פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: מכבי תל אביב מנסה לצרף גבוה נוסף

31 דצמבר 2013, 10:07

לא שזה לא היה צפוי, אבל אפשר לנעול את הת'רד האופטימי מחד אבל המדכא מאידך הזה:

http://www.sport5.co.il/HTML/Articles/A ... 60842.html

31 דצמבר 2013, 10:14

er79 כתב:לא שזה לא היה צפוי, אבל אפשר לנעול את הת'רד האופטימי מחד אבל המדכא מאידך הזה:

http://www.sport5.co.il/HTML/Articles/A ... 60842.html

לא מבין למי בדיוק היו ציפיות שיגיע מישהו. הרי מבחינת הבעלים הקבוצה השיגה כבר את המטרה שלה והיא העלייה לטופ 16, אשר מכניסה לקבוצה הרבה כסף מזכויות שידור וספונסרים. אנחנו פשוט נמצאים בסיטואציה בעייתית מאוד בה לבעלי הקבוצה אין כסף אבל הם מסרבים למכור אותה ומחזיקים אותה בכוח לצרכי יחסי ציבור אישיים שלהם. מה שעוד יותר גרוע הוא שעד שכבר היה בעלים שהיה מוכן להשקיע בקבוצה הרבה מאוד כסף (רענן כץ), הם גירשו אותו בבושת פנים. בתור אוהד הקבוצה למעלה מ-20 שנה, אני חושב כדאי מאוד שהקבוצה של השנה תחטוף מכה קשה ותתרסק - מה שיכול אולי להוביל להחלפת הבעלות על הקבוצה - אחרת נישאר עם אותם הבעלים ונמשיך לדשדש עוד כמה שנים טובות. זו הפעם הראשונה מאז שאני אוהד את הקבוצה אני מקווה שהיא לא תצליח אבל אני חושב שזה המוצא היחיד מהסיטואציה הסופר בעייתית בה היא נמצאת.

31 דצמבר 2013, 10:16

זה לא היה עוזר בכל מקרה.
הקבוצה הזאת חולה מדי בשביל פלסטר.
שנה הבאה פריש מיש כל השחקנים הזרים לא יהיו פה.
כולל הקפטן הזכוכיתי שלנו שכנראה גמר את הקרייריה שלו.

31 דצמבר 2013, 10:18

אגב, סיבה נוספת לסגירת הת'רד הזה, הוא שלא צריך להוסיף גבוה, נתקענו עם גבוה. פלאניניץ' אולי ישוב לפה לצורך אימונים אישיים. הבעיה היא שציבונה לא מאפשרת זאת כרגע, אלא אם כן מכבי תממן את שכרו. זהו, יש אליפות אירופה אם הוא בא. :tongue1

31 דצמבר 2013, 10:30

ankram כתב:זה לא היה עוזר בכל מקרה.

אם הפדרמנים נשארים והקמצנות לא תיאדה מהעולם, אני עדיין חושב שצריך לעשות סוויץ' בקופסה ולחלק אחרת את עוגת תקציב השחקנים. במקום להביא 6 שחקני יורוקאפ, מכבי תהיה חייבת לצאת מהקיבעון האנאלי של לא לשלם יותר ממליון דולר על שחקן, להחתים שחקן או שני שחקני על, שיישבו על רוב התקציב, ולשים לידם שחקנים משלימים, צעירים ורעבים. אין חוקיות שהקונספט הזה יתפוס כמו שהוא תפס עם אולימפיאקוס בשנתיים האחרונות, אבל זה יהיה עדיף על הסגל הקיים. מהזרים אני אשכרה משאיר פה רק את סופו, מוותר על כולם, כולל דווין סמית' אם זה אפשרי חוזית, וכולל אינגלס. לצערי לאור מצבו של ג'יימס גם כולל אותו. אני מביא רכז על + סקנד גארד מהרמות הגבוהות, ואליהם ואל סופו אני מצרף שחקנים זרים רעבים וזולים יותר על הנייר, כמו קרלון בראון ודונטה סמית'. גם בשלד הישראלים ניתן להוזיל עלויות אם צריך. לא חסרים ישראלים מוכשרים שעולים הרבה פחות מישראלים שמשחקים במכבי, כמו בן רייס ועוז בלייזר. אני גם מעיף לכל הרוחות את בלאט, חוסך עוד בתקציב והולך על מאמן רעב שיכול לנהל חבר'ה צעירים שאפתנים, כמו אדלשטיין. אבל צריך לשנות את הקונספט, בעיקר אם דני קמצני ושות' כאן כדי להישאר.

31 דצמבר 2013, 22:23

er79 כתב:
ankram כתב:זה לא היה עוזר בכל מקרה.

אם הפדרמנים נשארים והקמצנות לא תיאדה מהעולם, אני עדיין חושב שצריך לעשות סוויץ' בקופסה ולחלק אחרת את עוגת תקציב השחקנים. במקום להביא 6 שחקני יורוקאפ, מכבי תהיה חייבת לצאת מהקיבעון האנאלי של לא לשלם יותר ממליון דולר על שחקן, להחתים שחקן או שני שחקני על, שיישבו על רוב התקציב, ולשים לידם שחקנים משלימים, צעירים ורעבים. אין חוקיות שהקונספט הזה יתפוס כמו שהוא תפס עם אולימפיאקוס בשנתיים האחרונות, אבל זה יהיה עדיף על הסגל הקיים. מהזרים אני אשכרה משאיר פה רק את סופו, מוותר על כולם, כולל דווין סמית' אם זה אפשרי חוזית, וכולל אינגלס. לצערי לאור מצבו של ג'יימס גם כולל אותו. אני מביא רכז על + סקנד גארד מהרמות הגבוהות, ואליהם ואל סופו אני מצרף שחקנים זרים רעבים וזולים יותר על הנייר, כמו קרלון בראון ודונטה סמית'. גם בשלד הישראלים ניתן להוזיל עלויות אם צריך. לא חסרים ישראלים מוכשרים שעולים הרבה פחות מישראלים שמשחקים במכבי, כמו בן רייס ועוז בלייזר. אני גם מעיף לכל הרוחות את בלאט, חוסך עוד בתקציב והולך על מאמן רעב שיכול לנהל חבר'ה צעירים שאפתנים, כמו אדלשטיין. אבל צריך לשנות את הקונספט, בעיקר אם דני קמצני ושות' כאן כדי להישאר.

ושוב אותו ניגון חוזר ....
למכבי יש 6 זרים . לסופו אין תחליף בסכום שהוא מקבל , מבין ה-2 אניגלס או סמית' נניח אחד ישאר אז מתפנה 800K . נוסיף לזה עוד 800K של היקמן ורייס ביחד
אז יש לנו 1.6 מליון ביד ועוד שני זרים (סופו + איגלס\סמית ) נניח ונוותר גם על ג'יימס אז זה עוד 600K בערך 2.1 מליון דולר נטו.....
עם 2.1 מליון דולר נטו את לא יכול להחתים שני זרים בכירים ועוד שני נגרים ב-300K כל אחד ....אפילו זר אחד בכיר ושלושה נגרים את לא יכול.....
היום זר ברמה כמו פארגו \ לאנגפורד זה 1.5-2 מליון נטו .

בקיצור , אם התקציב לא יעלה משמעותית (או במילים אחרות , פדרמן הביתה !!! ) נמשיך לראות פה בדיוק מה שראינו בשנים האחרונות . אם קצת מזל נראה קבוצה כמו בעונת פארגו \פרקינס \איידסון .... וללא מזל נראה קבוצה כמו בשנתיים האחרונות....כרגע זה מה יש ושום חלוקה אחרת של התקציב לא תעזור

31 דצמבר 2013, 23:54

זה לא מדויק צפריר. אני דיברתי על משהו יותר רדיקלי: לשחרר את סמית, אינגלז, רייס, היקמן, ג'יימס ובלאט. בגרסת הישראלים, על מנת לבנות את המודל שציינתי, אפשר לשקול לוותר על פניני ואולי גם אוחיון ולנדסברג, שבין כה וכה לא מקבל דקות. כמובן שגם על כהן. אתה לא בונה לרוחב עם 15 שחקנים.
קח דוגמא:
פארגו, אוחיון/רכז יהודי-ישראלי, לא יותר מ-350 אלף דולר.
לנגפורד, בראון
דונטה סמית, בן רייס
בלו, בלייזר
סופו, טיוס. אפשר להוסיף גבוה נוסף כגיבוי לגבהים, חוטב עצים צעיר אבל שואב ריבאונדים, והכי חשוב זול
מאמן: גודס או אדלשטיין.
זו רק דוגמא, אפשר כמובן לשפר אותה, אבל זו דוגמה לקבוצה שהתקציב שלה, ואני מקצין בכוונה, לא עובר את ה-7 מליון ברוטו, ואני די בטוח שגם נמוך מ-7 מליון. אז אני לא קונה את הטענות שלא ניתן. ניתן ועוד איך.

31 דצמבר 2013, 23:58

הגזמה פראית, איזה קו קדמי מזעזע.

01 ינואר 2014, 07:19

LIAV10 כתב:הגזמה פראית, איזה קו קדמי מזעזע.

איש באמונתו יחיה. אני ואתה מעולם לא הסכמנו על כלום, אז סיכמנו שנמשיך שלא להסכים אחד עם השני. בשנים האחרונות היה לנו קו אחורי מזעזע, למה אתה לא מוחה על זה? רק על הקו הקדמי אתה חושב? הסגל הזה הוא רק מודל שהבאתי כדוגמה לסגל שצריך להתבסס על 2 כוכבים מוכחים שהצליחו בקבוצה בעבר, ולידם זרים זולים וטובים מהליגה שלנו, עם ישראלים זולים יותר מחלק מהישראלים שמשחקים פה כרגע, ובמחיר שפוי. אם מה שחסר לך בקו הקדמי זה שחקן פיזי, בגלל זה ציינתי שבשיקולי תקציב, ראוי לצרף שחקן 11 לקבוצה, שיהווה את האלמנט ההגנתי והפיזי בקו הקדמי. הגיע הזמן שלמכבי יהיו גארדים יצירתיים בקו האחורי, כי בשנים האחרונות רק כשהיו כאלה במכבי, כמו בעונת פארגו שהגענו לגמר ובעונת לנגפורד שאמנם נפלנו בהצלבה אבל אחרי סדרה הירואית מול פאו - באמת עשינו משהו, בניגוד לשנתיים האחרונות שבהן היה לקבוצה קו אחורי מהמזעזעים בהיסטוריה של המועדון. גם אני רוצה כמו כולם שפדרמן וחבריו יעופו לנו מהפנים ויבוא בעלים שינפח את התקציב, אבל מאחר וזה לא יקרה, צריך לשנות את התפיסה הניהולית הקלוקלת של המועדון, לקצר רוטציה, להשקיע בשני שחקנים איכותיים, ומסביבם להציב שחקנים משלימים טובים. זה מה יש וזה עדיף על שיטת 15 שחקנים בסגל, עם מאמן יקר וכושל, ו-200 שחקני יורוקאפ, שחלקם כושלים, וחלקם טובים עד שמגיעים למשחקי המאניטיים, אז הם מתאדים.

01 ינואר 2014, 10:34

ליאב, זה סגל יותר טוב משמעותית מכל מה שהיה פה בשנים האחרונות.
er- זה בחיים לא יקרה. שנינו יודעים את זה.

01 ינואר 2014, 10:37

MTA2311 כתב:ליאב, זה סגל יותר טוב משמעותית מכל מה שהיה פה בשנים האחרונות.

mta, אני לא קונה את זה שזה לא אפשרי. אוקיי, יש פה בעלים שלא מוכנים לשפוך סכום עתק על תשציב שחקנים. סבבה. אבל עדיין, אתה יכול להישאר פחות או יותר על אותו תקציב, ולעשות מבנה ארגוני שונה. לא צריך להיות סקאוט או יועץ ארגוני כדי להבין שמה שקורה בשנתיים האחרונות פשוט לא הולך. הגיע הזמן לעשות סוויץ' בראש, להביא 2 תותחים בשכר גבוה ממליון (אשרי המאמין, מר פדרמן, גבוה ממליון, השם ירחם) וסביבם לבנות קבוצה שונה, קצרה יותר, זולה יותר, אבל רעבה ומוכשרת. בוא ננסה. אם זה לא יילך, אני מוכן לאכול את הכובע בנוכחותך. אם לא ינסו-לא יידעו. זה מודל אחר ששומר על אותו תקציב בערך. אני מאמין שהוא בכל מקרה מודל יותר טוב מהמודל של בנייה לרוחב עם סגל יורוקאפ.

01 ינואר 2014, 10:40

אתה לא צריך לשכנע אותי. אני מדבר על זה כבר 3 שנים.
אני פשוט בטוח שזה לא יקרה.

01 ינואר 2014, 11:10

er79 כתב:זה לא מדויק צפריר. אני דיברתי על משהו יותר רדיקלי: לשחרר את סמית, אינגלז, רייס, היקמן, ג'יימס ובלאט. בגרסת הישראלים, על מנת לבנות את המודל שציינתי, אפשר לשקול לוותר על פניני ואולי גם אוחיון ולנדסברג, שבין כה וכה לא מקבל דקות. כמובן שגם על כהן. אתה לא בונה לרוחב עם 15 שחקנים.
קח דוגמא:
פארגו, אוחיון/רכז יהודי-ישראלי, לא יותר מ-350 אלף דולר.
לנגפורד, בראון
דונטה סמית, בן רייס
בלו, בלייזר
סופו, טיוס. אפשר להוסיף גבוה נוסף כגיבוי לגבהים, חוטב עצים צעיר אבל שואב ריבאונדים, והכי חשוב זול
מאמן: גודס או אדלשטיין.
זו רק דוגמא, אפשר כמובן לשפר אותה, אבל זו דוגמה לקבוצה שהתקציב שלה, ואני מקצין בכוונה, לא עובר את ה-7 מליון ברוטו, ואני די בטוח שגם נמוך מ-7 מליון. אז אני לא קונה את הטענות שלא ניתן. ניתן ועוד איך.

אם תנסה לתמחר את הסגל הזה אז תראה שזה ממש לא אותו תקציב כמו העונה .
רק פארגו ולאנגפורד יחד זה מעל 3 מליון דולר נטו . לסופו משתדרג החוזה עונה הבאה אם אני לא טועה . דונטה סמית' זה שחקן שיקבל עונה הבאה לפחות 500K .... בלייזר ורייס בתור מחליפים ראשונים ??? ועוד של שני שחקנים שכבר מזמן חצו את גיל 30 (לפחות בלו)
גבוהה נוסף חוטב עצים שגם לוקח ריבאונדים זה לפחות עוד 500K....
הסגל כמו שכתבת לא מגיע לטופ 16 בקושי...

אין מה לעשות אבל בתקציב שיש למכבי הדבר היחיד שאפשר לעשות זה להמר יותר טוב ולקוות שיהיה מזל כמו בעונת פארגו פרקינס...

01 ינואר 2014, 11:55

אני מהמר, אבל ההימור שלי מושכל יותר משלך. אתה יושב מתחת לעץ 10 שנים ומחכה לקבל על הראש איזה שסק כמו פארגו אחת לעשור. איזה מן הימור זה? אתה לא מבין שהסיכויים שתקבל מאלט ורייס גבוהים יותר משתקבל פארגו, אם תביא קומבו קיקיוני שליהטט בליגות גרמניות? אני לא ממציא שום דבר, הסטטיסטיקה מדברת בעד עצמה. למה אתה מסרב לקבל את זה? לגבי הסגל שבניתי, הוא בהחלט זול יותר, וזה המחיר שצריך לשלם כדי לקבל סוף סוף שני כוכבים איכותיים ולא שלומיאל ושלמייזל שמחרבים את הקבוצה. במה רייס ובלייזר נופלים מפניני וכהן? אני מבטיח לך שלא בהרבה מבחינה מקצועית, אבל בהרבה מבחינה תקציבית. והסגל שהצעתי, ואני די בטוח בזה, לא רק ששווה טופ 16, גם יכול להגיע להצלבה, ואולי מעבר לזה. זה לא בשמיים. וזה בטוח סגל שלוקח אליפות בארץ, משימה שגם נראית קשה למדי בשנתיים האחרונות.

01 ינואר 2014, 12:28

MTA2311 כתב:ליאב, זה סגל יותר טוב משמעותית מכל מה שהיה פה בשנים האחרונות.

טיוס בסגל הזה משחק 30 דקות בממוצע, בלייזר כמעט 20.
עדיף לוותר על אחד משני הגארדים (שגם עלולים לדרוך אחד על השני) ולהשקיע בגבוהים.

01 ינואר 2014, 12:30

er79 כתב:
LIAV10 כתב:הגזמה פראית, איזה קו קדמי מזעזע.

איש באמונתו יחיה. אני ואתה מעולם לא הסכמנו על כלום, אז סיכמנו שנמשיך שלא להסכים אחד עם השני. בשנים האחרונות היה לנו קו אחורי מזעזע, למה אתה לא מוחה על זה? רק על הקו הקדמי אתה חושב? הסגל הזה הוא רק מודל שהבאתי כדוגמה לסגל שצריך להתבסס על 2 כוכבים מוכחים שהצליחו בקבוצה בעבר, ולידם זרים זולים וטובים מהליגה שלנו, עם ישראלים זולים יותר מחלק מהישראלים שמשחקים פה כרגע, ובמחיר שפוי. אם מה שחסר לך בקו הקדמי זה שחקן פיזי, בגלל זה ציינתי שבשיקולי תקציב, ראוי לצרף שחקן 11 לקבוצה, שיהווה את האלמנט ההגנתי והפיזי בקו הקדמי. הגיע הזמן שלמכבי יהיו גארדים יצירתיים בקו האחורי, כי בשנים האחרונות רק כשהיו כאלה במכבי, כמו בעונת פארגו שהגענו לגמר ובעונת לנגפורד שאמנם נפלנו בהצלבה אבל אחרי סדרה הירואית מול פאו - באמת עשינו משהו, בניגוד לשנתיים האחרונות שבהן היה לקבוצה קו אחורי מהמזעזעים בהיסטוריה של המועדון. גם אני רוצה כמו כולם שפדרמן וחבריו יעופו לנו מהפנים ויבוא בעלים שינפח את התקציב, אבל מאחר וזה לא יקרה, צריך לשנות את התפיסה הניהולית הקלוקלת של המועדון, לקצר רוטציה, להשקיע בשני שחקנים איכותיים, ומסביבם להציב שחקנים משלימים טובים. זה מה יש וזה עדיף על שיטת 15 שחקנים בסגל, עם מאמן יקר וכושל, ו-200 שחקני יורוקאפ, שחלקם כושלים, וחלקם טובים עד שמגיעים למשחקי המאניטיים, אז הם מתאדים.

אני לא מבין מה אתה רוצה, אני הראשון למחות על הקו האחורי, מבחינתי הרכז היא העמדה החשובה ביותר, אתה לא יכול אבל להקריב את הקו הקדמי שלך עד כדי כך, בטח לא עם שחקן מוגבל גופנית כמו סופו.

01 ינואר 2014, 12:59

על איזה להקריב אתה מדבר? סופו בדקות שהוא משחק הוא הסנטר הכי יעיל באירופה, או לפחות בטופ 3. טיוס נותן בדיוק את מה שג'יימס נתן. ואם היית קורא טוב ציינתי שראוי להוסיף גבוה שלישי במחיר נמוך שיתרום באספקטים אחרים של המשחק. הקו הקשמי שלנו לא יהיה כל כך שנה מהקו הקדמי בשנה הנוכחית. ובכל מקרה הגיע הזמן כבר לשדרג את הקו האחורי, גם אם הקדמי יהיה זול יותר. זו עמדתי בכל אופן.

01 ינואר 2014, 13:36

er79 כתב:על איזה להקריב אתה מדבר? סופו בדקות שהוא משחק הוא הסנטר הכי יעיל באירופה, או לפחות בטופ 3. טיוס נותן בדיוק את מה שג'יימס נתן. ואם היית קורא טוב ציינתי שראוי להוסיף גבוה שלישי במחיר נמוך שיתרום באספקטים אחרים של המשחק. הקו הקשמי שלנו לא יהיה כל כך שנה מהקו הקדמי בשנה הנוכחית. ובכל מקרה הגיע הזמן כבר לשדרג את הקו האחורי, גם אם הקדמי יהיה זול יותר. זו עמדתי בכל אופן.

טיוס ריבאונדר טוב יותר מג׳יימס, חוץ מזה לא קרוב.
הספיקו לי תומאסים במחיר נמוך.

01 ינואר 2014, 13:43

לא הייתי בונה יותר מידי על בלו לעונה הבאה, לפי הראיון שנתן אתמול בוואלה, ספק אם הוא לא יפרוש שוב בסוף השנה.

חוץ מזה שטיוס וג'יימס זה ממש לא אותו דבר.
טיוס שחקן הגנה וריבאונדר טוב, אבל כל מה שהוא יודע לעשות התקפית זה בעיקר האלי אופים ודאנקים מכדורים חוזרים.
כששון ג'יימס היה במיטבו, ראינו טוב מאוד מה הוא מסוגל לעשות בהתקפה וזה היה הרבה יותר מה שטיוס עושה.

01 ינואר 2014, 13:55

אולי לא הובנתי כהלכה, אני מאוד אוהב את ג'יימס, אבל קודם כל הסיפור עם הגב שלו מריח מסריח. שנית, התרומה של טיוס בשבועות האחרונים מצויינת. זה מספיק כדי להיות, ביחד עם גבוה זול נוסף, גיבוי לסופו למשהו כמו 20 דקות משחק. מלכתחילה לא מדובר על זה שהוא יהיה הסנטר הפותח. המטרה מקדשת את האמצעים. אם קיצוץ בשחקנים כמו שון ג'יימס, שכשירותם מוטלת בספק, תשרת החתמת 2 שחקנים איכותיים - אני בעד, גם במחיר של החלשת הקו הקדמי (למרות שאני עדיין לא חושב שהוא נחלש משמעותית מהקו הנוכחי שיש לנו השנה). אגב ההשוואה לתומאס - מה שטיוס תרם בשני משחקים תומאס לא תרם בחצי עונה, אז ההשוואה שלך מגוחכת.
פרסם תגובה