פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: אשכול המלפפונים / סגל - מי ישלים את הפאזל?

26 יולי 2011, 07:51

בנימין נעמן כתב:
קודי כתב:
er79 כתב:חביב, זוכר מה אמרתי לך אתמול, לא לפתח ציפיות על הקומבו שיבוא? אז תקרא ידיעות של הבוקר, שם מתעקש רפאל נאה שהגארד שיבוא לא יעלה על 400 אלף דולר. אין לי מושג אם זה נכון, אבל לא ציפיתי שמכבי תפזר את כספה על הרכש האחרון לאור החתמות בינוניות כמו סמית׳. לכן אני עדיין חושב שיש צורך לשמור על פרקינס כתוכנית מגירה. לא ברורה לי כלל מדיניות החסכנות הזו, כאשר הרכישות השנה אפילו נמוכות מאלו של שנה שעברה. אם אני מתעלם לרגע מהשדרוג בשכרו של פארגו, סמית הוא ההחתמה הכי יקרה העונה של מכבי, בפחות מחצי מליון דולר. השאלה אם היכולת של שנה שעברה תספיק גם העונה מול רכישות עתק של הרבה מועדונים אירופיים, גם מדרגים נמוכים משלנו. אני פסימי הפעם.

שוב אני אומר את שאמרתי קודם - הנהלת מכבי בשאננות טוטאלית בעקבות הקסמים שעשה בשנה שעברה בלאט והיא בטוחה שגם אם תוריד לו עוד קצת את רמת הכשרון הוא יוכל שוב ושוב לחזור על הקסמים האלה. מכיוון שלצערנו יש בית מוקדם מאוד קשה, בהחלט יכל להיות שבנובמבר נראה את פדרמן וחבריו מתפכחים.
אגב, אם הידיעה של רפאל נאה נכונה, אז מסתבר שבמכבי חוסכים מיום ליום. הרי התכוונו גם להביא את הלפרין (500 אלף דולר נטו, עלות של מיליון דולר) וגם עוד גארד זר. פתאום הלפרין לא מגיע והולכים להוציא גם על אוחיון (200 אלף נטו, עלות של 400 אלף) וגם על הגארד הזר (400 אלף נטו, עלות של 500 אלף בגלל המיסוי) ביחד פחות ממה שהתכוונו לשלם להלפרין לבד.
אם זה נכון אז באמת חבל מאוד שמכבי לא מנצלת את הקיץ הזה, בו מסתובבים לא מעט שחקני NBA לגיטימיים כשחקנים חופשיים וניתן להחתים אותם במחירים סבירים יחסית, אבל ב-400 אלף דולר בוודאי שלא נקבל שחקן כזה.

יש לי דהז'וו לשנה שעברה.
זה בדיוק הסגנון של "בלאט מתפוטר בינואר"
"מכבי לא עוברת את הטופ 16"
שבעתי מזה ואני סומך על מכבי בעיינים עצומות לרווחה.
תגידו שאני דביל ושאוהד שהקבוצה טועה צריך לבקר, אבל אני ואף אחד פה לא ברמה כדי לדעת מה נכון למכבי ומה לא.

נו, שוב עם הסיסמאות הנבובות האלה? הרי בלאט הוא לא קוסם שיכול בכל שנה לקחת קבוצה בלי הרבה כשרון (והשנה נראה שהכשרון יהיה נמוך יותר מבשנה שעברה) ולהפוך אותה לקבוצה גדולה. איך יכול להיות שהמחליפים של שניים מהשחקנים החשובים בסגל הם דווין סמית ועוד גארד זר ב-400 אלף דולר?

26 יולי 2011, 08:28

פארקר בTwitter :

Rumors of my return to Maccabi are not true. I don't know how this got started. Enjoying my last few days of vacation in Tel Aviv
http://twitter.com/#!/AMP1808/status/95618367255359488

26 יולי 2011, 08:39

קודי כתב:נו, שוב עם הסיסמאות הנבובות האלה? הרי בלאט הוא לא קוסם שיכול בכל שנה לקחת קבוצה בלי הרבה כשרון (והשנה נראה שהכשרון יהיה נמוך יותר מבשנה שעברה) ולהפוך אותה לקבוצה גדולה. איך יכול להיות שהמחליפים של שניים מהשחקנים החשובים בסגל הם דווין סמית ועוד גארד זר ב-400 אלף דולר?

בלאט לא צריך להיות קוסם אלא פשוט להיות מאמן טוב.

זה מדהים אותי כל פעם מחדש עד כמה הסטנדרטים למאמנים נהיו נמוכים. היום מאמן טוב הוא מאמן שלוקח קבוצה עם תקציב בלתי מוגבל, מביא איזה שחקנים שמתחשק לו ומגיע עם הקבוצה לפיינל-פור, בעוד שמאמן שעושה את זה עם תקציב מוגבל מבלי שתהיה לו יכולת להביא ולשחרר כל שחקן שיחפוץ - הוא כבר לא פחות מקוסם. בעונה הקודמת בלאט לקח סגל שעל פניו לא נראה יותר מדי קשור אחד לשני ובנה שיטת משחק שמנצלת את האיכויות של כ"א מהשחקנים בצורה כמעט מקסימלית, זה לא יותר קסם מלראות את אליהו קולע זריקת גויאבה או סופו קולע עם הגב לסל.

בכלל, להרבה אנשים (כולל גם לי) יש נטייה לכתוב "X יותר מוכשר או ל-Y אין כשרון", מהו בדיוק המדד הזה ל-"כשרון", איך בדיוק מכמתים "כשרון" כשקובעים שלאחד יש אותו בעוד שלאחר לא? על סמך מה בדיוק אפשר לקבוע שהקבוצה הנוכחית היא פחות "מוכשרת" מזו של שנה שעברה? האם תכונת ה-"כשרון" היא דטרמיניסטית וברגע ש-X הוא פחות "כשרוני" אז הוא לעד כזה?
אולי רצוי לענות על השאלות האלה לפני שנטען שאחרים מפזרים "סיסמאות נבובות".

26 יולי 2011, 08:55

מה אתם בוכים? לקאחה לבורל נכון לעכשיו יש רק 6 שחקנים חתומים בסגל! :D

26 יולי 2011, 08:56

EulGam05 כתב:
קודי כתב:נו, שוב עם הסיסמאות הנבובות האלה? הרי בלאט הוא לא קוסם שיכול בכל שנה לקחת קבוצה בלי הרבה כשרון (והשנה נראה שהכשרון יהיה נמוך יותר מבשנה שעברה) ולהפוך אותה לקבוצה גדולה. איך יכול להיות שהמחליפים של שניים מהשחקנים החשובים בסגל הם דווין סמית ועוד גארד זר ב-400 אלף דולר?

זה מדהים אותי כל פעם מחדש עד כמה הסטנדרטים למאמנים נהיו נמוכים. היום מאמן טוב הוא מאמן שלוקח קבוצה עם תקציב בלתי מוגבל, מביא איזה שחקנים שמתחשק לו ומגיע עם הקבוצה לפיינל-פור, בעוד שמאמן שעושה את זה עם תקציב מוגבל מבלי שתהיה לו יכולת להביא ולשחרר כל שחקן שיחפוץ - הוא כבר לא פחות מקוסם. בעונה הקודמת בלאט לקח סגל שעל פניו לא נראה יותר מדי קשור אחד לשני ובנה שיטת משחק שמנצלת את האיכויות של כ"א מהשחקנים בצורה כמעט מקסימלית, זה לא יותר קסם מלראות את אליהו קולע זריקת גויאבה או סופו קולע עם הגב לסל.

בכלל, להרבה אנשים (כולל גם לי) יש נטייה לכתוב "X יותר מוכשר או ל-Y אין כשרון", מהו בדיוק המדד הזה ל-"כשרון", איך בדיוק מכמתים "כשרון" כשקובעים שלאחד יש אותו בעוד שלאחר לא? על סמך מה בדיוק אפשר לקבוע שהקבוצה הנוכחית היא פחות "מוכשרת" מזו של שנה שעברה? האם תכונת ה-"כשרון" היא דטרמיניסטית וברגע ש-X הוא פחות "כשרוני" אז הוא לעד כזה?

מחזק ואפילו אוסיף ברשותך מספר דברים.

נראה ששחקנים נמדדים כאן רק לפי כמות הכסף שהם מקבלים.
כולם כאן מעלימים עין מכך שסמית' הגיע למכבי מהסיבה הפשוטה, שהוא היה בחירתו של בלאט. בד בבד, מבקרים כאן את ההנלה על כך שהיא קמצנית והעיזה להחתים שחקן עבור 450 אלף דולר בלבד.
בלאט אשם בכך שהשחקנים בהם הוא מועניין לא עולים יותר ממיליון דולר?
מה שמצחיק כאן, זה ששחקן כמו דורון פרקינס, שזכה כאן למעמד של קדוש, הגיע למכבי בשביל משהו 270 אלף דולר וגם בעונה שעברה, לא השתכר יותר ממה שסמית' צפוי להשתכר העונה.

לסיכום, חוסר האובייקטיביות חוגג ועדהשלמת בניית הסגל (וכנראה שגם אחריה) נשמע פה את כל התיאוריות והבכיות הרגילות.

26 יולי 2011, 09:49

אויש, נו באמת, אתה באמת רוצה תגובה לשאלה הזו? נראה לך באמת הגיוני שבלאט לא ירצה שחקנים שעולים מעל מליון דולר? ההנהלה לא מאפשרת לו להביא אותם. אתה באמת חושב שבלאט העדיף את סמית' על סמי מחיה? אתה באמת חושב שבלאט העדיף את אוחיון על הלפרין?

26 יולי 2011, 10:04

היה כתוב בידיעות שהתקציב לגארד יהיה באזור ה-400 אלף

26 יולי 2011, 10:12

EulGam05 כתב:

אתה במצב רוח פילוסופי ? :D

אני אענה לך כך - פארקר היה שחקן מוכשר, נכון ? הוא היה מוכשר כל חייו המקצועיים, עבר פוליש רציני במכבי ועוד התקדמות בטורונטו.

לעומתו מורן רוט לא שחקן כל כך מוכשר ולא יהיה כל כך מוכשר אף פעם. הוא כבר לא ישחק במכבי ולא בנ.ב.א ואפילו לא יניף את גביע אירופה
כשחקן מוביל.

כן, באופן כללי כישרון בספורט בכלל או כדורסל בפרט הוא תכונה דטירמיניסטית, כמו כישרון במוסיקה, בספרות או בתחומים אחרים.
זה לא אומר שאי אפשר ללטש את הכישרון ולהיות הרבה יותר טובים דרך עבודה קשה, או להיות שחקן הרבה יותר טוב דרך עבודה קשה עם
כישרון מוגבל , אבל כן, כישרון נתון זה דבר קבוע מראש.
ניתן למתוח לצדדים כישרון ( אחורה או קדימה, לטוב או לרע ), אבל את הבסיס לא ניתן לשנות.

אתה באמת חושב שהקבוצה של מכבי בשנה שעברה דומה בכישרון שלה למכבי של 2003-2006 ?

מה זאת אומרת מהו המדד לכישרון ? איזה מן שאלות אלו באמצע החמסין ? :eek

26 יולי 2011, 11:31

er79 כתב:

אויש, נו באמת, אתה באמת רוצה תגובה לשאלה הזו? נראה לך באמת הגיוני שבלאט לא ירצה שחקנים שעולים מעל מליון דולר? ההנהלה לא מאפשרת לו להביא אותם. אתה באמת חושב שבלאט העדיף את סמית' על סמי מחיה? אתה באמת חושב שבלאט העדיף את אוחיון על הלפרין?

כן
בלאט החתים את סמית' בשלב מאוד מוקדם של הקיץ ובחר בו על פני הרבה מאוד מעומדים אחרים.
על אף שהוא לא חתם על חוזה גדול מדי, למכבי היתה אפשרות להחתים שחקנים אחרים, לרבות חלק מן השמות שהועלו כאן בקיץ. סמית' חתם בשלב בו מאחיה, וויבר ווולש היו ללא קבוצה ומכבי בכלל לא פנתה אליהם.
שחקנים שמוחתמים בשלב כ"כ מוקדם של העונה הם כמעט תמיד שחקנים אותם המאמן רוצה. יתרה מזאת, החתמתו של סמית' לא היתה פשוטה עבור מכבי והיתה מותנת בשחרורו מבנטון, מה שרק מחזק את העובדה שסמית' היה מועמד מוביל ובשום אופן לא ברירת מחדל.
אז סמית' ירוויח רק ב450 אלף דולר? נצטרך לחיות עם זה. גם פרקינס המהולל לא הרוויח מיליון דולק לעונה(בשום שלב של הקריירה שלו), ובשנתיים האחרונות הרוויח פחות ממה שסמית' צפוי להשתכר העונה.
בכל מקרה, אני מקווה מאוד שהנסוחה לפיה שחקן של מיליון הוא בהכרח שחקן טוב, לא מנחה את המאמן וההנהלה. כשאני אני מסתכל על פארגו, אידסון, סופו ופרקינס אני בהחלט שמח על כך שמכבי בחרה בהם ולא בשחקנים כמו שאראס, פליניניץ' או נאכבר שמרוויחים מיליון דולר (או יותר) לעונה, אבל מתקשים לספק את הסחורה.
כשאני נזכר בשחקן האחרון שחתם כאן על חוזה של מיליון דולר לעונה, עולה שמו של מצ'איי לאמפה, שלא הראה עליונות כלשהי על השחקנים הזולים יותר.

בלי קשר, חבל שהזלזול פה בבלאט רק הולך וגובר. מציגים כאותו כבובה של ההנהלה ושידיו קשורות בשל הגבלות התקציב.
אני גם לא מבין למה כולם בטוחים שבלאט כ"כ רוצה שחקנים של מיליון דולר לעונה. עד עתה, הנוסחה הזאת לא הוותה מתכון ודאי להצלחה.

26 יולי 2011, 11:40

yarinsaky כתב:
EulGam05 כתב:

אתה במצב רוח פילוסופי ? :D

אני אענה לך כך - פארקר היה שחקן מוכשר, נכון ? הוא היה מוכשר כל חייו המקצועיים, עבר פוליש רציני במכבי ועוד התקדמות בטורונטו.

לעומתו מורן רוט לא שחקן כל כך מוכשר ולא יהיה כל כך מוכשר אף פעם. הוא כבר לא ישחק במכבי ולא בנ.ב.א ואפילו לא יניף את גביע אירופה
כשחקן מוביל.

כן, באופן כללי כישרון בספורט בכלל או כדורסל בפרט הוא תכונה דטירמיניסטית, כמו כישרון במוסיקה, בספרות או בתחומים אחרים.
זה לא אומר שאי אפשר ללטש את הכישרון ולהיות הרבה יותר טובים דרך עבודה קשה, או להיות שחקן הרבה יותר טוב דרך עבודה קשה עם
כישרון מוגבל , אבל כן, כישרון נתון זה דבר קבוע מראש.
ניתן למתוח לצדדים כישרון ( אחורה או קדימה, לטוב או לרע ), אבל את הבסיס לא ניתן לשנות.

אתה באמת חושב שהקבוצה של מכבי בשנה שעברה דומה בכישרון שלה למכבי של 2003-2006 ?

מה זאת אומרת מהו המדד לכישרון ? איזה מן שאלות אלו באמצע החמסין ? :eek

אבל מה הקריטריון שעל פיו קבעת ששחקן מסוים הוא יותר "מוכשר"? יש איזשהו אלגוריתם שהקלט שלו הוא שחקן X והפלט הוא מספר שמציין את "הכשרון" של X?

26 יולי 2011, 11:42

חביב, כל מה שאמרת נכון.

אבל עדיין, אם יש לך את האופצייה להביא שחקנים יקרים יותר יש לך הרבה יותר אופציות טובות, ככה זה עובד בכל תחום בחיים. כך מכבי שולטת
בליגה כבר עשרות שנים, וכך פאו וצסק"א שלטו באירופה , וכך ברצלונה וריאל ומנצ'סטר בכדורגל.

בבלאט אף אחד לא מזלזל חלילה, הוא עשה דברים גדולים בקיץ שעבר. אבל שחקנים מוכשרים עם ניסיון עולים סכומים שלמכבי כנראה אין ולכן
היא תמשיך להמר בכל קיץ.
לפעמים הימורים מצליחים ולפעמים לא, כך זה טבעם של הימורים.

אם למכבי היה את הכסף היא הייתה משאירה את איידסון ולא מחליפה אותו באחר, אין כאן ספק, כי את זה בלאט אמר בעצמו.

בסך הכול מכבי בנוייה היטב הקיץ והיא צריכה שחקן אחד טוב מאוד כדי לסגור סגל טוב. חבל לקלקל את זה עם החתמה בינונית ויש אכן ציפייה
להחתמה טובה שתעודד את כולם.

בהצלחה.
נערך לאחרונה על ידי yarinsaky בתאריך 26 יולי 2011, 11:50, נערך פעם אחת בסך הכל.

26 יולי 2011, 11:49

על פי איזה קריטריון ? על פי איזה אלגוריתם ?

על פי צבע עיניים.

26 יולי 2011, 11:54

yarinsaky כתב:חביב, כל מה שאמרת נכון.

אבל עדיין, אם יש לך את האופצייה להביא שחקנים יקרים יותר יש לך הרבה יותר אופציות טובות, ככה זה עובד בכך תחום בחיים. כך מכבי שולטת
בליגה כבר עשרות שנים, וכך פאו וצסק"א שלטו באירופה , וכך ברצלונה וריאל ומנצ'סטר בכדורגל.

בבלאט אף אחד לא מזלזל חלילה, הוא עשה דברים גדולים בקיץ שעבר. אבל שחקנים מוכשרים עם ניסיון עולים סכומים שלמכבי כנראה אין ולכן
היא תמשיך להמר בכל קיץ.
לפעמים הימורים מצליחים ולפעמים לא, כך זה טבעם של הימורים.

אם למכבי היה את הכסף היא הייתה משאירה את איידסון ולא מחליפה אותו באחר, אין כאן ספק, כי את זה בלאט אמר בעצמו.

בסך הכול מכבי בנוייה היטב הקיץ והיא צריכה שחקן אחד טוב מאוד כדי לסגור סגל טוב. חבל לקלקל את זה עם החתמה בינונית ויש אכן ציפייה
להחתמה טובה שתעודד את כולם.

בהצלחה.

בדיוק, ובגלל הדברים האילו, לא צריכים לקחת את תקציבה של מכבי כבור ללא תחתית.
זה נכון שככל שהיכולת הכלכלית חזקה יותר, כך אפשר להביא שחקנים טובים יותר. אבל זה שמכבי בחרה להביא שחקן זול יחסית, לא אומר שהוא בהכרח לא טוב או פחות טוב משחקן המשתכר בסכומי עתק.
אם למכבי בכל זאת יש מגבלות תקציביות, זה לא אומר שההנהלה היא קמצנית. זה מצב נתון שנצטרך לחיות איתו, גם לאור כל השמועות על הגדלת התקציב וההתעלמות מכך שמכבי כבר שפכה לא מעט כסף הקיץ.

כפי שציינת, מכבי הציעה לאידסון חוזה של 1.4 ממליון דולר לעונה (עובדה ממנה נוטים להתעלם כאן) וזה עוד דבר המחזק שבחירתו של סמית' היתה ממניעים מקצועיים והרבה פחות משיקולים כלכליים. אני כמעט בטוח שמכבי יכלה להביא זר יקר יותר (לא בהכרח במיליון דולר), אבל בחרה בסמית' כי אותו היא רצתה.
בכל מקרה, לדרוש ממכבי לשפוך סכומי עתק גם על השחקן בעמדה מס' 2 וגם בעמדה מס' 3, זאת בהחלט הגזמה.
צריכים גם לזכור שבעמדה מס' 3 מכבי חיפשה מחליף לאידסון, שגם לא היה שחקן יותר מדי יקר וגם לא היה איזה כוכב או קלעי גדול. לא בטוח שהחתמתו של איזה ספורסטאר אירופאי במילוני דולרים, היתה ממלאת את החלל שאידסון השאיר.

26 יולי 2011, 12:10

טוב, חביב, תמשיך להאמין שסמית היה האופציה הראשונה של בלאט.

26 יולי 2011, 12:13

עכשיו שאני חושב על זה אפשרי להביא את פארקר, לחץ מהאוהדים וממכבי ביחד עם פתיחת כיס של ההנהלה ישפרו את הסיכוי שהוא ירצה לחזור לפה...

26 יולי 2011, 12:17

Chen כתב:עכשיו שאני חושב על זה אפשרי להביא את פארקר, לחץ מהאוהדים וממכבי ביחד עם פתיחת כיס של ההנהלה ישפרו את הסיכוי שהוא ירצה לחזור לפה...

ואז נבכה למה הביאו שחקן שמודיע על פרישה בתום העונה ולא נבנה כאן משהו לעתיד.

פארקר לא מועמד ולא יגיע.
אפשר להתקדם לאייטם הבא.

26 יולי 2011, 12:24

עשרות אוהדים פנו לפארקר: תגיע לשחק במכבי ת"א
אוהדי מכבי בטירוף בעקבות הפרסום הראשון ב-ONE על רצון הקבוצה להחזיר את הפורוורד. פארקר ממתין לשיחה עם דייויד פדרמן כדי להעביר הילוך
http://one.co.il/Article/183836.html
קשה לי להאמין שזה נכון אבל מי יודע?....

26 יולי 2011, 12:34

er79 כתב:טוב, חביב, תמשיך להאמין שסמית היה האופציה הראשונה של בלאט.

ראשית, אני חושב שזה לגיטימי להאמין בזה.
בדיוק כמו שאתה מאמין שמכבי מכתיבה מדיניות קמצנית ולא מאמין בכך שמכבי תשלם הרבה יותר ממה שידעת על השחקנים והמאמנים שנשארו, כך אני מאמין שסמית' היה אחד המועמדים העדיפים על בלאט הקיץ.

גם בעונה שעברה חשבתי שפארגו היה מועמד מוביל למכבי (ושמו גם הופיע בהקשר של מכבי הרבה לפני החתמתו של טורנס) והייתי בטוח שבלאט בחר בו על-פני שאראס משיקולים מקצועיים בלבד.
מה האחרים חשבו? שפארגו הוא החתמה שערורייתית, ששאראס הרבה יותר מתאים ממנו ורק סיבות תקציביות מונעות את הגעתו של שאראס למכבי.
מה קרה בסוף? לא רק שפארגו התגלה כאפוציה טובה בהרבה משאראס, אלא שמכבי הראתה שיש לה לא מעט כסף וסגרה את עסקת מצ'באן ביותר כסף מאשר שאראס דרש ממנה.
לפעמים מתקבלות החלטות מקצועיות שהם נכונות גם אם על פניהן, הן לא כאלו הגיוניות.

האמת, שגם לי החתמתו של סמית' נראת קצת תמוהה ולא אופיינית, אבל אין לי ספק שזהו אחד השחקנים אותם רצה המאמן. האם זה יצליח? ימים יגידו. כרגע, לא הייתי יוצא בהצהרות.
אני לא מבין כדורסל גדול מספיק בכדי להתנבאות, אני מעדיף להתסמך על עובדות בשטח.

26 יולי 2011, 13:41

שימו לב שכל הפסטיבל הזה של וואן לגבי פארקר התחיל מתי שהוא בא להתארח בארץ.
הבן אדם כולה בא לכאן לביקור קצר והם מיד היו חייבים לתפוס על זה טרמפ ולצאת בכל מיני כותרות מפוצצות שאין להם כל קשר למציאות.
המסקנה שלי מכל העניין הזה היא שכל הכתבים המטומטים האלה של האתר ההזוי הזה הם חבורה של חובבנים שאין להם מושג בשום דבר ומביישים את המקצוע שלהם.

26 יולי 2011, 13:52

מכביסט כתב:שימו לב שכל הפסטיבל הזה של וואן לגבי פארקר התחיל מתי שהוא בא להתארח בארץ.
הבן אדם כולה בא לכאן לביקור קצר והם מיד היו חייבים לתפוס על זה טרמפ ולצאת בכל מיני כותרות מפוצצות שאין להם כל קשר למציאות.
המסקנה שלי מכל העניין הזה היא שכל הכתבים המטומטים האלה של האתר ההזוי הזה הם חבורה של חובבנים שאין להם מושג בשום דבר ומביישים את המקצוע שלהם.

זה פשוט. הוא בא לארץ, יש שביתה, הוא פרי-אג'נט ולמכבי חסר גארד. מבחינתם זה מספיק, בין אם מכבי רוצה אותו או שהוא רוצה לבוא למכבי.
נראה לי מצוץ מהאצבע. קשה לי להאמין שהוא רוצה לבוא למכבי, וקשה מאוד להאמין שמכבי תעמוד בדרישות שלו. אני אישית בעד שיבוא, אבל ממש לא נראה לי סביר
נושא נעול