מלפפונים / סגל 2012

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מלפפונים / סגל 2012

הודעהעל ידי קובי » 19 אפריל 2011, 21:51

yzafrir כתב:
החציל האצטקי כתב:צפריר, ההנחה החוזרת הזאת שלך כל פעם מרתיחה אותי מחדש...
שארפ לא יפרוש ולא צריך לפרוש. הוא לא קשור לשום שינוי כזה או אחר שצריך לבוא או עתיד לבוא בסגל כי הוא מעולם לא היווה או יהווה נטל במכבי.
במקרה הגרוע ביותר, ישב בחוץ על אזרחי ויעודד, כשברגע שקוראים לו- בעיתות משבר- יזנק לפרקט כמו פנתר ויקבור איזו צ'אקה.

לגבי טל בורשטיין- הבנאדם נראה גמור רוב שלבי העונה. אני מעניק לו צ'אנס להוכיח את עצמו במאני טיים, והודות לרזומה שלו, אני מקווה שאכן יעשה כן.
אם לא יראה את היכולת או האופי שמצפים ממנו במעמדים החשובים (אלה נפתחים ב6/5 בברצלונה ויימשכו כמה שבועות אח'כ בת"א)- מבחינתי הוא גמור.
אני מאמין שבלאט בכל מקרה רוצה אותו, לפחות עד לתום החוזה שלו, כגורם מלכד וחיובי בחדר ההלבשה, ובתקן הזה הוא עומד מצויין.

אין לי בעיה עם דריק כשחקן 13 בסגל שלא נרשם כמעט למשחקים רק באיתות חרום , אבל כשחקן סגל שנרשם בטופס המשחק הוא מיותר במיוחד כשיש לנו כבר עציץ בדמות בורשטיין , עדיף שיפנה מקום לשחקן לגיטימי אחר...הסיבה היחידה שטל ימשיך היא בדיוק מה שאמרת וגם העובדה שהוא חתום ולא רוצים לשלם פיצויים לעוד שחקן....טל מקבל עכשיו הזדמנות ענקית להראות שיש לו את זה עדיין אבל לדעתי זה לא משהו לבנות עליו...
הסגידה של אנשיפ פה לדריק מזכירה לי את אוהדי מכבי בכדורגל ואבי נימני שרבים מהם מוכנים לקבל אותו גם היום על כסא גלגלים ב11 שעל המגרש...דריק היום הוא כבר לא שחקן כדורסל לגיטימי ואת תפקידו כדבק של הקבוצה הוא יכול לעשות גם בתפקיד אחר במועדון בדיוק כמו שפאנאן עשה...

אגב, זה שאני מרתיח אותך זה בגלל שאני אוהב חצילים שרופים על האש ( עם טחינה...) :)

אין ספק ששארפ הוא הבעיה של מכבי בסגל =\ את הסגל צריך לבנות קודם כל בהפרשתו המיידית והפיכתו למוני 2 =\

האנלוגיה בין שארפ לנימני היא אחת מההזויות והמנותקות מהמציאות ששמעתי פה בפורום.
שארפ איננו חלק מהסגל הבכיר של מכבי כבר שתי עונות. זה שהוא רשום, או לא רשום בטופס זה ממש לא משנה. פעם מכבי הייתה מחזיקה גם שני שחקני פוסטר על הספסל, שהיו נרשמים באופן קבוע בטופס, SO ? אז אסף דותן היה עולה פעם ביובל לאיזה 25 שניות של גביע אירופה לאלופות. זה היה כ"כ משמעותי, שאף אחד לא זוכר את זה. ותאמין או לא, אפילו דותן יודע למסור מסירת רוחב, או לזרוק לסל ב-25 שניות.

צפריר, אתה יכול להמשיך לטחון את המים האלו, ולייחס חשיבות לשחקן ה-12 שלנו חשיבות עצומה עד מחרתיים. בנתיים, מכבי משחקת בחוק רוסי עם שני ישראלים קבועים על הפרקט, כפועל יוצא עם שני הרכבי ליגה ויורוליג, אולי בדרך לרישום ארבעה זרים בלבד בליגה (אה שכחתי - לתפיסתך, זה יהיה מאוד פשוט לשמעון מזרחי לנתק את מכבי מהליגה הישראלית ולעוף לאדריאטית), ועם ליגה כ"כ חלשה שמכבי לוקחת אותה בהליכה גם עם 9 שחקנים בסגל (וכמובן שאני לא מדבר על הפיינל פור, ועל משחק ארעי שבו מכבי יכולה גם לנצח את הניקס בגארדן).
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי wildcat » 19 אפריל 2011, 23:26

יש לי שאלה.עם ההפרש בין ההצעה של מכבי להצעה של קבוצות אחרות יהיה קטן העם פרגו יתן הנחה וישאר במכבי?.יש לי הרגשה שמכבי ינסו להשאיר אותו בכל מחיר ואני לא יהיה מופתע
עם ישפרו את ההצעה הראשונית שלהם שהיא 800000 ויגיעו לאזור המיליון.פרגו יודע שבמכבי הוא יהיה שחקן מרכזי וישחק הרבה דקות והוא כבר מכיר את המערכת וזה חשוב עם המטרה שלו היא להגיע לnba.מה דעתכם?
wildcat

הודעהעל ידי מה מכבי » 20 אפריל 2011, 00:25

ברור שאם ההצעה של מכבי תיהיה קרובה להצעה של הקבוצות האחרות, אפילו אם נמוכה יותר הוא ישאר. תמיד יותר טוב להישאר במקום שאתה מכיר ובמדינה שאתה מכיר על פני מקום חדש.

אבל השאלה הגדולה מה יהיה המצב אם פארגו מקבל הצעות של 1.5-2 מליון דולר, הצעות שמכבי לא יכולה\רוצה להתקרב אליהם. השיקול של שחקן מרכזי וכו' לא ישחק בשום מצב כזה בגלל שכל קבוצה שתוציא על פארגו את הסכומים שתוציא הוא הולך להיות שחקן מרכזי בה, שחקן חמישיה ושחקן מוביל.
מה מכבי

הודעהעל ידי yzafrir » 20 אפריל 2011, 02:58

asafb96 כתב:
yzafrir כתב:
יש למכבי היום סנטר אמיתי אחד . כל השאר זה אילתורים לנסות לחפות על העובדה הזאת . הנדריקס 4 הגנתי בדיוק כמו שלאזמה לפניו היה . הוא שומר טוב על שחקנים זריזים יחסית אבל כשהמאסה והגובה מגיעים אז אין לו סיכוי . ( ואגב באראץ שיחק פצוע בסדרה של מכבי וסחוט מעייפות....) .
מצ'באן מוכשר מאוד התקפית אבל אין ספק שעל ההגנה שלו יש עוד הרבה מה לעבוד ואין ספק שהוא לא יכול להיות המחליף של סופו כי גם הוא 4 ...אליהו ובלו הם ה-4 הנוספים כך שבתאכלס יש פקק בעמדה הזאת . זה שהנדריקס מחליף את סופו זה נקודת חולשה שלדעתי צריך לתקן שנה הבאה .
יכול להיות שבתחילת העונה דיויד חשב שגרין יוכל למלא את התפקיד הזה אבל מהר מאוד הבין שלא והעביר את הנדריקס לעמדה הזאת .

:eek
לפני שבוע רשמת בדיוק ההפיך :confused
אני רשמתי את זה ולא הפסקת להתווכח איתי

זה לא מה שהתווכחתי איתך לפני שבוע , הויכוח אז היה על איזה סוג של שחקן מכבי צריכה .
אני טענתי שמכבי צריכה PF\C שמביא יותר אתלטיות וזריזות עם יכולת חסימה וריבאונד מאשר מאסה וחפירות מתחת לסל . לכן הזכרתי את שון ג'יימס ואת פישר . אמרתי גם אז שהנדריקס נמוך מידי לתפקיד הזה ואם היה לו עוד 5 ס"מ הוא היה מעולה אבל אז סביר שלא היה פה....גם שחקנים שהם טווינרים יודעים לשים את הגוף מול שחקנים פיזיים בהגנה אבל אצל הנדריקס יש את חסרון הגובה מול שחקנים כאלו .
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי yzafrir » 20 אפריל 2011, 03:10

קובי כתב:
yzafrir כתב:
החציל האצטקי כתב:צפריר, ההנחה החוזרת הזאת שלך כל פעם מרתיחה אותי מחדש...
שארפ לא יפרוש ולא צריך לפרוש. הוא לא קשור לשום שינוי כזה או אחר שצריך לבוא או עתיד לבוא בסגל כי הוא מעולם לא היווה או יהווה נטל במכבי.
במקרה הגרוע ביותר, ישב בחוץ על אזרחי ויעודד, כשברגע שקוראים לו- בעיתות משבר- יזנק לפרקט כמו פנתר ויקבור איזו צ'אקה.

לגבי טל בורשטיין- הבנאדם נראה גמור רוב שלבי העונה. אני מעניק לו צ'אנס להוכיח את עצמו במאני טיים, והודות לרזומה שלו, אני מקווה שאכן יעשה כן.
אם לא יראה את היכולת או האופי שמצפים ממנו במעמדים החשובים (אלה נפתחים ב6/5 בברצלונה ויימשכו כמה שבועות אח'כ בת"א)- מבחינתי הוא גמור.
אני מאמין שבלאט בכל מקרה רוצה אותו, לפחות עד לתום החוזה שלו, כגורם מלכד וחיובי בחדר ההלבשה, ובתקן הזה הוא עומד מצויין.

אין לי בעיה עם דריק כשחקן 13 בסגל שלא נרשם כמעט למשחקים רק באיתות חרום , אבל כשחקן סגל שנרשם בטופס המשחק הוא מיותר במיוחד כשיש לנו כבר עציץ בדמות בורשטיין , עדיף שיפנה מקום לשחקן לגיטימי אחר...הסיבה היחידה שטל ימשיך היא בדיוק מה שאמרת וגם העובדה שהוא חתום ולא רוצים לשלם פיצויים לעוד שחקן....טל מקבל עכשיו הזדמנות ענקית להראות שיש לו את זה עדיין אבל לדעתי זה לא משהו לבנות עליו...
הסגידה של אנשיפ פה לדריק מזכירה לי את אוהדי מכבי בכדורגל ואבי נימני שרבים מהם מוכנים לקבל אותו גם היום על כסא גלגלים ב11 שעל המגרש...דריק היום הוא כבר לא שחקן כדורסל לגיטימי ואת תפקידו כדבק של הקבוצה הוא יכול לעשות גם בתפקיד אחר במועדון בדיוק כמו שפאנאן עשה...

אגב, זה שאני מרתיח אותך זה בגלל שאני אוהב חצילים שרופים על האש ( עם טחינה...) :)

אין ספק ששארפ הוא הבעיה של מכבי בסגל =\ את הסגל צריך לבנות קודם כל בהפרשתו המיידית והפיכתו למוני 2 =\

האנלוגיה בין שארפ לנימני היא אחת מההזויות והמנותקות מהמציאות ששמעתי פה בפורום.
שארפ איננו חלק מהסגל הבכיר של מכבי כבר שתי עונות. זה שהוא רשום, או לא רשום בטופס זה ממש לא משנה. פעם מכבי הייתה מחזיקה גם שני שחקני פוסטר על הספסל, שהיו נרשמים באופן קבוע בטופס, SO ? אז אסף דותן היה עולה פעם ביובל לאיזה 25 שניות של גביע אירופה לאלופות. זה היה כ"כ משמעותי, שאף אחד לא זוכר את זה. ותאמין או לא, אפילו דותן יודע למסור מסירת רוחב, או לזרוק לסל ב-25 שניות.

צפריר, אתה יכול להמשיך לטחון את המים האלו, ולייחס חשיבות לשחקן ה-12 שלנו חשיבות עצומה עד מחרתיים. בנתיים, מכבי משחקת בחוק רוסי עם שני ישראלים קבועים על הפרקט, כפועל יוצא עם שני הרכבי ליגה ויורוליג, אולי בדרך לרישום ארבעה זרים בלבד בליגה (אה שכחתי - לתפיסתך, זה יהיה מאוד פשוט לשמעון מזרחי לנתק את מכבי מהליגה הישראלית ולעוף לאדריאטית), ועם ליגה כ"כ חלשה שמכבי לוקחת אותה בהליכה גם עם 9 שחקנים בסגל (וכמובן שאני לא מדבר על הפיינל פור, ועל משחק ארעי שבו מכבי יכולה גם לנצח את הניקס בגארדן).

אם היית קורא נכון את מה שכתבתי היית מבין שאני בכלל לא מדבר על השחקן ה-12 , אם הלפרין מגיע ושארפ פורש הוא אוטומטית יהפוך להיות שחקן 10-11 ובורשטיין יהיה השחקן ה-12 .
שחקן 10-11 בהחלט יכול לשחק 20 דק' במשחק במיוחד כשהוא בא לעמדה שהייתה מאוד בעייתית למכבי העונה .
אגב עצם זה שאתה קופץ בתגובה כזו מראה שאתה מאלו שקצת מפריזים בחשיבותו של שארפ לקבוצה כמו שמסתבר שבזמנו הפרזנו בחשיבותו של מוני לקבוצה . אני לרגע לא אומר שהוא הבעיה של מכבי אלא שפשוט נראה לי אדיוטי שאנשים עדיין מאמנים שהוא עוד מסוגל במשחקים חשובים לעלות לשחק ולדפוק את הצ'אקות שלו . אם אנחנו בכלל מגיעים למצב שאנחנו זקוקים לזה שזה יקרה אז המצב שלנו רע מאוד .
שארפ היום הוא לא יותר מעוזר מאמן נוסף ולדעתי עדיף שיעשה את התפקיד הזה באופן רישמי מאשר לתפוס מקום של שחקן בסגל . עדיף את המעט דק' שהוא מקבל מידי פעם לתת לשחקן נוער כישרוני שירגיש מה זה הבוגרים ואולי זה יתרום לו בעתיד...
אגב , אם בסופו של דבר יוחלט על 4 זרים בליגה אז מכבי תאלץ לעזוב . הבעלים לא ישקיעו מליונים בשביל לראות איך קופל זורק להם הכל לפח כי עם 4 זרים אין לנו סיכוי לכלום בזירה האירופאית ...תנסה בעצמיך לבנות סגל הגיוני עם 4 זרים הגיוניים בלבד שגם יכול לעשות משהו באירופה ...פשוט בילתי אפשרי .
אגב , אני מאמין שברגע שמכבי רק תאיים בעזיבה ישר קופל יתקפל והחוק הרוסי ישאר בדיוק כמו עכשיו...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי קובי » 20 אפריל 2011, 08:22

אני לא קופץ ולא נעליים. אתה טוחן את תאוריית שארפ התלושה הזו כבר חודשים פה.
איפה ראית שדיברתי על זה ששארפ ידפוק צ'אקות במשחקים ? איפה ראית שאמרתי שאנחנו נזדקק לו מבחינה מקצועית גרידא כקלע שלשות ? בפירוש כתבתי ששארפ איננו חלק מהסגל הבכיר כבר שנתיים, ומכך נובע שלא אני, אלא אתה הוא המפריז, בכך שאתה מייחס חשיבות לשארפ, כאילו שהוא חלק מהסגל הבכיר של מכבי, בעוד שבפועל הוא כבר ממזמן לא.

בנוסף, אתה מדבר כאילו אתה יודע הכל, אבל אתה לא באמת יודע מה ה-added value של שארפ בקבוצה כשחקן, כחלק מהסגל. אתה גם מתעלם מהעובדה ששארפ הוא אדם המוערך במועדון, ואולי יש לו רצונות אחרים ממה שאתה חושב. אולי מתאים לו להישאר בכושר כשחקן ? ואולי דווקא הצוות המקצועי וההנהלה רוצים להשאיר אותו בתפקידו הנוכחי כשחקן - מוטיבטור. אחד כזה שכן נמצא בחדר ההלבשה, כן נמצא באימונים, וכן מזיע עם כולם, ולאו דווקא עוד דמות מקצועית מצוות האימון, שהיא קצת מנוכרת יותר לשחקנים.

בנוגע לליגת קופל - לא אמרתי מה הגיוני או לא הגיוני. גם אני בעד לנקוט ביד קשה ובלתי מתפשרת כנגד מנהלת הליגה ב"גזרות מכבי" שגודלות ומתרחבות מדיי כמה שנים. מאידך, להתייחס לזה כאילו שזו ההחלטה הכי פשוטה וברורה שיש, זה תלוש מהמציאות (שוב), ונוגד את מה שמכבי בכלל, ושמעון מזרחי בפרט דוגלים בו בשנים האחרונות בסוגיית פרישה מהליגה הישראלית.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי אבי » 20 אפריל 2011, 08:53

אגב , אני מאמין שברגע שמכבי רק תאיים בעזיבה ישר קופל יתקפל והחוק הרוסי ישאר בדיוק כמו עכשיו...

קופל בחיים לא יתקפל, גם אם מכבי תאיים בעזיבה. האיש מפחד ממה שהתקשורת האדומה תעשה לו אם הוא יבטל את החוק הרוסי. כל העיתונאים ה"פטריוטים" שלנו (רק כשזה נוגע לכדורסל כמובן) יעשו לו את המוות.
מכבי פשוט צריכה להפסיק לזרוק לאוויר איומים ריקים מתוכן על עזיבה ופשוט לעזוב את הליגה המיותרת הזאת כל עוד יש ליגות אזוריות שמציעות לה לבוא לשחק אצלם. ככל שמכבי תישאר יותר זמן בליגת קופל היא תיפגע בזירה האירופאית מבחינת הישגים ומעמד עד שהיא תאבד את המקום ביורוליג.
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי חנו'ש » 20 אפריל 2011, 09:22

אני חייבת לציין שלמרות שהגבלה של 4 זרים תהיה מכה קשה למכבי (אע"פ שהסתדרנו עם זה לא רע לפני כמה שנים), זה בהחלט יעזור פי כמה לכדורסל הישראלי מהחוק הרוסי העלוב שלטעמי רק הורס את הכדורסל הישראלי ובטח שאת הספורטיביות (שאותה קופל מזמן דאג לחסל) של הליגה.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי אבי » 20 אפריל 2011, 09:27

חנו'ש כתב:אני חייבת לציין שלמרות שהגבלה של 4 זרים תהיה מכה קשה למכבי (אע"פ שהסתדרנו עם זה לא רע לפני כמה שנים), זה בהחלט יעזור פי כמה לכדורסל הישראלי מהחוק הרוסי העלוב שלטעמי רק הורס את הכדורסל הישראלי ובטח שאת הספורטיביות (שאותה קופל מזמן דאג לחסל) של הליגה.

ההגבלה על מספר הזרים לא תעזור לכדורסל הישראלי אלא תעזור לחשבון הבנק של הכדורסלן הישראלי שיוכל לעשוק עוד קצת שקלים מהמעסיקים שלו.
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי חנו'ש » 20 אפריל 2011, 09:37

אבי כתב:
חנו'ש כתב:אני חייבת לציין שלמרות שהגבלה של 4 זרים תהיה מכה קשה למכבי (אע"פ שהסתדרנו עם זה לא רע לפני כמה שנים), זה בהחלט יעזור פי כמה לכדורסל הישראלי מהחוק הרוסי העלוב שלטעמי רק הורס את הכדורסל הישראלי ובטח שאת הספורטיביות (שאותה קופל מזמן דאג לחסל) של הליגה.

ההגבלה על מספר הזרים לא תעזור לכדורסל הישראלי אלא תעזור לחשבון הבנק של הכדורסלן הישראלי שיוכל לעשוק עוד קצת שקלים מהמעסיקים שלו.

זה גם החוק הרוסי עושה.
אלפי הזרים ליגה ז' שמסתובבים כיום בליגה שלנו גם לא ממש עושים טוב לכדורסלן הישראלי.
לא הזרים מקדמים את השחקנים הישראלים וגם לא דקות המתנה שהחוק הרוסי נותן להם בלי להתאמץ בכלל עוזרים לכדורסלן הישראלי.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי yzafrir » 20 אפריל 2011, 10:16

קובי כתב:אני לא קופץ ולא נעליים. אתה טוחן את תאוריית שארפ התלושה הזו כבר חודשים פה.
איפה ראית שדיברתי על זה ששארפ ידפוק צ'אקות במשחקים ? איפה ראית שאמרתי שאנחנו נזדקק לו מבחינה מקצועית גרידא כקלע שלשות ? בפירוש כתבתי ששארפ איננו חלק מהסגל הבכיר כבר שנתיים, ומכך נובע שלא אני, אלא אתה הוא המפריז, בכך שאתה מייחס חשיבות לשארפ, כאילו שהוא חלק מהסגל הבכיר של מכבי, בעוד שבפועל הוא כבר ממזמן לא.

בנוסף, אתה מדבר כאילו אתה יודע הכל, אבל אתה לא באמת יודע מה ה-added value של שארפ בקבוצה כשחקן, כחלק מהסגל. אתה גם מתעלם מהעובדה ששארפ הוא אדם המוערך במועדון, ואולי יש לו רצונות אחרים ממה שאתה חושב. אולי מתאים לו להישאר בכושר כשחקן ? ואולי דווקא הצוות המקצועי וההנהלה רוצים להשאיר אותו בתפקידו הנוכחי כשחקן - מוטיבטור. אחד כזה שכן נמצא בחדר ההלבשה, כן נמצא באימונים, וכן מזיע עם כולם, ולאו דווקא עוד דמות מקצועית מצוות האימון, שהיא קצת מנוכרת יותר לשחקנים.

בנוגע לליגת קופל - לא אמרתי מה הגיוני או לא הגיוני. גם אני בעד לנקוט ביד קשה ובלתי מתפשרת כנגד מנהלת הליגה ב"גזרות מכבי" שגודלות ומתרחבות מדיי כמה שנים. מאידך, להתייחס לזה כאילו שזו ההחלטה הכי פשוטה וברורה שיש, זה תלוש מהמציאות (שוב), ונוגד את מה שמכבי בכלל, ושמעון מזרחי בפרט דוגלים בו בשנים האחרונות בסוגיית פרישה מהליגה הישראלית.

לא אתה דיברת על זה שהוא ידפוק צ'אקות אלא זה שהגבת לו...
אני לא מסכים עם ההגדרה הסגל הבכיר , ברגע ששחקן נרשם בסגל אפילו כשחקן ה-12 , צריך להיות לו את היכולת לשחק ברמות הגבוהות אם יתבקש ויכול לקרות מצב ששחקן שתוכנן כ-12 מוצא את עצמו כשחקן 8-9...שארפ כבר לא יכול לתרום ברמות האלו אם יקרה מצב כזה .
אני לא מייחס חשיבות גדולה בכלל לזה ששארפ בסגל אבל אני חושב שזה טימטום שסגל מורכב מ-10 שחקנים לגיטימים פלוס שני עציצים . עדיף ששני העציצים האלו יהיו או צעירים עם פוטנציאל לתרום ברמות האלו או במקרה הטוב אפילו שחקנים די בכירים שבאמת יתרמו דקות איכותיות במקרה של פציעות או אפילו כשמאמן משחק עם רוטאציה רחבה...זה עדיף מאשר ששלושה שחקנים בכירים שלך משחקים מעל 30 דק' למשחק ושוחקים את עצמם .
אני לא חושב שמה שעבד פעם מתאים גם לכדורסל של היום , והיום רוב הבכירות ביבשת מחזיקות סגל מאוד רחב עד כדי כך שהלפרין מצא את עצמו לא פעם ולא פעמיים מחוץ לסגל העונה .

לגבי הערך המוסף של שארפ , גם אתה לא יודע מה הערך המוסף שלו כמו שאנחנו לא יודעים מה היה הערך המוסף של נדב בזמנו ( שנזרק ) או מיקי או ג'מצ'י....בקיצור היו סמלים יותר גדולים ממנו שהועזבו ומכבי המשיכה לנשום אחריהם . בוא נחכה ונראה מה יקרה עם שארפ , אני די בטוח שיוצא לו תפקיד אחר במועדון ולדעתי יפה שעה אחת קודם...

לגבי פרישה מהליגה , ברור שזו החלטה לא קלה אבל היא מאוד גורלית לעתיד של מכבי ביורוליג מה שיכול להיות השלכות גם בליגה שלנו בסופו של דבר . אם מכבי תהפוך בגלל זה לקבוצת יורוליג זניחה , אני לא רואה אותה מוכרת את כל המנויים כל עונה מה שיביא בסוף לירידה בתקציב.....אם לא תיהיה ברירה אז מכבי יהיו חייבים לפרוש כי לשחק עם 4 זרים בלבד זה לא בא בחשבון .
חני , מה שהיה טוב פעם כבר לא יעבוד היום , זה נכון שהשחקן הישראלי ירוויח מיזה אבל מכבי תפסיד בגדול .
נערך לאחרונה על ידי yzafrir בתאריך 20 אפריל 2011, 10:19, נערך פעם אחת בסך הכל.
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי Mta_atic » 20 אפריל 2011, 10:16

לדעתי חוקים דרקוניים כאלה הם שפוגעים בכדורסלן הישראלי (שלא לדבר על הליגה) ולא מקדמים אותו בסנטימטר.

בדיוק כמו בכלכלה - אפשר להנהיג מדיניות קומוניסטית בה הכל מונהג ע"י חוקים (ולא ע"י צרכים טבעיים).
ואפשר להנהיג "שוק חופשי" בו הטוב ביותר מנצח ומקבל עדיפות.

אם יפסיקו את החוקים המטומטמים האלה,
שחקנים ישראלים יעבדו ימים ולילות כדי להיות טובים יותר ולא יאכלו לחם חסד בדמות החוק הרוסי ודומיו.
מקרה רביב לימונד ודרור חג'ג' במכבי ממחיש זאת היטב:
שני ישראלים שהובאו אך ורק בגלל החוק הרוסי ותו לא, וזה מה שגרם להם לשבת עונה שלמה על ספסל.
החוקים האלה יוצרים מין ועד עובדים לשחקנים.

הטענה שהזרים בליגה פוגעים בישראלים קצת מקוממת - התחרות היא זו שמדרבנת אנשים להשתלם ולהיות טובים יותר,
סילוק הזרים מהליגה פירושה מניעת התחרות וכניעה לבינוניות, מה שיוצר אצל שחקנים הבנה שהדרך שלהם למעלה צריכה להיות מלאכותית ולא מהותית.

ועכשיו, עם כל מה שכתבתי לעיל' אני מסייג:
אני בעד השחקן הישראלי וחושב שחוץ מעניין מקצועי יש גם עניין לאומי בקידום שחקנים ישראלים, וזה דברים שצריכים להיות בראש מעיניו של כל מאמן ישראלי. אני לא תמים ויודע שיש בעיות תדמיתיות לשחקן הישראלי בעיני מאמנים ישראלים רבים, ולכן אני אומר שהשינוי צריך לעבור גם ואפילו בעיקר דרכם.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי חנו'ש » 20 אפריל 2011, 10:55

אני ממש לא בעד סילוק הזרים מהליגה, אבל אני כן בעד העלאת הרמה שלהם.
אם נתייחס לרוב הזרים בליגה (ולא לאלה של מכבי), נראה שלמעט אולי 2-3 זרים, רובם לא שווים גרוש ולא בהכרח טובים יותר מהישראלים.
אולי אם תהיה הגבלה של 4 זרים בלבד, הקבוצות ישקיעו את כספם על מעט זרים אבל באיכות טובה יותר.

אני בהחלט מבינה למה מכבי מעדיפה את החוק הרוסי על פני ההגבלה של 4 זרים, אבל במובן מסוים זה מחשבה קצת אגואיסטית.
אולי ההגבלה של ה-4 זרים לא תעזור לכדורסל הישראלי, אבל החוק הרוסי לדעתי, הורס אותו לחלוטין.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי asafb96 » 20 אפריל 2011, 11:03

yzafrir כתב:
asafb96 כתב:
yzafrir כתב:
יש למכבי היום סנטר אמיתי אחד . כל השאר זה אילתורים לנסות לחפות על העובדה הזאת . הנדריקס 4 הגנתי בדיוק כמו שלאזמה לפניו היה . הוא שומר טוב על שחקנים זריזים יחסית אבל כשהמאסה והגובה מגיעים אז אין לו סיכוי . ( ואגב באראץ שיחק פצוע בסדרה של מכבי וסחוט מעייפות....) .
מצ'באן מוכשר מאוד התקפית אבל אין ספק שעל ההגנה שלו יש עוד הרבה מה לעבוד ואין ספק שהוא לא יכול להיות המחליף של סופו כי גם הוא 4 ...אליהו ובלו הם ה-4 הנוספים כך שבתאכלס יש פקק בעמדה הזאת . זה שהנדריקס מחליף את סופו זה נקודת חולשה שלדעתי צריך לתקן שנה הבאה .
יכול להיות שבתחילת העונה דיויד חשב שגרין יוכל למלא את התפקיד הזה אבל מהר מאוד הבין שלא והעביר את הנדריקס לעמדה הזאת .

:eek
לפני שבוע רשמת בדיוק ההפיך :confused
אני רשמתי את זה ולא הפסקת להתווכח איתי

זה לא מה שהתווכחתי איתך לפני שבוע , הויכוח אז היה על איזה סוג של שחקן מכבי צריכה .
אני טענתי שמכבי צריכה PF\C שמביא יותר אתלטיות וזריזות עם יכולת חסימה וריבאונד מאשר מאסה וחפירות מתחת לסל . לכן הזכרתי את שון ג'יימס ואת פישר . אמרתי גם אז שהנדריקס נמוך מידי לתפקיד הזה ואם היה לו עוד 5 ס"מ הוא היה מעולה אבל אז סביר שלא היה פה....גם שחקנים שהם טווינרים יודעים לשים את הגוף מול שחקנים פיזיים בהגנה אבל אצל הנדריקס יש את חסרון הגובה מול שחקנים כאלו .

עכשיו אתה אומר שהנדריקס לא מתאים כי הוא לא מסוגל לשמור על סנטרים כבדים, ואתה רוצה להחליף אותם בפישר או ג'יימס :confused
הם יכולים לתת גוף? :huh
גם רשמת שהנדריקס זה אילתור לעמדה 5, אז אתה רוצה להביא את ג'יימס או פישר? אלה סנטרים?
אגב, ממש לא זכור לי שכתבת שלהנדריקס חסר גובה ובגלל זה הוא לא מתאים, זה בדיוק מה שאני אמרתי
asafb96

הודעהעל ידי yzafrir » 20 אפריל 2011, 11:22

asafb96
אני אמרתי שמכבי צריכה מחליף לסופו שקודם כל יהיה לו יכולת חסימה ואחר כך משחק פיזי וחפירות , בנוגע להגנה אז ניסיתי להסביר לך שסופו הוא השחקן שישמור את הסנטרים הפיזים של היריבה ולא השחקן החדש...לגבי הנדריקס אני אמרתי שהוא לא מתאים לשחק סנטר בגלל הגובה שלו ולכן אם כבר מביאים שחקן שהוא טווינר אז שלפחות יהיה 2.06 לפחות ולא הנדריקס שמגרד את ה-2.03....אגב, פישר או ג'יימס יכולים לשים גוף על סנטרים כבדים אבל לו זו המטרה שהייתי רוצה שחקנים כאלו . יכולת החסימה שלהם היא מה שחסר למכבי והריבאונד ואגב הם יותר קרובים להיות סנטרים מהנדריקס . אם מכבי מתכננת להשאיר את הנדריקס אז מילאן צריך להיות מושאל כי גם הוא לא סנטר והרבה יותר אפקטיבי בעמדה 4....
אני לא מאמין שבתקציב של מכבי היא יכולה להביא מחליף לסופו שיש לו את כל החבילה ,גם שומר מאסיבי גם חוסם וגם ריבאונדר ובנוסף שחקן התקפה מחונן...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי שמוליק » 20 אפריל 2011, 11:32

חנו'ש כתב:אם נתייחס לרוב הזרים בליגה (ולא לאלה של מכבי), נראה שלמעט אולי 2-3 זרים, רובם לא שווים גרוש ולא בהכרח טובים יותר מהישראלים.

אני לא יודע באיזו ליגה את צופה אך הישראלים ברמה של פח. אפילו בורשטיין יותר טוב ב 2 רמות מכל אחד מהם. מקל לפעמים נותן משחק טוב, כנ"ל לגבי רוט, נעימי או אוחיון אך בעיקרון אם היינו מדברים על ימי עדי גורדון, אור גורן או מוסקוביץ', הישראלים היום לעומתם ברמה כל כך נמוכה. לא ברורה לי כלל האמירה שלך הנ"ל.
פדרמן ורקנאטי קוברים את מכבי.
שיעופו כבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שמוליק

הודעהעל ידי rc4991 » 20 אפריל 2011, 13:13

מה דעתכם על לוקה זוריץ'?
מדובר בשחקן נחמד מאוד המתנשא לגובה 2.11 יודע לשים גוף בהגנה וגם חוסם מדי פעם ומבחינה התקפית הוא טוב מאוד
אגב,הוא כבר הוזכר באמצע העונה כמועמד למכבי אך בסופו של דבר בחרו במאצ'באן
יכול להיות שלא הביאו אותו כי היה תחת חוזה אבל אם אני לא טועה החוזה שלו נגמר השנה והוא לא יקר
בכל מקרה הנה גם הסטטיסטיקה שלו:
http://www.eurobasket.com/player.asp?Cn ... erID=38682
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי asafb96 » 20 אפריל 2011, 13:42

yzafrir כתב:asafb96
אני אמרתי שמכבי צריכה מחליף לסופו שקודם כל יהיה לו יכולת חסימה ואחר כך משחק פיזי וחפירות , בנוגע להגנה אז ניסיתי להסביר לך שסופו הוא השחקן שישמור את הסנטרים הפיזים של היריבה ולא השחקן החדש...לגבי הנדריקס אני אמרתי שהוא לא מתאים לשחק סנטר בגלל הגובה שלו ולכן אם כבר מביאים שחקן שהוא טווינר אז שלפחות יהיה 2.06 לפחות ולא הנדריקס שמגרד את ה-2.03....אגב, פישר או ג'יימס יכולים לשים גוף על סנטרים כבדים אבל לו זו המטרה שהייתי רוצה שחקנים כאלו . יכולת החסימה שלהם היא מה שחסר למכבי והריבאונד ואגב הם יותר קרובים להיות סנטרים מהנדריקס . אם מכבי מתכננת להשאיר את הנדריקס אז מילאן צריך להיות מושאל כי גם הוא לא סנטר והרבה יותר אפקטיבי בעמדה 4....
אני לא מאמין שבתקציב של מכבי היא יכולה להביא מחליף לסופו שיש לו את כל החבילה ,גם שומר מאסיבי גם חוסם וגם ריבאונדר ובנוסף שחקן התקפה מחונן...

אבל שוב אתה חוזר לזה. הקבוצות הגדולות משחקות עם סנטרים אמיתיים 40 דקות, סופו לא יכול לשחק לבד מולם
כתבת מקודם שלא צריך אילתורים, והנדריקס לא מתאים ל5, אבל שבוע שעבר רשמת שלא חייב סנטר אמיתי לעמדת סנטר, אפשר סוג של טווינר, עוד לא הבנתי מה העמדה שלך..
אני לא יתחיל לחפור אחורה, אבל אני זוכר בבירור שאמרת שהסנטר המחליף ישמר על שחקנים אתלטיים ולא פיזיים, ועכשיו צריך להחליף את הנדריקס כי הוא לא יכול לשמור פיזית?
לא צריך מחליף עם משחק התקפה גדול, פשוט צריך שחקן גבוה, חזק, שיתן ריבאונד והגנה, לא יותר מזה
בנוגע לפישר וג'יימס, אם אתה חושב שהם יכולים לשים גוף על סנטרים כבדים, הוויכוח הזה לא יגמר
asafb96

הודעהעל ידי asafb96 » 20 אפריל 2011, 13:44

rc4991 כתב:מה דעתכם על לוקה זוריץ'?
מדובר בשחקן נחמד מאוד המתנשא לגובה 2.11 יודע לשים גוף בהגנה וגם חוסם מדי פעם ומבחינה התקפית הוא טוב מאוד
יכול להיות שלא הביאו אותו כי היה תחת חוזה אבל אם אני לא טועה החוזה שלו נגמר השנה והוא לא יקר

יכול מאוד להתאים, יש לו את הסייז, לפי הסטטיסטיקה הוא גם ריבאונדר טוב ושחקן התקפה יעיל
יש המון סנטרים יגוסלביים שמתאימים למכבי, כמו זוריץ', מוסלי, מאריאנוביץ' וכו..
asafb96

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 20 אפריל 2011, 17:23

rc4991 כתב:מה דעתכם על לוקה זוריץ'?

אם לא יקרה משהו ממש יוצא דופן(אבל ממש יוצא דופן)הוא יהיה במלאגה בעונה הבאה..הוא כבר סגר שם בינואר.

(ד''א אני חדשה כאן,מקווה שלא עברתי על שום חוק כבר בהתחלה :duh )
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Gevaudan, Mitelka, WendelA, yon1, משה ו־21 אורחים