
אז שוב, איזה מאמן כבר יבוא לפה במספרים של קטש? מקסימום ננו, פרנקו ודומיהם. אין פה שדרוג, ואם לא יקרו פה דברים קיצוניים אני די בטוח שקטש יהיה פה גם בשנה הבאה.

אני לא כזה בקיא בשוק המאמנים, גם לא הישראלים. כן ראיתי את הכדורסל של קטש, ולא התרשמתי בלשון המעטה. מבחינתי עדיף להמר על כל מאמן אחר שאולי כן יצליח לעשות משהו, מאשר להישאר עם מה שלא עובד. אני בכנות חושב שלהוציא פחות מהקבוצה שיש ביד, על כל חסרונותיה, זה אתגר.

24 פברואר 2023, 21:11

השאלה היא על מי אפשר להמר, זה לא שיש פה איזה מאמן עולה בסביבה.

זה או ללכת על קטש 1.2, או ללכת בגדול על מאמן טופ.
ואני לא רואה אותם מנחיתים מאמן טופ כרגע, כי אין תקציב גם לזה וגם לשורת שחקני יורוליג רלבנטיים. זה או או. ושחקני יורוליג דרג 1.5-2 תמיד ימכרו יותר מנויים ממאמן יקר ששותה את כל התקציב, וזה מה שמעניין אותם.

25 פברואר 2023, 00:30

מילוס כתב:השאלה היא על מי אפשר להמר, זה לא שיש פה איזה מאמן עולה בסביבה.

אין בכל העולם שום מאמן עולה? יש או מאמן טופ יורוליג סטייל אובראדוביץ' ופסקוואל, או קטש? קטש לא מספק את הסחורה, תביאו מישהו אחר. עדיף הימור על מאמן מוכשר כלשהו בעולם מאשר להישאר עם הבינוניות מינוס הזו. עברה יותר מחצי עונה, ההגנה ברמה שמעליבה משחקי טרום עונה, חצי מההתקפות מסתיימות במבצע אישי של בולדווין/בראון או בזריקת סוף שעון מאולצת וגרועה אחרי התקפה תקועה. מספיק.

25 פברואר 2023, 02:03

JarJarBinx כתב:
מילוס כתב:השאלה היא על מי אפשר להמר, זה לא שיש פה איזה מאמן עולה בסביבה.

אין בכל העולם שום מאמן עולה? יש או מאמן טופ יורוליג סטייל אובראדוביץ' ופסקוואל, או קטש? קטש לא מספק את הסחורה, תביאו מישהו אחר. עדיף הימור על מאמן מוכשר כלשהו בעולם מאשר להישאר עם הבינוניות מינוס הזו. עברה יותר מחצי עונה, ההגנה ברמה שמעליבה משחקי טרום עונה, חצי מההתקפות מסתיימות במבצע אישי של בולדווין/בראון או בזריקת סוף שעון מאולצת וגרועה אחרי התקפה תקועה. מספיק.

אני חושב שבמקרה של מכבי זה רק מאמן טופ יורוליג או כלום. לצערי אם מגיע מאמן שמרגיש שבהנהלה "נתנו לו הזדמנות" או "האמינו בו", ולא משנה כמה הוא מוכשר, זה פשוט לא יעבוד. צריך מאמן שיבוא עם דרישות ברורות ולא יאלץ להחתים את בריימו כשהוא צריך חיזוק.

25 פברואר 2023, 09:52

עידן כתב:
my man כתב:הכדורסל של מכבי נוראי כבר שנים. אפילו בעונת הגביע עם בלאט הכדורסל היה נוראי עד השלבים המכריעים...

אבל אולי הגיע הזמן להפסיק עם זה? כי זה קשה לצפייה וכואב בעיניים ומתחיל גם להכאיב בעוד איברים...

לא מסכים. נכון, הכדורסל היה נוראי ברוב השנים האחרונות, אבל היו הרבה משחקים שנהניתי מהם בעונות של בלאט, וגם היו הרבה משחקים שנהניתי מהם בעונת הקורונה עם יאניס, שם ניצחנו בחוץ בהפרשים גדולים, יותר מפעם אחת. העונה לא חושב שנהניתי משום משחק.

תפריד בין העונה המלהיבה של בלאט עם פרקינס ואידסון לבין עונת האליפות הזוועתית עם רייס. בלאט קיבל שם שיגעון גדלות והחליט לשלוט בקבוצה בכל מחיר. כשהיתה לקבוצה הזדמנות למשחק מעבר או מתפרצת, הוא עצר הכל ל"משחק מבוקר". היה קשה לראות. לעומת זאת, בקבוצת פרקינס-אידסון היה תענוג לצפות. שם הוא איך שהוא יישם מהתורה שלימד אותו פיני.

25 פברואר 2023, 09:53

שמוליק כתב:
עידן כתב:

תפריד בין העונה המלהיבה של בלאט עם פרקינס ואידסון לבין עונת האליפות הזוועתית עם רייס. בלאט קיבל שם שיגעון גדלות והחליט לשלוט בקבוצה בכל מחיר. כשהיתה לקבוצה הזדמנות למשחק מעבר או מתפרצת, הוא עצר הכל ל"משחק מבוקר". היה קשה לצפייה. לעומת זאת, בקבוצת פרקינס-אידסון היה תענוג לצפות. שם הוא איך שהוא יישם מהתורה שלימד אותו פיני.

25 פברואר 2023, 10:43

בין קטש לפסקוואל יש עוד המון מאמנים. מי? לא יודע, לא העבודה שלי, יש אנשים במכבי שמקבלים על זה כסף וזה תפקידם.
הכדורסל של מכבי מעליב את הצופים, למרות התוצאות הסבירות

Sent from my RMX2111 using Tapatalk

Re: יורוליג מחזור 25: מכבי ת

25 פברואר 2023, 14:01

RomanR כתב:בין קטש לפסקוואל יש עוד המון מאמנים. מי? לא יודע, לא העבודה שלי, יש אנשים במכבי שמקבלים על זה כסף וזה תפקידם.

יאפ. לא ברור למה חושבים פה שזה או מאמן ישראלי בינוני שלא יוביל אותנו לכלום או שאין אופציות אחרות בשוק. מה, ההנהלה גם בזה הצליחה להשפיע? "השוק דל במאמנים"? "השוק דל בסנטרים?"

כמו שאמרת, יש המון מאמנים שיהיו טובים מקטש ולא בהכרח יעלו הרבה יותר. אבל צריך סקאוטינג.

25 פברואר 2023, 17:37

מילוס כתב:אני אשאל שאלה אחרת. לא קטש, בסדר. מי כן? כמה אופציות יש שהן גם טובות בהרבה - וגם ריאליות?

דיגיקיץ נהדר. לא יודע מיכן נובע הזלזול. ננו ראוי מאוד.

25 פברואר 2023, 17:57

שמוליק כתב:

דיגיקיץ נהדר. לא יודע מיכן נובע הזלזול. ננו ראוי מאוד.

זה לא שמזלזלים, פשוט עונה טובה בישראל אומרת כלום ושום דבר. גם לגודס הייתה עונה מצוינת עם הפועל חולון, לקח איתם אליפות ואפילו הגיע לפיינל פור של מפעל אירופי. אותו כנ"ל גם הצלחה עם נבחרת או עם קבוצה בליגה האוקראינית לא אומרת כלום.

25 פברואר 2023, 19:47

עידן כתב:
JarJarBinx כתב:אז במשחק שבו השלישייה המובילה של בראון בולדווין וקולסון כולם משחקים טוב ומעלה, מכבי מגרדת ניצחון עם מהפך ברבע אחרון מול קבוצת תחתית כמו באיירן, ועוד כשהיא עם פצועים משמעותיים.
בדרך מציגה הגנה נרפית, ריבאונד הגנה מביך ברמות, והתקפה חסרת מעוף שכולה תלויה ביכולת האישית של בראון ובולדווין.
יש פה מי שאומר שנטפלים לקטש, אני חושב להיפך, מקלים עליו. הקבוצה לא מאומנת בהגנה, ועם שיטה התקפית שבירה וחסרת מעוף. אני באמת באמת סובל מלראות את מכבי תוקפת, החוסר אונים והחוסר תכליתיות בחסימה והעוד חסימה לשחקן שעם הכדור משעמם ומייאש. אין לי אמון שמכבי יכולה לבנות משהו אמיתי עם קטש בראש.

חד משמעית. לראות את מכבי זה סבל, וזה בעיקר על קטש, גם אם הסגל חלש. אני פשוט מרגיש כל משחק מחדש כמו במכונת מזל, כי המשחק של מכבי רנדומלי לחלוטין. ובדומה למכונת מזל, הסיכוי להצליח בהימור הוא אפסי.
שמוליק כתב:

צודק פעמיים, במיוחד בפיסקה השנייה שלך. לגבי הראשונה, להדביק לעונת הגביע של בלאט תווית של כדורסל נוראי מקביל לקביעה לפיה פייק כהן לא כל כך טוב בהגנה.
ד

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Re: יורוליג מחזור 25: מכבי ת

26 פברואר 2023, 06:45

עידן כתב:
RomanR כתב:בין קטש לפסקוואל יש עוד המון מאמנים. מי? לא יודע, לא העבודה שלי, יש אנשים במכבי שמקבלים על זה כסף וזה תפקידם.

יאפ. לא ברור למה חושבים פה שזה או מאמן ישראלי בינוני שלא יוביל אותנו לכלום או שאין אופציות אחרות בשוק. מה, ההנהלה גם בזה הצליחה להשפיע? "השוק דל במאמנים"? "השוק דל בסנטרים?"

כמו שאמרת, יש המון מאמנים שיהיו טובים מקטש ולא בהכרח יעלו הרבה יותר. אבל צריך סקאוטינג.

אני מסכים עם שניכם, וזו היתה הגישה שלי כבר מימי ההתנדנדות של יאניס. אבל מכבי! אנחנו הרי יודעים שלא קיים פה סקאוטינג. בסוף ב-99% מהמקרים נקבל בדיוק את מה שגם אנחנו רואים מול העיניים (מאמן שכבר היה פה/מאמן מהליגה/מאמן יורוליג זול ולא בולט מדי/גודס וכו') ולא איזו יציאה מלהיבה.

אז כן, כמו עכשיו וכמו בקיץ, קחו ספויילר ממוצא ומדוייק בו"ז: בנק המאמנים אצל מכבי יהיה כנראה מאמן יקר שאין כסף להחזיק וישמש בעיקר כדי לבנות הייפ - לפני שיגששו אצל יאניס ספיירופולוס, שורה של טיג'יי פארקרים, גודס ופרנקו.
פרסם תגובה