פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: דייויד בלאט

09 ינואר 2013, 19:19

MTA2311 כתב:
roy1000 כתב:
MTA2311 כתב:כמה פעמים ב15 שנים האחרונות לא הגענו להצלבה? כמה פעמים ב15 שנים האחרונות לא לקחנו אליפות? מדובר בעונה ממוצעת לחלוטין. מכבי שנה שעברה שיחקה כדורסל בנאלי ואפור. זה שניצחנו את אפס פעמיים זה הישג יפה( למרות שהם לא הגיעו לשום דבר), אבל לא מעיד בשיט על היכולת. בלאט מעולם לא נחשב למאמן התקפה טוב, ובשנה וחצי האחרונות מקבלים הוכחה לכך.

כמה פעמים ב- 15 השנה האחרונות הייתה למכבי קבוצה בלי אפילו זר אחד ברמת יורוליג? הסגלים שבלאט מקבל לעבוד איתם הם בדיחה. אי אפשר להשוות את זה לקבוצות קודמות של מכבי.

שנה שעברה לא היה אף זר ברמת יורוליג?
לא דרשתי פיינל פור, או אפילו הצלבה, אבל גם קבוצות הרבה פחות מוכשרות מאיתנו מציגות כדורסל הרבה יותר טוב.
בלאט לא אשם בקמצנות של פדרמן, אבל להיראות ככה? גם עם הסגל של אשקלון אנחנו לא אמורים להיראות כל כך גרוע. כל כך כואב לך להודות שבלאט מציג השנה רמת אימון נמוכה? כשליאור לא מקבל בדיוק את מספר הדקות שאתה חושב שמגיע לו, או כשעברו שתי התקפות ולא מסרו לו איפה שהוא אוהב לקבל את הכדור, אתה כבר קופץ, אבל מעבר לזה? נאדה.

צפריר אמר בערך כל מה שרציתי להגיד. יש לי ביקורת על ניהול המשחק של בלאט לעיתים - אני לא מבין את סיפור הדקות של אליהו, אני לא מבין את סיפור מלקולם תומאס ואי היכולת לנצל את שארמדיני, אבל בשורה התחתונה, אני לא מאמין שיש מאמן בעולם שהיה מוציא יותר מהסגל העלוב הזה.

09 ינואר 2013, 19:37

צפריר אמר בסך הכל את מה שרוב הפורום חושב. אני ופליקס בערך היחידים שמחזיקים בדעה שונה( כמו בסוגיית סופו ומצ'באן).
בלאט ממש לא מוציא 100 אחוז מהסגל הזה. יכול להיות שלא נמצא מאמן יותר טוב( למרות שבלאט מרוויח הרבה כסף, ואפשר להביא מאמנים לא רעים בסכומים האלה), אבל הקבוצה שלי משחקת כדורסל רע כבר שנה וחצי. פדרמן חוטף ממני מספיק, ואין סיבה שגם המאמן לא יקבל ביקורת על איך שהקבוצה שלו משחקת. יש דברים שלא צריך כישרון בשביל לעשות טוב, וזה מתחיל בהגנה בסיסית טובה וממשיך בתנועות מסויימות בהתקפה. את זה אין במכבי השנה, וזאת לא אשמתו של פדרמן.

תגיד מה שאתה רוצה, אבל זה קצת מגוחך שאתה ויוני מגנים על בלאט בחירוף נפש, אבל כשליאור יושב על הספסל יותר מ2 דקות ברצף אתם כבר צועקים אונס בכיכר העיר. ליאור הוא השחקן הכי יקר בקבוצה ושארמדיני השלישי הכי יקר. אם אתה חושב שבלאט טועה איתם, אז קצת קשה להגיד שהוא לא נכשל השנה.

09 ינואר 2013, 22:02

MTA2311 כתב:צפריר אמר בסך הכל את מה שרוב הפורום חושב. אני ופליקס בערך היחידים שמחזיקים בדעה שונה( כמו בסוגיית סופו ומצ'באן).
בלאט ממש לא מוציא 100 אחוז מהסגל הזה. יכול להיות שלא נמצא מאמן יותר טוב( למרות שבלאט מרוויח הרבה כסף, ואפשר להביא מאמנים לא רעים בסכומים האלה), אבל הקבוצה שלי משחקת כדורסל רע כבר שנה וחצי. פדרמן חוטף ממני מספיק, ואין סיבה שגם המאמן לא יקבל ביקורת על איך שהקבוצה שלו משחקת. יש דברים שלא צריך כישרון בשביל לעשות טוב, וזה מתחיל בהגנה בסיסית טובה וממשיך בתנועות מסויימות בהתקפה. את זה אין במכבי השנה, וזאת לא אשמתו של פדרמן.

תגיד מה שאתה רוצה, אבל זה קצת מגוחך שאתה ויוני מגנים על בלאט בחירוף נפש, אבל כשליאור יושב על הספסל יותר מ2 דקות ברצף אתם כבר צועקים אונס בכיכר העיר. ליאור הוא השחקן הכי יקר בקבוצה ושארמדיני השלישי הכי יקר. אם אתה חושב שבלאט טועה איתם, אז קצת קשה להגיד שהוא לא נכשל השנה.

אני חושב שאתה צודק, ואין כאן שום חירוף נפש.
אני מסכים עם הביקורת (לפחות בחלקה), אבל עדיין, את בלאט צריכים לשפוט בסופו של דבר בהישגים המקצועיים.
אני מקווה שבעונה הבאה האנשים יתפכחו ויבינו שאי אפשר לעבוד על האוהדים, לא אלו שמגיעים לנוקיה ולא אלו שרואים בבית, ויביאו לכאן
שחקנים ברמה גבוהה יותר ממה שיש כאן העונה, ואז לדייויד יהיה גם חומר שחקנים טוב לעבוד איתו, ולייצר כדורסל מעט אטרקטיבי יותר ממה שאנחנו רואים העונה.

10 ינואר 2013, 00:24

רוצים דוגמא של מאמן שמוציא 200% מהסגל שלו?

היום זה היה הישראלי רונן גינזבורג שעם הקבוצה הצ'כית שלו ב 5 שקל ו 20 אגורות הצליח לנצח את בילבאו בספרד ביורוקאפ (קבוצה שלא הפסידה העונה במפעל)!
כבוד!

10 ינואר 2013, 09:54

felix_r כתב:רוצים דוגמא של מאמן שמוציא 200% מהסגל שלו?

היום זה היה הישראלי רונן גינזבורג שעם הקבוצה הצ'כית שלו ב 5 שקל ו 20 אגורות הצליח לנצח את בילבאו בספרד ביורוקאפ (קבוצה שלא הפסידה העונה במפעל)!
כבוד!

פליקס, לצערי אתה נותן דוגמאות לא רלוונטיות.
תמיד יהיו מאמנים שיצליחו להוציא 200% מקבוצות קטנות וזניחות שלא מעניינות אף אחד, ולנצח פה ושם קבוצות גדולות.
אבל אין לזה שום רלוונטיות לנושא שלנו.

לאמן קבוצה גדולה, ולהוציא ממנה את המקסימום, ועוד לעמוד ברף ציפיות בלתי אפשרי, זאת משימה קשה מאוד.
בעולם הכדורסל האירופאי יש לך אולי 3-4 מאמנים כאלה שעושים ועשו זאת באופן עקבי ולאורך שנים, וגם להם היו אכזבות וכשלונות (ואני מדבר על אוברדוביץ', מסינה,
פיני, איבקוביץ' וגם פסקוואל שמצליח יפה יחסית בברצלונה וגם מחזיק שם מעמד).
גם עולם הכדורגל לא מלא ביותר מדי כאלה - פרגי, פפ, מוריניו, קאפלו ועוד כמה בודדים.

קח את רונן גינזבורג, או אלף מאמנים אחרים שעושים עבודה מצויינת בקבוצות קטנות, שים אותו בקבוצה גדולה כמו מכבי עם שאיפות ולחץ, ותראה איך תוך חודש הוא מפוטר.

10 ינואר 2013, 10:01

יוני, פסקוואל? באמת? (הגדולים מתהפכים שציינת לפניו מתהפכים על מיטת השיזוף שלהם כרגע..
אם היית שם במקומו ילד בן 7 לברצלונה היו במלניום הזה לפחות 4 אליפויות..

10 ינואר 2013, 10:04

LIAV10 כתב:יוני, פסקוואל? באמת? (הגדולים מתהפכים שציינת לפניו מתהפכים על מיטת השיזוף שלהם כרגע..

טוב, זה כמובן קשקוש מוחלט. אפשר להגיד את זה גם על ריאל, צסקא, אפס ופנר שמחזיקות בתקציבים עצומים, ולא פחות גבוהים משל בארסה (וחלקן גבוהים יותר).
עדיין הוא מחזיק את הקבוצה הזאת מחוברת, מביא אותה לפיינל פור כמעט כל שנה וגם לקח איתם את היורוליג.
לא סתם הוא נשאר שם הרבה זמן.

הוא בהחלט לא בליגה של אלה שציינתי, אבל עצם העובדה שהוא מאמן כבר הרבה זמן קבוצה גדולה והיא שומרת על מקומה בצמרת, משייכת אותו לרשימת מאמנים שעובדים בקבוצות
גדולות ומצליחים כך או אחרת.

10 ינואר 2013, 10:08

felix_r כתב:רוצים דוגמא של מאמן שמוציא 200% מהסגל שלו?

כבוד!

להחתים במכבי ומהר !!!
זוכרים את דושקו ויוסביץ' שאימן את פרטיזן של מקאלב ומאריץ' ? זוכרים מה היה לו עונה אחרי זה בצסק"א ?
אז מה זה אומר , הוא מאמן טוב או לא ? יש מאמנים שיכולים להצליח במקומות מסויימים עם סגל מסויים ולהכשל במקומות אחרים עם סגל יותר טוב בגלל לחצים אחרים ולהפך...

במצב כיום עם תקציב הולך ויורד אני לא רואה מאמן שמתאים יותר מבלאט מקצועית וגם אני לא מאמין שיש מאמן בכיר שיסכים לעבוד בתנאים כאלו .
אנחנו צריכים להודות לבלאט שהוא כן מסכים למרות שאני די בטוח שימאס לו בקרוב (עונה או שתיים)

10 ינואר 2013, 10:26

jol9 כתב:
LIAV10 כתב:יוני, פסקוואל? באמת? (הגדולים מתהפכים שציינת לפניו מתהפכים על מיטת השיזוף שלהם כרגע..

טוב, זה כמובן קשקוש מוחלט. אפשר להגיד את זה גם על ריאל, צסקא, אפס ופנר שמחזיקות בתקציבים עצומים, ולא פחות גבוהים משל בארסה (וחלקן גבוהים יותר).
עדיין הוא מחזיק את הקבוצה הזאת מחוברת, מביא אותה לפיינל פור כמעט כל שנה וגם לקח איתם את היורוליג.

הוא בהחלט לא בליגה של אלה שציינתי, אבל עצם העובדה שהוא מאמן כבר הרבה זמן קבוצה גדולה והיא שומרת על מקומה בצמרת, משייכת אותו לרשימת מאמנים שעובדים בקבוצות

על מה אתה מדבר? עד לפני שנתיים (עם הצטרפות הטורקיות והרוסיות לתקציבים המטורפים) לברצלונה היו את התקציבים הכי גדולים למשך שנים יפות..
פסקוואל מאמן לוזר שכל פעם מחדש מפסיד במאני טיים..
היו לו סגלים התקפיים אדירים וגרר אותם למשחקי 50-55, הפסיד בפיינל פורים, הפסיד בסדרות הצלבה..

הוא בלבל של סקאריולו, שני אפסים אובר (אובר אובר אובר) רייטד..

זכייה אחת בלבד ביורוליג עם הסגל הכי טוב (בשש שנים האחרונות) שמשולבת עם יכולת רעה ואגזבות במאני טיים זה לא מרשים בעליל..

10 ינואר 2013, 10:46

LIAV10 כתב:
jol9 כתב:

על מה אתה מדבר? עד לפני שנתיים (עם הצטרפות הטורקיות והרוסיות לתקציבים המטורפים) לברצלונה היו את התקציבים הכי גדולים למשך שנים יפות..
פסקוואל מאמן לוזר שכל פעם מחדש מפסיד במאני טיים..
היו לו סגלים התקפיים אדירים וגרר אותם למשחקי 50-55, הפסיד בפיינל פורים, הפסיד בסדרות הצלבה..

הוא בלבל של סקאריולו, שני אפסים אובר (אובר אובר אובר) רייטד..

זכייה אחת בלבד ביורוליג עם הסגל הכי טוב (בשש שנים האחרונות) שמשולבת עם יכולת רעה ואגזבות במאני טיים זה לא מרשים בעליל..

זה לחלוטין לא נכון לדעתי. בכל מקרה זה סתם מסית אותנו מהדיון.
העובדה היא שיש מעט מאוד מאמנים שמצליחים/הצליחו בקבוצות יורוליג גדולות עם ציפיות, וגם אם יש ביקורת על בלאט, צריך לקחת את זה בחשבון.

10 ינואר 2013, 10:53

אני בטח יתחיל פה מלחמה אבל גם ממסינה ואובאדוביץ' אני לא כל כך מתלהב
אני לא כל כך מחזיק ממאמנים שמצליחים עם תקציבים כל כך גדולים וגם אז הם לא תמיד מצליחים
הסרבי שכולם פה מהללים נתן גם כמה עונות שהסתיימו בטופ 16,מסינה נתן שנתיים גרועות עם ריאל וגם השנה צסק"א שלו משחקת רע
אני לא אומר שהם מאמנים לא טובים אבל גם לא הייתי מהלל אותם כל כך

10 ינואר 2013, 11:49

rc4991 כתב:אני בטח יתחיל פה מלחמה אבל גם ממסינה ואובאדוביץ' אני לא כל כך מתלהב
אני לא כל כך מחזיק ממאמנים שמצליחים עם תקציבים כל כך גדולים וגם אז הם לא תמיד מצליחים
הסרבי שכולם פה מהללים נתן גם כמה עונות שהסתיימו בטופ 16,מסינה נתן שנתיים גרועות עם ריאל וגם השנה צסק"א שלו משחקת רע
אני לא אומר שהם מאמנים לא טובים אבל גם לא הייתי מהלל אותם כל כך

תראה, הם נמצאים בטופ של המקצוע שלהם וזאת עובדה.
זה שגם להם היו כשלונות, זה נכון, וזה רק מחדד את העובדה עד כמה זה קשה להצליח בקבוצות כאלה.

10 ינואר 2013, 14:43

MTA2311 כתב:צפריר אמר בסך הכל את מה שרוב הפורום חושב. אני ופליקס בערך היחידים שמחזיקים בדעה שונה( כמו בסוגיית סופו ומצ'באן).

יוני שי אמר את מה שרציתי להגיד. יש הרבה מאוד דברים שאני חושב שבלאט לא עושה נכון, אבל קשה לי להגיע שהוא מאכזב במבחן התוצאה.

גם אם אני לא מסכים עם כל דבר שבלאט עושה, יש לי חשש מאוד גדול ממאמן חדש שיבוא. על בלאט אנחנו יודעים שבמינימום הוא מסגול להמודד עם הלחץ שיש במכבי, עם ההנהלה הבעייתית ובשורה התחתונה, הוא מביא תוצאות טובות ומעלה.

18 ינואר 2013, 19:19

עד כאן. תחזור לרוסיה. שלום ולא להתראות.

18 ינואר 2013, 19:45

felix_r כתב:עד כאן. תחזור לרוסיה. שלום ולא להתראות.

צודק. בוא נעיף את בלאט. אחלה שעיר לעזאזל. אולי נחזיר את אפי? או את קטש? או גודס? יאללה, פדרמן יכול לקחת הביתה עוד כמה דולרים. בלאט באמת יקר מדי.

18 ינואר 2013, 20:09

אתה רוצה את קטש או אפי? זה מה שתקבל מפדרמן, לא מעבר לזה.

18 ינואר 2013, 20:10

roy1000 כתב:

צודק. בוא נעיף את בלאט. אחלה שעיר לעזאזל. אולי נחזיר את אפי? או את קטש? או גודס? יאללה, פדרמן יכול לקחת הביתה עוד כמה דולרים. בלאט באמת יקר מדי.

אפשר תמיד את פליקס , הוא מבין מכל אלו גם ביחד.

18 ינואר 2013, 20:11

שחף כתב:

אתה רוצה את קטש או אפי? זה מה שתקבל מפדרמן, לא מעבר לזה.

למה אתה מזכיר רק מאמנים ישראלים תת רמה?
מה קרה, אין אפשרויות אחרות?
זה או בלאט או אפי?
תפסיק כבר עם השטויות שלך.

18 ינואר 2013, 20:12

תמשיכו להנות עם בלאט. בהצלחה!

18 ינואר 2013, 20:13

אני בכיף הייתי מביא לכאן את אובראדוביץ'. הבעיה שהוא יפול מצחוק כשהוא ישמע את ההצעה הכספית של דני פדרמן, וינתק את הטלפון ברגע שהוא ישמע שהוא צריך לאמן שחקנים ברמה של היקמן וסמית'. בעצם, הוא ינתק את הטלפון ברגע שהוא ישמע את ההצעה הכספית של דני פדרמן.
פרסם תגובה