קודי כתב:asafb96 כתב:עזוב קודי-אין מה להשוות. מאצ'בן שחקן הרבה הרבה הרבה יותר מוכשר ומגוון מהנדריקס. הוא אפילו צפוי להרוויח פחות ממה שהנדריקס צפוי לקבל.
מאצ'בן שחקן אדיר. מוכשר בטירוף. לוותר עליו תהיה שטות. דמיין לך, שמכבי היו מוותרים בזמנו על ניקולה אחרי השנה בווילרבאן?
אני לא יודע אם מאצ'בן יתפתח להיות שחקן ברמה הזאת, אבל מבחינת כשרון, הוא לא רחוק בכלל מהאיזור הזה.
יש לוקסוס לזה, אין לוקסוס, רוצים שחקן סולידי שהוכיח את עצמו וכל זה, עזוב.. יש יהלום ביד. לוותר עליו תהיה שטות. לא משנה מאיזה סיבה
קודם כל, לא מבין למה אתה חושב שמצ'באן הרבה יותר מוכשר (או בכלל יותר מוכשר) מהנדריקס. לצד יתרונות שיש למצ'באן - חוכמת משחק, קליעה מבחוץ וגיוון בתנועות - יש גם להנדריקס לא מעט יתרונות בתחומים בהם מצ'באן לעולם לא יעבור אותו, כמו הגנה, ריבאונד, חסימות, מהירות, אגרסיביות ואתלטיות. הבעיה היותר גדולה היא שמצ'באן משחק בעמדה (4) בה יש למכבי כבר שחקן יקר מאוד (אליהו) יש גם את בלו ואילו הנדריקס משחק בעיקר בעמדה (5) בה אין היום למכבי כלום מלבדו (סופו של היום הוא כלום וג'יימס הוא לא יותר מאיטריה אוורירית ברמות של מכבי).
קצת בעייתי לוותר על שחקן שכבר הוכיח את עצמו במערכת של מכבי וברמות של מכבי עבור שחקן שעדיין לא עשה את זה. אל תשכח שהאויב הכי גדול של הטוב מאוד הוא המצויין, ואתה רוצה לוותר כאן על משהו טוב מאוד בשביל משהו שיכול להתברר כבינוני. מעבר לכך, הנדריקס מתאים כמו כפפה ליד לסגנון של בלאט, שיהיה המאמן כאן לפחות בשנתיים הקרובות - הוא אגרסיבי, שומר נהדר ומהיר.
לגבי ההשוואה לניקולה - אני באמת חושב שאין צורך להרחיב על זה את הדיבור.
עזוב. באמת. מאצ'בן מבחינת כשרון, זה ליגה אחרת. הנדריקס שחקן אתלטי יותר, ושחקן הגנה טוב יותר (לגבי ריבאונד, אני ממש לא בטוח). לעומתו, מאצ'בן שחקן חכם יותר, בעל משחק פוסט טוב יותר, משחק פנים לסל טוב יותר, קולע מכל טווח, בעל ראיית משחק, וצעיר ממנו ב3 שנים.
אני ממש לא בטוח שהנדריקס ב5 זה משמעותית הרבה יותר טוב ממאצ'בן ב5. סך הכל, הגנתית, הנדריקס יתמודד טוב יותר כנראה. אבל לטעמי, לצד ליאור, מאצ'בן יכול לתפקד פה ושם כ5. כי יש לו את הסייז. זה לא יעבוד בקביעות, אבל זה יכול לעבוד טוב. (ואל תזכיר את שנה שעברה, כי טחנו את זה בלי סוף). כמו שאתה אומר שהנדריקס עדיף כי הוא יכול לשחק ב5 יותר טוב (זה נכון כנראה, אבל לא בפער עצום), ויש לנו כבר את ליאור ב4 בשכר גבוה, אותו דבר בדיוק אפשר לומר שיש לנו כבר ביד את סופו ב5, שמאוד רוצה להישאר.
אני לא רוצה לוותר על משהו טוב מאוד בשביל משהו שיכול להתברר כבינוני. אני רוצה לוותר על משהו טוב מאוד עבור משהו אדיר. ומאצ'בן הוא אדיר. הוא הוכיח את זה, גם אם זה "רק" במדים שחורים-לבנים ולא במדים צהובים-כחולים. לעשות מה שהוא עשה, מול השחקנים שהוא עשה, מבחינתי זה כבר הוכחה.
לגבי ההשוואה לניקולה-אמרתי, אני לא יודע אם מאצ'בן יגיע לרמות האלה. סביר ביותר שלא. אבל הנקודה היא הכוונה. לא היכולת. לוותר על כשרון גדול, רק בגלל שהוא טיפה יקר עבורנו (והוא לא), ויכול להיות כוכב ענק, רק בגלל שהוא לא מוכח, לא מתאים, או WHAT EVER, זאת שטות. לפחות לטעמי