16 אפריל 2011, 21:25
חביב אורנג'ד כתב:אני לא חושב שצריכים לייחס יותר מדי חשיבות לפרישתו של דריק. אני מאמין שבטוח ימצא פתרון ולבטח נראה אותו פה בעונה הבאה בצורה זו או אחרת.
אני חושב שההתעסקות בפרישה של דריק מסתירה בעיה אחרת במכבי והיא רוטציית הגארדים.
מכיוון שדריק כמעט ולא משחק, פרקינס פצוע ובורשטיין הוא על תקן אויר, למכבי בפועל יש רק שחקן אחד (פארגו) בסגל שתפקידו הטבעי הוא בעמדות גארד.
קבוצת יורוליג בכירה צריכה שיעמדו לרשותה לפחות ארבעה גארדים טובים בסגל ולכן, אני חושב שמכבי צריכה לעבות את קו האחורי בלי קשר לפרישתו של דריק.
עיבוי הקו האחורי יגרור ששחקנים כמו דריק ובורשטיין ישחקו אפילו פחות וכנראה, שהדבר הנכון לעשות הוא לשחרר את בורשטיין ולהביא במקומו מחליף. דריק יוכל להשאר על תקן גארד חמישי או אפילו שחקן 13 בסגל, גם ככה הבעיה היא לא בו.
16 אפריל 2011, 22:11
yzafrir כתב:את כל מה ששארפ עושה היום בחדר ההלבשה כשחקן הוא גם יכול לעשות כאיש צוות , בדיוק כמו שמוני פאנאן עשה בזמנו , שארפ צריך להיות האבא של השחקנים כמו מוני...
אני לא מסכים אם זה שלשחקן 11-12 אין תפקיד משמעותי , רק בליגה שלנו זה ככה בגלל הרמה הירודה אבל בספרד למשל יש משמעות מאוד גדולה לכל הספסל בטח לקבוצות שמשחקות בכמה מסגרות . אם מכבי תעזוב את הליגה ותעבור לשחק באדיראטית למשל , יהיו לה משחקים אינטנסיבים גם שם וכך יצטרכו סגל יותר ארוך....
לגבי 7 זרים ( אני לא מאמין שפרקינס יחזור לעצמו עונה הבאה...) , אני חושב שגם בליגה שלנו עדיף למכבי לבנות סגל של 7\5 , ככה כל פעם זר אחד יוכל לנוח בליגה ולא יסכן את עצמו בפציעות מיותרות .
אגב , לגבי הגבוהים של מכבי , אני חושב שמכבי הגיע לאן שהגיע העונה למרות הגבוהים שלה (חוץ מסופו ) , אם מסתכלים לאורך עונה שלמה אז זו הייתה החולשה העיקרית של מכבי ולא הנדריקס ולא מצ'באן הראו יציבות לאורך כל העונה . גם מבחינה הגנתית זה די בלט והגבוהים של היריבה חגגו עלינו .
מה שכן עשה את העונה הזאת זו הגנת הלחץ של הגארדים והמשחק המהיר שמכבי שיחקה . גם הנקודות של סופו נבעו בעיקר מהיכולת של הגארדים להפעיל אותו .
חני , אני מסכים איתך לחלוטין ואני חושב שהפחד הזה הוא בעיקר כי ההנהלה לא באה אליו אף פעם ודיברה איתו מה קורה אחרי הפרישה ? מה הוא רוצה לעשות ? ולכן הוא מפחד שברגע שיפרוש הוא יתנתק לגמרי מהקבוצה כמו רבים וטובים לפניו...זה בהחלט מפחיד
17 אפריל 2011, 03:43
17 אפריל 2011, 03:45
שמוליק כתב:חביב אורנג'ד כתב:אני לא חושב שצריכים לייחס יותר מדי חשיבות לפרישתו של דריק. אני מאמין שבטוח ימצא פתרון ולבטח נראה אותו פה בעונה הבאה בצורה זו או אחרת.
אני חושב שההתעסקות בפרישה של דריק מסתירה בעיה אחרת במכבי והיא רוטציית הגארדים.
מכיוון שדריק כמעט ולא משחק, פרקינס פצוע ובורשטיין הוא על תקן אויר, למכבי בפועל יש רק שחקן אחד (פארגו) בסגל שתפקידו הטבעי הוא בעמדות גארד.
קבוצת יורוליג בכירה צריכה שיעמדו לרשותה לפחות ארבעה גארדים טובים בסגל ולכן, אני חושב שמכבי צריכה לעבות את קו האחורי בלי קשר לפרישתו של דריק.
עיבוי הקו האחורי יגרור ששחקנים כמו דריק ובורשטיין ישחקו אפילו פחות וכנראה, שהדבר הנכון לעשות הוא לשחרר את בורשטיין ולהביא במקומו מחליף. דריק יוכל להשאר על תקן גארד חמישי או אפילו שחקן 13 בסגל, גם ככה הבעיה היא לא בו.
מסכים לחלוטין. ראשית, גריעת גרין בגדר קונצנזוס. לעושר דעתי בורשטיין מוצה. מאידך, לעניות דעתי, גם אידסון ובלו מוצו. למרות בלו נמצא בכושר מדהים, הוא מאופיין כשחקן חסר יציבות לחלוטין. בשנה שעברה היה בורג מרכזי בכך שלא עברנו את פרטיזן עם כלום מ 900 נסיונות.
הייתי רוצה לראות את שייר, הלפרין לאנגפורד/קארול ושון ג'יימס במקומם. כשאני עם חום גבוה, אני גם מדמיין את טלטוביץ' מפציץ בצהוב.
17 אפריל 2011, 05:34
17 אפריל 2011, 07:27
17 אפריל 2011, 10:03
yzafrir כתב:יוסי22
כך בחשבון שמדובר פה במדד של 5 שחקנים כשירים ולגיטימים לעומת עוד 4 שחקנים בקוו האחורי....מה גם שבחמישה האלו נספר בלו שאת רוב הנקודות שלו באות בכלל מבחוץ וצריכות להזקף לקוו האחורי....
אתה בכלל לא התייחסת לבעיה ההגנתית של הקוו הזה , תעקוב אחרי הניקוד של גבוהי היריבה ובין שמבחינה הגנתית הם היו חלשים יחסית .
זה היה הימור שהשתלם בסוף כי דיויד העדיף לקבל סלים של 2 נק' מאשר מבול שלשות...
אין בכלל ספק שעמדות הגארד והסמול פאוורד היו הקריטיות יותר במשחק של מכבי השנה , זה נכון שחסרים שחקנים בעמדה הזאת אבל אלו שישנם עשו את העבודה מעל הוא מעבר....
חשבת מה היה קורה אם במקום פרקינס סופו היה נפצע ? מי היה מחליף אותו ? עמדת הגבוהים במכבי נשענה בעיקר עליו כשהשאר ניכנסים יותר בשביל לתת לו את הדקות מנוחה , היו להם הרבה רגעים שנתנו יותר אבל גם היו רגעים שזה היה נראה מביך מול הגבוהים של היריבה...
אגב , ליאור צעיר והוא עוד יתקדם ?? הוא כבר בן 26 , אם שנה שעברה הוא לא התקדם אז זהו זה , זה מה יש לטוב ולרע....אתה עושה לשחקנים האלו הנחות שלא בטוח שמגיעות להם , הנדריקס לא יצמח ב-5 סנטימטרים פתאום ומילאן יתן תפוקה רק בעוד שנה או שנתיים...אליהו ימשיך להיות בור בהגנה , וסופו לא יוריד פתאום 30 קילו ויהיה מפלצת הגנתית....
חסר לקבוצה גבוהה חוסם וריבאונדר וזה צריך לבוא על חשבון אחד הגבוהים בסגל , אין מה לעשות אבל זה יהיה על חשבון אחד ממיספרי ה-4 שלנו וזה או מילאן או הנדריקס....
לגבי עמדת הגארדים אין מה לדבר כרגע כי יכול להיות ששם בכלל נצטרך לבנות מחדש בקיץ...
17 אפריל 2011, 10:27
קובי כתב:שני דברים שטוחנים פה כמו מים ובאמת מנותקים מהמציאות:
1) ההתייחסות לדרק. דרק איננו חלק מרוטציית השחקנים הבכירים במכבי כבר שנתיים. רדו מזה כבר.
2) פרקינס. עם כל הצער, אי אפשר לבנות על פרקינס לעונה הבאה כחלק מהרוטציה. הסגל צריך להיבנות בהנחה שהוא לא ישחק בקבוצה בעונה הבאה.
17 אפריל 2011, 13:50
17 אפריל 2011, 15:10
yzafrir כתב:יוסי22
אתה כנראה לא הבנת את הנקודה לגבי בלו , הוא אמונם תופס מקום של גבוהה אבל הניקוד שלו לא מעיד על משחק פנים של מכבי . משחק הפנים של מכבי מגיע משני שחקנים בלבד . סופו ואליהו .
הנדריקס ומילאן (חלקית) מבליחים מידי פעם בתרומה התקפית אבל זה לא משהו שמכבי בנתה עליו במהלך העונה אלא בונוס נחמד....בלו כאמור תורם את הנקודות שלו כמו גארד...
אבל עיקר הבעיה הוא בהגנה . אין למכבי אף סטופר הגנתי אמיתי מבין הגבוהים . הנדריקס היחיד שעולה לחסימות אבל כמו שאמרתי חסר לו כמה סמטימטרים כדי להיות שחקן הגנה ממש אפקטיבי מול סנטרים מסיביים ומול חדירות של גארדים 0 ואל תיתן לי את המשחק שלו נגד ויטוריה כדוגמא כי כמו שאמרתי זו הבלחה...)
לגבי אליהו , אין לי בעיה עם משחק ההתקפה שלו שהוא איכותי ביותר , הבעיה היא זה בהגנה וגם אני חשבתי שהוא השתפר אך לקראת סוף העונה הבנתי שהוא פשוט נסחף אחרי המשחק ההגנתי של הקבוצה אבל היסודות שלו הם הבעיה . ואת זה הוא כנראה כבר לא ישפר....
אני לא כלכך מבין את הנקודה שלך לגבי הקוו הקידמי , אתה טוען שאין מה לשנות בקוו הקידמי של מכבי ? שלא צריך גבוהה נוסף (שיבוא במקום אחד מאילו שעכשיו ) ?
17 אפריל 2011, 20:43
17 אפריל 2011, 20:44
17 אפריל 2011, 20:45
Euro_Basket כתב:ראיתי כאן הרבה שמות שנזרקו לעמדת הגארד, ומפתיע שאף אחד לא העלה את שמו של קלווין ריברס שנותן עונה מצוינת בבולוניה עם 17.5 נק' למשחק ו-63% מחוץ לקשת!
17 אפריל 2011, 20:51
rc4991 כתב:מה אתם אומרים על טרל ליידיי?
http://www.eurocupbasketball.com/ulebcu ... ubcode=UNK
מבחינה סטטיסטית הוא מרשים למדי
18 אפריל 2011, 01:46
18 אפריל 2011, 07:33
בעל זבוב כתב:Allan Turing כתב:אל תבינו אותי לא נכון, אני לא חושב שחסרים למכבי גבוהים לשנה הבאה.
עם זאת, אין לנו אף שחקן מעל 210, מה שבעיני חשוב מאד.
אני רואה עכשיו את גמר היורוקאפ, ויש שם שחקן נחמד מאד.
סנטר, 211 אתלטי, 100 אחוז מהקו, רץ את המגרש, חוטף.
מזכיר לי מאד את האפמן, ונראה לי שיתאים לסגנון המהיר של דיויד. ד"א, המדד שלו בחצי גמר: 13 במחצית.
התכוונת לפול דייויס? קראתי בקיץ לא זוכר איפה, שהוא היה מועמד למכבי
18 אפריל 2011, 08:50
18 אפריל 2011, 09:10
18 אפריל 2011, 10:04
החציל האצטקי כתב:יש לי שאלה. מדוע מכבי צריכה שדרוג לקו הקדמי כשזה הוכיח את עצמו מעל ומעבר עד כה?
סופו, ליאור, בלו, הנדריקס ומצ'באן יוצאים מן הכלל- כל אחד מבצע את תפקידו בצורה מעוררת כבוד- ללא אגו- ומובילים לנצחונות.
יש כאן הכל. שחקן פוסט רצחני, פאוור אתלטי, קלעי, מכונת חסימות וריבאונד והאסל פלייר עם פוטנציאל עצום.
רבאק, מה צריך יותר?
18 אפריל 2011, 10:14