25 דצמבר 2015, 12:27
felix_r כתב:אחדשיודע כתב:בלייזר? לא, אפילו היה בסגל המורחב של הנבחרת.
לפי ההתנהלות בקיץ, נראה שמכבי פשוט וויתרה מראש על האופציה של הצעירים, ובכלל, לא נערכה כראוי לחוק הצעירים ההזוי.
אני לא בטוח שלבלייזר יש מקום במכבי. העמדה 3 תפוסה.
סמית' 3
לאנדסברג 2-3
בנדר 3-4
(גם שון דאוסון, שמכבי רוצה להביא, הוא 2-3)
25 דצמבר 2015, 12:43
25 דצמבר 2015, 13:32
25 דצמבר 2015, 13:50
25 דצמבר 2015, 13:53
25 דצמבר 2015, 14:18
מקובי כתב:חציל- הכל טוב ויפה, וברור לכולם שעדיף דוסון על בלייזר.
אבל מסתמן שדוסון לא רוצה להגיע לקבוצה גדולה.
הוא מעדיף להיות מלך בראשון, לעשות מה שבא לו וככה למשוך יותר תשומת לב של סקאוטרים מהNBA.
בשלב הזה של הקריירה שלו לשם הוא מכוון, ובצדק מבחינתו.
אם הוא לא יצליח להתקבל לשם בשנים הקרובות אני מאמין שהוא יעשה חישוב מסלול מחדש לקריירה ויכוון יותר להצטיינות ביורוליג.
כרגע הוא בגיל צעיר, והוא חייב להראות את מה שהוא יודע.
במכבי הוא יקבל כ-10-15 דקות למשחק ביורוליג (במקרה הטוב) וככה יהיו לו קשה למשוך תשומת לב.
25 דצמבר 2015, 14:29
25 דצמבר 2015, 15:00
25 דצמבר 2015, 15:03
jol9 כתב:בהנחה ורוצ'סטי, אוחיון, לנדסברג וסמית' ממשיכים, מכבי לא צריכה ישראלי נוסף לקו האחורי.
אני הייתי מנסה להביא שני שחקנים מרכזיים לעמדות 2 ו-3, שמתאפיינים ביכולת אתלטית והגנה טובה. אני חושב שהחדירות של הקו הקדמי
שלנו היא עקב אכילס משמעותי מאוד.
טיילור כבר לא יהיה שומר גדול, אבל הוא יכול וצריך להיות המנוע של הקבוצה הזאת. אוחיון צריך להיות המחליף שלו.
שגב צריך להמשיך כגבוה חמישי והייתי מנסה להחזיר את טיוס בשביל לסגור את מצבת הישראלים.
אם לא טיוס, יכול להיות שכדאי גם לבחון את אופציית אליהו. מכבי צריכה 2 גבוהים ישראלים.
לגבי פניני אני לא ממש סגור. צריך לבחון את העניין במשך העונה.
גם לגבי רנדל אני לא לגמרי סגור. אני מאוד מחבב אותו, אבל מכבי צריכה שחקן דומיננטי יותר בעמדה 4. הוא בהחלט מתאים
לעלות מהספסל, אבל מכבי כבר די סינדלה את עצמה עם החוזה של סמית', ולהחזיק 2 זרים כאלה על הספסל, זה לוקסוס גדול מדי
נראה לי.
פארמר והניגרים צריכים לעזוב, ומכבי צריכה להשקיע בחכמה ולהביא שחקן טוב לעמדה 5.
25 דצמבר 2015, 15:07
25 דצמבר 2015, 15:09
החציל האצטקי כתב:שון התניע לאט מאוד העונה, אבל הוא מתחיל להתכוונן.
מן הסתם היה ברור שתצוגות כמו שנתן בפלייאוף בעונה שעברה הוא לא יתן על דרך קבע.
הקבוצה שלו בשנה שעברה הייתה בית זונות. העונה הם יכולים גם להביא תואר.
שון כן משתפר. אני בהחלט רואה אותו הופך לסקנד גארד ביורוליג שעושה הכל מהכל בסגנון של טל בורשטיין.
אין הרבה שחקנים שממלאים את דף הסטטיסטיקה כמו שהוא עושה (5 ריבאונדים, 3 אסיסטים, 2 חטיפות וחסימה למשחק).
גם בלייזר עושה את זה לא רע בכלל השנה בחיפה (5, 2, 1.5, 1) אבל הוא 3-4, ושון 2-3. עוז אנדרסייזד ושון בדיוק בסייז הנכון.
25 דצמבר 2015, 15:10
jol9 כתב:felix_r כתב:אחדשיודע כתב:בלייזר? לא, אפילו היה בסגל המורחב של הנבחרת.
לפי ההתנהלות בקיץ, נראה שמכבי פשוט וויתרה מראש על האופציה של הצעירים, ובכלל, לא נערכה כראוי לחוק הצעירים ההזוי.
סמית' 3
לאנדסברג 2-3
בנדר 3-4
זה נכון. בהקשר לעונה הבאה, צריך לבחון את הדברים מחדש. כרגע, למרות שעמדה 3 היא הכי עמוסה אצלנו, היא גם מאוד חלשה
ביחס לכסף שהושקע בה.
לא יזיק שם ריענון רציני.
25 דצמבר 2015, 15:26
אחדשיודע כתב:אני לא רואה שיפור במשחק שלו העונה. וגם אם אתה מסתכל על הסטטיסטיקה, אפשר לראות שיש שינוי מינורי, שמתבטא בעיקר בעקבות זמן משחק גבוה יותר ביחס לעונה שעברה.
לגבי היתר אני נוטה להסכים איתך. אני כן רואה אותו בעתיד משתפר ומגיע למקום טוב, אבל אני לא אוהב את הבחירה שלו ״בדרך הקלה״. הוא יכל בקלות לשחק השנה במכבי, בוודאי בליגה, ולדעתי בדרך הזאת הוא היה מתקדם בקצב מהיר יותר.
25 דצמבר 2015, 15:39
MTA2311 כתב:jol9 כתב:בהנחה ורוצ'סטי, אוחיון, לנדסברג וסמית' ממשיכים, מכבי לא צריכה ישראלי נוסף לקו האחורי.
אני הייתי מנסה להביא שני שחקנים מרכזיים לעמדות 2 ו-3, שמתאפיינים ביכולת אתלטית והגנה טובה. אני חושב שהחדירות של הקו הקדמי
טיילור כבר לא יהיה שומר גדול, אבל הוא יכול וצריך להיות המנוע של הקבוצה הזאת. אוחיון צריך להיות המחליף שלו.
שגב צריך להמשיך כגבוה חמישי והייתי מנסה להחזיר את טיוס בשביל לסגור את מצבת הישראלים.
אם לא טיוס, יכול להיות שכדאי גם לבחון את אופציית אליהו. מכבי צריכה 2 גבוהים ישראלים.
גם לגבי רנדל אני לא לגמרי סגור. אני מאוד מחבב אותו, אבל מכבי צריכה שחקן דומיננטי יותר בעמדה 4. הוא בהחלט מתאים
לעלות מהספסל, אבל מכבי כבר די סינדלה את עצמה עם החוזה של סמית', ולהחזיק 2 זרים כאלה על הספסל, זה לוקסוס גדול מדי
נראה לי.
ומה תעשה עם סמית?
25 דצמבר 2015, 15:41
felix_r כתב:jol9 כתב:felix_r כתב:אחדשיודע כתב:בלייזר? לא, אפילו היה בסגל המורחב של הנבחרת.
סמית' 3
לאנדסברג 2-3
בנדר 3-4
זה נכון. בהקשר לעונה הבאה, צריך לבחון את הדברים מחדש. כרגע, למרות שעמדה 3 היא הכי עמוסה אצלנו, היא גם מאוד חלשה
ביחס לכסף שהושקע בה.
לא יזיק שם ריענון רציני.
ממש לא חלשה. ד"א, שכחתי גם את פניני שלרוב משחק בעמדה הזאת
25 דצמבר 2015, 15:42
jol9 כתב:MTA2311 כתב:jol9 כתב:בהנחה ורוצ'סטי, אוחיון, לנדסברג וסמית' ממשיכים, מכבי לא צריכה ישראלי נוסף לקו האחורי.
נראה לי.
ומה תעשה עם סמית?
או בחמישייה, כשהמחליף שלו הוא אותו ה-3 שדיברתי עליו, או על הספסל כמחליף של אותו ה-3.
בגדול משהו בסגנון הזה:
1 - רוצ'סטי, אוחיון
2 - גארד זר (דגש על אתלטיות והגנה), סיל, יבזורי/ישראלי צעיר
3 - סמית', סווינג זר (דגש על אתלטיות והגנה)
4 - פורוורד זר חדש, רנדל/אליהו/פניני/בלייזר
5 - סנטר זר חדש, טיוס, שגב
הזר שהייתי שמח לראות בעמדה 2 הוא שחקן מהסוג של פרקינס או אפילו היקמן (רק קצת פחות מעצבן).
הזר שהייתי שמח לראות בעמדה 3 הוא שחקן מהסוג של דייויד מוס - שומר קשוח ואתלטי. האמת אפשר להגיד גם שחקן
מהסוג של דווין כשהיה צעיר יותר.
לעמדה 4, הייתי מוכר הרבה כליות של הרבה אנשים כאן בפורום בשביל להביא את קוזמינסקס. מה הסיכוי שזה יתאפשר?
בעמדה 5 יש מעט אופציות. זה באמת קשה לפגוע בהימור כאן.
בתכלס, שיהיה כשיר, שיהיה גבוה, שיהיה שחקן עם נוכחות התקפית בצבע, ... כל דבר הולך.
25 דצמבר 2015, 15:48
MTA2311 כתב:jol9 כתב:
או בחמישייה, כשהמחליף שלו הוא אותו ה-3 שדיברתי עליו, או על הספסל כמחליף של אותו ה-3.
בגדול משהו בסגנון הזה:
1 - רוצ'סטי, אוחיון
הזר שהייתי שמח לראות בעמדה 2 הוא שחקן מהסוג של פרקינס או אפילו היקמן (רק קצת פחות מעצבן).
הזר שהייתי שמח לראות בעמדה 3 הוא שחקן מהסוג של דייויד מוס - שומר קשוח ואתלטי. האמת אפשר להגיד גם שחקן
לעמדה 4, הייתי מוכר הרבה כליות של הרבה אנשים כאן בפורום בשביל להביא את קוזמינסקס. מה הסיכוי שזה יתאפשר?
בתכלס, שיהיה כשיר, שיהיה גבוה, שיהיה שחקן עם נוכחות התקפית בצבע, ... כל דבר הולך.
כבד מאוד סמית'+ 3 זר+ סילבן לפרקים. אם מחליטים שדווין לא מספיק טוב אז צריך להעיף אותו (וזה לא יקרה). אי אפשר לשפוך כל כך הרבה כסף על העמדה הזאת.
תזכיר לי בהזדמנות להקיא לך על הפרצוף. אליהו עלק.
25 דצמבר 2015, 15:51
החציל האצטקי כתב:יש אלמנט חשוב ביותר שלפעמים רואים אותו כמובן מאליו וזה בטחון עצמי, ותחושת נוחות לבוא ולשחק את המשחק שלך.
לדאוסון לקח הרבה מאוד זמן לעשות את הפריצה שלו בליגה.
תראה את דראגן בנדר ואת קריסטאפס פורזינגיס למשל.
פורזינגיס הוא דוגמה מטורפת של ילד עם בטחון שלא נגמר. הצורה שבה הוא משחק היא חסרת פחד. בנדר נראה כמו ההפך הגמור יותר מדי פעמים.
שון חייב את המקום שלו והבטחון שלו כדי להכנס לעניינים. הוא גם מתקדם תו״כ העונה ומשתפר לקראת סופה. (ראינו את זה אפילו בקמפיין ההכנה של הנבחרת)
מה שנראה לך ולי לפעמים כמו ״הדרך הקלה״ היא הדרך הנכונה בשבילו, אם זה מאפשר לו לצבור את הבטחון העצמי והתעוזה כדי לבוא לרמה הבאה ולשחק את המשחק שלו.
תראה את סילבן לנדסברג לדוגמה. הבן אדם קפץ למכבי מוקדם מדי. במשחק שלו יש אפס בגרות. רואים שהוא לא לקח החלטות מעולם, לא הוביל קבוצה, לא נדרש לשמור.
הוא שיחק בשכונה של וירג׳יניה ועף, ובשכונה של חיפה ועף, ואז הפך לשחקן ספסל שולי במכבי ולאט לאט לרול פלייר. אבל השכונה היא עדיין שם, כי הנסיון שלו לא בנה אותו להיות שחקן.
אני אוהב את איך ששון מתקדם, אבל אני חושב שהעונה הזאת בראשון עם היורופקאפ היא מדרגה טובה שהוא קיבל, והעונה הבאה חייבת להיות מדרגה גבוהה יותר.
עוד עונה בראשון היא כבר עמידה במקום. גם אם הוא יהפוך לשחקן של 18 + 7 + 5.
25 דצמבר 2015, 16:03
jol9 כתב:נכון. זה כבד. הבעיה היא שלנדסברג הוא לא בדיוק 2, אלא באמצע, ולכן באמת נוצר עומס.
מצד שני, גארד זר בעמדה 2, סמית' וסיל זה כנראה לא מספיק טוב, אלא אם כן אותו הגארד יהיה גניבה גדולה.
סמית' בוודאות לא שווה את הכסף שהוא מקבל. הבעיה היא שמכבי תקועה עם החוזה שלו, ובסופו של דבר הוא גם שחקן טוב.
הוא כנראה כבר לא מספיק טוב אבל בשביל לסחוב את הקבוצה בעמדה הזאת.
לגבי אליהו - מכבי צריכה שחקן ישראלי גבוה. שגב זה אחלה, אבל מכבי צריכה מישהו שיעלה כמחליף ראשון לגבוהים.
טיוס הוא האופציה הכי טובה, אבל אחריו אין כלום.
מה אתה מציע?
25 דצמבר 2015, 16:07
jol9 כתב:MTA2311 כתב:jol9 כתב:
בגדול משהו בסגנון הזה:
1 - רוצ'סטי, אוחיון
כבד מאוד סמית'+ 3 זר+ סילבן לפרקים. אם מחליטים שדווין לא מספיק טוב אז צריך להעיף אותו (וזה לא יקרה). אי אפשר לשפוך כל כך הרבה כסף על העמדה הזאת.
תזכיר לי בהזדמנות להקיא לך על הפרצוף. אליהו עלק.
נכון. זה כבד. הבעיה היא שלנדסברג הוא לא בדיוק 2, אלא באמצע, ולכן באמת נוצר עומס.
מצד שני, גארד זר בעמדה 2, סמית' וסיל זה כנראה לא מספיק טוב, אלא אם כן אותו הגארד יהיה גניבה גדולה.
סמית' בוודאות לא שווה את הכסף שהוא מקבל. הבעיה היא שמכבי תקועה עם החוזה שלו, ובסופו של דבר הוא גם שחקן טוב.
הוא כנראה כבר לא מספיק טוב אבל בשביל לסחוב את הקבוצה בעמדה הזאת.
לגבי אליהו - מכבי צריכה שחקן ישראלי גבוה. שגב זה אחלה, אבל מכבי צריכה מישהו שיעלה כמחליף ראשון לגבוהים.
טיוס הוא האופציה הכי טובה, אבל אחריו אין כלום.
מה אתה מציע?