תמיר בלאט - חתם במכבי תל אביב לשנתיים

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: תמיר בלאט - חתם במכבי תל אביב לשנתיים

הודעהעל ידי omerk » 29 יולי 2024, 14:55

עידן כתב:
omerk כתב:
עידן כתב:
felix_r כתב:
שועל כתב:אם המספרים שמתפרסמים נכונים, אני לא יכול להבין איך אדם מוותר על העתיד שלו ושל ילדיו בגלל ערך מטופש של נאמנות למועדון

הפוך, אם יעבור למפעל משני, הוא יוותר על העתיד. כמו שזוסמן עשה.

לא ממש. זוסמן עבר לליגת האלופות. בלאט לפי מה שפורסם יחתום על חוזה לשנתיים בהפועל ת"א, כשבשנה הראשונה הוא יושאל לקבוצת יורוליג (כך שהוא לא יורד בכלל למפעל משני) ובעונה השנייה אמור להצטרף להפועל ת"א שמכוונת גם היא ליורוליג. אבל גם אם היא תהיה ביורוקאפ, אין מה להשוות בין הרמה של היורוקאפ לזו של ליגת האלופות.

זו עדיין ירידה ברמה המקצועית. הוא התחיל בליגת האלופות עם ירושלים, עבר לנמושת יורוליג (אלבה ברלין) ומשם התקדם לקבוצה שאיפות פלייאוף ומעלה. אחרי שהוא עשה עונה מאד יפה במכבי והתקדם מקצועית, וגם מצא פיט טוב עם המאמן ועם השחקנים, פתאום עכשיו הוא שוב יחזור אחורה ויושאל לוילרבאן כדי להעביר את הזמן ובלי שום סיכוי לעשות משהו ביורוליג. זה פשוט לא נראה טוב ומהצד, מי שלא מבין בכל הפוליטיקה בכדורסל הישראל בין מכבי והפועל, פשוט רואה שחקן ששודרג למכבי ואחרי עונה אחת חזר להיות ראש לשועלים (וגם הראש שם לא בטוח שהוא יהיה סביר יותר שזה יהיה כמו באלבה שהוא מרכזי, אבל לא כוכב). במקרה שהפועל לא עולה ליורוליג, כנראה אף קבוצת פלייאוף לא תיקח אותו בשנה אחרי (מקסימום יקחו אותו להיות רכז שלישי) והוא ימשיך עד סוף הקריירה שלו ככל הנראה בתפר בין נמושות יורוליג לקבוצות יורוקאפ. עכשיו גם אם תיקח את המקרה "האידיאלי" מבחינתו שהפועל עולים ליורוליג בעונה הבאה, עדיין הפועל יהיו בשנה הראשונה ולא ייחשבו איזו קבוצה וואו ביורוליג וכנראה גם יהיו בתחתית וירדו בחזרה ליורוקאפ אחרי עונה אחת.

נכון יש סיכוי תמיד שהפועל יגיעו ליורוליג ואז ישקיעו סכומים מטורפים ויפתיעו ויגיעו לפלייאוף ואז ימשיכו עוד עונה ביורוליג ובלאט יהיה חלק. השאלה במקרה הזה האם בהפועל המתחדשת יש מקום לבלאט להיות מהכוכבים? כנראה שלא וכנראה שיביאו 2 גארדים לפחות לפניו כי לשים את בלאט רכז ראשון ולהגיע גם לפלייאוף בתור משתתפת חדשה ביורוליג זה מאד לא ריאלי.

שורה תחתונה, אין פה רק עניין של כסף, אלא גם התאמה וגם ניהול קריירה והמותג שנקרא "תמיר בלאט". השאלה אם הוא רוצה עכשיו מהר את הכסף וסיכוי גדול שזה יפגע בשם שלו באירופה, או להשאר במקום שסומכים עליו והוא יכול להתקדם שם מקצועית ולעשות לעצמו שם באירופה. בלאט כולה בן 27, האם השנתיים הבודדות האלו שבהן ירוויח יותר כסף שוות את זה? אולי כן, אבל זו שאלה שתמיר צריך לחשוב עליה טוב טוב. לטעמי התשובה היא לא. אם ינאי היה באמת בונה עליו לטווח ארוך, וגם ליורוליג, היה מציע לו חוזה ארוך טווח, אבל זה שקוף שהוא עושה את זה נטו כדי לפגוע במכבי. בהזדמנות הראשונה ביורוליג הם כנראה לא יספרו אותו שם ויביאו את הרכזים הזרים הכי טובים שהם יכולים להביא בכסף שיש להם.

הכל נכון, ועדיין - לא רואה דמיון למקרה זוסמן, לא מקצועית וגם לא כלכלית. גם אם יש ירידה מקצועית מסוימת (לא קרוב למה שזוסמן עשה מבחינה מקצועית), החוזה שבלאט אמור לקבל זה חוזה עתק גם ברמת יורוליג, והשנתיים האלו הן פחות או יותר כמו 5 שנים במכבי מבחינה כלכלית. ומי מבטיח לו שעוד 5 שנים במכבי הוא יוכל להמשיך להרוויח היטב? הסיכון לא כזה שונה לדעתי מאשר שנתיים על תפר היורוליג.

האמת בכלל לא שמתי לב שמדברים על זוסמן פשוט המשכתי את הדיון על בלאט. ברור שהמקרה של שניהם לא דומה, מסכים לגמרי. במקרה של זוסמן זה לא קשור לניהול קריירה, אלא פשוט מדובר בשחקן לא טוב שכנראה לא יגיע אפילו לחצי מההייפ שעשו ממנו.

לגבי החוזים, לא צריך להגזים. שנתיים זה לא כמו חמש במכבי, אבל כן כמעט כמו 4 (1.2 מיליון בהפועל לעומת 650 במכבי). אבל, השאלה גם מה קורה אחרי השנתיים האלו. לא חושב שהפועל יציעו אותו חוזה (1.2 מ) לבלאט עוד שנתיים אחרי שכבר ינאי השיג את המטרה, וזה להרחיק אותו ממכבי, ואז יחזור להרוויח בערך כמו במכבי אם לא פחות. במכבי קל הוא יכול להמשיך גם עד סוף הקריירה ויש לו שם בית. בהפועל זה באמת נטו ביזנס. עכשיו נכון שזה נשמע רומנטיזציה, אבל זה לא בקטע רגשי, אלא בקטע של יציבות והמשכיות ושאתה לא צריך פעם בשנה- שנתיים לחפש לך מדינה אחרת לגור בה ולהתרגל למאמנים חדשים ולמקום חדש שאתה צריך שוב להוכיח את עצמך.

אם בלאט היה היום 30+ זה באמת No brainer והוא צריך חד משמעית ללכת על הכסף, אבל מכיוון שיש לו עוד לפחות 6-7 שנים לתת, אם הייתי מקורב אליו הייתי נזהר מלתת לו עצות כאלה.

אגב יש גם עניין מיסויי: בכדורסל המשכורות שמוצעות בנטו באירופה. אז נכון שירוויח בעונת השאלה כביכול 1.2 במונחי המס של המדינה שבה ישהה, אבל כשיחזור לארץ אחרי שנה יבואו אליו מרשות המיסים ויתפרו אותו כנראה בעוד כמה מאות אלפים.
omerk

הודעהעל ידי עידן » 29 יולי 2024, 15:00

החוזה שפורסם הוא 1.4 מיליון לשנה:

https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=477909

וברור שהוא לא צפוי להרוויח כזה סכום בתום השנתיים, אבל גם אם ירוויח "רק" 500 אלף לעונה לאחר מכן, הוא כבר ירוויח הרבה יותר ממה שירוויח אם יישאר במכבי לפי הסכומים שפורסמו
עידן

הודעהעל ידי felix_r » 29 יולי 2024, 16:55

עידן כתב:החוזה שפורסם הוא 1.4 מיליון לשנה:

וברור שהוא לא צפוי להרוויח כזה סכום בתום השנתיים, אבל גם אם ירוויח "רק" 500 אלף לעונה לאחר מכן, הוא כבר ירוויח הרבה יותר ממה שירוויח אם יישאר במכבי לפי הסכומים שפורסמו

למה לא? בוואלה כתובו שמכבי נותנת לו 650 אלף
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי עידן » 29 יולי 2024, 17:18

felix_r כתב:

למה לא מה? סתם נתתי דוגמה לגבי הסכום שירוויח אם הוא ייקח את ההצעה של הפועל, ייתן שנתיים רעות, ואז הערך שלו יירד ויישאר "רק" ישראלי בכיר ונניח יקבל 500 אלף (קשה לי להאמין שהוא ייפול לפחות מזה, אבל שוב, רק דוגמה). זה עדיין הרבה יותר ממה שירוויח אם יישאר במכבי כל התקופה הזו על 650 אלף מן הסתם
עידן

הודעהעל ידי toja27 » 29 יולי 2024, 17:27

ינאי בדק כבר כמה קבוצות יורוליג רוצות את בלאט לעונת השאלה?
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי felix_r » 29 יולי 2024, 17:42

עידן כתב:
felix_r כתב:

למה לא מה? סתם נתתי דוגמה לגבי הסכום שירוויח אם הוא ייקח את ההצעה של הפועל, ייתן שנתיים רעות, ואז הערך שלו יירד ויישאר "רק" ישראלי בכיר ונניח יקבל 500 אלף (קשה לי להאמין שהוא ייפול לפחות מזה, אבל שוב, רק דוגמה). זה עדיין הרבה יותר ממה שירוויח אם יישאר במכבי כל התקופה הזו על 650 אלף מן הסתם

650 לעונה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 29 יולי 2024, 17:44

toja27 כתב:ינאי בדק כבר כמה קבוצות יורוליג רוצות את בלאט לעונת השאלה?

אולי פריז או וילרבן. או יחזור לאלבה. בתנאי שינאי ישאיל אותו במחיר מתנה :)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי עידן » 29 יולי 2024, 17:47

לפי השמועות/דיווחים לכאורה יש לינאי איזה סיכום שהוא משאיל אותו לווילרבאן
עידן

הודעהעל ידי felix_r » 29 יולי 2024, 18:16

עידן כתב:

לפי השמועות/דיווחים לכאורה יש לינאי איזה סיכום שהוא משאיל אותו לווילרבאן

נראה לך שבלאט ירצה להחליף שם את נועם יעקוב בתפקיד הרכז השלישי?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שועל » 29 יולי 2024, 20:35

בשביל שחקן שלא הרוויח המון במהלך הקריירה, וספק גדול אם הוא אי פעם ירוויח יותר (אם הוא לא היה ישראלי הוא לא היה מקבל גם את מה שהוא מקבל במכבי), ויכול להרוויח בשנתיים הקרובות יותר מ4 מיליון שקל יותר ביחס למה שהוא ירוויח אם הוא ישאר במכבי, זה סכום שיכול לשנות חיים.

הוא בהחלט צריך לשים את זה בראש סדר העדיפויות. עם כל הכבוד למכבי ולנאמנות (הלא מאוד קיימת באופן כללי בעולם הזה) אליה
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי omerk » 31 יולי 2024, 17:09

https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=479164

בלאט האב בראיון לבאסקטניוז: ""רוקאס יקבל סיוע נהדר מילד שהוכיח את עצמו כרכז די טוב ביורוליג, בשם תמיר בלאט", אמר דייויד עם חיוך, ובכך רמז על הישארותו של בנו (בעוד המו"מ בין הצדדים עדיין לא הושלם). "ביחד הם ינהלו את המשחק מעמדת הרכז. רוקאס עומד בפני הזדמנות מצוינת ואנחנו מאמינים גדולים ביכולות שלו. הוא שחקן ממש טוב עם עתיד מזהיר ו-IQ כדורסל שחיפשנו. לא מפתיע שהוא ליטאי ואני מאוד אוהב את זה". "
omerk

הודעהעל ידי A.Parker » 31 יולי 2024, 18:51

בלאט עדיין בתפקיד במכבי?
ומה לגבי התפקיד בקנדה?
A.Parker

הודעהעל ידי מרסר » 31 יולי 2024, 19:11

A.Parker כתב:בלאט עדיין בתפקיד במכבי?
ומה לגבי התפקיד בקנדה?

לפי הראיון שלו בבסקטניוז כן הוא עדיין עובד בתור יועץ מקצועי במכבי אומנם במינון הרבה יותר נמוך בגלל מצבו הרפואי, לגבי נבחרת קנדה כן הוא יועץ גם שם.

מתוך הראיון שלו:

דייויד בלאט שמשמש כיום כיועץ מקצועי במכבי תל אביב התראיין לאתר האירופאי "BasketNews", שם נחשף כי מאמן העבר האגדי שיחק תפקיד משמעותי בהחלטה של רוקאס יוקובאיטיס להצטרף לצהובים, זאת לאחר שהיה על סף סיכום בז`לגיריס קובנה.

"אני בהחלט מקווה שיוקובאיטיס מוכן להיות הרכז המוביל של מכבי ת"א", אמר בלאט. "בשביל זה הבאנו אותו. הוא נכנס לנעליים גדולות של לורנזו בראון".
מרסר

הודעהעל ידי toja27 » 31 יולי 2024, 20:57

עבודה יוצאת מן הכלל של דיוויד לא רק על הקווים אלא גם מאחורי הקלעים. האיש אגדה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי A.Parker » 31 יולי 2024, 21:23

מרסר כתב:
A.Parker כתב:בלאט עדיין בתפקיד במכבי?
ומה לגבי התפקיד בקנדה?

לפי הראיון שלו בבסקטניוז כן הוא עדיין עובד בתור יועץ מקצועי במכבי אומנם במינון הרבה יותר נמוך בגלל מצבו הרפואי, לגבי נבחרת קנדה כן הוא יועץ גם שם.

מתוך הראיון שלו:

דייויד בלאט שמשמש כיום כיועץ מקצועי במכבי תל אביב התראיין לאתר האירופאי "BasketNews", שם נחשף כי מאמן העבר האגדי שיחק תפקיד משמעותי בהחלטה של רוקאס יוקובאיטיס להצטרף לצהובים, זאת לאחר שהיה על סף סיכום בז`לגיריס קובנה.

"אני בהחלט מקווה שיוקובאיטיס מוכן להיות הרכז המוביל של מכבי ת"א", אמר בלאט. "בשביל זה הבאנו אותו. הוא נכנס לנעליים גדולות של לורנזו בראון".

מרשים. כל הכבוד לו.
A.Parker

הודעהעל ידי Avi1508 » 04 אוגוסט 2024, 11:49

רשמי: חתם לשנתיים עם אופציית יציאה רק לקבוצה באירופה
Avi1508

הודעהעל ידי itai7 » 04 אוגוסט 2024, 11:52

בשעה טובה נגמרה הסאגה
itai7

הודעהעל ידי A.Parker » 04 אוגוסט 2024, 11:56

קיץ מגוחך מאוד בראשות אבי אבן
A.Parker

הודעהעל ידי Avi1508 » 04 אוגוסט 2024, 14:27

אני חושב שמגיע הערכה לתמיר בלאט שלמרות שלכאורה היתה לו הצעה של שכר כפול בהפועל הוא חתם במכבי
גם כל העיכובים נבעו לפי הדיווחים מויכוח על סעיף יציאה ולא בגלל ויכוח על השכר וזה נראה שבשום שלב הוא לא היה קרוב להפועל
כנ"ל רומן סורקין
Avi1508

הודעהעל ידי A.Parker » 04 אוגוסט 2024, 17:55

כי שניהם יודעים שמדובר בהצעות חארטה, בטח שבמקרה של בלאט.
A.Parker

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508, Google [Bot], Google Adsense [Bot], עידן ו־29 אורחים