מלפפונים / סגל 2012

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מלפפונים / סגל 2012

הודעהעל ידי שמוליק » 16 אפריל 2011, 21:25

חביב אורנג'ד כתב:אני לא חושב שצריכים לייחס יותר מדי חשיבות לפרישתו של דריק. אני מאמין שבטוח ימצא פתרון ולבטח נראה אותו פה בעונה הבאה בצורה זו או אחרת.
אני חושב שההתעסקות בפרישה של דריק מסתירה בעיה אחרת במכבי והיא רוטציית הגארדים.
מכיוון שדריק כמעט ולא משחק, פרקינס פצוע ובורשטיין הוא על תקן אויר, למכבי בפועל יש רק שחקן אחד (פארגו) בסגל שתפקידו הטבעי הוא בעמדות גארד.
קבוצת יורוליג בכירה צריכה שיעמדו לרשותה לפחות ארבעה גארדים טובים בסגל ולכן, אני חושב שמכבי צריכה לעבות את קו האחורי בלי קשר לפרישתו של דריק.
עיבוי הקו האחורי יגרור ששחקנים כמו דריק ובורשטיין ישחקו אפילו פחות וכנראה, שהדבר הנכון לעשות הוא לשחרר את בורשטיין ולהביא במקומו מחליף. דריק יוכל להשאר על תקן גארד חמישי או אפילו שחקן 13 בסגל, גם ככה הבעיה היא לא בו.

מסכים לחלוטין. ראשית, גריעת גרין בגדר קונצנזוס. לעושר דעתי בורשטיין מוצה. מאידך, לעניות דעתי, גם אידסון ובלו מוצו. למרות בלו נמצא בכושר מדהים, הוא מאופיין כשחקן חסר יציבות לחלוטין. בשנה שעברה היה בורג מרכזי בכך שלא עברנו את פרטיזן עם כלום מ 900 נסיונות.
הייתי רוצה לראות את שייר, הלפרין לאנגפורד/קארול ושון ג'יימס במקומם. כשאני עם חום גבוה, אני גם מדמיין את טלטוביץ' מפציץ בצהוב.
פדרמן ורקנאטי קוברים את מכבי.
שיעופו כבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שמוליק

הודעהעל ידי יוסי22 » 16 אפריל 2011, 22:11

yzafrir כתב:את כל מה ששארפ עושה היום בחדר ההלבשה כשחקן הוא גם יכול לעשות כאיש צוות , בדיוק כמו שמוני פאנאן עשה בזמנו , שארפ צריך להיות האבא של השחקנים כמו מוני...
אני לא מסכים אם זה שלשחקן 11-12 אין תפקיד משמעותי , רק בליגה שלנו זה ככה בגלל הרמה הירודה אבל בספרד למשל יש משמעות מאוד גדולה לכל הספסל בטח לקבוצות שמשחקות בכמה מסגרות . אם מכבי תעזוב את הליגה ותעבור לשחק באדיראטית למשל , יהיו לה משחקים אינטנסיבים גם שם וכך יצטרכו סגל יותר ארוך....
לגבי 7 זרים ( אני לא מאמין שפרקינס יחזור לעצמו עונה הבאה...) , אני חושב שגם בליגה שלנו עדיף למכבי לבנות סגל של 7\5 , ככה כל פעם זר אחד יוכל לנוח בליגה ולא יסכן את עצמו בפציעות מיותרות .

אגב , לגבי הגבוהים של מכבי , אני חושב שמכבי הגיע לאן שהגיע העונה למרות הגבוהים שלה (חוץ מסופו ) , אם מסתכלים לאורך עונה שלמה אז זו הייתה החולשה העיקרית של מכבי ולא הנדריקס ולא מצ'באן הראו יציבות לאורך כל העונה . גם מבחינה הגנתית זה די בלט והגבוהים של היריבה חגגו עלינו .
מה שכן עשה את העונה הזאת זו הגנת הלחץ של הגארדים והמשחק המהיר שמכבי שיחקה . גם הנקודות של סופו נבעו בעיקר מהיכולת של הגארדים להפעיל אותו .

חני , אני מסכים איתך לחלוטין ואני חושב שהפחד הזה הוא בעיקר כי ההנהלה לא באה אליו אף פעם ודיברה איתו מה קורה אחרי הפרישה ? מה הוא רוצה לעשות ? ולכן הוא מפחד שברגע שיפרוש הוא יתנתק לגמרי מהקבוצה כמו רבים וטובים לפניו...זה בהחלט מפחיד

הגבוהים היו החולשה???

קצת קשה להתווכח על משהו שנראה לי כל כך ברור לעין שהוא שגוי בעיקר לאור העובדה שמכבי החזיקה קו אחורי דליל במיוחד כל העונה , מעבר לזה לחץ זה נחמד אבל מה שמכריע משחקים זה הכישרון ופה הקו הקידמי לוקח בנוקאאוט.

אבל אני אנסה להוכיח את זה במספרים-

http://www.euroleague.net/competition/t ... ubcode=TEL

לאורך העונה כולה 47% מנקודות המדד הגיעו מהקו הקידמי שהוא בסך הכול 40% מהקבוצה , בפלייאוף זה נהיה חד יותר עם קצת יותר מ-50% מנקודות המדד .

קח בחשבון שהקו הקידמי הזה כולל שחקן צעיר מאוד כמו מאצ'באן שרק מתחיל להשתלב ,ליאור שהוא עוד צעיר ויתקדם , הנדריקס שמתרגל לליגה הבכירה באירופה ואת סופו שנותן עונת קריירה אבל ברור שהוטנציאל שלו הוא עצום ואם ימשיך בדרך הזו הוא יהפוך לסנטר הטוב באירופה ( בהנחה הלא ממש מחוייבת המציאות שהוא לא שם כבר היום) .
יוסי22

הודעהעל ידי yzafrir » 17 אפריל 2011, 03:43

יוסי22
כך בחשבון שמדובר פה במדד של 5 שחקנים כשירים ולגיטימים לעומת עוד 4 שחקנים בקוו האחורי....מה גם שבחמישה האלו נספר בלו שאת רוב הנקודות שלו באות בכלל מבחוץ וצריכות להזקף לקוו האחורי....
אתה בכלל לא התייחסת לבעיה ההגנתית של הקוו הזה , תעקוב אחרי הניקוד של גבוהי היריבה ובין שמבחינה הגנתית הם היו חלשים יחסית .
זה היה הימור שהשתלם בסוף כי דיויד העדיף לקבל סלים של 2 נק' מאשר מבול שלשות...
אין בכלל ספק שעמדות הגארד והסמול פאוורד היו הקריטיות יותר במשחק של מכבי השנה , זה נכון שחסרים שחקנים בעמדה הזאת אבל אלו שישנם עשו את העבודה מעל הוא מעבר....
חשבת מה היה קורה אם במקום פרקינס סופו היה נפצע ? מי היה מחליף אותו ? עמדת הגבוהים במכבי נשענה בעיקר עליו כשהשאר ניכנסים יותר בשביל לתת לו את הדקות מנוחה , היו להם הרבה רגעים שנתנו יותר אבל גם היו רגעים שזה היה נראה מביך מול הגבוהים של היריבה...

אגב , ליאור צעיר והוא עוד יתקדם ?? הוא כבר בן 26 , אם שנה שעברה הוא לא התקדם אז זהו זה , זה מה יש לטוב ולרע....אתה עושה לשחקנים האלו הנחות שלא בטוח שמגיעות להם , הנדריקס לא יצמח ב-5 סנטימטרים פתאום ומילאן יתן תפוקה רק בעוד שנה או שנתיים...אליהו ימשיך להיות בור בהגנה , וסופו לא יוריד פתאום 30 קילו ויהיה מפלצת הגנתית....
חסר לקבוצה גבוהה חוסם וריבאונדר וזה צריך לבוא על חשבון אחד הגבוהים בסגל , אין מה לעשות אבל זה יהיה על חשבון אחד ממיספרי ה-4 שלנו וזה או מילאן או הנדריקס....

לגבי עמדת הגארדים אין מה לדבר כרגע כי יכול להיות ששם בכלל נצטרך לבנות מחדש בקיץ...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי yzafrir » 17 אפריל 2011, 03:45

שמוליק כתב:
חביב אורנג'ד כתב:אני לא חושב שצריכים לייחס יותר מדי חשיבות לפרישתו של דריק. אני מאמין שבטוח ימצא פתרון ולבטח נראה אותו פה בעונה הבאה בצורה זו או אחרת.
אני חושב שההתעסקות בפרישה של דריק מסתירה בעיה אחרת במכבי והיא רוטציית הגארדים.
מכיוון שדריק כמעט ולא משחק, פרקינס פצוע ובורשטיין הוא על תקן אויר, למכבי בפועל יש רק שחקן אחד (פארגו) בסגל שתפקידו הטבעי הוא בעמדות גארד.
קבוצת יורוליג בכירה צריכה שיעמדו לרשותה לפחות ארבעה גארדים טובים בסגל ולכן, אני חושב שמכבי צריכה לעבות את קו האחורי בלי קשר לפרישתו של דריק.
עיבוי הקו האחורי יגרור ששחקנים כמו דריק ובורשטיין ישחקו אפילו פחות וכנראה, שהדבר הנכון לעשות הוא לשחרר את בורשטיין ולהביא במקומו מחליף. דריק יוכל להשאר על תקן גארד חמישי או אפילו שחקן 13 בסגל, גם ככה הבעיה היא לא בו.

מסכים לחלוטין. ראשית, גריעת גרין בגדר קונצנזוס. לעושר דעתי בורשטיין מוצה. מאידך, לעניות דעתי, גם אידסון ובלו מוצו. למרות בלו נמצא בכושר מדהים, הוא מאופיין כשחקן חסר יציבות לחלוטין. בשנה שעברה היה בורג מרכזי בכך שלא עברנו את פרטיזן עם כלום מ 900 נסיונות.
הייתי רוצה לראות את שייר, הלפרין לאנגפורד/קארול ושון ג'יימס במקומם. כשאני עם חום גבוה, אני גם מדמיין את טלטוביץ' מפציץ בצהוב.

אתה מודע לזה שלאנגפורד חידש את החוזה בחימקי ביותר מ2 מליון יורו נטו לעונה ? זה יותר ממה שטלאטוביץ' מרוויח...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי er79 » 17 אפריל 2011, 05:34

כל מי שלא מעוניין לראות את הלפרין במכבי צריך לראות את תצוגת התכלית שלו אתמול נגד פאו. שחקן שחייב להיות במכבי בעונה הבאה, ולא בתפקיד בעל הבית, זה ייטיב עימו. אני עדיין שלם עם הסגל שפרסמתי קודם לכן:
1. פארגו ופרקינס (מותנה במצבו הרפואי).
2. הלפרין/שייר, אידסון (אם זה היה תלוי בי הייתי משחרר את בורשטיין. סבירות גבוהה ששארפ יפרוש. ג׳ייסי קארול לא יהיה נחוץ עם הלפרין או שייר יבואו, כי יהין בקבוצה שלושה קלעים טובים פלוס-הלפרין או שייר, בלו ופניני, עם בונוס בהובלת כדור של הלפרין או שייר והגנה של אידסון, דברים שקארול פחות טוב בהם).
3. פניני ובלו.
4. אליהו, הנדריקס, מאצ׳בן.
5. סופו, ג׳יימס (ביי ביי גרין). 
er79

הודעהעל ידי קובי » 17 אפריל 2011, 07:27

שני דברים שטוחנים פה כמו מים ובאמת מנותקים מהמציאות:
1) ההתייחסות לדרק. דרק איננו חלק מרוטציית השחקנים הבכירים במכבי כבר שנתיים. רדו מזה כבר.
2) פרקינס. עם כל הצער, אי אפשר לבנות על פרקינס לעונה הבאה כחלק מהרוטציה. הסגל צריך להיבנות בהנחה שהוא לא ישחק בקבוצה בעונה הבאה.
נערך לאחרונה על ידי קובי בתאריך 17 אפריל 2011, 10:14, נערך פעם אחת בסך הכל.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי יוסי22 » 17 אפריל 2011, 10:03

yzafrir כתב:יוסי22
כך בחשבון שמדובר פה במדד של 5 שחקנים כשירים ולגיטימים לעומת עוד 4 שחקנים בקוו האחורי....מה גם שבחמישה האלו נספר בלו שאת רוב הנקודות שלו באות בכלל מבחוץ וצריכות להזקף לקוו האחורי....
אתה בכלל לא התייחסת לבעיה ההגנתית של הקוו הזה , תעקוב אחרי הניקוד של גבוהי היריבה ובין שמבחינה הגנתית הם היו חלשים יחסית .
זה היה הימור שהשתלם בסוף כי דיויד העדיף לקבל סלים של 2 נק' מאשר מבול שלשות...
אין בכלל ספק שעמדות הגארד והסמול פאוורד היו הקריטיות יותר במשחק של מכבי השנה , זה נכון שחסרים שחקנים בעמדה הזאת אבל אלו שישנם עשו את העבודה מעל הוא מעבר....
חשבת מה היה קורה אם במקום פרקינס סופו היה נפצע ? מי היה מחליף אותו ? עמדת הגבוהים במכבי נשענה בעיקר עליו כשהשאר ניכנסים יותר בשביל לתת לו את הדקות מנוחה , היו להם הרבה רגעים שנתנו יותר אבל גם היו רגעים שזה היה נראה מביך מול הגבוהים של היריבה...

אגב , ליאור צעיר והוא עוד יתקדם ?? הוא כבר בן 26 , אם שנה שעברה הוא לא התקדם אז זהו זה , זה מה יש לטוב ולרע....אתה עושה לשחקנים האלו הנחות שלא בטוח שמגיעות להם , הנדריקס לא יצמח ב-5 סנטימטרים פתאום ומילאן יתן תפוקה רק בעוד שנה או שנתיים...אליהו ימשיך להיות בור בהגנה , וסופו לא יוריד פתאום 30 קילו ויהיה מפלצת הגנתית....
חסר לקבוצה גבוהה חוסם וריבאונדר וזה צריך לבוא על חשבון אחד הגבוהים בסגל , אין מה לעשות אבל זה יהיה על חשבון אחד ממיספרי ה-4 שלנו וזה או מילאן או הנדריקס....

לגבי עמדת הגארדים אין מה לדבר כרגע כי יכול להיות ששם בכלל נצטרך לבנות מחדש בקיץ...

כנס ללינק שהבאתי ותראה שה-5 האלה שיחקו יחד 340 דקות שזה 42.5% מהדקות ככה שזה ממש לא רלוונטי מאיפה בלו מביא את הנקודות העובדה היא שהוא לוקח דקות של גבוה ולכן התרומה שלו שייכת לשם , בקשר להגנה זה משוקלל במספרים של חטיפות ריבאונד הגנה וחסימות ולכן לקחתי את נקודות המדד כפונקציה להשוואה ולא את הנקודות.

לגבי החיסרון של סופו - אני טוען פה כל העונה שהוא השחקן החשוב במכבי באופן משמעותי ובכל זאת מכבי דווקא הסתדרה בלעדיו במשחק הרביעי כשהוא כמעט ולא שיחק בגלל בעיית עבירות מוקדמת.

אליהו - ממש ממש לא מסכים , ליאור מתקדם כל שנה עוד ועוד גם ברמת הליטוש ההתקפי שהוא הביא לרמת טופ יורוליג וגם בהגנה שמשתפרת לאט לאט, מאצ'באן כבר נותן תרומה גבוהה בהרבה מזו שהוא נתן בתחילת השנה , הנדריקס כנ"ל וסופו אומנם נמצא בשיא קריירה אבל הוא בן 26 ויש לו את השיא עוד לפניו .

לא טענתי שהם יהפכו לשחקני אול סטאר NBA אלא שקשה להתווכח על העובדה שכולם ( אולי למעט בלו) רק הולכים ומשתפרים כל הזמן ואין שום סיבה לחשוב שבעונה הבאה הם לא יהיו טובים יותר מהעונה הנוכחית שגם בה הם נתנו תרומה של טופ יורוליג.
יוסי22

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 17 אפריל 2011, 10:27

קובי כתב:שני דברים שטוחנים פה כמו מים ובאמת מנותקים מהמציאות:
1) ההתייחסות לדרק. דרק איננו חלק מרוטציית השחקנים הבכירים במכבי כבר שנתיים. רדו מזה כבר.
2) פרקינס. עם כל הצער, אי אפשר לבנות על פרקינס לעונה הבאה כחלק מהרוטציה. הסגל צריך להיבנות בהנחה שהוא לא ישחק בקבוצה בעונה הבאה.

מסכים.
הפועל היוצא של שני דברים אליו (בשילוב התפוקה האפסית שמכבי מקבלת מבורשטיין) הוא שמכבי תצטרך להביא לפחות עוד שלושה גארדים בעונה הבאה.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי yzafrir » 17 אפריל 2011, 13:50

יוסי22
אתה כנראה לא הבנת את הנקודה לגבי בלו , הוא אמונם תופס מקום של גבוהה אבל הניקוד שלו לא מעיד על משחק פנים של מכבי . משחק הפנים של מכבי מגיע משני שחקנים בלבד . סופו ואליהו .
הנדריקס ומילאן (חלקית) מבליחים מידי פעם בתרומה התקפית אבל זה לא משהו שמכבי בנתה עליו במהלך העונה אלא בונוס נחמד....בלו כאמור תורם את הנקודות שלו כמו גארד...
אבל עיקר הבעיה הוא בהגנה . אין למכבי אף סטופר הגנתי אמיתי מבין הגבוהים . הנדריקס היחיד שעולה לחסימות אבל כמו שאמרתי חסר לו כמה סמטימטרים כדי להיות שחקן הגנה ממש אפקטיבי מול סנטרים מסיביים ומול חדירות של גארדים 0 ואל תיתן לי את המשחק שלו נגד ויטוריה כדוגמא כי כמו שאמרתי זו הבלחה...)

לגבי אליהו , אין לי בעיה עם משחק ההתקפה שלו שהוא איכותי ביותר , הבעיה היא זה בהגנה וגם אני חשבתי שהוא השתפר אך לקראת סוף העונה הבנתי שהוא פשוט נסחף אחרי המשחק ההגנתי של הקבוצה אבל היסודות שלו הם הבעיה . ואת זה הוא כנראה כבר לא ישפר....

אני לא כלכך מבין את הנקודה שלך לגבי הקוו הקידמי , אתה טוען שאין מה לשנות בקוו הקידמי של מכבי ? שלא צריך גבוהה נוסף (שיבוא במקום אחד מאילו שעכשיו ) ?
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי יוסי22 » 17 אפריל 2011, 15:10

yzafrir כתב:יוסי22
אתה כנראה לא הבנת את הנקודה לגבי בלו , הוא אמונם תופס מקום של גבוהה אבל הניקוד שלו לא מעיד על משחק פנים של מכבי . משחק הפנים של מכבי מגיע משני שחקנים בלבד . סופו ואליהו .
הנדריקס ומילאן (חלקית) מבליחים מידי פעם בתרומה התקפית אבל זה לא משהו שמכבי בנתה עליו במהלך העונה אלא בונוס נחמד....בלו כאמור תורם את הנקודות שלו כמו גארד...
אבל עיקר הבעיה הוא בהגנה . אין למכבי אף סטופר הגנתי אמיתי מבין הגבוהים . הנדריקס היחיד שעולה לחסימות אבל כמו שאמרתי חסר לו כמה סמטימטרים כדי להיות שחקן הגנה ממש אפקטיבי מול סנטרים מסיביים ומול חדירות של גארדים 0 ואל תיתן לי את המשחק שלו נגד ויטוריה כדוגמא כי כמו שאמרתי זו הבלחה...)

לגבי אליהו , אין לי בעיה עם משחק ההתקפה שלו שהוא איכותי ביותר , הבעיה היא זה בהגנה וגם אני חשבתי שהוא השתפר אך לקראת סוף העונה הבנתי שהוא פשוט נסחף אחרי המשחק ההגנתי של הקבוצה אבל היסודות שלו הם הבעיה . ואת זה הוא כנראה כבר לא ישפר....

אני לא כלכך מבין את הנקודה שלך לגבי הקוו הקידמי , אתה טוען שאין מה לשנות בקוו הקידמי של מכבי ? שלא צריך גבוהה נוסף (שיבוא במקום אחד מאילו שעכשיו ) ?

מה זה הבלחה ?

הסידרה מול טאו היא רגע השיא של העונה עד עכשיו אחרי שמכבי הגיעה אליה בלי ייתרון בייתיות ושם הגבוהים של מכבי יחד עם פארגו הפכו את הסידרה והביאו את מכבי לפיינל פור .

לא פרקינס , לא איידסון ולא טל שמאיישים את הקו האחורי הדליל של מכבי הבריקו בסידרה הזו ככה שהקו הקידמי הוא זה שהביא את מכבי לפיינל פור ולכן לא הייתי נוגע בו.

זה נכון שלקח זמן להנדריקס לבוא לידי ביטוי אבל במשחק המכריעים ( המשחקים נגד ברצלונה והסידרה נגד טאו ) הוא היה גורם משמעותי מאוד ואין סיבה להיפטר ממנו דווקא כשהוא משתלב בצורה כל כך יפה במכבי , אצל מאצ'באן שהגיע לפה באמצע העונה לקח קצת יותר זמן ובכל זאת במשחקים האחרונים בליגה הוא משתלב בצורה יוצאת מן הכלל וברור לכולם שהתרומה שלו ביורוליג שנה הבאה תהיה גבוהה בהרבה מזו שהוא תורם כעת.

לגבי השאלה שלך - כן , אין מה לשנות בקו קידמי שסחב את הקבוצה לפיינל פור למרות שהיא שיחקה עם גארד וחצי בייחוד כשהוא מורכב משחקנים צעירים שרק ישתפרו כל הזמן.

לגבי ליאור- לא הבנתי מה רצית לומר , ברור שהוא לא שחקן ההגנה של היורוליג אבל איך שהוא כעת עם החסרונות והייתרונות שלו הוא גבוה טופ יורוליג ששווה בחסד את המקום שלו בחמישיה .

לסיכום - סופו ואליהו הם כלים התקפיים ברמה הכי גבוהה באירופה , אין שום סיבה שמישהו יזיז אותם מהחמישיה .
הנדריקס , מאצ'באן ובלו זה קו קידמי עצום בתור מחליפים ולכן פשוט לא הייתי נוגע בקו הקידמי.

רק הערה אחרונה - מה זה חשוב איך בדיוק בלו משיג את הנקודות שלו ? כבר חלפו הימים שבהם כל חמישיה הכילה בדיוק סנטר אחד , רכז אחד וכו' , היום החמישיות הרבה יותר מורכבות ובלו כגבוה זה לא משהו שאמור להפיל מישהו מהכסא.
יוסי22

הודעהעל ידי Euro_Basket » 17 אפריל 2011, 20:43

ראיתי כאן הרבה שמות שנזרקו לעמדת הגארד, ומפתיע שאף אחד לא העלה את שמו של קלווין ריברס שנותן עונה מצוינת בבולוניה עם 17.5 נק' למשחק ו-63% מחוץ לקשת!
סמל אישי של המשתמש
Euro_Basket

הודעהעל ידי rc4991 » 17 אפריל 2011, 20:44

מה אתם אומרים על טרל ליידיי?
http://www.eurocupbasketball.com/ulebcu ... ubcode=UNK
מבחינה סטטיסטית הוא מרשים למדי
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 17 אפריל 2011, 20:45

Euro_Basket כתב:ראיתי כאן הרבה שמות שנזרקו לעמדת הגארד, ומפתיע שאף אחד לא העלה את שמו של קלווין ריברס שנותן עונה מצוינת בבולוניה עם 17.5 נק' למשחק ו-63% מחוץ לקשת!

אפשר בבקשה עוד פרטים?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי Mta_atic » 17 אפריל 2011, 20:51

rc4991 כתב:מה אתם אומרים על טרל ליידיי?
http://www.eurocupbasketball.com/ulebcu ... ubcode=UNK
מבחינה סטטיסטית הוא מרשים למדי

האמת שלא יצא לי לראות את טרל ליידי בהרבה משחקים (אולי 3 העונה, וגם לא שמתי עליו כ"כ עין).
אבל אני חייב להעיר על נושא הסטטיסטיקה:
מצ'אי לאמפה (חברו של טרל ליידי לקאזאן) מעמיד שורה סטטיסטית יפה מאד במדי קאזאן (15.6 נק' ו-8 ריבאונדים ב-27 דק' משחק), ועדיין כולנו היינו עדים לתקופה שלו במכבי, שם נראה כמו מרגרינה.
סטטיסטיקה זה חשוב יחד עם מכלול של מרכיבים אחרים שבחלק מהגדול מהמקרים מאמנים בעלי טביעת עין יכולים לזהות, ולכן זה ממש לא תורה מסיני.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי yehooda » 18 אפריל 2011, 01:46

לדעתי מכבי צריכה בראש ובראשונה לדאוג לשמר את סגל השחקנים של העונה הזאת.

נתחיל קודם בפרקינס.

לדעתי יש להלחם על החתמתו לתקופה של שלוש שנים על אף הפציעה הקשה שלו, אלא שהחתמתו לא תעלה על 200-250 אלף דולר לעונה כיוון שמכבי לוקחת סיכון בהחתמתו כשלא ברור איך הוא יהיה לכשיחזור וגם משלמת על עונה אבודה מראש.

העונה הקרובה קרוב לודאי שפרקינס לא יוכל לשחק המתבקש הוא שבמקום פרקינס יש להחתים רכז איכותי. לדעתי מכבי יכולה למצוא שחקן שהוא רכז בכל רמ"ח אבריו - קוראים לו אהרון ג'קסון.

1. אהרון ג'קסון. בן 25. 193 ס"מ.

משחק העונה בבילבאו שהגיעה העונה למקום החמישי ב-ACB. שחקן סולידי רכז בנשמה רואה משחק טוב מאוד נמרץ ואיכותי במגרש הפתוח ובעל אחוזי קליעה נהדרים מכל טווח.

סטטיס' - 12 נק' ב-25 דק'. (89-185) ב-48% ל-2. (36-79) ב- 45% ל-3. 3.4 ריב'. 2.7 אסיס'.

וידאו: http://www.youtube.com/watch?v=obgKC34MYls

2. פארגו.

פארגו העונה הוכיח מעבר ליכולות האישיות שלו שהוא שחקן של מאני טיים והתעלה ברגעים הקשים של הקבוצה. אם בתחילת העונה היתה מחלוקת בקשר ליכולותיו הוא נתן לנו תשובה ניצחת במשחקים נגד בארסה ובסדרה נגד טאו. אם פארגו בתחילת העונה היה רק ערך מוסף ככל שמכבי התקדמה לרגעים המכריעים הוא הוכיח שהוא אבן יסוד למכבי ועל כן עליה לעבוד קשה לא להתקמצן ולשלוף מהארנק ואפילו אם הוא לא שווה מיליון דולר למכבי הוא שווה אפילו יותר כיוון שהוא הוכיח את עצמו כרכז וכמנהיג אמיתי. ברגעים שאיידסון שיקשק ופיספס בורשטין לא תיפקד ופרקינס נפצע ולא חזר הוא היחיד שנתן את הטון. ולכן דוקא הנקודה הזו קריטית ואסור לחזור על טעות מוריס ופישר פעם נוספת. אם במכבי דאגו לזרוק 700 אלף לעונה על מאצ'בן כשלא ברור מה הוא יכול לתת אז על פארגו הייתי מוציא על אחת כמה וכמה ואפילו מיליון.

3. הלפרין: את הלפרין ויכולותיו כולם מכירים. לדעתי יש להחתימו על סכום שלא יעלה מעל 400K זאת משום שבברוטו מכבי תשלם עליו 800K ויותר מזה למכבי הוא לא שווה. בנוסף אם הוא יוחתם יש להוציא מהסגל את בורשטיין ואת גרין שלא הוכיחו את עצמם בשום אספקט של המשחק ועולים למכבי 850K נטו (1.7 מיליון דולר ברוטו)לעונה. בכל מקרה אם הלפרין לא מסכים לסכום הזה מכבי יכולה להציע לג'ון שייר שמשחק ב- "די ליג" חוזה דומה או אפילו פחות מכך.

4. אידסון: אידסון מבחינתי הוא אכזבה גדולה. שחקן שנופל במשחקים גדולים ואפילו בקטנים. אלא שבמקביל הוא הראה יכולת טובה בהגנה על נמוכים ואולי גם על חזקים ממנו והוא מוסיף בהובלת הכדור ובאסיסטים ולכן בהרכב כזה וביחס של עלות/תועלת אם אין שחקן איכותי יותר ממנו לא הייתי מוציא אותו מהקבוצה.

5. פניני - הוחתם ל-3 עונות וטוב שכך.

6. בלו - הוחתם וטוב שכך.

7. אליהו - חתום

8. הנדריקס - חתום.

מאצ'באן - חתום. לדעתי טוב תעשה מכבי אם תשאיל אותו בעונה הבאה ותעשה כמעשה וויצ'יץ' הוא לא מתאים לסגל שנבנה במכבי בעיקר בגלל איטיותו והגנתו הלקויה. כך שלשלב אותו עם סופו ולהסתמך על הקליעה שלו משלוש זה כבד ובעייתי ומצד שני לשלב אותו עם הנדריקס זה בינוני מידי כי גם הנדריקס וגם מאצ'בן הם אנדר סייז מול המפלצות של אירופה. בכל אופן שנה של השתלמות באחת הקבוצות ביוון או בספרד זה יהיה לטובתו ולטובת מכבי.

במקום מאצ'בן - הייתי מחתים את ג'ימס גיסט.

9. ג'ימס גיסט- 2.03 בן 25.

שיחק בעונה החולפת בפרטיזן בלגרד. שחקן אתלט חוסם נהדר וקולע טוב מחוץ לקשת. מזכיר במשהו את לאזמה ביכולת ההגנתית שלו אלא שבניגוד אליו הוא ניחן גם ביכול קליעה.

10. סופו- חתום.

11. שון ג'ימס- על יכולותיו של ג'ימס אין להכביר במילים יכולת ההגנה והחסימה (3.5 חסימות למשחק) שלו איכותיות מאוד ולכן חוזה של 350K ל-3 עונות רצוי ומומלץ.

הסגל אם כן:

PG

-------------------------------------------------------
פרקינס (188) עלות - 250K (פצוע לכל העונה הבאה)
--------------------------------------------------------
אהרון ג'קסון ( 1.93) עלות: 500K
יותם הלפרין (1.96) עלות- 400K
גו'ן שייר (1.96) עלות: 350Kׂ

SG

פארגו (1.88) עלות - מילון דולר
איידסון (2.01). עלות - 700K

SF

פניני (2.01) עלות - 350K
בלו (2.01) עלות - 700K

PF

אליהו (2.06) -עלות - 750K
הנדריקס (2.04) עלות 700K
גיסט (2.03) עלות 500K

C

סופו (2.06) עלות 800K

ג'ימס (2.08) עלות 350K

עלות (8) זרים (30% מס): נטו - 4.800,000 . ברוטו - 6.240,000
עלות (5) ישראלים (50% מס): נטו - 2.550,000 . ברוטו - 3.825,000.
--------------------------------------------------
סה"כ רכש: 10.065,000 ברוטו.
--------------------------------------------------

בהנחה ומכבי היא קבוצה שהתקציב שלה הוא 20M דולר אז נותר לה 10 מילון דולר להוצאות שוטפות - נראה לי שזה מספיק.
yehooda

הודעהעל ידי Allan Turing » 18 אפריל 2011, 07:33

בעל זבוב כתב:
Allan Turing כתב:אל תבינו אותי לא נכון, אני לא חושב שחסרים למכבי גבוהים לשנה הבאה.
עם זאת, אין לנו אף שחקן מעל 210, מה שבעיני חשוב מאד.
אני רואה עכשיו את גמר היורוקאפ, ויש שם שחקן נחמד מאד.
סנטר, 211 אתלטי, 100 אחוז מהקו, רץ את המגרש, חוטף.
מזכיר לי מאד את האפמן, ונראה לי שיתאים לסגנון המהיר של דיויד. ד"א, המדד שלו בחצי גמר: 13 במחצית.

התכוונת לפול דייויס? קראתי בקיץ לא זוכר איפה, שהוא היה מועמד למכבי

בדיוק. פול דיוויס. שחקן אדיר שמתאים מאד למכבי.
הגמר (למרות ההפסד של הקבוצה שלו) רק חיזק את התחושה הזאת אצלי.
סמל אישי של המשתמש
Allan Turing

הודעהעל ידי yzafrir » 18 אפריל 2011, 08:50

יוסי22
אתה לא יורד לנקודה שלי , מכבי משחקת עם שחקנים שלא בעמדה הטיבעית שלהם . חלק מיזה בגלל טעות בבניה וחלק בגלל פציעות שקרו בהמשך .
איידסון והיום גם פניני משחקים המון כגארדים בגלל אילוצים וגם בלו כ-4 זה לא העמדה הטיבעית שלו ( הוא סוג של 3-4) .
הנדריקס משחק כ-5 למרות שהוא לא כזה וגם בצ'באן לא 5....בקיצור , אני גם חושב שמילאן , הנדריקס שחקנים מצוינים רק שהם יוצרים פקק בעמדה 4 (יחד עם אליהו ובלו ) ובאים על חשבון מחליף אמיתי לסופו .
שון ג'יימס שהוא לא הפייבוריט שלי יכול לעשות את העבודה כמחליף לסופו למרות שגם הוא לא ממש סנטר , אבל היכולת שלו בריבאונד ובהגנה היא גבוהה ביותר....

לגבי פול דיוויס , הוא שחקן מצויין אבל לא בדיוק מה שאנחנו צריכים ( אנחנו צריכים שחקן עם אוריאנטציה הגנתית יותר...)

לגבי פרקינס , אני מסכים שצריך להחתים אותו ל-3 שנים כמובן עם הרבה סעיפי יציאה , וגם לא לבנות עליו לעונה הקרובה ( שיהיה שחקן 13 בסגל עד שיחזור לעצמו )
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 18 אפריל 2011, 09:10

יש לי שאלה. מדוע מכבי צריכה שדרוג לקו הקדמי כשזה הוכיח את עצמו מעל ומעבר עד כה?
סופו, ליאור, בלו, הנדריקס ומצ'באן יוצאים מן הכלל- כל אחד מבצע את תפקידו בצורה מעוררת כבוד- ללא אגו- ומובילים לנצחונות.
יש כאן הכל. שחקן פוסט רצחני, פאוור אתלטי, קלעי, מכונת חסימות וריבאונד והאסל פלייר עם פוטנציאל עצום.

רבאק, מה צריך יותר?
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי Mta_atic » 18 אפריל 2011, 10:04

החציל האצטקי כתב:יש לי שאלה. מדוע מכבי צריכה שדרוג לקו הקדמי כשזה הוכיח את עצמו מעל ומעבר עד כה?
סופו, ליאור, בלו, הנדריקס ומצ'באן יוצאים מן הכלל- כל אחד מבצע את תפקידו בצורה מעוררת כבוד- ללא אגו- ומובילים לנצחונות.
יש כאן הכל. שחקן פוסט רצחני, פאוור אתלטי, קלעי, מכונת חסימות וריבאונד והאסל פלייר עם פוטנציאל עצום.

רבאק, מה צריך יותר?

אני לא ממעיט לרגע מערכם של הגבוהים של מכבי, אבל קבוצת יורוליג כמו מכבי צריכה גבוהים דומיננטיים.
סופו כזה בכמה אספקטים, אבל אני מדבר יותר על גבוהים כמו ג'ואל פרילנד ממלאגה (אין סיכוי שיגיע למכבי כי הוא חתום במלאגה לעוד כמה שנים) או אפילו כמו באראץ (שגם אין סיכוי שיגיע). השנה ההרכב הזה הלך טוב למכבי. בשנה הבאה דברים יראו אחרת וגם מכבי צריכה לעשות התאמות.
ההנחה שאם הרכב מסויים הגיע ליורוליג אז אין מה לעשות שינויים קטנים ולא כ"כ מהותיים (כמו להביא עוד שחקן לעמדה 5) הינה טעות.

לגבי פול דיוויס, ראיתי אותו משחק ולצערי לא כ"כ התלהבתי.
הוא יכול להיות הימור טוב לעתיד (בהנחה שאפשר להביא אותו במחיר נמוך), אבל צריך לזכור שהוא בערך בן 27 והוא לא כ"כ צעיר בשביל שינויים.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 18 אפריל 2011, 10:14

אההההה?
התגובה שלך היא הכי אידיוטית שקראתי מזה הרבה זמן.

ג'ואל פרילנד הוא גבוה דומיננטי וסופו לא?
שמע, אתה זקוק לטיפול.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], גל גל ו־18 אורחים