טורניר ינאקופולוס : מכבי ת"א נגד חימקי, שישי 17:55, ספורט5

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: טורניר ינאקופולוס : מכבי ת"א נגד חימקי, שישי 17:55, ספור

הודעהעל ידי toja27 » 29 ספטמבר 2018, 17:22

Rampel כתב:
toja27 כתב:אני חושב שהוא יכול להיות אול אראונד סקונד גארד, זה נמצא אצלו בdna בהתרשמות שלי. אבל הוא צריך לשפר את הכדרור והפיזיות, בעצם כל דבר שקשור לאספקט החדירה. הקליעה וקבלת החלטות כן כבר נמצאות שם.
שחקן שלהיות אולאראונד זה ב-DNA שלו, לא עומד רוב המשחק בפינה ומחכה לכדורים. יש לו פוטנציאל להיות אחלה של 3&D.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

זה כי הוא עוד לא פיתח חלק מיכולות החדירה ברמה מספקת למה שנדרש ליורוליג. גם חסר ביטחון מסויים למקום שנמצא.
כשג'ורדן יצא מהמכללות , לא היה קרוב ליכולות קליעה מבחוץ שלו בסוף הקריירה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי Rampel » 29 ספטמבר 2018, 17:36

toja27 כתב:
Rampel כתב:
toja27 כתב:אני חושב שהוא יכול להיות אול אראונד סקונד גארד, זה נמצא אצלו בdna בהתרשמות שלי. אבל הוא צריך לשפר את הכדרור והפיזיות, בעצם כל דבר שקשור לאספקט החדירה. הקליעה וקבלת החלטות כן כבר נמצאות שם.
שחקן שלהיות אולאראונד זה ב-DNA שלו, לא עומד רוב המשחק בפינה ומחכה לכדורים. יש לו פוטנציאל להיות אחלה של 3&D.

זה כי הוא עוד לא פיתח חלק מיכולות החדירה ברמה מספקת למה שנדרש ליורוליג. גם חסר ביטחון מסויים למקום שנמצא.
אני לא זוכר את ג'ורדן עומד בצד ומחכה לכדורים. גם אין שום סיבה לעשות השוואות לא פרופורציונליות. אני גם לא זוכר את בורשטיין עומד בצד ומחכה לכדורים.
אני לא רואה את זוס מוביל כדור וכרגע הוא אפילו לא יודע ליצור לעצמו.
אני באמת לא מבין את הפואנטה לנפח איתו ציפיות ולהפוך אותו למשהו שהוא לא. מה רע ב-3&D? קלעי, סווינגמן, שיכול להיות אפקטיבי בשני הצדדים. כרגע אין אף אחד כזה בסגל! מה רע בלפתח אותו לכיוון שאשכרה יש לו סיכוי להפוך בו לשחקן לגיטימי, מבלי לחלום על שיפור אלמנטים שלא טריוויאלי לשפר?

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי SirCharles » 29 ספטמבר 2018, 18:22

דברים שאהבתי:
- בלאק וטיוס יחד - גיב מי מור! גיב מי מור! מי חשב ששני הסנטרים ישחקו כל כך טוב יחד... מתברר שלא חובה שתהיה לשני הגבוהים קליעה, כל עוד לאחד מהם יש יכולת מסירה ומסביבם 3 קלעים. אז בלאק הראה יכולת מסירה יפה מאוד כולל המסירה בנגיעה לשלשה המכריעה של זוסמן, טיוס רץ את המגרש וסיים מתפרצות ושניהם שלטו ברחבות בצורה פנטסטית. לא בטוח שהצימוד הזה יצליח מול כל הקווים הקדמיים ביורוליג אבל אין סיבה שלא לנסות אותו לכמה דקות במשחק לצד שלושה מבין פארגו/ווילבקין/זוסמן/רול/קלויארו (אם ימצא את היד).
- פוטנציאל ה3&D של זוסמן. יובל פתח את המשחק מהוסס ולא עשה יותר מדי בשלושת הרבעים הראשונים, עד שספחיה הכניס אותו לשמור את שבד בסיום. הבחור עשה עבודה נהדרת מול מלך הסלים של היורוליג בדקות האחרונות וכבונוס צלף 2 שלשות מכריעות כולל זו שהבטיחה את הניצחון.
- סבא רול הגיע לעונה. חשוב מאוד שרול גילה מחדש את המוג'ו שלו כי כשהוא טוב בד"כ מכבי מנצחת. בנוסף הוא שחקן הin between הכי טוב של מכבי.

דברים שלא אהבתי:
- שחקנים שלא ברמה. לא יעזור כלום אבל ריי, דיבה וכהן (ולוי עד שיוכח אחרת) הם פשוט לא ברמה.
ריי לא עושה כלום ברמה מספיק טובה. לא קליעה, לא חדירה (למרות כל האתלטיות הסיומת שלו זוועתית), לא הובלת כדור. הוא יעשה מהלך או שניים שיראו את הפוטנציאל שכן יש בו (למשל המסירה היפה לטיוס במתפרצת) אבל יש לו כנראה את היחס פעולות טובות מול רעות הכי גרוע בקבוצה.
כהן מצליח להפסיד בכל מאבק פיזי שזה פשוט מביך. כנראה שיהיו לו הימים בהם הוא יתרום אבל זה לא משהו לבנות עליו.
אני מת על דיבה אבל הוא מפספס יותר מדי בהגנה ולא קולע את השלשות החופשיות שלו.
כשאובריינט, קלויארו וקיין יחזרו אז לא נצטרך יותר מדי דקות מאלו אבל עדיין הייתי מעיף מפה את ריי (או משאיל אותו לפחות כדי שיתגלח על הזקן של קבוצה אחרת).
SirCharles

הודעהעל ידי toja27 » 29 ספטמבר 2018, 18:52

Rampel כתב:
toja27 כתב:
Rampel כתב:

אני לא זוכר את ג'ורדן עומד בצד ומחכה לכדורים. גם אין שום סיבה לעשות השוואות לא פרופורציונליות. אני גם לא זוכר את בורשטיין עומד בצד ומחכה לכדורים.
אני באמת לא מבין את הפואנטה לנפח איתו ציפיות ולהפוך אותו למשהו שהוא לא. מה רע ב-3&D? קלעי, סווינגמן, שיכול להיות אפקטיבי בשני הצדדים. כרגע אין אף אחד כזה בסגל! מה רע בלפתח אותו לכיוון שאשכרה יש לו סיכוי להפוך בו לשחקן לגיטימי, מבלי לחלום על שיפור אלמנטים שלא טריוויאלי לשפר?

הבאתי את ג'ורדן רק בתור דוגמא לשחקן ששיפר אלמנטים במשחק שלו כשהיה צעיר, מן הסתם לא משווה אותו לזוסמן.
זה לא שזה רע שזוסמן יהפוך לשחקן אפקטיבי ב D&3 רק שאם יש מקום ליותר אז למה לא?
ראיתי מעט מאליפות אירופה לצעירים בקיץ אבל מי שראה מספיק, האם זוסמן היה שם שחקן של D&3 בלבד? כלומר בצורת משחק שלו, או האם חדר יותר, קלע , ניהל משחק ובקיצור עשה הכל מהכל ?
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי Rampel » 29 ספטמבר 2018, 19:11

toja27 כתב:
Rampel כתב:
toja27 כתב:
Rampel כתב:

הבאתי את ג'ורדן רק בתור דוגמא לשחקן ששיפר אלמנטים במשחק שלו כשהיה צעיר, מן הסתם לא משווה אותו לזוסמן.
ראיתי מעט מאליפות אירופה לצעירים בקיץ אבל מי שראה מספיק, האם זוסמן היה שם שחקן של D&3 בלבד? כלומר בצורת משחק שלו, או האם חדר יותר, קלע , ניהל משחק ובקיצור עשה הכל מהכל ?

הוא בעיקר חתך הגנות. משם הוא שם ליי אפ, או קלע. היו לו גם כמה חדירות יפות (חלקן גם הסתיימו במסירות חכמות), הוא שיפר את האלמנט הזה, אבל בעיקר המשיך להשתמש בנשק המרכזי שלו - קליעה ל-3.
אני לא זוכר אותו מוביל כדור בכלל (אם כבר, מי שניסה לפעמים זה אבדיה), על זה היו אמונים בעיקר בני ובריסקר (ואם הוא רכז והם הועדפו לפניו כמובילי כדור, זה מספר את כל הסיפור. מזל שהוא לא רכז).
הזריקה ל-3 זה אזור הנוחות שלו והגוף ומוטת הידיים נותנים פוטנציאל הגנתי (שגם אותו צריך מאוד ללטש. שוב, מהמשחק אתמול זוכרים שתי חסימות על שבד, אבל לא שהוא עדיין נוטה להירדם בהגנת החילופים) - וזה בסדר גמור! גם אם הוא ילטש את החדירה, המסירה, ההגנה, יתחזק, ייקח ריבאונדים, זה יהפוך אותו לאחלה שחקן 3&D עם עוד כמה תרגילים בשרוול, שזה נהדר. זה לא אולאראונד, כי הוא לא הולך לחפש את הכדור בכוח ולעשות הכל, אלא ימשיך לעמוד בנקודות שבהן הוא ירגיש בנוח. ועם הזמן גם יחפשו אותו כי ידעו שהוא הולך לעשות את הדברים שהוא יודע. אני לא רואה אותו מתפתח למשהו אחר, הוא אף פעם לא הראה שהוא מסוגל למשהו אחר וצורת המשחק שלו גם לא מספרת משהו אחר. אבל תגיד לי, מה במה שתיארתי לך נשמע לא טוב? מי לא היה רוצה שחקן כזה בסגל? למה הוא חייב להיות הרכז?

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי toja27 » 29 ספטמבר 2018, 19:22

Rampel כתב:
toja27 כתב:
Rampel כתב:
toja27 כתב:
Rampel כתב:שחקן שלהיות אולאראונד זה ב-DNA שלו, לא עומד רוב המשחק בפינה ומחכה לכדורים. יש לו פוטנציאל להיות אחלה של 3&D.

הוא בעיקר חתך הגנות. משם הוא שם ליי אפ, או קלע. היו לו גם כמה חדירות יפות (חלקן גם הסתיימו במסירות חכמות), הוא שיפר את האלמנט הזה, אבל בעיקר המשיך להשתמש בנשק המרכזי שלו - קליעה ל-3.
אני לא זוכר אותו מוביל כדור בכלל (אם כבר, מי שניסה לפעמים זה אבדיה), על זה היו אמונים בעיקר בני ובריסקר (ואם הוא רכז והם הועדפו לפניו כמובילי כדור, זה מספר את כל הסיפור. מזל שהוא לא רכז).
הזריקה ל-3 זה אזור הנוחות שלו והגוף ומוטת הידיים נותנים פוטנציאל הגנתי (שגם אותו צריך מאוד ללטש. שוב, מהמשחק אתמול זוכרים שתי חסימות על שבד, אבל לא שהוא עדיין נוטה להירדם בהגנת החילופים) - וזה בסדר גמור! גם אם הוא ילטש את החדירה, המסירה, ההגנה, יתחזק, ייקח ריבאונדים, זה יהפוך אותו לאחלה שחקן 3&D עם עוד כמה תרגילים בשרוול, שזה נהדר. זה לא אולאראונד, כי הוא לא הולך לחפש את הכדור בכוח ולעשות הכל, אלא ימשיך לעמוד בנקודות שבהן הוא ירגיש בנוח. ועם הזמן גם יחפשו אותו כי ידעו שהוא הולך לעשות את הדברים שהוא יודע. אני לא רואה אותו מתפתח למשהו אחר, הוא אף פעם לא הראה שהוא מסוגל למשהו אחר וצורת המשחק שלו גם לא מספרת משהו אחר. אבל תגיד לי, מה במה שתיארתי לך נשמע לא טוב? מי לא היה רוצה שחקן כזה בסגל? למה הוא חייב להיות הרכז?

אני לא חושב שהוא רכז, בעיני הוא 2 בעיקר .
שוב, זה לא רע בכלל, אבל אם הוא יוכל לקבל את הכדור על קו ה -3 לעשות הטעייה מוצלחת , לחדור ומשם לסיים או למסור לשחקן פנוי אז האם זה לא טוב יותר משחקן שרק מתמקם על קו ה-3 וזורק? האם זה לא הופך אותו לשחקן שלם יותר?
בעיני כן.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי Rampel » 29 ספטמבר 2018, 19:28

toja27 כתב:
Rampel כתב:
toja27 כתב:
Rampel כתב:
toja27 כתב:זה כי הוא עוד לא פיתח חלק מיכולות החדירה ברמה מספקת למה שנדרש ליורוליג. גם חסר ביטחון מסויים למקום שנמצא.

אני לא חושב שהוא רכז, בעיני הוא 2 בעיקר .
שוב, זה לא רע בכלל, אבל אם הוא יוכל לקבל את הכדור על קו ה -3 לעשות הטעייה מוצלחת , לחדור ומשם לסיים או למסור לשחקן פנוי אז האם זה לא טוב יותר משחקן שרק מתמקם על קו ה-3 וזורק? האם זה לא הופך אותו לשחקן שלם יותר?
בעיני כן.
הלוואי והוא יוסיף גם את זה לרפרטואר שלו. מקווה שהוא יהפוך לקלעי שכל כך יחששו מהזריקה שלו שהוא יצליח להקפיץ שומרים. אני לא חושב שזה יהפוך אותו לאולאראונד.

בסופו של דבר אנחנו מסכימים. גם אני רואה אותו כרגע כ-2. אני חושב שהוא יכול להתפתח לסווינגמן טוב.

אגב, אם זוס רוצה דמות אמיתית לשאוב ממנה השראה בצורת המשחק ולשאוף הכי גבוה שאפשר, הוא צריך להסתכל הרבה על קליי ת'ומפסון. כשיש לו את הדבר הכי דומה לסטף קרי האירופאי בעמדה 1, אין שום סיבה שהם לא יתפתחו לספלאש בראדרס גרסת היורוליג חחח

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי felix_r » 29 ספטמבר 2018, 19:37

אם בנבחרת העתודה זוסמן היה מתרכז בעיקר בשלשות, הוא לא היה מגיע לכלום, כי באליפות הזאת היו לו 28.9% לשלוש, שזה מעט מאוד לכל הדעות. לא שזה מצביע על יכולת קליעה חלשה, סתם כושר קליעה רע ספציפית באליפות הזאת (באליפות לפני שנה היו לו 42.5% מצוינים). אני רק אומר, שלמרות האחוזים הנמוכים לשלוש הוא עדיין נבחר לMVP, זאת אומרת הוא הצטיין בדברים אחרים.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Rampel » 29 ספטמבר 2018, 19:49

אם תרבות דיון לא הייתה ממך והלאה הייתי מגיב לך ברצינות.

אני רק אגיד שבשום שלב לא אמרתי שהוא לא עשה דברים אחרים, הוא כן זרק 5.4 פעמים ל-3 במשחק, עם כמה משחקים של 8 זריקות מחוץ לקשת (שזה הרבה לכל הדעות). אתה יודע מה הוא לא עשה?! הוא לא הוביל כדור!

סמל אישי של המשתמש
Rampel

Re: טורניר ינאקופולוס : מכבי ת

הודעהעל ידי felix_r » 29 ספטמבר 2018, 20:56

Rampel כתב:אם תרבות דיון לא הייתה ממך והלאה הייתי מגיב לך ברצינות.

אני רק אגיד שבשום שלב לא אמרתי שהוא לא עשה דברים אחרים, הוא כן זרק 5.4 פעמים ל-3 במשחק, עם כמה משחקים של 8 זריקות מחוץ לקשת (שזה הרבה לכל הדעות). אתה יודע מה הוא לא עשה?! הוא לא הוביל כדור!

קראתי כמה מהתגובות שלך בנוגע לזוסמן, ונוצר אצלי הרושם (אולי זהו רושם מוטע), שבכלל לא ראית את המשחקים של נבחרת העתודה. זה כאילו המקום היחיד שצפית בזוסמן זה במשחקי מכבי, בהם הוא בעיקר עומד בפינה ומחכה לכדור. אחרת קשה להבין את הדברים שאתה אומר.

באליפות העתודה לפני שנה זוסמן באמת לא התעסק יותר מדי בהובלת הכדור ובבניית ההתקפה בגלל שהיה בנבחרת רכז דומיננתי - בלאט. באליפות האחרונה הוא עשה הכל כולל הכל ובגלל זה גם נבחר ל MVP.

ואם גם נעזוב את גיל העתודה ונעבור לנבחרת הבוגרת, אז במשחק האחרון נגד גרמניה היו לזוסמן 10 אסיסטים, כי הוא גם מוביל את הכדור וגם בונה מהלכים!

נ.ב. בנוגע למספר הזריקות שלו, שציינת. העניין הוא שזוסמן היה הכוכב של הנבחרת, והוא הרגיש על עצמו צורך להוביל את כולם, לקחת אחריות, שזה כולל לזרוק הרבה זריקות. בגלל זה היה לו מסםר גדול של זריקות, לא בגלל שזה הדבר שהוא עושה הכי טוב.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Rampel » 29 ספטמבר 2018, 21:07

"הוא בעיקר חתך הגנות. משם הוא שם ליי אפ, או קלע. היו לו גם כמה חדירות יפות (חלקן גם הסתיימו במסירות חכמות), הוא שיפר את האלמנט הזה, אבל בעיקר המשיך להשתמש בנשק המרכזי שלו - קליעה ל-3."

אתה טוען שהוא קומבו גארד ואני לא ראיתי את זוסמן משחק באליפות אירופה? זוסמן תפקד כקומבו גארד באליפות? מתי הוא בדיוק הוביל כדור? אם כבר, היו לא מעט הרכבים שהוא שיחק ב-3 ועשה את הדברים שרשמתי. גם שם הוא לא יצר לעצמו ופשוט עשה את מה שהוא עבד עליו והוא יודע. ואם אתה מתכוון להערות שלי על ההגנה שלו, אז מלכתחילה טענתי שזה לא מרשים לחטוף ו"להרוג" ילדים בני 18. אנחנו יודעים שיש לו מוטת ידיים ארוכה והגנת אחד על אחד לא רעה.

סמל אישי של המשתמש
Rampel

Re: טורניר ינאקופולוס : מכבי ת

הודעהעל ידי felix_r » 29 ספטמבר 2018, 21:15

Rampel כתב:"הוא בעיקר חתך הגנות. משם הוא שם ליי אפ, או קלע. היו לו גם כמה חדירות יפות (חלקן גם הסתיימו במסירות חכמות), הוא שיפר את האלמנט הזה, אבל בעיקר המשיך להשתמש בנשק המרכזי שלו - קליעה ל-3."

אתה טוען שהוא קומבו גארד ואני לא ראיתי את זוסמן משחק באליפות אירופה? זוסמן תפקד כקומבו גארד באליפות? מתי הוא בדיוק הוביל כדור? אם כבר, היו לא מעט הרכבים שהוא שיחק ב-3 ועשה את הדברים שרשמתי. גם שם הוא לא יצר לעצמו ופשוט עשה את מה שהוא עבד עליו והוא יודע. ואם אתה מתכוון להערות שלי על ההגנה שלו, אז מלכתחילה טענתי שזה לא מרשים לחטוף ו"להרוג" ילדים בני 18. אנחנו יודעים שיש לו מוטת ידיים ארוכה והגנת אחד על אחד לא רעה.

קח את המשחק האחרון בנבחרת הבוגרת נגד גרמניה:

משלוש 1/7 (כרגיל מאוד לא יציב)
10 אסיסטים! (אז הוא כן יודע ליצור מהלכים ןלעזור בריכוז המשחק?)
6 חטיפות! (חלק גדול מהן משרודר שחקן NBA, אז זוסמן כן יודע לשמור?)

http://www.fiba.basketball/basketballwo ... b=boxscore
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Rampel » 29 ספטמבר 2018, 22:33

felix_r כתב:
Rampel כתב:"הוא בעיקר חתך הגנות. משם הוא שם ליי אפ, או קלע. היו לו גם כמה חדירות יפות (חלקן גם הסתיימו במסירות חכמות), הוא שיפר את האלמנט הזה, אבל בעיקר המשיך להשתמש בנשק המרכזי שלו - קליעה ל-3."

אתה מביא נתונים סטטיסטיים ובגינם מפאר אותו? לי זה נראה שאתה לא באמת רואה אותו משחק, אלא מתבסס רק על סטטיסטיקה.

את המשחק הזה לא ראיתי עקב אילוצי עבודה, אז אני לא יודע לשפוט. ובכל זאת:

א. ממתי אסיסטים מלמדים על הובלת כדור? טאריק בלאק סיפק לא מעט אסיסטים אתמול, האם הוא רכז ואני לא יודע? האם במשחק הזה זוסמן שימש כרכז או הוביל כדור? (יכול להיות שכן, שוב, לא ראיתי). רשמתי, הוא משפר אלמנטים במשחק שלו (כדרור אגב זה לא בדיוק אחד מהם). עם כל הכבוד לנבחרת, ברמה הדרושה, דפקטו, הוא לא מראה את זה מספיק.

ב. כנ"ל לגבי חטיפות. אם יש מתנה שזוסמן קיבל מאלוהי הכדורסל זה אורך הידיים. זה לא חדש שזוסמן יודע לחטוף (גם לשרודר, שהוא אמנם רואה משחק נהדר, אבל לא המוסר האחראי בעולם ונמוך ממנו ב-15 ס"מ. הלכתי לבדוק בשבילך). האם זה עושה אותו שומר טוב? פיזית הוא לא שם, הגנת האחד על אחד שלו לא מספיק טובה נטו בגלל הפיזיות, אבל את זה יהיה לו קל לשפר, כי מה לעשות, הנתונים הפיזיים שם. בהגנה קבוצתית? הוא פשוט לא בפוקוס רוב הזמן - מאחר בחילופים, מתפתה לעזור כשלא צריך. אלו דברים של ראיית משחק. אני זוכר כמה וכמה פעמים שהאיחורים שלו הביאו גם לתגובה מאוחרת מצידו והובילו לסל ועבירה מהצד השני. אלו דברים שהסטטיסטיקה לא תספר לך. אתה מוזמן לראות אותו במשחק הבא. תסתכל פוזשנים שלמים רק עליו ותספור טעויות.

ג. ומה אתה מנסה להוכיח ב-1/7? שגם בנשק העיקרי שלו הוא לא מצליח לבוא לידי ביטוי ביציבות? נכון. עוד סיבה שכדאי לו מאוד ללכת לכיוון הסווינג ולעבוד גם על משחק הפנים, מה שהוא דפקטו עושה ועובד עליו במכבי, לא משנה מה הוא יספר בעיתונות. אם ניסית לכוון לזה שזה לא הנשק העיקרי שלו, אז אתה פשוט לא רואה את המשחק של זוס (ואם 7 ניסיונות ל-3 כשברור שזה לא היום שלו בטווח הזה לא מעידות על זה, אני לא יודע מה כן).

איתך אני מרגיש ששנינו עושים לו עוול. אתה עושה ממנו שחקן שהוא לא ואני בגדול מוריד.
שוב, בתכלס יש פה פוטנציאל טוב ל-3&D שגם בכלל אין בסגל. אם הוא יעבוד קשה, ישתפר (אפילו לא מדובר בעקומה גבוהה, לדעתי הוא לא רחוק מהרמה הדרושה) ובעיקר יקבל ביטחון, הוא יגלה שמחכות לו לא מעט דקות בעמדות 2-3.

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי felix_r » 29 ספטמבר 2018, 23:19

Rampel כתב:
felix_r כתב:

אתה מביא נתונים סטטיסטיים ובגינם מפאר אותו? לי זה נראה שאתה לא באמת רואה אותו משחק, אלא מתבסס רק על סטטיסטיקה.

את המשחק הזה לא ראיתי עקב אילוצי עבודה, אז אני לא יודע לשפוט. ובכל זאת:

א. ממתי אסיסטים מלמדים על הובלת כדור? טאריק בלאק סיפק לא מעט אסיסטים אתמול, האם הוא רכז ואני לא יודע? האם במשחק הזה זוסמן שימש כרכז או הוביל כדור? (יכול להיות שכן, שוב, לא ראיתי). רשמתי, הוא משפר אלמנטים במשחק שלו (כדרור אגב זה לא בדיוק אחד מהם). עם כל הכבוד לנבחרת, ברמה הדרושה, דפקטו, הוא לא מראה את זה מספיק.

ב. כנ"ל לגבי חטיפות. אם יש מתנה שזוסמן קיבל מאלוהי הכדורסל זה אורך הידיים. זה לא חדש שזוסמן יודע לחטוף (גם לשרודר, שהוא אמנם רואה משחק נהדר, אבל לא המוסר האחראי בעולם ונמוך ממנו ב-15 ס"מ. הלכתי לבדוק בשבילך). האם זה עושה אותו שומר טוב? פיזית הוא לא שם, הגנת האחד על אחד שלו לא מספיק טובה נטו בגלל הפיזיות, אבל את זה יהיה לו קל לשפר, כי מה לעשות, הנתונים הפיזיים שם. בהגנה קבוצתית? הוא פשוט לא בפוקוס רוב הזמן - מאחר בחילופים, מתפתה לעזור כשלא צריך. אלו דברים של ראיית משחק. אני זוכר כמה וכמה פעמים שהאיחורים שלו הביאו גם לתגובה מאוחרת מצידו והובילו לסל ועבירה מהצד השני. אלו דברים שהסטטיסטיקה לא תספר לך. אתה מוזמן לראות אותו במשחק הבא. תסתכל פוזשנים שלמים רק עליו ותספור טעויות.

ג. ומה אתה מנסה להוכיח ב-1/7? שגם בנשק העיקרי שלו הוא לא מצליח לבוא לידי ביטוי ביציבות? נכון. עוד סיבה שכדאי לו מאוד ללכת לכיוון הסווינג ולעבוד גם על משחק הפנים, מה שהוא דפקטו עושה ועובד עליו במכבי, לא משנה מה הוא יספר בעיתונות. אם ניסית לכוון לזה שזה לא הנשק העיקרי שלו, אז אתה פשוט לא רואה את המשחק של זוס (ואם 7 ניסיונות ל-3 כשברור שזה לא היום שלו בטווח הזה לא מעידות על זה, אני לא יודע מה כן).

איתך אני מרגיש ששנינו עושים לו עוול. אתה עושה ממנו שחקן שהוא לא ואני בגדול מוריד.
שוב, בתכלס יש פה פוטנציאל טוב ל-3&D שגם בכלל אין בסגל. אם הוא יעבוד קשה, ישתפר (אפילו לא מדובר בעקומה גבוהה, לדעתי הוא לא רחוק מהרמה הדרושה) ובעיקר יקבל ביטחון, הוא יגלה שמחכות לו לא מעט דקות בעמדות 2-3.

מה לא מובן? אתה אומר שהנשק העיקרי שלו זה שלשות, וחוץ מזה הוא לא מצטיין בכלום, ואילו אני אומר לך שהוא אול-אראונד שעושה הכל, ודווקא הקליעה משלוש היא ממש לא יציבה אצלו. ואני מביא לך מספרים שמוכיחים את דבריי. אבל עדיין אתה דוחף אותו להיות 3&D. איך אפשר להוכיח לך אחרת אם לא במספרים במשחק נבחרת רשמי?

מה מוכיחים 10 אסיסטים? הם מוכיחים שיש לו ראית משחק מצוינת ויכולת מסירה טובה. גם אם הוא לא יצמח להיות רכז, הוא בהחלט יכול להיות קומבו גארד מצליח, שמשחק לצד הרכז ועוזר לו.

אמרת שזה לא חוכמה לשמור על שבד (חחח...) אז הבאתי לך דוגמא של שמירה על שרודר. עדיין אתה חושב שהוא יכול לשמור רק על ילדים בני 18 (ככה אמרת).

לגבי הובלת הכדור. מה הבעיה שלך עם זה? גם במכבי הגדולה בורשטיין היה מוביל כדור לצידו של שאראס שהיה הרכז... גם במכבי היום יש את רול ואת קיין שעוזרים בהובלת הכדור ובבניית ההתקפות למרות שהם לא ממש רכזים. אז מה?

הדבר הכי מצחיק זה שאתה אומר שזוסמן לא שומר טוב, פשוט יש לו ידיים ארוכות. מה לעשות שאחד הדברים שגורמים לשחקן להיות שומר טוב זה ידיים ארוכות. הידיים הארוכות של דיאמנטידיס גרמו לו להיות שחקן ההגנה הכי טוב ביורוליג במשך משהו כמו 10 שנים.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Rampel » 29 ספטמבר 2018, 23:36

אז כל מה שהוכחת זה שאתה מתבסס נטו על סטטיסטיקה. סטטיסטיקה זה לא מדע מדויק ויש דברים שהיא לא מספרת והסברתי לך את זה.
להגיד שזוסמן מוביל כדור זה עבודה בעיניים. אין שום בעיה עם סקנד גארד שמוביל כדור ועם ההשוואה לבורשטיין.. טוב, בעצם יש בעיה אחת - שהיא לא נכונה! זוסמן לא מוביל כדור. בורשטיין מעולם לא ברח מכדורים בשום מסגרת, בעוד שזוסמן בורח לפינה ומחכה וזה לא משנה שהוא עושה את זה פחות במסגרות אחרות, זו עדיין צורת המשחק שלו.
להגיד על שחקן שבורח לפינות שהוא אולאראונד ולהתכחש לעובדה ששלשות זה לא הנשק העיקרי שלו, זה נטו להתכחש לדרך שבה הוא משחק.

לפאר אותו יתר על המידה רק יגביר את האכזבה במקרה סביר של עוד ישראלי שניפחו סתם. זה אפילו יותר גרוע, כי יש פה פוטנציאל לשחקן משלים טוב מאוד שיצמח בכדורסל הישראלי, שנופל לאותם השטויות שאומרים לו יועצי אחיטופל מבית "שגב היה צריך להיות גארד". לדעתי הוא פשוט צריך להתמקד במה שהוא טוב בו ולהיות הכי טוב שהוא יכול.

אני מיציתי את הדיון הזה. מאחל לכולנו שהפנטזיה שלך תתגשם ושיהיה לך בהצלחה בהתמודדות איתה, אני בטוח שתאשים את כולם בזה שלא הצמיחו את זוסמן כלברון ג'יימס..

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי felix_r » 29 ספטמבר 2018, 23:54

מה לעשות שאתה לא רואה משחקים, אז איך עוד אפשר להוכיח לך משהו אם לא על ידי הנתונים הסטטיסטיים? הדעה שלך על זוסמן מבוססת על מעט זמן שקיבל במשחקי מכבי בעונה שעברה, בהם זוסמן הצעיר פחד לעשות טעות שתגרום לו לעוף לספסל, ולכן היה נעמד בפינות ומחכה לכדור כמו ילד ביישן.

גם היום במשחקי ההכנה הוא עדיין לא ממש לוקח יוזמה. אבל זה לא בגלל שהוא לא יודע לעשות דברים, אלא בגלל שיש הרבה זרים דומיננטיים שמחזיקים את הכדור אצלם.

כן, שחקן שעושה כמעט קוואדרופל דאבל (13 נקודות, 10 אסיסטים, 7 כ"ח ו 6 חטיפות) הוא אול-ארואנד - שחקן שעושה הכל. זו בדיוק ההגדרה של אול-אראונד!

כדאי לך לראות יותר משחקים.

- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Rampel » 30 ספטמבר 2018, 00:12

felix_r כתב:מה לעשות שאתה לא רואה משחקים, אז איך עוד אפשר להוכיח לך משהו אם לא על ידי הנתונים הסטטיסטיים? הדעה שלך על זוסמן מבוססת על מעט זמן שקיבל במשחקי מכבי בעונה שעברה, בהם זוסמן הצעיר פחד לעשות טעות שתגרום לו לעוף לספסל, ולכן היה נעמד בפינות ומחכה לכדור כמו ילד ביישן.

גם היום במשחקי ההכנה הוא עדיין לא ממש לוקח יוזמה. אבל זה לא בגלל שהוא לא יודע לעשות דברים, אלא בגלל שיש הרבה זרים דומיננטיים שמחזיקים את הכדור אצלם.

כן, שחקן שעושה כמעט קוואדרופל דאבל (13 נקודות, 10 אסיסטים, 7 כ"ח ו 6 חטיפות) הוא אול-ארואנד - שחקן שעושה הכל. זו בדיוק ההגדרה של אול-אראונד!

כדאי לך לראות יותר משחקים.

אני רואה משחקים. ועכשיו הוכחת שגם אתה רואה אותם ומעוות את המציאות לאיך שנוח לך. או יותר נכון, למשחק אחד.

אז למעשה זוסמן המסכן מחכה לכדור בפינה, כי הוא משחק עם זרים דומיננטיים וזה למה הוא לא מראה את יכולות האולאראונד הנהדרות שלו. פשוט קטש, שפר, ג'מצ'י והנפלד לא שיחקו עם זרים דומיננטיים, בורשטיין בכלל לא היה חלק מהקבוצה הגדולה בכל הזמנים ובכלל לא היו בה זרים דומיננטיים, גם הוא עמד בפינה. נכון.

תסתכל קצת על דני אבדיה, איך בדומה לרשימה שציינתי, על הזין שלו מי על הפרקט והוא בא להוכיח מה הוא יודע ולא עומד בפינה ומחכה להוכיח כמה הוא אולאראונד.. בניגוד אליך, אני לא חושב שיש בעיה עם זה שזוס מתנהל כמו שחקן משלים שעובד על היתרונות שלו. לדעתי זה גם המהלך הנכון מבחינתו. הדקות הפנויות יושבות בעמדות הכנף וצריך שם שחקן 3&D. אם משם הוא יתפתח לאולאראונד, בכיף. כרגע הוא עומד בפינה וזו עובדה שגם אתה מכיר בה! כשזה ישתנה נמשיך לדבר. עד אז בהצלחה עם הפנטזיה.

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי felix_r » 30 ספטמבר 2018, 00:37

אתה מבלבל בין הדברים. אני מדבר איתך על יכולות של זוסמן, ואתה מדבר איתי על צורת המשחק שלו כרגע במכבי. אלה דברים שונים לגמרי.

נתתי לך את משחק הנבחרת הבוגרת כדי שתראה מה הוא כן יודע לעשות כשהוא לא מפחד שיחליפו אותו בגלל טעות אחת או שתיים (והוא עושה לא מעט)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Rampel » 30 ספטמבר 2018, 01:15

felix_r כתב:אתה מבלבל בין הדברים. אני מדבר איתך על יכולות של זוסמן, ואתה מדבר איתי על צורת המשחק שלו כרגע במכבי. אלה דברים שונים לגמרי.

נתתי לך את משחק הנבחרת הבוגרת כדי שתראה מה הוא כן יודע לעשות כשהוא לא מפחד שיחליפו אותו בגלל טעות אחת או שתיים.
לא גבר. אתה מבלבל בין הדברים. אנחנו בפורום אוהדי מכבי, לא הנבחרת. אותי מעניין מה זוס עושה במכבי. כבר שומעים את הטון שלך ב"מפחד לעשות טעויות", היה לי ברור שנפיל דברים על כל העולם ואשתו בנוגע ללמה הוא לא מצליח לבוא לידי ביטוי. אבל הנה הקטע, אף אחד לא חייב לו כלום, הוא לא הראשון ולא האחרון שנתן משחק מדהים בנבחרת (או בכל מסגרת אחרת) ולא הביא מזה שום דבר למכבי. אני לא אומר שזה המצב של זוס, אני אומר שזה לא עושה עליי רושם, כי אלו לא יכולות יציבות וכי זו לא הרמה הנדרשת.

יהיו לו את ההזדמנויות שלו במכבי והוא יצטרך לדעת לנצל אותם. האם הוא יהיה תאום טל בורשטיין? לא יודע. כרגע הוא מאוד רחוק משם, בשליטה בכדור וביכולת שלו לקבוע את המקום שלו ברוטציה על הפרקט. כרגע ההשוואה הזו לא במקום, כי אחרי שהוא הגיע אחרי שני טורנירים ובכושר שיא (לפי מה שאתה מתאר) בכל ההכנה הזו אפשר לספור על יד אחת את הפעולות הטובות שהוא עשה (רובן מהמשחק שלשום. סוף סוף חזרנו לנושא הת'רד), כשמצד שני, הוא עדיין עומד המון בפינה, עדיין אנמי, עדיין גמלוני ועדיין נרדם בהגנת חילופים. לא ככה הוא יזכה בדקות שלו.

כל מה שאני אומר, זה שליצור סביבו הייפ של שחקן אולאראונד אחרי 3 מהלכים טובים בסיום המשחק שלשום, או לצורך העניין אחרי הופעת "כמעט קוודרופול דאבל" בנבחרת, זה לעשות לו עוול. כי הוא ממש לא שם וכי ציפייה מוגזמת יוצרת אכזבה מיותרת. אין לו מה להתעסק בלהיות אולאראונד, קודם כל שיעשה את מה שהשאירו אותו, 3&D. זה החור בסגל שמצפים שהוא יעזור למלא. שיתחיל משם. אם משם זה יתפתח למעבר? אמן. בכל אופן, מאחל לו ולנו שיגיע למקסימום בצהוב.

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי felix_r » 30 ספטמבר 2018, 02:08

Rampel כתב:
felix_r כתב:אתה מבלבל בין הדברים. אני מדבר איתך על יכולות של זוסמן, ואתה מדבר איתי על צורת המשחק שלו כרגע במכבי. אלה דברים שונים לגמרי.

נתתי לך את משחק הנבחרת הבוגרת כדי שתראה מה הוא כן יודע לעשות כשהוא לא מפחד שיחליפו אותו בגלל טעות אחת או שתיים.
לא גבר. אתה מבלבל בין הדברים. אנחנו בפורום אוהדי מכבי, לא הנבחרת. אותי מעניין מה זוס עושה במכבי. כבר שומעים את הטון שלך ב"מפחד לעשות טעויות", היה לי ברור שנפיל דברים על כל העולם ואשתו בנוגע ללמה הוא לא מצליח לבוא לידי ביטוי. אבל הנה הקטע, אף אחד לא חייב לו כלום, הוא לא הראשון ולא האחרון שנתן משחק מדהים בנבחרת (או בכל מסגרת אחרת) ולא הביא מזה שום דבר למכבי. אני לא אומר שזה המצב של זוס, אני אומר שזה לא עושה עליי רושם, כי אלו לא יכולות יציבות וכי זו לא הרמה הנדרשת.

יהיו לו את ההזדמנויות שלו במכבי והוא יצטרך לדעת לנצל אותם. האם הוא יהיה תאום טל בורשטיין? לא יודע. כרגע הוא מאוד רחוק משם, בשליטה בכדור וביכולת שלו לקבוע את המקום שלו ברוטציה על הפרקט. כרגע ההשוואה הזו לא במקום, כי אחרי שהוא הגיע אחרי שני טורנירים ובכושר שיא (לפי מה שאתה מתאר) בכל ההכנה הזו אפשר לספור על יד אחת את הפעולות הטובות שהוא עשה (רובן מהמשחק שלשום. סוף סוף חזרנו לנושא הת'רד), כשמצד שני, הוא עדיין עומד המון בפינה, עדיין אנמי, עדיין גמלוני ועדיין נרדם בהגנת חילופים. לא ככה הוא יזכה בדקות שלו.

כל מה שאני אומר, זה שליצור סביבו הייפ של שחקן אולאראונד אחרי 3 מהלכים טובים בסיום המשחק שלשום, או לצורך העניין אחרי הופעת "כמעט קוודרופול דאבל" בנבחרת, זה לעשות לו עוול. כי הוא ממש לא שם וכי ציפייה מוגזמת יוצרת אכזבה מיותרת. אין לו מה להתעסק בלהיות אולאראונד, קודם כל שיעשה את מה שהשאירו אותו, 3&D. זה החור בסגל שמצפים שהוא יעזור למלא. שיתחיל משם. אם משם זה יתפתח למעבר? אמן. בכל אופן, מאחל לו ולנו שיגיע למקסימום בצהוב.

לא גבר, אתה זה שמתבלבל. אנחנו בפורום של מכבי, אבל אנחנו מדברים על מה שזוסמן הולך להיות בעתיד, לא על מה הוא עכשיו. עכשיו הוא ילד. אתה לא יכול להעריך מה הוא הולך להיות מבלי לראות אותו משחק איפה שנותנים לו יד חופשית.

יש לך איזה פחד מוזר מהמילה "אולאראונד". אולאראונד זה בסך הכל שם לשחקן שתורם בהרבה אספקטים של המשחק בצורה טובה. זה הכל. המשמעות של אולאראונד זה לא מייקל ג'ורדן. אין לך מה לפחד מזה. זוסמן כבר אולאראונד. הוא תורם בהרבה אספקטים. גם בהתקפה (קולע, מוסר, יוצר), גם בהגנה (שומר, ריבאונדר, חוטף). זה שזוסמן עדיין לא עושה את זה ברמת היורוליג, לא אומר שהוא מישהו אחר. זה כמו שתמיר בלאט הוא רכז, למרות שהוא עדיין לא רכז ברמת יורוליג. הוא עדיין רכז.

לגבי ההשוואה לבורשטיין. תאמין לי, שבורשטיין בגיל של זוסמן עכשיו לא היה טוב יותר מזוסמן. זוסמן אפילו עשה יותר ממנו בגילו. זוסמן אלוף אירופה לגילו. בורשטיין הפסיד בגמר.

אין פה שום הייפ מיותר. רק מה שמגיע לו. אתה כל הזמן שוכח שהוא רק בן 20. כששחקן הכי צעיר בנבחרת עושה כמעט קוואדרופל-דאבל (מה לעשות ככה קוראים לזה), זה דבר מעולה. ההייפ היה יכול להיות הרבה יותר גבוה, אילו תומר גינת האידיוט לא היה מפסיד לנו את המשחק בהחטאת עונשין מכוונת בלי לנגוע בטבעת. עכשיו אף אחד לא רוצה להזכר בהפסד הצורב הזה.

[זה היה משחק מאוד מעניין בגלל מחסור בשחקנים מנוסים בקו האחורי. מקל ודיבה הפצועים לא שיחקו, ככה שבלאט (21) וזוסמן (20) קיבלו את המושכות לראשונה והציגו משחק מצוין. בחלקו הגדול המשחק הזה היה אפילו מרגש לצפיה, כי הילדים הצעירים שלנו פירקו את הגרמנים.]
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], מקאדו 3 ו־9 אורחים