פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
04 אוקטובר 2015, 23:54
לא צריך להתרגש מהמשחק היום. מכבי באה לעשות הצגה ולא ממש התאמצה. סמית' לא שיחק כמעט.
רק לבנדר היה חשוב להראות את עצמו והוא בין היחידים שעשה מאמץ.
05 אוקטובר 2015, 00:26
כל עניין שגב בדקות הראשונות ושאר ניסויים של גודס זה באמת בטל בשישים לעומת ההתנהלות בדקות האחרונות, בהן, ללא ספק, רצה לנצח בכל מאודו.
כן, משחק אימון, לא משחק אימון - במכבי רוצים לנצח הכל, בטח שמשחק שיש בו לא מעט יוקרה.
אם גודס מספסל את שחקן ההתקפה הכי טוב של מכבי בדקות האחרונות, היחיד בקו הגארדים שפגע, להתקפה אחרונה במשחק, זה פשוט איבוד עשתונות סטייל לפני כמה חודשים בסדרה מול אילת - כדור אחרון למרקיז היינס.
אז נכון, אולי אפשר ״להחביא״ את זה בתירוצי משחק אימון, אבל לדעתי זה פשוט ניהול משחק רע.
פארמר הוא הגו טו גאי של הקבוצה הזו ואופציה מספר 1 בהתקפה, בטח שבמשחק כמו זה שהיה היום, בו הוא פגע טוב, ביחס לשאר.
05 אוקטובר 2015, 01:01
הסיכום שלי למשחק.
אני מסכים עם מה שהרוב כאן כתבו, שגיא לא ממש היה במיטבו היום.
שגב זה כנראה סוג של סתלבט של גיא ורפי עלינו האוהדים... אז נסלח לו (ד"א, ובלי צחוק - אני זוכר את אלון שטיין
מאוד אקטיבי במהלך משחקים. את רפי לא ממש רואים... מעניין מה התפקיד שלו במשחקים).
הבעיה הראשונה מבחינתי היא היעדר סגנון משחק. כשפבראני (מאוד מעודדת ההתקדמות שלו - נראה שחקן) על המגרש, כל מה שהוא
עושה, זה להסתובב על קו השלוש ולחסום לגארדים... הבעיה שזה משחק לא יעיל בשיט, כי במצבו הנוכחי לא מדובר על שחקן פיק אנד רול
אפקטיבי (איטי ולא קולע). הרבה יותר הגיוני לנסות לשחק איתו כמו עם ביג מן אמיתי בצבע ולפתוח את ההגנות מבפנים, או
להשתמש בחסימות ולהביא אותו לנקודות טובות קרוב לטבעת, שם יוכל לקבל את הכדור, כמו שקרה באחד המהלכים לקראת סוף המשחק.
דבר שני בהקשר לסגנון המשחק זה השלשות. מכבי היא קבוצה קטלנית מהשלוש. אין שום סיבה שהשלשות יהיו נשק של מוצא אחרון, כשההתקפה
כבר תקועה ואין מה לעשות. למכבי צריכים להיות תרגילים שמפנים קלעים לזריקות חופשיות.
היום שחקני מילאנו נצמדו לקלעים אחרי חסימה ולא נתנו להם מבטים חופשיים, ובמצבים כאלה צריכים להיות מוכנים לPLAN B, שזה חדירה והוצאה
החוצה לשחקן פנוי.
זה לא היה בכלל היום, ולכן מכבי כביכול היתה ביום רע משלוש.
באופן כללי, השחקנים היו היום מאוד אנמיים ולא ממש נתנו תחת בהגנה. בגדול, מילאנו יכלו לנצח גם בהפרש דו ספרתי, אם היו קולעים
קצת יותר טוב את הזריקות הפנויות שלהם. הם ניצחו היום די בקלות יש לציין.
מי שמשתתף במשחקי הפנטזי למינהם, אני ממליץ לקחת גם את בנדר וגם את סילבן. נראה ששניהם הולכים לדבר חזק העונה.
05 אוקטובר 2015, 01:11
יוני, רפי הוא העוזר השני.
05 אוקטובר 2015, 01:25
יוני, יש בפוטבול מהלך שנקרא הייל מארי
זה כשיש כמה שניות על השעון ואתה מוסר מסירה של איזה 80 יארד שאין לה ממש סיכוי, ממש מוצא אחרון בסוף המשחק כשאין שום ברירה
קוראים לזה ''הייל מארי'' כי כשאתה זורק את זה אז אתה ''נושא תפילה'' כי זאת זריקה עם אחוזים מאוד מאוד מאוד נמוכים שכמעט אף פעם לא עובדת
זה פחות או יותר שיטת המשחק של גודס מאז ומתמיד
אין תרגילים, אין שיטה, שיכדררו ויזרקו ומה שיהיה שיהיה
דן שמיר אמר במשחק הראשון נגד מילאנו ש''יריבות כבר מכירות את מכבי כי כבר כמה שנים הם לא שינו כלום או הוסיפו תרגילים חדשים'', זה בול
אנחנו במצב סטטי כבר הרבה שנים ועכשיו גם אי אפשר לחפות על זה כי המאמן חלש מאוד בכל מה שקשור לתגובה תוך כדי משחק
05 אוקטובר 2015, 03:44
לא יצא לי לראות את המשחק כל כך במלואו,איך היה פאברני? המשיך במגמת השיפור שלו?
05 אוקטובר 2015, 06:38
שני דברים -
1. בנדר נעל אתמול בחירת טופ 5 בקיץ הקרוב. אין בזה כבר שום ספק.
2. גודס הוא מאמן שנותן לשחקנים לשחק. הוא לא מאמין של תרגילים. הכדור יהיה בידיים של פארמר ורוצ'סטי והם יקבלו החלטות כמו שהיה שנה שעברה עם פארגו.
05 אוקטובר 2015, 10:24
חחחחחחחח לנדסברג בטוויטר: The homie Pe'er Tassi had an amazing performance and showed some support after the game #derechhashalom still a bangap
05 אוקטובר 2015, 10:58
נראה לי שהוא צריך להחליף תסרוקת... hoomie peer tasi
אם הוא מנסה לחקות את אימאן שמפרט אולי שיתחיל מההגנה שלו?
05 אוקטובר 2015, 11:48
MTA2311 כתב:יוני, רפי הוא העוזר השני.
אני יודע... אבל גם שטיין היה העוזר השני, ועדיין הוא היה די מורגש.
05 אוקטובר 2015, 11:52
Holiday_Armadillo כתב:יוני, יש בפוטבול מהלך שנקרא הייל מארי
זה כשיש כמה שניות על השעון ואתה מוסר מסירה של איזה 80 יארד שאין לה ממש סיכוי, ממש מוצא אחרון בסוף המשחק כשאין שום ברירה
קוראים לזה ''הייל מארי'' כי כשאתה זורק את זה אז אתה ''נושא תפילה'' כי זאת זריקה עם אחוזים מאוד מאוד מאוד נמוכים שכמעט אף פעם לא עובדת
דן שמיר אמר במשחק הראשון נגד מילאנו ש''יריבות כבר מכירות את מכבי כי כבר כמה שנים הם לא שינו כלום או הוסיפו תרגילים חדשים'', זה בול
אנחנו במצב סטטי כבר הרבה שנים ועכשיו גם אי אפשר לחפות על זה כי המאמן חלש מאוד בכל מה שקשור לתגובה תוך כדי משחק
אני באמת לא ממש מבין את זה.
אלה דברים בסיסיים... פבראני עשה כמה מובים מאוד יפים בצבע. אז מה לעזאזל הוא עשה על קו השלוש חוסם לרוצ'סטי ופארמר?
מה הBEST CASE של המהלך הזה? שלשה של רוצ' או של פארמר? בשביל זה לא צריך שפבראני יחסום. אני מוכן לבוא ולעשות את העבודה
תמורת 100 אלף דולר נטו (ואני אפילו ישראלי, או מתאזרח, איך שתרצו).
איזור המחייה הרלוונטי לפבראני הוא באיזור הבקבוק. אין שום סיבה להוציא אותו משם, לפחות לא כרגע.
05 אוקטובר 2015, 13:33
מישהו יודע מה קורה עם דווין סמית'? בynet רשמו שהוא התלונן על תשישות עוד לפני המשחק הראשון מול מילאנו (ובגלל זה לא שיחק) ובמשחק השני ראינו שהוא היה רחוק ממיטבו. עשה המון שטויות ואיבד כדורים.
05 אוקטובר 2015, 13:55
בגדול, דווין בגילו ובהתחשב בהסיטורית הפציעות שלו, צריך לשחק רק ביורוליג, ובמשחקים חשובים בליגה.
05 אוקטובר 2015, 14:06
לדווין אני לא דואג. שני המחליפים שלו, שניהם ישראלים ומשחקים בסדר גמור.
דווין יהיה שם כשזה יהיה חשוב.
05 אוקטובר 2015, 17:09
jol9 כתב:Holiday_Armadillo כתב:יוני, יש בפוטבול מהלך שנקרא הייל מארי
אני באמת לא ממש מבין את זה.
אלה דברים בסיסיים... פבראני עשה כמה מובים מאוד יפים בצבע. אז מה לעזאזל הוא עשה על קו השלוש חוסם לרוצ'סטי ופארמר?
מה הBEST CASE של המהלך הזה? שלשה של רוצ' או של פארמר? בשביל זה לא צריך שפבראני יחסום. אני מוכן לבוא ולעשות את העבודה
תמורת 100 אלף דולר נטו (ואני אפילו ישראלי, או מתאזרח, איך שתרצו).
איזור המחייה הרלוונטי לפבראני הוא באיזור הבקבוק. אין שום סיבה להוציא אותו משם, לפחות לא כרגע.
הוצאת לי את האותיות מהמקלדת יוני.
נשגב מבינתי למה גיא לא משחק על ויטור בצבע, רואים שיש לבחור כדורסל.
05 אוקטובר 2015, 19:08
מישהו יודע אם יש הערב שידור חוזר?
05 אוקטובר 2015, 19:46
rc4991 כתב:מישהו יודע אם יש הערב שידור חוזר?
מישהו?
05 אוקטובר 2015, 19:51
rc4991 כתב:rc4991 כתב:מישהו יודע אם יש הערב שידור חוזר?
מישהו?
21:40 בערוץ 5 LIVE
00:10 בערוץ 5+
זה מה שיש בזמן הקרוב, מניח שיהיו עוד במהלך הלילה/מחר בבוקר
05 אוקטובר 2015, 19:58
שמואל1 כתב:rc4991 כתב:rc4991 כתב:מישהו יודע אם יש הערב שידור חוזר?
מישהו?
21:40 בערוץ 5 LIVE
00:10 בערוץ 5+
זה מה שיש בזמן הקרוב, מניח שיהיו עוד במהלך הלילה/מחר בבוקר
תודה רבה שמואל
05 אוקטובר 2015, 23:15
roy1000 כתב:שני דברים -
1. בנדר נעל אתמול בחירת טופ 5 בקיץ הקרוב. אין בזה כבר שום ספק.
2. גודס הוא מאמן שנותן לשחקנים לשחק. הוא לא מאמין של תרגילים. הכדור יהיה בידיים של פארמר ורוצ'סטי והם יקבלו החלטות כמו שהיה שנה שעברה עם פארגו.
אני מסכים איתך (נקודה 2) וזו הנקודה שהכי מלחיצה אותי. יש לנו סגל מהאטרקטיביים באירופה עם פוטנציאל לשחק כדורסל יפה ותחרותי. אבל אני לא רואה סיכוי לעשות משהו בלי תרגילים.
ראינו שכמעט לא היו תרגילים לקלעים במשחקים מול מילאנו והתרגילים שכן היו היו דווקא לגבוהים.
גודס אמר לפני המשחקים שהוא מחפש ליצור יותר איזון בין משחק הפנים לחוץ. אני חושב שבמשחקים מול מילאנו הוא עבד על דרכים להפעיל את השחקנים המשלימים בהתקפה מתוך מחשבה שפארמר ורוצ'סטי מניות בטוחות שיסתדרו.
גודס חייב לבנות תרגילים בהתקפה לפארמר ורוצ'סטי. הוא צריך לחזק את הנקודות החזקות שלו ופחות לחשוב כרגע איך ליצור איזון בהתקפה. פארמר/רוצ'סטי ישחקו דקות רבות כ- SG והם צריכים שיסדרו להם חסימות חזקות ותרגילים מתוחכמים יותר. אם יתנו להם לכדרר ולשחק אחד על אחד זה יבטל את המשחק שלהם ביחד. יש לנו פינשרים חזקים חייבים לעזור להם להתמקד בצד הזה ולקבל קצת פחות החלטות.
גודס חייב להפסיק לחפש מה לא טוב בקבוצה. יש לנו שחקני חוץ מצוינים והוא חייב להתחיל להתחיל ליצור להם מצבים מגוונים. ראינו יותר מדי תרגילים ישנים שלא מתאימים לסגל הקיים. כמה פעמים ראינו את אמבקווה בתרגיל שמפנה אותו לזריקות ממקומות שרחוקים לו.
לגודס יש אופי טוב שמשתלב במועדון כמו מכבי ואבי אבן הוא יותר בסקאוטינג. אני חושב שיש מקום לעוד עוזר מאמן בכיר שיעזור בתרגילי התקפה כמו שהיו בזמנו פיני ובלאט (לא מישהו שחוק כמו פיני אלא מישהו צעיר ורענן וכזה שלא יצור איום על גודס)
חבל לבזבז עונה כזו על חוסר יכולת לנצל את הסגל. אני חושב שעוזר מאמן איכותי (עם דגש על משחק התקפה) הרבה יותר חשוב ממחליף לפבראני.