פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: הכנות לעונה הבאה + הסגל שלכם - V2

20 מאי 2015, 19:56

שמואל2 כתב:עובדתית זה קרה לפני שנתיים, ומאז הרבה מים עברו בנהר.
בנוסף, היכולת שלו לאורך העונה חלשה מאוד, לא מצדיקה את היותו ישראלי בכיר, ובטח לא כזר בקבוצה טופ אירופאית כמו אולימפיאקוס.

באמת כמה הרבה? הוא נהפך להיות מספאנוליס ליוגב אוחיון?

20 מאי 2015, 19:58

יכול להיות שאני מזהה פה ציניות?

20 מאי 2015, 20:01

שמואל2 כתב:
roy1000 כתב:
שמואל2 כתב:שטוף מח שכמוך

זה אמור להיות טרולינג הפוך לשמואל1? האנטי-שמואל1?

רוי ידידי, מה זה טרולינג?

:grin הבנתי.

20 מאי 2015, 20:02

שמואל2 כתב:יכול להיות שאני מזהה פה ציניות?

אני שואל שאלה בהתייחס למה שקבעת בצורה נחרצת כל כך. אמרת שיש אפס של סיכוי שקבוצה אירופאית תתעניין בו. אני מזכיר לך שהייתה קבוצה כזאת כבר, כך יכול להיות שאתה צריך להיות קצת יותר זהיר בדבריך. אתה אומר שעברו הרבה מים בנהר מאז. ואני שואל כמה מים באמת עברו מאז כשאתה אומר הרבה?

20 מאי 2015, 20:08

מספיק בשביל שתסתכל בסטטיסטיקה המביכה שלו ביורוליג ובליגה הישראלית ותבין עד כמה זה לא מציאותי. יוגב הוא חור התקפי.

20 מאי 2015, 20:09

חחח, שמואל 2. יש פה מתחזה. לגבי יוגב, שיילך. לא אבידה גדולה. לא רואה את זה קורה.

20 מאי 2015, 20:10

הסטטיסטיקה גם אז לא הייתה מרשימה במיוחד. ההתקפה אף פעם לא הייתה הצד החזק שלו.

20 מאי 2015, 20:22

מה לעשות שבכדורסל המודרני קשה להיות רכז עם יכולות התקפה מינימליות? החסרונות שלו בהתקפה עולות על היתרונות שלו בהגנה.

20 מאי 2015, 20:37

שמואל2 כתב:מה לעשות שבכדורסל המודרני קשה להיות רכז עם יכולות התקפה מינימליות? החסרונות שלו בהתקפה עולות על היתרונות שלו בהגנה.

כדי ליצור קבוצה מנצחת אתה צריך גם שחקני הגנה טובים, שמוכנים להיאבק בכל רגע, על כל כדור ועל כל ריבאונד. יש הרבה דוגמאות של שחקני הגנה מצויינים שמוערכים מאוד בקבוצות שלהן למרות שמבחינת התקפה הם נמצאים ברמה של מתחת לממוצע ברמה שהם משחקים. תסתכל לדוגמא איך אטלנטה ופרשני הNBA מציינים שוב ושוב איך חסרונו של ספלושה משמעותי מבחינתם וזה למרות שמבחינה התקפית הוא ברמה נמוכה לNBA (וגם בשביתת השחקנים כשהוא חזר לאירופה הוא לא הראה דברים גדולים). עוד דוגמא , טוני אלן ממפיס. גם מנטזריס מאולימפייקוס הוא לא איזה שחקן התקפה גדול אבל מעריכים אותו שם. בפעם האחרונה שבדקתי גם ה+\- שלו היה גבוה משמעותית מזה של פארגו בליגה הישראלית למרות ששניהם משחקים על אותו תפקיד ואותם מספר דקות. לא הכל נמדד בסטטיסטיקה.

20 מאי 2015, 20:51

toja27, אתה מביא יותר מדי נימוקים שגויים.
ראשית, לעומת הNBA באירופה ובמיוחד בישראל אוהבים לשמור איזורית, וככה אוחיון "יתחבא" במהלך ההגנה ולא יבוא לידי ביטוי.
שנית, בNBA הגארדים עוברים חזק על כל חסימה, או שמבוצעים רוטציות הגנתיות כך שהוא ישמור גארד או שחקן אחר בסייז שלו. באירופה ובליגה הישראלית אתה מבטל כל חסימה בכך שאתה עושה חילוף אוטומטי, וכשאוחיון ישמור על שחקנים גבוהים הוא לא יוכל לנצל את הרגליים שלו לצורך ההגנה, אלא את הגוף שקטן לעומת השחקנים האחרים.

20 מאי 2015, 21:01

שמואל2 כתב:toja27, אתה מביא יותר מדי נימוקים שגויים.
ראשית, לעומת הNBA באירופה ובמיוחד בישראל אוהבים לשמור איזורית, וככה אוחיון "יתחבא" במהלך ההגנה ולא יבוא לידי ביטוי.
שנית, בNBA הגארדים עוברים חזק על כל חסימה, או שמבוצעים רוטציות הגנתיות כך שהוא ישמור גארד או שחקן אחר בסייז שלו. באירופה ובליגה הישראלית אתה מבטל כל חסימה בכך שאתה עושה חילוף אוטומטי, וכשאוחיון ישמור על שחקנים גבוהים הוא לא יוכל לנצל את הרגליים שלו לצורך ההגנה, אלא את הגוף שקטן לעומת השחקנים האחרים.

כן , אוחיון ממש התחבא כשהוא חיסל את גאודלוק במשחק הראשון עד שהאחרון אמר משהו בסגנון של "אוחיון זה השחקן ששמר אותי הכי טוב במהלך הקריירה שלי". ממש התחבא באזורית.
שנית, אין שום הכרח לעשות חילופים אוטומטיים כשיטה. זאת פשוט בחירה של מכבי ולא כל הקבוצות האירופאיות נוקטות בה.
שלישית, כל הדיבורים הטקטיים האלו הם לא רלוונטיים ממש וגם אין להם ממש סוף. אנחנו מדברים על מה השחקן נותן לקבוצה. הבאתי לך דוגמאות מקבילות של שחקני הגנה טובים מאוד אבל פחות מצטיינים בהתקפה והם עדיין מוערכים בקבוצות שלהם.

20 מאי 2015, 21:04

אוחיון באמת שמר מצוין על גאודלוק, אבל גם אני יכול להביא לך דוגמאות הפוכות. למשל: המחצית הראשונה המזעזעת שלו בהגנה על ברייסי רייט במשחק האחרון.

20 מאי 2015, 21:10

אוחיון שומר טוב אבל עדיין בהתקפה הוא גרוע ברמות שלא מצדיקות חוזה במכבי/על סך 400 אלף

20 מאי 2015, 21:11

מוזר שלא מזכירים כאן בכלל את הנדריקס שמסיים חוזה ומוערך פה

20 מאי 2015, 21:13

שמואל2 כתב:אוחיון באמת שמר מצוין על גאודלוק, אבל גם אני יכול להביא לך דוגמאות הפוכות. למשל: המחצית הראשונה המזעזעת שלו בהגנה על ברייסי רייט במשחק האחרון.

שמע, כדי לנהל ויכוח לעניין אי אפשר להתעסק בהתחכמויות יתר על מידה. אוחיון הוא שומר מצויין , אישי וקבוצתי. ואני באמת לא מתכוון לנהל ויכוח איתך על זה , מאותה הסיבה שאני לא מתכוון לנהל איתך על זה שהשמש זורחת ביום. יש דברים שהם ברורים מאוד לכל צופה. זה שהוא לא נתן את ה A GAME שלו בהגנה לכל אורך הקריירה לא אומר עליו כשחקן.
יש לי הרגשה שאתה מנסה "לברוח" לדרכים צדדיות בדיון.

20 מאי 2015, 21:17

חחח בורח לדרכים צדדיות? אני הצגתי את דעתי לאורך כל הדיון- יוגב חור התקפי שחסרונותיו עולים על יתרונותיו, זה הכל. אתה בחרת להביא לי דוגמאות לא קשורות מרחבי העולם.
אין לי בעיה שיוגב יישאר, אבל כרכז שני עם משכורת נמוכה יותר ממה שהוא צפוי להרוויח.

20 מאי 2015, 21:28

שמואל2 כתב:חחח בורח לדרכים צדדיות? אני הצגתי את דעתי לאורך כל הדיון- יוגב חור התקפי שחסרונותיו עולים על יתרונותיו, זה הכל. אתה בחרת להביא לי דוגמאות לא קשורות מרחבי העולם.
אין לי בעיה שיוגב יישאר, אבל כרכז שני עם משכורת נמוכה יותר ממה שהוא צפוי להרוויח.

הדוגמאות קשורות. הם באות להראות לך ששחקני הגנה מצויינים מוערכים מאוד במקומות אחרים למרות שהם לא שחקני התקפה טובים.
אם אני לא טועה, יוגב אוחיון הוא הרכז השני של הקבוצה גם בעבר, גם כיום וגם כנראה בעתיד. זאת לא ממש אשמתו שהוא משחק עם "רכז" אחד שנמצא על טריפ של אגו והשני חסר ביטחון לחלוטין ונראה שגם לא ברמה הדרושה. בעונה שעברה כשהזרים היו טובים, הוא השתלב יופי בתפקיד הרכז השני ועשה את עבודתו.
לגבי המשכורת שלו, אם אתה רוצה יש לך את מורן רוט ב150 אלף ואולי טפירו יסתפק אפילו ב80 אלף. ככה מכבי ימצאו עוד דרך לחסוך קצת ואתה תהיה מרוצה.

20 מאי 2015, 21:56

טוב, אי אפשר לנהל איתך דיון כשאתה מחליט להוציא לי מילים מהפה. לילה טוב.

20 מאי 2015, 22:11

לילה טוב.

Re: ת'רד הסקאוטינג החדש

23 מאי 2015, 21:43

אני די מסכים עם פליקס שיש כאן האדרה של שחקנים. ד"א זה גם היה עם פארגו. אנשים זכרו לו את החצי עונה הגדולה שלו, והפכו אותו
למשיח ולשחקן הכי טוב בעולם, ואפילו כמה עונות נפל אח"כ, לא שינו את הדעה. אז הנה, הוא כאן, ואנחנו אפילו לא פייבוריטים לאליפות...

המצב עם פארמר הוא די דומה. במחירים שלו, אין למכבי מה לחפש בכיוונו. הוא שווה למכבי סביב המליון דולר (1.2M בלחץ).
נושא נעול