07 מרץ 2012, 15:27
MTA2311 כתב:קודי כתב:יוסי22 כתב:אם מאצ'באן בחוץ אז מדובר על ילדים מפגרים שמשחקים עם צעצוע שגדול עליהם בכמה רמות .
הוא הובא למכבי בסכוטם מפלצתי להרבה מאוד שנים ועכשיו זורקים אותו כי ...? הוא הצליח מעל ומעבר למשוער...? או למה בדיוק?
מה בדיוק חשבו כשהביאו אותו ומה בדיוק השתנה בזמן שחלף?
מה ששילמו על מצ'באן זה כבר sunk cost (עלות שקועה, שכבר הוצאה ולא תחזור אף פעם) ולכן זה ממש לא שיקול בנוגע להשארתו. אם אפשר להשאיר אותו ועדיין להחתים את לנגפורד, הנדריקס ועוד רכז טוב וסנטר לא רע אז בסדר, אבל אם בשביל להשאיר אותו צריך לוותר נניח על לנגפורד או הנדריקס אז בעיניי זה טמטום מוחלט.
באמת? הנדריקס עדיף על מצ'באן לדעתך? מילא על סופו שמשחק לא טוב בתקופה האחרונה, אבל מילאן שחקן צעיר, שהכישרון שלו עולה בכמה דרגות על של הנדריקס.
07 מרץ 2012, 15:27
Lirca כתב:חוץ מהפן המקצועי שמתי לב לזה:
ש: מה החזון שלך ל-5 השנים הקרובות?
דני: "אין ספק שחלק מהחזון, ונקודה שהיא קרובה לליבי ולמי שנמצא במערכת היא העובדה שאין לנו בית. יש לנו במועדון הרבה ילדים שפזורים בכל מיני מגרשים, יש מצוקת מגרשים גדולה וכל מי שנמצא בענף מודע לזה. לדמיין מתקן אחד בו נמצאים כל הילדים וקבוצת הבוגרים, תחת מטרייה אחת, זה מבחינתי יהיה הישג מאוד גדול. אלו דברים שאנחנו עובדים עליהם, הם בחיתולים ולוקחים זמן. אני מקווה שתוך 5 שנים זה משהו שיכול לקרות".
יכול להיות שחושבים על הקמת היכל חדש?
07 מרץ 2012, 15:30
קודי כתב:jol9 כתב:יוסי22 כתב:אם מאצ'באן בחוץ אז מדובר על ילדים מפגרים שמשחקים עם צעצוע שגדול עליהם בכמה רמות .
הוא הובא למכבי בסכוטם מפלצתי להרבה מאוד שנים ועכשיו זורקים אותו כי ...? הוא הצליח מעל ומעבר למשוער...? או למה בדיוק?
מה בדיוק חשבו כשהביאו אותו ומה בדיוק השתנה בזמן שחלף?
יוסי, אני בדעה שלך בנושא הזה. זה פשוט לא פייר שהוא לא מקבל צ'אנס אמיתי. אפילו שאייר קיבל צ'אנס.
אבל החבורה שמנהלת את העניינים, לא מסוגלת לבנות תכנית עבודה של כמה שנים. הם מסתכלים משנה לשנה, ובכל פעם נאלצים לבנות מחדש.
הרי כבר הוכח עשרות פעמים, שלפעמים עדיף לשלם קצת יותר על שחקן, מאשר לעשות הימורים ולתקן תוך כדי. מכבי ביזבזה כמויות אדירות של כספים,
רק כי אין ראייה לתווך ארוך וחשיבה מערכתית, אלא רק איך לעמוד בתקציב בכל שנה ושנה.
מסקנות:
1. לא צריך סגל ארוך מדי שם מתבזבז כסף יקר על בניה לרוחב.
2. אם יש שחקן שמוכיח את עצמו במכבי צריך להשאיר אותו, גם אם זה אומר להוציא עוד קצת כסף מעבר לתכנון. האלטרנטיבה היא להחתים שחקן זול יותר ואז במקרים רבים לתקן עם מחליף לא זול, מה שבסופו של דבר יוצא הרבה יותר יקר.
כמה שנים אנחנו צועקים את זה?
07 מרץ 2012, 15:31
jol9 כתב:Lirca כתב:חוץ מהפן המקצועי שמתי לב לזה:
ש: מה החזון שלך ל-5 השנים הקרובות?
דני: "אין ספק שחלק מהחזון, ונקודה שהיא קרובה לליבי ולמי שנמצא במערכת היא העובדה שאין לנו בית. יש לנו במועדון הרבה ילדים שפזורים בכל מיני מגרשים, יש מצוקת מגרשים גדולה וכל מי שנמצא בענף מודע לזה. לדמיין מתקן אחד בו נמצאים כל הילדים וקבוצת הבוגרים, תחת מטרייה אחת, זה מבחינתי יהיה הישג מאוד גדול. אלו דברים שאנחנו עובדים עליהם, הם בחיתולים ולוקחים זמן. אני מקווה שתוך 5 שנים זה משהו שיכול לקרות".
יכול להיות שחושבים על הקמת היכל חדש?
בהמשך לפוסט הקודם שלי, זה נושא חשוב, אבל משני לדעתי. מכבי ת"א זה קודם כל מועדון בוגרים עם מאות אלפי אוהדים, וכלפיהם צריכה להיות המחוייבות הראשונית.
לבנות היכל או מתחם אימונים, זה משהו שייראה טוב ויפה ברזומה, אבל אני לא רואה איך זה משפר את הקבוצה הבוגרת.
לדעתי קודם כל צריך לבות תקציב קבוצתי רב שנתי, עם מטרות מסויימות ומוגדרות, וכשזה ירוץ כמה שנים, אז להתעסק עם המסביב.
07 מרץ 2012, 15:39
07 מרץ 2012, 15:44
יוסי22 כתב:מאצ'באן אולי לא הוכיח את עצמו במכבי אבל הוא הוכיח את עצמו בקבוצת יורוליג אחרת ורמת הכשרון שלו היא בספירה אחרת מזו של הנדריקס , ללכת עם הנדריקס במקום מאצ'באן לטווח הארוך זה לחשוב בקטן ובאופן פחדני .
זה מרגיז שמחילים הדיבורים המעצבנים על ה"מסכנות" של הבעלים כשיש למכבי הזמנות פז לבנות קבוצה שתרוץ על כל התארים בהשקעה לא גבוהה יחסית.
07 מרץ 2012, 16:00
07 מרץ 2012, 16:27
asafb96 כתב:עזוב קודי-אין מה להשוות. מאצ'בן שחקן הרבה הרבה הרבה יותר מוכשר ומגוון מהנדריקס. הוא אפילו צפוי להרוויח פחות ממה שהנדריקס צפוי לקבל.
מאצ'בן שחקן אדיר. מוכשר בטירוף. לוותר עליו תהיה שטות. דמיין לך, שמכבי היו מוותרים בזמנו על ניקולה אחרי השנה בווילרבאן?
אני לא יודע אם מאצ'בן יתפתח להיות שחקן ברמה הזאת, אבל מבחינת כשרון, הוא לא רחוק בכלל מהאיזור הזה.
יש לוקסוס לזה, אין לוקסוס, רוצים שחקן סולידי שהוכיח את עצמו וכל זה, עזוב.. יש יהלום ביד. לוותר עליו תהיה שטות. לא משנה מאיזה סיבה
07 מרץ 2012, 17:59
קודי כתב:asafb96 כתב:עזוב קודי-אין מה להשוות. מאצ'בן שחקן הרבה הרבה הרבה יותר מוכשר ומגוון מהנדריקס. הוא אפילו צפוי להרוויח פחות ממה שהנדריקס צפוי לקבל.
מאצ'בן שחקן אדיר. מוכשר בטירוף. לוותר עליו תהיה שטות. דמיין לך, שמכבי היו מוותרים בזמנו על ניקולה אחרי השנה בווילרבאן?
אני לא יודע אם מאצ'בן יתפתח להיות שחקן ברמה הזאת, אבל מבחינת כשרון, הוא לא רחוק בכלל מהאיזור הזה.
יש לוקסוס לזה, אין לוקסוס, רוצים שחקן סולידי שהוכיח את עצמו וכל זה, עזוב.. יש יהלום ביד. לוותר עליו תהיה שטות. לא משנה מאיזה סיבה
קודם כל, לא מבין למה אתה חושב שמצ'באן הרבה יותר מוכשר (או בכלל יותר מוכשר) מהנדריקס. לצד יתרונות שיש למצ'באן - חוכמת משחק, קליעה מבחוץ וגיוון בתנועות - יש גם להנדריקס לא מעט יתרונות בתחומים בהם מצ'באן לעולם לא יעבור אותו, כמו הגנה, ריבאונד, חסימות, מהירות, אגרסיביות ואתלטיות. הבעיה היותר גדולה היא שמצ'באן משחק בעמדה (4) בה יש למכבי כבר שחקן יקר מאוד (אליהו) יש גם את בלו ואילו הנדריקס משחק בעיקר בעמדה (5) בה אין היום למכבי כלום מלבדו (סופו של היום הוא כלום וג'יימס הוא לא יותר מאיטריה אוורירית ברמות של מכבי).
קצת בעייתי לוותר על שחקן שכבר הוכיח את עצמו במערכת של מכבי וברמות של מכבי עבור שחקן שעדיין לא עשה את זה. אל תשכח שהאויב הכי גדול של הטוב מאוד הוא המצויין, ואתה רוצה לוותר כאן על משהו טוב מאוד בשביל משהו שיכול להתברר כבינוני. מעבר לכך, הנדריקס מתאים כמו כפפה ליד לסגנון של בלאט, שיהיה המאמן כאן לפחות בשנתיים הקרובות - הוא אגרסיבי, שומר נהדר ומהיר.
לגבי ההשוואה לניקולה - אני באמת חושב שאין צורך להרחיב על זה את הדיבור.
07 מרץ 2012, 18:03
07 מרץ 2012, 18:10
Holiday_Armadillo כתב:הבעיה עם מצ'באן לפי דעתי זה זה שבקבוצה סרבית כמו פרטיזן הוא ה-כוכב של הקבוצה והוא הגו-טו-גאי שלהם..בגלל זה יש לו כל כך הרבה הזדמנויות להציג את הכישרון שלו ולתת את המספרים שהוא נותן..
אני חושבת שאם הוא יהיה פה על עמדה 4 הוא ייתן את אותו מספר ריבאונדים שהוא לוקח בפרטיזן אבל הנקודות שלו יירדו משמעותית ואנשים יגידו שכבר עדיף להביא שחקן יותר ''יעיל'' ממנו..
כמובן שאי אפשר לדעת כרגע אם אני צודקת או לא אבל זאת ההשערה שלי..מצ'באן במכבי לא יממש את הפוטנציאל שלו מבחינה התקפית כי הוא לא הראשון שהולכים עליו..אפילו על ליאור ביום שהוא ''רותח'' בו לא הולכים כל כך הרבה כמו שהולכים אל מצ'באן בפרטיזן..
אה ורק בשביל שלא יהיו אי-הבנות,אני מתה על מצ'באן וחושבת שהוא פרוספקט אדיר..אני פשוט חושבת שיש מאמן שלא מת על שחקנים בסגנון האקס-יוגוסלבי שלו..
07 מרץ 2012, 18:11
07 מרץ 2012, 18:14
אלמוג כתב:לדעתי מכבי לא תוותר על מאצ'אבן. הן בחינה כלכלית(למכור אתו במחיר גבוה, זה אחלה עסק) + השארת הדריקס זה עסק יקר, והן מבחינה מקצועית, מדובר בילד מוכשר ברמות על.
אני מאמין שעונה הבאה ג'יימס והדריקס יעזוב, יגיע גבוה חדש לספסל, בנוסף לאליהו סופו ומאצ'בן. וכאשר אנחנו ב 2 מסגרות, אני מאמין שזה מספיק. אבל ראשית כל יש לחתוך מהאדריאטית (או מהליגה הישראלית).
אגב, אם חותכים מהאדריאטית, אז לגמרי לגמרי אין סיבה להחזיק את הנדריקס + מאצ'אבן, לא יהיו להם בכלל דקות יחסית לרמה שלהם.
נעמיד את הזרים הבאים בעונה הבאה - לאנגפורד, סופו,מאצ'אבן, סמית', וגבוה זר נוסף (רק שלא יביאו את גרין כי הוא ישראלי (: חח שיבוא נפיל ענק שסתם מציק לעולם ) . כל זה בתקווה שהלפרין\לאנסברג(בתקווה ששניהם) אכן יגיעו. או שלבדוק אם פישר מקבל אזרחות, אז להחזיר אותו (טחח)
07 מרץ 2012, 18:20
07 מרץ 2012, 18:23
החציל האצטקי כתב:למכור את מצ'באן זה באמת אחלה עסק, אם על הלפרין קיבלו 500,000$ בזמנו, מילאן כנראה שווה אפילו יותר.
כנראה שזה גם מה שיקרה, לאור זה שבלאט מאוד רוצה להשאיר כאן את הנדריקס.
07 מרץ 2012, 18:24
asafb96 כתב:Holiday_Armadillo כתב:הבעיה עם מצ'באן לפי דעתי זה זה שבקבוצה סרבית כמו פרטיזן הוא ה-כוכב של הקבוצה והוא הגו-טו-גאי שלהם..בגלל זה יש לו כל כך הרבה הזדמנויות להציג את הכישרון שלו ולתת את המספרים שהוא נותן..
אני חושבת שאם הוא יהיה פה על עמדה 4 הוא ייתן את אותו מספר ריבאונדים שהוא לוקח בפרטיזן אבל הנקודות שלו יירדו משמעותית ואנשים יגידו שכבר עדיף להביא שחקן יותר ''יעיל'' ממנו..
כמובן שאי אפשר לדעת כרגע אם אני צודקת או לא אבל זאת ההשערה שלי..מצ'באן במכבי לא יממש את הפוטנציאל שלו מבחינה התקפית כי הוא לא הראשון שהולכים עליו..אפילו על ליאור ביום שהוא ''רותח'' בו לא הולכים כל כך הרבה כמו שהולכים אל מצ'באן בפרטיזן..
אה ורק בשביל שלא יהיו אי-הבנות,אני מתה על מצ'באן וחושבת שהוא פרוספקט אדיר..אני פשוט חושבת שיש מאמן שלא מת על שחקנים בסגנון האקס-יוגוסלבי שלו..
תראי, אם הדקות שלו ירדו, והוא לא יהיה האופציה הראשונה, אז מן הסתם הוא לא יעמיד ממוצעים כאלה. אם הוא יעמיד ממוצעים במכבי כמו בפרטיזן, הוא יהיה ה4 הטוב באירופה כנראה. אולי, אולי לא. אני בכל מקרה, לא מצפה לזה. אבל אני בטוח שהוא יתן תפוקה מצוינת
אגב, גם שפקוביץ' היה שם, והוא היה האופציה הראשונה, מאצ'בן הסתדר עם זה יופי. מאצ'בן זה מסוג השחקנים שיכולים להסתדר עם הדברים האלה. כי הוא לא סקורר נטו. הוא עושה הרבה דברים, וקולע במגוון דרכים. הוא לא צריך להיות הגו-טו-גאי הראשון, כדי להיות טוב ויעיל. הוא לא מסוג הסקוררים האלה, שכל מה שהם יודעים זה X.
אם הוא היה עושה את מה שהוא עשה בפרטיזן, במשהו כמו 40-45% מהשדה, וקולע עוד איזה 3-4 נקודות, בהחלט הייתי מודאג. אבל מאצ'בן הוא שחקן שמתאים למשחק קבוצתי, ולא לONE MAN SHOW
לטעמי הוא יכול לתרום, והרבה. גם אם הוא לא האופציה הראשונה. הכל במידה והוא יקבל את הדקות שלו.
07 מרץ 2012, 18:34
החציל האצטקי כתב:למכור את מצ'באן זה באמת אחלה עסק, אם על הלפרין קיבלו 500,000$ בזמנו, מילאן כנראה שווה אפילו יותר.
Holiday_Armadillo כתב:הישראלים של מכבי(בלו,בורשטיין,פניני)מקבלים לא קצת,רוצים להביא עוד את הלפרין ולאנדסברג..לצערי מתוך ה-4 שיש למכבי(מצ'באן,סופו,הנדריקס,לאנגפורד)יש מצב להשאיר אולי שניים..
07 מרץ 2012, 18:36
חנו'ש כתב:החציל האצטקי כתב:למכור את מצ'באן זה באמת אחלה עסק, אם על הלפרין קיבלו 500,000$ בזמנו, מילאן כנראה שווה אפילו יותר.
זכור לי גם שאחרי שהלפרין עזב שמעון אמר שעם כל הכבוד לכסף שקיבלו עליו, דולרים לא יודעים לשחק על המגרש.
הייתי אומרת שהמשפט הזה יכול להיות תקף גם במקרה של מאצ'באן, ולמרות זאת באמת שלא נראה לצערי שמאצ'באן ימשיך במכבי.Holiday_Armadillo כתב:הישראלים של מכבי(בלו,בורשטיין,פניני)מקבלים לא קצת,רוצים להביא עוד את הלפרין ולאנדסברג..לצערי מתוך ה-4 שיש למכבי(מצ'באן,סופו,הנדריקס,לאנגפורד)יש מצב להשאיר אולי שניים..
זה באמת נשמע הגיוני שהלפרין ולאנדסברג יהיו בעדיפות גבוהה מרביעיית הזרים?
קודם שיבדקו כמה מתוך הזרים הללו ניתן להשאיר, אח"כ איזה רכז טוב אפשר להביא, ואז לראות אם יש כסף להלפרין ומבחינתי לאנדסברג יכול להיות בעדיפות האחרונה בהחלט.
07 מרץ 2012, 18:46
07 מרץ 2012, 18:48