מחשבות לעונת 2019/20 V2

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מחשבות לעונת 2019/20 V2

הודעהעל ידי Jack55 » 21 יוני 2019, 21:30

Rampel כתב:
Jack55 כתב:
Rampel כתב:
Jack55 כתב:
Rampel כתב:
קודם כל, אתה באמת מאמין שבאיזושהי מציאות, וטרן יורוליג עם 2 זכיות, שהיה שחקן חמישייה בקבוצת פלייאוף (שהשנה פספסה אותו פעם ראשונה מזה המון שנים) יבוא לשבת לך על הספסל? פפניקולאו אחלה שחקן, הוא השחקן מהרשימה שעדיף שיגיע והוא יכול לגמרי להתאים, אבל אם זה הוא או כספי, אני מעדיף את כספי מסיבות שכבר רשמתי.

בכל אופן, פספסת את הדעה שלי ואת מה שקאנון רשם. הוא רשם שלצד אובראיינט/4 פותח אחר רוצים קומבו פורוורד שאותו הולך להשלים מהספסל אבדיה, כשבמכבי רוצים לקדם גם את זוסמן ולתת דקות בעמדה 3 גם לקיין במידת הצורך. האמת שאני סבבה עם זה. בהרכב כזה אין צורך בעוד פורוורד. תהייה בטוח שאם יחתימו קומבו פורוורד כנראה שכספי לא יהיה פה. הבונוס יהיה אם יחסך כאב ראש גדול והוא יגיע בסופו של דבר בשביל לעשות קצת יותר סדר ברוטציות והיררכיה.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

אני מסכים בגדול עם הפסקה הראשונה שלך, חוץ מזה שאני לא חושב שאם אכן ויגיע הוא ישב על הספסל הרבה, עם כל הכבוד לזוסמן ואבדיה מכבי לא יושיבו ברוב העונה את אחד השחקנים הבולטים שלה בקבוצה .
אם זה כספי או הוא, מן סתם שכספי עדיף ללא ספק, ואז ראשון תומאס כפי שכתבתי יכול להתאים הרבה יותר כקומבו פורווד .

קנון כתב - "א. במקום רול וקלויארו יגיע רק שחקן זר אחד." ולאחר מכן כתב שאבדיה יחלוק דקות עם השחקן הזה (ושגם זוסמן וקיין אמורים לשחק בין עמדות 1-3) .
הוא כתב את זה בלי קשר לאובראיינט, אלא כעובדה לזר שיגיע לעמדות האלה בלי קשר להאם כספי יגיע או לא יגיע .
דווקא כתב שאם כספי יגיע זה יהיה בונוס לכל השאר, שהתכנון הוא כזה ואם כספי לא ימצא חוזה בNBA, הוא יהיה בונוס לשאר התכנון .
להביא את כספי כמחליף לאובראיינט לצד עוד קומבו פורוורד גבוה כששניהם צריכים לשחק יחד בחמישיה.. זו בנייה לקויה.. אז תכלס, יכול לקרות

לא .
כספי פותח ב3, אובראיינט או כל 4 פותח אחר במקומו בעמדה 4, ובנוסף לשניהם עוד זר מחליף מהספסל שיכול לתת דקות גם ב3 וגם ב4 .
לא מדבר על שם ספציפי של שחקן, מדבר על הרעיון, מה הבעיה בזה?
שבמצב כזה עמדות הפורוורד שלך מאוישות לא רע.. אם יש כספי ועוד 4, סיימת בגדול עם הפורוורדים.

אתה רוצה בכוח 8 זרים? כמו שאמרתי, אם הקומבו הזה שלך, נניח, ראשון תומאס, יכול להגיע במסגרת התקציב ומבין שהוא זר 8 ברוטציה עם כל ההשלכות? דהיינו.

שמע, אני מפנטז על קו קדמי כזה :
4 - אובראיינט, זר מחליף, כהן .
5 - בלאק, לסור, סטודמאייר .
+ גיבוי של כספי מעמדה 3 .
זה מה שאני רוצה וזה יכול להיות אדיר .

בנוגע לזר השמיני, כן אני מסכים איתך שזה לא יהיה קל גם מבחינת תקציבית וגם מבחינת ההשלכות של הזר השמיני, יצטרכו להציג את כל הצדדים במו"מ לשחקן .
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי arie85 » 21 יוני 2019, 21:35

cannon כתב:כמה נקודות לגבי הסגל ותכנונים לעונה הבאה:
1. אבדיה וזוסמן אמורים להיות יותר משמעותיים בעונה הבאה.
2. מייקל רול וקלויארו לא ימשיכו במכבי.
3. אלכס טיוס לא ימשיך בעונה הבאה בסבירות של כמעט 100%.
4. מכבי ת"א עדיין רוצה לשמור על צביון ישראלי ככל האפשר על אף ענייני החוק הרוסי שהופכים לפחות רלוונטיים.
5. יש במכבי תמימות דעים שמתחילה בספרופולוס שחובה שיהיו בסגל כמה אפשרויות למוביל כדור אמיתי.

מכל הנקודות האלה זו למעשה התוכנית שאליה שואפים במכבי:
א. במקום רול וקלויארו יגיע רק שחקן זר אחד. הוא אמור להיות שחקן שיכול לתת דקות גם בעמדה 3 וגם בעמדה 4 וחשוב שתהיה לו נוכחות בהגנה ויכולת לשמור גם מספרי 3 וגם מספרי 4. מועמדים שבודאות ברשימות של מכבי (וזה לא אומר שאף אחד מהם יהיה זה שיגיע בסוף): קוסטאס פפניקולאו (קשר יווני, ענייני סוכן, נסיון יורוליג ורצון בשינוי גם מבחינת השחקן), אקסל טופאן וגם ראשון תומאס.
ב. אבדיה יחלוק דקות עם השחקן מסעיף א.
ג. זוסמן ישחק בעמדות 1-3 כשהבעיה שלו היא שאין לו עדיין עמדה מוגדרת חד משמעית. אם היה מוביל כדור אמיתי היה יכול לפתור למכבי הרבה בעיות, אבל יש לו בעיה בהיבט הזה.
ד. קיין ישחק בעמדות 1-3 בניגוד לזה שהיה בעיקר 1-2 בשנה שעברה. הוא יצטרך לתת דקות גם בשמירה על מספרי 3 העונה ולמעשה יקבל דקות שרול קיבל בשנה שעברה.
ה. וולטרס ישמש למעשה כמחליף של רול וריי מבחינת "הזרים שהוא מחליף" על אף שיקבל דקות רק בעמדות הגארד (בעיקר 1 אבל עשוי לשחק בהרכבים מסויימים גם כ-2 על אף שזה לא התפקיד הטבעי שלו).
ו. הגעה של כספי לא נמצאת כרגע בתוכניות הסגל של מכבי. כספי כרגע מכוון עדיין לקבוצה בנבא ולא יתחייב למכבי בזמן מוקדם מספיק כדי שמכבי תבנה עליו כשחקן מוביל בסגל ותסתכן בכך שבסוף לא יגיע. אם יגיע, זה יהיה בונוס. כספי יכול לקסום. ללא מעט קבוצות בשכר המינימום (לייקרס למשל...).
ז. במקום טיוס יגיע שחקן זר. זו עוד סיבה שתעניק עוד דקות משחק לישראלים ודווקא מסתדרת טוב עם התוכניות להעניק לזוסמן ואבדיה יותר דקות. במכבי לא יחתימו שחקן במקומו לפני שסיטואציית אובריינט תתבהר כי ההחלטה של אובריינט תשפיע על פרופיל השחקן שיגיע מבחינת תכונות. במכבי היו רוצים מאוד שאובריינט יישאר (וימלא משבצת של סטרץ' 4 טהור) ויוכלו להתמקד ב-5 מחליף שרוצים שיהיה בעל תכונות דומות לבלאק כדי לא לשנות סגנון משחק כשבלאק יורד לספסל. לסור היה מועמד רציני ויש עוד כמה שמות, אבל הסחבת עם אוברייאנט כרגע מסכנת את הענין הזה.
כפי שכתבתי לפני כמה ימים קוזמינסקאס היה/עדיין מועמד גבוה ברשימות אם אוברייאנט לא ימשיך.
שתהיה שבת שלום לכולנו.

ממה שאני שומע דווקא טיוס בדרך לעוד שלוש עונות וב24 שעות האחרונות נרשמה התקדמןת במשא ומתן ויש הצעה חדשה של מכבי של שני מליון דולרים לשלוש עונות.
ומכבי לא מחכה לכספי ולא בונה עליו
נערך לאחרונה על ידי arie85 בתאריך 21 יוני 2019, 21:42, נערך פעם אחת בסך הכל.
arie85

הודעהעל ידי בשלות » 21 יוני 2019, 21:41

arie85 כתב:
4. מכבי ת"א עדיין רוצה לשמור על צביון ישראלי ככל האפשר על אף ענייני החוק הרוסי שהופכים לפחות רלוונטיים.
5. יש במכבי תמימות דעים שמתחילה בספרופולוס שחובה שיהיו בסגל כמה אפשרויות למוביל כדור אמיתי.

א. במקום רול וקלויארו יגיע רק שחקן זר אחד. הוא אמור להיות שחקן שיכול לתת דקות גם בעמדה 3 וגם בעמדה 4 וחשוב שתהיה לו נוכחות בהגנה ויכולת לשמור גם מספרי 3 וגם מספרי 4. מועמדים שבודאות ברשימות של מכבי (וזה לא אומר שאף אחד מהם יהיה זה שיגיע בסוף): קוסטאס פפניקולאו (קשר יווני, ענייני סוכן, נסיון יורוליג ורצון בשינוי גם מבחינת השחקן), אקסל טופאן וגם ראשון תומאס.
ג. זוסמן ישחק בעמדות 1-3 כשהבעיה שלו היא שאין לו עדיין עמדה מוגדרת חד משמעית. אם היה מוביל כדור אמיתי היה יכול לפתור למכבי הרבה בעיות, אבל יש לו בעיה בהיבט הזה.
ד. קיין ישחק בעמדות 1-3 בניגוד לזה שהיה בעיקר 1-2 בשנה שעברה. הוא יצטרך לתת דקות גם בשמירה על מספרי 3 העונה ולמעשה יקבל דקות שרול קיבל בשנה שעברה.
ה. וולטרס ישמש למעשה כמחליף של רול וריי מבחינת "הזרים שהוא מחליף" על אף שיקבל דקות רק בעמדות הגארד (בעיקר 1 אבל עשוי לשחק בהרכבים מסויימים גם כ-2 על אף שזה לא התפקיד הטבעי שלו).
ו. הגעה של כספי לא נמצאת כרגע בתוכניות הסגל של מכבי. כספי כרגע מכוון עדיין לקבוצה בנבא ולא יתחייב למכבי בזמן מוקדם מספיק כדי שמכבי תבנה עליו כשחקן מוביל בסגל ותסתכן בכך שבסוף לא יגיע. אם יגיע, זה יהיה בונוס. כספי יכול לקסום. ללא מעט קבוצות בשכר המינימום (לייקרס למשל...).
ז. במקום טיוס יגיע שחקן זר. זו עוד סיבה שתעניק עוד דקות משחק לישראלים ודווקא מסתדרת טוב עם התוכניות להעניק לזוסמן ואבדיה יותר דקות. במכבי לא יחתימו שחקן במקומו לפני שסיטואציית אובריינט תתבהר כי ההחלטה של אובריינט תשפיע על פרופיל השחקן שיגיע מבחינת תכונות. במכבי היו רוצים מאוד שאובריינט יישאר (וימלא משבצת של סטרץ' 4 טהור) ויוכלו להתמקד ב-5 מחליף שרוצים שיהיה בעל תכונות דומות לבלאק כדי לא לשנות סגנון משחק כשבלאק יורד לספסל. לסור היה מועמד רציני ויש עוד כמה שמות, אבל הסחבת עם אוברייאנט כרגע מסכנת את הענין הזה.
כפי שכתבתי לפני כמה ימים קוזמינסקאס היה/עדיין מועמד גבוה ברשימות אם אוברייאנט לא ימשיך.
שתהיה שבת שלום לכולנו.

ממה שאני שומע דווקא טיוס בדרך לעוד שלוש עונות וב24 שעות האחרונות נרשמה התקדמןת במשא ומתן, ומכבי לא מחכה לכספי ולא בונה עליו

ואו שלוש עונות? הוא יסיים את הקריירה במכבי?
נערך לאחרונה על ידי בשלות בתאריך 21 יוני 2019, 21:43, נערך פעם אחת בסך הכל.
בשלות

הודעהעל ידי cannon » 21 יוני 2019, 21:42

אם יש התקדמות עם טיוס זה חדש לי אבל יכול להיות טוב מאוד בקטע של ההמשכיות והצביון. אני לא כתבתי שמחכים לכספי. נהפוך הוא. לא בונים עליו שום דבר. לדעתי יישאר בנבא בעונה הבאה.
cannon

הודעהעל ידי arie85 » 21 יוני 2019, 21:43

בשלות כתב:
arie85 כתב:

שתהיה שבת שלום לכולנו.

ממה שאני שומע דווקא טיוס בדרך לעוד שלוש עונות וב24 שעות האחרונות נרשמה התקדמןת במשא ומתן, ומכבי לא מחכה לכספי ולא בונה עליו

ואו שלוש עונות? הוא יסיים את הקריירה במכבי?

הוספתי גם סכום שיש בהצעה החדשה במידה וטיוס יסכים לה (בשנתיים האחרונות הרוויח מליון ושבע מאות דולרים)
arie85

הודעהעל ידי Rampel » 21 יוני 2019, 21:44

Jack55 כתב:
Rampel כתב:
Jack55 כתב:
Rampel כתב:
Jack55 כתב:אני מסכים בגדול עם הפסקה הראשונה שלך, חוץ מזה שאני לא חושב שאם אכן ויגיע הוא ישב על הספסל הרבה, עם כל הכבוד לזוסמן ואבדיה מכבי לא יושיבו ברוב העונה את אחד השחקנים הבולטים שלה בקבוצה .
אם זה כספי או הוא, מן סתם שכספי עדיף ללא ספק, ואז ראשון תומאס כפי שכתבתי יכול להתאים הרבה יותר כקומבו פורווד .

קנון כתב - "א. במקום רול וקלויארו יגיע רק שחקן זר אחד." ולאחר מכן כתב שאבדיה יחלוק דקות עם השחקן הזה (ושגם זוסמן וקיין אמורים לשחק בין עמדות 1-3) .
הוא כתב את זה בלי קשר לאובראיינט, אלא כעובדה לזר שיגיע לעמדות האלה בלי קשר להאם כספי יגיע או לא יגיע .
דווקא כתב שאם כספי יגיע זה יהיה בונוס לכל השאר, שהתכנון הוא כזה ואם כספי לא ימצא חוזה בNBA, הוא יהיה בונוס לשאר התכנון .
להביא את כספי כמחליף לאובראיינט לצד עוד קומבו פורוורד גבוה כששניהם צריכים לשחק יחד בחמישיה.. זו בנייה לקויה.. אז תכלס, יכול לקרות

לא .
כספי פותח ב3, אובראיינט או כל 4 פותח אחר במקומו בעמדה 4, ובנוסף לשניהם עוד זר מחליף מהספסל שיכול לתת דקות גם ב3 וגם ב4 .
שבמצב כזה עמדות הפורוורד שלך מאוישות לא רע.. אם יש כספי ועוד 4, סיימת בגדול עם הפורוורדים.

אתה רוצה בכוח 8 זרים? כמו שאמרתי, אם הקומבו הזה שלך, נניח, ראשון תומאס, יכול להגיע במסגרת התקציב ומבין שהוא זר 8 ברוטציה עם כל ההשלכות? דהיינו.

בנוגע לזר השמיני, כן אני מסכים איתך שזה לא יהיה קל גם מבחינת תקציבית וגם מבחינת ההשלכות של הזר השמיני, יצטרכו להציג את כל הצדדים במו"מ לשחקן .
למה? על מה יש לפנטז פה? למדנו העונה שג'וני לא רק שומר רע אלא גם שחקן מטומטם ושבלאק לבדו לא מספיק בשביל לשים גוף על התותחים הכבדים של המפעל עם כל הכבוד למסה שלו שבסופו של דבר מתכווצת לתוך 206 ס"מ. אז הפתרון שלך הוא להישאר עם אובראיינט ולהוסיף עוד סנטר נמוך שלא באמת ישלים את בלאק? או שאתה בונה על ה-10 דקות של שחקן בן 38 שרק קצת יותר גבוה?

הרעיון של שחקן כמו טיוס/לסור (מעדיף את טיוס גם אם הוא לא ישראלי. אתם רוצים שחקן שקבוצת יורוקאפ זורקת. לא נדלקת שום נורה?) הוא נחמד עם ה-4 משלים את הגובה של בלאק ונותן יכולות קליעה. אם זה לא המצב, בואו נחפש לפחות את הסנטר שיכול לתת את הגוף שצריך בשביל להשלים את בלאק..

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי arie85 » 21 יוני 2019, 21:45

cannon כתב:אם יש התקדמות עם טיוס זה חדש לי אבל יכול להיות טוב מאוד בקטע של ההמשכיות והצביון. אני לא כתבתי שמחכים לכספי. נהפוך הוא. לא בונים עליו שום דבר. לדעתי יישאר בנבא בעונה הבאה.

כן אני רק מחזק
ואני לא מבין למה כולם רושמים פה כספי, הוא רחוק כמו סלוקאס..
arie85

הודעהעל ידי Jack55 » 21 יוני 2019, 21:48

arie85 כתב:
cannon כתב:אם יש התקדמות עם טיוס זה חדש לי אבל יכול להיות טוב מאוד בקטע של ההמשכיות והצביון. אני לא כתבתי שמחכים לכספי. נהפוך הוא. לא בונים עליו שום דבר. לדעתי יישאר בנבא בעונה הבאה.

כן אני רק מחזק

זה חדש שאתה מביא לפה דיווחים שונים, מאיפה זה מגיע או מאיפה המקורות שלך בדיוק?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי Jack55 » 21 יוני 2019, 21:59

Rampel כתב:
Jack55 כתב:
Rampel כתב:
Jack55 כתב:
Rampel כתב:להביא את כספי כמחליף לאובראיינט לצד עוד קומבו פורוורד גבוה כששניהם צריכים לשחק יחד בחמישיה.. זו בנייה לקויה.. אז תכלס, יכול לקרות

לא .

למה? על מה יש לפנטז פה? למדנו העונה שג'וני לא רק שומר רע אלא גם שחקן מטומטם ושבלאק לבדו לא מספיק בשביל לשים גוף על התותחים הכבדים של המפעל עם כל הכבוד למסה שלו שבסופו של דבר מתכווצת לתוך 206 ס"מ. אז הפתרון שלך הוא להישאר עם אובראיינט ולהוסיף עוד סנטר נמוך שלא באמת ישלים את בלאק? או שאתה בונה על ה-10 דקות של שחקן בן 38 שרק קצת יותר גבוה?

הרעיון של שחקן כמו טיוס/לסור (מעדיף את טיוס גם אם הוא לא ישראלי. אתם רוצים שחקן שקבוצת יורוקאפ זורקת. לא נדלקת שום נורה?) הוא נחמד עם ה-4 משלים את הגובה של בלאק ונותן יכולות קליעה. אם זה לא המצב, בואו נחפש לפחות את הסנטר שיכול לתת את הגוף שצריך בשביל להשלים את בלאק..

פנטזיה בהתחשבות במצב התקציבי, הריאלי והעכשווי חשוב לציין .
נראה שאובראיינט ימשיך רוב הסיכויים, בלאק וכהן סגורים פה 99%, יש דיבורים על כספי אם לא ימשיך בNBA, יש דיבור על זר מחליף לעמדה 4, לסור הוזכר כמועמד להחליף את טיוס וסטודמאייר גם הוזכר כמועמד.

ועכשיו בנוגע לשחקנים עצמם לפי מה שכתבת :
אובראיינט אולי לא השחקן המושלם בשביל לשחק כ4 פותח, וכן ברור שהייתי רוצה פה שחקן כמו פויטמן לצורך העניין, אבל אם מסתכלים ספציפית על אובראיינט, גם ספירופלוס מאוד רוצה אותו פה, וגם מבחינה אישית ויכולת, הוא יכול להפתיע מאוד בעונה הבאה אחריי עונת התאקלמות פה, הוא הראה גרף שיפור במהלך העונה והוא הראה שהוא כן רוצה לשנות ולשפר את החסרונות שלו, מה שגם ששמעתי את הראיון של ספירופלוס ואת מה שהוא אמר עליו, יצאתי קצת יותר חיובי בעניין הזה .

ל4 שיחליף אותו יש תפקיד לא קטן כי בדיוק כמו שאמרת חשוב שיהיה לו יכולות הגנתיות טובות בשביל שיוכל לכפר על החיסרון הזה של אובראיינט, מישהו שבאמת יוכל להסתדר עם שחקנים שאובראיינט לא ממש יכול.
תוסיף לזה את כספי שיוכל לעזור מעמדה 3 ולתת לא מעט דקות חשובות בעמדה 4 וזה באמת נשמע כיוון טוב ואפילו מאוד .

בנוגע ללסור, אותי פחות מעניין שקבוצת יורוקאפ זרקה אותו, מדובר על שחקן צעיר שיכול לפרוח בדיוק כרגע, אני יודע מה היכולות שלו ומה הוא יכול להביא למשחק, והוא אופציה מצוינת לדעתי בשביל להשלים את בלאק, בטח ובטח אם סטודמאייר גם יגיע .
סטודמאייר לדעתי אופציה טובה מאוד להשלים את שניהם, יוכל להסתדר מול סנטרים גדולים וכמו שכתבת לעלות ל8-10 דקות טובות, ובלי קשר לזה אנחנו צריכים פה עוד ישראלי בשביל להאריך את הרוטציה בליגה.

אז בגדול אולי זה לא הכי נוצץ אבל הקו הקדמי הזה הוא ברמה דיי גבוהה, ובהתחשבות בתקציב ובמצב של מכבי, זה לדעתי לפחות אפשרי וריאלי .
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי Rampel » 21 יוני 2019, 22:06

arie85 כתב:

כן אני רק מחזק
מדברים על כספי כי זו פעם ראשונה מאז השביתה ב-2011 שזו אפשרות ריאלית.

אני לא אומר שהדיווחים שלכם לא נכונים. בתכלס כספי כן רוצה להישאר ב-NBA והוא בעצמו טוען שהוא מחפש קבוצת פלייאוף. אז מכבי באמת לא צריכה "לבנות" עליו כרגע. האם יש לו מקום ב-NBA? לדעתי כן. האם קבוצת שמתחרה על פלייאוף תרים אותו? אחרי שתי פציעות לא פשוטות בכלל וכשהגוף (או לפחות הקרסול) כבר שנתיים מעלה סימנים שאינטנסיביות של 3-4 משחקים בשבוע + טיסות זה קשוח לו, זה ממש לא טריוויאלי. אי אפשר לדעת מה יהיה ולא יקרה כלום אם יחכו עוד כמה שבועות עם הקומבו פורוורד. אם הוא יהיה בשוק ולא ינחת פה, זה פאק רציני של ההנהלה והצוות המקצועי. נקודה.

נערך לאחרונה על ידי Rampel בתאריך 22 יוני 2019, 02:35, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי Rampel » 21 יוני 2019, 22:12

Jack55 כתב:
Rampel כתב:
Jack55 כתב:
Rampel כתב:
Jack55 כתב:לא .

נראה שאובראיינט ימשיך רוב הסיכויים, בלאק וכהן סגורים פה 99%, יש דיבורים על כספי אם לא ימשיך בNBA, יש דיבור על זר מחליף לעמדה 4, לסור הוזכר כמועמד להחליף את טיוס וסטודמאייר גם הוזכר כמועמד.

אובראיינט אולי לא השחקן המושלם בשביל לשחק כ4 פותח, וכן ברור שהייתי רוצה פה שחקן כמו פויטמן לצורך העניין, אבל אם מסתכלים ספציפית על אובראיינט, גם ספירופלוס מאוד רוצה אותו פה, וגם מבחינה אישית ויכולת, הוא יכול להפתיע מאוד בעונה הבאה אחריי עונת התאקלמות פה, הוא הראה גרף שיפור במהלך העונה והוא הראה שהוא כן רוצה לשנות ולשפר את החסרונות שלו, מה שגם ששמעתי את הראיון של ספירופלוס ואת מה שהוא אמר עליו, יצאתי קצת יותר חיובי בעניין הזה .

ל4 שיחליף אותו יש תפקיד לא קטן כי בדיוק כמו שאמרת חשוב שיהיה לו יכולות הגנתיות טובות בשביל שיוכל לכפר על החיסרון הזה של אובראיינט, מישהו שבאמת יוכל להסתדר עם שחקנים שאובראיינט לא ממש יכול.
תוסיף לזה את כספי שיוכל לעזור מעמדה 3 ולתת לא מעט דקות חשובות בעמדה 4 וזה באמת נשמע כיוון טוב ואפילו מאוד .

בנוגע ללסור, אותי פחות מעניין שקבוצת יורוקאפ זרקה אותו, מדובר על שחקן צעיר שיכול לפרוח בדיוק כרגע, אני יודע מה היכולות שלו ומה הוא יכול להביא למשחק, והוא אופציה מצוינת לדעתי בשביל להשלים את בלאק, בטח ובטח אם סטודמאייר גם יגיע .
סטודמאייר לדעתי אופציה טובה מאוד להשלים את שניהם, יוכל להסתדר מול סנטרים גדולים וכמו שכתבת לעלות ל8-10 דקות טובות, ובלי קשר לזה אנחנו צריכים פה עוד ישראלי בשביל להאריך את הרוטציה בליגה.

אז בגדול אולי זה לא הכי נוצץ אבל הקו הקדמי הזה הוא ברמה דיי גבוהה, ובהתחשבות בתקציב ובמצב של מכבי, זה לדעתי לפחות אפשרי וריאלי .
ריאלי? לגמרי. רמה גבוהה? לדעתי ממש לא.. נסכים שלא להסכים הפעם :)

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי Jack55 » 21 יוני 2019, 22:23

Rampel כתב:
Jack55 כתב:
Rampel כתב:
Jack55 כתב:
Rampel כתב:שבמצב כזה עמדות הפורוורד שלך מאוישות לא רע.. אם יש כספי ועוד 4, סיימת בגדול עם הפורוורדים.

ריאלי? לגמרי. רמה גבוהה? לדעתי ממש לא.. נסכים שלא להסכים הפעם :)

אולי לא מהטופ של אירופה, אבל לדעתי לפחות יכול לתת פייט לרוב הקבוצות במפעל, וכן גם לאריות .
*רק דבר אחרון שחשוב לי לציין, אם יהיה קו קדמי כזה + רכז בכיר כמו השמות שהוזכרו פה (סלואקס\וונאמייקר\דילייני וכו'...), מבחינתי מכבי לגמרי עשו את שלהם בקיץ הזה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי SirCharles » 22 יוני 2019, 22:11

אז מי כרגע ממשיכים?
בישראלים דיבה, זוסמן (כפי הנראה אלא אם יפתיע בליגת הקיץ), אבדיה וכהן (עדיין לא חתום אבל כנראה שיחתום בקרוב). לעניות דעתי זה מספיק מבחינת הסגל הישראלי. אפשר להוסיף עוד שחקן צעיר לסגור עשירייה בליגה, אולי להוסיף את אמרה כסנטר פותח בליגה ושלישי ביורוליג.
בזרים ווילבקין ובלאק חתומים, וולטרס אמור לחתום בקרוב וכנראה שגם קיין לצערנו.
זה אומר שחסרים לנו: רכז פותח, 2 פורוורדים פותחים (אני מתקשה לראות את ספירופולוס מפקיד את עמדה 3 בידי זוסמן, אבדיה וקיין), סנטר מחליף ולדעתי גם 4 (או 3-4) מחליף (אלא אם מתכוונים שכהן יקבל דקות כ4 המחליף הראשון). זה אומר 8 או אפילו 9 זרים! לא ברור לי מה התכנון של הצוות המקצועי לרוטציה ביורוליג...

בעמדה 1 אמורים לשחק הרכז הפותח שעדיין לא מצאו (ומי יודע אם ימצאו בסופו של דבר או כמו שחלק חוששים פה יתנו לוולטרס לפתוח "בהיעדר שחקנים בשוק"), וולטרס כגיבוי ודיבה לדקות מסוימות. אם הרכז הפותח יהיה מוסר ומנהל משחק טוב שיכול להגן גם על גארדים גבוהים אז אנחנו מסודרים (בלי קשר להאם אנשים סבורים שווילבקין מספיק טוב כגו טו גאי). זניט סנט פטרסבורג קיבלה את הווילדקארד האחרון ליורוליג ואני מקווה שמכבי שמו עיניים על קמ"ק לפני שהוא חותם שם מחדש.

בעמדה 2 ווילבקין יפתח וזוסמן וקיין יגבו אותו. בסדר גמור.

בעמדה 3 לא ברור לי מה הולך לקרות... קיין, זוסמן ואבדיה אמורים לגבות שם שזה לא רע אבל מי אמור לפתוח? יביאו סמול טבעי בסגנון של דווין סמית'/קלייבורן? יביאו קומבו פורוורד שיגבה גם את עמדה 4? יתנו לקיין לפתוח? 'גלפ' (סליחה הקאתי קצת בפה) יחכו לראות מה המצב בגזרת כספי?

בעמדה 4 רוצים משום מה לשלם יותר מדי לאובריינט מהחשש שאחרי שהתגלח על הזקן שלנו, קבוצה אחרת תקצור עליו דיבידנדים. אישית אני לא רואה את זה קורה. גם אם הכל יתחיל להתחבר לג'וני בוי בעונה הבאה אז בקיץ הבא הוא יעזוב לקבוצה עשירה יותר, אלא אם יחתימו אותו על חוזה רב שנתי (שאין סיכוי שהוא ירצה כי הוא חושב על NBA, החמוד...) ואז יסתכנו בבאסט כפול. כרגע כגיבוי יש רק את ג'ק כהן, שהוא סבבה והכל לליגה, אבל לא באמת מסוגל לתרום ביורוליג חוץ מאשר מול נמושות המפעל. זאת אומרת שמכבי יצטרכו להביא 4 נוסף, בין אם זה יהיה 3/4 שיתן גם דקות בסמול בהרכבים גבוהים וגם בפאוור בסמול בול, או 4/5 שיתן דקות בסנטר.
אם כן ישאירו לבסוף את אובריינט אז אופציה אחת יכולה להיות דאשון תומאס שהוא שחקן דינמי ומגן נהדר שיוכל לחפות על המגרעות של ג'וני, אבל הוא יותר סמול בול 4 מ3 אמיתי (קלע בעייתי ולא מוביל כדור מוכשר במיוחד) מה שעלול להיות בעייתי בציוות של שניהם בחמישייה יחדיו.

בסנטר יש כרגע רק את בלאק. אני בדיעה שלא נורא אם גם הסנטר המחליף יהיה בעל תכונות דומות, לסור למשל (למרות שנאסר עליו לחתום בקבוצה חדשה כנראה בשל אי תשלום לסוכן או משהו בסגנון), כך שאפשר יהיה לשחק בסגנון משחק דומה ולא לשנות סגנון (כמו עם פרחוסקי בעונה הקודמת). זה עבד טוב לצסקא עם היינס והאנטר. אפשר גם להביא סנטר יותר גבוה שיתן דברים שבלאק לא נותן כמו קליעה מבחוץ, אבל בכל מקרה אני מעדיף שהסנטר המחליף יחזיק את ההגנה והריבאונד כשבלאק על הספסל מאשר שיהיה מוכשר התקפית אבל יעלה לנו נקודות בהגנה (שוב פרחוסקי).

בכל מקרה השארה של קיין די מסנדלת אותנו כי יש כבר את זוסמן כ3&D לעמדות 2-3 מהספסל וקיין הוכיח שהוא לא יכול להחזיק את עמדה 3 ולא צריך לשחק דקות רבות מדי בכללי ובנוסף הוא לא עונה על הצורך במחליף בעמדה 4.
המשכיות זה חשוב אבל צריך לדעת עם מי להמשיך ועד כמה שאני מסמפט את ספירופולוס אני ממש חושש בעקבות הרצון שלו להמשיך עם קיין ואובריינט.
SirCharles

הודעהעל ידי cifkcv » 22 יוני 2019, 22:49

אתה מדבר על דשון תומאס שהיה במכבי? מגן טוב הוא בטח לא..
בכל הקשור לפוורודים אני לא חושב שמכבי בונים על כספי ומתכננים להביא שחקן כמו פאפאניקולאו\קוזמינסקאס ולתת לזוס ואבדיה דקות משמעותיות ב-3 (בגיבוי קיין) ג'וני כהן ו4-5 יהיו בעמדות ה4.
בשביל זה צריך להשאיר את טיוס לצד בלאק או להביא את אמארה.
cifkcv

הודעהעל ידי SirCharles » 22 יוני 2019, 23:33

cifkcv כתב:אתה מדבר על דשון תומאס שהיה במכבי? מגן טוב הוא בטח לא..
בכל הקשור לפוורודים אני לא חושב שמכבי בונים על כספי ומתכננים להביא שחקן כמו פאפאניקולאו\קוזמינסקאס ולתת לזוס ואבדיה דקות משמעותיות ב-3 (בגיבוי קיין) ג'וני כהן ו4-5 יהיו בעמדות ה4.

התכוונתי לטאשון תומאס מססארי (ברחה לי ד' במקום ט').
טיוס מבקש יותר מדי כסף בשביל התרומה הלא יציבה שלו והעובדה שהוא לא אפקטיבי יותר מול קוים קדמיים רציניים (ירד מאוד ביכולת הסיום ואף פעם לא היה מגן טוב במיוחד מלבד חיפוי אווירי) ואני לא חושב שלאמרה יש מספיק דלק במיכל להוות מחליף ראשון בעונת יורוליג ארוכה. כסנטר שלישי הוא מתאים כאינסטנט אופנס אבל הוא יצבור עבירות בקצב מסחרר.
SirCharles

הודעהעל ידי Jack55 » 23 יוני 2019, 00:12

SirCharles כתב:

טיוס מבקש יותר מדי כסף בשביל התרומה הלא יציבה שלו והעובדה שהוא לא אפקטיבי יותר מול קוים קדמיים רציניים (ירד מאוד ביכולת הסיום ואף פעם לא היה מגן טוב במיוחד מלבד חיפוי אווירי) ואני לא חושב שלאמרה יש מספיק דלק במיכל להוות מחליף ראשון בעונת יורוליג ארוכה. כסנטר שלישי הוא מתאים כאינסטנט אופנס אבל הוא יצבור עבירות בקצב מסחרר.

רק תיקון קטן, זה ראשון תומאס (עם ר' לא ט' ;) )
ובנוגע למה שרשמת, עמדות 2-1 באמת יראו טוב במצב כזה, אני אהייה מרוצה מקו אחורי כזה רק צריך לקוות שאכן הרכז הבכיר שיגיע יהיה באמת ברמה ולא עוד איזה הימור .

עמדה 3 זאת עמדה מאוד מעניינת, מה שיהיה עם כספי ואם הזר שיגיע יהיה 3 טבעי או יותר 4-3 (כמו פפניקולאו לדוגמה) .
בכל מקרה אני אישית חושב שילכו על הזר בלי קשר לכספי, ואם הוא לא ימצא חוזה בNBA ככל הנראה שהוא יהיה תוספת לסגל ונראה אותו פה .
סתם לצורך העניין לדעתי ראשון תומאס יכול להיות מושלם בנוסף לעומרי כספי בגזרת הפוורורדים, אבל כאמור הכל תלוי אם כספי יגיע, יכול להיות שמעדיפים את פפניקולאו, שאולי באמת יותר יתאים לגבות את אובראיינט בעמדה 4, ואז באמת אני יכול להבין את מכבי אם יחתימו את פפניקולאו על אף שהוא דומה לכספי (אבל אין מה לעשות אי אפשר לבנות על כספי אם הוא יחזיר תשובה רק מאוחר) .

בעמדה 5 אני מאוד מסכים עם הדעה שלך, לסור יכול להיות אופציה באמת טובה אבל לא הבנתי מה שכתבת עליו, הוא לא יכול לחתום בקבוצה חדשה? (אם כן איפה קראת את זה?)
אם יהיה אפשר להנחית פה אותו + להוסיף לשניהם את סטודמאייר בשכר הוגן כגיבוי מהספסל, לא יהיה יותר מרוצה ממני .
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי SirCharles » 23 יוני 2019, 00:37

Jack55 כתב:
SirCharles כתב:

ובנוגע למה שרשמת, עמדות 2-1 באמת יראו טוב במצב כזה, אני אהייה מרוצה מקו אחורי כזה רק צריך לקוות שאכן הרכז הבכיר שיגיע יהיה באמת ברמה ולא עוד איזה הימור .

עמדה 3 זאת עמדה מאוד מעניינת, מה שיהיה עם כספי ואם הזר שיגיע יהיה 3 טבעי או יותר 4-3 (כמו פפניקולאו לדוגמה) .
בכל מקרה אני אישית חושב שילכו על הזר בלי קשר לכספי, ואם הוא לא ימצא חוזה בNBA ככל הנראה שהוא יהיה תוספת לסגל ונראה אותו פה .
סתם לצורך העניין לדעתי ראשון תומאס יכול להיות מושלם בנוסף לעומרי כספי בגזרת הפוורורדים, אבל כאמור הכל תלוי אם כספי יגיע, יכול להיות שמעדיפים את פפניקולאו, שאולי באמת יותר יתאים לגבות את אובראיינט בעמדה 4, ואז באמת אני יכול להבין את מכבי אם יחתימו את פפניקולאו על אף שהוא דומה לכספי (אבל אין מה לעשות אי אפשר לבנות על כספי אם הוא יחזיר תשובה רק מאוחר) .

בעמדה 5 אני מאוד מסכים עם הדעה שלך, לסור יכול להיות אופציה באמת טובה אבל לא הבנתי מה שכתבת עליו, הוא לא יכול לחתום בקבוצה חדשה? (אם כן איפה קראת את זה?)
אם יהיה אפשר להנחית פה אותו + להוסיף לשניהם את סטודמאייר בשכר הוגן כגיבוי מהספסל, לא יהיה יותר מרוצה ממני .

צודק, ראשון, לא טאשון. אני בשעה שכבר לא רואה בעיניים...
לגבי לסור, פיב"א הטילה סנקציות עליו ועל מילקו בייליצה, אסור להם לחתום בקבוצה חדשה. כנראה שמדובר בפסקי דין BAT על חובות לסוכנים.
SirCharles

הודעהעל ידי Jack55 » 23 יוני 2019, 00:43

SirCharles כתב:
Jack55 כתב:
SirCharles כתב:

צודק, ראשון, לא טאשון. אני בשעה שכבר לא רואה בעיניים...
לגבי לסור, פיב"א הטילה סנקציות עליו ועל מילקו בייליצה, אסור להם לחתום בקבוצה חדשה. כנראה שמדובר בפסקי דין BAT על חובות לסוכנים.

אתה בטוח שאתה לא מתבלבל אחי?
רק היום קראתי שבייליצה חתם בקבוצה מהליגה הסרבית - https://sportando.basketball/en/milko-b ... ornar-bar/
ועל לסור קראתי השבוע שאולימפיאקוס מעוניינת בו...
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי מילוס » 23 יוני 2019, 14:44

רק אני לא מבין מה ההתעקשות על אובראיינט (ועוד במחיר של איזור המיליון אירו)?
חוץ מקליעה - מה הוא נותן לנו? לא שומר, לא אתלטי, לא ורסטילי, לא חכם, עקומת שיפור (לפחות השנה) זניחה מאוד לדעתי. ומיליון אירו הרי לא ישבו על הספסל (אני מקווה).

בנוסף, נראה לי שכל אוהד בר דעת יכול להבין שהסיכויים שכספי יגיעו הולכים לכיוון השלילה, אז נראה לי מיותר להתייחס אליו כרגע. יש לו צ'אנס אחרון לחוזה בליגה ואני מניח שהוא ינסה להשיג אותו בכל מחיר. מה גם שיש לו אפשרות לקחת את הזמן עם זה מבלי להתחייב למכבי עם תאריך כלשהו, כי בשניה שיחליט לחזור לאירופה - מספיק קבוצות יקפצו עליו.

ארון ג'קסון - אופציה מביכה. אחת הבעיות של מכבי השנה היתה שאין לה מוציאים לפועל ברמה גבוהה. אין שחקנים שיודעים להרוג את המשחק, לנצל מומנטום או לתפור סל ניצחון. ג'קסון היה יכול להיות מושלם לקבוצה של ווימס וגאודלוק (וגם צעיר ב-3 שנים), היום מכבי חייבת משהו אחר. מישהו שידע למסור, אבל גם לשים שלשה במאני טיים, מישהו שאפשר לבנות עליו לעוד שנתיים אם הוא טוב.
מילוס

הודעהעל ידי arie85 » 24 יוני 2019, 01:41

מילוס כתב:רק אני לא מבין מה ההתעקשות על אובראיינט (ועוד במחיר של איזור המיליון אירו)?
חוץ מקליעה - מה הוא נותן לנו? לא שומר, לא אתלטי, לא ורסטילי, לא חכם, עקומת שיפור (לפחות השנה) זניחה מאוד לדעתי. ומיליון אירו הרי לא ישבו על הספסל (אני מקווה).

בנוסף, נראה לי שכל אוהד בר דעת יכול להבין שהסיכויים שכספי יגיעו הולכים לכיוון השלילה, אז נראה לי מיותר להתייחס אליו כרגע. יש לו צ'אנס אחרון לחוזה בליגה ואני מניח שהוא ינסה להשיג אותו בכל מחיר. מה גם שיש לו אפשרות לקחת את הזמן עם זה מבלי להתחייב למכבי עם תאריך כלשהו, כי בשניה שיחליט לחזור לאירופה - מספיק קבוצות יקפצו עליו.

ארון ג'קסון - אופציה מביכה. אחת הבעיות של מכבי השנה היתה שאין לה מוציאים לפועל ברמה גבוהה. אין שחקנים שיודעים להרוג את המשחק, לנצל מומנטום או לתפור סל ניצחון. ג'קסון היה יכול להיות מושלם לקבוצה של ווימס וגאודלוק (וגם צעיר ב-3 שנים), היום מכבי חייבת משהו אחר. מישהו שידע למסור, אבל גם לשים שלשה במאני טיים, מישהו שאפשר לבנות עליו לעוד שנתיים אם הוא טוב.

אובריינט מושלם למכבי כי הוא יכול לשחק גם כחמש באירופה ולשחק טוב במקרה של פציעה של סנטר או בעיית עבירות וכך אתה חוסך כסף להביא שלוש סנטרים ועוד זר (הצטיין מול מילאנו דווקא שבלאק היה חסר).
במקרה של ג'קסון, מביאים למאמן תקציב לגארד בכיר של בערך מליון דולר (הערכה שלי) ומבקשים ממנו להצליח בעונה הבאה, ובשוק הקשה הזה זה כנראה הכי טוב שיש, ואני רושם שוק קשה כי מכבי צריכה שחקן עם תוכנות ספציפיות שישתלב עם וולבקין ואין הרבה כאלה ואני מכיר את שני השמות שכולם פה רוצים אבל הם מרוויחים כפול..
arie85

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508, Google [Bot], Google Adsense [Bot], גל גל, מרסר ו־39 אורחים