טופ 16, מח' 9: קאחה לאבורל נגד מכבי - חמישי, 21:30, ערוץ 10

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: טופ 16, מח' 9: קאחה לאבורל נגד מכבי - חמישי, 21:30, ערוץ

הודעהעל ידי felix_r » 02 מרץ 2013, 02:10

שחף כתב:לוגאן מאוד מאוד סטריקי. אני לא חושב שהוא סתם עולה מהספסל. בחלק מהמשחקים הוא לא פוגע בכלל. להשאיר שחקן כזה על תקן שחקן ספסל זה פריבליגיה שיש לקבוצות עם התקציב של צסק''א, לא למכבי.

תשמע, מצד אחד אתה צודק, אבל אתה צריך גם לקחת בחשבון 3 דברים:

1) ללוגאן אין אישור ירי חופשי מבלאט. רק לסמית יש אישור כזה, והוא לוקח זריקות מתי שבא לו וכמה שבא לו.
2) ללוגאן יש חוש לא רע בכלל מתי הקבוצה חייבת את הנקודות שלו ואז הוא מתעורר: כמו במשחק בירושלים, המשחק האחרון עם חולון, או השלשה במשחק היורוליג האחרון שהצילה לנו את העונה. הוא יכול להיות שקט מאוד לאורך המשחק, אבל כשאתה ממש זקוק לו, הוא בדרך כלל מגיע.
3) לא פוגע בכלל בחלק משחקים? אז? יש שחקנים שתמיד פוגעים בכל משחק? אני מציע לך לרענן קצת את הזכרון עם הסטטיסטיקה של דיוויד בלו. לא רק שהיה קולע באחוזים יותר גרועים בלוגאן, אלא גם לא פעם סיים משחקים עם 0 נקודות. בבקשה:
http://www.euroleague.net/competition/p ... code=E2011
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי toja27 » 02 מרץ 2013, 02:15

שחף כתב:לוגאן מאוד מאוד סטריקי. אני לא חושב שהוא סתם עולה מהספסל. בחלק מהמשחקים הוא לא פוגע בכלל. להשאיר שחקן כזה על תקן שחקן ספסל זה פריבליגיה שיש לקבוצות עם התקציב של צסק''א, לא למכבי.

חצי מיליון דולר זה לא סכום כל כך גבוה גם בשביל שחקן ספסל לא צריך להגזים, מכבי יכולה להרשות אותו לעצמה בסכום כזה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 מרץ 2013, 02:42

toja27 כתב:

חצי מיליון דולר זה לא סכום כל כך גבוה גם בשביל שחקן ספסל לא צריך להגזים, מכבי יכולה להרשות אותו לעצמה בסכום כזה.

אחרי ששארמדיני עזב, רק קיינר מדלי( ואולי סמית') מרוויח יותר ממנו, אז איך בדיוק זה לא סכום כל כך גבוה?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 02 מרץ 2013, 11:05

הגזמת.
לצסקא ולבארסה יש שחקנים על הספסל שמרוויחים יותר מהשחקן עם השכר הכי גבוה במכבי. חצי מליון זה לא כזה הרבה כסף לשחקן יורוליג טוב.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 02 מרץ 2013, 11:07

MTA2311 כתב:
toja27 כתב:

אחרי ששארמדיני עזב, רק קיינר מדלי( ואולי סמית') מרוויח יותר ממנו, אז איך בדיוק זה לא סכום כל כך גבוה?

אז תגידו את זה אחרת - זה משהו שהוא גדול על פדרמן, אבל בהחלט לא על מכבי.
יש המון קבוצות באירופה שמחזיקות שחקנים יקרים יותר מלוגאן על הספסל, ולא קוראים להן צסקא, בארסה או ריאל.

ד"א גם אליהו ופניני מרוויחים יותר מלוגאן (בברוטו).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 מרץ 2013, 13:49

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
toja27 כתב:

יש המון קבוצות באירופה שמחזיקות שחקנים יקרים יותר מלוגאן על הספסל, ולא קוראים להן צסקא, בארסה או ריאל.

דיברתי על המשכורות של הזרים.
וברור שדיברתי על מכבי. העובדה שלא מעט קבוצות באירופה יכולות להחזיק שחקנים בסכומים האלה על הספסל לא כל כך מעניינת אותי.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 02 מרץ 2013, 14:53

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
toja27 כתב:

דיברתי על המשכורות של הזרים.
וברור שדיברתי על מכבי. העובדה שלא מעט קבוצות באירופה יכולות להחזיק שחקנים בסכומים האלה על הספסל לא כל כך מעניינת אותי.

עדיין, חצי מליון זה לא כזה הרבה, גם לא בשביל מכבי.
זה שפדרמן הרגיל אותנו שזה יהיה השכר של הזר הבכיר, זאת כבר בעיה אחרת, אבל מכבי גם בשנים האחרונות, שילמה סכומים יפים גם לשחקני ספסל, אם היו שחקנים טובים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 מרץ 2013, 15:43

עובדתית זה הרבה, כי הוא הזר עם המשכורת השנייה, או השלישית הכי גבוהה בקבוצה. וזה עוד כשהוא יועד להיות שחקן חמישייה, אז בתור שחקן ספסל?
קודם שיחתימו לי שחקני חמישייה, ואז שיתעסקו בספסל. לוגאן לא יברח לאף מקום.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חנו'ש » 02 מרץ 2013, 20:09

jol9 כתב:.

גארדים: גארד מוביל (1 או 2), אוחיון, לוגאן, לנדסברג/הלפרין
SF: סמית' ופניני (אם פניני יעזוב או יועזב אז לאנדסברג)
PF: ליאור וקאנגור (או טיוס)
C: ג'יימס וסנטר טוב כמו באראץ', וויוקאס, מאריץ' או מישהו בסגנון.

אפשר כמובן לשחק לכאן או לכאן, ולוותר על לוגאן בשביל להשקיע עוד כסף בעמדה 1 או 5, אבל זה הבסיס בערך.

איך זה מסתדר עם הרצון שלך לסגל קצר עם 5 זרים מקסימום??
יש כאן בין 6 ל-7 זרים.
לדעתי יש מבחר לא רע של גארדים ישראלים שיכולים לשמש אותנו מהספסל לדקות ספורות.
אוחיון, הלפרין, מקל, נעימי, הזזת לאנדסברג לעמדה 2, אפילו רוט.
לעומת זאת אין חיה כזו סנטר ישראלי. ופורוורד ישראלי שהוא לא אליהו יש רק את טיוס (אלא אם בלו מתכנן קאמבק) ואני לא יודעת אם זה מספיק או משלים את ליאור.

לכן אם הולכים על מיעוט של זרים והגדלת האיכות, צריך לצמצם את אלה שעולים מהספסל לעמדות שאין לנו ברירה (סנטר וכנראה גם פורוורד).
בעמדות הגארדים אפשר לוותר על זרים מהספסל ולהשקיע את מיטב כספינו ב-2 זרים מובילים לעמדות 1-2, וסנטר שישלים את ג'יימס.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 02 מרץ 2013, 20:59

חנו'ש כתב:
jol9 כתב:.

גארדים: גארד מוביל (1 או 2), אוחיון, לוגאן, לנדסברג/הלפרין
SF: סמית' ופניני (אם פניני יעזוב או יועזב אז לאנדסברג)
PF: ליאור וקאנגור (או טיוס)
C: ג'יימס וסנטר טוב כמו באראץ', וויוקאס, מאריץ' או מישהו בסגנון.

אפשר כמובן לשחק לכאן או לכאן, ולוותר על לוגאן בשביל להשקיע עוד כסף בעמדה 1 או 5, אבל זה הבסיס בערך.

איך זה מסתדר עם הרצון שלך לסגל קצר עם 5 זרים מקסימום??
יש כאן בין 6 ל-7 זרים.
לדעתי יש מבחר לא רע של גארדים ישראלים שיכולים לשמש אותנו מהספסל לדקות ספורות.
אוחיון, הלפרין, מקל, נעימי, הזזת לאנדסברג לעמדה 2, אפילו רוט.
לעומת זאת אין חיה כזו סנטר ישראלי. ופורוורד ישראלי שהוא לא אליהו יש רק את טיוס (אלא אם בלו מתכנן קאמבק) ואני לא יודעת אם זה מספיק או משלים את ליאור.

לכן אם הולכים על מיעוט של זרים והגדלת האיכות, צריך לצמצם את אלה שעולים מהספסל לעמדות שאין לנו ברירה (סנטר וכנראה גם פורוורד).
בעמדות הגארדים אפשר לוותר על זרים מהספסל ולהשקיע את מיטב כספינו ב-2 זרים מובילים לעמדות 1-2, וסנטר שישלים את ג'יימס.

7 זרים אין כאן (1 או 2 הכוונה לעמדה של הגארד ולא לשחקן או שני שחקנים).

לי פחות חשוב אם הסגל הקצר יכיל יותר או פחות ישראלים.
יש כאן פשוט אלטרנטיבה נוספת, זה הכל.
ד"א שחקן ספסל כמו לוגאן זה לא אומר שהוא פחות טוב בהכרח מכל שחקני החמישייה, בדיוק כמו שג'ינובילי הוא שחקן טוב יותר מכל שחקן אחר בספרס, למרות שהוא עולה
מהספסל.

דבר נוסף - יש שיגידו שאם רוצים להביא שחקנים טובים אבל לשמור על התקציב הנוכחי, אז צריך דווקא ללכת על יותר זרים ופחות ישראלים. הלפרין, נעימי ומקל
לא יעלו פחות מלוגאן, ולהחזיק שניים כאלה על הספסל, זה לא יותר משתלם כלכלית מלהחזיק את לוגאן. מבחינה מקצועית, אני לא חושב שיש ויכוח מי יותר טוב.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 02 מרץ 2013, 22:55

אז אני מעדיפה במקום לוגאן מהספסל, זר בכיר בחמישייה בנוסף לרכז זר בכיר.
אני לא חושבת שגארד מוביל אחד יספיק לנו (בהנחה ששחקן בדרג של פארמר או ספאנוליס לא עומדים לנחות פה)
2 גארדים מובילים שביחד ישלבו את כל התכונות הרצויות מעמדות הגארדים (חוכמת משחק ויכולת מסירה, קליעה, יכולות אחד על אחד, הגנה והובלת כדור) וברמה גבוהה זה מה שהכי חשוב.
מי שיעלה מהספסל לא באמת חשוב לי.
אני לא ממש מתחברת ללוגאן, הוא היה טוב מאוד ביום חמישי האחרון והציל את המשחק, אבל בדר"כ הוא מעצבן אותי, הוא אגואיסטי, לא תורם בגרוש למשחק הקבוצתי וחד גוני.
מבחינתי שיעלה מהספסל קלעי פחות טוב ממנו אבל שיהיה יותר קבוצתי ועם קצת יותר שכל.

בכל אופן זה לא עניין חשוב, וזה צריך להיות בעיקר שיקולים של כמה שיותר להשאיר כסף לשחקנים הבכירים ולצמצם את ההשקעה בשחקנים הפחות בכירים.
במילים אחרות, תיקון הבעיה הכי חשובה של מכבי בשנים האחרונות (וזה לא התקציב המוגבל):
סדר עדיפויות!!!
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי felix_r » 02 מרץ 2013, 23:15

מי שחושב, שיהיו פה שני גארדים ברמה, פשוט חולם. אני חותם שלא יהיה פה אפילו גארד אחד ברמת יורוליג גבוהה.
וזה לא רק בגלל הקמצנות של פדרמנים, אלא גם בגל השוק הדל. כמעט ואין רכזים טובים ביורוליג וכל אחד שווה זהב
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי חנו'ש » 02 מרץ 2013, 23:18

felix_r כתב:מי שחושב, שיהיו פה שני גארדים ברמה, פשוט חולם. אני חותם שלא יהיה פה אפילו גארד אחד ברמת יורוליג גבוהה.
וזה לא רק בגלל הקמצנות של פדרמנים, אלא גם בגל השוק הדל. כמעט ואין רכזים טובים ביורוליג וכל אחד שווה זהב

אז מה נעשה? נוותר וניתן את המושכות לאוחיון ולמקל??
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 02 מרץ 2013, 23:26

חנו'ש כתב:
felix_r כתב:מי שחושב, שיהיו פה שני גארדים ברמה, פשוט חולם. אני חותם שלא יהיה פה אפילו גארד אחד ברמת יורוליג גבוהה.

זה לא משנה מה ננסה לעשות, כמו שפליקס אמר, לא נוכל להמציא רכז.

לדעתי מה שמכבי תעשה בעונה הבאה זה תביא שחקן אחד יחסית יקר ומוכח, שלדעתי לא יהיה רכז אלא SG (אולי תחזיר את לאנגפורד),
ותהמר על הגארד השני ותקווה שתפגע בגרסה נוספת של פארגו.
אני בסה"כ אומר שיוגב הוא שחקן טוב ורכז סביר מאוד. לצד לאנגפורד, ועם לוגאן ונניח הלפרין או מקל מהספסל תהיה כאן רביעייה לא רעה בכלל בקו האחורי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 03 מרץ 2013, 00:04

לדעתי, במקרה הכי טוב, אולי נצליח לקבל את ארון ג'קסון, כי מסינה לא ממש מחזיק ממנו (אחרת הוא לא היה מחתים את פאפאלוקס הקשיש). אם כי אני ממש לא בטוח שג'קסון יהפוך במכבי לרכז מוביל. הוא עדיין לא עשה כלום בחיים שלו חוץ מעונה אחת נחמדה בבילבאו. הוא לא מנהל משחק ברמה כל כך גבוהה, וגם לא קולע מבחוץ באחוזים גבוהים (הוא יותר סלאשר מקלעי). שחקן נחמד, לא יותר מזה... סוג של היקמן
נערך לאחרונה על ידי felix_r בתאריך 03 מרץ 2013, 00:06, נערך פעם אחת בסך הכל.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי חנו'ש » 03 מרץ 2013, 00:05

jol9 כתב:
חנו'ש כתב:

זה לא משנה מה ננסה לעשות, כמו שפליקס אמר, לא נוכל להמציא רכז.

לדעתי מה שמכבי תעשה בעונה הבאה זה תביא שחקן אחד יחסית יקר ומוכח, שלדעתי לא יהיה רכז אלא SG (אולי תחזיר את לאנגפורד),
ותהמר על הגארד השני ותקווה שתפגע בגרסה נוספת של פארגו.
אני בסה"כ אומר שיוגב הוא שחקן טוב ורכז סביר מאוד. לצד לאנגפורד, ועם לוגאן ונניח הלפרין או מקל מהספסל תהיה כאן רביעייה לא רעה בכלל בקו האחורי.

אני לא מסכימה איתך.
אני לא חושבת שהרביעייה הזו מספיקה והיא עדיין חסרה את המרכיב הזה שנקרא שכל!!
אם כבר הימור, הייתי מעדיפה שזה יהיה בעמדת הSG

ואגב, לאנג' ואוחיון זה בערך מה שהיה לנו בשנה שעברה (אחרי שפארמר עזב). אז כמובן שכשאוחיון היה במיטבו כמו בסדרה מול פאו מכבי שיחקה טוב, אבל בשאר הזמן?? הכדורסל לא היה משהו בכלל.
וכולנו יודעים כמה חוסר יציבות יש לאוחיון, אז על זה אנחנו צריכים לבנות את העונה שלנו? על הימים הטובים של יוגב?

לנסות להביא רכז טוב, זה מאסט. אולי לא יצליחו, אולי הרכז שיביאו לא ישתלב ולא יצליח במכבי, אין הרבה מה לעשות.
אבל להזניח את העמדה בידיהם של אוחיון ומקל?? את זה אסור בשום אופן לעשות!!
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי LIAV10 » 03 מרץ 2013, 00:06

felix_r כתב:לדעתי, במקרה הכי טוב, אולי נצליח לקבל את ארון ג'קסון, כי מסינה לא ממש מחזיק ממנו (אחרת הוא לא היה מחתים את פאפאלוקס הקשיש). אם כי אני ממש לא בטוח שג'קסון יהפוך במכבי לרכז מוביל. הוא עדיין לא עשה כלום בחיים שלו חוץ מעונה אחת נחמדה בבילבאו. הוא לא מנהל משחק ברמה כל כך גבוהה, וגם לא קולע מבחוץ באחוזים גבוהים (הוא יותר סלאשר מקלעי). שחקן נחמד, לא יותר מזה...

לדעתי דווקא מנהל משחק טוב, יכול לפרוח פה עם שוטינג ברמה גבוהה.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי שחף » 03 מרץ 2013, 00:08

אני חושב שהשנה אנחנו רואים למה אוחיון הוא לא רכז ראשון ביורוליג. לפחות לא בקבוצה ששואפת רחוק. זאת תהיה טעות להשאיר אותו שם. אם מביאים מישהו, אז שיהיה רכז שאולי אוחיון יוכל לשחק לידו(נניח פלאניניץ' שהוא 2 מטר ויכול לשמור גם על מספרי 2 ו-3)
שחף

הודעהעל ידי felix_r » 03 מרץ 2013, 00:09

LIAV10 כתב:
felix_r כתב:לדעתי, במקרה הכי טוב, אולי נצליח לקבל את ארון ג'קסון, כי מסינה לא ממש מחזיק ממנו (אחרת הוא לא היה מחתים את פאפאלוקס הקשיש). אם כי אני ממש לא בטוח שג'קסון יהפוך במכבי לרכז מוביל. הוא עדיין לא עשה כלום בחיים שלו חוץ מעונה אחת נחמדה בבילבאו. הוא לא מנהל משחק ברמה כל כך גבוהה, וגם לא קולע מבחוץ באחוזים גבוהים (הוא יותר סלאשר מקלעי). שחקן נחמד, לא יותר מזה...

לדעתי דווקא מנהל משחק טוב, יכול לפרוח פה עם שוטינג ברמה גבוהה.

הבעיה היא שהמספרים של ג'קסון לא ממש תומכים בדיעה שלך.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 03 מרץ 2013, 00:10

שחף כתב:אני חושב שהשנה אנחנו רואים למה אוחיון הוא לא רכז ראשון ביורוליג. לפחות לא בקבוצה ששואפת רחוק. זאת תהיה טעות להשאיר אותו שם. אם מביאים מישהו, אז שיהיה רכז שאולי אוחיון יוכל לשחק לידו(נניח פלאניניץ' שהוא 2 מטר ויכול לשמור גם על מספרי 2 ו-3)

פלניניץ'? :laugh3
צא מהבלוקבאסטר שאתה חי בו ;)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־42 אורחים