29 יולי 2024, 14:55
עידן כתב:omerk כתב:עידן כתב:felix_r כתב:שועל כתב:אם המספרים שמתפרסמים נכונים, אני לא יכול להבין איך אדם מוותר על העתיד שלו ושל ילדיו בגלל ערך מטופש של נאמנות למועדון
הפוך, אם יעבור למפעל משני, הוא יוותר על העתיד. כמו שזוסמן עשה.
לא ממש. זוסמן עבר לליגת האלופות. בלאט לפי מה שפורסם יחתום על חוזה לשנתיים בהפועל ת"א, כשבשנה הראשונה הוא יושאל לקבוצת יורוליג (כך שהוא לא יורד בכלל למפעל משני) ובעונה השנייה אמור להצטרף להפועל ת"א שמכוונת גם היא ליורוליג. אבל גם אם היא תהיה ביורוקאפ, אין מה להשוות בין הרמה של היורוקאפ לזו של ליגת האלופות.
זו עדיין ירידה ברמה המקצועית. הוא התחיל בליגת האלופות עם ירושלים, עבר לנמושת יורוליג (אלבה ברלין) ומשם התקדם לקבוצה שאיפות פלייאוף ומעלה. אחרי שהוא עשה עונה מאד יפה במכבי והתקדם מקצועית, וגם מצא פיט טוב עם המאמן ועם השחקנים, פתאום עכשיו הוא שוב יחזור אחורה ויושאל לוילרבאן כדי להעביר את הזמן ובלי שום סיכוי לעשות משהו ביורוליג. זה פשוט לא נראה טוב ומהצד, מי שלא מבין בכל הפוליטיקה בכדורסל הישראל בין מכבי והפועל, פשוט רואה שחקן ששודרג למכבי ואחרי עונה אחת חזר להיות ראש לשועלים (וגם הראש שם לא בטוח שהוא יהיה סביר יותר שזה יהיה כמו באלבה שהוא מרכזי, אבל לא כוכב). במקרה שהפועל לא עולה ליורוליג, כנראה אף קבוצת פלייאוף לא תיקח אותו בשנה אחרי (מקסימום יקחו אותו להיות רכז שלישי) והוא ימשיך עד סוף הקריירה שלו ככל הנראה בתפר בין נמושות יורוליג לקבוצות יורוקאפ. עכשיו גם אם תיקח את המקרה "האידיאלי" מבחינתו שהפועל עולים ליורוליג בעונה הבאה, עדיין הפועל יהיו בשנה הראשונה ולא ייחשבו איזו קבוצה וואו ביורוליג וכנראה גם יהיו בתחתית וירדו בחזרה ליורוקאפ אחרי עונה אחת.
נכון יש סיכוי תמיד שהפועל יגיעו ליורוליג ואז ישקיעו סכומים מטורפים ויפתיעו ויגיעו לפלייאוף ואז ימשיכו עוד עונה ביורוליג ובלאט יהיה חלק. השאלה במקרה הזה האם בהפועל המתחדשת יש מקום לבלאט להיות מהכוכבים? כנראה שלא וכנראה שיביאו 2 גארדים לפחות לפניו כי לשים את בלאט רכז ראשון ולהגיע גם לפלייאוף בתור משתתפת חדשה ביורוליג זה מאד לא ריאלי.
שורה תחתונה, אין פה רק עניין של כסף, אלא גם התאמה וגם ניהול קריירה והמותג שנקרא "תמיר בלאט". השאלה אם הוא רוצה עכשיו מהר את הכסף וסיכוי גדול שזה יפגע בשם שלו באירופה, או להשאר במקום שסומכים עליו והוא יכול להתקדם שם מקצועית ולעשות לעצמו שם באירופה. בלאט כולה בן 27, האם השנתיים הבודדות האלו שבהן ירוויח יותר כסף שוות את זה? אולי כן, אבל זו שאלה שתמיר צריך לחשוב עליה טוב טוב. לטעמי התשובה היא לא. אם ינאי היה באמת בונה עליו לטווח ארוך, וגם ליורוליג, היה מציע לו חוזה ארוך טווח, אבל זה שקוף שהוא עושה את זה נטו כדי לפגוע במכבי. בהזדמנות הראשונה ביורוליג הם כנראה לא יספרו אותו שם ויביאו את הרכזים הזרים הכי טובים שהם יכולים להביא בכסף שיש להם.
הכל נכון, ועדיין - לא רואה דמיון למקרה זוסמן, לא מקצועית וגם לא כלכלית. גם אם יש ירידה מקצועית מסוימת (לא קרוב למה שזוסמן עשה מבחינה מקצועית), החוזה שבלאט אמור לקבל זה חוזה עתק גם ברמת יורוליג, והשנתיים האלו הן פחות או יותר כמו 5 שנים במכבי מבחינה כלכלית. ומי מבטיח לו שעוד 5 שנים במכבי הוא יוכל להמשיך להרוויח היטב? הסיכון לא כזה שונה לדעתי מאשר שנתיים על תפר היורוליג.
29 יולי 2024, 15:00
29 יולי 2024, 16:55
עידן כתב:החוזה שפורסם הוא 1.4 מיליון לשנה:
https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=477909
וברור שהוא לא צפוי להרוויח כזה סכום בתום השנתיים, אבל גם אם ירוויח "רק" 500 אלף לעונה לאחר מכן, הוא כבר ירוויח הרבה יותר ממה שירוויח אם יישאר במכבי לפי הסכומים שפורסמו
29 יולי 2024, 17:18
felix_r כתב:עידן כתב:החוזה שפורסם הוא 1.4 מיליון לשנה:
https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=477909
וברור שהוא לא צפוי להרוויח כזה סכום בתום השנתיים, אבל גם אם ירוויח "רק" 500 אלף לעונה לאחר מכן, הוא כבר ירוויח הרבה יותר ממה שירוויח אם יישאר במכבי לפי הסכומים שפורסמו
למה לא? בוואלה כתובו שמכבי נותנת לו 650 אלף
29 יולי 2024, 17:27
29 יולי 2024, 17:42
עידן כתב:felix_r כתב:עידן כתב:החוזה שפורסם הוא 1.4 מיליון לשנה:
https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=477909
וברור שהוא לא צפוי להרוויח כזה סכום בתום השנתיים, אבל גם אם ירוויח "רק" 500 אלף לעונה לאחר מכן, הוא כבר ירוויח הרבה יותר ממה שירוויח אם יישאר במכבי לפי הסכומים שפורסמו
למה לא? בוואלה כתובו שמכבי נותנת לו 650 אלף
למה לא מה? סתם נתתי דוגמה לגבי הסכום שירוויח אם הוא ייקח את ההצעה של הפועל, ייתן שנתיים רעות, ואז הערך שלו יירד ויישאר "רק" ישראלי בכיר ונניח יקבל 500 אלף (קשה לי להאמין שהוא ייפול לפחות מזה, אבל שוב, רק דוגמה). זה עדיין הרבה יותר ממה שירוויח אם יישאר במכבי כל התקופה הזו על 650 אלף מן הסתם
29 יולי 2024, 17:44
toja27 כתב:ינאי בדק כבר כמה קבוצות יורוליג רוצות את בלאט לעונת השאלה?
29 יולי 2024, 17:47
toja27 כתב:ינאי בדק כבר כמה קבוצות יורוליג רוצות את בלאט לעונת השאלה?
29 יולי 2024, 18:16
עידן כתב:toja27 כתב:ינאי בדק כבר כמה קבוצות יורוליג רוצות את בלאט לעונת השאלה?
לפי השמועות/דיווחים לכאורה יש לינאי איזה סיכום שהוא משאיל אותו לווילרבאן
29 יולי 2024, 20:35
31 יולי 2024, 17:09
31 יולי 2024, 18:51
31 יולי 2024, 19:11
A.Parker כתב:בלאט עדיין בתפקיד במכבי?
ומה לגבי התפקיד בקנדה?
31 יולי 2024, 20:57
31 יולי 2024, 21:23
מרסר כתב:A.Parker כתב:בלאט עדיין בתפקיד במכבי?
ומה לגבי התפקיד בקנדה?
לפי הראיון שלו בבסקטניוז כן הוא עדיין עובד בתור יועץ מקצועי במכבי אומנם במינון הרבה יותר נמוך בגלל מצבו הרפואי, לגבי נבחרת קנדה כן הוא יועץ גם שם.
מתוך הראיון שלו:
דייויד בלאט שמשמש כיום כיועץ מקצועי במכבי תל אביב התראיין לאתר האירופאי "BasketNews", שם נחשף כי מאמן העבר האגדי שיחק תפקיד משמעותי בהחלטה של רוקאס יוקובאיטיס להצטרף לצהובים, זאת לאחר שהיה על סף סיכום בז`לגיריס קובנה.
"אני בהחלט מקווה שיוקובאיטיס מוכן להיות הרכז המוביל של מכבי ת"א", אמר בלאט. "בשביל זה הבאנו אותו. הוא נכנס לנעליים גדולות של לורנזו בראון".
04 אוגוסט 2024, 11:49
04 אוגוסט 2024, 11:52
04 אוגוסט 2024, 11:56
04 אוגוסט 2024, 14:27
04 אוגוסט 2024, 17:55