פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: הבעיות ההגנתיות של מכבי

12 אוקטובר 2016, 17:18

הייתי מסתכל מה קורה עם ברנדן דוסון (אורלנדו) ומו אנדור (ניו יורק).
הראשון הוא יותר אול-אראונד-דיפנדר (וריבאונדר גדול), השני חוסם ברמה עילית (ומסוכן בהרבה בקליעה), שניהם שחקני הגנה מאוד חזקים.

ראינו מה אס התקפי כמו גאודלוק יכול לעשות במאני טיים של משחק.
אם היה לנו שחקן עם השפעה דומה בהגנה, היינו באמת מסוגלים לנצח כל קבוצה.

12 אוקטובר 2016, 17:21

למה אתה מחפש שחקנים עם קליעה מבחוץ? מצידי שיביאו מישהו שבהתקפה רק יחסום ויתמקד בריבאונד התקפה.

12 אוקטובר 2016, 17:30

LIAV10 כתב:למה אתה מחפש שחקנים עם קליעה מבחוץ? מצידי שיביאו מישהו שבהתקפה רק יחסום ויתמקד בריבאונד התקפה.

אני יוצא מנקודת הנחה שתמיד יהיה על המגרש סנטר שלא יקלע מבחוץ, ובסבירות גבוהה גם רכז שלא יידע לעשות את זה.
קליעה מבחוץ היא משמעותית בטירוף לספייסינג.

אם אין לך 4 קלעים בכל רגע נתון על המגרש אתה מסורס התקפית. מכבי נמצאת במצב הזה לא מעט כשהיא משחקת עם רכז טבעי ו5 טבעי.

12 אוקטובר 2016, 17:34

החציל האצטקי כתב:
LIAV10 כתב:למה אתה מחפש שחקנים עם קליעה מבחוץ? מצידי שיביאו מישהו שבהתקפה רק יחסום ויתמקד בריבאונד התקפה.

אני יוצא מנקודת הנחה שתמיד יהיה על המגרש סנטר שלא יקלע מבחוץ, ובסבירות גבוהה גם רכז שלא יידע לעשות את זה.
קליעה מבחוץ היא משמעותית בטירוף לספייסינג.

אם אין לך 4 קלעים בכל רגע נתון על המגרש אתה מסורס התקפית. מכבי נמצאת במצב הזה לא מעט כשהיא משחקת עם רכז טבעי ו5 טבעי.

זאת לא סיבה להביא קלעי, אלא סיבה לשים את מקל בצד, אתה לא רוצה סנטר שיסתובב לך כל הזמן בחוץ (וכאלה הם אנדור ודוסון, הם 4 הרי), אתה חייב מישהו שילחם בצבע על ריבאונד התקפה.
אין מנוס מלהביא תואם טיוס/היינס/דאנסטון

12 אוקטובר 2016, 17:45

LIAV10 כתב:זאת לא סיבה להביא קלעי, אלא סיבה לשים את מקל בצד, אתה לא רוצה סנטר שיסתובב לך כל הזמן בחוץ (וכאלה הם אנדור ודוסון, הם 4 הרי), אתה חייב מישהו שילחם בצבע על ריבאונד התקפה.
אין מנוס מלהביא תואם טיוס/היינס/דאנסטון

אתה מכיר את ברנדן דוסון קצת? הרבה יותר דומה לחבר'ה שאתה מדבר עליהם. הוא משהו כמו ורסיה פיזית בהרבה של בריאן רנדל.
(ועדיין, תשחק איתו ועם צירבס, ואז הבעיות ההגנתיות שלך עוברות להתקפה- שבה אין לך קלעי חוץ. אנדור מביא גם וגם)

חוץ מזה, מה הקשר לפאקינג ריבאונד התקפה?
הקבוצה צריכה הגנה לפני הכל.

12 אוקטובר 2016, 17:53

עזוב את ההגנה, ברור שאתה מביא שחקן שיביא הגנה לפני הכל, אני מדבר כבר גם על מה שיביא בהתקפה, לא חושב שצריך לחפש עוד פורוורד שמסתובב מחוץ לצבע כל הזמן, מצידי שיהיה נגר.
דוסון מהקליפרס לא? הוא לא קלעי מחצי מרחק?

12 אוקטובר 2016, 17:55

LIAV10 כתב:עזוב את ההגנה, ברור שאתה מביא שחקן שיביא הגנה לפני הכל, אני מדבר כבר גם על מה שיביא בהתקפה, לא חושב שצריך לחפש עוד פורוורד שמסתובב מחוץ לצבע כל הזמן, מצידי שיהיה נגר.
דוסון מהקליפרס לא? הוא לא קלעי מחצי מרחק?

הוא סלאשר שמשחק ליד הטבעות. 3 ריבאונד התקפה למשחק בקולג'ים. יש לו קצת קליעה מחצי מרחק, אבל הוא רחוק מלהיות קלעי...

12 אוקטובר 2016, 17:57

אה, אז כנראה התבלבלתי קצת עם מישהו אחר.

12 אוקטובר 2016, 17:57

דוסון נראה כמו שחקן קלאסי לאירופה. כבד מידי לשחק 4 ב-nba ולא מספיק גבוה. בלי קליעה.
אנדור נראה לי מתאים יותר האמת בגלל הקליעה(טיפה יותר ארוך גם) אבל נראה לי שהסבירות שדוסון ישוחרר גבוהה יותר

12 אוקטובר 2016, 18:13

מכבי צריכה שחקן שיודע לשמור פיק אנד רול, זה ה - א' ב' של ה - ג' ד' כמו שאומרים
בנוגע לאייברסון וראד
אייברסון באמת, לא לא, די הוא פשוט לא טוב אני מצטער להגיד אבל הוא לא שחקן טוב, הוא באמת מיותר והוא חייב להיחתך
ראד דווקא לדעתי כן חשוב כי הוא כן שחקן טוב התקפית והוא מאוד יעזור העונה בהתקפה, בהגנה יש לו בעיה אבל לפחות בהתקפה הוא יכול לתרום מה שאייברסון לא

12 אוקטובר 2016, 18:15

עכשיו הבעיה של מכבי שהיא צריכה שחקן שהוא גם ריבאונדר תותח וגם שחקן שיודע לשמור
וקשה מאוד למצוא שחקנים כאלה, במיוחד עכשיו
אז צריך להחליט מה מעדיפים ?
שחקן שיודע לשמור ויודע לעשות הגנה ויודע לשמור פיק אנד רול
או שחקן ריבאונדר משוגע ואתלט

12 אוקטובר 2016, 19:33

מה לגבי חזרה לאופציית רובינסון? החוזה שלו בלייקרס מובטח?

12 אוקטובר 2016, 19:44

er79 כתב:מה לגבי חזרה לאופציית רובינסון? החוזה שלו בלייקרס מובטח?

לא. יותר מזה, לא מרשים יותר מדי עד כה.
יכול מאוד להיות שימצא את עצמו בחוץ. מעניין כמה מכבי הייתה רצינית בעניינו כי נראה שהוא חוזר לתמונה.

12 אוקטובר 2016, 19:48

החציל האצטקי כתב:
er79 כתב:מה לגבי חזרה לאופציית רובינסון? החוזה שלו בלייקרס מובטח?

לא. יותר מזה, לא מרשים יותר מדי עד כה.
יכול מאוד להיות שימצא את עצמו בחוץ. מעניין כמה מכבי הייתה רצינית בעניינו כי נראה שהוא חוזר לתמונה.

אתה מתכוון שהוא חוזר לשוק. אני לא רואה בינתיים את מכבי מחפשת שחקנים אלא אם קורה משהו מתחת לרדאר

12 אוקטובר 2016, 19:49

מכבי לא תחפש שחקן עד שלא תהיה ברירה וכבר יהיה מאוחר מדי..

12 אוקטובר 2016, 19:56

arel123 כתב:עכשיו הבעיה של מכבי שהיא צריכה שחקן שהוא גם ריבאונדר תותח וגם שחקן שיודע לשמור
וקשה מאוד למצוא שחקנים כאלה, במיוחד עכשיו

זאת ה-תקופה למצוא ״שחקנים כאלה״, בשבועיים הקרובים בכל אופן. אחר כך יהיה קשה.

אני גם מסופק לגבי האפשרות שמכבי תחפש שחקן כלשהו עכשיו.

12 אוקטובר 2016, 20:03

האמת, ולו רק בשביל החידוש שבעניין, הייתי שמח מאוד אם לא היה מגיע שחקן בשלב הזה של העונה.
כלומר, זה גם ככה אף פעם לא מצליח, ובסוף יושב על הצוואר של מכבי בפיירול לעונה הבאה,
אז שיוותרו מראש.

12 אוקטובר 2016, 20:30

jol9 כתב:האמת, ולו רק בשביל החידוש שבעניין, הייתי שמח מאוד אם לא היה מגיע שחקן בשלב הזה של העונה.
כלומר, זה גם ככה אף פעם לא מצליח, ובסוף יושב על הצוואר של מכבי בפיירול לעונה הבאה,
אז שיוותרו מראש.

או במילים אחרות - לוותר מראש על העונה הזאת ולנסות בשנה הבאה. כן, זאת גם גישה.
לי זה נראה טיפשי להשקיע 26-30 מיליון דולר ו-"לזרוק" אותם לפח בשביל לחסוך 300-400 אלף דולר.

יש כל כך הרבה אופציות איכותיות השנה במחנות, יותר מבשנים עברו לטעמי (בין היתר כי לא מעט מקומות ב-NBA נתפסו ע"י שחקנים שהגיעו מאירופה), כך שזה באמת יהיה פספוס אם יוותרו מראש על הכיוון הזה. תזכיר לי גם מתי בפעם האחרונה מכבי החתימה שחקן היישר ממחנות האימונים ב-NBA שאתה כל כך מבוהל מהאפשרות הזאת?

12 אוקטובר 2016, 20:35

האמת שבמשחק מול נהריה התגעגעתי להגנה של מכבי בעונה שעברה

עד מתי יהיה ראלי להביא שחקן מהמחנות?

12 אוקטובר 2016, 20:45

שועל כתב:עד מתי יהיה ראלי להביא שחקן מהמחנות?

משחקי ה-PRESEASON מסתיימים ב-21 באוקטובר, כך שרוב הניפויים המשמעותיים יהיו סביב התאריך הזה (יום-יומיים לפני ויום-יומיים אחרי).
מאמין גם שיהיו קבוצות יורוליג (כמו הכוכב האדום) שינסו לאתר מציאה מהמחנות.
פרסם תגובה