פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: NBA OFFSEASON 2016- שוק השחקנים החופשיים נפתח

02 יולי 2016, 20:21

jol9 כתב:אחדשיודע, מי שמזלזל אלה אתם ורוי. סבבה. אני לא עוקב באדיקות אחרי הNBA, אבל
אני לא הגעתי משום מקום. לא יודע בן כמה אתה, אבל אני מהמר שאני התחלתי לראות לפניך,
ואני מכיר את ההיסטוריה לא פחות טוב (אם לא יותר).
החוקים השתנו, זה נכון, אבל החוקים הבסיסיים נשארים אותו דבר לאורך שנים.

השאלה מה אני הייתי עושה, היא לא רלוונטית. גם השאלה מה אתה היית עושה לא רלוונטית.
מה שרלוונטי זה שממפיס שוברת כאן שיאי טמטום, ומפקירה את העתיד שלה לטובת הווה שגם הוא לא מזהיר.

אני גם יכול לשאול שאלות - ספר לי בבקשה מתי החתמת מקסימום של שחקן שהוא לא אול סטאר, ולא סופרסטאר
הצליחה?
חבל שאתם לוקחים את זה כירידה על קונלי. ממש לא. הוא שחקן סבבה. הבעיה שלי היא שאתם מנסים להצדיק
מהלך מופקר כלכלית ומקצועית בטוענה שיש כסף וצריך לבזבז אותו.

תסתכלו על הסגל שלהם - גאסול, רנדולף, רייט, טוני אלן, פרסונס, קונלי, וינס קרטר ועוד כמה צ'ונגים.
אתם רוצים להגיד לי שזה הכי טוב שאפשר לבנות ב-90 מליון דולר?

אתה מתאר עולם אידאלי, שבו כל השחקנים שממפיס מעוניינת בהם היא יכולה להחתים, ומתעלם מכל חוקי השכר. אין קשר בין זה למציאות.
גאסול, רנדולף, טוני אלן וכל שאר החבר'ה (למעט וינס קרטר, שאין לו חוזה מובטח כמדומני) הם עובדה קיימת. השאלה היא כזאת - מה אתה עושה עכשיו? מפרק את החבילה, או מנסה לסחוט את המיץ לעוד שנתיים-שלוש? ממפיס רוצה להישאר רלוונטית, ולכן היא בחרה להשאיר את מייק קונלי בחוזה עצום (שתוכל להיפטר ממנו בקלות בשנתיים הקרובות אם תירצה). הוא מבין ה-6/7 שחקנים הכי טובים שהיו פנויים בשוק הקיץ, הוא שיחק בממפיס, ומבין השחקנים הבכירים היחידים שהיו מוכנים לחתום שם (בעיקר מכיוון שממפיס יכלה עפ"י חוקי השכר להציע לו את ההצעה הכי טובה). זה כל הסיפור. והאמת? אם היית שם במקומם, אני די בטוח שהיית עושה אותו דבר (כמו כל אחד אחר שקצת מעורה בפרטים ובחוקים).
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 02 יולי 2016, 20:24, נערך פעם אחת בסך הכל.

02 יולי 2016, 20:24

אחדשיודע,
לא לקחתי ללב, פשוט נורא מפתיע אותי שאתם מגבים את ההחתמה הזאת...
שילשו לו את השכר, אחרי שהוא שיחק העונה איזה 50 משחקים. ומה אם ייפצע שוב?
זה לא שהוא איש ברזל שמשחק כל שנה 82 משחקים...

כרמל,
אני לא מקבל את זה. יש מקומות אטרקטיביים יותר מן הסתם, כמו ניו יורק, כמו ל.א, כמו מיאמי, אבל
יש והיו בעבר קבוצות גדולות גם במקומות פחות אטרקטיביים, כמו יוטה, כמו אוקלהומה, כמו דטרויט,
כמו קליבלנד,...
שחקנים יילכו למקום שבו יהיו להם תנאים טובים, כסף טוב, וסיכוי להופיע בפוסט סיזן.
כל קבוצת NBA יכולה לספק תנאים כאלה.
אבל יש קבוצות שמתנהלות נכון וחכם לאורך השנים, וגם בשנים הרעות שלהן מצליחות להישאר רלוונטיות,
עושות טריידים טובים, מנצלות בחירות דראפט וכו', ויש קבוצות שלא.
לטעמי ממפיס ביזבזה במהלך הזה את הסיכוי להפוך למשהו רציני בNBA בשנים הקרובות.

02 יולי 2016, 20:26

אחדשיודע כתב:
jol9 כתב:אחדשיודע, מי שמזלזל אלה אתם ורוי. סבבה. אני לא עוקב באדיקות אחרי הNBA, אבל
אני לא הגעתי משום מקום. לא יודע בן כמה אתה, אבל אני מהמר שאני התחלתי לראות לפניך,

השאלה מה אני הייתי עושה, היא לא רלוונטית. גם השאלה מה אתה היית עושה לא רלוונטית.
מה שרלוונטי זה שממפיס שוברת כאן שיאי טמטום, ומפקירה את העתיד שלה לטובת הווה שגם הוא לא מזהיר.

אני גם יכול לשאול שאלות - ספר לי בבקשה מתי החתמת מקסימום של שחקן שהוא לא אול סטאר, ולא סופרסטאר
הצליחה?
חבל שאתם לוקחים את זה כירידה על קונלי. ממש לא. הוא שחקן סבבה. הבעיה שלי היא שאתם מנסים להצדיק

תסתכלו על הסגל שלהם - גאסול, רנדולף, רייט, טוני אלן, פרסונס, קונלי, וינס קרטר ועוד כמה צ'ונגים.

אתה מתאר עולם אידאלי, שבו כל השחקנים שממפיס מעוניינת בהם היא יכולה להחתים, ומתעלם מכל חוקי השכר. אין קשר בין זה למציאות.
גאסול, רנדולף, טוני אלן וכל שאר החבר'ה (למעט וינס קרטר, שאין לו חוזה מובטח כמדומני) הם עובדה קיימת. השאלה היא כזאת - מה אתה עושה עכשיו? מפרק את החבילה, או מנסה לסחוט את המיץ לעוד שנתיים-שלוש? ממפיס רוצה להישאר רלוונטית, ולכן היא בחרה להשאיר את מייק קונלי בחוזה עצום (שתוכל להיפטר ממנו בקלות בשנתיים הקרובות אם תירצה). הוא מבין ה-6/7 שחקנים הכי טובים שהיו פנויים בשוק הקיץ, הוא שיחק בממפיס, ומבין השחקנים הבכירים היחידים שהיו מוכנים לחתום שם (בעיקר מכיוון שממפיס יכלה עפ"י חוקי השכר להציע לו את ההצעה הכי טובה). זה כל הסיפור. והאמת? אם היית שם במקומם, אני די בטוח שהיית עושה אותו דבר (כמו כל אחד אחר שקצת מעורה בפרטים ובחוקים).

אז בשביל מה צריך GMים בכלל?
בוא ניתן לאוהדים אקראים לנהל את העסק, אם גם ככה הכל כבר קבוע מראש.

02 יולי 2016, 20:31

jol9 כתב:אחדשיודע,
לא לקחתי ללב, פשוט נורא מפתיע אותי שאתם מגבים את ההחתמה הזאת...
שילשו לו את השכר, אחרי שהוא שיחק העונה איזה 50 משחקים. ומה אם ייפצע שוב?
זה לא שהוא איש ברזל שמשחק כל שנה 82 משחקים...

כרמל,
אני לא מקבל את זה. יש מקומות אטרקטיביים יותר מן הסתם, כמו ניו יורק, כמו ל.א, כמו מיאמי, אבל
יש והיו בעבר קבוצות גדולות גם במקומות פחות אטרקטיביים, כמו יוטה, כמו אוקלהומה, כמו דטרויט,
כמו קליבלנד,...
שחקנים יילכו למקום שבו יהיו להם תנאים טובים, כסף טוב, וסיכוי להופיע בפוסט סיזן.
כל קבוצת NBA יכולה לספק תנאים כאלה.
אבל יש קבוצות שמתנהלות נכון וחכם לאורך השנים, וגם בשנים הרעות שלהן מצליחות להישאר רלוונטיות,
עושות טריידים טובים, מנצלות בחירות דראפט וכו', ויש קבוצות שלא.
לטעמי ממפיס ביזבזה במהלך הזה את הסיכוי להפוך למשהו רציני בNBA בשנים הקרובות.

יוני, נדיר שהיום אומרים ''מקום אטרקטיבי'' ומתכוונים לעיר עצמה
גולדן סטייט לפני כמה שנים לא הייתה מקום אטרקטיבי כי זה אוקלנד והקבוצה הייתה אחת הגרועות בהיסטוריה, ועכשיו היא כן נחשבת מקום אטרקטיבי בגלל איך שהקבוצה נראית
הרבה שחקנים חתמו בקליבלנד בגלל השחקנים שיש שם

יש לערים כמו ניו יורק ומיאמי יותר pull? כן, אבל רק במידה ויש שם קבוצה טובה
אתה רואה את דוראנט הולך למיאמי רק כי היא מיאמי בזמן שווייד שוקל מעבר בגיל 34 ובוש עוד שנייה מתפגר?

לממפיס אין לא את זה ולא את זה
אין להם עיר אטרקטיבית ואין להם קבוצה שמועמדת לאליפות
איך הם יביאו לשם שחקנים טובים? רק אם יעשו טנקינג מטורף ויביאו מישהו מהדראפט, זה הכל
הם לא יכולים למשוך אליהם שחקנים חופשיים מהלבל הגבוה ביותר
השחקנים שיש להם כרגע, כולל קונלי, זה הכי טוב שהם יכולים לעשות בשוק השחקנים החופשיים וזאת עובדה

02 יולי 2016, 20:32

אין מה לקבל או לא לקבל. יש עובדות בשטח - ממפיס היא לא יעד אטרקטיבי בשוק השחקנים החופשיים.
אם בגלל היעד עצמו, ואם בגלל הקבוצה שהיא מעמידה או הפוטנציאל שלה להצליח ביחס לקבוצות אחרות. לטעמי, זה גם וגם וגם.

ברגע שיש לך שחקן בכיר שאתה יכול לפתות אותו יותר מאחרות בעזרת כסף (מכיוון שהם מחזיקים עליו בזכויות "בירד") - זאת האפשרות הטובה ביותר שלך להחתים שחקן ברמה שלו, בטח במקרה של ממפיס. פארסונס אגב (שהוא החתמה פחות טובה לטעמי, וגם הוא פותה ע"י כסף) סיכם בקבוצה בזכות היכרות שלו עם המאמן החדש ולאחר הבטחה שקונלי נשאר והוא יקבל תפקיד מרכזי בקבוצה.

02 יולי 2016, 20:37

jol9 כתב:

למה לתת למכבי רעיונות?

:fe:

02 יולי 2016, 20:37

jol9 כתב:
אחדשיודע כתב:

הצליחה?

לא הכל קבוע מראש, זאת רק ההתחלה של הסיפור. עכשיו צריך לדאוג לצוות מסייע ראוי.
אבל ברור שיש מקרים בהם ל-GM אין הרבה איפה להתלבט.

02 יולי 2016, 20:39

Asf כתב:
jol9 כתב:

למה לתת למכבי רעיונות?

אתה שואל כאילו אנחנו לא נעשה עבודה יותר טובה

02 יולי 2016, 20:44

Holiday_Armadillo כתב:
Asf כתב:
jol9 כתב:

למה לתת למכבי רעיונות?

אם "אנשי המקצוע" שהם בחרו עד עכשיו הגיעו לכאלה תוצאות, אני מפחד לדמיין לאלו תוצאות כבירות יגיעו האוהדים שההנהלה תבחר.
:frightened

02 יולי 2016, 20:45

Holiday_Armadillo כתב:
Asf כתב:
jol9 כתב:

למה לתת למכבי רעיונות?

שנתיים באחריות הפורום, הקבוצה הזו יכולה לקחת אליפות, בלי צחוק. בהנחה וגם מותר למישהו מהפורום לאמן, נניח.

02 יולי 2016, 20:47

yanay21 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
Asf כתב:
jol9 כתב:

למה לתת למכבי רעיונות?

שנתיים באחריות הפורום, הקבוצה הזו יכולה לקחת אליפות, בלי צחוק. בהנחה וגם מותר למישהו מהפורום לאמן, נניח.

דווקא אימון עדיף להשאיר לאנשי מקצוע (עוד משהו שמכבי לא עשו בשנים האחרונות)

02 יולי 2016, 20:48

עקרונית, ברור שאת צודקת. אבל מאמנים זרים טובים לא יגיעו לפה, ומאמנים ישראלים טובים אין.

02 יולי 2016, 20:49

אוף איזה ריב משעמם, שמישהו יקלל כבר סעמק.

02 יולי 2016, 20:54

LIAV10 כתב:אוף איזה ריב משעמם, שמישהו יקלל כבר סעמק.

אני גם מחכה איזה שעה למשהו עסיסי.

02 יולי 2016, 21:07

ג'ון לואר (פיניקס) סיכם ל-4 שנים בדטרויט עבור 42 מיליון דולר.
שחקן של 8.5 נק' ו-5.6 רב' בפיניקס בעונה שעברה.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 02 יולי 2016, 21:08, נערך פעם אחת בסך הכל.

02 יולי 2016, 21:07

אני אגב לא הבנתי איך קרה ששחקנים שמקבלים מיליונים, מקבלים עוד יותר מיליונים בלי שום סיבה נראית לעין. כל הסיפור משונה מאוד.

02 יולי 2016, 21:22

פשוט מאוד שכר המינימום בכל קבוצות ה-NBA עולה.

02 יולי 2016, 21:24

yehooda כתב:פשוט מאוד שכר המינימום בכל קבוצות ה-NBA עולה.

הגיע הזמן, חיו על משכורות רעב.

02 יולי 2016, 21:33

toja27 כתב:
yehooda כתב:פשוט מאוד שכר המינימום בכל קבוצות ה-NBA עולה.

הגיע הזמן, חיו על משכורות רעב.

שכר המינימום לא כל כך קשור לעניין (יכול להיות שיהודה התכוון לתקרת המינימום), אלא תקרת השכר - הסכום שכל קבוצה יכולה להשקיע.
מ-58 מיליון דולר ב-2014, ל-107 מיליון דולר ב-2017 - כמעט פי 2.

ולמה? הסכם טלוויזיה חדש (מכירת זכויות שידור) שנכנס לתוקף, שמכניס לקופה של ה-NBA לערך 2 מיליארד דולר בכל שנה.

02 יולי 2016, 21:59

ליאב, תוז'ה - היו כאן קללות שחבל על הזמן, הן פשוט צונזרו... :laugh1

אחדשיודע (פאקינג מה השם שלך?), אתה אומר שתקרת מקסימום היא 90 ומשהו מליון, נכון?
שליש ממנה הולכת על רכז שמעולם לא היה באולסטאר...
ואתה באמת חושב שהם יוכלו להעביר אותו לקבוצה אחרת, ולסתום להם את תקרת השכר?

אני מבין מה אתם (אתה, רוי וכרמל) אומרים. אין FAים טובים ששווה לשים עליהם את הכסף.
אבל בדיוק בשביל זה יש GM, שאמור להיות יצירתי ולעשות מהלכים.
אם זה לעשות מהלכים בדראפט (כמו למשל איזשהו טרייד בשביל לבחור את הרכז הכי טוב שהם
יכולים), אם זה לחפש כשרונות מחוץ לNBA ולהמר, אם זה למלא את הרוסטר בכמה שחקנים
טובים, במקום בשחקן אחד טוב + (נניח).
אפשר גם היה לנסות לעשות משהו אחר. למשל לפתות את ווייד או דרק רוז בחוזה גבוה לשנה אחת,
ככה שהרמה בזמן הקרוב לא היתה יורדת, אבל היה אפשר לעשות משהו בשוק השחקנים גם בעונה הבאה.

זה שיש כסף לבזבז לא אומר שצריך לעשות את זה באופן מופקר וחסר אחריות...
נושא נעול